FACEBOOK TAKİP ETMEK İÇİN BEĞEN

31 Mart 2012 Cumartesi

Kurumlar Vergisi’nde Ar-Ge indirimi / Dr. Veysi Seviğ

Kurumlar Vergisi’nde Ar-Ge indirimi

Kurumlar Vergisi Kanunu’nun “Diğer İndirimler” başlıklı 10. maddesinde indirim konusu yapılması öngörülen ilk harcama “Mükelleflerin, işyerleri bünyesinde gerçekleştirdikleri münhasıran (özellikle) yeni teknoloji ve bilgi arayışına

Kurumlar Vergisi Beyannamesinin Düzenlenmesinde Dikkat Edilecek Konular / Recep Bıyık

Kurumlar Vergisi Beyannamesinin Düzenlenmesinde Dikkat Edilecek Konular

Hesap dönemi takvim yılı olan kurumların 2011 hesap dönemi kurumlar vergisi beyannameleri, 25.04.2012 günü akşamına kadar verilecektir.

İşveren yiyecekle ücret ödemesi yapabilir mi?/ALİ ŞERBETÇİ

İşveren yiyecekle ücret ödemesi yapabilir mi?

* 2 ay önce bir markette işe girdim. Market sahibi, kasiyer ücretini marketten benim alışveriş yaparak ödememi istiyor. Yani, maaş vermeyerek ücret karşılığı marketten alışveriş yapmamı istiyor. Maaş, ücret dışında alışveriş yaparak ödenir mi? Hukuki yaptırımı var mı? M. ARSLAN

Eski kocadan dul maaşı bağlanır mı?/Resul KURT

 
Eski kocadan dul maaşı bağlanır mı?

Okurumuz K.T. “Eskiden ilk eşimden dul maaşı alıyordum. 2006’da ikinci evliliğimi yaptım. Şimdi boşansam ilk kocamın maaşını alabilir miyim?”diyor.

Yarım uzman emeklilikten eder!

 

Yarım uzman emeklilikten eder!


.


Soru: Sadettin Bey, benim kızım ilk defa 1 Ocak 1990'da sigortalı oldu. Kendisi 02.11.1971 doğumlu.



Yaklaşık 10 yıl kadar bir işyerinde çalıştıktan sonra 2003/Mayıs-2008/Temmuz arasında isteğe bağlı SSK primi ödedi.

Tarım Sigortasından emekli olan tekrar çalışabilir mi? / Lütfi Köksal

 





Tarım Sigortasından emekli olan tekrar çalışabilir mi?




> A. Çobanoğlu

Lütfi Bey, iki sene önce 2925 sayılı Kanuna göre Tarım Sigortasından emekli oldum. Sigortalı bir işte çalışırsam ve bir iş yeri açarsam emeklilik maaşım kesilir mi? Vereceğiniz cevap benim için çok önemli. İlginize çok teşekkür ederim.

Fazilet Teyze’nin plaketi / Prof. Dr. Şükrü Kızılot

 Fazilet Teyze’nin plaketi / Prof. Dr. Şükrü Kızılot

FAZİLET Teyze’nin plaketini ve ne için verildiğini anlatmadan önce, sekiz yıl geriye gitmek ve 26 Eylül 2004’de yazdığım “Teşekkürün böylesi” başlıklı yazıyı özetlemek istiyorum.

Kadınlara çift maaşa SGK itirazı

Kadınlara çift maaşa SGK itirazı

Yargıtay'ın eşinden ölüm aylığı alan dul kadının, ölen babasından da maaş alabileceği kararı ortalığı karıştırdı.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yargıtay'a çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

KOBİ TFRS 4 (2)/Engin MALAY

KOBİ TFRS 4 (2)

Bugünkü konumuz, “Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler için Türkiye Finansal Raporlama Standardı”

Bölüm 3- Finansal Durum Tablosu:

Bu bölüm, finansal durum tablosunda sunulacak bilgilerin niteliğini ve sunum yöntemlerini içermektedir. Finansal durum tablosu (bilânço olarak da ifade edilir), işletmelerin belirli bir tarihteki (raporlama döneminin sonu) varlık, borç ve özkaynaklarını gösterir.

Dikkat, ücretler incelemeye alınıyor! / İ. Burak OĞUZ

Dikkat, ücretler incelemeye alınıyor!

Kayıtdışı, ekonomilerin en büyük sorunlarından birisidir. Bir yandan devletin ciddi bir gelir kaybına yol açarken diğer yandan da kayıt altında çalışanlara karşı haksız rekabete yol açmaktadır. Kayıtdışı dediğimiz zaman sadece

GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

1 Mart 2012 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 28250

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından:


GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 7/10/2009 tarihli ve 27369 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gümrük Yönetmeliğinin 53 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

Çiftçiye %1’lik tevkifat müjdesi

Çiftçiye %1’lik tevkifat müjdesi


Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “SGK Yönetim Kurulu’nun, SGK’nın çiftçilerin sattıkları ürün bedelleri üzerinden prim borçlarına istinaden kestiği yüzde 5’e varan tevkifat (hizmet

30 Mart 2012 Cuma

Kurumlar vergisi beyanname düzenleme notları (3) / Recep Bıyık

Kurumlar vergisi beyanname düzenleme notları (3)

Bu makalede, zarar mahsubu ilgili konular özetlenmiştir.

 

Yurtiçi zarar mahsubu
Beyanname geçmiş yıl zararlarının yazıldığı ayrı bir tablo bulunmaktadır (kağıt ortamında verilen beyannamede 4 no.lu

Emeklilik başvurusu yapacaklara ipuçları/Yahya Arıkan

 

 Emeklilik başvurusu yapacaklara ipuçları

Sigortalıyken emeklilik planlaması yapmak ve şartlar tamamlanınca doğru bir şekilde emeklilik başvurusu gerçekleştirmek “zaman ve maddi kaybın önüne geçmek” açısından önemli. İşte buna ilişkin sigortalılarımıza bazı ipuçları.

Emekli maaşı nasıl artırılır?/RESUL KURT

Emekli maaşı nasıl artırılır?

Okurumuz Aysun Ertaş, "Resul bey aynı anda iki işyerinde sigortalı olabilir miyim? İki yerden sigortalı olmamın bana nasıl bir faydası olur. Birinde 30 gün diğerinde 7-8 gün sigortalı gösteriliyorum." diyor.

SGK'dan İşverenlere Son Uyarı!



 

SGK'dan İşverenlere Son Uyarı!

.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar işveren tarafından yatırılan işçi primlerinin yüzde 40'lık bölümünün asgari ücretten gösterilerek kuruma prim yatırıldığını söyleyerek, bunun önlenmesi amacıyla yürüttükleri çalışmanın 2012 yılı sonunda tamamlanacağını açıkladı.

SGK'dan İşverenlere Son Uyarı!



 

SGK'dan İşverenlere Son Uyarı!

.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar işveren tarafından yatırılan işçi primlerinin yüzde 40'lık bölümünün asgari ücretten gösterilerek kuruma prim yatırıldığını söyleyerek, bunun önlenmesi amacıyla yürüttükleri çalışmanın 2012 yılı sonunda tamamlanacağını açıkladı.

Tazminat için 3600 günü borçlanma ile tamamlayın/Lütfi KÖKSAL

 





Tazminat için 3600 günü borçlanma ile tamamlayın




> M. Önder

07.07.1965 doğumluyum. Sigorta giriş tarihim 01.10.1984 ve yaklaşık 8 yıldır bir iş yerinde çalışıyorum. Bu iş yerinden ayrılsam tazminat alabilir miyim? Daha önceden de 700 gün primim bulunmaktadır. Çalıştığım iş yerinde 2900 günüm var. Bu şekilde toplam 3600 gün ediyor. Bu durumda tazminat alabilir miyim?

GURBETÇİLER ÇOCUK YETİŞTİRME SÜRELERİNİZİ DEĞERLENDİRİN / VEDAT İLKİ

 

GURBETÇİLER ÇOCUK YETİŞTİRME SÜRELERİNİZİ DEĞERLENDİRİN

.
1 Ocak 1992 tarihinden sonra doğan her çocuk başına
anne veya çocuğa bakan ebeveyn adına bu süreler çalışılmış gibi 3 yıllık sigortalılık süresi olarak sayılmakta ve sosyal sigorta hizmet cetveline işlenmektedir.01 Ocak 1992 tarihinden önceki doğumlar için ise, hak sahibine yalnız 1 yıllık bir sigortalılık süresi tanınmaktadır.


.
Almanya’da hiç çalışmamış olsa dahi Almanya’da veya Türkiye’de ikamet etmesine bakılmaksızın Alman Emeklilik Sigortasından “emekli” veya “kısmi emekli aylığı” almaya hak kazanmaktadır.

Almanya’da çocuk yetiştirme süreleri bulunan ve ülkemize kesin dönüş yapan TC vatandaşları çocuk yetiştirme sürelerinin emeklilikte değerlendirilmesi imkanı vardır.

Müracaat Gerekiyor:
Alman sigorta mercilerine müracaat ederek Almanya’daki çocuk yetiştirme sürelerini tespit ettirmeleri gerekmektedir.


Sürenin Değerlendirilmesinde Esas Olan Yer:
Sigortalılık süresi olarak değerlendirilmesi için çocuğun Almanya’da yetiştirilmesi esastır. Çocuk yetiştirme süresi çocuğun doğum tarihini takip eden ay başından itibaren tanınmaktadır. Çocuk, Almanya dışında doğsa bile doğumundan itibaren bir yıl içerisinde Almanya’ da ikamet ederse ikamet edilen süre dikkate alınarak çocuk yetiştirme süresi tanınmaktadır.


Birden Fazla Çocuk Durumunun Değerlendirilmesi:

Birden fazla çocuk yetiştirilmesi halinde her çocuk için ayrı ayrı çocuk yetiştirme süresi kazanılmaktadır. İkiz çocuk yetiştirilmesi halinde de, her bir çocuk için ayrı ayrı çocuk yetiştirme süresine hak kazanılmaktadır.

Öz,Üvey Değerlendirilmesi:
31.12.1920 tarihinden sonra doğmuş ve en az bir çocuğu Almanya’da yetiştirmiş olan öz anne-babalar, evlatlık alan anne-babalar, üvey anne-babalar veya çocuğun bakımını üstlenenler (büyükanne-büyükbaba veya akrabalar) çocuk yetiştirme sürelerinden faydalanabilmektedir.

O halde;
1.)Çocuğu Almanya’da yetiştiren anne ve babalar, üvey anne ve babalar,
2.)Çocuğun bakımını üslenen büyük anne veya büyük baba
3.)Akrabalar yararlanabilmektedirler.
Çocuk yetiştirme sürelerinden çocuğun bakımı ile ağırlıklı olarak ilgilenen ebeveyn faydalanabilmektedir. Çocuğun bakımının hem anne hem de baba tarafından eşit şekilde üstlenilmesi halinde kural olarak anneye bu hak tanınmaktadır. Çocuk yetiştirme süresinden babanın faydalanmak istemesi halinde, hem annenin hem de babanın bu konuda mutabık olduklarını beyan etmeleri gerekmektedir.

Bu durumda;
1.)Çocuk yetiştirme sürelerinden çocuğun bakımı ile daha çok ilgilenen ebeveyn,
2.)Çocuğun bakımı ile annenin ve babanın müştereken ilgilenmesi halinde ise çocuk yetiştirme sürelerinden anne faydalanabilmektedir.
3.)Çocuk yetiştirme sürelerinden babanın yararlanmak istemesi halinde annenin ve babanın birlikte beyanda bulunmaları gerekmektedir.


Hangi Süre Dikkate Alınacaktır:
01.01.1992 tarihinden önce doğmuş olan çocuklar için çocuk yetiştirme süresi doğumdan sonraki aydan başlamak üzere 12 ay, bu tarihten sonra doğan çocuklar için ise 36 aydır.
Çocuk yetiştirme süreleri için aranan şartların ilk 12 ya da 36 ay içersinde ortadan kalkması halinde (çocuğun ölümü vb.) çocuk yetiştirme süresi olayın gerçekleştiği tarihte kesilir. Ebeveynlerden birinin ölümünde ise geri kalan süre diğer ebeveyne aktarılır.


Kısmen Almanya'da Sayılan Çocuk Yetiştirme Süreleri:
Çocuk yetiştirme sürelerinin yurtdışında geçmesi durumunda bu sürelerin Almanya’daki emeklilik sigortasına saydırılması mümkün değildir. Ancak, çocuk yurtdışında doğduktan sonra 10 yaşını doldurmadan önce Almanya’ya gelmiş ve burada yetiştirilmişse, Almanya’da geçen sürelerin çocuk yetiştirme süreleri olarak kısmen saydırılması mümkündür.


60 Ay Prim Ödeme Şartı:
Almanya’da çocuk yetiştirme süreleri bulunan ve bu sürelerle Alman mevzuatına göre yaşlılık aylığı bağlanması için gerekli olan 60 aylık prim ödeme şartını yerine getiremeyenler, eksik sürelerini Türkiye Cumhuriyeti ile Federal Almanya Cumhuriyeti Arasındaki Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin 2. maddesinde sayılan mevzuatlardaki sigortalılık hallerinden birine tabi olarak ya da isteğe bağlı sigortaya prim ödeyerek veya 5510 sayılı Kanunun 41. maddesinde sayılan hizmet sürelerini anılan maddeye göre borçlanarak tamamlayabileceklerdir.
Alman sosyal güvenlik mevzuatına göre, emekli aylığına hak kazanılması için 65 yaşının doldurulması (1947 doğumlulardan itibaren kademeli olarak 67 yaşa yükseltilmektedir) ve asgari 60 aylık (5 yıl) sigortalılık süresinin bulunması gerekmektedir.
Almanya’daki çocuk yetiştirme süreleri üzerinden emekli olabilmek için gerekli olan 60 aylık asgari sigortalılık süresi tamamlanmıyor ise, isteğe bağlı borçlanmadan ayrı olarak Türk-Alman Sosyal Güvenlik Sözleşmesi’ne göre Türkiye’deki hizmet sürelerinin birleştirilmesiyle eksik kalan süreler 60 aya tamamlanabilmekte ve Almanya’daki sigortalılık süresi karşılığında kısmi aylık da bağlanabilmektedir.
Ayrıca, çocuk yetiştirme süresinden faydalanarak emekli aylığına hak kazanan kişinin ölümü halinde geride kalan hak sahiplerine de dul/yetim aylığı bağlanabilmektedir.


Belge:
Almanya’da çocuk yetiştirme süreleri bulunanlardan Almanya’da çalışmış olanlar, bağlı bulundukları Alman sigorta kurumlarına, çalışması bulunmayanlar ise Alman sigorta kurumuna çocuklarının da kayıtlı olduğu nüfus kayıt örneğini ekleyecekleri bir dilekçe ile müracaat ederek öncelikle çocuk yetiştirme sürelerini tespit ettirmeleri gerekmektedir.

Alman kurumlarınca çocuk yetiştirme süreleri tespit edilmiş bulunanlardan borçlanma yapmak isteyenler, nüfus kayıt örneklerini ekleyecekleri taleplerini açıkça belirtecekleri bir dilekçe ile Alman sigorta kurumlarına müracaat edeceklerdir. Alman sigorta kurumları varsa hizmet birleştirmesi yaptıktan sonra borçlanılacak ay sayısı ile yaşlılık aylığına ilişkin bilgi vereceğinden talep sahiplerinin varsa Türkiye’deki hizmetlerini de dilekçelerinde belirtmeleri gerekmektedir.
• Emeklilik kurumunun verdiği son hizmet cetveli (şayet varsa)
• Çocuğun/çocukların doğum yerini ve tarihini gösteren doğum belgeleri (Doğum Almanya’da gerçekleşmişse Geburtsurkunde, Türkiye’de gerçekleşmişse Nüfus Kayıt Örneği)
• Almanya’da en son ikamet edilen yerleşim birimi idaresinden alınacak hangi tarihlerde ikamet edildiği belirtilen ikamet belgesi
Çocuk üvey baba ya da annesinin yanında yetiştirilmişse evlilik cüzdanı ve ikamet belgesi, bakıcı ebeveyn tarafından yetiştirilen çocuklarda ise gençlik dairesinden alınacak bakımın üstlenildiğine dair belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir.

“Çocuk Yetiştirme Sürelerinin/Çocuk Yetiştirmeden Dolayı Dikkate Alma Sürelerinin Tespiti Dilekçesi”ni (V 800 formunu) eksiksiz ve gerçeğe uygun olarak doldurduktan sonra ilgili Alman emeklilik kurumuna göndermeleri gerekmektedir.
Almanya’da ikamet edilen yere en yakın Alman Emeklilik Sigortası’na (Deutsche Rentenversicherung), Türkiye’de ikamet ediliyorsa Türkiye - Almanya İrtibat Kurumu olan (Deutsche Rentenversicherung, -Rentenabteilung- 95440 Bayreuth/Almanya” adresindeki Alman Emeklilik Sigortası’na müracaat edilmelidir.


Tahmini Emekli Aylığı:
Alman Emeklilik Sigortasının 1 yıllık çocuk yetiştirme süresi karşılığında ödediği emekli aylığı yaklaşık 27,20 Avro’dur. Buna göre 5 yıllık çocuk yetiştirme süresi olan bir kişiye bağlanacak emekli aylığı 136 Avro’dur (5 x 27,20).


SİZDEN GELEN SORULARA CEVAPLAR:


2016 YILINDA EMEKLİ OLURSUN

03/12/1971 doğumlu bayan sigortalıyım.01/10/1988 tarihinde ilk defa sigortalı oldum.Ne zaman emekli olurum?Sevgi.

24.05.1988-23.05.1989 tarihinde ilk defa sigortalı olanlar 20 yıl 45 yaş 5300 gün ile emekli olur.

 

5900 GÜN İLE EMEKLİ OLURSUN
03/09/1959 yılında doğdum.10/06/1996 yılında ilk defa sigortalı oldum.4500 gün prim ödemem vardır.Ne zaman emekli olurum?Sevim.

24.05.1996-23.05.1997 işe ilk defa girenler 20 yıl 53 yaş 5900 gün ile emekli olursunuz.

58 yaşında 3600 gün ile de emekli olabilirsiniz.

5450 GÜN İLE EMEKLİ OLURSUN
09/12/1972 doğdum. İlk defa 01/08/1989 tarihinde sigortalı oldum. 2500 gün prim ödemem vardır. Ne zaman emekli olurum?İsmail.


24.05.1988-23.11.1989 25 yıl 51 yaş 5450 gün ile emekli olursunuz.
09/12/2023 yılına kadar 2950 gün kadar eksik kalan prim günü tamamladığınızda emekli olursunuz.

HİZMET TESBİTİ İLE ERKEN EMEKLİ OL

01/02/1976 yılında doğdum.01/06/ 1999 yılında bir işyerinde çalışmıştım. SSK girişim yapıldı.Fakat hiç prim ödenmemiştir.01/01/2003 yılından SSK olarak çalışmaya başladım.Bu tarihten itibaren primlerim ödenmeye başlandı.3500 gün kadar prim ödemem var.Ne zaman nasıl emekli olurum?Mağdur

01/06/1999 tarihinde olan işe girişinizi bulmanızı tavsiye ederim.Prim ödenip ödenmediğini tespit ederseniz bu size 25 yıl 58 yaş 5975 gün ile emekli olmanızı sağlayacaktır.

Şayet bununla ilgili tespit yaptırmaz iseniz 7000 gün 60 yaşında emekli olursunuz.01/06/1999 gününe ait bir günlük kazanç ile iki sene önce ve daha az primle emekli olma şansınız var.


6 AY ASKERLİK BORÇLAN 1 YIL ERKEN EMEKLİ OL.
23/03/1965 yılında doğumdum.1/11/1988 tarihinde SSK girişim var. Askerlik hizmetimi 1985-1987 yıllarında yaptım. Askerliğimi borçlanırsam ne zaman emekli olurum?Nazmi
180 gün kadar askerlik süresini borçlanmanız ile 01/05/1988 tarihine göre 25 yıl 50 yaş 5375 gün ile emekli olursunuz.


 

EMEKLİ SGDP ÖDEYEREK ÇALIŞIR
Bağ-Kur'dan emekli oldum.İşçi olarak bir Şirkette işe girdim.Emekli Aylığımdan kesinti olacak mı?Özdemir


Bağ-Kur emeklisi bir şirkette ücretli olarak çalışmaya başlarsa, emekli aylığından kesinti olmaz. Şirketten aldığı ücretten yüzde 7.5 oranında SGDP primi kesilir.İşveren şirkette işveren payı olarak ücretin yüzde 22.5 oranında destek primi, işin tehlike sınıf ve derecesine göre yüzde 1 ile yüzde 6.5 oranında destek primi ödenir.Emeklinin çalıştığı işverenden aldığı ücretten yüzde 7.5 oranında destek primi kesilir. Almuş olduğu emekli aylığından kesinti yapılmaz.

ÇIRAKLARIN SİGORTA BAŞLANGICI SAYILMAZ

Çıraklık sigortasındaki giriş tarihim emeklilikte başlangıç tarihim olarak geçerli olur mu?Canan
Çırak sigortasında sigortalıları emekli eden uzun vadeli sigorta kollarına(malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları) prim ödenmediğinden emeklilik işleri açısından başlangıç sayılmıyor
. Emeklilik açısından sigorta başlangıç tarihi: uzun vadeli sigorta kollarına kişi adına prim ödenen ilk gündür.


 

VEDAT İLKİ

vedat.uzman@gmail.com

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 40)

 

30 Mart 2012 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 28249

 

Maliye Bakanlığından:

 

MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ


(SERİ NO: 40)


 

TFRS ve UFRS`de Tek Düzene Göre Başlıca Kayıt Değişiklikleri/Zeki GÜNDÜZ

 

TFRS ve UFRS`de Tek Düzene Göre Başlıca Kayıt Değişiklikleri

Soru :
Yeni muhasebe standartları ile tek düzenden farklı olarak değişecek muhasebe kayıtları başlıcaları nelerdir? Hangi kayıtlarda herhangi değişiklik olmayacak?

TFRS ve UFRS`de Tek Düzene Göre Başlıca Kayıt Değişiklikleri/Zeki GÜNDÜZ

 

TFRS ve UFRS`de Tek Düzene Göre Başlıca Kayıt Değişiklikleri

Soru :
Yeni muhasebe standartları ile tek düzenden farklı olarak değişecek muhasebe kayıtları başlıcaları nelerdir? Hangi kayıtlarda herhangi değişiklik olmayacak?

Engellilere vergi müjdesi

Engellilere vergi müjdesi

Malul ve engelli olanlara, motorlu taşıtlar vergisi istisnasından faydalanmaları için kolaylık sağlanacak.

Hamile veya doğum yapanların yasal hakları / Av. Rahime Ayvalı

Hamile veya doğum yapanların yasal hakları

.

Avukat Rahime Ayvalı, hamile veya doğum yapmış çalışan kadınların yasal haklarını sıralıyor.

Doğum yardımı, doğum yapan kadının Sosyal Güvenlik Kurumu açısından gerekli prim şartlarını taşıyorsa

İzin parası maaştan kesilir / ALİ ŞERBETÇİ

İzin parası maaştan kesilir

* 22 aylık işçiyim. Kriz nedeniyle 2 yıllık iznimi erken kullandırdılar. Senemin dolmasına 2 ay var. 3600 günle işi bıraksam parasını tazminatımdan keserler mi? 5...423405 Nolu SMS

Çifte maaşı duyan, SGK'ya koştu

Çifte maaşı duyan, SGK'ya koştu

 
Yargıtay'ın ölen eşinden maaş alan kadınlara ikinci maaş hakkı tanıyan kararını duyan binlerce kadın Sosyal Güvenlik Kurumu'na akın etti. Bu durumdan haksız kazanç elde etmek isteyen yeni iş takipçileri türedi.

29 Mart 2012 Perşembe

Memura 18 ayrı temel maaş geliyor

Memura 18 ayrı temel maaş geliyor

657 Sayılı Kanun'u değiştirecek olan çalışmada, ücretler için 18 ayrı meslek grubu oluşturulması da yer alıyor. Maaşlar riske ve öneme göre ayrılacak

Şirket adına kayıtlı bulunan gayrimenkulün yeni kurulacak olan şirkete ayni sermaye olarak konulması sonucunda devir ve teslimlerde kurumlar vergisinden muaf olup olmadığı

 




T.C.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

DENİZLİ VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

MÜKELLEF HİZMETLERİ GRUP MÜDÜRLÜĞÜ

 

Maliye Bakanı'nın İndirmek İstediği Vergi

Maliye Bakanı'nın İndirmek İstediği Vergi
Yüksek kazanç sahipleri ile milyonlarca çalışandan alınan gelir vergileri inecek mi? Fiyatı neredeyse her gün artan benzin, 5 liraya çıkarsa Maliye ne yapacak? Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sadece hurriyet.com.tr'ye anlattı...

Gurbetçiler tam veya kısmi emekli olabilir / Ali Tezel

 

 

Gurbetçiler tam veya kısmi emekli olabilir

Yurtdışında çalışan gurbetçilerimiz, iki ülke arasında sosyal güvenlik sözleşmesi varsa, hem Türkiye'de hem de yabancı ülkede çalışmalarını birleştirip yurtdışı kısmi aylığı sahibi olabilirler. Davayla tam aylığa çıkartabilirler. Yurtdışı borçlanması yaparak tam aylık alabilirler

Unutkan vatandaş devleti zengin etti!

 

Unutkan vatandaş devleti zengin etti!
E-devlet hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların şifre unutkanlığı devlete 20 milyon lira kazandırdı

Ev sahipleri için son gün!

 

Ev sahipleri için son gün!
Kira gelirleri için beyanname verme süresi bu gece sona eriyor

Otomobil satacaklar aman dikkat: 'Helvacı kağıdı' başınızı ağrıtabilir/Metin Taş-Sezgin Özcan

Otomobil satacaklar aman dikkat: 'Helvacı kağıdı' başınızı ağrıtabilir


 


İkinci el araç alım-satımında işlemler geçici bir süre için halk arasında 'helvacı kağıdı' olarak adlandırılan resmiyeti bulunmayan kağıtlarla yapılıyor. Ancak, geçici süre için de olsa bu şekilde yapılan işlemler, gelecekte hiç hesaba katılmayan bazı sorunlar ortaya çıkarabiliyor

18 yaş öncesi sigorta emekliliği etkiler mi?/Resul KURT

18 yaş öncesi sigorta emekliliği etkiler mi?

Okurumuz Ayhan Hacıoğulları, “Yazılarınızın sıkı takipçisiyim. Bir yazınızda sigorta başlangıcının 18 yaş öncesinde olmasının sigorta başlangıcı sayıldığından bahsediyorsunuz. Ama sigorta il müdürlükleri bunu kabul etmiyorlar. Hakkımı nasıl arayabilirim?” diye soruyor.

Hem kocadan hem de anne-babadan aylık var mı?/ŞÜKRÜ KIZILOT

 
Hem kocadan hem de anne-babadan aylık var mı?

.

DUL kadına hem eşinden hem de babasından maaş bağlanabileceği şeklindeki Yargıtay Hukuk Genel Kurulu kararıyla ilgili gazete haberleri üzerine, dul kadınların kafası karıştı. Sanki yeni bir avantaj doğmuş gibi hayale kapıldılar. Oysa, yeni bir gelişme söz konusu değil.

Tazminat davaları / Arif Temir

Tazminat davaları

Çalışanlar, iş kazaları sonrası maddi ve manevi tazminat talep edebiliyor. Üstelik bakmakla yükümlü olduğu kişiler de 'Destekten yoksun kalma' davası açabiliyor

1260 gün prim ödeyip 4 yıl erken emekli olabilirsiniz!/Lütfi Köksal

 





1260 gün prim ödeyip 4 yıl erken emekli olabilirsiniz!




> Z. Yılmaz

Doğum tarihim 01.01.1970 ve 01.02.1988 tarihli Sigorta girişim var. 08.01.2003 tarihi itibariyle de Bağ-Kur ödüyorum. Hangi yolu izleyerek daha erken emekli olabilirim? Bana yardımcı olursanız sevinirim.

AYDA 107 LİRA İLE YAŞAM SAVAŞI VERİYORLAR / VEDAT İLKİ

 

AYDA 107 LİRA İLE YAŞAM SAVAŞI VERİYORLAR




Türkiye’de her yıl 18–24 Mart tarihleri arası "YAŞLILARA SAYGI HAFTASI" olarak kutlanmaktadır.Bu haftayı geçen hafta sessiz sedasız kutladık.Genelde huzurevleri ziyareti ile gönüllerini almaya gayret ettik.

Sonradan Çıkan Bağ-Kur Prim Borcunu Ödemek Zorunda mıyım? /Şevket TEZEL

 

Sonradan Çıkan Bağ-Kur Prim Borcunu Ödemek Zorunda mıyım?


Soru: 1996 yılında bir limitet şirkete ortak olmuştum. O zamanlar muhasebeci arkadaş Bağ-Kur'a başvuru şartı yok dediği için Bağ-Kur’a girmedim.

Kurumlarda Avans Kar Payı Dağıtımı - Yeni Düzenlemeler / Akif Akarca, Dr.Mehmet Şafak

Kurumlarda Avans Kar Payı Dağıtımı - Yeni Düzenlemeler / Akif Akarca, Dr.Mehmet Şafak


Anonim ve limited şirketler gibi sermaye şirketlerinde her yıl nisan ayında kurumlar vergisi beyannameleri verilir ve tarh edilen vergi nisan ayı sonuna kadar ödenir. Genellikle şirket genel kurulları da bu tarihten sonra yapılır. Kâr dağıtım kararları genel kurullarda alınır.

Yurt dışı tanıtım için ne kadar destek (hibe) alabilirsiniz?

Yurt dışı tanıtım için ne kadar destek (hibe) alabilirsiniz?

Tanıtım hibeleri

Şirketler ve işbirliği kuruluşlarınca yurt dışına yönelik olarak gerçekleştirilen görsel ve yazılı tanıtım,

İşlem denetçisine getirilen yasaklar / Soner ALTAŞ

İşlem denetçisine getirilen yasaklar

Yeni TTK'nın işlem denetçilerine getirdiği bazı yasaklara değineceğiz.

Tekrar hatırlatmak babından yeni TTK'ya göre işlem denetçisi olabileceklerin; bağımsız denetleme kuruluşları, yeminli mali müşavirler ve serbest muhasebeci mali müşavirler olduğunu yineleyelim.

İflas Halinde Şüpheli Alacak Karşılığı Ayrılması/Cevdet AKÇAKOCA

İflas Halinde Şüpheli Alacak Karşılığı Ayrılması

Son yıllarda, devletin iyi niyetle getirdiği “iflas ertelemesi” müessesesi maalesef bazı kimseler tarafından kötü niyetlerle kullanılır hale gelmişti. Neyse ki durumun farkına varan adalet teşkilatı, kötü niyetli olduğunu anladığı veya bu kanıya vardığı iflas ertelemesi taleplerini reddetmeye başlamıştır.

Girişimci ruh ödüllendirilecek, işsizlik parası almak kolaylaşacak/PROF. DR. CEM KILIÇ

Girişimci ruh ödüllendirilecek, işsizlik parası almak kolaylaşacak

Çalışma Bakanlığı'nın kontrolünde, diğer birkaç bakanlık ve sosyal tarafların katılımıyla hazırlanan "Ulusal İstihdam Stratejisi", yaz aylarına girmeden kamuoyuyla paylaşılacak. Bu strateji planı çalışma yaşamına getirdiği yeniliklerle çok konuşulacağa benziyor. Örnek olarak; herkesi çok yakından ilgilendiren ateşli konu, kıdem

Destek primi ödeyen emekli esnaf / Ahmet ARICAN

 

Destek primi ödeyen emekli esnaf

SORU: 2007 yılında Bağ-Kur’dan emekli oldum. Emekliyken nakliyecilik yaptığımdan dolayı üzerime kayıtlı vergi kaydım bulunmaktaydı. Bu sebeple, şu anda SGK benim emekli aylığımdan yüzde 15 oranında sosyal

28 Mart 2012 Çarşamba

YENİ TTK’YA GÖRE ANONİM ŞİRKET GENEL KURUL TOPLANTISINDA BAKANLIK TEMSİLCİSİ BULUNDURULMASI, TOPLANTININ ERTELENMESİ VE ONLİNE GENEL KURUL

 

YENİ TTK’YA GÖRE ANONİM ŞİRKET GENEL KURUL TOPLANTISINDA BAKANLIK TEMSİLCİSİ BULUNDURULMASI, TOPLANTININ ERTELENMESİ VE ONLİNE GENEL KURUL

I- GİRİŞ

Önceki çalışmalarımızda 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu(1)(YTTK)(2)’na göre anonim şirket genel kurulunun toplantı şekli, zamanı, yeri, genel kurulun devredilemez görev ve yetkileri(3); anonim şirket genel kurulunu toplantıya çağırmaya yetkili olanlar, toplantıya davetin usulü, çağrısız genel kurul

Sebepsiz işten çıkarılmada yapılacaklar

Sebepsiz işten çıkarılmada yapılacaklar

1475 sayılı Kanun bağlamında bildirimli veya bildirimsiz fesihte bulunan işveren fesih nedenini belirtmek zorunda değildi.

Dul-yetim aylığı için çok sevinmeyin / Ali Tezel

 

Dul-yetim aylığı için çok sevinmeyin

Basında çokça "Dul kadınlara müjde" haberlerini okuyorsunuz. Dul kadının hem eşinden hem babasından aylık alabilmesinin önkoşulu, çalışmaması ve emekli olmamasıdır. Son Yargıtay kararından yararlanmak içinse koca veya ana-babasından en az birisinin 6.8.2003 gününden önce vefat etmiş olması gerekir

Ferdi işletme anonim şirkete dönüştüğünde vergilendirme

 
Soru: Ferdi işletme anonim şirkete dönüştüğünde vergilendirme var mıdır?

Cevap: 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin son fıkrasında, faaliyetine devam eden ticari bir işletmenin kısmen veya tamamen satılmasından veyaticari işletmeye dahil amortismana tabi iktisadi kıymetlerle birinci fıkrada yazılı hakların elden çıkarılmasından doğan kazançların ticari kazanç sayılacağı ve bunlara ticari kazanç hakkındaki hükümlerin uygulanacağı belirtilmiş, bu maddede geçen "elden çıkarma" deyiminin mal ve hakların satılmasını, bir ivaz karşılığında devir ve temlikini, trampa edilmesini, takasını, kamulaştırılmasını, devletleştirilmesini, ticaret şirketlerine sermaye olarak konulmasını ifade ettiği yine aynı maddenin ikinci fıkrasında hüküm altına alınmıştır.

Aynı Kanunun 81 inci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinde, kazancı bilanço esasına göre tespit edilen ferdi bir işletmenin bilançosunun bir sermaye şirketine aktif ve pasifiyle bütün halinde devrolunması, devralan şirketin bilançosuna aynen geçirilmesi ve devredilen ferdi işletmenin sahip veya sahiplerinin şirketten, devir bilançosuna göre hesaplanan öz sermayesi tutarında ortaklık payı alması (Bu ortaklık payını temsil eden hisse senetlerinin nama yazılı olması şarttır.) halinde değer artışı kazancıhesaplanmayacağı, vergileme yapılmayacağı hükmebağlanmıştır.

Gelir Vergisi Kanununun "Yıllık Beyannamenin Verilmesi" başlıklı 92 nci maddesinde; "Bir takvim yılına ait beyanname izleyen yılın Mart ayının yirmibeşinci günü akşamına kadar gelirin sadece basit usulde tespit edilen ticari kazançlardan ibaret olması halinde, izleyen yılın Şubat ayının yirmibeşinci günü akşamına kadar, tam mükellefiyette vergiyi tarha yetkili vergi dairesine, dar mükellefiyette Türkiye'de vergi muhatabı mevcutsa onun Türkiye'de oturduğu yerin, Türkiye'de vergi muhatabı yoksa işyerinin, işyeri birden fazla ise bu işyerlerinden herhangi birisinin bulunduğu yer vergi dairesine verilir veya taahhütlü olarak posta ile gönderilir." hükmü yer almaktadır.

Buna göre, devir nedeniyle ferdi işletme sona erdiğinden, devir tarihine kadar olan döneme ait yıllık gelir vergisi beyannamesi ertesi yılın Mart ayının yirmibeşinci günü akşamına kadar bağlı olunan vergi dairesine verilecektir.

Öte yandan, söz konusu ferdi işletmenin bilançosunun aktif ve pasifiyle bütün halinde anonim şirkete devrolunması, devrolunan şirketin bilançosuna aynen geçirilmesi ve devredilen işletmenin ortaklarının şirketten devir bilançosuna göre hesaplanan öz sermaye tutarında nama yazılı ortaklık payı alması durumunda bu devir nedeniyle değer artışı kazancı hesaplanmayacak ve vergileme yapılmayacaktır.

Yine, ferdi işletmenin devir (dönüşüm) tarihi itibariyle sonuç hesapları çıkartılarak ve kapanış işlemleri yapılarak çıkarılan ferdi işletme bilançosu, aktif ve pasifiyle bütün halinde anonim şirketin bilançosuna aynen geçirilmesi gereken bilançodur.
Koray ATEŞ
SMMM-E. Öğretim Görevlisi
Akdeniz Denetim YMM Ltd.Şti.
Fax:0224 224 53 54
korayates@muhasebetr.com


Kaynak: www.MuhasebeTR.com

(Bu makale yazılı veya elektronik ortamda kaynak göstermeden yayınlanamaz. Kaynak gösterilse dahi, makale aktif link verilerek yayınlanabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayınlayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.)

 

Blog Arşivi

BU HAFTA EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK OKUNANANLAR

Categories

.edevlet.com (1) ‘Gelir Testi’ (1) ‘intibak zammı’ (1) "EŞ DURUMU" (1) "muhasebe" (21) "Pratik Bilgiler "pratik bilgiler (1) (Stopaj (1) 01.01.2012 - 30.06.2012 Asgari Ücret (1) 01.07.2012 - 31.12.2012 Asgari Ücret (1) 12 Eylül mağdurları (2) 15 yıldan az memuriyet (1) 16 Yaşından Büyükler Asgari Ücret (1) 16 yaşını doldurmuş işçiler (1) 18 Yaş GSS (1) 18 Yaş Üstü (1) 2-B arazilerinin satış şartları (1) 2009 askerlik borçlanması hesaplama (1) 2011 enflasyon (1) 2011 kapanış işlemleri (6) 2011 Yılbaşı Milli Piyango (1) 2012 (105) 2012 açılış işlemleri (6) 2012 Amortisman Sınırı (1) 2012 ASGARİ (1) 2012 ASGARİ ÜCRET (2) 2012 Avukatlık Ücret Tarifesi (1) 2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI (1) 2012 defter (1) 2012 Defter tasdi (1) 2012 Defter Tutma Hadleri (1) 2012 DİĞER KAZANÇ (1) 2012 Fatura Düzenleme Sınırları (1) 2012 Geçici Vergi Oranları (1) 2012 Gelir Vergisi (1) 2012 gelir vergisi oranlar (1) 2012 GELİR VERGİSİ ORANLARI (1) 2012 Gelir vergisi tarifesi (2) 2012 Hesap Pusulası (1) 2012 KAPICI MAAŞ HESABI (1) 2012 milli piyango sonuçları (1) 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi (1) 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri (1) 2012 MTV (1) 2012 Sakatlık indirimi (1) 2012 SGK İDARİ PARA CEZALARI (1) 2012 VERGİDEN MÜSTESNA YEMEK BEDELİ (1) 2012 YEMEK BEDELİ (1) 2012 Yemek İstisnası (1) 2012 Yılbaşı Milli Piyango (1) 2012 YILI (66) 2012 yılı asgari ücret (2) 2012 yılı asgari ücret tutarları (2) 2012 yılı cenaze ödeneği (1) 2012 YILI DEFTER TUTMA (1) 2012 YILI DEFTER TUTMA HADLERİ (3) 2012 yılı emzirme ödeneği (1) 2012 Yılı gelir (1) 2012 Yılı gelir vergisi (1) 2012 Yılı gelir vergisi dilimleri (1) 2012 yılı gelir vergisi oranları (1) 2012 Yılı Sakatlık İndirimi (1) 2012 yılı vergi (1) 2012 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı (1) 2012 Yili Asgari Geçim İndirimi Tablosu (1) 2B Arazi (1) 2B Arazileri (2) 31.10.2011 tarih 292 nolu karar (1) 3600 günle emeklilik (1) 4 ülkede kıdem tazminatı fonu (1) 4/b Sigortalılık Bildirimi (1) 4857 (1) 4857 sayılı (1) 5 lira fazla katılım payı (1) 6111 Sayılı Kanun (1) 65 YAŞ (1) 65 YAŞ AYLIĞI (1) 65 yaş ve özürlü maaşı hangi hallerde kesilir? (2) 657 s.DMK’ya göre istihdam şekilleri (1) 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU (1) 663 sayılı KHK (1) 666 kanun (1) 666 sayılı (1) 8.000 TL üzerindeki ödemeler (1) 975 lira taban (1) Açık Hesaplarınızın Ne Kadarını Tahsil Edebileceğinizi Biliyormusunuz (1) AGİ (2) AGİ NEDİR? (1) aidatlarını ödememekte direnirken (1) AİLE HEKİMLİĞİ (1) Akaryakıt fişi (1) Akşam Metin Taş (1) Alacak ve Borç Notları (1) Alarm İzleme Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlik Belgesi (1) Ali TEZEL (1) almanya (1) Almanya'dan yurtdışı borçlanma (1) ALO 170 (1) Amortisman (1) Amortisman Sınırı (1) Analık sürelerinin borçlanılması (1) Ankara bomba (1) ANONİM ŞİRKET (1) Anonim şirketler (1) Anonim şirketler neden ve nasıl hisse senedi bastırmalıdır (1) ANONİM ŞİRKETLERDE MENKUL KIYMETLER (1) APARTMAN GÖREVLİLERİ AGİ (1) ARAÇLARIN Trafikten Silinmesi (1) Aralık 2011 Vergi Takvimi (1) ASBİS (1) ASBİS Nedir (1) ASGARİ GEÇİM (1) ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ (1) ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 2012 (1) asgari geçim ücreti (1) Asgari Ücret (8) Asgari ücret 701 (1) Asgari Ücret Maliyeti (1) Asgari Ücret ve Yasal Kesintiler (2) Asgari ücret yeni yılda (1) ASKERİ İŞ MÜFETTİŞLİĞİ (1) askerlik (2) askerlik borçlanma formu (1) askerlik borçlanma hesaplama (1) askerlik borçlanma hesaplaması (1) askerlik borçlanma işlemi (1) Askerlik borçlanması (3) ASKERLİK KANUNU (1) atama (2) Avukat (1) Avukatlık (1) AVUKATLIK ASGARİ (1) AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET (1) AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ (1) Avukatlık Ücret (1) Avukatlık Ücret Tarifesi 2012 Belirlendi (1) Aylığa Hak Kazanma Koşulları (1) AYLIK VE YILLIK ENFLASYON (1) baglilik (1) Bağ (1) Bağ-Kur (5) bağ-kur dökümü (1) Bağ-Kur İntibak (1) Bağ-Kur Tevkifatı (1) Bağımsız Denetçi (2) bağımsız denetçiler (1) Bağımsız denetim (2) Bağımsız Denetleme (1) BağKur (4) bağkur dökümü (1) Bağkur hizmet dökümü (1) bağkurlu dökümü (1) Bahçe Tapusu Olanların Tarım SSK’lısı Olup Olamayacaklarının Açıklanması (1) bakanı (1) Bankalar (1) Basit usul (1) Başbakan Tayyip Erdoğan (1) BAYRAM TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASI (1) BDDK (1) bedelli (2) BEDELLİ ASKERLİK (4) bedelli askerlik işlemleri (1) Bedelli çalışmaları bayramdan sonra (1) Belediyeden kiralanan seyyar sergi yerleri için kira ödemeleri üzerinden tevkifat yapılmayacağı (1) belli para (1) BEŞ PUANLIK (1) beyanname (100) Bilirkişi (1) Bilirkişilerin (1) Bilirkişiye Başvuru (1) binek (1) Binek otomobilin alım ve satımında KDV oranı kaçtır ? (1) Binek otomobilin KDV’sini (37) Bir Kişi İle Kurulabilecek (1) Bireysel Emeklilik (1) Bireysel Emeklilik Sistemine Yapılan Ödemeler (1) BİRLEŞME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: I (1) borçlanma (1) Borçlanma Bedelleri (1) Borçlunun bütün eşyaları haczedilemez (1) Borçlunun haline uygun evi haczedilemez (1) BUGÜNKÜ YAZILAR (5117) bülent deniz (1) C Özel Güvenlik Yöneticisi Kimlik Kartı (1) Cenaze Ödeneği (1) Creditnote (1) Cumhuriyet tarihi rekoru (1) ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ (1) çalışma ve sosyal güvenlik (1) Çalışmayan (1) çek (1) çek yasası (1) çevre temizlik vergisi (1) Çeyiz Yardımı (1) Çocuklar sağlık hizmeti (1) daha az prim (1) Damga Vergisi (1) danışman (1) Dar Mükellefiyet (1) debitnote (1) defter (2) Defter Bilgi Girişi (1) defter Kapanış Tasdiği (1) Defter tasdi (1) Defter Tasdikinde Ek Süre (1) defter tutulma (1) Defter ve belgeleri depremde kaybolanlar (1) Değer Artış KazançI (1) Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi (1) değerleme oranı (1) Denetçi olabilme (1) Denetçilerin Atanması (1) Denetçinin seçilmesi (1) Denetim raporu (1) Denetimin (1) Deprem bağışları (1) Deprem bağışlarının vergi matrahından (1) Deprem bölgesinde primi 1 gün bile yatana emeklilik (1) Deprem sigortası (1) deprem vergisi (1) Depremzede işçinin ücreti İş-Kur'dan (1) Depremzedelere müjde (1) DERNEKLER (1) DERNEKLER YÖNETMELİ (1) dilekçe (224) DİLEKÇE ÖRNEĞİ (2) DİLEKÇE ÖRNEĞİ Veri Sorgulama (1) DİLEKÇE ÖRNEKLERİ (12) DİLEKÇEYE (1) Dizi (1) DOĞUM BORÇLANMASI (5) Doğum ücretsiz izni ve izinden dönüşte işe başlama hakkı (1) dönem sonu (6) DÖNEM SONU İŞLEMLERİ (7) Dul aylığı (1) DUYURULAR (568) e devlet (1) E-Defter (1) e-devlet (1) e-haciz (1) ebeyanname (100) ece üner (2) Ecrimisil (1) edefter (1) edefter.gov.tr (1) edevlet (1) EKONOMİ (626) Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan (1) Elektronik Defter (1) Emekli (11) emekli aylığı (1) emekli aylığını yükseltmek (1) Emekli aylıkları haczedilemez (1) Emekli dernekleri (1) Emekli İkramiyesi (1) emekli intibak (1) Emekli Sandığı (3) Emekli Sandığı dökümü (1) Emeklilerin maaşı (1) Emeklilik (1) Emeklinin alım gücü (1) Emeklinin intibakı (1) EMEKLİNİN YILLIK İZNİ (1) Emekliye (1) Emekliye intibak (1) Emekliye müjde (1) Emekliye tazminat (1) Emekliye zam geliyor (1) emlak vergisi (4) Emlak Vergisi bildirimi (1) Emsal kira (1) EMZİRME ÖDENEĞİ (2) ENFLASYON (1) Enflasyon Hesaplama (2) Engelli bakım maaşına konulan hacize mahkeme 'dur' dedi (1) Engelli Sigortalıların (1) Engellilere İş Müjdesi (1) erken emekli (1) Eski memur (1) Esnaf Sicil Kaydı Bağ-Kur'lu (1) Esnek Zamanlı Çalışma (1) eş durumu nakli (1) eşi vefat etmiş (1) EŞİT DAVRANMAMA TAZMİNATI (1) Etiketler: 292 nolu hakem heyeti kararı (1) ev hanımına (1) Ev hanımlarının emekliliği (1) Evlenme Ödeneği (1) evlilik (1) FAİZ (2) Faktoring İşlemlerinin Muhasebe Kaydı (1) FARK ÜCRETİ (1) faruk çelik (1) FASON HİZMETLERDE KDV İADESİ (1) FASON TEKSTİL (1) FATURA (2) Fatura Düzenleme (1) Fatura Düzenleme Sınırları (1) Fatura Kullanımı (1) Faturada Ayrıca Teslim Adresine Yer Verilebilir mi? (1) FATURAYA SÜRESİNDE İTİRAZ (1) fazla çalışma (1) Fazla mesai (1) Fazla mesai nasıl ispatlanacak (1) FESHİ (1) fesihte geçerli neden (1) Fiili Hizmet Zammı (1) Finanasal (1) Finanasal Kiralama (1) Finanasal Kiralama Muhasebe Kayıtları (1) Finansal kiralama (1) FİRMADA KULLANILAN OTOMOBİLİN KAZA YAPMASI SONUCU SERVİS ŞİRKETİ TARAFINDAN KESİLEN FATURANIN SİGORTA ŞİRKETİNE YANSITILMASI MUHASEBE KAYDI (3) FON İSİMLERİ (1) Foreks İşlemi (1) FRANSIZ ÜRÜNLERİ (1) Gayri Maddi Haklar (1) GAZETECİ VE GEMİ ÇALIŞANLARINI (1) GAZETECİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLUR (1) Geçici iş göremezlik (1) Geçici iş göremezlik ödeneği (2) Geçici Vergi Oranları (1) Geçici Vergide Yanılma Payı (1) gelir (302) gelir testi (3) GELİR TESTİ NEDİR (1) Gelir Testi Süresi Uzatıldı (1) Gelir testine müracaat bildirimi (1) Gelir Uzman (1) Gelir ve Aylıklarda Zamanaşımı Sürelerinin Eski ve Yeni Kanunla Karşılaştırılması (1) Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması (1) gelir vergisi (2) Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 280) (1) GELİR VERGİSİ ORANLARI (1) gelir.gov.tr (125) gelirler (4772) gelirler.com (192) gelirler.gov.tr (4349) gelirlergov (111) gemlik hakem heyeti (1) gemlik tüketici sorunları ilçe hakem heyeti (1) genek sağlık başvuru (1) Genel Sağlık Sigortalıs (1) Genel Sağlık Sigortası (2) GENEL SAĞLIK SİGORTASI (4) GEREKEN (1) GEREKLİ BİLGİLER (5) ggs (3) GİB (3286) gib.gov.tr (31) gider pusulası (1) Giriş Sınavı (1) Götürü Gider (1) GSS (9) GSS DİLEKÇE ÖRNEĞİ (1) gss Prim Tablosu (1) GSS Sağlık (1) GSS tescil bildirim (1) Gurbetçi ev hanımı (1) GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TARİFE-SINIFLANDIRMA KARARLARI) (SERİ NO: 13) (1) GÜNDEM (4934) HABER (4470) habertürk tv (2) haciz (1) Hafta Tatili Ücreti (1) HAFTALIK YAYIN (28) hakem heyeti kararları (1) HASTA SEVK FORMU (1) hastane (1) Hem kocadan hem de anne-babadan aylık bağlanır mı (1) hesap işletim ücreti iadesi (1) hesap işletim ücreti iadesinin kararı (1) hesap işletim ücretine itiraz (1) hesap işletim ücretleri (1) hesap işletim ücretleri iadesi (1) Hesap numaraları (1) hesapişletim ücretinin iadesi (1) hız sınırı (2) hibe kredi (1) HİLELİ İFLAS ETMEK (1) Hizmet Dökümü (1) Hizmet grubu (1) https://www.turkiye.gov.tr/ (1) hukuk (1) Irak (1) iade (1) İbraname (1) ibraname Örneği (2) için (1) İdari Para Cezaları (1) İhaleli İşlerde Kıdem (1) İhbar İkramiyesi (1) İhracat (2) İHRACATTA GVK (1) İhtirazi Kayıtla Beyan (1) ikinci derece usulsüzlük (1) İkramiyenizi güncel (1) İktisap Tarihi (1) İlk Defa Sigortalı Olarak Çalışmaya Başlamadan Önce Malûliyeti Bulananların Emeklilikleri (1) indirilebilir (1) indirim (1) İndirimli Orana (1) İndirimli Orana Tabi Satışlar (1) internet sitesi (1) İNTERNET SİTESİ ZORUNLULUĞU (1) İntibak (6) İntibak 2013'e kaldı (1) İntibak Maaş (1) intibak yasası (3) İNTİBAK YASASI 2012'DE YASALAŞIYOR (1) intibak zammı (1) İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Metin Yeşil (1) isteğe bağlı sigorta (1) istifa (1) İstifa eden işçinin hakları (1) istifa evrakları (1) İSTİSNA TUTARLARI (1) İŞ (1) İŞ GÖREMEZLİK BELGESİ (1) İş göremezlik belgesi değişti (1) İş Kanunu Para Cezaları (1) iş kazası (1) iş koçu (1) İş Sözleşmeleri (1) iş sözleşmesi (1) İşçi (1) İŞÇİ 1 ay içinde dava açabilir (1) İŞÇİ ALACAK BELGESİ (1) işçi izin hakları (1) İŞÇİ VE ESNAFIN ÖLÜMÜNDE CENAZE ÖDENEĞİ VERİLME ESASLARI (1) İşçilerin İzinleri (1) İşçilerin İzinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler (1) işçilerinin (1) İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR (1) İŞÇİNİN HAFTA TATİLİ (1) İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ (1) İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER (1) İŞÇİNİN İŞVERENE ÇEKECEĞİ İHTAR ÖRNEĞİ (1) İşçinin sadakat borcu (1) İŞE İADE EDİLME (1) İŞKUR (4) İşlem Denetçiliği (1) İşlem denetçisi (1) işletim ücreti iadesi (1) İşsizlik (1) İşsizlik maaşı (1) İşsizlik ödeneği (1) İŞSİZLİK ÖDENEĞİ (1) İŞSİZLİK SİGORTASI (1) İşsizlik yardımları (1) İşte yerli otomobilin gerçek fiyatı (1) İşten Ayrıldığımda Ne Kadar Kıdem Tazminatı Alabilirim (1) İşten Ayrılırsam Emeklilik Şartlarım Değişir mi (1) İşveren (2) işveren fesih (1) İşveren işçiden senet alabilir mi? (1) İşverenlerimizin Ücret (1) İZİN (1) KABAHATLER KANUNU (1) Kaçak işçi (1) Kaçak işçi çalıştıranlar (1) Kaçakçılık suçu (1) Kadın ve erkeğin emekli olma yaşları farklı (1) KADINLARIN DOĞUM İZNİ (1) Kadrolulara bayram hediyesi (1) kamu (1) kanun (950) kapanış muhasebe kayıtları (6) karşılıklı edimler (1) KARŞILIKSIZ ÇEK (1) KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILIYOR (1) Kart aidatı (1) kartı (1) KASIM MALİ TAKVİMİ (1) katılım payı (1) Katma Değer Vergisi Oranları (1) Katsayı (1) Katsayı uygulaması (1) Katsayı uygulaması kalktı (1) kayıt (3178) KDV (81) KDV indirimi (1) kdv oranları (1) KDV TEVKİFATI (1) Kenar (1) Kendi adınıza kayıtlı iş yerinde (1) kendisine yöneltilen soruların cevaplarını internetten de yayınlayabilecek (1) KEY (1) kıdem tazminatı (7) Kıdem Tazminatı dikekçe (1) Kıdem Tazminatı Fonu (4) Kıdem Tazminatı Fonu 1 Ocak 2012 (1) KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ (1) Kıdem ve ihbar tazminatı (1) Kız Çocuklarına GSS (1) Kız Çocuklarına GSS Zorunlu mu (1) Kimler denetçi olabilir (1) Kimler yeşil kart alabilecek (1) Kira Geliri (1) Kiralama Muhasebe (1) Kiralama Muhasebe Kayıtları (1) KKDF (1) Klip ve Reklam Filmlerinde Çalışan Oyuncu ve Set İşçilerinin Sosyal Güvenliği (1) Know-how (1) KOBİ TFRS (1) kobilere-250-bin-tl-geri-odemesiz-destek (1) Kollektif (1) KONFEKSİYON HİZMETLERİNDE KDV (1) Konsinye Satışlar (1) KONUT KİRA GEELİRLERİ İSTİSNA TUTARLARI (1) Kooperatif (1) KRAMİYEDE YENİ DÜZENLEME (1) kredi (1) kredi kartı (2) Kurumlar Vergisinden Müstesna Kazançlarda Kur Farkları ve Vade Farklarının Durumu (1) Leasing (1) limit (2) limited şirket sözleşme (1) Limited şirkette fesih (1) liste (1) lkesi (1) Lütfi Köksal (1) MAAŞINA HACİZ (1) Maden işçisinin emekliliği (1) MADENDE EMEKLİLİK KOŞULLARI (2) MADENDE EMEKLİLİK TABLOSU (2) MAHKEME KARARLARI (304) Mal bildirimi (1) Mali Tablolar (1) MALİ TAKVİM (2) MALİYE (4655) Maliye Bakanlığı (2) Malul (1) malul olanların emekliliği (1) Malulen emekli olmanın şartları (1) Malullük aylığı (1) Malullük aylığı kimlere bağlanır (1) Mavi Kart Nedir (1) MEB’deki memur (1) Mehmet Şimşek (1) memur (7) Memur Emeklisi Avukat (1) memur ikramiye (1) memur maaşı (1) Memur ve emekliye zam (1) memura zam (1) Memurlar (2) Memurlara emekli (1) MEMURLARA GREV HAKKI (1) Memurlara rotasyon (1) Memurların taban aylığı (1) Memurların Yenilenen Hastalık Raporu (1) Memurun 2012 maaş zammı belli oldu (1) Memurun Dul (1) Memurun Dul ve Yetim (1) Meslek Hastalığı (1) Mevsimlik iş (2) Mevsimlik iş sözleşmesinde kıdem tazminatı (1) Mevsimlik işçi (1) miili (1) milli (1) milli piyango çekilişi sonuçları (1) milli piyango sıralı tam liste 2012 (1) Montaj ve Taşımacılık Faaliyetlerinde Götürü Gider Uygulaması (1) Motorlu Taşıtlar Vergisi (1) MTV (1) mu (1) MUHASEBE (5542) MUHASEBE kayıtları (164) MUHASEBE KAYITLARI (50) Muhasebe Standartları (1) muhasebe uygulaması (1) Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu (1) MUHASEBECI DEFTER BILGI (1) muhasebeci (3178) Mükellefler Ba Bs formlarında düzeltme yapabilirler mi? Düzeltme yapılması durumunda ceza uygulanır mı? (4) müstahsil (1) Müşteri Bildirim Formu (1) Müşteri Devir Teslim Formu (1) NDE ÖDENMESİ (1) NO: 44) (1) noter (2) noter ihtar Örneğl (1) Noterler MUHASEBE (1) Noterlerin SGDP (1) Nüfus cüzdanı (1) Nüsha (1) olur (1) Onarma (1) Organını kendi isteği (1) otomobil (1) Otomotiv Sanayii Derneği (1) Ödediği KDV (1) ÖDEME (1) ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE YARDIMLAR (1) ÖĞRENCİ YAPILAN YARDIMLAR (1) öğretmen (2) öğretmen adayı (2) öğretmen adayları (1) ÖĞRETMENLER (1) ölüm (1) ÖNEMLİ (81) Özel denetçi (1) ÖZEL HASTANE (1) Özel SMMM (1) Özel SMMM Sınav (1) Özel SMMM Sınav Programı (1) ÖZELGE (1364) Özelge nedir (1) ÖZELGELER (240) Özürlü Teşvik (1) Para kazanmanın yolu (1) park yasağı (2) PART-TİME (1) PART-TİME İŞ SÖZLEŞMESİ (1) PARTTİME iş sözleşmesi (1) Pasaport (1) piyango (1) Pratik Bilgiler (1) Prim (2) Prim borcu (1) PRİM KESİLECEK KAZANÇLAR (1) PRİME ESAS KAZANÇ (1) Prof. Abuzer Kendigelen (1) Prof. Dr Erdoğan Moroğlu (1) Prof. Dr. Şükrü Kızılot (1) Prof. Dr. Ünal Tekinalp (1) RESMİ GAZETE (142) RESMİ GAZETEDE BUGÜN (1) Resul KURT (1) S (1) Sağlık (2) Sağlık Bakanlığı (1) Sağlık Bakanlığını (1) Sağlık Bakanlığını Yeniden Yapılandırdık (1) sağlık hizmeti (2) Sağlık prim borcu (1) Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi (1) sağlık sigortası (3) sağlık yardımı (1) sağlıktan nasıl faydalanacak? (1) SAHTE BELGE DÜZENLEME (1) SAHTE fatura DÜZENLEME (1) Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların emekliliğe hak kazanma şartları (1) Sakatlık indirimi (1) Sebepsiz İŞTEN atılan (1) Sendikalar (1) serbest meslek (1) SERMAYE KOYMA BORCU (1) SERMAYE ŞİRKETLERİ (1) Sevki olmayan doktora gidemeyecek (1) Sezgin Özcan (1) sgdp (3) SGK (5754) SGK borcu (1) SGK gurbetçi (1) SGK HABER (3115) Sgk Hizmet (1) Sgk Hizmet Dökümü (1) SGK hizmetleri (1) SGK İdari Para Cezaları (1) SGK MAKALE (440) SGK para cezaları (1) SGK Primleri (1) sgk SMS HİZMETLERİ (1) sgk soru ve cevap (1) SGK Taksitlendirmelerinin ödeme süresi uzatılmıştır (1) Sigara (1) sigorta (2) Sigorta başlangıç tarihinde rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor (1) Sigorta Prim Desteği (1) sigorta primi (1) Sigortalılık öncesi doğum (1) SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILAN İŞÇİLERİN HAKLARI VE YAPILMASI GEREKENLER (1) Sinema (1) sirali (1) sirkete (1) smmm (3178) SMMM Defter Bilgi Girişi (1) SMMM'ler Defter Tasdik Şifrenizi Aldınız mı? (2) SMS HİZMETLERİ (1) SORU CEVAP (28) SOSYAL GÜVENLİK (3181) SOSYAL GÜVENLİK DESTEK (1) Sosyal Güvenlik Kurumu (3) Sosyal Güvenlik Uygulamalarında İdari Para Cezaları (1) Sosyal Sigortalar (1) söylüyor (1) Sözleşme (1) Sözleşmeli öğretmenlere tanınan yeni özlük hakları (1) sözleşmenin konusu (1) SÖZLEŞMESİNİN (1) SPAS (1) spas sorgulama (1) ssk (4665) SSK (1) SSK’lı normal işe girmeden evvel kaza geçirenler malülen emekli olamazlar (1) STAJYER MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ (1) Suret (1) Sürekli iş göremezlik (1) Süresi Uzatıldı (1) Şehit çocukları (1) şirket (2) şirketler (1) ŞÜKRÜ KIZILOT (2) T.C. taşınmaz numarası (1) taban aylığı (1) Taksi (1) Taksiciler (1) Taksiciler sigorta (1) talep ve taahhüt formu (1) tam (2) Tapu (2) Tapu Sicili Tüzüğü (1) Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (1) TAPU YASASI (1) Tapunuz kaybolursa (2) tarafları bağlayıcı nitelik. (1) Tarhiyat Öncesi (1) Tarhiyat Öncesi Uzlaşma (1) tarife (1) tarifesi (1) TARİFESİ 2012 (1) Tarihi Eser Niteliğindeki Özel Binaların Yıkılarak Yeniden İnşaasında Asgari İşçilik Uygulaması (1) Tarla (1) Taşeron (1) TAŞERON İŞÇİLERİ (1) TCDD (1) TEBLİĞ (683) TEBLİĞ 281 (1) Tedavi İçin Yurtdışına Gönderilme (1) Telekom (2) tepliğ (3894) tersini (1) teşvik (1) Tevkifat (1) TEVKİFAT (muhasebe kayıtları (1) Tevkifat Uygulaması (1) Ticaret Kanunu (1) Ticaret Unvanı için Dava Şartları (1) Trafik cezaları (1) Trafik cezaları artıyor (1) trafik cezası (2) TTK (4352) ttk Tutulması zorunlu ticari defterler (1) turkiye (3) tutulabilecek defterler (1) Tutulması zorunlu ticari defterler (1) TÜFE (1) TÜİK (1) Tüketici mahkemesi (1) Türev ürünler (1) Türk Telekom (2) türk ticaret kanunu (2) Türkiye İstatistik Kurumu (1) türkiye iş kurumu (1) TÜRMOB (1) UFRS (27) ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASINA UĞRAYAN ÇALIŞANIN BİLDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAKTIR? (1) Uluslararası Karayolu Taşımacılığında KDV İadesi (1) UMSK (1) UYGULAMASI (1) Uzaktan çalışma (1) Uzlaşma talebi (1) Uzlaşma talep süresi (1) ücret (1) ücret dışı gelirler (2) Ücret Garanti Fonu (1) Ücret Gelirleri (2) Ücret haczi (1) ÜCRETİNDE (1) Ücretlerin Vergilendirilmesi (1) ÜFE (1) VAN (1) Varlık kiralama şirketleri nedir (1) VEDAT İLKİ (1) Veraset Belgesi (1) vergi (1692) VERGİ İNCELEMELERİ (1) vergi oranı (1) vergi oranları (1) Vergi Tarifesi (1) VERGİDEN İSTİSNA YEMEK BEDELİ (1) Vergileme (1) Verileri Nelerdir (2) vize süresi (1) vuk (4569) VUK 410 (1) Web Sitesi (1) www.edefter.gov.tr (3) www.sgk.gov.tr (1) X RESMİ GAZETEDE BUGÜN (29) Yabancı (1) Yabancı çalışanlar (1) Yabancı GSS (1) yabancı hekim (1) Yabancı Sermayeli Şirket Kurulumu İzne Tabi Midir? (1) YABANCI UYRUKLULARIN SİGORTALILIK İŞLEMLERİ (1) Yabancıların çalışma izin kriterleri (1) YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER (1) Yapı Denetim (1) Yapı denetimi hizmet sözleşmeleri (1) yapı kredi bankası hesap işletim ücreti (1) yapı kredi bankası işletim ücretinin iadesi (1) yapı kredi hesap işletim ücreti (1) YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ (1) yardıma muhtaç kadınlara (1) Yasal Defterler (2) YAŞLILARA SİGORTA (1) Yaşlıya sigortalı bakım (1) yaştan emeklilik (1) Yazılar (1) YAZILAR (358) Yeni Sayıştay Kanunu Neleri Beraberinde Getirdi (1) yeni Ticaret Kanunu (1) Yeni TTK (3110) Yeni TTK'da Şirketler Kendi Hisselerini Edinebilecek (1) Yeni TTK'da Uluslararası Muhasebe Standartları (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNU (9) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE MALİ MÜŞAVİRLİK RUHSATINA (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA LİMİTED ŞİRKETLER (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA SÜRELER (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNU (1) Yeniçarşım (1) YERLİ OTOMOBİL (1) yeşil (1) Yeşil kart (9) Yeşil kart kalkmıyor (1) YEŞİL KARTIN DEVİR İŞLEMLERİ (1) Yılbaşından itibaren Yeşil Kart sistemi kalkıyor (1) Yıllar İtibari İle Asgari Ücretler (2) Yıllarında Çalıştığı İçin Aylıkları Kesilen Gurbetçi Emeklilere Müjde (1) YILLIK (1) Yine Kanun Tasarısında Denetçi olamayacaklar (1) yonetim-kurulunun (1) yurt dışı (1) yurt dışı Borçlanm (1) YURT DIŞINA GÖTÜRÜLEN TÜRK İŞÇİLERİ (1) Yurt Dışında İnşaat (1) yurtdışı borçlanması (1) Yurtdışı borçlanmasında emekli aylığı (1) YURTDIŞINDA (1) YURTDIŞINDAN OLAN ALACAKLAR (1) Zayi Olan Mallar (1) Zorunlu Deprem Sigortası (1) Zorunlu Sağlık (2)