FACEBOOK TAKİP ETMEK İÇİN BEĞEN

6 Aralık 2012 Perşembe

Kdv Tevkifatı - Oranları Ve Uygulaması-3

 
KISMİ TEVKİFAT UYGULAMASI-2


A-KISMİ TEVKİFAT UYGULANACAK HİZMETLER :

Kısmi tevkifat kapsamına giren hizmetlerde kullanılmak üzere alınan malların temininde tevkifat uygulanmayacaktır. Ancak bu hizmetleri ifa edenlerin bu hizmetlerde kullandıkları mallara ait tutarları bedelin içine dahil ederek toplam bedel üzerinden KDV tevkifatı yapacaklardır.

1) Yapım İşleri ile Bu İşlerle Birlikte Yapılan Mühendislik-Mimarlık ve Etüt-Proje Hizmetleri (2 /10) :

Belirlenmiş alıcılara karşı ifa edilen bu bölüm kapsamına giren hizmetler ;

* Her türlü inşaat işleri. ( Bina, karayolu, demiryolu, otoyol, havalimanı, rıhtım, liman, tersane, köprü, tünel, metro, viyadük, spor tesisi, alt yapı, boru iletim hattı, haberleşme ve enerji nakil hattı, baraj, enerji santrali, rafine tesisi, sulama tesisi, toprak islahı, dekapaj, taşkın koruma vb.)

* Bu işlerle ilgili tesisat, imalat, ihrazat, nakliye, ısıtma-soğutma sistemleri, ses-görüntü-ışık sistemleri, tamamlama (boya badana dahil) her türlü bakım-onarım, dekorasyon, restorasyon, çevre düzenleme, dekapaj, sondaj, yıkma, güçlendirme, montaj, demontaj vb. işler. Bu işler inşaattan önce başlamış olsa bile, inşaattan bağımsız olarak yapılsalar bile tevkifata tabi tutulacaktır.

* Yapım işleriyle birlikte yapılan mühendislik, mimarlık, etüt, plan, proje, harita (kadastral harita dahil) , kadastro, imar uygulama, her ölçekte imar planı hazırlama vb. hizmetler. Bu hizmetler yapım işlerinden ayrı ve bağımsız olarak veriliyorsa bu hizmetler Etüt, Plan-Proje, Danışmanlık, Denetim Vb. Hizmetler kapsamında 9/10 oranında tevkifata tabi tutulacaktır.

- Yüklenicileri tarafından kısmen veya tamamen alt yüklenicilere devredilen yapım işlerinde, işi devreden her yüklenici tarafından kendilerine verilen hizmet üzerinden KDV tevkifatı yapılacaktır. Yani her yüklenici birbirlerine düzenledikleri faturalarda tevkifat uygulayacaklardır.

- İşin bir kısmının alt yükleniciye devredilmesi halinde sözleşmenin düzenlenmiş olup olmaması tevkifat uygulaması bakımından önem taşımamaktadır.

- Alıcının BELİRLENMİŞ ALICILAR arasında yer almaması halinde, ilk yüklenici ve alt yükleniciler tevkifata tabi tutulmayacaklardır. Ancak ilk yüklenici BELİRLENMİŞ ALICILAR arasında yer alıyorsa ve bu işi kısmen veya tamamen alt yüklenicilere devrediliyorsa ilk yüklenici hariç diğer yükleniciler tevkifat kapsamına gireceklerdir.

- Alıcı ve yüklenicinin de BELİRLENMİŞ ALICILAR arasında yer alması halinde tevkifat söz konusu değildir. Ancak yüklenici bu kapsamda olmayan alt yükleniciye işi devrederse yüklenici tevkifat kapsamına girecektir.

- Tevkifata tabi olan işler KDV’ den istisna olması halinde KDV ve tevkifat söz konusu olmayacaktır. Ancak KDV’ den istisna olan bu işler alt yüklenicilere devredilirse ve bunların yaptığı işler KDV’ den istisna değilse, alt yükleniciler tarafından yapılan işlemler tevkifat kapsamına girecektir.

- Yap-işlet-devret modeliyle yapılan işlerin alt yükleniciye yaptırılması halinde de devredilen işler bu bölüm kapsamına dahil olacaktır.

- Bu bölüm kapsamındaki işlerde; 30/04/2006 tarihinden önce ihalesi tamamlanmış işlere ilişkin faturalardaki KDV tevkifata tabi tutulmayacaktır. (İhale kelimesi yapım işlerinin yazılı sözleşmeye dayalı olarak yapılmasını ifade etmektedir. Herhangi bir ihale düzenlenmeden taraflar arası sözleşme hükümleri uyarınca gerçekleştirilen yapım işlerini de kapsamaktadır.)

Sözleşmesi 30/04/2006 tarihinden önce düzenlenmiş yapım işlerinde, bu işlerin bu tarihten sonra alt yüklenicilere devredilmesi halinde bu kısımlara ait KDV üzerinden tevkifat yapılması gerekmektedir.

Örnek1: X Bakanlığınca ihale edilen yapım işini Y Şirketi kazanmıştır. Y Şirketi bu işin nakliye işlerini Z şirketine devretmiştir. Z’ nin Y firmasına keseceği nakliye faturalarında ve Y’ nin Z Bakanlığına keseceği faturalarda tevkifat uygulanacaktır.

Örnek2: DSİ tarafından yaptırılan bir baraj inşasında kullanılacak hazır betonun asıl yüklenici olan X firması tarafından bir başka firma olan Y firmasından temin edilmesi durumunda, hazır betonun hazırlanması, nakli ve yerine konması işlerinin yapım işlerinin bölümlerini oluşturuyor olması nedeniyle inşaat taahhüt işi olarak kabul edilir. Bu nedenle hazır betonun temin edildiği Y firmasının bu hizmeti tevkifat kapsamında olacaktır.

2) Etüt, Plan-Proje, Danışmanlık, Denetim Vb. Hizmetler (9 /10) :

Belirlenmiş alıcılara karşı ifa edilen bu bölüm kapsamına giren hizmetler ;
* Piyasa etüt-araştırma – Ekspertiz – Plan-proje

* Teknik, ekonomik, mali ve hukuki alanda sunulan danışmanlık, müşavirlik, denetim vb. hizmetler girmektedir.

- Yapım işlerinden bağımsız olarak verilen mimarlık, mühendislik, etüt, plan, proje, harita, kadastro, imar uygulama, her ölçekte imar planı hazırlama vb. hizmetler bu bölüm kapsamında değerlendirilecektir.

- Teslim ya da hizmet kapsamında veya devamı niteliğinde verilen ve bedeli ayrıca belirlenen eğitim hizmetleri danışmanlık hizmetleri kapsamında değerlendirilecektir.

- Avukatların vekalet sözleşmesi karşılığında verdikleri hizmetler tevkifat kapsamına girmemektedir. Ancak verdikleri danışmanlık hizmetleri tevkifata tabidir. Yapılan sözleşmede avukatlık ve danışmanlık hizmetleri birlikte yer almışsa ve ücretleri toplu olarak belirlenmişse, toplam bedel üzerinden tevkifata tabi olacaktır.

- Uluslararası gözetim şirketlerince yapılan gözetim faaliyetleri ile araç, makine, teçhizat vb.lerinin kalite kontrol ve test edilmesi hizmetleri tevkifata tabidir.

Örnek1: SMMM Z’ nin, halka açık bir şirkete sunduğu danışmanlık hizmeti tevkifata tabi olacaktır. Belirlenmiş alıcılar içinde sayılanlara verilen danışmanlık ve denetim hizmetleri tevkifat kapsamındadır. Defter tutma hizmeti bu kapsamda değerlendirilmeyecek ve tevkifat söz konusu olmayacaktır.

Örnek2: Gümrük müşavirlerinin belirlenmiş alıcılara verdikleri; gümrük işlemlerinde geçerli mevzuat düzenlemeleri, yabancı ülke uygulamaları, bir malın gümrük tarife istatistik pozisyonunun belirlenmesi gibi danışmanlık ve müşavirlik hizmetleri tevkifat kapsamındadır. Belirlenmiş alıcılar dışındakilere verdikleri hizmetler bu kapsamda tevkifata tabi tutulmayacaktır.

Örnek3: Bir ekonomistin belirlenmiş alıcılara vermiş olduğu ekonomi danışmanlığı, yatırım danışmanlığı gibi hizmetleri de bu kapsamda tevkifata tabi tutulacaktır.

Örnek4: Banka tarafından makine üreticisi bir firmadan makine satın alınmıştır. Bu firmanın bankanın personeline makinenin kullanımı hakkında eğitim vermesi durumunda, makine bedeli tevkifata tabi olmasa bile, eğitim bedeli danışmanlık hizmeti olarak kabul edilip bu bedel üzerinden tevkifat yapılacaktır.

3) Makine, Teçhizat, Demirbaş ve Taşıtlara Ait Tadil, Bakım ve Onarım Hizmetleri (5 /10) :

- Belirlenmiş alıcılara ait olan veya bunlara tahsis edilmiş olan ve faaliyetlerinde kullandıkları makine, teçhizat, demirbaş ve taşıtlara ait olan tadil, bakım ve onarım hizmetleri tevkifat kapsamındadır.

- Isıtma-soğutma, havalandırma, ses, görüntü, ışık sistemleri; asansör vb.lerine yönelik bakım ve onarım hizmetleri bu bölüm kapsamında tevkifata tabi olacaktır.

- Bakım ve onarımla birlikte bazı parçalarının da belirli aralıklarla değiştirilmesi bu işlemlerin ayrılmaz bir parçasıdır. Dolayısıyla bu hizmetler yalnızca işçilikten oluşmaz; bu hizmet gereği olan malzeme, yedek parça ve sarf malzeme teslimleri de bakım ve onarım hizmetlerine dahildir. Tevkifat toplam bedel üzerinden uygulanacaktır. Ama bu malzemelerin piyasadan temininde malzeme alımlarına tevkifat uygulanmayacaktır.

Örnek1: Hisse senetleri İMKB’ de işlem gören X şirketine ait olan kamyonun şasisi üzerinde kasa, depo vb. ilaveler yaptırmak suretiyle yapılan tadilatlara ilişkin bedeller üzerinde KDV tevkifatı yapılacaktır.

Örnek2: Bir bankanın elektrikli cihazlarının tamir ve bakımını üstlenen firmanın, bu hizmetleri kapsamında hizmet bedeli ve yedek parça bedelleri üzerinden KDV tevkifatı yapılacaktır. İlgili yedek parça banka tarafından temin ediliyorsa sadece hizmet bedeline tevkifat uygulanacaktır.

4) Yemek Servis ve Organizasyon Hizmetleri (5 /10) :

- Belirlenmiş alıcıların personel, öğrenci, hasta, müşteri, misafir, yolcu sıfatını taşıyan kişilerin yemek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapacakları hizmet alımlarını kapsamaktadır.

- Yemeğin belirlenen kurumlarda hazırlanıp servise hazır hale getirilmesi tevkifat uygulamasına engel değildir.

- Yeme-içme hizmetine imkan veren yemek çeklerinin bedelleri üzerinden hesaplanan kdv tevkifata tabi tutulmayacaktır. Ama yemek servis hizmetinin hizmeti alan idare, kurum ve kuruluşun bünyesinde ve doğrudan yemek çekini satan firma tarafından verilmesi halinde tevkifat uygulanacaktır.

- Yemek servis hizmetinin, bu hizmetin verildiği lokanta, restaurant vb. mekanlara gidilerek alınması ve faturanın belirlenmiş alıcılar adına düzenlenmesi durumlarda da KDV tevkifatı yapılacaktır.

- Otel, motel, tatil köyü vb. konaklama tesislerinde konaklama hizmetinden ayrı olarak verilen veya birlikte verilmekle beraber ayrı faturalarda belgelendirilen ya da aynı faturada ayrı olarak gösterilen durumlarda yemek servis hizmeti tevkifata tabi olacaktır.

- Belirlenmiş alıcıların kendi personeli tarafından hazırlanacak yemekler için piyasadan alınacak yiyecek malzemeleri ve diğer malzemelerin satın alınması tevkifat kapsamında değildir.

- Bu kuruluşların konser, fuar, kutlama, parti, kokteyl, davet, kongre, seminer, panel, tanıtım vb. hizmet alımları tevkifata tabi olacaktır. Bu hizmetleri veren mükelleflerin organizasyonun yapılacağı yeri işletenlerden alacakları hizmetler tevkifat kapsamında değildir. Ama bu verilecek organizasyonun toplam bedeli üzerinden tevkifat yapılması uygulamasına engel değildir.

Örnek1: MEB ‘ in taşımalı eğitim kapsamında öğrencilere verilen öğle yemeği alımlarında, yemeği hazırlayan ve/veya dağıtımı yapanlara yapılacak ödemelerde KDV tevkifatı yapılacaktır.

Bedel kendi bütçelerinden değil de başka bir kaynaktan (örneğin bir vakıftan) karşılanmış olsa bile KDV tevkifatı yapılacaktır.

Örnek2: X organizasyon şirketi B Kamu kuruluşuna ait bir organizasyonu düzenlemek için B Kamu kuruluşu ile anlaşmıştır. Bu organizasyon için X, konaklama dahil bir otel işletmesiyle anlaşmıştır. Otel işletmesi tarafından X firmasına verilen konaklama, kira vb. hizmetlerde tevkifat yapılmayacaktır. X organizasyon şirketinin toplam tutar üzerinden B kamu kuruluşuna düzenleyeceği faturada KDV tevkifatı yapılacaktır.

5) İşgücü Temin Hizmetleri (9 /10) :

- KDV mükellefleri ve belirlenmiş alıcılara işgücü sağlanması şeklinde verilen hizmetlerde alıcılar tarafından tevkifat uygulanır.

- Gerçek ve tüzel kişiler işlerin yürütülmesinde ihtiyaç duydukları işgücünü istihdam yoluyla değil de alt işverenlerden veya bu alanda hizmet veren kuruluşlardan temin etmektedirler. Hizmeti alan işletmenin bu elemanları bilfiil sevk, idare ve kontrol altında çalıştırabilmesi mümkünse tevkifat kapsamına girmektedir.

Bu şekildeki hizmetlerde şu şartlar sağlanırsa tevkifat uygulanır ;

* Temin edilen elemanların hizmeti alana ücretli olarak hizmet akdiyle bağlı olmaması.

* Bu elemanların, hizmeti alanın sevk, idare ve kontrolü altında çalıştırılması gerekmektedir.

- Belirlenmiş alıcılara verilecek olan özel güvenlik ve koruma hizmetleri de işgücü temin hizmetleri kapsamındadır.

Örnek1: Yapımcı X, yapımını üstlendiği bir sinema filminde rol alacak oyuncuları bir ajans aracılığıyla temin etmek için Y Film Ajansı ile anlaşıyor. Y ise oyuncuların bir kısmını kendine bağlı çalışan kişilerden, bir kısmını da CV ile başvuruda bulunanlardan temin etmiştir. Kendine bağlı çalışan oyuncuların Yapımcı X’ in sevk ve idaresinde çalıştırılması işgücü temin hizmeti olarak değerlendirilip hizmet bedeli üzerinden tevkifat yapılacaktır. Kişisel başvuru yapanlardan gönderilen oyuncular Yapımcı X ile doğrudan anlaşmaya varırlarsa, Y film ajansı bu durumda sadece aracılık hizmeti vermiş olacak, düzenlenen fatura tevkifata tabi tutulmayacaktır. Bu kişiler Yapımcı X’ in sevk ve idaresinde çalıştırılmış olsalar bile Y Film Ajansı’ na bağlı çalışan olmadıkları için düzenlenen fatura tevkifata tabi tutulmayacaktır.

Örnek2: X İnşaat firması, yaptığı inşaat işi için iş makinesine ihtiyaç duymuş, Y şirketinden operatörüyle birlikte iş makinesi kiralamıştır. Yapılan sözleşmede operatörün sevk ve idaresi X firmasında olacağı belirlenmiştir. Bu işlem iş gücü temin hizmeti olarak değerlendirilip toplam bedel üzerinden KDV tevkifatı yapılacaktır.

6) Yapı Denetim Hizmetleri (9 /10) :

- KDV mükellefleri ve belirlenmiş alıcılara sağlanan yapı denetim hizmetlerine alıcılar tarafından tevkifat uygulanır.

- Tevkifatın kapsamı; yapı denetim firmalarınca verilen yapı denetim hizmetleridir. Su yapıları denetim hizmeti vb. hizmetler de bu kapsamda değerlendirilir.

- Tevkifat yapmakla sorumlu tutulanlara verilen bu hizmetlerde bedelin kamu kurumu aracılığıyla ödenmesi halinde tevkifat, hizmeti satın alan ve adına yapı denetim hizmeti faturası düzenlenen tarafından uygulanacaktır. Kamu kurumu tarafından bizzat satın alınmayan yapı denetim hizmetlerine ilişkin bedellerin, bunlara ait hesaplardan ödenmesi nedeniyle tevkifat yapmaları söz konusu değildir. Faturanın da ilgili kamu kurumu adına düzenlenmiş olması gereklidir.

- Arsa karşılığı inşaat işlerinde, hizmet bedeli müteahhit tarafından ödenmekte ama fatura inşaat ruhsat sahibi (arsa sahibi) adına düzenlenmektedir. Burada inşaat ruhsat sahibinin mükellefiyet durumuna göre hareket edilecektir. Arsa sahibi kısmi tevkifat yapacaklar kapsamındaysa tevkifat uygulanacaktır. Arsa sahibi KDV mükellefi değilse KDV tevkifatı yapılmayacaktır.

Örnek1: X Belediyesince alınan yapı denetim hizmet bedelinin X Belediyesi aracılığıyla ödenmesine rağmen yapı denetim hizmet faturası, müteahhit adına düzenlenmişse, bu durumda tevkifatı müteahhit yapacaktır.

Örnek2: Müteahhit X, arsa karşılığı yapmış olduğu inşaat işinde yapı denetim hizmet bedelini bizzat ödemiştir. Ancak hizmet faturası KDV mükellefi olmayan arsa sahibi Y adına düzenlenmiştir. Bu durumda KDV tevkifatı yapılmayacaktır.

7) Fason Olarak Yaptırılan Tekstil ve Konfeksiyon İşleri, Çanta ve Ayakkabı Dikim İşleri ve Bu işlere Aracılık Hizmetleri (5 /10) :

- KDV mükellefleri ve belirlenmiş alıcılara yapılan fason tekstil ve konfeksiyon işleri, fason çanta ve ayakkabı işleriyle, fason işlerle ilgili aracılık hizmetlerine tevkifat uygulanacaktır.
Tevkifat kapsamına ;

* Deriden mamul giyim eşyalarına ilişkin fason işler de dahil olmak üzere fason tekstil ve konfeksiyon işleri.

* Fason çanta, kemer, cüzdan vb.leri ile ayakkabı (terlik, çizme vb.leri dahil) dikim işleri (söz konusu malların dikimi dışında tadil ve onarım şeklinde ortaya çıkan hizmetler hariç)

* Bu işlerle ilgili aracılık hizmetleri girmektedir.

* Terziler tarafından ilgili alıcılara verilen dikim, tadil, onarım şeklindeki hizmetler de tevkifat uygulaması kapsamındadır.
Tevkifata tabi fason imalatın şartları ;

** İmal edilecek mal ile ilgili ana hammadde başta olmak üzere hammaddelerin bu işi yaptıran tarafından temin edilmesidir.

- Tekstil ve konfeksiyon sektöründeki; boya, apre, baskı ve kaşarlama işlerinde, boya ve kimyevi maddeler işi yaptıranlar tarafından temin edilip kullanılıyorsa tevkifat uygulanacak; bu maddeler bu işi yapanlar tarafından temin edilip kullanılıyorsa tevkifat uygulanmayacaktır.

- Ütüleme, çözgü, haşıl, dikim, kesim, kapitone, traşlama, zımpara, şardon, yakma, ram, nakış vb. bütün işlerde tevkifat uygulanacaktır. Ancak bu işler boya, baskı, apre ve kaşarlama işlerinin bir unsuru veya tamamlayıcısı olarak birlikte yapılıyorsa, aynı faturada gösterilmesi kaydıyla bu işler tevkifat uygulaması bakımından boya, baskı, apre ve kaşarlama hizmetleri gibi işlem görecektir.

- Fason olarak yapılan yıkama ve kurutma işlerinde de yardımcı malzemelerin işi yaptıranlar tarafından temin edilmesi durumunda tevkifat uygulanacaktır. Presleme işinin yıkama ve kurutma işlerinin bir unsuru veya tamamlayıcısı olarak birlikte yapılması ve aynı faturada gösterilmesi durumunda tevkifat uygulanacaktır. Presleme işinin yıkama ve kurutma işinde ayrı olarak yapılması durumunda tevkifat uygulanmayacaktır.

- Fason olarak yapılan kapitone işlerinde astarın üzerine sadece elyaf veya elyafla birlikte tül veya tela tatbik edilmektedir. Bunlar işi yaptıranlar tarafından temin edilip işi yapanlara astarla birlikte veriliyorsa tevkifat uygulanacaktır. Astar hariç kalan malzeme işi yapanlarca temin edilmesi halinde tevkifat uygulanmayacaktır.

- Fason işlerde mamul bir bütün olarak imal ettirilebileceği gibi, aşamalar halinde başkaca kişi veya firmalara yaptırılabilir. Kısım kısım yapılan bu imalatın her aşaması tevkifat uygulaması kapsamına girecektir.

- Fason iş yapanların, başkalarına fason iş yaptırmaları, her iki fason iş için de tevkifat uygulanmasına engel değildir.

- Fason işler yapılırken kullanılan iplik, fermuar, düğme, tela, astar vb. her türlü yardımcı madde ve malzemeler, fason hizmet bedeline dahil edilir. Bunlar ayrı fatura edilemezler.
Fason hizmetlerde aracılık hizmetleri ;

* Fason iş yaptıracak olanlara, fason iş yapacak işletmeleri,

* Fason iş yapacak işletmelere, fason iş yaptıracak olanları temin etmek suretiyle verilmektedir. Bu aracılık hizmetleri bu bölüm kapsamında tevkifata tabidir. (Aracı firmanın sorumluluğu sadece tarafları bir araya getirmektir.)

- Fason yapılmak üzere alınan işin tamamen başka firmalara fason olarak yaptırılması halinde her iki aşamada da tevkifat uygulanacaktır.

Örnek1: Bir konfeksiyon firmasının pazarlayacağı gömleklerin kumaşını, kesimini, dikimini ayrı ayrı firmalara fason olarak yaptırması halinde; her bir kısmi iş, tevkifat uygulaması kapsamına girecektir.

Örnek2: İmal edip pazarladığı pantolonların bir kısmını fason olarak imal ettiren bir mükellef, aynı zamanda ihracatçı firmalara fason olarak takım elbise imal ediyorsa, fason yaptırdığı pantolanlar için kendisi tevkifat uygulayacak, ihracatçıya yaptığı fason takımlar için ise ihracatçı tarafından tevkifat uygulanacaktır.

Örnek3: Giyim eşyası satan bir mağaza, sattığı pantolonların paçalarını, KDV mükellefi olan bir terziye yaptırmaktadır. Bu durumda mağaza KDV tevkifatı yapacaktır. Terzi basit usule tabi ise ve istisnadan vazgeçmemesi halinde, terzinin hizmeti KDV’ den istisna olduğu için tevkifat yapılmayacaktır.

KDV tevkifatına ilişkin yazılarım devam edecektir.

Aygül MUDURLU
SMMM



http://muhasebenet.net/haber.php?haber_id=3707

Blog Arşivi

BU HAFTA EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK OKUNANANLAR

Categories

.edevlet.com (1) ‘Gelir Testi’ (1) ‘intibak zammı’ (1) "EŞ DURUMU" (1) "muhasebe" (21) "Pratik Bilgiler "pratik bilgiler (1) (Stopaj (1) 01.01.2012 - 30.06.2012 Asgari Ücret (1) 01.07.2012 - 31.12.2012 Asgari Ücret (1) 12 Eylül mağdurları (2) 15 yıldan az memuriyet (1) 16 Yaşından Büyükler Asgari Ücret (1) 16 yaşını doldurmuş işçiler (1) 18 Yaş GSS (1) 18 Yaş Üstü (1) 2-B arazilerinin satış şartları (1) 2009 askerlik borçlanması hesaplama (1) 2011 enflasyon (1) 2011 kapanış işlemleri (6) 2011 Yılbaşı Milli Piyango (1) 2012 (105) 2012 açılış işlemleri (6) 2012 Amortisman Sınırı (1) 2012 ASGARİ (1) 2012 ASGARİ ÜCRET (2) 2012 Avukatlık Ücret Tarifesi (1) 2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI (1) 2012 defter (1) 2012 Defter tasdi (1) 2012 Defter Tutma Hadleri (1) 2012 DİĞER KAZANÇ (1) 2012 Fatura Düzenleme Sınırları (1) 2012 Geçici Vergi Oranları (1) 2012 Gelir Vergisi (1) 2012 gelir vergisi oranlar (1) 2012 GELİR VERGİSİ ORANLARI (1) 2012 Gelir vergisi tarifesi (2) 2012 Hesap Pusulası (1) 2012 KAPICI MAAŞ HESABI (1) 2012 milli piyango sonuçları (1) 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi (1) 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri (1) 2012 MTV (1) 2012 Sakatlık indirimi (1) 2012 SGK İDARİ PARA CEZALARI (1) 2012 VERGİDEN MÜSTESNA YEMEK BEDELİ (1) 2012 YEMEK BEDELİ (1) 2012 Yemek İstisnası (1) 2012 Yılbaşı Milli Piyango (1) 2012 YILI (66) 2012 yılı asgari ücret (2) 2012 yılı asgari ücret tutarları (2) 2012 yılı cenaze ödeneği (1) 2012 YILI DEFTER TUTMA (1) 2012 YILI DEFTER TUTMA HADLERİ (3) 2012 yılı emzirme ödeneği (1) 2012 Yılı gelir (1) 2012 Yılı gelir vergisi (1) 2012 Yılı gelir vergisi dilimleri (1) 2012 yılı gelir vergisi oranları (1) 2012 Yılı Sakatlık İndirimi (1) 2012 yılı vergi (1) 2012 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı (1) 2012 Yili Asgari Geçim İndirimi Tablosu (1) 2B Arazi (1) 2B Arazileri (2) 31.10.2011 tarih 292 nolu karar (1) 3600 günle emeklilik (1) 4 ülkede kıdem tazminatı fonu (1) 4/b Sigortalılık Bildirimi (1) 4857 (1) 4857 sayılı (1) 5 lira fazla katılım payı (1) 6111 Sayılı Kanun (1) 65 YAŞ (1) 65 YAŞ AYLIĞI (1) 65 yaş ve özürlü maaşı hangi hallerde kesilir? (2) 657 s.DMK’ya göre istihdam şekilleri (1) 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU (1) 663 sayılı KHK (1) 666 kanun (1) 666 sayılı (1) 8.000 TL üzerindeki ödemeler (1) 975 lira taban (1) Açık Hesaplarınızın Ne Kadarını Tahsil Edebileceğinizi Biliyormusunuz (1) AGİ (2) AGİ NEDİR? (1) aidatlarını ödememekte direnirken (1) AİLE HEKİMLİĞİ (1) Akaryakıt fişi (1) Akşam Metin Taş (1) Alacak ve Borç Notları (1) Alarm İzleme Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlik Belgesi (1) Ali TEZEL (1) almanya (1) Almanya'dan yurtdışı borçlanma (1) ALO 170 (1) Amortisman (1) Amortisman Sınırı (1) Analık sürelerinin borçlanılması (1) Ankara bomba (1) ANONİM ŞİRKET (1) Anonim şirketler (1) Anonim şirketler neden ve nasıl hisse senedi bastırmalıdır (1) ANONİM ŞİRKETLERDE MENKUL KIYMETLER (1) APARTMAN GÖREVLİLERİ AGİ (1) ARAÇLARIN Trafikten Silinmesi (1) Aralık 2011 Vergi Takvimi (1) ASBİS (1) ASBİS Nedir (1) ASGARİ GEÇİM (1) ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ (1) ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 2012 (1) asgari geçim ücreti (1) Asgari Ücret (8) Asgari ücret 701 (1) Asgari Ücret Maliyeti (1) Asgari Ücret ve Yasal Kesintiler (2) Asgari ücret yeni yılda (1) ASKERİ İŞ MÜFETTİŞLİĞİ (1) askerlik (2) askerlik borçlanma formu (1) askerlik borçlanma hesaplama (1) askerlik borçlanma hesaplaması (1) askerlik borçlanma işlemi (1) Askerlik borçlanması (3) ASKERLİK KANUNU (1) atama (2) Avukat (1) Avukatlık (1) AVUKATLIK ASGARİ (1) AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET (1) AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ (1) Avukatlık Ücret (1) Avukatlık Ücret Tarifesi 2012 Belirlendi (1) Aylığa Hak Kazanma Koşulları (1) AYLIK VE YILLIK ENFLASYON (1) baglilik (1) Bağ (1) Bağ-Kur (5) bağ-kur dökümü (1) Bağ-Kur İntibak (1) Bağ-Kur Tevkifatı (1) Bağımsız Denetçi (2) bağımsız denetçiler (1) Bağımsız denetim (2) Bağımsız Denetleme (1) BağKur (4) bağkur dökümü (1) Bağkur hizmet dökümü (1) bağkurlu dökümü (1) Bahçe Tapusu Olanların Tarım SSK’lısı Olup Olamayacaklarının Açıklanması (1) bakanı (1) Bankalar (1) Basit usul (1) Başbakan Tayyip Erdoğan (1) BAYRAM TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASI (1) BDDK (1) bedelli (2) BEDELLİ ASKERLİK (4) bedelli askerlik işlemleri (1) Bedelli çalışmaları bayramdan sonra (1) Belediyeden kiralanan seyyar sergi yerleri için kira ödemeleri üzerinden tevkifat yapılmayacağı (1) belli para (1) BEŞ PUANLIK (1) beyanname (100) Bilirkişi (1) Bilirkişilerin (1) Bilirkişiye Başvuru (1) binek (1) Binek otomobilin alım ve satımında KDV oranı kaçtır ? (1) Binek otomobilin KDV’sini (37) Bir Kişi İle Kurulabilecek (1) Bireysel Emeklilik (1) Bireysel Emeklilik Sistemine Yapılan Ödemeler (1) BİRLEŞME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: I (1) borçlanma (1) Borçlanma Bedelleri (1) Borçlunun bütün eşyaları haczedilemez (1) Borçlunun haline uygun evi haczedilemez (1) BUGÜNKÜ YAZILAR (5117) bülent deniz (1) C Özel Güvenlik Yöneticisi Kimlik Kartı (1) Cenaze Ödeneği (1) Creditnote (1) Cumhuriyet tarihi rekoru (1) ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ (1) çalışma ve sosyal güvenlik (1) Çalışmayan (1) çek (1) çek yasası (1) çevre temizlik vergisi (1) Çeyiz Yardımı (1) Çocuklar sağlık hizmeti (1) daha az prim (1) Damga Vergisi (1) danışman (1) Dar Mükellefiyet (1) debitnote (1) defter (2) Defter Bilgi Girişi (1) defter Kapanış Tasdiği (1) Defter tasdi (1) Defter Tasdikinde Ek Süre (1) defter tutulma (1) Defter ve belgeleri depremde kaybolanlar (1) Değer Artış KazançI (1) Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi (1) değerleme oranı (1) Denetçi olabilme (1) Denetçilerin Atanması (1) Denetçinin seçilmesi (1) Denetim raporu (1) Denetimin (1) Deprem bağışları (1) Deprem bağışlarının vergi matrahından (1) Deprem bölgesinde primi 1 gün bile yatana emeklilik (1) Deprem sigortası (1) deprem vergisi (1) Depremzede işçinin ücreti İş-Kur'dan (1) Depremzedelere müjde (1) DERNEKLER (1) DERNEKLER YÖNETMELİ (1) dilekçe (224) DİLEKÇE ÖRNEĞİ (2) DİLEKÇE ÖRNEĞİ Veri Sorgulama (1) DİLEKÇE ÖRNEKLERİ (12) DİLEKÇEYE (1) Dizi (1) DOĞUM BORÇLANMASI (5) Doğum ücretsiz izni ve izinden dönüşte işe başlama hakkı (1) dönem sonu (6) DÖNEM SONU İŞLEMLERİ (7) Dul aylığı (1) DUYURULAR (568) e devlet (1) E-Defter (1) e-devlet (1) e-haciz (1) ebeyanname (100) ece üner (2) Ecrimisil (1) edefter (1) edefter.gov.tr (1) edevlet (1) EKONOMİ (626) Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan (1) Elektronik Defter (1) Emekli (11) emekli aylığı (1) emekli aylığını yükseltmek (1) Emekli aylıkları haczedilemez (1) Emekli dernekleri (1) Emekli İkramiyesi (1) emekli intibak (1) Emekli Sandığı (3) Emekli Sandığı dökümü (1) Emeklilerin maaşı (1) Emeklilik (1) Emeklinin alım gücü (1) Emeklinin intibakı (1) EMEKLİNİN YILLIK İZNİ (1) Emekliye (1) Emekliye intibak (1) Emekliye müjde (1) Emekliye tazminat (1) Emekliye zam geliyor (1) emlak vergisi (4) Emlak Vergisi bildirimi (1) Emsal kira (1) EMZİRME ÖDENEĞİ (2) ENFLASYON (1) Enflasyon Hesaplama (2) Engelli bakım maaşına konulan hacize mahkeme 'dur' dedi (1) Engelli Sigortalıların (1) Engellilere İş Müjdesi (1) erken emekli (1) Eski memur (1) Esnaf Sicil Kaydı Bağ-Kur'lu (1) Esnek Zamanlı Çalışma (1) eş durumu nakli (1) eşi vefat etmiş (1) EŞİT DAVRANMAMA TAZMİNATI (1) Etiketler: 292 nolu hakem heyeti kararı (1) ev hanımına (1) Ev hanımlarının emekliliği (1) Evlenme Ödeneği (1) evlilik (1) FAİZ (2) Faktoring İşlemlerinin Muhasebe Kaydı (1) FARK ÜCRETİ (1) faruk çelik (1) FASON HİZMETLERDE KDV İADESİ (1) FASON TEKSTİL (1) FATURA (2) Fatura Düzenleme (1) Fatura Düzenleme Sınırları (1) Fatura Kullanımı (1) Faturada Ayrıca Teslim Adresine Yer Verilebilir mi? (1) FATURAYA SÜRESİNDE İTİRAZ (1) fazla çalışma (1) Fazla mesai (1) Fazla mesai nasıl ispatlanacak (1) FESHİ (1) fesihte geçerli neden (1) Fiili Hizmet Zammı (1) Finanasal (1) Finanasal Kiralama (1) Finanasal Kiralama Muhasebe Kayıtları (1) Finansal kiralama (1) FİRMADA KULLANILAN OTOMOBİLİN KAZA YAPMASI SONUCU SERVİS ŞİRKETİ TARAFINDAN KESİLEN FATURANIN SİGORTA ŞİRKETİNE YANSITILMASI MUHASEBE KAYDI (3) FON İSİMLERİ (1) Foreks İşlemi (1) FRANSIZ ÜRÜNLERİ (1) Gayri Maddi Haklar (1) GAZETECİ VE GEMİ ÇALIŞANLARINI (1) GAZETECİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLUR (1) Geçici iş göremezlik (1) Geçici iş göremezlik ödeneği (2) Geçici Vergi Oranları (1) Geçici Vergide Yanılma Payı (1) gelir (302) gelir testi (3) GELİR TESTİ NEDİR (1) Gelir Testi Süresi Uzatıldı (1) Gelir testine müracaat bildirimi (1) Gelir Uzman (1) Gelir ve Aylıklarda Zamanaşımı Sürelerinin Eski ve Yeni Kanunla Karşılaştırılması (1) Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması (1) gelir vergisi (2) Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 280) (1) GELİR VERGİSİ ORANLARI (1) gelir.gov.tr (125) gelirler (4772) gelirler.com (192) gelirler.gov.tr (4349) gelirlergov (111) gemlik hakem heyeti (1) gemlik tüketici sorunları ilçe hakem heyeti (1) genek sağlık başvuru (1) Genel Sağlık Sigortalıs (1) Genel Sağlık Sigortası (2) GENEL SAĞLIK SİGORTASI (4) GEREKEN (1) GEREKLİ BİLGİLER (5) ggs (3) GİB (3286) gib.gov.tr (31) gider pusulası (1) Giriş Sınavı (1) Götürü Gider (1) GSS (9) GSS DİLEKÇE ÖRNEĞİ (1) gss Prim Tablosu (1) GSS Sağlık (1) GSS tescil bildirim (1) Gurbetçi ev hanımı (1) GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TARİFE-SINIFLANDIRMA KARARLARI) (SERİ NO: 13) (1) GÜNDEM (4934) HABER (4470) habertürk tv (2) haciz (1) Hafta Tatili Ücreti (1) HAFTALIK YAYIN (28) hakem heyeti kararları (1) HASTA SEVK FORMU (1) hastane (1) Hem kocadan hem de anne-babadan aylık bağlanır mı (1) hesap işletim ücreti iadesi (1) hesap işletim ücreti iadesinin kararı (1) hesap işletim ücretine itiraz (1) hesap işletim ücretleri (1) hesap işletim ücretleri iadesi (1) Hesap numaraları (1) hesapişletim ücretinin iadesi (1) hız sınırı (2) hibe kredi (1) HİLELİ İFLAS ETMEK (1) Hizmet Dökümü (1) Hizmet grubu (1) https://www.turkiye.gov.tr/ (1) hukuk (1) Irak (1) iade (1) İbraname (1) ibraname Örneği (2) için (1) İdari Para Cezaları (1) İhaleli İşlerde Kıdem (1) İhbar İkramiyesi (1) İhracat (2) İHRACATTA GVK (1) İhtirazi Kayıtla Beyan (1) ikinci derece usulsüzlük (1) İkramiyenizi güncel (1) İktisap Tarihi (1) İlk Defa Sigortalı Olarak Çalışmaya Başlamadan Önce Malûliyeti Bulananların Emeklilikleri (1) indirilebilir (1) indirim (1) İndirimli Orana (1) İndirimli Orana Tabi Satışlar (1) internet sitesi (1) İNTERNET SİTESİ ZORUNLULUĞU (1) İntibak (6) İntibak 2013'e kaldı (1) İntibak Maaş (1) intibak yasası (3) İNTİBAK YASASI 2012'DE YASALAŞIYOR (1) intibak zammı (1) İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Metin Yeşil (1) isteğe bağlı sigorta (1) istifa (1) İstifa eden işçinin hakları (1) istifa evrakları (1) İSTİSNA TUTARLARI (1) İŞ (1) İŞ GÖREMEZLİK BELGESİ (1) İş göremezlik belgesi değişti (1) İş Kanunu Para Cezaları (1) iş kazası (1) iş koçu (1) İş Sözleşmeleri (1) iş sözleşmesi (1) İşçi (1) İŞÇİ 1 ay içinde dava açabilir (1) İŞÇİ ALACAK BELGESİ (1) işçi izin hakları (1) İŞÇİ VE ESNAFIN ÖLÜMÜNDE CENAZE ÖDENEĞİ VERİLME ESASLARI (1) İşçilerin İzinleri (1) İşçilerin İzinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler (1) işçilerinin (1) İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR (1) İŞÇİNİN HAFTA TATİLİ (1) İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ (1) İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER (1) İŞÇİNİN İŞVERENE ÇEKECEĞİ İHTAR ÖRNEĞİ (1) İşçinin sadakat borcu (1) İŞE İADE EDİLME (1) İŞKUR (4) İşlem Denetçiliği (1) İşlem denetçisi (1) işletim ücreti iadesi (1) İşsizlik (1) İşsizlik maaşı (1) İşsizlik ödeneği (1) İŞSİZLİK ÖDENEĞİ (1) İŞSİZLİK SİGORTASI (1) İşsizlik yardımları (1) İşte yerli otomobilin gerçek fiyatı (1) İşten Ayrıldığımda Ne Kadar Kıdem Tazminatı Alabilirim (1) İşten Ayrılırsam Emeklilik Şartlarım Değişir mi (1) İşveren (2) işveren fesih (1) İşveren işçiden senet alabilir mi? (1) İşverenlerimizin Ücret (1) İZİN (1) KABAHATLER KANUNU (1) Kaçak işçi (1) Kaçak işçi çalıştıranlar (1) Kaçakçılık suçu (1) Kadın ve erkeğin emekli olma yaşları farklı (1) KADINLARIN DOĞUM İZNİ (1) Kadrolulara bayram hediyesi (1) kamu (1) kanun (950) kapanış muhasebe kayıtları (6) karşılıklı edimler (1) KARŞILIKSIZ ÇEK (1) KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILIYOR (1) Kart aidatı (1) kartı (1) KASIM MALİ TAKVİMİ (1) katılım payı (1) Katma Değer Vergisi Oranları (1) Katsayı (1) Katsayı uygulaması (1) Katsayı uygulaması kalktı (1) kayıt (3178) KDV (81) KDV indirimi (1) kdv oranları (1) KDV TEVKİFATI (1) Kenar (1) Kendi adınıza kayıtlı iş yerinde (1) kendisine yöneltilen soruların cevaplarını internetten de yayınlayabilecek (1) KEY (1) kıdem tazminatı (7) Kıdem Tazminatı dikekçe (1) Kıdem Tazminatı Fonu (4) Kıdem Tazminatı Fonu 1 Ocak 2012 (1) KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ (1) Kıdem ve ihbar tazminatı (1) Kız Çocuklarına GSS (1) Kız Çocuklarına GSS Zorunlu mu (1) Kimler denetçi olabilir (1) Kimler yeşil kart alabilecek (1) Kira Geliri (1) Kiralama Muhasebe (1) Kiralama Muhasebe Kayıtları (1) KKDF (1) Klip ve Reklam Filmlerinde Çalışan Oyuncu ve Set İşçilerinin Sosyal Güvenliği (1) Know-how (1) KOBİ TFRS (1) kobilere-250-bin-tl-geri-odemesiz-destek (1) Kollektif (1) KONFEKSİYON HİZMETLERİNDE KDV (1) Konsinye Satışlar (1) KONUT KİRA GEELİRLERİ İSTİSNA TUTARLARI (1) Kooperatif (1) KRAMİYEDE YENİ DÜZENLEME (1) kredi (1) kredi kartı (2) Kurumlar Vergisinden Müstesna Kazançlarda Kur Farkları ve Vade Farklarının Durumu (1) Leasing (1) limit (2) limited şirket sözleşme (1) Limited şirkette fesih (1) liste (1) lkesi (1) Lütfi Köksal (1) MAAŞINA HACİZ (1) Maden işçisinin emekliliği (1) MADENDE EMEKLİLİK KOŞULLARI (2) MADENDE EMEKLİLİK TABLOSU (2) MAHKEME KARARLARI (304) Mal bildirimi (1) Mali Tablolar (1) MALİ TAKVİM (2) MALİYE (4655) Maliye Bakanlığı (2) Malul (1) malul olanların emekliliği (1) Malulen emekli olmanın şartları (1) Malullük aylığı (1) Malullük aylığı kimlere bağlanır (1) Mavi Kart Nedir (1) MEB’deki memur (1) Mehmet Şimşek (1) memur (7) Memur Emeklisi Avukat (1) memur ikramiye (1) memur maaşı (1) Memur ve emekliye zam (1) memura zam (1) Memurlar (2) Memurlara emekli (1) MEMURLARA GREV HAKKI (1) Memurlara rotasyon (1) Memurların taban aylığı (1) Memurların Yenilenen Hastalık Raporu (1) Memurun 2012 maaş zammı belli oldu (1) Memurun Dul (1) Memurun Dul ve Yetim (1) Meslek Hastalığı (1) Mevsimlik iş (2) Mevsimlik iş sözleşmesinde kıdem tazminatı (1) Mevsimlik işçi (1) miili (1) milli (1) milli piyango çekilişi sonuçları (1) milli piyango sıralı tam liste 2012 (1) Montaj ve Taşımacılık Faaliyetlerinde Götürü Gider Uygulaması (1) Motorlu Taşıtlar Vergisi (1) MTV (1) mu (1) MUHASEBE (5542) MUHASEBE kayıtları (164) MUHASEBE KAYITLARI (50) Muhasebe Standartları (1) muhasebe uygulaması (1) Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu (1) MUHASEBECI DEFTER BILGI (1) muhasebeci (3178) Mükellefler Ba Bs formlarında düzeltme yapabilirler mi? Düzeltme yapılması durumunda ceza uygulanır mı? (4) müstahsil (1) Müşteri Bildirim Formu (1) Müşteri Devir Teslim Formu (1) NDE ÖDENMESİ (1) NO: 44) (1) noter (2) noter ihtar Örneğl (1) Noterler MUHASEBE (1) Noterlerin SGDP (1) Nüfus cüzdanı (1) Nüsha (1) olur (1) Onarma (1) Organını kendi isteği (1) otomobil (1) Otomotiv Sanayii Derneği (1) Ödediği KDV (1) ÖDEME (1) ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE YARDIMLAR (1) ÖĞRENCİ YAPILAN YARDIMLAR (1) öğretmen (2) öğretmen adayı (2) öğretmen adayları (1) ÖĞRETMENLER (1) ölüm (1) ÖNEMLİ (81) Özel denetçi (1) ÖZEL HASTANE (1) Özel SMMM (1) Özel SMMM Sınav (1) Özel SMMM Sınav Programı (1) ÖZELGE (1364) Özelge nedir (1) ÖZELGELER (240) Özürlü Teşvik (1) Para kazanmanın yolu (1) park yasağı (2) PART-TİME (1) PART-TİME İŞ SÖZLEŞMESİ (1) PARTTİME iş sözleşmesi (1) Pasaport (1) piyango (1) Pratik Bilgiler (1) Prim (2) Prim borcu (1) PRİM KESİLECEK KAZANÇLAR (1) PRİME ESAS KAZANÇ (1) Prof. Abuzer Kendigelen (1) Prof. Dr Erdoğan Moroğlu (1) Prof. Dr. Şükrü Kızılot (1) Prof. Dr. Ünal Tekinalp (1) RESMİ GAZETE (142) RESMİ GAZETEDE BUGÜN (1) Resul KURT (1) S (1) Sağlık (2) Sağlık Bakanlığı (1) Sağlık Bakanlığını (1) Sağlık Bakanlığını Yeniden Yapılandırdık (1) sağlık hizmeti (2) Sağlık prim borcu (1) Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi (1) sağlık sigortası (3) sağlık yardımı (1) sağlıktan nasıl faydalanacak? (1) SAHTE BELGE DÜZENLEME (1) SAHTE fatura DÜZENLEME (1) Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların emekliliğe hak kazanma şartları (1) Sakatlık indirimi (1) Sebepsiz İŞTEN atılan (1) Sendikalar (1) serbest meslek (1) SERMAYE KOYMA BORCU (1) SERMAYE ŞİRKETLERİ (1) Sevki olmayan doktora gidemeyecek (1) Sezgin Özcan (1) sgdp (3) SGK (5754) SGK borcu (1) SGK gurbetçi (1) SGK HABER (3115) Sgk Hizmet (1) Sgk Hizmet Dökümü (1) SGK hizmetleri (1) SGK İdari Para Cezaları (1) SGK MAKALE (440) SGK para cezaları (1) SGK Primleri (1) sgk SMS HİZMETLERİ (1) sgk soru ve cevap (1) SGK Taksitlendirmelerinin ödeme süresi uzatılmıştır (1) Sigara (1) sigorta (2) Sigorta başlangıç tarihinde rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor (1) Sigorta Prim Desteği (1) sigorta primi (1) Sigortalılık öncesi doğum (1) SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILAN İŞÇİLERİN HAKLARI VE YAPILMASI GEREKENLER (1) Sinema (1) sirali (1) sirkete (1) smmm (3178) SMMM Defter Bilgi Girişi (1) SMMM'ler Defter Tasdik Şifrenizi Aldınız mı? (2) SMS HİZMETLERİ (1) SORU CEVAP (28) SOSYAL GÜVENLİK (3181) SOSYAL GÜVENLİK DESTEK (1) Sosyal Güvenlik Kurumu (3) Sosyal Güvenlik Uygulamalarında İdari Para Cezaları (1) Sosyal Sigortalar (1) söylüyor (1) Sözleşme (1) Sözleşmeli öğretmenlere tanınan yeni özlük hakları (1) sözleşmenin konusu (1) SÖZLEŞMESİNİN (1) SPAS (1) spas sorgulama (1) ssk (4665) SSK (1) SSK’lı normal işe girmeden evvel kaza geçirenler malülen emekli olamazlar (1) STAJYER MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ (1) Suret (1) Sürekli iş göremezlik (1) Süresi Uzatıldı (1) Şehit çocukları (1) şirket (2) şirketler (1) ŞÜKRÜ KIZILOT (2) T.C. taşınmaz numarası (1) taban aylığı (1) Taksi (1) Taksiciler (1) Taksiciler sigorta (1) talep ve taahhüt formu (1) tam (2) Tapu (2) Tapu Sicili Tüzüğü (1) Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (1) TAPU YASASI (1) Tapunuz kaybolursa (2) tarafları bağlayıcı nitelik. (1) Tarhiyat Öncesi (1) Tarhiyat Öncesi Uzlaşma (1) tarife (1) tarifesi (1) TARİFESİ 2012 (1) Tarihi Eser Niteliğindeki Özel Binaların Yıkılarak Yeniden İnşaasında Asgari İşçilik Uygulaması (1) Tarla (1) Taşeron (1) TAŞERON İŞÇİLERİ (1) TCDD (1) TEBLİĞ (683) TEBLİĞ 281 (1) Tedavi İçin Yurtdışına Gönderilme (1) Telekom (2) tepliğ (3894) tersini (1) teşvik (1) Tevkifat (1) TEVKİFAT (muhasebe kayıtları (1) Tevkifat Uygulaması (1) Ticaret Kanunu (1) Ticaret Unvanı için Dava Şartları (1) Trafik cezaları (1) Trafik cezaları artıyor (1) trafik cezası (2) TTK (4352) ttk Tutulması zorunlu ticari defterler (1) turkiye (3) tutulabilecek defterler (1) Tutulması zorunlu ticari defterler (1) TÜFE (1) TÜİK (1) Tüketici mahkemesi (1) Türev ürünler (1) Türk Telekom (2) türk ticaret kanunu (2) Türkiye İstatistik Kurumu (1) türkiye iş kurumu (1) TÜRMOB (1) UFRS (27) ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASINA UĞRAYAN ÇALIŞANIN BİLDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAKTIR? (1) Uluslararası Karayolu Taşımacılığında KDV İadesi (1) UMSK (1) UYGULAMASI (1) Uzaktan çalışma (1) Uzlaşma talebi (1) Uzlaşma talep süresi (1) ücret (1) ücret dışı gelirler (2) Ücret Garanti Fonu (1) Ücret Gelirleri (2) Ücret haczi (1) ÜCRETİNDE (1) Ücretlerin Vergilendirilmesi (1) ÜFE (1) VAN (1) Varlık kiralama şirketleri nedir (1) VEDAT İLKİ (1) Veraset Belgesi (1) vergi (1692) VERGİ İNCELEMELERİ (1) vergi oranı (1) vergi oranları (1) Vergi Tarifesi (1) VERGİDEN İSTİSNA YEMEK BEDELİ (1) Vergileme (1) Verileri Nelerdir (2) vize süresi (1) vuk (4569) VUK 410 (1) Web Sitesi (1) www.edefter.gov.tr (3) www.sgk.gov.tr (1) X RESMİ GAZETEDE BUGÜN (29) Yabancı (1) Yabancı çalışanlar (1) Yabancı GSS (1) yabancı hekim (1) Yabancı Sermayeli Şirket Kurulumu İzne Tabi Midir? (1) YABANCI UYRUKLULARIN SİGORTALILIK İŞLEMLERİ (1) Yabancıların çalışma izin kriterleri (1) YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER (1) Yapı Denetim (1) Yapı denetimi hizmet sözleşmeleri (1) yapı kredi bankası hesap işletim ücreti (1) yapı kredi bankası işletim ücretinin iadesi (1) yapı kredi hesap işletim ücreti (1) YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ (1) yardıma muhtaç kadınlara (1) Yasal Defterler (2) YAŞLILARA SİGORTA (1) Yaşlıya sigortalı bakım (1) yaştan emeklilik (1) Yazılar (1) YAZILAR (358) Yeni Sayıştay Kanunu Neleri Beraberinde Getirdi (1) yeni Ticaret Kanunu (1) Yeni TTK (3110) Yeni TTK'da Şirketler Kendi Hisselerini Edinebilecek (1) Yeni TTK'da Uluslararası Muhasebe Standartları (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNU (9) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE MALİ MÜŞAVİRLİK RUHSATINA (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA LİMİTED ŞİRKETLER (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA SÜRELER (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNU (1) Yeniçarşım (1) YERLİ OTOMOBİL (1) yeşil (1) Yeşil kart (9) Yeşil kart kalkmıyor (1) YEŞİL KARTIN DEVİR İŞLEMLERİ (1) Yılbaşından itibaren Yeşil Kart sistemi kalkıyor (1) Yıllar İtibari İle Asgari Ücretler (2) Yıllarında Çalıştığı İçin Aylıkları Kesilen Gurbetçi Emeklilere Müjde (1) YILLIK (1) Yine Kanun Tasarısında Denetçi olamayacaklar (1) yonetim-kurulunun (1) yurt dışı (1) yurt dışı Borçlanm (1) YURT DIŞINA GÖTÜRÜLEN TÜRK İŞÇİLERİ (1) Yurt Dışında İnşaat (1) yurtdışı borçlanması (1) Yurtdışı borçlanmasında emekli aylığı (1) YURTDIŞINDA (1) YURTDIŞINDAN OLAN ALACAKLAR (1) Zayi Olan Mallar (1) Zorunlu Deprem Sigortası (1) Zorunlu Sağlık (2)