FACEBOOK TAKİP ETMEK İÇİN BEĞEN

21 Kasım 2011 Pazartesi

YENİ VUK İLE MÜKELLEFLERİN HAYATI KOLAYLAŞACAK

"YENİ VUK İLE MÜKELLEFLERİN HAYATI KOLAYLAŞACAK"


PwC Türkiye Mevzuat, Araştırma, ve Eğitim Başkanı Recep Bıyık, Vergi Konseyi tarafından hazırlanan yeni Vergi Usul Kanunu Taslağında getirilen yeni değişiklikler hakkında Vergi Portalı’na değerlendirmelerde bulundu.

Recep Bey, Vergi Usul Kanunu Tasarısı internette yayınlanarak ilgililerin görüşüne sunuldu. Vergi Kanunlarının yeniden yazılmasına yönelik bu çalışma hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu süreç yeni değil. Bildiğiniz gibi KVK ile başladı, KVK yeni baştan yazıldı ve 2006 itibariyle uygulanmaya başladı. KVK ile başlayan süreç devam ediyor. Arkasından Gelir Vergisi Kanunu’nun yeniden yazılımıyla ilgili çalışmalar yapıldı ve bildiğim kadarıyla Vergi Konseyi çalışmayı tamamlayarak taslağı Maliye Bakanlığına gönderdi. Şu anda Maliye Bakanlığı bu taslak üzerinde çalışıyor. Basına yansıyan bilgilerden de anladığım kadarıyla önümüzdeki aylarda çok geç olmayan bir tarihte Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı Taslağının ya da Bakanlar Kurulundan geçerse Kanun Tasarısının TBMM’ne gönderileceği söyleniyor.

Gelir Vergisinden sonra da bu çalışmalar devam etti ve Vergi Usul Kanunuyla ilgili çalışmalar da büyük ölçüde tamamlandı. Bu taslaklar geçtiğimiz günlerde çeşitli meslek örgütlerinin internet sitelerinde de yer aldı ve kamuoyunun bilgisine girmiş oldu. Fakat hemen şunu belirteyim, bildiğim kadarıyla bu taslak metin Vergi Konseyi tarafından sonuçlandırılmış değil.

Peki bunun arkasından ne olacak? Çalışmalar diğer kanunlarla ilgili olarak da devam ediyor. KDV ve ÖTV başta olmak üzere Vergi Konseyinde çalışılıyor. Öyle zannediyorum ki, önümüzdeki aylarda hem KDV hem de ÖTV ile ilgili Vergi Konseyinin taslaklarını görüyor olacağız.

Peki, genel olarak Vergi Usul Kanunu Taslak metni içerisinde neler daha çok dikkat çekiyor, örneğin madde sayısında bir değişiklik var mı?

Evet, aslında biraz önce söylediğim konuyu yeniden vurgulamakta yarar olabilir. Bizim üzerinde konuştuğumuz taslak, Vergi Konseyinin nihai olarak duyurduğu taslak değil. Belli bir aşamaya gelmiş, son hali olmasa bile olgunlaşmış bir taslak üzeninde konuşuyoruz. Dolayısıyla söylediğimiz şeylerden bir kısmı bir süre sonra geçerliliğini kaybedebilir. Bunların çok önemli konular olduğunu tahmin etmiyorum, belki detay ve şekli konular olacak ama yine de bu hususu dikkate almakta yarar var.

KANUNUN DİLİ SADELEŞİYOR, MADDE SAYISI AZALTILIYOR

Taslağın geneline baktığımız zaman dikkat çeken başlıca konu kanunun dilinin değişiyor olması. Bizim Vergi Usul Kanunu bildiğiniz gibi 1960’lı yılların başına ait bir kanun. İçerisinde çok sayıda değişiklik olduğu için dil birliği yok. Kanun metninde 1960’lı yılların dili yanında bugünün dili de var. Her ikisi de bir arada. Taslak öncelikle bu dili sadeleştiriyor. Böylece kanun daha anlaşılır bir hale geliyor.

Dikkat çeken başka ne var? Bildiğiniz üzere Vergi Usul Kanunu büyük bir kanun; geçici maddeler, ek maddeler, ek geçici maddeler mükerrer maddeler. Bunların hepsini üst üste koyarsanız 470 civarında madde var kanunda. Yeni kanun taslağıyla madde sayısı oldukça azalıyor. Geçici ve sürekli maddelerle birlikte 290 madde saydım. Dolayısıyla kanun hacminde önemli bir azalma var. Bu, maddelerin birleşmesiyle olan bir şey değil. Gerçekten Vergi Usul Kanunu’nun hacim olarak bir hayli azalacağını anlıyoruz.

Belki de madde sayısındaki azalmasının bir nedeni olarak da bazı müesseseler kanun kapsamından çıkarılıyor. Birçok komisyon var, bu komisyonların oluşması, çalışması, görevleri ile ilgili halen uygulanmayan maddeler var. Bunların tamamı temizleniyor. Çok sade, basit ve daha anlaşılır, yaşayan Türkçe ile yazılmış bir taslak var. Genel olarak bunları söyleyebiliriz.

Bu konuda Yeni TTK’nın bir etkisi var mı?

Evet, Ticaret Kanunu biliyorsunuz ticari hayatı düzenliyor, dolayısıyla da vergiyle çok ilgili. Tacirler, TTK’daki tanımıyla şirketler ya da gerçek kişi tacirler Ticaret Kanunu hükümlerine göre faaliyette bulunuyorlar ama bu faaliyetlerin sonucu da vergi kanunlarına göre vergilendiriliyor. İki kanun arasında çok ciddi anlamda bir ilişki var. Dolayısıyla Ticaret Kanununun değişmesi Vergi Usul Kanunu da oldukça etkiliyor.

ARTIK DEFTER VE BELGELER TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE TUTULACAK

Ayrıntıya girersek çok konu var ama belki sadece tacirlerin tutacakları defterler ve düzenleyecekleri belgelerle ilgili Vergi Usul Kanunu’nda çok ciddi değişikliklerin yapılıyor olması ile bu ilişkinin boyutu anlaşılabilir. Biliyorsunuz, hem Ticaret Kanununda hem de Vergi Usul Kanununda defter ve belge düzenlemeleriyle ilgili ayrıntılı düzenlemeler var. Bu ne anlama geliyor? Aynı defterlerle ilgili tamamen ayrı iki ayrı yasal dünya var. Peki tacirler veya vergi hukuku açısından bakarsak mükellefler neye göre hareket ediyorlar? Her ikisine de göre ama orada vergi ağırlıklı bir hayat var. Yeni düzenlemede Vergi Usul Kanunu Taslağı neyi öngörüyor? Aslında her şeyi olması gerektiği gibi öngörüyor.

Defter ve belge düzeninin Ticaret Kanunu alanına girdiğini en baştan kabul ediyor. Bence de doğrusu bu. Dolasıyısıyla yeni Ticaret Kanunundaki defterlere ilişkin hükümleri veri kabul ediyor ve TTK’na göre defter tutanların vergi kanunlarına göre ayrıca defter tutmalarına ilişkin ayrıca bir düzenleme öngörmüyor. Bu nedenle de Vergi Usul Kanunu’ndaki defter ve belgelere ilişkin hükümlerin büyük bir bölümü kanun metninden çıkarılıyor. Geriye defterlerle ilgili ne kalıyor? Ticaret Kanunu kapsamına girmeyen tacirler kalıyor. Bunlar da çoğunlukla zaten küçük esnaf. Bunun yanında serbest meslek erbabı ve çiftçiler kalıyor. Yani Vergi Usul Kanunu taslağında sadece bu yasal defterlere ilişkin düzenlemeler var. Bildiğiniz üzere, bu yasal defterlere dayanarak mali tabloları çıkarıyor. Mali tabloları neye göre çıkarıyoruz? Sermaye Piyasasına tabi şirketler, halka açık şirketler sermaye piyasası mevzuatını dikkate alarak işlem yapıyorlardı. Bunların dışındaki şirketler ticaret hukukuna göre mali tablolarını çıkarıyorlardı. Bir de vergi hukukuna göre mali tablolar çıkıyordu. Aslında tam olarak böyle değil ama ben biraz da abartmak istiyorum, çok haksız da sayılmam bu abartmada. Şimdi oradaki hayat da tekrar düzenleniyor. TTK’na göre yasal defterlerin tutulması gerekiyor. TTK’na göre bir tane mali tablonun çıkarılması gerekiyor. Oradaki mali tablonun düzenlenmesi ile ilgili bütün iş ve işlemlerde Muhasebe Standartları Kuruluna veriyor. Dolayısıyla Muhasebe Standartları Kurulu’nun öngördüğü şekilde Uluslararası Muhasebe Standartları’na uygun, bir tane mali tablo çıkması gerekiyor. Vergi Usul Kanunu şimdi bunun üzerine sadece bir şey öngörüyor; ticari kardan mali kara geçmek için bir tane tablo düzenlenmesi gerekiyor. Bunun ismine de şu an itibariyle Özel Matrah Bildirimi denilmiş, belki bu değiştirilebilir. Geçmişte ticari kardan mali karabaşlığını taşıyan bir form vardı, büyük olasılıkla onun benzeri bir form olacak. Ticaret hukukuna göre çıkarılan mali tablolar vergilemede esas alınacak ama ticaret hukukuyla vergi hukukunun ayrıştığı konuları düzenlemek için de ara bir mali tablo, form düzenleyeceğiz. Onun arkasından da beyannameleri düzenleyeceğiz. Hayatımız oldukça kolaylaşacak.

Recep Bey, Vergi Usul Kanunu’nda belki de en önemli bölümlerden biri de değerleme hükümleri. Bu konuda bir değişiklik öngörülüyor mu?

Söylediğiniz doğru çünkü değerleme hükümleri Vergi Usul Kanunu’nun içinde şekli olarak değil de niteliği itibariyle özel bir bölüm. Bildiğiniz gibi Vergi Usul Kanunu daha çok şekli düzenlemeleri içeriyor. Tarh, tahakkuk, tebliğ yöntemleri, cezalara ve defterler ve belgelere ilişkin hükümler gibi. Bunlar matrahı doğrudan etkileyen unsurlar değil. Fakat değerleme bunlar gibi şekli unsurları değil, tamamen vergi matrahının belirlenmesine ilişkin düzenlemeleri içeriyor. Dolayısıyla ne kadar vergi ödeneceği ile ilgili konuları düzenleyen hükümler bunlar.

Değerleme hükümlerinde değişiklik var mı? Genel olarak, evet var. Buradaki ilke de en önce ifade ettiğim gibi, Uluslararası Muhasebe Standartları bazlı bazı değişiklikler öngörülüyor. Bildiğiniz üzere, Uluslararası Muhasebe Standartları’nda da çeşitli değerleme yöntemleri var. Şu anda bizim Vergi Usul Kanunu’muzun değerleme yöntemleriyle Uluslararası Muhasebe Standartları’nın değerleme yöntemleri birbirinden oldukça uzak. Yeni Vergi Usul Kanunu taslağı tamamen birleştirmeyi düşünmese bile değerleme standartlarına bir miktar yaklaşılabilir mi diye bakıp bu yönde bazı değişiklikleri öngörüyor. Buna herkesi anlaşabileceği amortisman ayırma yöntemiyle ile ilgili basit bir örnek verebiliriz. Yeni taslak günlük amortisman ayrılmasını öngörüyor, oysa şimdiye kadar biz bazı özel durumlar dışında yıllık amortisman ayırıyorduk. Yılın son günü işletmeye dahil olan kıymetler için bile yıllık amortisman ayırıyorduk. Halbuki Uluslararası Muhasebe Standartları’ndaki değerleme yöntemleri bize sabit kıymet işletmede bir gün kaldıysa bir günlük amortisman ayrılır diyor. Vergi Usul Kanunu taslağında da aynı şeyi öngörülüyor. Bu da zaman zaman ilave vergi ödemeyi veya daha az vergi ödemeyi beraberinde getirebilir ama iki kere işlem yapılmasını önleyen bir düzenleme olması bakımından hayatımızı kolaylaştıran bir özellik. Ayrıca vergi matrahıyla ticari karın birbirine çok yakın olması için uygun mekanizmalar bunlar.

VERGİ CEZALARINDA DAHA ÇOK ŞEKLİ DÜZENLEMELER VAR

Diğer yandan cezalar konusu var. Cezalara ilişkin herhangi bir değişiklik öngörülüyor mu?

Cezalarda çok önemli olmayan birkaç değişiklik var. Öncelikle bir isim değişikliği var. Vergi ziyaı cezasının ismi en başta söylediğim yaşayan Türkçenin kullanılması amacı çerçevesinde, Vergi Kaybı Cezası olarak değiştirilmiş. Mevcut kanunda vergi ziyaı cezası 1 veya 3 kat olarak uygulanıyordu. Şimdi bunlar taslak metinde iki ayrı ceza olarak ayrıldı. Vergi kaybında ceza, kayba uğratılan verginin bir katı. Bir de ayrıca “kaçakçılık” ismiyle yeni bir ceza türü oluşturuluyor. Daha önce üç kat vergi cezası gerektiren fiili işleyenler yeni dönemde aynı fiilleri işlerlerse kaçakçılık cezasına muhatap olacaklar. Bu da kaçırılan verginin üç katıyla sınırlı bir ceza. Cezalarda böyle bir şekli değişiklik var.

Ayrıca, usulsüzlük cezalarında ciddi derecede bir sadeleştirme yapılıyor. Halen 1’inci ve 2’nci derecede olmak üzere iki farklı usulsüzlük cezası var. Bunların hepsi tek bir maddede birleştirilerek usulsüzlük cezası adıyla yeni bir düzenleme yapılıyor. Bazı fiiller de cezayı gerektiren fiil olmaktan çıkarılıyor. Dolayısıyla da ciddi bir sadeleştirme sağlanıyor.

Bunun dışında tekerrüre ilişkin bazı düzenlemeler var. Bu konuda Maliye Bakanlığı taslakta öngörülen düzenlemeye yaklaştı ama kanuna özel olarak giren bir düzenlemeyle eğer bir fiil için vergi kaybı cezası kesildiyse o vergi kaybı cezasının kesinleştiği yıldan sonraki yılbaşından başlamak üzere yeni bir fiil işlenmesi halinde tekerrür suçunun işlendiği kabul ediliyor. Bu oldukça önemli bir gelişme. Burada güzel bir uygulamada daha öngörülüyor; tekerrürde cezaya sınırlama getiriliyor. Şu anda tekerrürde 1 TL’lık bir cezaya muhatap olursanız arkasında da 1 milyon liralık bir cezaya muhatap olursanız önceki kesilen 1 liralık ceza sonra kesilen 1 milyonluk cezayı otomatik olarak 1,5 milyon liraya yükseltiyordu. Ufak bir fiilin sonucu olan ceza, başka bir fiile kesilecek cezayı ölçüsüz bir şekilde yükseltiyordu. Buna şimdi bir sınır getiriliyor. İlk önce kesilen cezanın tutarına bağlı olarak sonradan kesilen tekerrüre bağlı olan cezanın tutarı sınırlandırılıyor. Bu da oldukça iyi bir düzenleme.

Bunun dışında, benim nedenini çok iyi anlayamadığım bir düzenleme var. Daha önceki Vergi Usul Kanunu’nda iştirak, teşvik ve yardım fiilleri vardı, bunlara ilişkin de özel cezalar öngörülüyordu. Bir süre önce Ceza Kanunu’nun değişmesi sonrasında, Vergi Usul Kanunu’nda da bazı değişiklikler yapılarak iştirak ve yardım fiilleri Vergi Usul Kanunu kapsamından çıkarılmıştı. Bu fiillere ilişkin cezalar Ceza Kanununa göre yapılıyordu. Taslakta nedenini bilmediğim bir şekilde bu fiillere ilişkin cezalar tekrar Vergi Usul Kanunu’na taşınıyor. Büyük bir ihtimalle bunlar ileride tekrar Vergi Usul Kanunu kapsamından çıkarılacak gibi geliyor.

 

UZLAŞMA VE PİŞMANLIK MÜESSESELERİNİN KAPSAMI GENİŞLETİLİYOR

Son olarak bunların dışında ne gibi düzenlemeler yapılıyor?

Daha önce de ifade ettiğim gibi Vergi Usul Kanunu çok maddeden oluşuyor. Çok farklı konularda çok farklı sistematik içinde düzenlemeler yer alıyor. Dolayısıyla çok büyük müesseseler olmamakla birlikte bunun içinde hayatımızı ilgilendiren büyüklü küçüklü çok sayıda değişiklik öngörülüyor. Bunlardan birkaç tanesini söyleyeyim. Öncelikle, uzlaşma ve pişmanlıkla ilgili hayatımızı oldukça etkileyebilecek bir değişiklik var; her ikisinin de kapsamı genişletiliyor. Pişmanlık önemli bir müessese. Eğer bir mükellef hata yaptığını gördüyse pişmanlıkla beyanname verebiliyor. Pişmanlık hükümlerine göre kendiliğinden beyanname verdiği için herhangi bir ceza öngörülmüyor. Ama sınırlı vergiler için kullanılıyor, öncelikle bir vergi zıyaı doğmuş olması gerekiyor ve de sadece beyana dayalı vergiler için pişmanlık devreye girebiliyor. Şimdi yapılmak istenilen düzenlemeyle beyana dayansın veya dayanmasın bütün vergiler için pişmanlıktan yararlanma imkanı getirilerek kapsam genişletiliyor.

Uzlaşmada da benzer bir düzenleme var. Bütün vergi ve cezalar uzlaşmanın kapsamına girmiyor. Örneğin üç kat vergi ziyaı cezasına muhatap olunmuşsa uzlaşma hükümlerinden yararlanılıyor. Taslakta uzlaşmanın kapsamı benzer şekilde genişletiliyor. Buna göre hangi fiille olursa olsun cezaya muhatap olanlar bu cezalar için uzlaşma hükümlerinden yararlanabilecekler. Elbette özel bir nedeniyle üç kat cezaya muhatap olunmuşsa ceza hukuku açısından da bunlar suç ise - ki sahte belge kullanmak, düzenlemek, defter sayfalarını tahrip etmek, yırtmak, defterleri gizlemek gibi fiiller zaten suç olarak kabul ediliyor – ceza hukukuna göre yargılama ayrıca devam ederken vergi hukukuyla ilgili olarak da uzlaşma hükümlerinden yararlanılması mümkün hale getiriliyor.

TAKDİR KOMİSYONLARININ GÖREV VE FONKSİYONLARI DEĞİŞTİRİLİYOR

Hayatımızı etkileyecek bir başka yenilik de Takdir Komisyonlarının görev ve fonksiyonlarının değiştirilmesiyle ilgili ve bence bu çok isabetli bir düzenleme. Bildiğiniz gibi Takdir Komisyonları istenilen hız ve nitelikte çalışamıyor. Bir kere çok gecikmeli olarak kararlar çıkıyor ve de artık komisyonlar uzmanlaşmış kişilerden oluşmadığı için ihtiyacı karşılayamıyor. Bunu dikkate alarak Vergi Usul Kanunu taslağında şöyle bir düzenleme öngörülmüş: Takdir Komisyonlarının matrah takdir yetkisi kaldırılıyor. Matrah takdiri çok önemli ve takdir komisyonlarının yapabileceği bir işlem değil.

Komisyonların bunun dışındaki örneğin değerleme, zayi olan mallarla ilgili takdir yetkileri devam ediyor. Burada da yine çok önemli bir değişiklik öngörülüyor. Takdir komisyonlarının yetki ve fonksiyonları başka komisyonlarla paylaştırılıyor. Örneğin değerlemeyle ilgili piyasada SPK’nun listesinde değerleme işlemlerini takdir komisyonlarından çok daha iyi yapabilecek nitelikte sertifikalı insanlardan oluşan çok sayıda değerleme şirketi var. Yeni düzenlemeyle bir mükellefin istemesi halinde zayi olan veya değerinin tespitini istediği bir malı için Takdir komisyonuna başvurmak yerine bu değerleme kuruluşlarına başvurma imkanı getiriliyor. Böylece işlemler hem çok hızlı sonuçlanacak bir hale geliyor hem de çok daha sağlıklı değerlerin takdir edilmesi imkanına kavuşulmuş oluyor.

KANUNİ TEMSİLCİLER İÇİN KUSURLU SORUMLULUK

Bunun dışında neler var? Notlarım arasında kanuni temsilcilerin sorumluluğuyla ilgili bir düzenleme var. Şu anda Vergi Usul Kanunu’na göre kanuni temsilciler kusur veya ihmale bakılmaksızın neredeyse sınırsız bir şekilde sorumlular, yani kusursuz sorumluluk söz konusu. Yeni düzenleme ile burada bir sınırlama yapılmak isteniyor, kusurlu sorumluluk getiriliyor. Eğer görevlerinde bir ihmal veya kusur varsa sorumlu olmaları söz konusu. Aksi takdirde bir sorumlulukları söz konusu olmayacak.

DEVLETTEN OLAN ALACAKLARA DA FAİZ UYGULANACAK

Son bir konu daha. Eskiden beri zaman zaman tartışılır; vergi borcunuz olduğunda faiz ödersiniz ama alacağınız olduğunda faiz talep edemezsiniz. Bu düzenleme tekrar gündeme getiriliyor. Eğer fazla veya yersiz ödenen bir vergi nedeniyle alacağınız varsa Devletin bunu mükellefe faiziyle birlikte ödemesi öngörülüyor. Bu da alacağın ekonomik olarak değerini koruması açısından son derece olumlu bir düzenleme. PwC Türkiye

Blog Arşivi

BU HAFTA EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK OKUNANANLAR

Categories

.edevlet.com (1) ‘Gelir Testi’ (1) ‘intibak zammı’ (1) "EŞ DURUMU" (1) "muhasebe" (21) "Pratik Bilgiler "pratik bilgiler (1) (Stopaj (1) 01.01.2012 - 30.06.2012 Asgari Ücret (1) 01.07.2012 - 31.12.2012 Asgari Ücret (1) 12 Eylül mağdurları (2) 15 yıldan az memuriyet (1) 16 Yaşından Büyükler Asgari Ücret (1) 16 yaşını doldurmuş işçiler (1) 18 Yaş GSS (1) 18 Yaş Üstü (1) 2-B arazilerinin satış şartları (1) 2009 askerlik borçlanması hesaplama (1) 2011 enflasyon (1) 2011 kapanış işlemleri (6) 2011 Yılbaşı Milli Piyango (1) 2012 (105) 2012 açılış işlemleri (6) 2012 Amortisman Sınırı (1) 2012 ASGARİ (1) 2012 ASGARİ ÜCRET (2) 2012 Avukatlık Ücret Tarifesi (1) 2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI (1) 2012 defter (1) 2012 Defter tasdi (1) 2012 Defter Tutma Hadleri (1) 2012 DİĞER KAZANÇ (1) 2012 Fatura Düzenleme Sınırları (1) 2012 Geçici Vergi Oranları (1) 2012 Gelir Vergisi (1) 2012 gelir vergisi oranlar (1) 2012 GELİR VERGİSİ ORANLARI (1) 2012 Gelir vergisi tarifesi (2) 2012 Hesap Pusulası (1) 2012 KAPICI MAAŞ HESABI (1) 2012 milli piyango sonuçları (1) 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi (1) 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri (1) 2012 MTV (1) 2012 Sakatlık indirimi (1) 2012 SGK İDARİ PARA CEZALARI (1) 2012 VERGİDEN MÜSTESNA YEMEK BEDELİ (1) 2012 YEMEK BEDELİ (1) 2012 Yemek İstisnası (1) 2012 Yılbaşı Milli Piyango (1) 2012 YILI (66) 2012 yılı asgari ücret (2) 2012 yılı asgari ücret tutarları (2) 2012 yılı cenaze ödeneği (1) 2012 YILI DEFTER TUTMA (1) 2012 YILI DEFTER TUTMA HADLERİ (3) 2012 yılı emzirme ödeneği (1) 2012 Yılı gelir (1) 2012 Yılı gelir vergisi (1) 2012 Yılı gelir vergisi dilimleri (1) 2012 yılı gelir vergisi oranları (1) 2012 Yılı Sakatlık İndirimi (1) 2012 yılı vergi (1) 2012 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı (1) 2012 Yili Asgari Geçim İndirimi Tablosu (1) 2B Arazi (1) 2B Arazileri (2) 31.10.2011 tarih 292 nolu karar (1) 3600 günle emeklilik (1) 4 ülkede kıdem tazminatı fonu (1) 4/b Sigortalılık Bildirimi (1) 4857 (1) 4857 sayılı (1) 5 lira fazla katılım payı (1) 6111 Sayılı Kanun (1) 65 YAŞ (1) 65 YAŞ AYLIĞI (1) 65 yaş ve özürlü maaşı hangi hallerde kesilir? (2) 657 s.DMK’ya göre istihdam şekilleri (1) 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU (1) 663 sayılı KHK (1) 666 kanun (1) 666 sayılı (1) 8.000 TL üzerindeki ödemeler (1) 975 lira taban (1) Açık Hesaplarınızın Ne Kadarını Tahsil Edebileceğinizi Biliyormusunuz (1) AGİ (2) AGİ NEDİR? (1) aidatlarını ödememekte direnirken (1) AİLE HEKİMLİĞİ (1) Akaryakıt fişi (1) Akşam Metin Taş (1) Alacak ve Borç Notları (1) Alarm İzleme Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlik Belgesi (1) Ali TEZEL (1) almanya (1) Almanya'dan yurtdışı borçlanma (1) ALO 170 (1) Amortisman (1) Amortisman Sınırı (1) Analık sürelerinin borçlanılması (1) Ankara bomba (1) ANONİM ŞİRKET (1) Anonim şirketler (1) Anonim şirketler neden ve nasıl hisse senedi bastırmalıdır (1) ANONİM ŞİRKETLERDE MENKUL KIYMETLER (1) APARTMAN GÖREVLİLERİ AGİ (1) ARAÇLARIN Trafikten Silinmesi (1) Aralık 2011 Vergi Takvimi (1) ASBİS (1) ASBİS Nedir (1) ASGARİ GEÇİM (1) ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ (1) ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 2012 (1) asgari geçim ücreti (1) Asgari Ücret (8) Asgari ücret 701 (1) Asgari Ücret Maliyeti (1) Asgari Ücret ve Yasal Kesintiler (2) Asgari ücret yeni yılda (1) ASKERİ İŞ MÜFETTİŞLİĞİ (1) askerlik (2) askerlik borçlanma formu (1) askerlik borçlanma hesaplama (1) askerlik borçlanma hesaplaması (1) askerlik borçlanma işlemi (1) Askerlik borçlanması (3) ASKERLİK KANUNU (1) atama (2) Avukat (1) Avukatlık (1) AVUKATLIK ASGARİ (1) AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET (1) AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ (1) Avukatlık Ücret (1) Avukatlık Ücret Tarifesi 2012 Belirlendi (1) Aylığa Hak Kazanma Koşulları (1) AYLIK VE YILLIK ENFLASYON (1) baglilik (1) Bağ (1) Bağ-Kur (5) bağ-kur dökümü (1) Bağ-Kur İntibak (1) Bağ-Kur Tevkifatı (1) Bağımsız Denetçi (2) bağımsız denetçiler (1) Bağımsız denetim (2) Bağımsız Denetleme (1) BağKur (4) bağkur dökümü (1) Bağkur hizmet dökümü (1) bağkurlu dökümü (1) Bahçe Tapusu Olanların Tarım SSK’lısı Olup Olamayacaklarının Açıklanması (1) bakanı (1) Bankalar (1) Basit usul (1) Başbakan Tayyip Erdoğan (1) BAYRAM TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASI (1) BDDK (1) bedelli (2) BEDELLİ ASKERLİK (4) bedelli askerlik işlemleri (1) Bedelli çalışmaları bayramdan sonra (1) Belediyeden kiralanan seyyar sergi yerleri için kira ödemeleri üzerinden tevkifat yapılmayacağı (1) belli para (1) BEŞ PUANLIK (1) beyanname (100) Bilirkişi (1) Bilirkişilerin (1) Bilirkişiye Başvuru (1) binek (1) Binek otomobilin alım ve satımında KDV oranı kaçtır ? (1) Binek otomobilin KDV’sini (37) Bir Kişi İle Kurulabilecek (1) Bireysel Emeklilik (1) Bireysel Emeklilik Sistemine Yapılan Ödemeler (1) BİRLEŞME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: I (1) borçlanma (1) Borçlanma Bedelleri (1) Borçlunun bütün eşyaları haczedilemez (1) Borçlunun haline uygun evi haczedilemez (1) BUGÜNKÜ YAZILAR (5117) bülent deniz (1) C Özel Güvenlik Yöneticisi Kimlik Kartı (1) Cenaze Ödeneği (1) Creditnote (1) Cumhuriyet tarihi rekoru (1) ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ (1) çalışma ve sosyal güvenlik (1) Çalışmayan (1) çek (1) çek yasası (1) çevre temizlik vergisi (1) Çeyiz Yardımı (1) Çocuklar sağlık hizmeti (1) daha az prim (1) Damga Vergisi (1) danışman (1) Dar Mükellefiyet (1) debitnote (1) defter (2) Defter Bilgi Girişi (1) defter Kapanış Tasdiği (1) Defter tasdi (1) Defter Tasdikinde Ek Süre (1) defter tutulma (1) Defter ve belgeleri depremde kaybolanlar (1) Değer Artış KazançI (1) Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi (1) değerleme oranı (1) Denetçi olabilme (1) Denetçilerin Atanması (1) Denetçinin seçilmesi (1) Denetim raporu (1) Denetimin (1) Deprem bağışları (1) Deprem bağışlarının vergi matrahından (1) Deprem bölgesinde primi 1 gün bile yatana emeklilik (1) Deprem sigortası (1) deprem vergisi (1) Depremzede işçinin ücreti İş-Kur'dan (1) Depremzedelere müjde (1) DERNEKLER (1) DERNEKLER YÖNETMELİ (1) dilekçe (224) DİLEKÇE ÖRNEĞİ (2) DİLEKÇE ÖRNEĞİ Veri Sorgulama (1) DİLEKÇE ÖRNEKLERİ (12) DİLEKÇEYE (1) Dizi (1) DOĞUM BORÇLANMASI (5) Doğum ücretsiz izni ve izinden dönüşte işe başlama hakkı (1) dönem sonu (6) DÖNEM SONU İŞLEMLERİ (7) Dul aylığı (1) DUYURULAR (568) e devlet (1) E-Defter (1) e-devlet (1) e-haciz (1) ebeyanname (100) ece üner (2) Ecrimisil (1) edefter (1) edefter.gov.tr (1) edevlet (1) EKONOMİ (626) Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan (1) Elektronik Defter (1) Emekli (11) emekli aylığı (1) emekli aylığını yükseltmek (1) Emekli aylıkları haczedilemez (1) Emekli dernekleri (1) Emekli İkramiyesi (1) emekli intibak (1) Emekli Sandığı (3) Emekli Sandığı dökümü (1) Emeklilerin maaşı (1) Emeklilik (1) Emeklinin alım gücü (1) Emeklinin intibakı (1) EMEKLİNİN YILLIK İZNİ (1) Emekliye (1) Emekliye intibak (1) Emekliye müjde (1) Emekliye tazminat (1) Emekliye zam geliyor (1) emlak vergisi (4) Emlak Vergisi bildirimi (1) Emsal kira (1) EMZİRME ÖDENEĞİ (2) ENFLASYON (1) Enflasyon Hesaplama (2) Engelli bakım maaşına konulan hacize mahkeme 'dur' dedi (1) Engelli Sigortalıların (1) Engellilere İş Müjdesi (1) erken emekli (1) Eski memur (1) Esnaf Sicil Kaydı Bağ-Kur'lu (1) Esnek Zamanlı Çalışma (1) eş durumu nakli (1) eşi vefat etmiş (1) EŞİT DAVRANMAMA TAZMİNATI (1) Etiketler: 292 nolu hakem heyeti kararı (1) ev hanımına (1) Ev hanımlarının emekliliği (1) Evlenme Ödeneği (1) evlilik (1) FAİZ (2) Faktoring İşlemlerinin Muhasebe Kaydı (1) FARK ÜCRETİ (1) faruk çelik (1) FASON HİZMETLERDE KDV İADESİ (1) FASON TEKSTİL (1) FATURA (2) Fatura Düzenleme (1) Fatura Düzenleme Sınırları (1) Fatura Kullanımı (1) Faturada Ayrıca Teslim Adresine Yer Verilebilir mi? (1) FATURAYA SÜRESİNDE İTİRAZ (1) fazla çalışma (1) Fazla mesai (1) Fazla mesai nasıl ispatlanacak (1) FESHİ (1) fesihte geçerli neden (1) Fiili Hizmet Zammı (1) Finanasal (1) Finanasal Kiralama (1) Finanasal Kiralama Muhasebe Kayıtları (1) Finansal kiralama (1) FİRMADA KULLANILAN OTOMOBİLİN KAZA YAPMASI SONUCU SERVİS ŞİRKETİ TARAFINDAN KESİLEN FATURANIN SİGORTA ŞİRKETİNE YANSITILMASI MUHASEBE KAYDI (3) FON İSİMLERİ (1) Foreks İşlemi (1) FRANSIZ ÜRÜNLERİ (1) Gayri Maddi Haklar (1) GAZETECİ VE GEMİ ÇALIŞANLARINI (1) GAZETECİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLUR (1) Geçici iş göremezlik (1) Geçici iş göremezlik ödeneği (2) Geçici Vergi Oranları (1) Geçici Vergide Yanılma Payı (1) gelir (302) gelir testi (3) GELİR TESTİ NEDİR (1) Gelir Testi Süresi Uzatıldı (1) Gelir testine müracaat bildirimi (1) Gelir Uzman (1) Gelir ve Aylıklarda Zamanaşımı Sürelerinin Eski ve Yeni Kanunla Karşılaştırılması (1) Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması (1) gelir vergisi (2) Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 280) (1) GELİR VERGİSİ ORANLARI (1) gelir.gov.tr (125) gelirler (4772) gelirler.com (192) gelirler.gov.tr (4349) gelirlergov (111) gemlik hakem heyeti (1) gemlik tüketici sorunları ilçe hakem heyeti (1) genek sağlık başvuru (1) Genel Sağlık Sigortalıs (1) Genel Sağlık Sigortası (2) GENEL SAĞLIK SİGORTASI (4) GEREKEN (1) GEREKLİ BİLGİLER (5) ggs (3) GİB (3286) gib.gov.tr (31) gider pusulası (1) Giriş Sınavı (1) Götürü Gider (1) GSS (9) GSS DİLEKÇE ÖRNEĞİ (1) gss Prim Tablosu (1) GSS Sağlık (1) GSS tescil bildirim (1) Gurbetçi ev hanımı (1) GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TARİFE-SINIFLANDIRMA KARARLARI) (SERİ NO: 13) (1) GÜNDEM (4934) HABER (4470) habertürk tv (2) haciz (1) Hafta Tatili Ücreti (1) HAFTALIK YAYIN (28) hakem heyeti kararları (1) HASTA SEVK FORMU (1) hastane (1) Hem kocadan hem de anne-babadan aylık bağlanır mı (1) hesap işletim ücreti iadesi (1) hesap işletim ücreti iadesinin kararı (1) hesap işletim ücretine itiraz (1) hesap işletim ücretleri (1) hesap işletim ücretleri iadesi (1) Hesap numaraları (1) hesapişletim ücretinin iadesi (1) hız sınırı (2) hibe kredi (1) HİLELİ İFLAS ETMEK (1) Hizmet Dökümü (1) Hizmet grubu (1) https://www.turkiye.gov.tr/ (1) hukuk (1) Irak (1) iade (1) İbraname (1) ibraname Örneği (2) için (1) İdari Para Cezaları (1) İhaleli İşlerde Kıdem (1) İhbar İkramiyesi (1) İhracat (2) İHRACATTA GVK (1) İhtirazi Kayıtla Beyan (1) ikinci derece usulsüzlük (1) İkramiyenizi güncel (1) İktisap Tarihi (1) İlk Defa Sigortalı Olarak Çalışmaya Başlamadan Önce Malûliyeti Bulananların Emeklilikleri (1) indirilebilir (1) indirim (1) İndirimli Orana (1) İndirimli Orana Tabi Satışlar (1) internet sitesi (1) İNTERNET SİTESİ ZORUNLULUĞU (1) İntibak (6) İntibak 2013'e kaldı (1) İntibak Maaş (1) intibak yasası (3) İNTİBAK YASASI 2012'DE YASALAŞIYOR (1) intibak zammı (1) İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Metin Yeşil (1) isteğe bağlı sigorta (1) istifa (1) İstifa eden işçinin hakları (1) istifa evrakları (1) İSTİSNA TUTARLARI (1) İŞ (1) İŞ GÖREMEZLİK BELGESİ (1) İş göremezlik belgesi değişti (1) İş Kanunu Para Cezaları (1) iş kazası (1) iş koçu (1) İş Sözleşmeleri (1) iş sözleşmesi (1) İşçi (1) İŞÇİ 1 ay içinde dava açabilir (1) İŞÇİ ALACAK BELGESİ (1) işçi izin hakları (1) İŞÇİ VE ESNAFIN ÖLÜMÜNDE CENAZE ÖDENEĞİ VERİLME ESASLARI (1) İşçilerin İzinleri (1) İşçilerin İzinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler (1) işçilerinin (1) İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR (1) İŞÇİNİN HAFTA TATİLİ (1) İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ (1) İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER (1) İŞÇİNİN İŞVERENE ÇEKECEĞİ İHTAR ÖRNEĞİ (1) İşçinin sadakat borcu (1) İŞE İADE EDİLME (1) İŞKUR (4) İşlem Denetçiliği (1) İşlem denetçisi (1) işletim ücreti iadesi (1) İşsizlik (1) İşsizlik maaşı (1) İşsizlik ödeneği (1) İŞSİZLİK ÖDENEĞİ (1) İŞSİZLİK SİGORTASI (1) İşsizlik yardımları (1) İşte yerli otomobilin gerçek fiyatı (1) İşten Ayrıldığımda Ne Kadar Kıdem Tazminatı Alabilirim (1) İşten Ayrılırsam Emeklilik Şartlarım Değişir mi (1) İşveren (2) işveren fesih (1) İşveren işçiden senet alabilir mi? (1) İşverenlerimizin Ücret (1) İZİN (1) KABAHATLER KANUNU (1) Kaçak işçi (1) Kaçak işçi çalıştıranlar (1) Kaçakçılık suçu (1) Kadın ve erkeğin emekli olma yaşları farklı (1) KADINLARIN DOĞUM İZNİ (1) Kadrolulara bayram hediyesi (1) kamu (1) kanun (950) kapanış muhasebe kayıtları (6) karşılıklı edimler (1) KARŞILIKSIZ ÇEK (1) KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILIYOR (1) Kart aidatı (1) kartı (1) KASIM MALİ TAKVİMİ (1) katılım payı (1) Katma Değer Vergisi Oranları (1) Katsayı (1) Katsayı uygulaması (1) Katsayı uygulaması kalktı (1) kayıt (3178) KDV (81) KDV indirimi (1) kdv oranları (1) KDV TEVKİFATI (1) Kenar (1) Kendi adınıza kayıtlı iş yerinde (1) kendisine yöneltilen soruların cevaplarını internetten de yayınlayabilecek (1) KEY (1) kıdem tazminatı (7) Kıdem Tazminatı dikekçe (1) Kıdem Tazminatı Fonu (4) Kıdem Tazminatı Fonu 1 Ocak 2012 (1) KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ (1) Kıdem ve ihbar tazminatı (1) Kız Çocuklarına GSS (1) Kız Çocuklarına GSS Zorunlu mu (1) Kimler denetçi olabilir (1) Kimler yeşil kart alabilecek (1) Kira Geliri (1) Kiralama Muhasebe (1) Kiralama Muhasebe Kayıtları (1) KKDF (1) Klip ve Reklam Filmlerinde Çalışan Oyuncu ve Set İşçilerinin Sosyal Güvenliği (1) Know-how (1) KOBİ TFRS (1) kobilere-250-bin-tl-geri-odemesiz-destek (1) Kollektif (1) KONFEKSİYON HİZMETLERİNDE KDV (1) Konsinye Satışlar (1) KONUT KİRA GEELİRLERİ İSTİSNA TUTARLARI (1) Kooperatif (1) KRAMİYEDE YENİ DÜZENLEME (1) kredi (1) kredi kartı (2) Kurumlar Vergisinden Müstesna Kazançlarda Kur Farkları ve Vade Farklarının Durumu (1) Leasing (1) limit (2) limited şirket sözleşme (1) Limited şirkette fesih (1) liste (1) lkesi (1) Lütfi Köksal (1) MAAŞINA HACİZ (1) Maden işçisinin emekliliği (1) MADENDE EMEKLİLİK KOŞULLARI (2) MADENDE EMEKLİLİK TABLOSU (2) MAHKEME KARARLARI (304) Mal bildirimi (1) Mali Tablolar (1) MALİ TAKVİM (2) MALİYE (4655) Maliye Bakanlığı (2) Malul (1) malul olanların emekliliği (1) Malulen emekli olmanın şartları (1) Malullük aylığı (1) Malullük aylığı kimlere bağlanır (1) Mavi Kart Nedir (1) MEB’deki memur (1) Mehmet Şimşek (1) memur (7) Memur Emeklisi Avukat (1) memur ikramiye (1) memur maaşı (1) Memur ve emekliye zam (1) memura zam (1) Memurlar (2) Memurlara emekli (1) MEMURLARA GREV HAKKI (1) Memurlara rotasyon (1) Memurların taban aylığı (1) Memurların Yenilenen Hastalık Raporu (1) Memurun 2012 maaş zammı belli oldu (1) Memurun Dul (1) Memurun Dul ve Yetim (1) Meslek Hastalığı (1) Mevsimlik iş (2) Mevsimlik iş sözleşmesinde kıdem tazminatı (1) Mevsimlik işçi (1) miili (1) milli (1) milli piyango çekilişi sonuçları (1) milli piyango sıralı tam liste 2012 (1) Montaj ve Taşımacılık Faaliyetlerinde Götürü Gider Uygulaması (1) Motorlu Taşıtlar Vergisi (1) MTV (1) mu (1) MUHASEBE (5542) MUHASEBE kayıtları (164) MUHASEBE KAYITLARI (50) Muhasebe Standartları (1) muhasebe uygulaması (1) Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu (1) MUHASEBECI DEFTER BILGI (1) muhasebeci (3178) Mükellefler Ba Bs formlarında düzeltme yapabilirler mi? Düzeltme yapılması durumunda ceza uygulanır mı? (4) müstahsil (1) Müşteri Bildirim Formu (1) Müşteri Devir Teslim Formu (1) NDE ÖDENMESİ (1) NO: 44) (1) noter (2) noter ihtar Örneğl (1) Noterler MUHASEBE (1) Noterlerin SGDP (1) Nüfus cüzdanı (1) Nüsha (1) olur (1) Onarma (1) Organını kendi isteği (1) otomobil (1) Otomotiv Sanayii Derneği (1) Ödediği KDV (1) ÖDEME (1) ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE YARDIMLAR (1) ÖĞRENCİ YAPILAN YARDIMLAR (1) öğretmen (2) öğretmen adayı (2) öğretmen adayları (1) ÖĞRETMENLER (1) ölüm (1) ÖNEMLİ (81) Özel denetçi (1) ÖZEL HASTANE (1) Özel SMMM (1) Özel SMMM Sınav (1) Özel SMMM Sınav Programı (1) ÖZELGE (1364) Özelge nedir (1) ÖZELGELER (240) Özürlü Teşvik (1) Para kazanmanın yolu (1) park yasağı (2) PART-TİME (1) PART-TİME İŞ SÖZLEŞMESİ (1) PARTTİME iş sözleşmesi (1) Pasaport (1) piyango (1) Pratik Bilgiler (1) Prim (2) Prim borcu (1) PRİM KESİLECEK KAZANÇLAR (1) PRİME ESAS KAZANÇ (1) Prof. Abuzer Kendigelen (1) Prof. Dr Erdoğan Moroğlu (1) Prof. Dr. Şükrü Kızılot (1) Prof. Dr. Ünal Tekinalp (1) RESMİ GAZETE (142) RESMİ GAZETEDE BUGÜN (1) Resul KURT (1) S (1) Sağlık (2) Sağlık Bakanlığı (1) Sağlık Bakanlığını (1) Sağlık Bakanlığını Yeniden Yapılandırdık (1) sağlık hizmeti (2) Sağlık prim borcu (1) Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi (1) sağlık sigortası (3) sağlık yardımı (1) sağlıktan nasıl faydalanacak? (1) SAHTE BELGE DÜZENLEME (1) SAHTE fatura DÜZENLEME (1) Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların emekliliğe hak kazanma şartları (1) Sakatlık indirimi (1) Sebepsiz İŞTEN atılan (1) Sendikalar (1) serbest meslek (1) SERMAYE KOYMA BORCU (1) SERMAYE ŞİRKETLERİ (1) Sevki olmayan doktora gidemeyecek (1) Sezgin Özcan (1) sgdp (3) SGK (5754) SGK borcu (1) SGK gurbetçi (1) SGK HABER (3115) Sgk Hizmet (1) Sgk Hizmet Dökümü (1) SGK hizmetleri (1) SGK İdari Para Cezaları (1) SGK MAKALE (440) SGK para cezaları (1) SGK Primleri (1) sgk SMS HİZMETLERİ (1) sgk soru ve cevap (1) SGK Taksitlendirmelerinin ödeme süresi uzatılmıştır (1) Sigara (1) sigorta (2) Sigorta başlangıç tarihinde rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor (1) Sigorta Prim Desteği (1) sigorta primi (1) Sigortalılık öncesi doğum (1) SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILAN İŞÇİLERİN HAKLARI VE YAPILMASI GEREKENLER (1) Sinema (1) sirali (1) sirkete (1) smmm (3178) SMMM Defter Bilgi Girişi (1) SMMM'ler Defter Tasdik Şifrenizi Aldınız mı? (2) SMS HİZMETLERİ (1) SORU CEVAP (28) SOSYAL GÜVENLİK (3181) SOSYAL GÜVENLİK DESTEK (1) Sosyal Güvenlik Kurumu (3) Sosyal Güvenlik Uygulamalarında İdari Para Cezaları (1) Sosyal Sigortalar (1) söylüyor (1) Sözleşme (1) Sözleşmeli öğretmenlere tanınan yeni özlük hakları (1) sözleşmenin konusu (1) SÖZLEŞMESİNİN (1) SPAS (1) spas sorgulama (1) ssk (4665) SSK (1) SSK’lı normal işe girmeden evvel kaza geçirenler malülen emekli olamazlar (1) STAJYER MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ (1) Suret (1) Sürekli iş göremezlik (1) Süresi Uzatıldı (1) Şehit çocukları (1) şirket (2) şirketler (1) ŞÜKRÜ KIZILOT (2) T.C. taşınmaz numarası (1) taban aylığı (1) Taksi (1) Taksiciler (1) Taksiciler sigorta (1) talep ve taahhüt formu (1) tam (2) Tapu (2) Tapu Sicili Tüzüğü (1) Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (1) TAPU YASASI (1) Tapunuz kaybolursa (2) tarafları bağlayıcı nitelik. (1) Tarhiyat Öncesi (1) Tarhiyat Öncesi Uzlaşma (1) tarife (1) tarifesi (1) TARİFESİ 2012 (1) Tarihi Eser Niteliğindeki Özel Binaların Yıkılarak Yeniden İnşaasında Asgari İşçilik Uygulaması (1) Tarla (1) Taşeron (1) TAŞERON İŞÇİLERİ (1) TCDD (1) TEBLİĞ (683) TEBLİĞ 281 (1) Tedavi İçin Yurtdışına Gönderilme (1) Telekom (2) tepliğ (3894) tersini (1) teşvik (1) Tevkifat (1) TEVKİFAT (muhasebe kayıtları (1) Tevkifat Uygulaması (1) Ticaret Kanunu (1) Ticaret Unvanı için Dava Şartları (1) Trafik cezaları (1) Trafik cezaları artıyor (1) trafik cezası (2) TTK (4352) ttk Tutulması zorunlu ticari defterler (1) turkiye (3) tutulabilecek defterler (1) Tutulması zorunlu ticari defterler (1) TÜFE (1) TÜİK (1) Tüketici mahkemesi (1) Türev ürünler (1) Türk Telekom (2) türk ticaret kanunu (2) Türkiye İstatistik Kurumu (1) türkiye iş kurumu (1) TÜRMOB (1) UFRS (27) ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASINA UĞRAYAN ÇALIŞANIN BİLDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAKTIR? (1) Uluslararası Karayolu Taşımacılığında KDV İadesi (1) UMSK (1) UYGULAMASI (1) Uzaktan çalışma (1) Uzlaşma talebi (1) Uzlaşma talep süresi (1) ücret (1) ücret dışı gelirler (2) Ücret Garanti Fonu (1) Ücret Gelirleri (2) Ücret haczi (1) ÜCRETİNDE (1) Ücretlerin Vergilendirilmesi (1) ÜFE (1) VAN (1) Varlık kiralama şirketleri nedir (1) VEDAT İLKİ (1) Veraset Belgesi (1) vergi (1692) VERGİ İNCELEMELERİ (1) vergi oranı (1) vergi oranları (1) Vergi Tarifesi (1) VERGİDEN İSTİSNA YEMEK BEDELİ (1) Vergileme (1) Verileri Nelerdir (2) vize süresi (1) vuk (4569) VUK 410 (1) Web Sitesi (1) www.edefter.gov.tr (3) www.sgk.gov.tr (1) X RESMİ GAZETEDE BUGÜN (29) Yabancı (1) Yabancı çalışanlar (1) Yabancı GSS (1) yabancı hekim (1) Yabancı Sermayeli Şirket Kurulumu İzne Tabi Midir? (1) YABANCI UYRUKLULARIN SİGORTALILIK İŞLEMLERİ (1) Yabancıların çalışma izin kriterleri (1) YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER (1) Yapı Denetim (1) Yapı denetimi hizmet sözleşmeleri (1) yapı kredi bankası hesap işletim ücreti (1) yapı kredi bankası işletim ücretinin iadesi (1) yapı kredi hesap işletim ücreti (1) YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ (1) yardıma muhtaç kadınlara (1) Yasal Defterler (2) YAŞLILARA SİGORTA (1) Yaşlıya sigortalı bakım (1) yaştan emeklilik (1) Yazılar (1) YAZILAR (358) Yeni Sayıştay Kanunu Neleri Beraberinde Getirdi (1) yeni Ticaret Kanunu (1) Yeni TTK (3110) Yeni TTK'da Şirketler Kendi Hisselerini Edinebilecek (1) Yeni TTK'da Uluslararası Muhasebe Standartları (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNU (9) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE MALİ MÜŞAVİRLİK RUHSATINA (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA LİMİTED ŞİRKETLER (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA SÜRELER (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNU (1) Yeniçarşım (1) YERLİ OTOMOBİL (1) yeşil (1) Yeşil kart (9) Yeşil kart kalkmıyor (1) YEŞİL KARTIN DEVİR İŞLEMLERİ (1) Yılbaşından itibaren Yeşil Kart sistemi kalkıyor (1) Yıllar İtibari İle Asgari Ücretler (2) Yıllarında Çalıştığı İçin Aylıkları Kesilen Gurbetçi Emeklilere Müjde (1) YILLIK (1) Yine Kanun Tasarısında Denetçi olamayacaklar (1) yonetim-kurulunun (1) yurt dışı (1) yurt dışı Borçlanm (1) YURT DIŞINA GÖTÜRÜLEN TÜRK İŞÇİLERİ (1) Yurt Dışında İnşaat (1) yurtdışı borçlanması (1) Yurtdışı borçlanmasında emekli aylığı (1) YURTDIŞINDA (1) YURTDIŞINDAN OLAN ALACAKLAR (1) Zayi Olan Mallar (1) Zorunlu Deprem Sigortası (1) Zorunlu Sağlık (2)