FACEBOOK TAKİP ETMEK İÇİN BEĞEN

14 Nisan 2012 Cumartesi

Çalışma Hayatında Neler Oluyor?-II

 

Çalışma Hayatında Neler Oluyor?-II

ÇALIŞMA HAYATIYLA İLGİLİ SON DEĞİŞİKLİKLER

1. İş Sağlığı ve Güvenliği

*İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun Tasarısı; dağınık bir şekilde (180’den fazla tüzük/yönetmelik) olan İş Sağlığı ve Güvenliği alanını artık müstakil bir düzenleme haline getiriyor vebir kişinin çalıştığı işyerlerinde dahi uygulanacak.

* Kanunun amacı, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir. Kanun; kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine, çırak ve stajyerler de dâhil olmak üzere tüm çalışanlarına faaliyet konularına bakılmaksızın uygulanacak. Kısaca; her işyeri ve her çalışan kapsamda artık..

* 16 BİN 500 İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ UZMANI GEREKİYOR
Çalışma Bakanlığı, bugüne kadar İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanlığı için A, B ve C sınıfı olmak üzere üç kategori belirledi. Bakanlık açtığı kurslardan 4 bin 500 uzmana belge verdi ama bu belgeleri Danıştay iptal etti.(Hazırlanan Yasa’da yetkiler geçici bir madde ile geri veriliyor) Halen de 2 bin uzman adayı kurslara devam ediyor, 2011/Aralık ayında da yeni kurslar açacak ve yılsonu itibarıyla sayı 8 bin 500’e ulaşacak. Ancak, ülkemizin en az uzman ihtiyacı ise 16 bin 500 kişi. Bu konuda yani İGU yetiştirmekle ilgili İstanbul Ticaret Üniversite pek yakında Eminönü ve Üsküdar yerleşkelerinde eğitime başlıyor.

2. Toplu İş İlişkileri Kanunu

* Halen 2821 sayılı Sendikalar Kanunu ile 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Lokavt Kanunu 152 maddeden oluşmaktadır. Bu iki kanun birleştirilip; kısa, sade ve anlaşılır bir biçimde 84 madde olarak “Toplu İş İlişkileri Kanunu” şeklinde yeniden düzenleniyor. Gerçekten de önemli değişiklikler var.

* Bu yasa 01 Şubat 2012’de TBMM’ye sevk edildi.

TASARININ GETİRDİKLERİ
* Sendika kurmak kolaylaşıyor.

* Sendika faaliyet alanlarına ilişkin sınırlamalar kaldırılıyor.

*  İşkolu 28’den 22’ye, barajı ise % 10’dan -kademeli olarak- % 1’e kadar indiriliyor.

* Yetki itirazı sözleşme yapılmasına engel olamayacak; imza için davaların sonuçlanması beklenmeyecek.

* Grev ve lokavtın yasak olduğu işlerin sayısı azaltıldı.

* ESK üyesi konfederasyonlara bağlı işçi sendikalarının yetkileri 5-yıl geçerli olacak.

* İşçilerin sendika üyeliğinde noter şartı kaldırılıyor.

* Birden çok işyerinde çalışanlar farklı sendikalara üye olabilecekler.

* Bir yıla kadar işsiz kalanların sendika üyeliği devam edecek.

* İşkolu düzeyinde ‘çerçeve sözleşme’ ve birden çok işyerini kapsayan ‘grup sözleşmesi’ yapılabilecek.

* Sendika temsilcisine ‘iş güvencesi’ getirildi; artık haklı neden olmadan işten çıkarılamayacak.

3. SGK Cezalarında İndirim

*SGK, yürüttüğü birçok işlem ile ilgili olarak kanunda öngörülen yükümlülükler yerine getirilmediğinde idari para cezası uygulamakta ki; bu cezalar asgari ücrete endeksli olduğu için bazen oldukça yüksek olabilmekte. Ancak, -26.01.2012 tarihinden itibaren meydana gelen fiiller için- 6270-sayılı Kanun ile SGK para cezalarında önemli indirimlere gidildi. Buna göre;
SGK’ya verilmesi gereken bildirge veya belgelerin yasal süresi geçtikten sonra ilgililerce kendiliğinden (Ceza indiriminden yararlanabilmek için olgunun Mahkeme kararına, Kurumun denetim ve kontrolle görevlendirilmiş memurlarınca yapılan tespitlere dayanmaması gerekmektedir) 30 gün içinde verilmesi ve söz konusu cezaların yapılacak tebligat tarihini takip eden günden itibaren 15 gün içinde ödenmesi halinde indirimli ceza uygulamasından yararlanılabilecektir.

1. İşyeri bildirgesi: Cezanın önce dörtte üçü silinir, kalan bu dörtte bir cezaya %25 peşin ödeme indirimi yapılır.

2. Sigortalı işe giriş bildirgesi: Cezalar dörtte bir oranına karşılık gelen tutar üzerinden uygulanacak ve ayrıca kalan bu dörtte bir cezaya da %25 peşin ödeme indirimi yapılacaktır.

3. Sigortalı işten ayrılış bildirgesi: Ceza asgari ücretin 1/10’una indirilmiştir.

Hemen belirtelim ki, SGK’ya verilmesi gereken her belgeden ötürü indirimli ceza uygulaması yok! Sadece işyeri bildirgesi, işe giriş bildirgesi ve işten ayrılış bildirgelerinin süresinde verilmemesinden dolayı uygulanan idari para cezaları için indirim gelmiş bulunuyor.

4. Mesleki Yeterlilik Belgesi

* BakanFaruk Çelik, “artık her işi yaparım” döneminin sona ereceğini belirterek, bundan böyle Mesleki yeterlilik belgesi olmayanların, inşaat ustalığı, kalıpçılık veya duvarcılık yapamayacak” dedi.
Bakan çelik; “Resmi Gazete’de 07.10.2006–5544 ile Mesleki Yeterlilik Kurumu kurulmuş ama bu kurumun görev alanını içeren düzenlemeler yapılmamıştı. Mesleki Yeterlilik Kanunu yola çıkıyor ve kısa sürede Meclis’e gelecek” diyor. Buna göre tabiplik, diş hekimliği, hemşirelik, ebelik, eczacılık, veterinerlik, mühendislik ve mimarlık meslekleri ile en az lisans düzeyinde öğrenimi gerektiren ve mesleğe giriş şartları bir kanunla düzenlenmiş olan meslekler bu kanunun dışında tutulacak. Kanunda bu meslek ve işler dışındaki mesleklerin kriterleri belirlenecek ve sertifika alacaklar.

Yasadan sonra sertifikası olmayanlar ise artık bir işte çalışamayacak/çalıştırılamayacaklar!

Bilindiği gibi; Mesleki yeterlik belgesi olan işçilere ‘prim teşviki’ de var.

NOT: MYB ile MEB aynı şey değildir. Mesleki Eğitim Belgesi, MEB bağlı kuruluşlar tarafından verilen kişinin meslekteki eğitim düzeyini gösteren belge, Mesleki Yeterlik Belgesi ise MYK ya da yetkilendirdiği kuruluşlar tarafından verilen kişinin yeterli olduğu alanı gösteren belgedir.

— Mesleki Eğitim almamış işçiler ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılamaz. Aksi halde işyerleri, çalıştırdıkları her işçi için beşyüzelli Türk Lirası ceza öderler.

—Mesleki Yeterlik Belgesi ise 6111-sayılı ‘Torba Yasa’da geçmekte olup mesleki yeterlilik belgesine sahip personel çalıştıran özel sektör işverenine sigorta primi desteği avantajı sağlamaktadır.

— Bu arada İş-Kur tarafından da Meslek edindirme/işgücü yetiştirme kursları açılıyor. Üstelik kursa katılanlar sigortalı yapıyor ve ayrıca günlük 15 TL de ücret ödeniyor. İş-Kur, yetişmiş elemana ihtiyaç duyan firmalarla işbirliği de yapıyor. Bunun için İş-Kur’la temasa geçmek gerekiyor.

Son olarak şunu da belirtelim ki; Mesleki Yeterlik ile İş-Kur tarafından verilen Meslek Edindirme Kurs Belgeleri, Mesleki Eğitim Belgesi yerine de geçer.

5. Esnek Çalışma
* Bütün uluslararası sermaye ve işveren örgütleri “esnek çalışma” istiyor. Öte yandan ülkemizde zaten esnek çalışma yöntemlerinden birçoğu mevcut ama yine de bu konu kamuoyunda tartışmaya açılacak ve sosyal taraflar ne istediklerini açık seçik ortaya koyacaklar.

6. Kıdem Tazminatı Fonu

* Halen Kıdem Tazminatı Fonu çalışmaları devam ediyor. Kazanılmış hakları koruyan ve bütün çalışanların kıdem tazminatlarını garanti altına alan bir fon tesisi için sosyal taraflarla görüşmeler sürüyor. Taşeron işçilerinin kıdem tazminatı sorunun da fonlu sistemle çözüme kavuşması amaçlanıyor. Muhtemelen bu yılsonunda bir yasa taslağı ortaya çıkacak. Gerçi bu konuda birçok duyumlarımız var ama henüz ortada üzerinde konuşulacak bir metin olmamasından ötürü -sıhhatli yorum yapabilmek için- biraz daha sabırlı olup beklemek lazım!

DEVAM EDEN UYGULAMA: 15 YIL ÇALIŞMAYA KIDEM TAZMİNATI!

SGK,15 yıl ve 3600 gün sayısını doldurup yaşını bekleyen sigortalılara 4857/120(1475/14) gereği ‘kıdem tazminatı alabilir’ yazısı vermektedir. Bu yazı işverenliğe ibraz edildiği takdirde Kıdem-tazminatının ödenmesi gerekmektedir. (Halen SGK, 08.09.1999 tarihinden önce çalışmaya başlayanlar için en az 15 yıllık sigortalılık süresi ve 3600 prim ödeme gün sayısı, 08.09.1999 tarihinden sonra çalışmaya başlayanlar içinse yaş şartı dışında kalan sigortalılık süresi ile prim ödeme gün sayısı koşullarını yerine getirdikleri tarihte kıdem tazminatına ilişkin yazı vermektedir.)

Çalışanlar Dikkat! Burada çalışanları da uyarmamız gerekiyor. Şöyle ki; Yargıtay’ca verilen bu hakkın kötüye kullanılmaması isteniyor. Yani işçinin bir başka işte çalışmak maksadıyla kıdem tazminatını alarak ayrılması durumunda işverenliğe, ödenen tazminatı faiziyle birlikte geri isteme hakkı veriyor. Elbette ki, çalışma hakkı ilelebet kısıtlanamaz ama sonuçta çalışanlara kanunla sağlanan bu hak; emeklilik nedeniyle işten ayrılmakla ilgili yoksa işçinin bir başka iş bulunca bu haktan yararlanmak suretiyle kıdem tazminatını alarak işi bırakması için verilmiş değil! İşçinin tazminatını almasının hemen ardından aynı işyerinde ya da makul bir süre geçtikten sonra bir başka işte çalışmasında ise bir engel yok!

7. Taşeronluk(Alt İşveren) Yönetmeliği

* Halen Bakanlıkta yeni bir taşeronluk yönetmeliği hazırlama çalışmaları devam ediyor. Bu yönetmelikle asıl işveren-alt işveren ilişkileri yeniden düzenlenecek.

8. İdari Yapıda Değişiklik / Müfettişlere Yargı Yetkisi / Memurlara TİS Hakkı

* Çalışma Bakanlığı İş-Kur İl Müdürlükleri ile Bölge Çalışma Müdürlükleri kalktı, yerine Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri geldi.

*Bakanlık Teftiş Kurulu lağvedildi. Bundan böyle; SGK bağlı çalışan Müfettişler hariç, Bakanlıktaki diğer tüm Müfettişler artık ‘İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’ çatısı altında ve sadece İş Müfettişi unvanıyla görev yapacaklar. Bu arada Müfettişlere –ilginç bir şekilde- Yargı yetkisi de verildi.Şöyle ki,

İş sözleşmesi fiilen sona eren işçinin bireysel alacaklarına ilişkin şikâyetleri Bakanlık Memurlarınca da incelenebilecek Tutulan tutanaklar –tıpkı Müfettişlerin ki gibi- aksi sabit kadar geçerli olacak.
Çalışmakta olan işçilerin şikâyetleri ise eskiden olduğu gibi yine İş müfettişlerince incelenecek. İş Müfettişleri tarafından düzenlenen raporların ve tutulan tutanakların işçi alacaklarına ilişkin kısımlarına 5521/8'e göre 30-gün içerisinde yetkili iş mahkemesine itiraz edilebilecek. (Ancak kanun yoluna başvurulması iş mahkemesince hüküm altına alınan işçi alacağının tahsiline engel teşkil etmeyecek!)

*Memurla TİS hakkı -Nisan/2012 aybaşında- Meclis’ten geçti. Memurların ‘Sendikal Örgütlenme Özgürlüğü’ bu hakla bir anlam/işlerlik kazanmış oldu. Çünkü Sendika demek, üyeleri adına Toplu-iş Sözleşmesi yapabilme yetkisine haiz olmak demek!

9. Dul kadınlara Maaş

* Dul kadınlara aylık bağlanıyor. Başbakan’ın Kadınlar Günü'nde Mardin'de açıkladığı maaş müjdesi, eşi vefat eden yaklaşık 150 bin hanımı ilgilendiriyor.Dul kadınlar için başlatılan 250 TL/aylık ödeme uygulamasına 15 günde 65 bin kadın başvurdu. Maaşlar 1 Nisan'dan itibaren hesaplara yatırılacak. Ancak sevgilisi olanlara maaş ödenmeyecek. Yaşlılık aylığı alanlar ise dul maaşı da alabilecekler.

10. Yabancı Çalışma İzinleri

* Yabancı Çalışma izinleri(özellikle de ev hizmetlerine yönelik olarak) yeniden düzenlendi.Şubat/2012 ayı başında yürürlüğe giren yeni vize rejimiyle birlikte yabancıların Türkiye’de kalabilecekleri süre bir girişte en fazla 90-günle sınırlıyken, bu süre 6-ayda en çok 90-gün olarak değiştirildi. Bu arad; izin alma süresi 15-güne kadar kısaltıldı, prosedür basitleştirildi. Hemen belirtelim ki; bu düzenleme ile ev hizmetlerinde yabancı izin başvurusu kısa sürede önemli ölçüde arttı.

11. İntibak Yasası Çıktı

* Beklenti gerçekleşti ve 2000 yılı öncesi SSK ile01.03.2002–31.05.2002 tarihleri arasındaki Bağ-Kur emeklileriniilgilendirenve 2013’te işlerlik kazanacak olan ‘İntibak Yasası’ da çıktı. Yasa ile yaklaşık 2 milyon SSK’lı ile 12 bin Bağ-Kur emeklisinin maaşlarında artış olacak! Bunun Devlete toplam maliyeti yıllık 2,5 milyar TL olacaktır.

12. Kayıt Dışılıkla Mücadele Yılı

* Evet, Bakanlıkça 2012 Yılı kayıt dışılıkla (özellikle de ‘kayıtlı kayıt dışılıkla’) mücadele yılı ilan edildi. Gerçek ücretlerin kayıtlara yansıtılmamasıyla ilgili olarak yıl boyunca 5 milyon kişinin maaşları incelenecek!
— SGK’nın verilerine göre, sigortalı olarak çalıştırılan 4 milyon 730 bin işçinin maaşı asgari ücret üzerinden gösteriliyor. İşçilerin yüzde 30’unun maaşı ise bordroda asgari ücret ile 1200 lira arasında gösteriliyor. Bu gruptakilerin bordroda gösterilen ortalama ücreti de asgari ücrete yakın düzeyde seyrediyor.

— Gerçek Ücretler kayıtlara yansıtılmalı ve bankadan ödenmelidir. Bundan kaçış yoktur çünkü sonuçları çok ağırdır. Öyle ki; geriye doğru ek bordo istenmesi ile cezalı prim tahsilâtı yanında ayrıca VUK/359’a göre yanıltıcı belge düzenlemekten 18 aydan - 3 yıla kadar hapis ve 3 kat vergi zıyaı cezası da gündeme gelecektir.

— Özellikle de kayıtlı kayıt dışılıkla mücadeleyi amaçlayan uygulamanın 2012 sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

13. Rapor Bildirimindeki Son Değişiklikler

* Torba Yasa ile gelen değişikliklere göre son durum şöyledir:

ÇALIŞILMADIĞINA DAİR BİLDİRİM NASIL YAPILACAK?

Tedavi gördüğü hekimden istirahat raporu alan sigortalının, işyerinde çalışmaması gerekmektedir. Rapora istinaden çalışmayan sigortalının çalışmadığı günlerin;

1- Rapor bitim tarihinden itibaren 5 gün içinde,

2- Raporun 10 günden uzun olması ve sigortalının talebi olması halinde, her 10 günlük sürenin bitiminden itibaren 5 gün içinde,

3- 10 günlük sürelerden artan kısım olması durumunda, artan sürenin bitiminden itibaren 5 gün içinde

www.sgk.gov.tr internet adresinde işveren menüsü altında bulunan çalışılmadığına dair bildirim giriş ekranından SGK’ya bildirmesi gerekmektedir.

İşverenlerin yukarıda belirtilen şekilde 5 gün içinde bildirimde bulunması esastır. Ancak sigortalının raporu işverene ibraz etmeme ihtimali de bulunduğundan, bu sürelerde bildirim yapmayan işverenlere SGK tebligatlı bir yazı göndererek çalışmazlık belgesi girişinin yapılmasını işverenden istemektedir. SGK’nın yazısının tebliğ edildiği tarihten itibaren 5 gün içinde bildirim yapmayan işverenlere idari para cezası uygulanacaktır.

Bazı işverenlerce sigortalıya çalışmadığı günlerde tam ücret ödendiği gerekçesi ile çalışmazlık bildirimi yapılmamaktadır. Raporlu çalışana, işveren isterse çalışmadığı günler için ücret ödeyebilir, ödediği ücret karşılığı sigortalı olarak da bildirimini yapabilir. Yasa’da bununla ilgili bir engel bulunmamaktadır. Ancak işveren, raporlu işçisine ücret ödese dahi, işçi raporlu olduğu sürede fiilen çalışmamış ise çalışmadığına dair bildirimi yapmak zorundadır. Aksi halde idari para cezası ile karşılaşacaktır.

14. İş Kanunu’nda İdari Para Cezası Değişikliği

İş Kanunu’ndaki bazı cezalar 6270 sayılı T.C. Em. San. K ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun ile değiştirildi. Bu değişiklik 26.01.2012 tarihinde yürürlüğe girdi.

Cezaların arttığını söylemek pek mümkün değil. Kanun değişikliği ile artırılan para cezaları daha çok işçi başına olan cezalardır.

— İş Kanundaki para cezaları Türkiye İş Kurumu-Çalışma İl Müdürlüklerince uygulanmaktadır. Bu cezalara karşı idari makamlara itirazda bulunulamamaktadır. İdari para cezalarına karşı ilgisine göre adli mahkemelere veya idare mahkemelerine süresi içerisinde itiraz da bulunulabilir.

— Ceza hukukunda sanık lehine yorum ilkesi geçerlidir. Bu bağlamda Kanun’un yayımı tarihinden önce işlenmiş ve tespiti yapılmış fiillere karşı düşük olan idari para cezaları uygulanacaktır. Kanun’un yayımı tarihinden sonra işlenen kanuna aykırı fillere ise yeni cezalar uygulanacaktır.

15. İşsizlere Meslek Danışmanlığı

İş-Kur bünyesinde 81 ilde 4000 ‘iş ve meslek danışmanı’ görev yapacak ve her danışman 500 işsizden sorumlu olacak. Geçtiğimiz günlerde 3000’e yakın ‘işsiz koçu’ atandı bile..

GELECEK YAZI: TEŞVİKLER

Mehmet Ali METİNYURT
Bakanlık E.Baş İş Müfettişi/İş Müşaviri

http://muhasebenet.net/haber.php?haber_id=1879

Blog Arşivi

BU HAFTA EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK OKUNANANLAR

Categories

.edevlet.com (1) ‘Gelir Testi’ (1) ‘intibak zammı’ (1) "EŞ DURUMU" (1) "muhasebe" (21) "Pratik Bilgiler "pratik bilgiler (1) (Stopaj (1) 01.01.2012 - 30.06.2012 Asgari Ücret (1) 01.07.2012 - 31.12.2012 Asgari Ücret (1) 12 Eylül mağdurları (2) 15 yıldan az memuriyet (1) 16 Yaşından Büyükler Asgari Ücret (1) 16 yaşını doldurmuş işçiler (1) 18 Yaş GSS (1) 18 Yaş Üstü (1) 2-B arazilerinin satış şartları (1) 2009 askerlik borçlanması hesaplama (1) 2011 enflasyon (1) 2011 kapanış işlemleri (6) 2011 Yılbaşı Milli Piyango (1) 2012 (105) 2012 açılış işlemleri (6) 2012 Amortisman Sınırı (1) 2012 ASGARİ (1) 2012 ASGARİ ÜCRET (2) 2012 Avukatlık Ücret Tarifesi (1) 2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI (1) 2012 defter (1) 2012 Defter tasdi (1) 2012 Defter Tutma Hadleri (1) 2012 DİĞER KAZANÇ (1) 2012 Fatura Düzenleme Sınırları (1) 2012 Geçici Vergi Oranları (1) 2012 Gelir Vergisi (1) 2012 gelir vergisi oranlar (1) 2012 GELİR VERGİSİ ORANLARI (1) 2012 Gelir vergisi tarifesi (2) 2012 Hesap Pusulası (1) 2012 KAPICI MAAŞ HESABI (1) 2012 milli piyango sonuçları (1) 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi (1) 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri (1) 2012 MTV (1) 2012 Sakatlık indirimi (1) 2012 SGK İDARİ PARA CEZALARI (1) 2012 VERGİDEN MÜSTESNA YEMEK BEDELİ (1) 2012 YEMEK BEDELİ (1) 2012 Yemek İstisnası (1) 2012 Yılbaşı Milli Piyango (1) 2012 YILI (66) 2012 yılı asgari ücret (2) 2012 yılı asgari ücret tutarları (2) 2012 yılı cenaze ödeneği (1) 2012 YILI DEFTER TUTMA (1) 2012 YILI DEFTER TUTMA HADLERİ (3) 2012 yılı emzirme ödeneği (1) 2012 Yılı gelir (1) 2012 Yılı gelir vergisi (1) 2012 Yılı gelir vergisi dilimleri (1) 2012 yılı gelir vergisi oranları (1) 2012 Yılı Sakatlık İndirimi (1) 2012 yılı vergi (1) 2012 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı (1) 2012 Yili Asgari Geçim İndirimi Tablosu (1) 2B Arazi (1) 2B Arazileri (2) 31.10.2011 tarih 292 nolu karar (1) 3600 günle emeklilik (1) 4 ülkede kıdem tazminatı fonu (1) 4/b Sigortalılık Bildirimi (1) 4857 (1) 4857 sayılı (1) 5 lira fazla katılım payı (1) 6111 Sayılı Kanun (1) 65 YAŞ (1) 65 YAŞ AYLIĞI (1) 65 yaş ve özürlü maaşı hangi hallerde kesilir? (2) 657 s.DMK’ya göre istihdam şekilleri (1) 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU (1) 663 sayılı KHK (1) 666 kanun (1) 666 sayılı (1) 8.000 TL üzerindeki ödemeler (1) 975 lira taban (1) Açık Hesaplarınızın Ne Kadarını Tahsil Edebileceğinizi Biliyormusunuz (1) AGİ (2) AGİ NEDİR? (1) aidatlarını ödememekte direnirken (1) AİLE HEKİMLİĞİ (1) Akaryakıt fişi (1) Akşam Metin Taş (1) Alacak ve Borç Notları (1) Alarm İzleme Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlik Belgesi (1) Ali TEZEL (1) almanya (1) Almanya'dan yurtdışı borçlanma (1) ALO 170 (1) Amortisman (1) Amortisman Sınırı (1) Analık sürelerinin borçlanılması (1) Ankara bomba (1) ANONİM ŞİRKET (1) Anonim şirketler (1) Anonim şirketler neden ve nasıl hisse senedi bastırmalıdır (1) ANONİM ŞİRKETLERDE MENKUL KIYMETLER (1) APARTMAN GÖREVLİLERİ AGİ (1) ARAÇLARIN Trafikten Silinmesi (1) Aralık 2011 Vergi Takvimi (1) ASBİS (1) ASBİS Nedir (1) ASGARİ GEÇİM (1) ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ (1) ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 2012 (1) asgari geçim ücreti (1) Asgari Ücret (8) Asgari ücret 701 (1) Asgari Ücret Maliyeti (1) Asgari Ücret ve Yasal Kesintiler (2) Asgari ücret yeni yılda (1) ASKERİ İŞ MÜFETTİŞLİĞİ (1) askerlik (2) askerlik borçlanma formu (1) askerlik borçlanma hesaplama (1) askerlik borçlanma hesaplaması (1) askerlik borçlanma işlemi (1) Askerlik borçlanması (3) ASKERLİK KANUNU (1) atama (2) Avukat (1) Avukatlık (1) AVUKATLIK ASGARİ (1) AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET (1) AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ (1) Avukatlık Ücret (1) Avukatlık Ücret Tarifesi 2012 Belirlendi (1) Aylığa Hak Kazanma Koşulları (1) AYLIK VE YILLIK ENFLASYON (1) baglilik (1) Bağ (1) Bağ-Kur (5) bağ-kur dökümü (1) Bağ-Kur İntibak (1) Bağ-Kur Tevkifatı (1) Bağımsız Denetçi (2) bağımsız denetçiler (1) Bağımsız denetim (2) Bağımsız Denetleme (1) BağKur (4) bağkur dökümü (1) Bağkur hizmet dökümü (1) bağkurlu dökümü (1) Bahçe Tapusu Olanların Tarım SSK’lısı Olup Olamayacaklarının Açıklanması (1) bakanı (1) Bankalar (1) Basit usul (1) Başbakan Tayyip Erdoğan (1) BAYRAM TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASI (1) BDDK (1) bedelli (2) BEDELLİ ASKERLİK (4) bedelli askerlik işlemleri (1) Bedelli çalışmaları bayramdan sonra (1) Belediyeden kiralanan seyyar sergi yerleri için kira ödemeleri üzerinden tevkifat yapılmayacağı (1) belli para (1) BEŞ PUANLIK (1) beyanname (100) Bilirkişi (1) Bilirkişilerin (1) Bilirkişiye Başvuru (1) binek (1) Binek otomobilin alım ve satımında KDV oranı kaçtır ? (1) Binek otomobilin KDV’sini (37) Bir Kişi İle Kurulabilecek (1) Bireysel Emeklilik (1) Bireysel Emeklilik Sistemine Yapılan Ödemeler (1) BİRLEŞME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: I (1) borçlanma (1) Borçlanma Bedelleri (1) Borçlunun bütün eşyaları haczedilemez (1) Borçlunun haline uygun evi haczedilemez (1) BUGÜNKÜ YAZILAR (5117) bülent deniz (1) C Özel Güvenlik Yöneticisi Kimlik Kartı (1) Cenaze Ödeneği (1) Creditnote (1) Cumhuriyet tarihi rekoru (1) ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ (1) çalışma ve sosyal güvenlik (1) Çalışmayan (1) çek (1) çek yasası (1) çevre temizlik vergisi (1) Çeyiz Yardımı (1) Çocuklar sağlık hizmeti (1) daha az prim (1) Damga Vergisi (1) danışman (1) Dar Mükellefiyet (1) debitnote (1) defter (2) Defter Bilgi Girişi (1) defter Kapanış Tasdiği (1) Defter tasdi (1) Defter Tasdikinde Ek Süre (1) defter tutulma (1) Defter ve belgeleri depremde kaybolanlar (1) Değer Artış KazançI (1) Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi (1) değerleme oranı (1) Denetçi olabilme (1) Denetçilerin Atanması (1) Denetçinin seçilmesi (1) Denetim raporu (1) Denetimin (1) Deprem bağışları (1) Deprem bağışlarının vergi matrahından (1) Deprem bölgesinde primi 1 gün bile yatana emeklilik (1) Deprem sigortası (1) deprem vergisi (1) Depremzede işçinin ücreti İş-Kur'dan (1) Depremzedelere müjde (1) DERNEKLER (1) DERNEKLER YÖNETMELİ (1) dilekçe (224) DİLEKÇE ÖRNEĞİ (2) DİLEKÇE ÖRNEĞİ Veri Sorgulama (1) DİLEKÇE ÖRNEKLERİ (12) DİLEKÇEYE (1) Dizi (1) DOĞUM BORÇLANMASI (5) Doğum ücretsiz izni ve izinden dönüşte işe başlama hakkı (1) dönem sonu (6) DÖNEM SONU İŞLEMLERİ (7) Dul aylığı (1) DUYURULAR (568) e devlet (1) E-Defter (1) e-devlet (1) e-haciz (1) ebeyanname (100) ece üner (2) Ecrimisil (1) edefter (1) edefter.gov.tr (1) edevlet (1) EKONOMİ (626) Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan (1) Elektronik Defter (1) Emekli (11) emekli aylığı (1) emekli aylığını yükseltmek (1) Emekli aylıkları haczedilemez (1) Emekli dernekleri (1) Emekli İkramiyesi (1) emekli intibak (1) Emekli Sandığı (3) Emekli Sandığı dökümü (1) Emeklilerin maaşı (1) Emeklilik (1) Emeklinin alım gücü (1) Emeklinin intibakı (1) EMEKLİNİN YILLIK İZNİ (1) Emekliye (1) Emekliye intibak (1) Emekliye müjde (1) Emekliye tazminat (1) Emekliye zam geliyor (1) emlak vergisi (4) Emlak Vergisi bildirimi (1) Emsal kira (1) EMZİRME ÖDENEĞİ (2) ENFLASYON (1) Enflasyon Hesaplama (2) Engelli bakım maaşına konulan hacize mahkeme 'dur' dedi (1) Engelli Sigortalıların (1) Engellilere İş Müjdesi (1) erken emekli (1) Eski memur (1) Esnaf Sicil Kaydı Bağ-Kur'lu (1) Esnek Zamanlı Çalışma (1) eş durumu nakli (1) eşi vefat etmiş (1) EŞİT DAVRANMAMA TAZMİNATI (1) Etiketler: 292 nolu hakem heyeti kararı (1) ev hanımına (1) Ev hanımlarının emekliliği (1) Evlenme Ödeneği (1) evlilik (1) FAİZ (2) Faktoring İşlemlerinin Muhasebe Kaydı (1) FARK ÜCRETİ (1) faruk çelik (1) FASON HİZMETLERDE KDV İADESİ (1) FASON TEKSTİL (1) FATURA (2) Fatura Düzenleme (1) Fatura Düzenleme Sınırları (1) Fatura Kullanımı (1) Faturada Ayrıca Teslim Adresine Yer Verilebilir mi? (1) FATURAYA SÜRESİNDE İTİRAZ (1) fazla çalışma (1) Fazla mesai (1) Fazla mesai nasıl ispatlanacak (1) FESHİ (1) fesihte geçerli neden (1) Fiili Hizmet Zammı (1) Finanasal (1) Finanasal Kiralama (1) Finanasal Kiralama Muhasebe Kayıtları (1) Finansal kiralama (1) FİRMADA KULLANILAN OTOMOBİLİN KAZA YAPMASI SONUCU SERVİS ŞİRKETİ TARAFINDAN KESİLEN FATURANIN SİGORTA ŞİRKETİNE YANSITILMASI MUHASEBE KAYDI (3) FON İSİMLERİ (1) Foreks İşlemi (1) FRANSIZ ÜRÜNLERİ (1) Gayri Maddi Haklar (1) GAZETECİ VE GEMİ ÇALIŞANLARINI (1) GAZETECİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLUR (1) Geçici iş göremezlik (1) Geçici iş göremezlik ödeneği (2) Geçici Vergi Oranları (1) Geçici Vergide Yanılma Payı (1) gelir (302) gelir testi (3) GELİR TESTİ NEDİR (1) Gelir Testi Süresi Uzatıldı (1) Gelir testine müracaat bildirimi (1) Gelir Uzman (1) Gelir ve Aylıklarda Zamanaşımı Sürelerinin Eski ve Yeni Kanunla Karşılaştırılması (1) Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması (1) gelir vergisi (2) Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 280) (1) GELİR VERGİSİ ORANLARI (1) gelir.gov.tr (125) gelirler (4772) gelirler.com (192) gelirler.gov.tr (4349) gelirlergov (111) gemlik hakem heyeti (1) gemlik tüketici sorunları ilçe hakem heyeti (1) genek sağlık başvuru (1) Genel Sağlık Sigortalıs (1) Genel Sağlık Sigortası (2) GENEL SAĞLIK SİGORTASI (4) GEREKEN (1) GEREKLİ BİLGİLER (5) ggs (3) GİB (3286) gib.gov.tr (31) gider pusulası (1) Giriş Sınavı (1) Götürü Gider (1) GSS (9) GSS DİLEKÇE ÖRNEĞİ (1) gss Prim Tablosu (1) GSS Sağlık (1) GSS tescil bildirim (1) Gurbetçi ev hanımı (1) GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TARİFE-SINIFLANDIRMA KARARLARI) (SERİ NO: 13) (1) GÜNDEM (4934) HABER (4470) habertürk tv (2) haciz (1) Hafta Tatili Ücreti (1) HAFTALIK YAYIN (28) hakem heyeti kararları (1) HASTA SEVK FORMU (1) hastane (1) Hem kocadan hem de anne-babadan aylık bağlanır mı (1) hesap işletim ücreti iadesi (1) hesap işletim ücreti iadesinin kararı (1) hesap işletim ücretine itiraz (1) hesap işletim ücretleri (1) hesap işletim ücretleri iadesi (1) Hesap numaraları (1) hesapişletim ücretinin iadesi (1) hız sınırı (2) hibe kredi (1) HİLELİ İFLAS ETMEK (1) Hizmet Dökümü (1) Hizmet grubu (1) https://www.turkiye.gov.tr/ (1) hukuk (1) Irak (1) iade (1) İbraname (1) ibraname Örneği (2) için (1) İdari Para Cezaları (1) İhaleli İşlerde Kıdem (1) İhbar İkramiyesi (1) İhracat (2) İHRACATTA GVK (1) İhtirazi Kayıtla Beyan (1) ikinci derece usulsüzlük (1) İkramiyenizi güncel (1) İktisap Tarihi (1) İlk Defa Sigortalı Olarak Çalışmaya Başlamadan Önce Malûliyeti Bulananların Emeklilikleri (1) indirilebilir (1) indirim (1) İndirimli Orana (1) İndirimli Orana Tabi Satışlar (1) internet sitesi (1) İNTERNET SİTESİ ZORUNLULUĞU (1) İntibak (6) İntibak 2013'e kaldı (1) İntibak Maaş (1) intibak yasası (3) İNTİBAK YASASI 2012'DE YASALAŞIYOR (1) intibak zammı (1) İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Metin Yeşil (1) isteğe bağlı sigorta (1) istifa (1) İstifa eden işçinin hakları (1) istifa evrakları (1) İSTİSNA TUTARLARI (1) İŞ (1) İŞ GÖREMEZLİK BELGESİ (1) İş göremezlik belgesi değişti (1) İş Kanunu Para Cezaları (1) iş kazası (1) iş koçu (1) İş Sözleşmeleri (1) iş sözleşmesi (1) İşçi (1) İŞÇİ 1 ay içinde dava açabilir (1) İŞÇİ ALACAK BELGESİ (1) işçi izin hakları (1) İŞÇİ VE ESNAFIN ÖLÜMÜNDE CENAZE ÖDENEĞİ VERİLME ESASLARI (1) İşçilerin İzinleri (1) İşçilerin İzinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler (1) işçilerinin (1) İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR (1) İŞÇİNİN HAFTA TATİLİ (1) İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ (1) İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER (1) İŞÇİNİN İŞVERENE ÇEKECEĞİ İHTAR ÖRNEĞİ (1) İşçinin sadakat borcu (1) İŞE İADE EDİLME (1) İŞKUR (4) İşlem Denetçiliği (1) İşlem denetçisi (1) işletim ücreti iadesi (1) İşsizlik (1) İşsizlik maaşı (1) İşsizlik ödeneği (1) İŞSİZLİK ÖDENEĞİ (1) İŞSİZLİK SİGORTASI (1) İşsizlik yardımları (1) İşte yerli otomobilin gerçek fiyatı (1) İşten Ayrıldığımda Ne Kadar Kıdem Tazminatı Alabilirim (1) İşten Ayrılırsam Emeklilik Şartlarım Değişir mi (1) İşveren (2) işveren fesih (1) İşveren işçiden senet alabilir mi? (1) İşverenlerimizin Ücret (1) İZİN (1) KABAHATLER KANUNU (1) Kaçak işçi (1) Kaçak işçi çalıştıranlar (1) Kaçakçılık suçu (1) Kadın ve erkeğin emekli olma yaşları farklı (1) KADINLARIN DOĞUM İZNİ (1) Kadrolulara bayram hediyesi (1) kamu (1) kanun (950) kapanış muhasebe kayıtları (6) karşılıklı edimler (1) KARŞILIKSIZ ÇEK (1) KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILIYOR (1) Kart aidatı (1) kartı (1) KASIM MALİ TAKVİMİ (1) katılım payı (1) Katma Değer Vergisi Oranları (1) Katsayı (1) Katsayı uygulaması (1) Katsayı uygulaması kalktı (1) kayıt (3178) KDV (81) KDV indirimi (1) kdv oranları (1) KDV TEVKİFATI (1) Kenar (1) Kendi adınıza kayıtlı iş yerinde (1) kendisine yöneltilen soruların cevaplarını internetten de yayınlayabilecek (1) KEY (1) kıdem tazminatı (7) Kıdem Tazminatı dikekçe (1) Kıdem Tazminatı Fonu (4) Kıdem Tazminatı Fonu 1 Ocak 2012 (1) KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ (1) Kıdem ve ihbar tazminatı (1) Kız Çocuklarına GSS (1) Kız Çocuklarına GSS Zorunlu mu (1) Kimler denetçi olabilir (1) Kimler yeşil kart alabilecek (1) Kira Geliri (1) Kiralama Muhasebe (1) Kiralama Muhasebe Kayıtları (1) KKDF (1) Klip ve Reklam Filmlerinde Çalışan Oyuncu ve Set İşçilerinin Sosyal Güvenliği (1) Know-how (1) KOBİ TFRS (1) kobilere-250-bin-tl-geri-odemesiz-destek (1) Kollektif (1) KONFEKSİYON HİZMETLERİNDE KDV (1) Konsinye Satışlar (1) KONUT KİRA GEELİRLERİ İSTİSNA TUTARLARI (1) Kooperatif (1) KRAMİYEDE YENİ DÜZENLEME (1) kredi (1) kredi kartı (2) Kurumlar Vergisinden Müstesna Kazançlarda Kur Farkları ve Vade Farklarının Durumu (1) Leasing (1) limit (2) limited şirket sözleşme (1) Limited şirkette fesih (1) liste (1) lkesi (1) Lütfi Köksal (1) MAAŞINA HACİZ (1) Maden işçisinin emekliliği (1) MADENDE EMEKLİLİK KOŞULLARI (2) MADENDE EMEKLİLİK TABLOSU (2) MAHKEME KARARLARI (304) Mal bildirimi (1) Mali Tablolar (1) MALİ TAKVİM (2) MALİYE (4655) Maliye Bakanlığı (2) Malul (1) malul olanların emekliliği (1) Malulen emekli olmanın şartları (1) Malullük aylığı (1) Malullük aylığı kimlere bağlanır (1) Mavi Kart Nedir (1) MEB’deki memur (1) Mehmet Şimşek (1) memur (7) Memur Emeklisi Avukat (1) memur ikramiye (1) memur maaşı (1) Memur ve emekliye zam (1) memura zam (1) Memurlar (2) Memurlara emekli (1) MEMURLARA GREV HAKKI (1) Memurlara rotasyon (1) Memurların taban aylığı (1) Memurların Yenilenen Hastalık Raporu (1) Memurun 2012 maaş zammı belli oldu (1) Memurun Dul (1) Memurun Dul ve Yetim (1) Meslek Hastalığı (1) Mevsimlik iş (2) Mevsimlik iş sözleşmesinde kıdem tazminatı (1) Mevsimlik işçi (1) miili (1) milli (1) milli piyango çekilişi sonuçları (1) milli piyango sıralı tam liste 2012 (1) Montaj ve Taşımacılık Faaliyetlerinde Götürü Gider Uygulaması (1) Motorlu Taşıtlar Vergisi (1) MTV (1) mu (1) MUHASEBE (5542) MUHASEBE kayıtları (164) MUHASEBE KAYITLARI (50) Muhasebe Standartları (1) muhasebe uygulaması (1) Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu (1) MUHASEBECI DEFTER BILGI (1) muhasebeci (3178) Mükellefler Ba Bs formlarında düzeltme yapabilirler mi? Düzeltme yapılması durumunda ceza uygulanır mı? (4) müstahsil (1) Müşteri Bildirim Formu (1) Müşteri Devir Teslim Formu (1) NDE ÖDENMESİ (1) NO: 44) (1) noter (2) noter ihtar Örneğl (1) Noterler MUHASEBE (1) Noterlerin SGDP (1) Nüfus cüzdanı (1) Nüsha (1) olur (1) Onarma (1) Organını kendi isteği (1) otomobil (1) Otomotiv Sanayii Derneği (1) Ödediği KDV (1) ÖDEME (1) ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE YARDIMLAR (1) ÖĞRENCİ YAPILAN YARDIMLAR (1) öğretmen (2) öğretmen adayı (2) öğretmen adayları (1) ÖĞRETMENLER (1) ölüm (1) ÖNEMLİ (81) Özel denetçi (1) ÖZEL HASTANE (1) Özel SMMM (1) Özel SMMM Sınav (1) Özel SMMM Sınav Programı (1) ÖZELGE (1364) Özelge nedir (1) ÖZELGELER (240) Özürlü Teşvik (1) Para kazanmanın yolu (1) park yasağı (2) PART-TİME (1) PART-TİME İŞ SÖZLEŞMESİ (1) PARTTİME iş sözleşmesi (1) Pasaport (1) piyango (1) Pratik Bilgiler (1) Prim (2) Prim borcu (1) PRİM KESİLECEK KAZANÇLAR (1) PRİME ESAS KAZANÇ (1) Prof. Abuzer Kendigelen (1) Prof. Dr Erdoğan Moroğlu (1) Prof. Dr. Şükrü Kızılot (1) Prof. Dr. Ünal Tekinalp (1) RESMİ GAZETE (142) RESMİ GAZETEDE BUGÜN (1) Resul KURT (1) S (1) Sağlık (2) Sağlık Bakanlığı (1) Sağlık Bakanlığını (1) Sağlık Bakanlığını Yeniden Yapılandırdık (1) sağlık hizmeti (2) Sağlık prim borcu (1) Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi (1) sağlık sigortası (3) sağlık yardımı (1) sağlıktan nasıl faydalanacak? (1) SAHTE BELGE DÜZENLEME (1) SAHTE fatura DÜZENLEME (1) Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların emekliliğe hak kazanma şartları (1) Sakatlık indirimi (1) Sebepsiz İŞTEN atılan (1) Sendikalar (1) serbest meslek (1) SERMAYE KOYMA BORCU (1) SERMAYE ŞİRKETLERİ (1) Sevki olmayan doktora gidemeyecek (1) Sezgin Özcan (1) sgdp (3) SGK (5754) SGK borcu (1) SGK gurbetçi (1) SGK HABER (3115) Sgk Hizmet (1) Sgk Hizmet Dökümü (1) SGK hizmetleri (1) SGK İdari Para Cezaları (1) SGK MAKALE (440) SGK para cezaları (1) SGK Primleri (1) sgk SMS HİZMETLERİ (1) sgk soru ve cevap (1) SGK Taksitlendirmelerinin ödeme süresi uzatılmıştır (1) Sigara (1) sigorta (2) Sigorta başlangıç tarihinde rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor (1) Sigorta Prim Desteği (1) sigorta primi (1) Sigortalılık öncesi doğum (1) SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILAN İŞÇİLERİN HAKLARI VE YAPILMASI GEREKENLER (1) Sinema (1) sirali (1) sirkete (1) smmm (3178) SMMM Defter Bilgi Girişi (1) SMMM'ler Defter Tasdik Şifrenizi Aldınız mı? (2) SMS HİZMETLERİ (1) SORU CEVAP (28) SOSYAL GÜVENLİK (3181) SOSYAL GÜVENLİK DESTEK (1) Sosyal Güvenlik Kurumu (3) Sosyal Güvenlik Uygulamalarında İdari Para Cezaları (1) Sosyal Sigortalar (1) söylüyor (1) Sözleşme (1) Sözleşmeli öğretmenlere tanınan yeni özlük hakları (1) sözleşmenin konusu (1) SÖZLEŞMESİNİN (1) SPAS (1) spas sorgulama (1) ssk (4665) SSK (1) SSK’lı normal işe girmeden evvel kaza geçirenler malülen emekli olamazlar (1) STAJYER MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ (1) Suret (1) Sürekli iş göremezlik (1) Süresi Uzatıldı (1) Şehit çocukları (1) şirket (2) şirketler (1) ŞÜKRÜ KIZILOT (2) T.C. taşınmaz numarası (1) taban aylığı (1) Taksi (1) Taksiciler (1) Taksiciler sigorta (1) talep ve taahhüt formu (1) tam (2) Tapu (2) Tapu Sicili Tüzüğü (1) Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (1) TAPU YASASI (1) Tapunuz kaybolursa (2) tarafları bağlayıcı nitelik. (1) Tarhiyat Öncesi (1) Tarhiyat Öncesi Uzlaşma (1) tarife (1) tarifesi (1) TARİFESİ 2012 (1) Tarihi Eser Niteliğindeki Özel Binaların Yıkılarak Yeniden İnşaasında Asgari İşçilik Uygulaması (1) Tarla (1) Taşeron (1) TAŞERON İŞÇİLERİ (1) TCDD (1) TEBLİĞ (683) TEBLİĞ 281 (1) Tedavi İçin Yurtdışına Gönderilme (1) Telekom (2) tepliğ (3894) tersini (1) teşvik (1) Tevkifat (1) TEVKİFAT (muhasebe kayıtları (1) Tevkifat Uygulaması (1) Ticaret Kanunu (1) Ticaret Unvanı için Dava Şartları (1) Trafik cezaları (1) Trafik cezaları artıyor (1) trafik cezası (2) TTK (4352) ttk Tutulması zorunlu ticari defterler (1) turkiye (3) tutulabilecek defterler (1) Tutulması zorunlu ticari defterler (1) TÜFE (1) TÜİK (1) Tüketici mahkemesi (1) Türev ürünler (1) Türk Telekom (2) türk ticaret kanunu (2) Türkiye İstatistik Kurumu (1) türkiye iş kurumu (1) TÜRMOB (1) UFRS (27) ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASINA UĞRAYAN ÇALIŞANIN BİLDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAKTIR? (1) Uluslararası Karayolu Taşımacılığında KDV İadesi (1) UMSK (1) UYGULAMASI (1) Uzaktan çalışma (1) Uzlaşma talebi (1) Uzlaşma talep süresi (1) ücret (1) ücret dışı gelirler (2) Ücret Garanti Fonu (1) Ücret Gelirleri (2) Ücret haczi (1) ÜCRETİNDE (1) Ücretlerin Vergilendirilmesi (1) ÜFE (1) VAN (1) Varlık kiralama şirketleri nedir (1) VEDAT İLKİ (1) Veraset Belgesi (1) vergi (1692) VERGİ İNCELEMELERİ (1) vergi oranı (1) vergi oranları (1) Vergi Tarifesi (1) VERGİDEN İSTİSNA YEMEK BEDELİ (1) Vergileme (1) Verileri Nelerdir (2) vize süresi (1) vuk (4569) VUK 410 (1) Web Sitesi (1) www.edefter.gov.tr (3) www.sgk.gov.tr (1) X RESMİ GAZETEDE BUGÜN (29) Yabancı (1) Yabancı çalışanlar (1) Yabancı GSS (1) yabancı hekim (1) Yabancı Sermayeli Şirket Kurulumu İzne Tabi Midir? (1) YABANCI UYRUKLULARIN SİGORTALILIK İŞLEMLERİ (1) Yabancıların çalışma izin kriterleri (1) YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER (1) Yapı Denetim (1) Yapı denetimi hizmet sözleşmeleri (1) yapı kredi bankası hesap işletim ücreti (1) yapı kredi bankası işletim ücretinin iadesi (1) yapı kredi hesap işletim ücreti (1) YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ (1) yardıma muhtaç kadınlara (1) Yasal Defterler (2) YAŞLILARA SİGORTA (1) Yaşlıya sigortalı bakım (1) yaştan emeklilik (1) Yazılar (1) YAZILAR (358) Yeni Sayıştay Kanunu Neleri Beraberinde Getirdi (1) yeni Ticaret Kanunu (1) Yeni TTK (3110) Yeni TTK'da Şirketler Kendi Hisselerini Edinebilecek (1) Yeni TTK'da Uluslararası Muhasebe Standartları (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNU (9) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE MALİ MÜŞAVİRLİK RUHSATINA (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA LİMİTED ŞİRKETLER (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA SÜRELER (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNU (1) Yeniçarşım (1) YERLİ OTOMOBİL (1) yeşil (1) Yeşil kart (9) Yeşil kart kalkmıyor (1) YEŞİL KARTIN DEVİR İŞLEMLERİ (1) Yılbaşından itibaren Yeşil Kart sistemi kalkıyor (1) Yıllar İtibari İle Asgari Ücretler (2) Yıllarında Çalıştığı İçin Aylıkları Kesilen Gurbetçi Emeklilere Müjde (1) YILLIK (1) Yine Kanun Tasarısında Denetçi olamayacaklar (1) yonetim-kurulunun (1) yurt dışı (1) yurt dışı Borçlanm (1) YURT DIŞINA GÖTÜRÜLEN TÜRK İŞÇİLERİ (1) Yurt Dışında İnşaat (1) yurtdışı borçlanması (1) Yurtdışı borçlanmasında emekli aylığı (1) YURTDIŞINDA (1) YURTDIŞINDAN OLAN ALACAKLAR (1) Zayi Olan Mallar (1) Zorunlu Deprem Sigortası (1) Zorunlu Sağlık (2)