FACEBOOK TAKİP ETMEK İÇİN BEĞEN

28 Şubat 2012 Salı

Bir Vergi Davasının Upuzun Ve Çetin Öyküsü

 Bir Vergi Davasının Upuzun Ve Çetin Öyküsü

Mahsuben İade Talep Etmişseniz, Stopajınız Yatmamışsa, Kör Tuttuğunu mu Beller O Zaman?
(Bir Vergi Davasının Upuzun Ve Çetin Öyküsü)



Yargı aşamalarının hepsinden geçti, kesinleşti, davayı ben kazandım, yazabilirim artık.

21.12.2009 günü bir tebliğ zarfını uzattı Tepecik Vergi Dairesi’nin görevlisi. Aldık kabul ettik, açtık heyecanla içini. Açtık ki, 2008 yılına ilişkin olarak 618,81 TL vergi tarh etmiş idaremiz bize, 618,81 TL de vergi ziyaı cezası kesmiş. Şaşırdık, Allah Allah yahu ne ettik ki, ne etmişiz ki? Vergi/Ceza İhbarnamesinin ilgili bölümüne kaydı gözümüz. Bir muğlak, ne idüğü ve ne dediği belirsiz bir ifade var orada: “Liste eksik onaylandığından”.

Oturduk bir düzeltme dilekçesi yazdık, vardık vergi dairesine, bayan vergi dairesi müdürü dilekçemdeki “Ne listesi, neyin listesi, hangi liste?”  cümlesini beğenmedi, dudak büktü, “biraz alaycı olmuş ifadeleriniz” dedi. “Hanımefendi ne listesi, deyin de bilelim, ben yeminli mali müşavirim, böyle gayri ciddilik olur mu? Ceza veriyorsunuz, gerekçe belli değil!” Ellerini kaldırdı müdür yardımcısı Hanım “Tamam havale ediyorum, gidin servise baksınlar”. Serviste de çokbilmiş bir bayan şef var, “Ne demek ne listesi, gelirsiniz buraya söyleriz, ne listesi olduğunu” diye kükrüyor. “Gelmek zorunda değilim, gerekçesini açık olarak yazmak zorundasın” diyorum, tartışıyoruz, düzeltmeyiz diyor, dava ederim, diyorum. Sinirlenip çıkıyorum vergi dairesinden.

İşin esası şu imiş efendim, yıllık gelir vergisi beyannamemde, yıl içinde tevkif yoluyla ödenen vergileri mahsup etmişim, iade olunacak vergi çıkmış, onların da vergi borçlarıma mahsubunu istemişim, onu da yapmışlar, fakat daha sonra Körfez Vergi Dairesi’nden bir yazı gelmiş, demiş ki Körfez Vergi Dairesi, “Bu mükellefler bu vergileri beyan etmemiş ve dolayısıyla yatırmamışlar”. Tepecik Vergi Dairesi de bana “madem onlar yatırmamışlar, ben senden alırım” demekte. Bu nedenle düzeltme talebim alelacele reddolunuyor (iade talebim gerçek olmayan belgelere dayanıyormuş, 252 Seri Nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği gereğince işlem yapmışlar).

Ben de Kocaeli Vergi Dairesinde alelacele dava açıyorum.

Dava dilekçemde usul yönünden itirazlarımı sıralıyordum önce:

“Davalı, düzenlendiği vergi/ceza ihbarnamesinde ‘yapılan tarhiyatın/kesinle cezanın nedeni’ bölümüne ‘liste eksik onaylandığından’ ifadesini yazmıştır. Ne listesi, neyin listesi, hangi liste, listede eksik olan nedir? Tüm bunlar yazılmamıştır. Bu durum, devlet ve maliye ciddiyeti ile bağdaşmadığı gibi, mükellef hakları ve savunma hakkını engelleme niteliği de taşımaktadır. Dolayısıyla usul ve şekil hükümlerine aykırı olan bu ihbarnamenin hukukî geçerliliği olmaması gerekir”

Sonra da esasa yönelik gerekçelerim:

“Davalı vergi dairesi, serbest meslek kazancım dolayısıyla, bu kazançlarımdan vergi kesen Körfez Vergi Dairesi mükellefi olan bazı “vergi sorumluları”nın bu ödevlerini eksik yerine getirdiği ya da hiç getirmediği gerekçesiyle bu vergiyi tarh etmiş, cezayı kesmiştir. Bu uygulama birçok bakımdan yasaya aykırılık taşıdığı gibi, mantık ve ahlak bakımından da sakat bir anlayışı yansıtmaktadır.

Yansıtmaktadır çünkü:

Bu vergiler, vergi sorumluları tarafından benim serbest meslek kazancımdan Gelir Vergisi Kanunu’nun 94.maddesi uyarınca, ödeme esansında kesilmişlerdir. Davalı idare, ilgili vergi sorumluları adına düzenlediğim serbest meslek makbuzlarını görmek istese idi, işin gerçek suçlusu ve sorumlusunu ortaya çıkarır ve onun hakkında işlem yaparak; hukuka, hakka ve ahlaka uygun hareket etmiş olurdu. Kaldı ki, ben yeminli mali müşavirim, tüm işlerim sözleşmeye dayalı olarak yapılmak zorundadır. Sözü edilen vergi sorumlusu mükelleflerle aramda sözleşmeler bulunduğu gibi, düzenlediğim tasdik raporlarının Körfez Vergi Dairesi’ne  teslimiyle ilgili ‘rapor teslim tutanakları’ ve kestiğim serbest meslek makbuzlarının dip koçan suretleri elbette ki bulunmaktadır. Davalı taraf, bunları nazara almayarak, vergi sorumlusu hakkında hiçbir işlem yapmaksızın mükellefe vergi tarh ettirme ve ceza verme yoluna gitmektedir. Yani mükelleften, ödediği vergiyi, ikinci kez, hem de cezalı olarak ödemesi istenmektedir. Davalı, düzeltme dilekçeme verdiği cevapta 252 seri nolu Gelir Vergisi Genel Tebliğinin 4.1 maddesine yaslanarak, verdiğim kesinti listesindeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını öne sürmektedir. Bu sorumlulara ilişkin sözleşme, rapor teslim tutanakları ve serbest meslek makbuzları ekte sunulmaktadır. Bunlar tetkik buyrulduğu takdirde aslında gerçeğe aykırı bilgi, verenin ben değil, davalı tarafın olduğu rahatlıkla ve açıklıkla görülecektir.

Davalıya bir kez daha 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun “vergi sorumlusu” hakkındaki maddesini hatırlatmak gerek. VUK 8.maddesi şöyle diyor: “Vergi sorumlusu, verginin ödenmesi bakımından alacaklı vergi dairesine karşı muhatap olan kişidir.”

Davalı, bu muhatapla muhatap olmak istememekte, Körfez Vergi Dairesi’nin yasak savma kabilinden verdiği bilgileri yeterli görerek, bu vergi dairesinden ilgili vergi sorumluları hakkında kestikleri vergileri beyan etmemeleri sebebiyle işlem yapmasını istemek yerine, mükellef olarak beni, zayi etmediğim ve vergi sorumlularına ödemiş olduğum vergiler yüzünden vergi cezasıyla cezalandırma yoluna gitmektedir. Tepecik Vergi Dairesi ilgililerine bu durumu düzeltme dilekçesi verirken izah etmek istedim, ancak anlamadılar, anlamak istemediler. Vergi sorumlularına gidecekmişim, onları ikna edip bu vergileri beyan edip yatırmalarını sağlayacakmışım, sonra Körfez Vergi dairesinden aldığım bir yazıyla Tepecik Vergi Dairesine gelecekmişim, işte o zaman düzeltme olabilirmiş.

Sayın Yargıç, ben yeminli mali müşavirim ve otuz yıldır vergi mükellefiyim, böylesine sakat mantığa ilk kez tanık oluyorum.

Davalı idare, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 11. maddesinin 1.fıkrasını da yok saymaktadır. Bu madde ve fıkrada şöyle deniliyor: “Yaptıkları ve yapacakları ödemelerden vergi kesmeye mecbur olanlar, verginin tam olarak kesilip ödenmesinden ve bununla ilgili diğer ödevleri yerine getirmekten sorumludurlar”. Yani yeminli mali müşavirlik faaliyetim sebebiyle (tüm faaliyetimin sözleşmeye bağlanmış olduğunu tekrar hatırlatırım) tarafıma ödenecek serbest meslek kazançlarımdan bu ödemeyi yapanlar GVK 94. maddesi uyarınca vergi kesecek ve muhtasar beyanname ile beyan edecektir. VUK 8 ve 11. maddeleri bunu emrediyor Bu ödevler sorumlularca yerine getirilmezse bunlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Vergi Usul Kanunu 341.maddesi, vergi sorumlularına da vergi ziyaı cezasının kesilebileceğini ifade etmektedir açıkça. Vergi sorumluları orada dururken ve kestiği vergiyi de elinde tutarken, İdare’nin yasaya uygunluğu tartışma götürür bir tebliğin bu olayla asla ilgisi bulunmayan bir maddesini bahane ederek, bu bağlamda hiçbir kastı ve ihmali-bulunmayan asıl mükellef hakkında işlem yapması, davalı idarenin ilgili ve yetkililerini kanun karşısında idari ve cezai açıdan da sorumlu kılar. Öyle, Tepecik vergi Dairesi topu Körfez Vergi Dairesine atarak sorumluluktan kutulamaz, idare bir bütündür, bu daireler aynı idarenin birimleridirler, birbirleriyle eşgüdümlü olarak çalışmalıdırlar.”

Sonra savunmalar, vergi dairesi aynı iddialarını kör değneğini beller gibi yineledi, biz de cevapladık.

Ve geldik karara. Ben haklıydım, hayatımda hiç vergi davası da kaybetmemiştim. Bunu da kazanacağıma emindim. Fakat kaybettim. Sayın Yargıç, belli ki benim dava dilekçem ve savunma dilekçelerimi hiç dikkate almamıştı, vergi dairesinin iddialarını yineleyen bir karar vererek tarhiyatı aynen tasdik etmişti.  Şöyle deniliyordu 2010/1203 sayılı o kararda: “kesinti yoluyla ödenen vergilere ilişkin listede kayıtlı mükelleflerin bağlı bulundukları vergi dairelerinden söz konusu tevkifatlar ile ilgili olarak yapılan tahakkuk işlemleri hakkında istenilen bilgiler üzerine, verilen cevabi yazıda davacının listesindeki turalar ile sorumlular tarafından söz konusu dairelere beyan edilen tutarlar arasında bulunduğu saptanan fark üzerinden, re’sen yapılan cezalı vergilemede yasal uyarsızlık görülmemiştir.

Açıklanan nedenlerle davanın reddine…”

Hırsla oturdum bilgisayarın başına ve oldukça sert ifadeler içeren bir itiraz dilekçesi yazarak Sakarya Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulundum.

Dilekçemdeki ifadelerin bir bölümünü sizlerle paylaşayım:

“Kocaeli Vergi Mahkemesi, itiraz olunan kararında, gerek dava dilekçemde, gerek savunma dilekçelerimde öne sürdüğüm hukuki gerekçelerin çoğunu dikkate almamış, dilekçeme eklediğim kanıt ve belgeleri ciddi anlamda inceleyip irdelemeyerek, davalının savunma ve iddialarını neredeyse ‘olduğu gibi’ tekrar ederek karar verme yoluna gitmiştir.

Bu dediklerimi daha ayrıntılı olarak arz ve izah etmek istiyorum.

Dava dilekçemde 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun 8 ve 11. maddelerinin davalı idarece dikkate alınmadığını, hatta yok sayıldığını öne sürmüştüm. Vergi Usul Kanunu’nun ‘vergi sorumlusu’ başlıklı 8.maddesinde ‘vergi sorumlusu, verginin ödenmesi bakımından alacaklı vergi dairesine karşı muhatap olan kişidir’ denmektedir. Gelir Vergisi Kanunu 94.maddesi uyarınca, serbest meslek kazancım dolayısıyla benden vergi kesen ancak bunu ilgili vergi dairesine beyan etmeyip ödemeyenler de doğaldır ki birer vergi sorumlusudurlar. Dava dilekçemde bu sorumluluğun yerine getirilmemesinin hukuksal yaptırımları olması gerektiğini, davalı idarenin vergi sorumlusunu bırakarak asıl mükellef hakkında vergi ve ceza tarhiyatı yapmasının çarpıklığına ve haksızlığına işaret etmiştim. Savunma dilekçemde ise bunun hukuksallık ve adalet açısından tehlikesine dikkat çekerek, ‘Aksi halde bundan böyle vergi sorumluluğu kavramının hiçbir yasal ve hukuksal anlamı kalmayacak, canı isteyen kestiği vergiyi beyan edip ödeyecek, istemeyene ise hiçbir yaptırım uygulanmayacak, vergi daireleri vur abalıya misali, asıl mükellefi cezalandırarak karakuşî bir yol izleyeceklerdir’ demiştim. Bunu derken, yalnızca geçerli hukuksal sav ve gerekçelerim değil, kanıtlarım da vardı. Bir yeminli mali müşavirin sözleşmesiz iş kabulü, hukuken ve fiilen mümkün değildir. Benden, vergi sorumlusu sıfatıyla vergi kesenlerle aramda sözleşmeler vardır ve bunlar dava dilekçesine eklenmiştir. Sözleşme ile alınan bu işler için serbest meslek makbuzu düzenlenerek karşı taraf verilmiş ve bu makbuzlarda vergi kesintisi gösterilmiştir. Bu kadar da değil, yapılan bu işlerle ilgili olarak düzenlenen tasdik raporları ilgili vergi dairelerine tutanakla teslim edilmiştir. Makbuz ve teslim tutanakları da dava dilekçesine eklenmiştir.

(…) Sayın Yargıç, belli ki konuyu anlayıp kavrayamamıştır ve de vergi kesintileri ile bunların beyanı konusundaki idari süreç ve işleyişi bilmemektedir. (…) Ortada vergi daireleri ve Sayın Yargıç’ın sandığı gibi bir ‘fark’ yoktur, ‘ihmal’, ‘keyfilik’, ‘beyan etmeme’, ‘aldığı parayı vergi olarak yatırma yerine, üzerine yatıp kullanma’ söz konusudur. Bunlardan bu beyanın neden yapılmadığı sorulmamış, bu beyan yaptırılmamış, benim ‘gerçeğe aykırı bilgi verdiğim’ iddiası ortaya atılarak yapılan cezalı tarhiyat ve vergi mahkemesi kararı bunun üzerine bina edilmiştir. Gerçeğe aykırı bilgi veren kimdir Tanrı aşkına?”

İtiraz dilekçemin bundan sonraki bölümünde Bölge İdare Mahkemesi’ni uyarıyordum açıkça:

“Eğer değerli mahkemeniz itiraz olunan Kocaeli Vergi Mahkemesi’nin bu kararını aynen onarsa, vergi kesintileri konusunda o tarihten sonra yapacağım işlem şudur: Sürekli denetim yaptığım tam tasdik sözleşmem bulunan mükellefler dışındaki hiçbir mükellefin, alacağım ücretten gelir vergisi stopajı yapmasına izin vermeyeceğim, stopajı serbest meslek makbuzunda göstermeyeceğim, dolayısıyla GVK 121. maddesine göre mahsup da söz konusu olmayacağı için, stopaj olarak beyan edilememiş olan vergiler yıllık gelir vergisi beyannamesi ile tarafımdan beyan edilip ödenilmiş olacaktır. Bu bağlamda cezai bir işleme muhatap olursam, ilgili mahkeme kararlarını ve Tepecik Vergi Dairesi’nin savunma ve uygulamalarını göstereceğim. Bunu tersi –af buyurun- enayiliktir, kim aynı vergiyi iki kez ödeyip (vergi sorumlularına bir kez ödedim, şimdi ikinci kez isteniyor), sonra da vergi dairesi ve mahkeme kapılarında sürünmek ister.

19 yıl Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik yaptım, 10 yıldır da Yeminli Mali Müşavirlik yapmaktayım. Bu dava ve vergi mahkemesinin bu kararı, bütün doğrularımı altüst etti, şaşkınlık ve öfke içindeyim.

(…) Sayın Yargıçlar, ben 11 kitabı (3 şiir, 3 araştırma-inceleme, 2 deneme, 2 öykü ve 1 adet oyun ve senaryo) olan bir yazarım aynı zamanda. 20 yıldır da köşe yazarlığı yapıyorum (halen ulusal ölçekte yayınlanan Yeniçağ Gazetesi’nde haftalık yazılar yazmaktayım). “Edebiyatlaşan Vergiler/Vergi ve Muhasebede Çok Bilinmeyenler” adlı özgün ve özel bir çalışmam 500 sayfalık bir kitap olarak yayımlandı 2007 yılında.  Birçok yayın organında da vergi ve muhasebe konulu makaleler yazdım. Bunları şunun için söylüyorum, bu işin peşini bırakacak değilim, eğer itiraz aşamasında da iddialarıma uygun sonuç alamazsam, hayatımda ilk kez kişisel bir sorunumu gazetedeki köşeme taşıyacağım. Bununla da yetinmeyecek, TÜRMOB’a bağlı tüm meslek odalarına bu davanın tüm safahatını duyuracak ve bu kararla ‘vergi sorumluluğu’ kavramının ve kurumunun ne hale getirildiğini sergileyeceğim. Ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kesinlikle başvuracağım.”

9.6.2010 tarihinde yapmıştım itirazımı, aradan 1 yıla yakın bir zaman geçmişti, araştırdım mahkemeden, dilekçem orada öylece duruyormuş. Anlaşıldı şikâyet istiyor bunların canı. Onu da yaptım, hem Adalet Bakanlığı’na, hem HSYK’ya şikâyette bulundum. Adalet Bakanlığı teftişlerde, bu tür davalar için makul süre olarak 3 ayı esas alıyordu bunu belirttim. Şikâyetimden dolayı bu mahkemenin sorumluları hakkında bir şey çıkmadı ama, bu pres sonuncunda dava dosyam ele alındı ve 19.04.2011 günü mahkeme 2011/651 nolu kararını verdi. Zafer benimdi, vergi mahkemesinin kararı bozuluyor ve dava konusu vergi ve ceza tarhiyatı tamamen kaldırılıyordu.

Bu dava bana birçok ilkleri yaşatmıştı, ne ki, bu ilklerin daha bitmediğini Tepecik Vergi Dairesi’nin 30.05.2011 tarihli “Karar Düzeltme Dilekçesi” elime geçince anladım. İdare, tüm yargı yollarını tüketmek istiyordu tüm haksızlığına karşın. Oturup yazdım savunmamı, yine veryansın ettim:  

“Davalı İdare, 2577 sayılı İdari Yargılama Usul Kanunu’nun ‘Kararın Düzeltilmesi’ başlıklı 54. maddesine dayanarak düzeltme talebinde bulunduğunu ifade ve iddia ediyor, bu maddenin aşağıda yazdığım 1.fıkrasının a, b, c, ve d bentlerini sıralıyor fakat bu bentlerden hangisine göre düzeltme talep ettiğini belirtmiyor ya ad belirtemiyor.

İşte o bentler:

 1. (Değişik birinci cümle: 5.4.1990 – 3622/23 md.) Danıştay dava daireleri ve İdari veya Vergi Dava Daireleri Kurullarının temyiz üzerine verdikleri kararlar ile bölge idare mahkemelerinin itiraz üzerine verdikleri kararlar hakkında, bir defaya mahsus olmak üzere kararın tebliğ tarihini izleyen on beş gün içinde taraflarca;

a) Kararın esasına etkisi olan iddia ve itirazların, kararda karşılanmamış olması,

b) Bir kararda birbirine aykırı hükümler bulunması,

c) Kararın usul ve kanuna aykırı bulunması,

d) (Değişik: 5.4.1990 – 3622/23 md.) Hükmün esasını etkileyen belgelerde hile ve sahtekârlığın ortaya çıkmış olması,

Hallerinde kararın düzeltilmesi istenebilir.

Evet ben şimdi soruyorum, ne oldu da düzeltme istiyorsunuz?

A bendine göre ‘İddia ve itirazlarınız kararda karşılanmadı mı?’ Karşılanmadı diyorsanız, hangi iddia ve itirazlarınızın karşılanmadığını açık ve somut olarak ortaya koymak zorundasınız.

B bendine göre ‘kararda birbirine aykırı hükümler var’ diyorsanız, nedir bu hükümler açıklamak zorundasınız.

C bendine göre ‘kararı usul ve kanuna aykırı’ buluyorsanız, bunu ayrıntılamanız, gerekçe koymanız gerekir.

D bendine göre ‘Hükmün esasını etkileyen belgelerde hile ve sahtekârlık’ tespit etti iseniz, bunları oryaya dökmeniz lazım gelir.

Bunların hiçbiri yok, yargı yollarının tamamını kullanmak ve tüketmek amacıyla karar düzeltme talebinde bulunuluyor ve ‘yerel mahkemenin kararının onanması gerekmektedir’ deniliyor. 2577 sayılı İYUK’nun 55. maddesi 3. bendinde ‘Yargılamanın yenilenmesi ve kararın düzetilmesi istemleri, kanunda yazılı sebeplere dayanmıyor ise, istemin reddine karar verilir’ denmektedir. Yukarıda izah ettiğim üzere, davalının karar düzeltme talebi, kanunda yazılı sebeplere dayanmamaktadır.”

Sakarya Bölge İdare Mahkemesi, karar düzeltme talebini reddetti, 2011/1600 sayılı kararında benim gerekçelerim aynen tekrar ediliyordu: “Bölge İdare Mahkemesi tarafından verilen kararların düzeltilebilmesi 2577 sayılı İdari Yargılama Usul kanunu 54’üncü maddesinde yazılı sebeplerden birinin bulunması halinde mümkün olup, kararın düzeltilmesi istemine ilişkin dilekçede ileri sürülen sebepler bunlardan hiçbirine uymadığından istemin reddine..”

Bu karar 08.12.2011 tarihinde alınmıştı. Mesleki deneyimim, inatçılığım, dik kafalılığım işe yaramıştı. Yaramıştı ama yaklaşık 2 yıl uğraştırmışlardı beni. Vergi Dairesi’nin yasaya uygunluğu tartışma götürür bir tebliği, hukuk hiyerarşisini hiçe sayarak yasadan üstün olarak görmesi, bazı işgüzar ve yalaka meslekdaşlarımızın vergi dairelerini memnun etmek için, vergi sorumlularının yatıracakları stopajları kendilerinin onlar adına takip ve beyan edip, kesintiyi kendilerinin yatırmaları, vergi makbuzlarını iade ve mahsup taleplerine eklemeleri, başımıza bu işi açmıştı. Meslek onurunu zerrece düşünmeyen, vergi dairelerine karşı başları eğik olan, bu gibi angarya ve ayak işlerinden kişisel bir çıkar uman ve sağlayan bu meslekdaşlarımızı bu vesile ile şiddetle kınıyorum.

Diğer onurlu meslekdaşlarımızla, aldığım bu mahkeme kararını paylaşmak için yazdım ben bu yazıyı. Bilsin herkes, makbuz kesmişseniz, o işi yaptığınızı sözleşme ile de kanıtlıyorsanız, gerisi sizi hiç ırgalamaz arkadaşlar, vergi dairelerinin görevidir, sorumluluğunu yerine getirmeyen bu vergi sorumluları hakkında gerekli işlemleri yapmak, bunu SMMM ya da YMM’lere yükleyemez, buna hakkı ve yetkisi yoktur. 

 

Cazim GÜRBÜZ
Yeminli Mali Müşavir

Kaynak: www.MuhasebeTR.com
(Bu makale yazılı veya elektronik ortamda kaynak göstermeden yayınlanamaz. Kaynak göstermeden yayınlayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır .)


 


Blog Arşivi

BU HAFTA EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK OKUNANANLAR

Categories

.edevlet.com (1) ‘Gelir Testi’ (1) ‘intibak zammı’ (1) "EŞ DURUMU" (1) "muhasebe" (21) "Pratik Bilgiler "pratik bilgiler (1) (Stopaj (1) 01.01.2012 - 30.06.2012 Asgari Ücret (1) 01.07.2012 - 31.12.2012 Asgari Ücret (1) 12 Eylül mağdurları (2) 15 yıldan az memuriyet (1) 16 Yaşından Büyükler Asgari Ücret (1) 16 yaşını doldurmuş işçiler (1) 18 Yaş GSS (1) 18 Yaş Üstü (1) 2-B arazilerinin satış şartları (1) 2009 askerlik borçlanması hesaplama (1) 2011 enflasyon (1) 2011 kapanış işlemleri (6) 2011 Yılbaşı Milli Piyango (1) 2012 (105) 2012 açılış işlemleri (6) 2012 Amortisman Sınırı (1) 2012 ASGARİ (1) 2012 ASGARİ ÜCRET (2) 2012 Avukatlık Ücret Tarifesi (1) 2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI (1) 2012 defter (1) 2012 Defter tasdi (1) 2012 Defter Tutma Hadleri (1) 2012 DİĞER KAZANÇ (1) 2012 Fatura Düzenleme Sınırları (1) 2012 Geçici Vergi Oranları (1) 2012 Gelir Vergisi (1) 2012 gelir vergisi oranlar (1) 2012 GELİR VERGİSİ ORANLARI (1) 2012 Gelir vergisi tarifesi (2) 2012 Hesap Pusulası (1) 2012 KAPICI MAAŞ HESABI (1) 2012 milli piyango sonuçları (1) 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi (1) 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri (1) 2012 MTV (1) 2012 Sakatlık indirimi (1) 2012 SGK İDARİ PARA CEZALARI (1) 2012 VERGİDEN MÜSTESNA YEMEK BEDELİ (1) 2012 YEMEK BEDELİ (1) 2012 Yemek İstisnası (1) 2012 Yılbaşı Milli Piyango (1) 2012 YILI (66) 2012 yılı asgari ücret (2) 2012 yılı asgari ücret tutarları (2) 2012 yılı cenaze ödeneği (1) 2012 YILI DEFTER TUTMA (1) 2012 YILI DEFTER TUTMA HADLERİ (3) 2012 yılı emzirme ödeneği (1) 2012 Yılı gelir (1) 2012 Yılı gelir vergisi (1) 2012 Yılı gelir vergisi dilimleri (1) 2012 yılı gelir vergisi oranları (1) 2012 Yılı Sakatlık İndirimi (1) 2012 yılı vergi (1) 2012 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı (1) 2012 Yili Asgari Geçim İndirimi Tablosu (1) 2B Arazi (1) 2B Arazileri (2) 31.10.2011 tarih 292 nolu karar (1) 3600 günle emeklilik (1) 4 ülkede kıdem tazminatı fonu (1) 4/b Sigortalılık Bildirimi (1) 4857 (1) 4857 sayılı (1) 5 lira fazla katılım payı (1) 6111 Sayılı Kanun (1) 65 YAŞ (1) 65 YAŞ AYLIĞI (1) 65 yaş ve özürlü maaşı hangi hallerde kesilir? (2) 657 s.DMK’ya göre istihdam şekilleri (1) 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU (1) 663 sayılı KHK (1) 666 kanun (1) 666 sayılı (1) 8.000 TL üzerindeki ödemeler (1) 975 lira taban (1) Açık Hesaplarınızın Ne Kadarını Tahsil Edebileceğinizi Biliyormusunuz (1) AGİ (2) AGİ NEDİR? (1) aidatlarını ödememekte direnirken (1) AİLE HEKİMLİĞİ (1) Akaryakıt fişi (1) Akşam Metin Taş (1) Alacak ve Borç Notları (1) Alarm İzleme Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlik Belgesi (1) Ali TEZEL (1) almanya (1) Almanya'dan yurtdışı borçlanma (1) ALO 170 (1) Amortisman (1) Amortisman Sınırı (1) Analık sürelerinin borçlanılması (1) Ankara bomba (1) ANONİM ŞİRKET (1) Anonim şirketler (1) Anonim şirketler neden ve nasıl hisse senedi bastırmalıdır (1) ANONİM ŞİRKETLERDE MENKUL KIYMETLER (1) APARTMAN GÖREVLİLERİ AGİ (1) ARAÇLARIN Trafikten Silinmesi (1) Aralık 2011 Vergi Takvimi (1) ASBİS (1) ASBİS Nedir (1) ASGARİ GEÇİM (1) ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ (1) ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 2012 (1) asgari geçim ücreti (1) Asgari Ücret (8) Asgari ücret 701 (1) Asgari Ücret Maliyeti (1) Asgari Ücret ve Yasal Kesintiler (2) Asgari ücret yeni yılda (1) ASKERİ İŞ MÜFETTİŞLİĞİ (1) askerlik (2) askerlik borçlanma formu (1) askerlik borçlanma hesaplama (1) askerlik borçlanma hesaplaması (1) askerlik borçlanma işlemi (1) Askerlik borçlanması (3) ASKERLİK KANUNU (1) atama (2) Avukat (1) Avukatlık (1) AVUKATLIK ASGARİ (1) AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET (1) AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ (1) Avukatlık Ücret (1) Avukatlık Ücret Tarifesi 2012 Belirlendi (1) Aylığa Hak Kazanma Koşulları (1) AYLIK VE YILLIK ENFLASYON (1) baglilik (1) Bağ (1) Bağ-Kur (5) bağ-kur dökümü (1) Bağ-Kur İntibak (1) Bağ-Kur Tevkifatı (1) Bağımsız Denetçi (2) bağımsız denetçiler (1) Bağımsız denetim (2) Bağımsız Denetleme (1) BağKur (4) bağkur dökümü (1) Bağkur hizmet dökümü (1) bağkurlu dökümü (1) Bahçe Tapusu Olanların Tarım SSK’lısı Olup Olamayacaklarının Açıklanması (1) bakanı (1) Bankalar (1) Basit usul (1) Başbakan Tayyip Erdoğan (1) BAYRAM TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASI (1) BDDK (1) bedelli (2) BEDELLİ ASKERLİK (4) bedelli askerlik işlemleri (1) Bedelli çalışmaları bayramdan sonra (1) Belediyeden kiralanan seyyar sergi yerleri için kira ödemeleri üzerinden tevkifat yapılmayacağı (1) belli para (1) BEŞ PUANLIK (1) beyanname (100) Bilirkişi (1) Bilirkişilerin (1) Bilirkişiye Başvuru (1) binek (1) Binek otomobilin alım ve satımında KDV oranı kaçtır ? (1) Binek otomobilin KDV’sini (37) Bir Kişi İle Kurulabilecek (1) Bireysel Emeklilik (1) Bireysel Emeklilik Sistemine Yapılan Ödemeler (1) BİRLEŞME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: I (1) borçlanma (1) Borçlanma Bedelleri (1) Borçlunun bütün eşyaları haczedilemez (1) Borçlunun haline uygun evi haczedilemez (1) BUGÜNKÜ YAZILAR (5117) bülent deniz (1) C Özel Güvenlik Yöneticisi Kimlik Kartı (1) Cenaze Ödeneği (1) Creditnote (1) Cumhuriyet tarihi rekoru (1) ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ (1) çalışma ve sosyal güvenlik (1) Çalışmayan (1) çek (1) çek yasası (1) çevre temizlik vergisi (1) Çeyiz Yardımı (1) Çocuklar sağlık hizmeti (1) daha az prim (1) Damga Vergisi (1) danışman (1) Dar Mükellefiyet (1) debitnote (1) defter (2) Defter Bilgi Girişi (1) defter Kapanış Tasdiği (1) Defter tasdi (1) Defter Tasdikinde Ek Süre (1) defter tutulma (1) Defter ve belgeleri depremde kaybolanlar (1) Değer Artış KazançI (1) Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi (1) değerleme oranı (1) Denetçi olabilme (1) Denetçilerin Atanması (1) Denetçinin seçilmesi (1) Denetim raporu (1) Denetimin (1) Deprem bağışları (1) Deprem bağışlarının vergi matrahından (1) Deprem bölgesinde primi 1 gün bile yatana emeklilik (1) Deprem sigortası (1) deprem vergisi (1) Depremzede işçinin ücreti İş-Kur'dan (1) Depremzedelere müjde (1) DERNEKLER (1) DERNEKLER YÖNETMELİ (1) dilekçe (224) DİLEKÇE ÖRNEĞİ (2) DİLEKÇE ÖRNEĞİ Veri Sorgulama (1) DİLEKÇE ÖRNEKLERİ (12) DİLEKÇEYE (1) Dizi (1) DOĞUM BORÇLANMASI (5) Doğum ücretsiz izni ve izinden dönüşte işe başlama hakkı (1) dönem sonu (6) DÖNEM SONU İŞLEMLERİ (7) Dul aylığı (1) DUYURULAR (568) e devlet (1) E-Defter (1) e-devlet (1) e-haciz (1) ebeyanname (100) ece üner (2) Ecrimisil (1) edefter (1) edefter.gov.tr (1) edevlet (1) EKONOMİ (626) Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan (1) Elektronik Defter (1) Emekli (11) emekli aylığı (1) emekli aylığını yükseltmek (1) Emekli aylıkları haczedilemez (1) Emekli dernekleri (1) Emekli İkramiyesi (1) emekli intibak (1) Emekli Sandığı (3) Emekli Sandığı dökümü (1) Emeklilerin maaşı (1) Emeklilik (1) Emeklinin alım gücü (1) Emeklinin intibakı (1) EMEKLİNİN YILLIK İZNİ (1) Emekliye (1) Emekliye intibak (1) Emekliye müjde (1) Emekliye tazminat (1) Emekliye zam geliyor (1) emlak vergisi (4) Emlak Vergisi bildirimi (1) Emsal kira (1) EMZİRME ÖDENEĞİ (2) ENFLASYON (1) Enflasyon Hesaplama (2) Engelli bakım maaşına konulan hacize mahkeme 'dur' dedi (1) Engelli Sigortalıların (1) Engellilere İş Müjdesi (1) erken emekli (1) Eski memur (1) Esnaf Sicil Kaydı Bağ-Kur'lu (1) Esnek Zamanlı Çalışma (1) eş durumu nakli (1) eşi vefat etmiş (1) EŞİT DAVRANMAMA TAZMİNATI (1) Etiketler: 292 nolu hakem heyeti kararı (1) ev hanımına (1) Ev hanımlarının emekliliği (1) Evlenme Ödeneği (1) evlilik (1) FAİZ (2) Faktoring İşlemlerinin Muhasebe Kaydı (1) FARK ÜCRETİ (1) faruk çelik (1) FASON HİZMETLERDE KDV İADESİ (1) FASON TEKSTİL (1) FATURA (2) Fatura Düzenleme (1) Fatura Düzenleme Sınırları (1) Fatura Kullanımı (1) Faturada Ayrıca Teslim Adresine Yer Verilebilir mi? (1) FATURAYA SÜRESİNDE İTİRAZ (1) fazla çalışma (1) Fazla mesai (1) Fazla mesai nasıl ispatlanacak (1) FESHİ (1) fesihte geçerli neden (1) Fiili Hizmet Zammı (1) Finanasal (1) Finanasal Kiralama (1) Finanasal Kiralama Muhasebe Kayıtları (1) Finansal kiralama (1) FİRMADA KULLANILAN OTOMOBİLİN KAZA YAPMASI SONUCU SERVİS ŞİRKETİ TARAFINDAN KESİLEN FATURANIN SİGORTA ŞİRKETİNE YANSITILMASI MUHASEBE KAYDI (3) FON İSİMLERİ (1) Foreks İşlemi (1) FRANSIZ ÜRÜNLERİ (1) Gayri Maddi Haklar (1) GAZETECİ VE GEMİ ÇALIŞANLARINI (1) GAZETECİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLUR (1) Geçici iş göremezlik (1) Geçici iş göremezlik ödeneği (2) Geçici Vergi Oranları (1) Geçici Vergide Yanılma Payı (1) gelir (302) gelir testi (3) GELİR TESTİ NEDİR (1) Gelir Testi Süresi Uzatıldı (1) Gelir testine müracaat bildirimi (1) Gelir Uzman (1) Gelir ve Aylıklarda Zamanaşımı Sürelerinin Eski ve Yeni Kanunla Karşılaştırılması (1) Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması (1) gelir vergisi (2) Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 280) (1) GELİR VERGİSİ ORANLARI (1) gelir.gov.tr (125) gelirler (4772) gelirler.com (192) gelirler.gov.tr (4349) gelirlergov (111) gemlik hakem heyeti (1) gemlik tüketici sorunları ilçe hakem heyeti (1) genek sağlık başvuru (1) Genel Sağlık Sigortalıs (1) Genel Sağlık Sigortası (2) GENEL SAĞLIK SİGORTASI (4) GEREKEN (1) GEREKLİ BİLGİLER (5) ggs (3) GİB (3286) gib.gov.tr (31) gider pusulası (1) Giriş Sınavı (1) Götürü Gider (1) GSS (9) GSS DİLEKÇE ÖRNEĞİ (1) gss Prim Tablosu (1) GSS Sağlık (1) GSS tescil bildirim (1) Gurbetçi ev hanımı (1) GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TARİFE-SINIFLANDIRMA KARARLARI) (SERİ NO: 13) (1) GÜNDEM (4934) HABER (4470) habertürk tv (2) haciz (1) Hafta Tatili Ücreti (1) HAFTALIK YAYIN (28) hakem heyeti kararları (1) HASTA SEVK FORMU (1) hastane (1) Hem kocadan hem de anne-babadan aylık bağlanır mı (1) hesap işletim ücreti iadesi (1) hesap işletim ücreti iadesinin kararı (1) hesap işletim ücretine itiraz (1) hesap işletim ücretleri (1) hesap işletim ücretleri iadesi (1) Hesap numaraları (1) hesapişletim ücretinin iadesi (1) hız sınırı (2) hibe kredi (1) HİLELİ İFLAS ETMEK (1) Hizmet Dökümü (1) Hizmet grubu (1) https://www.turkiye.gov.tr/ (1) hukuk (1) Irak (1) iade (1) İbraname (1) ibraname Örneği (2) için (1) İdari Para Cezaları (1) İhaleli İşlerde Kıdem (1) İhbar İkramiyesi (1) İhracat (2) İHRACATTA GVK (1) İhtirazi Kayıtla Beyan (1) ikinci derece usulsüzlük (1) İkramiyenizi güncel (1) İktisap Tarihi (1) İlk Defa Sigortalı Olarak Çalışmaya Başlamadan Önce Malûliyeti Bulananların Emeklilikleri (1) indirilebilir (1) indirim (1) İndirimli Orana (1) İndirimli Orana Tabi Satışlar (1) internet sitesi (1) İNTERNET SİTESİ ZORUNLULUĞU (1) İntibak (6) İntibak 2013'e kaldı (1) İntibak Maaş (1) intibak yasası (3) İNTİBAK YASASI 2012'DE YASALAŞIYOR (1) intibak zammı (1) İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Metin Yeşil (1) isteğe bağlı sigorta (1) istifa (1) İstifa eden işçinin hakları (1) istifa evrakları (1) İSTİSNA TUTARLARI (1) İŞ (1) İŞ GÖREMEZLİK BELGESİ (1) İş göremezlik belgesi değişti (1) İş Kanunu Para Cezaları (1) iş kazası (1) iş koçu (1) İş Sözleşmeleri (1) iş sözleşmesi (1) İşçi (1) İŞÇİ 1 ay içinde dava açabilir (1) İŞÇİ ALACAK BELGESİ (1) işçi izin hakları (1) İŞÇİ VE ESNAFIN ÖLÜMÜNDE CENAZE ÖDENEĞİ VERİLME ESASLARI (1) İşçilerin İzinleri (1) İşçilerin İzinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler (1) işçilerinin (1) İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR (1) İŞÇİNİN HAFTA TATİLİ (1) İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ (1) İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER (1) İŞÇİNİN İŞVERENE ÇEKECEĞİ İHTAR ÖRNEĞİ (1) İşçinin sadakat borcu (1) İŞE İADE EDİLME (1) İŞKUR (4) İşlem Denetçiliği (1) İşlem denetçisi (1) işletim ücreti iadesi (1) İşsizlik (1) İşsizlik maaşı (1) İşsizlik ödeneği (1) İŞSİZLİK ÖDENEĞİ (1) İŞSİZLİK SİGORTASI (1) İşsizlik yardımları (1) İşte yerli otomobilin gerçek fiyatı (1) İşten Ayrıldığımda Ne Kadar Kıdem Tazminatı Alabilirim (1) İşten Ayrılırsam Emeklilik Şartlarım Değişir mi (1) İşveren (2) işveren fesih (1) İşveren işçiden senet alabilir mi? (1) İşverenlerimizin Ücret (1) İZİN (1) KABAHATLER KANUNU (1) Kaçak işçi (1) Kaçak işçi çalıştıranlar (1) Kaçakçılık suçu (1) Kadın ve erkeğin emekli olma yaşları farklı (1) KADINLARIN DOĞUM İZNİ (1) Kadrolulara bayram hediyesi (1) kamu (1) kanun (950) kapanış muhasebe kayıtları (6) karşılıklı edimler (1) KARŞILIKSIZ ÇEK (1) KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILIYOR (1) Kart aidatı (1) kartı (1) KASIM MALİ TAKVİMİ (1) katılım payı (1) Katma Değer Vergisi Oranları (1) Katsayı (1) Katsayı uygulaması (1) Katsayı uygulaması kalktı (1) kayıt (3178) KDV (81) KDV indirimi (1) kdv oranları (1) KDV TEVKİFATI (1) Kenar (1) Kendi adınıza kayıtlı iş yerinde (1) kendisine yöneltilen soruların cevaplarını internetten de yayınlayabilecek (1) KEY (1) kıdem tazminatı (7) Kıdem Tazminatı dikekçe (1) Kıdem Tazminatı Fonu (4) Kıdem Tazminatı Fonu 1 Ocak 2012 (1) KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ (1) Kıdem ve ihbar tazminatı (1) Kız Çocuklarına GSS (1) Kız Çocuklarına GSS Zorunlu mu (1) Kimler denetçi olabilir (1) Kimler yeşil kart alabilecek (1) Kira Geliri (1) Kiralama Muhasebe (1) Kiralama Muhasebe Kayıtları (1) KKDF (1) Klip ve Reklam Filmlerinde Çalışan Oyuncu ve Set İşçilerinin Sosyal Güvenliği (1) Know-how (1) KOBİ TFRS (1) kobilere-250-bin-tl-geri-odemesiz-destek (1) Kollektif (1) KONFEKSİYON HİZMETLERİNDE KDV (1) Konsinye Satışlar (1) KONUT KİRA GEELİRLERİ İSTİSNA TUTARLARI (1) Kooperatif (1) KRAMİYEDE YENİ DÜZENLEME (1) kredi (1) kredi kartı (2) Kurumlar Vergisinden Müstesna Kazançlarda Kur Farkları ve Vade Farklarının Durumu (1) Leasing (1) limit (2) limited şirket sözleşme (1) Limited şirkette fesih (1) liste (1) lkesi (1) Lütfi Köksal (1) MAAŞINA HACİZ (1) Maden işçisinin emekliliği (1) MADENDE EMEKLİLİK KOŞULLARI (2) MADENDE EMEKLİLİK TABLOSU (2) MAHKEME KARARLARI (304) Mal bildirimi (1) Mali Tablolar (1) MALİ TAKVİM (2) MALİYE (4655) Maliye Bakanlığı (2) Malul (1) malul olanların emekliliği (1) Malulen emekli olmanın şartları (1) Malullük aylığı (1) Malullük aylığı kimlere bağlanır (1) Mavi Kart Nedir (1) MEB’deki memur (1) Mehmet Şimşek (1) memur (7) Memur Emeklisi Avukat (1) memur ikramiye (1) memur maaşı (1) Memur ve emekliye zam (1) memura zam (1) Memurlar (2) Memurlara emekli (1) MEMURLARA GREV HAKKI (1) Memurlara rotasyon (1) Memurların taban aylığı (1) Memurların Yenilenen Hastalık Raporu (1) Memurun 2012 maaş zammı belli oldu (1) Memurun Dul (1) Memurun Dul ve Yetim (1) Meslek Hastalığı (1) Mevsimlik iş (2) Mevsimlik iş sözleşmesinde kıdem tazminatı (1) Mevsimlik işçi (1) miili (1) milli (1) milli piyango çekilişi sonuçları (1) milli piyango sıralı tam liste 2012 (1) Montaj ve Taşımacılık Faaliyetlerinde Götürü Gider Uygulaması (1) Motorlu Taşıtlar Vergisi (1) MTV (1) mu (1) MUHASEBE (5542) MUHASEBE kayıtları (164) MUHASEBE KAYITLARI (50) Muhasebe Standartları (1) muhasebe uygulaması (1) Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu (1) MUHASEBECI DEFTER BILGI (1) muhasebeci (3178) Mükellefler Ba Bs formlarında düzeltme yapabilirler mi? Düzeltme yapılması durumunda ceza uygulanır mı? (4) müstahsil (1) Müşteri Bildirim Formu (1) Müşteri Devir Teslim Formu (1) NDE ÖDENMESİ (1) NO: 44) (1) noter (2) noter ihtar Örneğl (1) Noterler MUHASEBE (1) Noterlerin SGDP (1) Nüfus cüzdanı (1) Nüsha (1) olur (1) Onarma (1) Organını kendi isteği (1) otomobil (1) Otomotiv Sanayii Derneği (1) Ödediği KDV (1) ÖDEME (1) ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE YARDIMLAR (1) ÖĞRENCİ YAPILAN YARDIMLAR (1) öğretmen (2) öğretmen adayı (2) öğretmen adayları (1) ÖĞRETMENLER (1) ölüm (1) ÖNEMLİ (81) Özel denetçi (1) ÖZEL HASTANE (1) Özel SMMM (1) Özel SMMM Sınav (1) Özel SMMM Sınav Programı (1) ÖZELGE (1364) Özelge nedir (1) ÖZELGELER (240) Özürlü Teşvik (1) Para kazanmanın yolu (1) park yasağı (2) PART-TİME (1) PART-TİME İŞ SÖZLEŞMESİ (1) PARTTİME iş sözleşmesi (1) Pasaport (1) piyango (1) Pratik Bilgiler (1) Prim (2) Prim borcu (1) PRİM KESİLECEK KAZANÇLAR (1) PRİME ESAS KAZANÇ (1) Prof. Abuzer Kendigelen (1) Prof. Dr Erdoğan Moroğlu (1) Prof. Dr. Şükrü Kızılot (1) Prof. Dr. Ünal Tekinalp (1) RESMİ GAZETE (142) RESMİ GAZETEDE BUGÜN (1) Resul KURT (1) S (1) Sağlık (2) Sağlık Bakanlığı (1) Sağlık Bakanlığını (1) Sağlık Bakanlığını Yeniden Yapılandırdık (1) sağlık hizmeti (2) Sağlık prim borcu (1) Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi (1) sağlık sigortası (3) sağlık yardımı (1) sağlıktan nasıl faydalanacak? (1) SAHTE BELGE DÜZENLEME (1) SAHTE fatura DÜZENLEME (1) Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların emekliliğe hak kazanma şartları (1) Sakatlık indirimi (1) Sebepsiz İŞTEN atılan (1) Sendikalar (1) serbest meslek (1) SERMAYE KOYMA BORCU (1) SERMAYE ŞİRKETLERİ (1) Sevki olmayan doktora gidemeyecek (1) Sezgin Özcan (1) sgdp (3) SGK (5754) SGK borcu (1) SGK gurbetçi (1) SGK HABER (3115) Sgk Hizmet (1) Sgk Hizmet Dökümü (1) SGK hizmetleri (1) SGK İdari Para Cezaları (1) SGK MAKALE (440) SGK para cezaları (1) SGK Primleri (1) sgk SMS HİZMETLERİ (1) sgk soru ve cevap (1) SGK Taksitlendirmelerinin ödeme süresi uzatılmıştır (1) Sigara (1) sigorta (2) Sigorta başlangıç tarihinde rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor (1) Sigorta Prim Desteği (1) sigorta primi (1) Sigortalılık öncesi doğum (1) SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILAN İŞÇİLERİN HAKLARI VE YAPILMASI GEREKENLER (1) Sinema (1) sirali (1) sirkete (1) smmm (3178) SMMM Defter Bilgi Girişi (1) SMMM'ler Defter Tasdik Şifrenizi Aldınız mı? (2) SMS HİZMETLERİ (1) SORU CEVAP (28) SOSYAL GÜVENLİK (3181) SOSYAL GÜVENLİK DESTEK (1) Sosyal Güvenlik Kurumu (3) Sosyal Güvenlik Uygulamalarında İdari Para Cezaları (1) Sosyal Sigortalar (1) söylüyor (1) Sözleşme (1) Sözleşmeli öğretmenlere tanınan yeni özlük hakları (1) sözleşmenin konusu (1) SÖZLEŞMESİNİN (1) SPAS (1) spas sorgulama (1) ssk (4665) SSK (1) SSK’lı normal işe girmeden evvel kaza geçirenler malülen emekli olamazlar (1) STAJYER MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ (1) Suret (1) Sürekli iş göremezlik (1) Süresi Uzatıldı (1) Şehit çocukları (1) şirket (2) şirketler (1) ŞÜKRÜ KIZILOT (2) T.C. taşınmaz numarası (1) taban aylığı (1) Taksi (1) Taksiciler (1) Taksiciler sigorta (1) talep ve taahhüt formu (1) tam (2) Tapu (2) Tapu Sicili Tüzüğü (1) Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (1) TAPU YASASI (1) Tapunuz kaybolursa (2) tarafları bağlayıcı nitelik. (1) Tarhiyat Öncesi (1) Tarhiyat Öncesi Uzlaşma (1) tarife (1) tarifesi (1) TARİFESİ 2012 (1) Tarihi Eser Niteliğindeki Özel Binaların Yıkılarak Yeniden İnşaasında Asgari İşçilik Uygulaması (1) Tarla (1) Taşeron (1) TAŞERON İŞÇİLERİ (1) TCDD (1) TEBLİĞ (683) TEBLİĞ 281 (1) Tedavi İçin Yurtdışına Gönderilme (1) Telekom (2) tepliğ (3894) tersini (1) teşvik (1) Tevkifat (1) TEVKİFAT (muhasebe kayıtları (1) Tevkifat Uygulaması (1) Ticaret Kanunu (1) Ticaret Unvanı için Dava Şartları (1) Trafik cezaları (1) Trafik cezaları artıyor (1) trafik cezası (2) TTK (4352) ttk Tutulması zorunlu ticari defterler (1) turkiye (3) tutulabilecek defterler (1) Tutulması zorunlu ticari defterler (1) TÜFE (1) TÜİK (1) Tüketici mahkemesi (1) Türev ürünler (1) Türk Telekom (2) türk ticaret kanunu (2) Türkiye İstatistik Kurumu (1) türkiye iş kurumu (1) TÜRMOB (1) UFRS (27) ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASINA UĞRAYAN ÇALIŞANIN BİLDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAKTIR? (1) Uluslararası Karayolu Taşımacılığında KDV İadesi (1) UMSK (1) UYGULAMASI (1) Uzaktan çalışma (1) Uzlaşma talebi (1) Uzlaşma talep süresi (1) ücret (1) ücret dışı gelirler (2) Ücret Garanti Fonu (1) Ücret Gelirleri (2) Ücret haczi (1) ÜCRETİNDE (1) Ücretlerin Vergilendirilmesi (1) ÜFE (1) VAN (1) Varlık kiralama şirketleri nedir (1) VEDAT İLKİ (1) Veraset Belgesi (1) vergi (1692) VERGİ İNCELEMELERİ (1) vergi oranı (1) vergi oranları (1) Vergi Tarifesi (1) VERGİDEN İSTİSNA YEMEK BEDELİ (1) Vergileme (1) Verileri Nelerdir (2) vize süresi (1) vuk (4569) VUK 410 (1) Web Sitesi (1) www.edefter.gov.tr (3) www.sgk.gov.tr (1) X RESMİ GAZETEDE BUGÜN (29) Yabancı (1) Yabancı çalışanlar (1) Yabancı GSS (1) yabancı hekim (1) Yabancı Sermayeli Şirket Kurulumu İzne Tabi Midir? (1) YABANCI UYRUKLULARIN SİGORTALILIK İŞLEMLERİ (1) Yabancıların çalışma izin kriterleri (1) YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER (1) Yapı Denetim (1) Yapı denetimi hizmet sözleşmeleri (1) yapı kredi bankası hesap işletim ücreti (1) yapı kredi bankası işletim ücretinin iadesi (1) yapı kredi hesap işletim ücreti (1) YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ (1) yardıma muhtaç kadınlara (1) Yasal Defterler (2) YAŞLILARA SİGORTA (1) Yaşlıya sigortalı bakım (1) yaştan emeklilik (1) Yazılar (1) YAZILAR (358) Yeni Sayıştay Kanunu Neleri Beraberinde Getirdi (1) yeni Ticaret Kanunu (1) Yeni TTK (3110) Yeni TTK'da Şirketler Kendi Hisselerini Edinebilecek (1) Yeni TTK'da Uluslararası Muhasebe Standartları (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNU (9) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE MALİ MÜŞAVİRLİK RUHSATINA (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA LİMİTED ŞİRKETLER (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA SÜRELER (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNU (1) Yeniçarşım (1) YERLİ OTOMOBİL (1) yeşil (1) Yeşil kart (9) Yeşil kart kalkmıyor (1) YEŞİL KARTIN DEVİR İŞLEMLERİ (1) Yılbaşından itibaren Yeşil Kart sistemi kalkıyor (1) Yıllar İtibari İle Asgari Ücretler (2) Yıllarında Çalıştığı İçin Aylıkları Kesilen Gurbetçi Emeklilere Müjde (1) YILLIK (1) Yine Kanun Tasarısında Denetçi olamayacaklar (1) yonetim-kurulunun (1) yurt dışı (1) yurt dışı Borçlanm (1) YURT DIŞINA GÖTÜRÜLEN TÜRK İŞÇİLERİ (1) Yurt Dışında İnşaat (1) yurtdışı borçlanması (1) Yurtdışı borçlanmasında emekli aylığı (1) YURTDIŞINDA (1) YURTDIŞINDAN OLAN ALACAKLAR (1) Zayi Olan Mallar (1) Zorunlu Deprem Sigortası (1) Zorunlu Sağlık (2)