FACEBOOK TAKİP ETMEK İÇİN BEĞEN

2 Temmuz 2012 Pazartesi

Mesleklerde taban ücret 2013’te başlıyor

Mesleklerde taban ücret 2013’te başlıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu, çalışanının maaşını düşük beyan eden şirketler için çalışma başlatmaya hazırlanıyor. İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ramazan Yıldız, “Kamuda bir öğretmen 2 bin lira alıyorsa, özelde 1.000 liradan bildirilemeyecek. Sistem buna izin vermeyecek” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), maaşlardaki gerçek dışı beyanları önlemek için meslek gruplarının reel ücret cetvelini ve taban ücret düzeyini tespit edecek.

.
Bu meslek gruplarıyla ilgili SGK’nın öngördüğü ücretten düşük ücret bildirimi yapan şirket hakkında inceleme başlatılacak. Böylece bir mühendis ya da gazetecinin ortalama gelir aralığı belirlenecek. Bunun altında maaş gösterilen işyerleri için çalışma başlatılacak.

.
İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ramazan Yıldız, İstanbul Ticaret Gazetesi’ne uygulamayı anlattı. Yıldız, meslekler bazında taban ücret konusunda bilgisayar yazılımlarının ekim ayı sonuna kadar tamamlanacağını, 2013’ün başında ise uygulamaya başlanmasının hedeflendiğini söyledi.
Yıldız, uygulamanın amacının, çalışma hayatında aldıkları ücretler eşit olmamasına rağmen sigortalıların SGK’ya asgari ücret üzerinden bildirilmesi sonucu oluşan prim kaybının önüne geçmek olduğunu belirtti.

.
İŞE GİRERKEN ‘KOT DEĞER’ SEÇİLECEK
Sigortalıların gerçek kazançları üzerinden bildirimlerinin yapılmasının kayıt dışı istihdamla mücadelenin önemli bir ayağı olduğunu belirten Yıldız, uygulamayı şöyle anlattı: “İşe girerken ‘kot değer’ seçilecek. Örneğin özel bir okulda görev yapan bir öğretmen, kamuda çalışan öğretmenden aşağı maaş alamayacak. Kamuda bir öğretmen 2 bin lira alıyorsa, özelde 1.000 liradan bildirilemeyecek. Sistem buna izin vermeyecek.
Kayıt dışı istihdam denildiğinde hep sigortasız işçi çalıştırmak olarak algılanıyor. Halbuki kayıt dışının bir boyutu da, kişinin aldığı ücretten daha düşük bir ücret alıyormuş gibi gösterilmesidir.”

.
GEÇİCİ İŞ GÖREMEZLİK ÖDEMESİ
Çalışan hasta olduğu zaman sağlık raporu aldığında SGK’nın geçici iş göremezlik ödemesinde bulunduğunu hatırlatan Ramazan Yıldız, bu bildirimin SGK’ya bildirilen ücret üzerinden gerçekleştirildiğini kaydetti. Yıldız, “Kişi bin 500 lira brüt ücret alırken asgari ücret üzerinden bildirilirse, yani 886 lira denirse, biz de ödemeyi yaparken ayakta tedavilerde 3’te 2’sine göre ödüyoruz. Bu da 590 lira gibi bir para yapıyor. Ama gerçekte alınması gereken para 1.000 lira. İşte bu durum kayıt dışının, işçinin aleyhine olan bir başka boyutunu da ortaya koyuyor. Bunu engellemek için SGK kot sistemine geçmeyi planlıyor. Burada kişilerin statüleri, görevleri de göz önünde bulundurulacak. Örneğin, bir otelde çalışan barmenle aşçı ya da kat görevlisi aynı şey olmaz. Bunları engellemek için SGK, kurum gelirlerini artırıp, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi kurmak için önlemlerini alacak. Tabii bu elektronik altyapı gerektiren bir çalışma. 2012 Ekim ayının sonuna doğru yazılım çalışmalarının tamamlanması planlanıyor. 2013’ün başı gibi uygulamaya geçileceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.

* * *

İSTANBUL TİCARET GAZETESİ SORDU, SGK İL MÜDÜRÜ RAMAZAN YILDIZ YANITLADI

İŞVEREN İŞE ALACAĞI İŞÇİDEN HANGİ BELGELERİ İSTEYECEK?

İşveren, işçi almadan önce neler yapmalı? Sağlık raporu, sabıka kaydı gibi hangi belgeleri işçiden önceden istemeli?

Sigortalıların işe giriş bildirgelerinin Kurumumuza elektronik ortamda verilmesi zorunludur. Kişi için işe başlamadan önce alınacak kimlik fotokopisi, sabıka kaydı, sağlık raporu gibi tarih taşıyan resmi belgeler sigortalıların işe giriş tarihi konusunda işverenler için ispatlayıcı nitelikte belgelerdir. Bunun yanında; işverenler, 5510/4’üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılan kişileri, 5510/7’nci maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen sigortalılık başlangıç tarihinden önce, sigortalı işe giriş bildirgesi ile Kuruma bildirmekle yükümlüdür. Mevzuat açısından bazı istisnai uygulamalar olmakla birlikte genel düzenleme budur.

İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ EN GEÇ NE ZAMAN VERİLMELİ?

İşçi ile sözleşme yapıldıktan sonra en son ne zaman SGK’ya bildirim yapılmalı? Yapılmazsa hangi cezası var?

İşe giriş bildirgelerinin sigortalı işe başlamadan bir gün önce e-bildirge şifresi verilme zorunluluğu var. Süresinde verilmeyen işe giriş bildirgeleri için; işveren tarafından, bildirgenin verilmesi gereken tarihten itibaren 1 ay içinde, geç verildiği durumda (idari para cezasına itiraz edilmemesi ve tebliğden itibaren 15 gün içinde peşin ödenmesi şartıyla) uygulanacak idari para cezası her bir sigortalı için asgari ücretin dörtte birinin, dörtte üçü kadardır. Bir başka ifadeyle, bildirge işveren tarafından geç de olsa 1 ay içinde verildiği için, cezanın dörtte biri uygulanıyor ve itirazsız ödendiği için de ayrıca yüzde 25 indirim yapılıyor. İşe giriş bildirgesi verilmediği denetim ya da resmi belgelerde anlaşılırsa, idari para cezası sigortalı başına asgari ücretin 2 katı kadar oluyor ve sadece peşin ödeme indirimi olan yüzde 25 indirim yapılıyor.
Sigortasız işçi çalıştırıldığı bir yıl içinde denetim elemanlarınca veya resmi belgelerden ikinci kez tespit yapıldığı durumda idari para cezası asgari ücretin 5 katı olarak uygulanıyor.

SAĞLIK KARNESİ AKTİVASYONU

İşçilerin sağlık karnesi aktivasyonları, bizzat müdürlüklere gelmek yerine sistem üzerinden yapılamaz mı?

Kurumumuzca uygulanmaya başlanılan Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi (SPAS) sayesinde sigortalılar ile bakmakla yükümlüğü olduğu çalışmayan eşi ve 18 yaş altı çocuklarının aktivasyon işlemleri, otomatik olarak, başvuruya gerek kalmadan yapılabiliyor. Ancak sigortalının 18 yaş üstü üniversite okuyan çocuğu ve bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası için başvuruya istinaden aktivasyon işlemleri yapılabiliyor.

HİSSE DEVRİNDE 15 GÜNLÜK BİLDİRİM SÜRESİ

Hisse devri yoluyla ortaklıktan çıkış ve girişleri SGK’ya kim bildirmeli? Hisse devrinde şirketin 10 günlük bildirim süresi ortaklar kurulu tarihi itibarıyla mı, yoksa ortaklar kurulu kararının tescil edildiği tarihten itibaren mi başlıyor?

Bu sorunun cevabı hisse devrinde izlenen yol, devrolunan hisselerin ait olduğu şirketin anonim, limited ya da komandit olması gibi farklı durumlara göre değişiklik gösterebilmektedir.
5510 sayılı kanunun 4’üncü maddesi birinci fıkrası (b) bendine göre; limited şirket ortakları ile anonim şirketin yönetim kuruluna seçilen ortakları (ortak+yönetim kurulu üyesi, başkanı) bir başka işyerinde çalışmıyor iseler zorunlu olarak 4/b kapsamında sigortalı olurlar. Kanuna göre; ilk defa kurulan limited şirketleri ile ilk defa kurulmakla birlikte anonim şirketin yönetim kurulu üyeleri belirlenmiş ise ortağın işe giriş bildirimleri ticaret sicil müdürlükleri tarafından yapılır. Ticaret sicil müdürlükleri bu bildirimleri Ticaret Sicil Gazetesi’nin yayımından itibaren 15 gün içinde yerine getirirler.
5510 sayılı kanuna göre limited şirketin ortaklarının hissesini bir başkasına devretmesi, anonim şirketlerin yönetim kurulu üyelerinin de değişmesi halinde hisseyi devreden/yönetim kurulundan ayrılan kişilerin 4/b kapsamında sigortalılıkları sona ereceğinden; limited şirketlerde ortaklar kurulu kararının alındığı tarihten, anonim şirketlerde yönetim kurulu değişikliği halinde yönetim kurulu üyeliğinin sona erdiği tarihten itibaren 10 gün içinde işten ayrılış bildirgelerinin verilmesi gerekmektedir. İşten ayrılış bildirgeleri 10 gün içinde tescili sonlandıran ticaret sicil müdürlüğü ve şirketler tarafından verilir. Aksi halde her kişi için sicil müdürlüğüne ve ilgili şirkete 1/10 asgari ücret tutarında ceza uygulanır.

İşçisinin primlerini düzenli ödeyen işverene bu primler için 5 puanlık indirim sağlanıyor. Ancak, işveren kendi primlerini düzenli olarak ödediğinde bu indirimden yararlanamıyor. Bu adaletsizlik değil mi?

Düzenli prim ödeyen 4/a sigortalılarının işverenlerine yönelik indirim 5510/81. madde/ı fıkrasına istinaden yapıldığından 4/b sigortalıları için indirim yapılması, ancak kanuni düzenleme ile olacak. 4/b sigortalısı (eski Bağkur sigortalısı) primlerini düzensiz öderse zaten sağlıktan yararlanamıyor. Dolayısıyla düzenli ödediği dönemlerde sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor. Bu bir imkandır. İkinci defa ödüllendirmeye gerek var mı? Değerlendirilebilir bir teklif. Ama buna karar verecek olan Meclis. Şu anda öyle bir çalışma yok.

SOSYAL GÜVENLİK DESTEKLEME PRİMİ

Sosyal Güvenlik Destekleme Primi (SGDP) konusu özellikle 4/b kapsamında kimler bu statüye tabi? SGDP ne zaman başladı, şimdiye kadar hiç ödemeyenlere neler yapmalı? SSK’dan emekli olup Bağkur’a tabi işte çalışanların durumu nasıl olacak? Bu primleri ödemeyenlerden tahsilatı kurum nasıl yapıyor?

Emekli olduktan sonra çalışmaya başlayan sigortalılar da diğer sigortalılar gibi Kurumumuza bildirilmek zorunda. Emekli bir kişi 4/a’ya tabi çalışırsa işveren tarafında SGDP kapsamında işe girişi verilir ve SGDP belge türüyle aylık bildirimi yapılır. Primleri işveren tarafından ödenir. Emekli birinin 4/b’ye (Bağkur) tabi çalışması halinde tescil işlemi yapılır ve emekli maaşından SGDP kesintisi yapılır.
Süresinde tescilini yaptırmayan sigortalılardan geçmişe dönük SGDP primleri de tahsil edilir. Sosyal Güvenlik Destek Primi şöyle işliyor: İş hayatında emeklilerle aktif çalışanlar arasındaki bozulan dengeyi düzenlemeye yönelik olarak yapılan bir çalışma. Daha önceki düzenlemelerde erkekler 43, bayanlar 38 yaşında emekli oluyordu. Yani çalışma hayatlarının en aktif dönemlerinde emekli oluyorlardı. Gazetelerdeki iş ilanlarını da hatırlarsınız. ‘Genç emekliler aranıyor’ deniyordu. Emekli olanlar diğerlerine tercih ediliyordu. Sosyal Güvenlik Destek Primi, varolan haksızlığı gidererek, emekli ile aktif çalışan arasındaki tercih nedenini ortadan kaldırıyor. Bu 506 sayılı kanunda yani 4/a’da vardı. Fakat 4/b kapsamından emekli olanlar için ilk defa 2000’de bu düzenleme geldi. Daha sonra SSK’dan ve kamudan emekli olanlar içinde Ağustos 2003 ve Ocak 2004 döneminde uygulama başlatıldı. Mevcut duruma göre, hangi kapsamdan hangi kurumdan emekli olursa olsun emekli olan kişi dükkan açtığı zaman veya bir yerde şirket ortağı olduğunda emekli maaşından yüzde 15 oranında kesinti yapılmaktadır. Yani çalışan emekli işçi ile ticari faaliyette bulunan emekli kişiler sosyal güvenlik destekleme primi ödeyecekler.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulaması başladı. Bu konuda kamuoyunu hangi noktalarda bilgilendirmek istersiniz?

Genel Sağlık Sigortası Türkiye’nin yıllardır hayalini kurduğu bir sistemdi. Parası olandan belli oranda prim alarak, parası olmayanın ise primi devlet tarafından karşılanarak kişilerin sağlık hizmetlerinin tamamından yararlanması amaçlanıyor. Burada hedef herhangi bir yerde çalışmadığı halde prim öeme yükümlüsü olanların, primlerini zamanında ödeyip sağlık hizmetlerinden de zamanında yararlanmalarını; 4/a/b/c’nin dışında kalan, eskiden yeşil kartlı olan şimdi ise G0 denilenlerin aktif çalışma hayatına girdiklerinde primini kendi ödeyerek, kendisinin ve ailesinin sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlamaktır. Ayrıca yeşil kartlı vizesi bitenlerin de 1 ay içinde müracaat etmeleri gerekmekte.
Genel Sağlık Sigortası uygulamasında 1 Ocak 2012 tarihi önemli bir milat. Uygulamanın ilk ayağı olan gelir testi işlemleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nca yapılıyor. Kurumumuzca gelir testi sonuçlarına göre tescil ve prim tahakkuk işlemleri yapılıyor. Bundan böyle Genel Sağlık Sigortalı bir kişi, 2 aydan fazla borcu olması durumunda sağlık yardımı alamayacak. Zorunlu sigortalı olanlar (4/a, 4/b, 4/c), emekli olanlar, SGK’dan yetim ve dul maaşı alanlar, vize süreleri doluncaya kadar yeşil kart sahipleri bu zorunlu uygulama kapsamında gelir testi yaptırmayacaklar.
Özellikle hiçbir sosyal güvencesi olmayanlar ve vize süresi dolan yeşil kart sahipleri ile ülkemizde 1 yıldan fazla ikamet eden yabancılar 2012 Ocak ayından sonra bu zorunlu uygulama kapsamındadır. Borcu olduğu için eşi ve çocuğuna sağlık yardımı vermeyen 4/b sigortalısının eşi isteği halinde GSS’li olup sağlıktan faydalanabilir.

HASTANELERİN FARK ÜCRETİ İNTERNETTEN ÖĞRENİLEBİLİYOR

Hastanelerin fark ücretleri noktasında, bazı hastanelerin yüksek fark ücreti tahsil ettiği konusunda şikâyetler var. Ne yapılabilir?

Özel hastaneler yüzde 90’a kadar ilave ücret alabiliyorlar. Bu yasal bir uygulama. Bunu aşanlar da olabiliyor. Bunlarla ilgili olarak da vatandaşlarımız şikâyet ettikleri takdirde kurum olarak ilgili kuruluşlara ceza uygulayabiliyoruz. Maksimum uygulayabildiğimiz ceza aylık cironun yüzde 20’si. Bizden 1 milyon alıyorsa 500 bin lira maksimum ceza uyguluyoruz. Ama eğer zaman içinde aldığı parayı vatandaşlara iade ederse yüzde 50’si geri ödeniyor.
Bu tür mağduriyetlerin yaşanmaması için Kurumumuzca anlaşmalı hastanelerin ne kadar fark ücret alabileceğini gösterir internet sitesi, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Bu siteden alınabilecek maksimum fark ücretleri herkesçe öğrenilebilmektedir. Site adresi: http://kesenek.sgk.gov.tr/OzelSHSBilgi/pages/index.faces
Konuyla ilgili duyurulara Kurumumuz internet sayfasından ulaşılabilir. Ayrıca yüksek ücret alındığını düşünen sigortalılarımızın Kurumumuza yapacakları şikayetler değerlendirilmekte ve gerekli yasal işlemler ilgililere uygulanmaktadır.

* * *

SGK’nın temmuz harekatı!

DAMARDAN TANIYACAK: SGK Eylem Planı çerçevesinde 1 Temmuz’dan itibaren ‘Avuçiçi Damar Tanıma Sistemi’ yürürlüğe girecek. Kişilerin biyometrik verileri sisteme kaydedilerek, hastane benzeri bir yere gidildiğinde T.C. kimlik numarası vermek yerine elini cihaza okutarak sağlık ya da ilaç hizmetini alabilecek.
E-ÖDENEK SİSTEMİ: Yine temmuz ayı itibariyle e-ödenek sistemi de yürürlüğe giriyor. İstanbul genelinde 50 binin üzerinde ödenmeyi bekleyen rapor paraları var.
18 KAMYON REÇETE ARTIK GELMEYECEK: 1 Temmuz’dan itibaren e-reçeteye geçiliyor. Bu, SGK’ya aylık gelen 18 kamyon reçetenin bir daha gelmemesi demek. Bu depolama ve arşivleme konusunda sorun oluyordu. Ayrıca hastaların da reçetemi kaybettim ya da doktor yanlış okudu gibi bir sorunu kalmayacak.

NALAN SÖYLEMEZ

http://www.ito.org.tr/

Blog Arşivi

BU HAFTA EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK OKUNANANLAR

Categories

.edevlet.com (1) ‘Gelir Testi’ (1) ‘intibak zammı’ (1) "EŞ DURUMU" (1) "muhasebe" (21) "Pratik Bilgiler "pratik bilgiler (1) (Stopaj (1) 01.01.2012 - 30.06.2012 Asgari Ücret (1) 01.07.2012 - 31.12.2012 Asgari Ücret (1) 12 Eylül mağdurları (2) 15 yıldan az memuriyet (1) 16 Yaşından Büyükler Asgari Ücret (1) 16 yaşını doldurmuş işçiler (1) 18 Yaş GSS (1) 18 Yaş Üstü (1) 2-B arazilerinin satış şartları (1) 2009 askerlik borçlanması hesaplama (1) 2011 enflasyon (1) 2011 kapanış işlemleri (6) 2011 Yılbaşı Milli Piyango (1) 2012 (105) 2012 açılış işlemleri (6) 2012 Amortisman Sınırı (1) 2012 ASGARİ (1) 2012 ASGARİ ÜCRET (2) 2012 Avukatlık Ücret Tarifesi (1) 2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI (1) 2012 defter (1) 2012 Defter tasdi (1) 2012 Defter Tutma Hadleri (1) 2012 DİĞER KAZANÇ (1) 2012 Fatura Düzenleme Sınırları (1) 2012 Geçici Vergi Oranları (1) 2012 Gelir Vergisi (1) 2012 gelir vergisi oranlar (1) 2012 GELİR VERGİSİ ORANLARI (1) 2012 Gelir vergisi tarifesi (2) 2012 Hesap Pusulası (1) 2012 KAPICI MAAŞ HESABI (1) 2012 milli piyango sonuçları (1) 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi (1) 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri (1) 2012 MTV (1) 2012 Sakatlık indirimi (1) 2012 SGK İDARİ PARA CEZALARI (1) 2012 VERGİDEN MÜSTESNA YEMEK BEDELİ (1) 2012 YEMEK BEDELİ (1) 2012 Yemek İstisnası (1) 2012 Yılbaşı Milli Piyango (1) 2012 YILI (66) 2012 yılı asgari ücret (2) 2012 yılı asgari ücret tutarları (2) 2012 yılı cenaze ödeneği (1) 2012 YILI DEFTER TUTMA (1) 2012 YILI DEFTER TUTMA HADLERİ (3) 2012 yılı emzirme ödeneği (1) 2012 Yılı gelir (1) 2012 Yılı gelir vergisi (1) 2012 Yılı gelir vergisi dilimleri (1) 2012 yılı gelir vergisi oranları (1) 2012 Yılı Sakatlık İndirimi (1) 2012 yılı vergi (1) 2012 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı (1) 2012 Yili Asgari Geçim İndirimi Tablosu (1) 2B Arazi (1) 2B Arazileri (2) 31.10.2011 tarih 292 nolu karar (1) 3600 günle emeklilik (1) 4 ülkede kıdem tazminatı fonu (1) 4/b Sigortalılık Bildirimi (1) 4857 (1) 4857 sayılı (1) 5 lira fazla katılım payı (1) 6111 Sayılı Kanun (1) 65 YAŞ (1) 65 YAŞ AYLIĞI (1) 65 yaş ve özürlü maaşı hangi hallerde kesilir? (2) 657 s.DMK’ya göre istihdam şekilleri (1) 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU (1) 663 sayılı KHK (1) 666 kanun (1) 666 sayılı (1) 8.000 TL üzerindeki ödemeler (1) 975 lira taban (1) Açık Hesaplarınızın Ne Kadarını Tahsil Edebileceğinizi Biliyormusunuz (1) AGİ (2) AGİ NEDİR? (1) aidatlarını ödememekte direnirken (1) AİLE HEKİMLİĞİ (1) Akaryakıt fişi (1) Akşam Metin Taş (1) Alacak ve Borç Notları (1) Alarm İzleme Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlik Belgesi (1) Ali TEZEL (1) almanya (1) Almanya'dan yurtdışı borçlanma (1) ALO 170 (1) Amortisman (1) Amortisman Sınırı (1) Analık sürelerinin borçlanılması (1) Ankara bomba (1) ANONİM ŞİRKET (1) Anonim şirketler (1) Anonim şirketler neden ve nasıl hisse senedi bastırmalıdır (1) ANONİM ŞİRKETLERDE MENKUL KIYMETLER (1) APARTMAN GÖREVLİLERİ AGİ (1) ARAÇLARIN Trafikten Silinmesi (1) Aralık 2011 Vergi Takvimi (1) ASBİS (1) ASBİS Nedir (1) ASGARİ GEÇİM (1) ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ (1) ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 2012 (1) asgari geçim ücreti (1) Asgari Ücret (8) Asgari ücret 701 (1) Asgari Ücret Maliyeti (1) Asgari Ücret ve Yasal Kesintiler (2) Asgari ücret yeni yılda (1) ASKERİ İŞ MÜFETTİŞLİĞİ (1) askerlik (2) askerlik borçlanma formu (1) askerlik borçlanma hesaplama (1) askerlik borçlanma hesaplaması (1) askerlik borçlanma işlemi (1) Askerlik borçlanması (3) ASKERLİK KANUNU (1) atama (2) Avukat (1) Avukatlık (1) AVUKATLIK ASGARİ (1) AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET (1) AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ (1) Avukatlık Ücret (1) Avukatlık Ücret Tarifesi 2012 Belirlendi (1) Aylığa Hak Kazanma Koşulları (1) AYLIK VE YILLIK ENFLASYON (1) baglilik (1) Bağ (1) Bağ-Kur (5) bağ-kur dökümü (1) Bağ-Kur İntibak (1) Bağ-Kur Tevkifatı (1) Bağımsız Denetçi (2) bağımsız denetçiler (1) Bağımsız denetim (2) Bağımsız Denetleme (1) BağKur (4) bağkur dökümü (1) Bağkur hizmet dökümü (1) bağkurlu dökümü (1) Bahçe Tapusu Olanların Tarım SSK’lısı Olup Olamayacaklarının Açıklanması (1) bakanı (1) Bankalar (1) Basit usul (1) Başbakan Tayyip Erdoğan (1) BAYRAM TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASI (1) BDDK (1) bedelli (2) BEDELLİ ASKERLİK (4) bedelli askerlik işlemleri (1) Bedelli çalışmaları bayramdan sonra (1) Belediyeden kiralanan seyyar sergi yerleri için kira ödemeleri üzerinden tevkifat yapılmayacağı (1) belli para (1) BEŞ PUANLIK (1) beyanname (100) Bilirkişi (1) Bilirkişilerin (1) Bilirkişiye Başvuru (1) binek (1) Binek otomobilin alım ve satımında KDV oranı kaçtır ? (1) Binek otomobilin KDV’sini (37) Bir Kişi İle Kurulabilecek (1) Bireysel Emeklilik (1) Bireysel Emeklilik Sistemine Yapılan Ödemeler (1) BİRLEŞME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: I (1) borçlanma (1) Borçlanma Bedelleri (1) Borçlunun bütün eşyaları haczedilemez (1) Borçlunun haline uygun evi haczedilemez (1) BUGÜNKÜ YAZILAR (5117) bülent deniz (1) C Özel Güvenlik Yöneticisi Kimlik Kartı (1) Cenaze Ödeneği (1) Creditnote (1) Cumhuriyet tarihi rekoru (1) ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ (1) çalışma ve sosyal güvenlik (1) Çalışmayan (1) çek (1) çek yasası (1) çevre temizlik vergisi (1) Çeyiz Yardımı (1) Çocuklar sağlık hizmeti (1) daha az prim (1) Damga Vergisi (1) danışman (1) Dar Mükellefiyet (1) debitnote (1) defter (2) Defter Bilgi Girişi (1) defter Kapanış Tasdiği (1) Defter tasdi (1) Defter Tasdikinde Ek Süre (1) defter tutulma (1) Defter ve belgeleri depremde kaybolanlar (1) Değer Artış KazançI (1) Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi (1) değerleme oranı (1) Denetçi olabilme (1) Denetçilerin Atanması (1) Denetçinin seçilmesi (1) Denetim raporu (1) Denetimin (1) Deprem bağışları (1) Deprem bağışlarının vergi matrahından (1) Deprem bölgesinde primi 1 gün bile yatana emeklilik (1) Deprem sigortası (1) deprem vergisi (1) Depremzede işçinin ücreti İş-Kur'dan (1) Depremzedelere müjde (1) DERNEKLER (1) DERNEKLER YÖNETMELİ (1) dilekçe (224) DİLEKÇE ÖRNEĞİ (2) DİLEKÇE ÖRNEĞİ Veri Sorgulama (1) DİLEKÇE ÖRNEKLERİ (12) DİLEKÇEYE (1) Dizi (1) DOĞUM BORÇLANMASI (5) Doğum ücretsiz izni ve izinden dönüşte işe başlama hakkı (1) dönem sonu (6) DÖNEM SONU İŞLEMLERİ (7) Dul aylığı (1) DUYURULAR (568) e devlet (1) E-Defter (1) e-devlet (1) e-haciz (1) ebeyanname (100) ece üner (2) Ecrimisil (1) edefter (1) edefter.gov.tr (1) edevlet (1) EKONOMİ (626) Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan (1) Elektronik Defter (1) Emekli (11) emekli aylığı (1) emekli aylığını yükseltmek (1) Emekli aylıkları haczedilemez (1) Emekli dernekleri (1) Emekli İkramiyesi (1) emekli intibak (1) Emekli Sandığı (3) Emekli Sandığı dökümü (1) Emeklilerin maaşı (1) Emeklilik (1) Emeklinin alım gücü (1) Emeklinin intibakı (1) EMEKLİNİN YILLIK İZNİ (1) Emekliye (1) Emekliye intibak (1) Emekliye müjde (1) Emekliye tazminat (1) Emekliye zam geliyor (1) emlak vergisi (4) Emlak Vergisi bildirimi (1) Emsal kira (1) EMZİRME ÖDENEĞİ (2) ENFLASYON (1) Enflasyon Hesaplama (2) Engelli bakım maaşına konulan hacize mahkeme 'dur' dedi (1) Engelli Sigortalıların (1) Engellilere İş Müjdesi (1) erken emekli (1) Eski memur (1) Esnaf Sicil Kaydı Bağ-Kur'lu (1) Esnek Zamanlı Çalışma (1) eş durumu nakli (1) eşi vefat etmiş (1) EŞİT DAVRANMAMA TAZMİNATI (1) Etiketler: 292 nolu hakem heyeti kararı (1) ev hanımına (1) Ev hanımlarının emekliliği (1) Evlenme Ödeneği (1) evlilik (1) FAİZ (2) Faktoring İşlemlerinin Muhasebe Kaydı (1) FARK ÜCRETİ (1) faruk çelik (1) FASON HİZMETLERDE KDV İADESİ (1) FASON TEKSTİL (1) FATURA (2) Fatura Düzenleme (1) Fatura Düzenleme Sınırları (1) Fatura Kullanımı (1) Faturada Ayrıca Teslim Adresine Yer Verilebilir mi? (1) FATURAYA SÜRESİNDE İTİRAZ (1) fazla çalışma (1) Fazla mesai (1) Fazla mesai nasıl ispatlanacak (1) FESHİ (1) fesihte geçerli neden (1) Fiili Hizmet Zammı (1) Finanasal (1) Finanasal Kiralama (1) Finanasal Kiralama Muhasebe Kayıtları (1) Finansal kiralama (1) FİRMADA KULLANILAN OTOMOBİLİN KAZA YAPMASI SONUCU SERVİS ŞİRKETİ TARAFINDAN KESİLEN FATURANIN SİGORTA ŞİRKETİNE YANSITILMASI MUHASEBE KAYDI (3) FON İSİMLERİ (1) Foreks İşlemi (1) FRANSIZ ÜRÜNLERİ (1) Gayri Maddi Haklar (1) GAZETECİ VE GEMİ ÇALIŞANLARINI (1) GAZETECİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLUR (1) Geçici iş göremezlik (1) Geçici iş göremezlik ödeneği (2) Geçici Vergi Oranları (1) Geçici Vergide Yanılma Payı (1) gelir (302) gelir testi (3) GELİR TESTİ NEDİR (1) Gelir Testi Süresi Uzatıldı (1) Gelir testine müracaat bildirimi (1) Gelir Uzman (1) Gelir ve Aylıklarda Zamanaşımı Sürelerinin Eski ve Yeni Kanunla Karşılaştırılması (1) Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması (1) gelir vergisi (2) Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 280) (1) GELİR VERGİSİ ORANLARI (1) gelir.gov.tr (125) gelirler (4772) gelirler.com (192) gelirler.gov.tr (4349) gelirlergov (111) gemlik hakem heyeti (1) gemlik tüketici sorunları ilçe hakem heyeti (1) genek sağlık başvuru (1) Genel Sağlık Sigortalıs (1) Genel Sağlık Sigortası (2) GENEL SAĞLIK SİGORTASI (4) GEREKEN (1) GEREKLİ BİLGİLER (5) ggs (3) GİB (3286) gib.gov.tr (31) gider pusulası (1) Giriş Sınavı (1) Götürü Gider (1) GSS (9) GSS DİLEKÇE ÖRNEĞİ (1) gss Prim Tablosu (1) GSS Sağlık (1) GSS tescil bildirim (1) Gurbetçi ev hanımı (1) GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TARİFE-SINIFLANDIRMA KARARLARI) (SERİ NO: 13) (1) GÜNDEM (4934) HABER (4470) habertürk tv (2) haciz (1) Hafta Tatili Ücreti (1) HAFTALIK YAYIN (28) hakem heyeti kararları (1) HASTA SEVK FORMU (1) hastane (1) Hem kocadan hem de anne-babadan aylık bağlanır mı (1) hesap işletim ücreti iadesi (1) hesap işletim ücreti iadesinin kararı (1) hesap işletim ücretine itiraz (1) hesap işletim ücretleri (1) hesap işletim ücretleri iadesi (1) Hesap numaraları (1) hesapişletim ücretinin iadesi (1) hız sınırı (2) hibe kredi (1) HİLELİ İFLAS ETMEK (1) Hizmet Dökümü (1) Hizmet grubu (1) https://www.turkiye.gov.tr/ (1) hukuk (1) Irak (1) iade (1) İbraname (1) ibraname Örneği (2) için (1) İdari Para Cezaları (1) İhaleli İşlerde Kıdem (1) İhbar İkramiyesi (1) İhracat (2) İHRACATTA GVK (1) İhtirazi Kayıtla Beyan (1) ikinci derece usulsüzlük (1) İkramiyenizi güncel (1) İktisap Tarihi (1) İlk Defa Sigortalı Olarak Çalışmaya Başlamadan Önce Malûliyeti Bulananların Emeklilikleri (1) indirilebilir (1) indirim (1) İndirimli Orana (1) İndirimli Orana Tabi Satışlar (1) internet sitesi (1) İNTERNET SİTESİ ZORUNLULUĞU (1) İntibak (6) İntibak 2013'e kaldı (1) İntibak Maaş (1) intibak yasası (3) İNTİBAK YASASI 2012'DE YASALAŞIYOR (1) intibak zammı (1) İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Metin Yeşil (1) isteğe bağlı sigorta (1) istifa (1) İstifa eden işçinin hakları (1) istifa evrakları (1) İSTİSNA TUTARLARI (1) İŞ (1) İŞ GÖREMEZLİK BELGESİ (1) İş göremezlik belgesi değişti (1) İş Kanunu Para Cezaları (1) iş kazası (1) iş koçu (1) İş Sözleşmeleri (1) iş sözleşmesi (1) İşçi (1) İŞÇİ 1 ay içinde dava açabilir (1) İŞÇİ ALACAK BELGESİ (1) işçi izin hakları (1) İŞÇİ VE ESNAFIN ÖLÜMÜNDE CENAZE ÖDENEĞİ VERİLME ESASLARI (1) İşçilerin İzinleri (1) İşçilerin İzinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler (1) işçilerinin (1) İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR (1) İŞÇİNİN HAFTA TATİLİ (1) İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ (1) İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER (1) İŞÇİNİN İŞVERENE ÇEKECEĞİ İHTAR ÖRNEĞİ (1) İşçinin sadakat borcu (1) İŞE İADE EDİLME (1) İŞKUR (4) İşlem Denetçiliği (1) İşlem denetçisi (1) işletim ücreti iadesi (1) İşsizlik (1) İşsizlik maaşı (1) İşsizlik ödeneği (1) İŞSİZLİK ÖDENEĞİ (1) İŞSİZLİK SİGORTASI (1) İşsizlik yardımları (1) İşte yerli otomobilin gerçek fiyatı (1) İşten Ayrıldığımda Ne Kadar Kıdem Tazminatı Alabilirim (1) İşten Ayrılırsam Emeklilik Şartlarım Değişir mi (1) İşveren (2) işveren fesih (1) İşveren işçiden senet alabilir mi? (1) İşverenlerimizin Ücret (1) İZİN (1) KABAHATLER KANUNU (1) Kaçak işçi (1) Kaçak işçi çalıştıranlar (1) Kaçakçılık suçu (1) Kadın ve erkeğin emekli olma yaşları farklı (1) KADINLARIN DOĞUM İZNİ (1) Kadrolulara bayram hediyesi (1) kamu (1) kanun (950) kapanış muhasebe kayıtları (6) karşılıklı edimler (1) KARŞILIKSIZ ÇEK (1) KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILIYOR (1) Kart aidatı (1) kartı (1) KASIM MALİ TAKVİMİ (1) katılım payı (1) Katma Değer Vergisi Oranları (1) Katsayı (1) Katsayı uygulaması (1) Katsayı uygulaması kalktı (1) kayıt (3178) KDV (81) KDV indirimi (1) kdv oranları (1) KDV TEVKİFATI (1) Kenar (1) Kendi adınıza kayıtlı iş yerinde (1) kendisine yöneltilen soruların cevaplarını internetten de yayınlayabilecek (1) KEY (1) kıdem tazminatı (7) Kıdem Tazminatı dikekçe (1) Kıdem Tazminatı Fonu (4) Kıdem Tazminatı Fonu 1 Ocak 2012 (1) KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ (1) Kıdem ve ihbar tazminatı (1) Kız Çocuklarına GSS (1) Kız Çocuklarına GSS Zorunlu mu (1) Kimler denetçi olabilir (1) Kimler yeşil kart alabilecek (1) Kira Geliri (1) Kiralama Muhasebe (1) Kiralama Muhasebe Kayıtları (1) KKDF (1) Klip ve Reklam Filmlerinde Çalışan Oyuncu ve Set İşçilerinin Sosyal Güvenliği (1) Know-how (1) KOBİ TFRS (1) kobilere-250-bin-tl-geri-odemesiz-destek (1) Kollektif (1) KONFEKSİYON HİZMETLERİNDE KDV (1) Konsinye Satışlar (1) KONUT KİRA GEELİRLERİ İSTİSNA TUTARLARI (1) Kooperatif (1) KRAMİYEDE YENİ DÜZENLEME (1) kredi (1) kredi kartı (2) Kurumlar Vergisinden Müstesna Kazançlarda Kur Farkları ve Vade Farklarının Durumu (1) Leasing (1) limit (2) limited şirket sözleşme (1) Limited şirkette fesih (1) liste (1) lkesi (1) Lütfi Köksal (1) MAAŞINA HACİZ (1) Maden işçisinin emekliliği (1) MADENDE EMEKLİLİK KOŞULLARI (2) MADENDE EMEKLİLİK TABLOSU (2) MAHKEME KARARLARI (304) Mal bildirimi (1) Mali Tablolar (1) MALİ TAKVİM (2) MALİYE (4655) Maliye Bakanlığı (2) Malul (1) malul olanların emekliliği (1) Malulen emekli olmanın şartları (1) Malullük aylığı (1) Malullük aylığı kimlere bağlanır (1) Mavi Kart Nedir (1) MEB’deki memur (1) Mehmet Şimşek (1) memur (7) Memur Emeklisi Avukat (1) memur ikramiye (1) memur maaşı (1) Memur ve emekliye zam (1) memura zam (1) Memurlar (2) Memurlara emekli (1) MEMURLARA GREV HAKKI (1) Memurlara rotasyon (1) Memurların taban aylığı (1) Memurların Yenilenen Hastalık Raporu (1) Memurun 2012 maaş zammı belli oldu (1) Memurun Dul (1) Memurun Dul ve Yetim (1) Meslek Hastalığı (1) Mevsimlik iş (2) Mevsimlik iş sözleşmesinde kıdem tazminatı (1) Mevsimlik işçi (1) miili (1) milli (1) milli piyango çekilişi sonuçları (1) milli piyango sıralı tam liste 2012 (1) Montaj ve Taşımacılık Faaliyetlerinde Götürü Gider Uygulaması (1) Motorlu Taşıtlar Vergisi (1) MTV (1) mu (1) MUHASEBE (5542) MUHASEBE kayıtları (164) MUHASEBE KAYITLARI (50) Muhasebe Standartları (1) muhasebe uygulaması (1) Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu (1) MUHASEBECI DEFTER BILGI (1) muhasebeci (3178) Mükellefler Ba Bs formlarında düzeltme yapabilirler mi? Düzeltme yapılması durumunda ceza uygulanır mı? (4) müstahsil (1) Müşteri Bildirim Formu (1) Müşteri Devir Teslim Formu (1) NDE ÖDENMESİ (1) NO: 44) (1) noter (2) noter ihtar Örneğl (1) Noterler MUHASEBE (1) Noterlerin SGDP (1) Nüfus cüzdanı (1) Nüsha (1) olur (1) Onarma (1) Organını kendi isteği (1) otomobil (1) Otomotiv Sanayii Derneği (1) Ödediği KDV (1) ÖDEME (1) ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE YARDIMLAR (1) ÖĞRENCİ YAPILAN YARDIMLAR (1) öğretmen (2) öğretmen adayı (2) öğretmen adayları (1) ÖĞRETMENLER (1) ölüm (1) ÖNEMLİ (81) Özel denetçi (1) ÖZEL HASTANE (1) Özel SMMM (1) Özel SMMM Sınav (1) Özel SMMM Sınav Programı (1) ÖZELGE (1364) Özelge nedir (1) ÖZELGELER (240) Özürlü Teşvik (1) Para kazanmanın yolu (1) park yasağı (2) PART-TİME (1) PART-TİME İŞ SÖZLEŞMESİ (1) PARTTİME iş sözleşmesi (1) Pasaport (1) piyango (1) Pratik Bilgiler (1) Prim (2) Prim borcu (1) PRİM KESİLECEK KAZANÇLAR (1) PRİME ESAS KAZANÇ (1) Prof. Abuzer Kendigelen (1) Prof. Dr Erdoğan Moroğlu (1) Prof. Dr. Şükrü Kızılot (1) Prof. Dr. Ünal Tekinalp (1) RESMİ GAZETE (142) RESMİ GAZETEDE BUGÜN (1) Resul KURT (1) S (1) Sağlık (2) Sağlık Bakanlığı (1) Sağlık Bakanlığını (1) Sağlık Bakanlığını Yeniden Yapılandırdık (1) sağlık hizmeti (2) Sağlık prim borcu (1) Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi (1) sağlık sigortası (3) sağlık yardımı (1) sağlıktan nasıl faydalanacak? (1) SAHTE BELGE DÜZENLEME (1) SAHTE fatura DÜZENLEME (1) Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların emekliliğe hak kazanma şartları (1) Sakatlık indirimi (1) Sebepsiz İŞTEN atılan (1) Sendikalar (1) serbest meslek (1) SERMAYE KOYMA BORCU (1) SERMAYE ŞİRKETLERİ (1) Sevki olmayan doktora gidemeyecek (1) Sezgin Özcan (1) sgdp (3) SGK (5754) SGK borcu (1) SGK gurbetçi (1) SGK HABER (3115) Sgk Hizmet (1) Sgk Hizmet Dökümü (1) SGK hizmetleri (1) SGK İdari Para Cezaları (1) SGK MAKALE (440) SGK para cezaları (1) SGK Primleri (1) sgk SMS HİZMETLERİ (1) sgk soru ve cevap (1) SGK Taksitlendirmelerinin ödeme süresi uzatılmıştır (1) Sigara (1) sigorta (2) Sigorta başlangıç tarihinde rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor (1) Sigorta Prim Desteği (1) sigorta primi (1) Sigortalılık öncesi doğum (1) SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILAN İŞÇİLERİN HAKLARI VE YAPILMASI GEREKENLER (1) Sinema (1) sirali (1) sirkete (1) smmm (3178) SMMM Defter Bilgi Girişi (1) SMMM'ler Defter Tasdik Şifrenizi Aldınız mı? (2) SMS HİZMETLERİ (1) SORU CEVAP (28) SOSYAL GÜVENLİK (3181) SOSYAL GÜVENLİK DESTEK (1) Sosyal Güvenlik Kurumu (3) Sosyal Güvenlik Uygulamalarında İdari Para Cezaları (1) Sosyal Sigortalar (1) söylüyor (1) Sözleşme (1) Sözleşmeli öğretmenlere tanınan yeni özlük hakları (1) sözleşmenin konusu (1) SÖZLEŞMESİNİN (1) SPAS (1) spas sorgulama (1) ssk (4665) SSK (1) SSK’lı normal işe girmeden evvel kaza geçirenler malülen emekli olamazlar (1) STAJYER MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ (1) Suret (1) Sürekli iş göremezlik (1) Süresi Uzatıldı (1) Şehit çocukları (1) şirket (2) şirketler (1) ŞÜKRÜ KIZILOT (2) T.C. taşınmaz numarası (1) taban aylığı (1) Taksi (1) Taksiciler (1) Taksiciler sigorta (1) talep ve taahhüt formu (1) tam (2) Tapu (2) Tapu Sicili Tüzüğü (1) Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (1) TAPU YASASI (1) Tapunuz kaybolursa (2) tarafları bağlayıcı nitelik. (1) Tarhiyat Öncesi (1) Tarhiyat Öncesi Uzlaşma (1) tarife (1) tarifesi (1) TARİFESİ 2012 (1) Tarihi Eser Niteliğindeki Özel Binaların Yıkılarak Yeniden İnşaasında Asgari İşçilik Uygulaması (1) Tarla (1) Taşeron (1) TAŞERON İŞÇİLERİ (1) TCDD (1) TEBLİĞ (683) TEBLİĞ 281 (1) Tedavi İçin Yurtdışına Gönderilme (1) Telekom (2) tepliğ (3894) tersini (1) teşvik (1) Tevkifat (1) TEVKİFAT (muhasebe kayıtları (1) Tevkifat Uygulaması (1) Ticaret Kanunu (1) Ticaret Unvanı için Dava Şartları (1) Trafik cezaları (1) Trafik cezaları artıyor (1) trafik cezası (2) TTK (4352) ttk Tutulması zorunlu ticari defterler (1) turkiye (3) tutulabilecek defterler (1) Tutulması zorunlu ticari defterler (1) TÜFE (1) TÜİK (1) Tüketici mahkemesi (1) Türev ürünler (1) Türk Telekom (2) türk ticaret kanunu (2) Türkiye İstatistik Kurumu (1) türkiye iş kurumu (1) TÜRMOB (1) UFRS (27) ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASINA UĞRAYAN ÇALIŞANIN BİLDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAKTIR? (1) Uluslararası Karayolu Taşımacılığında KDV İadesi (1) UMSK (1) UYGULAMASI (1) Uzaktan çalışma (1) Uzlaşma talebi (1) Uzlaşma talep süresi (1) ücret (1) ücret dışı gelirler (2) Ücret Garanti Fonu (1) Ücret Gelirleri (2) Ücret haczi (1) ÜCRETİNDE (1) Ücretlerin Vergilendirilmesi (1) ÜFE (1) VAN (1) Varlık kiralama şirketleri nedir (1) VEDAT İLKİ (1) Veraset Belgesi (1) vergi (1692) VERGİ İNCELEMELERİ (1) vergi oranı (1) vergi oranları (1) Vergi Tarifesi (1) VERGİDEN İSTİSNA YEMEK BEDELİ (1) Vergileme (1) Verileri Nelerdir (2) vize süresi (1) vuk (4569) VUK 410 (1) Web Sitesi (1) www.edefter.gov.tr (3) www.sgk.gov.tr (1) X RESMİ GAZETEDE BUGÜN (29) Yabancı (1) Yabancı çalışanlar (1) Yabancı GSS (1) yabancı hekim (1) Yabancı Sermayeli Şirket Kurulumu İzne Tabi Midir? (1) YABANCI UYRUKLULARIN SİGORTALILIK İŞLEMLERİ (1) Yabancıların çalışma izin kriterleri (1) YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER (1) Yapı Denetim (1) Yapı denetimi hizmet sözleşmeleri (1) yapı kredi bankası hesap işletim ücreti (1) yapı kredi bankası işletim ücretinin iadesi (1) yapı kredi hesap işletim ücreti (1) YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ (1) yardıma muhtaç kadınlara (1) Yasal Defterler (2) YAŞLILARA SİGORTA (1) Yaşlıya sigortalı bakım (1) yaştan emeklilik (1) Yazılar (1) YAZILAR (358) Yeni Sayıştay Kanunu Neleri Beraberinde Getirdi (1) yeni Ticaret Kanunu (1) Yeni TTK (3110) Yeni TTK'da Şirketler Kendi Hisselerini Edinebilecek (1) Yeni TTK'da Uluslararası Muhasebe Standartları (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNU (9) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE MALİ MÜŞAVİRLİK RUHSATINA (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA LİMİTED ŞİRKETLER (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA SÜRELER (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNU (1) Yeniçarşım (1) YERLİ OTOMOBİL (1) yeşil (1) Yeşil kart (9) Yeşil kart kalkmıyor (1) YEŞİL KARTIN DEVİR İŞLEMLERİ (1) Yılbaşından itibaren Yeşil Kart sistemi kalkıyor (1) Yıllar İtibari İle Asgari Ücretler (2) Yıllarında Çalıştığı İçin Aylıkları Kesilen Gurbetçi Emeklilere Müjde (1) YILLIK (1) Yine Kanun Tasarısında Denetçi olamayacaklar (1) yonetim-kurulunun (1) yurt dışı (1) yurt dışı Borçlanm (1) YURT DIŞINA GÖTÜRÜLEN TÜRK İŞÇİLERİ (1) Yurt Dışında İnşaat (1) yurtdışı borçlanması (1) Yurtdışı borçlanmasında emekli aylığı (1) YURTDIŞINDA (1) YURTDIŞINDAN OLAN ALACAKLAR (1) Zayi Olan Mallar (1) Zorunlu Deprem Sigortası (1) Zorunlu Sağlık (2)