Yeni Limited Ortaklıklar Hukuku’na Bakış
Limited ortaklıklar, mevcut TTK sisteminde girişimciler tarafından en cok tercih edilen ortaklık tipidir. Bunun ardında, şirketin duşuk bir sermayeyle ve coğunlukla Bakanlık’ın model olarak belirlediği yalın bir ortaklık sozleşmesi kullanılarak kolaylıkla kurulabilmesi, şirket mudurunun veya mudurlerinin uzun sureyle atanabilmesi, ortak sayısı yirmiden az olan limited ortaklıklarda ortaklar kurulunun anonim ortaklığa nazaran daha kolay toplanabilmesi ve kanunun ongorduğu bicimde işlemeyen limited ortaklıkların herhangi bir yaptırımla karşı karşıya gelmemesi sayılabilir.
Mevcut TTK’da limited ortaklıklara ilişkin kurallar dikkate alındığında, limited ortaklığın aslında bir tur sermaye ortaklığı olarak tasarlandığı ancak bir cok ozelliğin bu şirketi kişi şirketlerine yaklaştırdığı gorulmektedir. Bu hukuki karakteristik, kacınılmaz olarak limited ortaklıkların adeta bir tur “ortakların sorumluluğunun sınırlandırıldığı şahıs şirketi” olarak algılanmasına yol acmıştır. Kural olarak, limited ortaklığın buyuk ticari faaliyetlerin yurutulmesinde kullanılmasına bir engel yoktur; ancak pay devrinden karar alınmasına değin uzanan
yelpazede bir cok hukuki mekanizma, son derece işlevsiz konumdadır.
Bu olgulardan hareketle Yeni TTK, limited ortaklıkları gercek bir sermaye ortaklığına donuşturen, hukuki niteliğinin elverdiği olcude anonim ortaklıklara yaklaştıran bir anlayışı benimsemektedir. Bu anlayışın en somut belirtileri, limited ortaklıkların finansal duzen acısından anonim ortaklıklarla aynı kurallara tabi tutulması, pay devrinin kolaylaştırılması ve ortaklar kurulunda karar alma mekanizmalarının basitleştirilmesi.
Buna karşılık Yeni TTK, limited ortaklığı belirli yonlerden anonim ortaklığın alternatifi olarak one surmektedir: Pay devrinin yasaklanabilmesi,yan edim yukumluluklerinin ve ek odeme yukumluluklerinin ortaklık sozleşmesinde yer bulması ve başta opsiyon hakları olmak uzere Borclar Hukuku’na ozgu mekanizmaların ortaklık sozleşmesinde duzenlenebilmesi ve ucuncu kişilere karşı ileri surulebilmesi gibi hukuki duzenlemeler, bu olguya işaret etmektedir.
Bu amacla, ilk olarak limited ortaklıkların Yeni TTK’da hangi alanlarda anonim ortaklıklarla aynı kurallara tabi tutulduğunu inceledikten sonra, limited ortaklığın kendine ozgu hukuki mekanizmalarını ele alacağız. Bu incelemede,kanunun, anonim ortaklığa ozgu bazı kuralların “doğrudan doğruya”, bazı kuralların ise kıyasen uygulanmasını ongorduğune işaret edilmelidir.
Limited Ortaklıkların Anonim Ortaklıklarla Aynı Kurallara Tabi Tutulduğu Alanlar
1. Kuruluştaki Aksaklıklardan Dolayı Fesih Davası (YTTK.m. 644)
Limited ortaklık da bir kez kurulduğunda, artık şirketin yokluğuna veya gecersizliğine hukmedilemez. Ancak, kuruluştaki aksaklıklardan dolayı alacaklıların, pay sahiplerinin veya kamunun menfaatleri onemli bir şekilde tehlikeye duşurulmuş veya ihlal edilmiş olursa, mudurler, ortaklar, alacaklılar veya Bakanlık, şirketin feshini dava edebilecektir.
2. Bağımsız denetim/ İşlem denetimi/Ozel Denetim (YTTK m. 635)
Anonim ortaklıklarda finansal duzenin şeffafl ığına ilişkin onemli bir guvence yaratan bağımsız denetim, şirketi ve ilgilileri zarara uğratma riski yuksek olan spesifi k işlemlerin denetimini kapsayan işlem denetimi ve ozel olarak paysahipliği haklarını zarara uğratan hukuki işlemlerin sınanmasına hizmet eden ozel denetim, yeni duzende limited ortaklıklara da uygulanacaktır.
Anonim ve limited ortaklıklar arasında kurulan bu paralellik, limited ortaklığın belirli normlar dahilinde kurumsal yapılanma zorunluluğunu beraberinde getirmekte; limited ortaklığın kişi ortaklığı karakteristiğini onemli olcude zayıfl atmaktadır.
Yeni TTK’da limited ortaklığı kuşatan bu denetim sistemi, deyim yerindeyse limited ortaklığın kapısından iceri dahi giremeyen ortak acısından oldukca onemli bir yeniliktir.
3. Finansal Tablolar, Yedek Akceler ve Yıllık Faaliyet Raporu (Yeni TTK m. 610)
Evrensel finansal raporlama standartlarının TMS uzerinden Turk Hukuku’na yansıtılması, sadece anonim ortaklıkların değil, limited ortaklıkların finansal duzenini de etkileyecektir. Anonim ortaklıklarda durust resim verme ilkesi ekseninde bicimlendirilen finansal tablolar ve yıllık faaliyet raporuna ozgu kurallar, limited ortaklıklarda da uygulanacaktır. Limited ortaklıklarda da mudurler,bilanco gununden itibaren altı ay icinde; finansal tabloları, yonetim kurulunun yıllık faaliyet raporunu, kar dağıtımına ilişkin genel kurul kararını, denetcinin 403 uncu madde uyarınca verdiği goruşu ve genel kurulun buna ilişkin kararını, Turkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilan ettirmekle ve şirketin internet sitesine koymakla yukumludur(YTTK.m. 610, 524).
Limited ortaklıkların yedek akcelerine de, anonim ortaklıklardaki yedek akcelere ilişkin YTTK.m. 519-523 hukumleri uygulanacaktır.
4. Komisere ilişkin duzenlemeler haricinde,Genel Kurul Toplantısına Cağrı/Azlığın Cağrı ve
Gundeme Madde Ekletme Hakkı/ Genel Kurula Hazırlık Onlemleri/ Tutanak/ Genel Kurula
Yetkisiz Katılma (YTTK m.617)
Yeni TTK’da limited ortaklıklardaki “ortaklar umumi heyeti”, anonim ortaklıklarda olduğu gibi “genel kurul” olarak adlandırılmıştır. Yirmi ortaktan fazla ortağın bulunması halinde genel kurula anonim ortaklık genel kuruluna ilişkin kuralların uygulanmasını ongoren mevcut TTK’nın aksine, Yeni TTK, ortak sayısını esas almadan,limited ortaklık genel kuruluna anonim ortaklık genel kuruluna ilişkin bazı hukumlerin kıyasen uygulanmasını ongormektedir (YTTK.m. 617).
Limited ortaklıklarda genel kurulun toplantıya davet edilmesi, toplanması ve karar almasına ilişkin sureclerdeki temel farklılıkları; Bakanlık komiserinin katılımına gereksinim olmaması, yetersayıların farklı oranlarda olması (YTTK.m. 620-621) ve genel kurulun toplanmadan karar alabilmesi (YTTK.m.614/4) olarak sayılabilir.
5. İntifa senetleri (Yeni TTK m. 584)
Yeni TTK, limited ortaklıklara da intifa senedi cıkarma imkanını tanımakta, bu olasılıkta anonim ortaklıklara ilişkin hukumlerin uygulanacağını ortaya koymaktadır.
6. Kuruculara Ozel Menfaatler Tanınması (YTTK.m. 578)
Limited ortaklıklarda kurucu intifa senedi cıkarılmasına imkan tanınmış; buna ilişkin olarak anonim ortaklıklara ozgu kuralın uygulama alanı bulacağı acıkca belirtilmiştir (YTTK.m. 578,348). Bu yaklaşım,
1) Limited ortaklıklarda intifa senetlerinin cıkarılmasına izin verilmesine,
2) Bu senetlerin anonim ortaklıklardaki intifa senetlerine ilişkin kurallara tabi kılınmasına ve
3) Limited ortaklıkların finansal duzen acısından anonim ortaklıklarla aynı kurallara tabi kılınmasına uygun duşmektedir.
7. Şirkete Ayni Sermaye Konulması ve Ayınların Devralınması (YTTK.m. 578)
Anonim ortaklıklarda ayni sermayenin konulmasına ve ayınların devralınmasına ilişkin sistem (YTTK.m. 342-343), şeffafl ık ve malvarlığının korunması ilkelerinin bir sonucudur. Aynı kuralların limited ortaklıklara yansıtılması, limited ortaklıkların sermaye ortaklığı karakteristiğini on plana cıkarmaktadır.
8. Hazırlık Donemi Faizi (YTTK m. 609) ve Sermaye Artırımında Kıyasen Uygulanacak Kurallar (YTTK m. 590-591)
Hazırlık donemi faizi, şirketin işleteceği ticari işletme faaliyete gecene değin ortaklara odenmesi kararlaştırılan ve esas itibariyle şirkete katılımı teşvik etmeye yonelik bir bedeldir. Limited ortaklıkta da, ticari işletmenin faaliyete gecmesinin zaman alacağı durumlarda şirket sozleşmesiyle, ortaklara hazırlık donemi faizi odenmesi kararlaştırılabilir.
Bu takdirde, anonim ortaklıklara ilişkin hukumler (YTTK.m. 510) uygulama alanı bulacaktır.
Limited ortaklıklarda sermaye artırımına ilişkin duzenlemede, anonim ortaklığa ilişkin hukumlerin doğrudan veya kıyasen uygulanacağına ilişkin acık bir hukum bulunmamaktadır. Ancak sermaye artırımı ayni sermaye konulması suretiyle gercekleştiriliyorsa, anonim ortaklıklarda ayni sermaye konulmasına ilişkin kurallar burada da uygulamaalanı bulacaktır. Diğer yandan,limited ortaklıklarda da yeni pay alma hakkı (ruchan hakkı), ancak haklı sebeplerin varlığı halinde ve sermayenin % 60’ının olumlu oyuyla kısıtlanabilecektir veya kaldırılabilecektir.
9. Sermaye Azaltımı (YTTK m. 592)
Limited ortaklıklarda sermayenin azaltılmasına, anonim ortaklıklardaki kurallar kıyasen uygulanacaktır. Ancak limited ortaklıkların kendine has ozelliğinin bir gereği olarak, esas sermaye borca batıklığın giderilmesi icin azaltılıyorsa, bu takdirde ek odeme yukumlulukleri tamamen odenmeden sermaye azaltımı yoluna gidilemeyecektir (YTTK.m. 592).
10. Mudurlerin Bilgi Alma Hakkına ve Sorumluluğuna İlişkin Kurallar Anonim ortaklıklarda yoneticinin bilgi alma hakkının genişletilmesine ilişkin kural (YTTK.m. 392)
limited ortaklıklara da egemen kılınmıştır. Diğer yandan, mevcut TTK’da olduğu gibi, Yeni TTK’da da mudurlerin sorumluluğu anonim ortaklıklarda yoneticilerin sorumluluğuna ilişkin kurallara tabi tutulmuştur. YTTK.m. 644 hukmunde hem hukuki sorumluluk hem cezai sorumluluk hukumlerine gonderme yapılmıştır; sadece halktan para toplamaya ilişkin YTTK.m. 552’ye bilincli olarak gonderme yapılmamıştır; cunku limited ortaklıklar, anonim ortaklıkların aksine izinle dahi para toplayamazlar.
11. Genel Kurul Kararlarının Gecersizliği (YTTK m. 622)
Yeni TTK, genel kurul kararlarının kesin hukumsuzluğu ve iptal edilebilirliğine ilişkin hukumler anlamında, anonim ortaklıklarla limited ortaklıklara aynı kuralla tabi kılmaktadır. Anonim ortaklıklar icin ongorulen bu kurallar, kıyasen limited ortaklıklara da uygulanacaktır.
12. Mudurlerin Aldıkları Kararların Gecersizliği (YTTK.m. 644,m. 391)
Anonim ortaklıkta yonetim kurulu acısından ongorulen kural, limited ortaklıklar acısından da benimsenmiş; mudurlerin eşit işlem ilkesine aykırı olan, limited şirketin temel yapısına uymayan veya sermayenin korunması ilkesini gozetmeyen, ortakların ozellikle vazgecilmez nitelikteki haklarını ihlal eden veya bunların kullanılmalarını kısıtlayan ya da gucleştiren kararları ile ortaklar kurulunun devredilemez yetkilerine giren ve bu yetkilerin devrine ilişkin kararlarının kesin hukumsuz olacağı kabul edilmiştir.
13. Ortaklara Getirilen Odunc Yasağı
Anonim ortaklıklarda paysahibinin, istisnalar dışında şirkete borclanmasını yasaklayan hukum, limited ortaklıklar acısından da uygulama alanı bulmaktadır (YTTK.m. 644).
14. Sermayenin Kayba Uğraması ve Borca Batıklık (YTTK.m. 633)
Limited ortaklığın mali durumunun bozulması halinde, ortaklık sozleşmesinde duzenlenmiş olmak kaydıyla ek odeme yukumlulukleri devreye girecektir. Bunun dışında mali durumun zayıfl amasına, anonim ortaklıklara ilişkin YTTK.m. 376 vd. hukumleri uygulanacaktır.
15. Tasfiye Usulu İle Tasfiyede Organların Yetkileri (Yeni TTK m. 643)
Limited ortaklığın sona ermesinin sonucları hakkında, anonim ortaklıkla ilgili hukumler uygulanacaktır (YTTK.m. 636/5). Yeni TTK’nın anonim ortaklıklar acısından getirdiği onemli yeniliklerden biri, şirketin tasfi yesine ilişkin kuralların, uygulamanın ihtiyacları gozetilerek yeniden duzenlenmesidir. Sozkonusu kurallar, limited ortaklıkların tasfi yesine de uygulanacaktır.
Limited Ortaklıkların Hukukî Yapısının Unsurları
Yeni TTK’nın bir yandan limited ortaklıkları olabildiğince anonim ortaklıklara yaklaştırmaya,diğer yandan da limited ortaklığı anonim ortaklığın ciddi bir alternatifi ne donuşturme anlayışı bir cok duzenlemede somutlaşmaktadır.
Boylelikle Yeni TTK’da limited ortaklıklara ilişkin yeni sistem incelenirken hem bu anlayış hem de limited ortaklığın kendine has karakteristik ozellikleri gozonunde bulundurulmalıdır.
Tek Kişilik Ortaklık
Limited ortaklık, tek bir kişi tarafından kurulabilecektir (YTTK.m. 573/1). Bu bağlamda, limited ortaklıklar sonradan tek kişilik ortaklığa donuşebilecek, ozel olarak tescil ve ilana tabi olan bu husus bir sona erme nedeni oluşturmayacaktır.
Ortak sayısı, yine 50 kişiyi aşamayacaktır (YTTK.m.574/1).
Sermaye
Limited şirketin esas sermayesi, en az 10.000 TL olarak belirlenmiştir.
Ortakların Sorumluluğu Ortakların sorumluluğu, taahhut ettikleri sermayenin yanı sıra, aşağıda ayrıntıları acıklanacak olan yan edim yukumluluklerini ve ek odeme yukumluluğunun yerine getirilmesini kapsar (YTTK.m. 573/2). Yeni TTK, ortakları payları oranında kamu borclarından sorumlu kılan 6183 Sayılı Kanun’un 35/1 hukmune herhangi bir değişiklik getirmemiştir.
Ortaklık Sozleşmesinde Yeni Olanaklar
Yeni TTK’nın Gerekcesi’nde , anonim ortaklığın nesnel ve paya bağlı karakteristiğini korumak hususunda net bir tavır ortaya konulmuş; esas sozleşmede yer alacak hukumlerin Yeni TTK’nın anonim şirketlere ilişkin hukumlere aykırı bir bicimde duzenlenmesi de onlenmiştir (YTTK.m. 340). Anonim ortaklıklara ve limited ortaklıklara ilişkin hukuki rejimler karşılaştırıldığında,Kanun koyucu’nun anonim ortaklığın hukuki yapısının ortaklarca ozgurce bicimlendirilmesini arzu etmediği, buna karşılık bu amaca yonelenleri limited ortaklık kurmaya yonelttiği sonucuna
varılmaktadır.
Bu yaklaşımın hukuki izduşumleri, bir cok yonden tartışılabilir. Ancak bu tartışmalardan soyut olarak belirtilebilir ki, Kanunkoyucu limited şirketin ortaklık sozleşmesinde ortakların serbest iradelerine geniş hareket alanı tanımıştır:
1. Payın devri tamamen yasaklanabilir (YTTK.m.595/4).
2. Paylar gruplara ayrılabilir, imtiyazlar ongorulebilir (YTTK.m. 576/1/c).
3. Ortakları sermaye taahhudu dışında sorumlu kılan ek odeme yukumlulukleri ve yan odeme yukumlulukleri kararlaştırılabilir (YTTK.m. 577/1/c-d).
4. Ortaklara veto hakkı veya eşit oy halinde devreye girecek ustun oy hakları tanınabilir (YTTK.m.577/1/e).
5. Ortaklara genel kurulun cağrılması konusunda ozel haklar tanınabilir (YTTK.m. 577/1/h); oy hakkının hesaplanmasına yonelik olarak kanuni duzenden ayrılan mekanizmalar getirilebilir (YTTK.m. 577/1/ı).
6. Ortaklara getirilen yukumluluklere ilişkin cezai şart hukumleri ongorulebilecek (YTTK.m. 577/1/f); ayrıca ortakların cıkma ve cıkarılmasına ilişkin hukuki rejim, ayrıntılarıyla ortaklık sozleşmesinde duzenlenebilecektir (YTTK.m.577/1/k-l).
Kanunda ongorulen başka ornekleriyle birlikte bu geniş hareket alanı, limited ortaklığı “yapısı esnek bir şekilde bicimlendirilebilir bir sermaye ortaklığına” donuşturmektedir. Ancak gorulduğu uzere, limited ortaklığın hukuki yapısının bicimlendirilmesinde bir cok yonden eksen kavram olarak payın değil paysahibinin esas alınması ve Borclar Hukuku’na ozgu anlaşmaların ortaklık duzenine egemen kılınması, bir cok başka sebeple birlikte limited ortaklıkların tam anlamıyla anonim ortaklığın alternatifi olduğu savını zayıfl atmaktadır.
Bununla birlikte, Yeni TTK’nın limited ortaklıkların hukuki duzenini olabildiğince netleştirdiği dikkate alınmalıdır.
Ortaklar Kurulu’nda Yetersayılar
Yeni TTK, ortaklar kurulunda karar alınması surecini onemli olcude kolaylaştırmaktadır. Yeni TTK, olağan ve onemli kararlar arasında ayrım yapmakta; olağan kararlar acısından belirli bir toplantı yetersayısını aramamakta; karar yetersayısı olarak ise salt coğunluğu yeterli gormektedir. Aşağıda sayılan ve onemli karar olarak nitelendirilen kararların ise temsil edilen oyların en az ucte ikisinin ve oy hakkı bulunan esas sermayenin tamamının salt coğunluğunun bir arada bulunması halinde alınabilecektir:
1. Şirket işletme konusunun değiştirilmesi.
2. Oyda imtiyazlı esas sermaye paylarının ongorulmesi.
3. Esas sermaye paylarının devrinin sınırlandırılması, yasaklanması ya da kolaylaştırılması.
4. Esas sermayenin artırılması.
5. Ruchan hakkının sınırlandırılması ya da kaldırılması.
6. Şirket merkezinin değiştirilmesi.
7. Mudurlerin ve ortakların, bağlılık yukumune veya rekabet yasağına aykırı faaliyette bulunmalarına genel kurul tarafından onay verilmesi.
8. Bir ortağın haklı sebepler dolayısıyla şirketten cıkarılması icin mahkemeye başvurulması ve bir ortağın şirket sozleşmesinde ongorulen sebepten dolayı şirketten cıkarılması.
9. Şirketin feshi.
Ortaklık Payının Devri
Mevcut TTK, limited ortaklıkta payın devri konusunda farklı alternatifl er getirmektedir.
Payın devri tamamen yasaklanabilir veya iyice basitleştirilebilir. Ortaklar, ortaklık sozleşmesine koyabilecekleri bir hukumle, pay devrinin genel kurul tarafından onanması sistemini terk edebilirler.
Ortaklık sozleşmesinde pay devrine ilişkin yasaklama veya basitleştirme kuralı getirilmezse,payın devri genel kurulun onayına tabidir. Onama kararı, olağan yetersayılarla alınacaktır. Ayrıca şirket devir işleminin onaylanması başvurusuna 3 ay icinde yanıt vermezse, devre onay vermiş sayılacaktır (YTTK.m. 595/7).
Ortaklara Esas Sozleşmeyle Yuklenen Edimler:
Yan Edim Yukumlulukleri ve Ek Odeme Yukumlulukleri
Yan edim yukumlulukleri ve ek odeme yukumlulukleri, ortaklık sozleşmesiyle ortağa sermaye taahhudu dışında yuklenen borclardır.
Yan edim yukumlulukleri, ortağın şirkete karşı yerine getirmeyi taahhut ettiği donemsel nitelikteki edimlerdir. Ek odeme yukumluluğu ise, şirketin zarara uğraması olasılığında ortağı şirkete finansal destek sağlama borcu altına sokan bir yukumluluktur.
İlk ortaklık sozleşmesi veya sonradan ortaklık sozleşmesi değişikliğiyle ek odeme yukumluluğu ve yan edim yukumluluğu ongorulebilir. Sonradan bu yukumluluklerin ongorulmesi, oybirliğiyle soz konusu olabilir (YTTK.m. 607).
Ek Odeme Yukumlulukleri
Esas sozleşmeyle ongorulmesi zorunludur.
Ortaklardan ek yukumluluklerini yerine getirmeleri,ancak aşağıdaki hallerden birinin varlığı halinde istenebilir (YTTK.m. 603):
- Esas sermaye + kanuni yedek akceler toplamının şirket zararını karşılayamaması
- Şirketin ek araclar olmaksızın yoluna devam edememesi
- Ortaklık sozleşmesinde tanımlanan+ oz kaynak ihtiyacı doğuran bir halin ortaya cıkması
Ek odeme tutarı belirlidir; her bir ortağa azami olarak payın itibari değerinin iki katı tutarında ek odeme yukumluluğu getirilebilir. Her ortak , kendi ek odeme yukumluluğunden sorumludur; ortaklar arasında teselsul soz konusu değildir.
Ortaklarca yapılan ek odemenin iadesi; ancak iade edilecek tutarın, kanuni yedek akcelerden/diğer serbest fonlardan karşılanabilir olduğunun işlem denetcisince doğrulanması halinde soz konusu olabilir (YTTK.m.605).
Ek odeme yukumluluğunun azaltılması ve kaldırılması, ozvarlıkların zararı karşılamasına bağlıdır. Bu hukuki işlem, esas sermayenin azaltılmasına ilişkin hukumlere tabidir (YTTK.m. 603/6).
Yan Edim Yukumlulukleri
Yan Edim Yukumlulukleri (YTTK m. 606)ise doğrudan doğruya, işletme konusunun gercekleştirilmesi icin ortakların desteğinin sağlanmasına yonelmektedir. Yan edim yukumluluklerinin, konusu, kapsamı ve koşulları ortaklık sozleşmesinde belirlenir. Buna ilişkin ayrıntılar, genel kurula da bırakılabilir.
Mudurun Hukuki Konumu
Şirket mudurlerinden en az birinin yerleşim yerinin Turkiye’de bulunması ve bu mudurun şirketi tek başına temsile yetkili olması gerekir (YTTK.m. 628/1). Yeni TTK’da mudurlerin ozen ve bağlılık yukumlerine ilişkin kıstaslar kanunda sayılmış; mudurlerin (diğer) tum ortaklarca aksi yazılı olarak kararlaştırılmadıkca rekabet yasağı altında bulunduğu acıkca hukme bağlanmıştır (YTTK.m. 626/1-2). Mudurlerin, ortaklara karşı eşit işlem yapma yukumluluğu de acıkca kanunda ongorulmuştur (YTTK.m. 627).
Mudurlerin devredilemez ve vazgecilemez yetkileri ise, YTTK.m. 625 hukmunde şu şekilde sayılmaktadır:
1. Şirketin ust duzeyde yonetilmesi ve yonetimi ve gerekli talimatların verilmesi.
2. Kanun ve şirket sozleşmesi cercevesinde şirket yonetim orgutunun belirlenmesi.
3. Şirketin yonetimi icin gerekli olduğu takdirde, muhasebenin, finansal denetimin ve finansal planlamanın oluşturulması.
4. Şirket yonetiminin bazı bolumleri kendilerine devredilmiş bulunan kişilerin, kanunlara, şirket sozleşmesine, ic tuzuklere ve talimatlara uygun hareket edip etmediklerinin gozetimi.
5. Kucuk limited şirketler haric, risklerin erken teşhisi ve yonetimi komitesinin kurulması.
6. Şirket finansal tablolarının, yıllık faaliyet raporunun ve gerekli olduğu takdirde topluluk finansal tablolarının ve yıllık faaliyet raporunun duzenlenmesi.
7. Genel kurul toplantısının hazırlanması ve genel kurul kararlarının yurutulmesi.
8. Şirketin borca batık olması halinde durumun mahkemeye bildirilmesi.
Ayrıca şirket sozleşmesinde, mudurlerin belirli kararlarının genel kurulun onayından gecirmesi kararlaştırılabilecektir (YTTK.m. 625/2).
Ortaklar Kurulunun Hukuki Konumu
YTTK, ortaklar kurulunun da vazgecilemez ve devredilemez yetkilerini saymaktadır (YTTK.m.616). Hukum, devredilemez ve vazgecilemez yetkileri, ortaklık sozleşmesinde yer alması zorunlu olanlar ve zorunlu olmayanlar olmak uzere iki kategoride ele almaktadır.
Ortaklıktan Cıkma ve Cıkarılma
Limited ortaklığın karakteristik ağırlığı, sermaye ortaklığı karakteristiğine kaydırılmış ise de, ortaklığın devamı, ortaklar arasındaki guven ilişkisi uzerine inşa edilmiştir. Bu nedenle, haklı sebeple ortaklıktan cıkma, cıkarılma, haklı sebeple fesih kurumları muhafaza edildiği gibi; ortağın şirketten cıkması ve cıkarılması ile ayrılma akcesi kurumları, oldukca ayrıntılı olarak duzenlenmiştir. Haklı sebepler dışında, ortağın hangi koşullarda ortaklıktan cıkma hakkını kullanabileceği, bunun yanı sıra, haklı sebepler dışında bir ortağın hangi koşullarda ortaklıktan cıkarılabileceği, ortaklık sozleşmesinde duzenlenebilecektir (YTTK.m. 638,640). Ortaklardan biri cıkma hakkını kullandığında, diğer ortaklar kendilerine mudurlerce ortağın cıkma hakkını kullandığı bildirildikten itibaren bir ay icinde cıkmaya katılabileceklerdir (YTTK.m. 639).
Ortaklar arasındaki guven ilişkisini zedeleyen veya cıkarılmasını haklı kılan başka bir sebebin oluşumuna yol acan bir ortak hakkında, haklı sebeple ortaklıktan cıkarma davası acılabilir.
Bunun dışında, ortaklık sozleşmesinde ortağın cıkarılmasına ilişkin olarak haklı sebebin dışında başkaca sebepler de ongorulebilir. Şirket tarafından cıkarma hakkı hukuka uygun bir bicimde kullanılmazsa, cıkarılan ortağın, cıkarma kararının kendisine bildiriminden itibaren uc ay icinde bu karara karşı iptal davası acma hakkı vardır (YTTK.m.640/2).
Gerek cıkma gerek cıkarılma halinde, şirketten ayrılan ortağın mali hakkının guvence altına alınması gerekmektedir. Yeni TTK’nın onem izafe ettiği bu konuda, ayrılan ortağın payının gercek değerinin kendisine odenmesi vurgulanmaktadır (YTTK.m. 641).Ortaklık sozleşmesinde ayrılma akcesinin belirlenmesi konusunda ortaklara geniş bir hareket alanı tanınmaktadır (YTTK.m. 641/2). Kanun, ayrılma akcesinin talep edilebilir hale gelmesine ilişkin koşulları da ortaya koymaktadır:
Ayrılma akcesinin ortağın ayrılmasıyla talep edilebilir olması icin, şirketin kullanılabilir bir ozkaynak uzerinde tasarruf etmekte olması, ayrılan kişinin esas sermaye paylarının devredilebilir olması ve esas sermayenin ilgili hukumlere gore azaltılması koşulları aranmaktadır (YTTK.m. 642). Kullanılabilir ozkaynak tutarı, işlem denetcisi tarafından belirlenecektir.
kaynak : yildirimercan.blogspot.com
Blog Arşivi
-
▼
2011
(4992)
-
▼
Temmuz
(704)
- Borcunu yapılandırıp peşin ödemeyi seçenlerin son ...
- SUÇ EKONOMİSİNİN DEV BİLANÇOSU
- 01.07.2011-31.12.2011 arası askerlik borçlanması m...
- Yalnızca Muhtar Beyanına Göre Tarım Bağ-Kurlusu Ol...
- YENİ TİCARET KANUNU UYGULAMA TAKVİMİ
- 25 bin çocuk SSK'lıya iptal 1 Mayıs 2008’de emekli...
- Aynı kurumdan dul ve yetim aylığı alınabilir mi?
- Son yedi yıl içinde olan isteğe bağlı prim ödemesi...
- Miras kalanlar da takipte
- Karınca da nereden çıktı
- SİPARİŞ FORMU VEYA SİPARİŞ MEKTUBUNUN DAMGA VERGİS...
- İktisadi kıymetlerde maliyete eklenen giderlerin i...
- Kasaplık hayvan ithalatında vergi indirimi Kasaplı...
- Emlak vergisi tebliği (2)
- Fazla çalışmanın tanık anlatımları ile tespitinde ...
- Sigortasız çalıştırana para cezası var mı?
- Sigortasız çalıştırana para cezası var mı?
- Panik yok, çözüm bulunur
- Emlak vergisi tebliği (2)
- İşsizlik maaşının şartları nelerdir?
- İşsizlik maaşının şartları nelerdir?
- 6111 Sayılı “Torba Kanun” ve Yeni Yönetmeliğe Göre...
- 6111 Sayılı “Torba Kanun” ve Yeni Yönetmeliğe Göre...
- Gelir İdaresi Başkanlığı 2011 Yılı Kurumsal Mali D...
- GİB DUYURU : Vergi Daireleri 1 Ağustos 2011 Pazart...
- İŞÇİ YILLIK ÜCRETLİ İZİN HAKKINI NE ZAMAN KULLANMA...
- İŞÇİ YILLIK ÜCRETLİ İZİN HAKKINI NE ZAMAN KULLANMA...
- Özürlülere Ait İndirimli Bina Vergisi Oranı (Sıfır...
- Vergi indirimi olan erken emekli olur
- Kaynak kullanımı destekleme fonu
- YENİ KIDEM TAZMİNATI FONU
- İŞÇİ YILLIK ÜCRETLİ İZİN HAKKINI NE ZAMAN KULLANMA...
- HAKSIZ ALINAN BİR VERGİ BEYANNAME DAMGA VERGİSİ
- Adli Tatil Hatırlatmaları
- Borçlanalım ama nasıl?
- Borçlanalım ama nasıl?
- Kredi Kullandırımının Özellikli Durumları
- Deloitte: Türkiye ekonomisi olumlu yönde ilerliyor
- 4/b Kapsamındaki Hizmetleriyle 4/a Kapsamından Yaş...
- 4/b Kapsamındaki Hizmetleriyle 4/a Kapsamından Yaş...
- Takdir Komisyonlarında Geçen Sürelerin Zamanaşımın...
- Ev Hanımlarına Kolay Sigorta Var mı?
- SGK'da sigortalılık çakışması ve çifte emeklilik
- 15 yıl öncenin defter ve belgeleri istenebilir mi?
- Emlak vergisi tebliği açıklamaları
- Kıdem tazminatı fonunda işçiler 10 yılı istemiyor
- Kiralanan Arsa Üzerine İnşaa Edilen Gayrimenkuller
- Yıllara Yaygın İnşaat Ve Onarım İşine Dönüşen Proj...
- Mali Müşavirler Dikkat: 405 ve 407 Sayılı Tebliğle...
- Mali Müşavirler Dikkat: 405 ve 407 Sayılı Tebliğle...
- Yatırım teşvik belgesinde yer alan makine ithalatı...
- GİB DUYURU : 2011 Yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi İk...
- GİB DUYURU : 2011 Yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi İk...
- GİB DUYURU : 2011 Yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi 2....
- GİB DUYURU : 2011 Yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi 2....
- GİB DUYURU : 2011 Yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi 2....
- KDV Tevkifatına Tabi Mallarda İade Ve Matrahta Değ...
- İŞKUR'dan ilginç öneriler "İş bulmanın püf noktala...
- Aidatı ödenmeyen kredi kartının kapatılması hukuka...
- Türkiye'nin En büyük 500 sanayi kuruluşu açıklandı
- Türkiye'nin En büyük 500 sanayi kuruluşu açıklandı
- Aidatı ödenmeyen kredi kartının kapatılması hukuka...
- İŞKUR'dan ilginç öneriler "İş bulmanın püf noktala...
- Kaçak mallar, hayali şirketler, naylon faturalar
- Faruk Çelik işçi için şans mı?
- Faruk Çelik işçi için şans mı?
- DEPOZİTOYA GÖZÜNÜZ GİBİ BAKIN YOKSA KİRANIZDANDA O...
- ŞİRKET ORTAKLARINA VERİLEN HUZUR HAKLARINDA AGİ UY...
- 4-1(a)’dan Emekli Olacak(SSK)’lıların Emekli Başvu...
- 4-1(a)’dan Emekli Olacak(SSK)’lıların Emekli Başvu...
- Ayda 30 Günden Az Çalışanlar İsteğe Bağlı Sigorta ...
- Ayda 30 Günden Az Çalışanlar İsteğe Bağlı Sigorta ...
- Su, elektrik, doğalgaz ve telefon faturalarının ge...
- Başlangıç için uzun vadeli sigorta kollarına prim ...
- Başlangıç için uzun vadeli sigorta kollarına prim ...
- Kıdem tazminatı fonu neleri içeriyor
- Kıdem tazminatı fonu neleri içeriyor
- Kapıcılar için asgari ücretin hesabı ve işverene m...
- Kapıcılar için asgari ücretin hesabı ve işverene m...
- İflas eden bir şirketten olan alacak, değersiz ala...
- Avukatlık ücretinde KDV ve stopaj uygulaması nasıl...
- Avukatlık ücretinde KDV ve stopaj uygulaması nasıl...
- KDV Tatbikatında Bilinmesi Gereken Özellikli Konular
- Bu kadar tesadüf olabilir mi?
- Bu kadar tesadüf olabilir mi?
- Yeni Türk Ticaret Kanunu'nda "şirket birleşmeleri"
- Çok çalışınca maaş düşüyor mu?
- Çok çalışınca maaş düşüyor mu?
- Euro ve dolar ne olacak
- Euro ve dolar ne olacak
- 5510 ve 6111 Sayılı Kanun’da Evlenmemiş Kız Çocukl...
- 5510 ve 6111 Sayılı Kanun’da Evlenmemiş Kız Çocukl...
- Yurtdışına götürülen işçiler için emeklilik sigort...
- Yurtdışına götürülen işçiler için emeklilik sigort...
- Bir uzatma da Maliye'den
- FİNANSAL KİRALAMA DEVİR FATURASI GELİNCE YAPILACAK...
- ŞİRKETLERİN İFTAR YEMEĞİ GİDERLERİ İNDİRİM KONUSU ...
- Vergi Cezasının Muhatabı Hapis Cezasının Muhatabı ...
- 4857 SAYILI İŞ KANUNUNUN 25 MADDESİNİN II.BENDİNİN...
- Vay çalışanın haline!
-
▼
Temmuz
(704)
BU HAFTA EN ÇOK OKUNANLAR
-
Los Angeles, California – November 25, 2024 – Reynold Aquino, a renowned authority in water treatment and a prolific writer on water purifi...
-
AKTİFE KAYITLI TAŞINMAZLARIN SATIŞININ KURUMLAR VERGİSİ VE KATMA DEĞER VERGİSİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ I- GİRİŞ Son yıllarda bazı firmal...
-
Black Friday is the perfect time to upgrade your home with a water softener and save big! Soft water can do wonders for your hair, skin, and...
-
Kanunen Kabul Edilmeyen Giderler Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan l ve 2 No.lu Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğleriyle Türkiy...
-
Firmalar genellikle şehirlerarası yollara, şehir girişlerine, hava alanı yakınlarına veya şehir içinde binaların üstlerine veya uygun olan ...
-
. . . Geçici Vergi Dönemlerinde Ödenmeyen Ssk Primleri Ödenmeyen Ssk Primleri . . . . Son olarak vermiş olduğumuz 2011 yılı 2.döneme ai...
-
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.10.01.00/ 467 22/07/2011 Konu : Kanuna Göre...
-
213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun (VUK) 230. maddesinde; satılan malların teslim tarihi ve irsaliye numarası ile ilgili olarak; I- GİRİŞ “...
-
Los Angeles, California - November 21, 2024 - World-renowned water expert Reynold Aquino is excited to announce exclusive discounts on prem...
-
Avans Kâr Payı Dağıtımı ve İlgili Dönemin Sonuçlarına Göre Avans Kâr Payı Dağıtımının Muhasebeleştirilmesi I- GİRİŞ Bilindiği üzere, Hazira...
EN ÇOK OKUNANANLAR
-
2012 1. ve 2. Dönem Asgari Ücret Maliyeti 4857 sayılı Kanununun 39. maddesine göre; iş sözleşmesi ile çalışan ve 4857 sayılı Kanunun kapsam...
-
2012 Yılı Sınıf Değiştirme Hadleri (2012 Yılı Defter Tasdik Hadleri) 2011 yılı ve önceki yıllarda vergi mükellefiyeti bulunan ve 2011 yı...
-
2012 KAPICI MAAŞ HESABI
-
Genel Sağlık Sigortası Tescil Bilgileri Sorgulama E-SGM ”Gelir testi yaptıranlar, TC kimlik numarası ve kimlik bilgilerini girerek adresinde...
-
Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi Verme Süresinin Tatil Gününe Rastlaması I- GİRİŞ Mülga 505 sayılı Sosyal Sigortalar Yasası’nın 9. maddesinde ...
-
Mahkeme kararına göre ödenen faiz, mahkeme harçları, vekalet ücreti ile diğer icra ve mahkeme masraflarının gider olarak indirim konusu yapı...
-
ibraname Örneği İbraname Örneği 29 Mayıs 2011 İ B R A N A M E İŞVERENİN : Adı Soyadı/Unvanı : Adresi : ...
-
İş Kanununda Eşi Doğum Yapan Erkek İşçiye İzin Verilmesi Unutulmuş Mu? Tabi ki, hayır, unutma diye bir şey yok! Hatırlar mısınız burada ya...
Categories
.edevlet.com
(1)
‘Gelir Testi’
(1)
‘intibak zammı’
(1)
"EŞ DURUMU"
(1)
"muhasebe"
(21)
"Pratik Bilgiler "pratik bilgiler
(1)
(Stopaj
(1)
01.01.2012 - 30.06.2012 Asgari Ücret
(1)
01.07.2012 - 31.12.2012 Asgari Ücret
(1)
12 Eylül mağdurları
(2)
15 yıldan az memuriyet
(1)
16 Yaşından Büyükler Asgari Ücret
(1)
16 yaşını doldurmuş işçiler
(1)
18 Yaş GSS
(1)
18 Yaş Üstü
(1)
2-B arazilerinin satış şartları
(1)
2009 askerlik borçlanması hesaplama
(1)
2011 enflasyon
(1)
2011 kapanış işlemleri
(6)
2011 Yılbaşı Milli Piyango
(1)
2012
(105)
2012 açılış işlemleri
(6)
2012 Amortisman Sınırı
(1)
2012 ASGARİ
(1)
2012 ASGARİ ÜCRET
(2)
2012 Avukatlık Ücret Tarifesi
(1)
2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI
(1)
2012 defter
(1)
2012 Defter tasdi
(1)
2012 Defter Tutma Hadleri
(1)
2012 DİĞER KAZANÇ
(1)
2012 Fatura Düzenleme Sınırları
(1)
2012 Geçici Vergi Oranları
(1)
2012 Gelir Vergisi
(1)
2012 gelir vergisi oranlar
(1)
2012 GELİR VERGİSİ ORANLARI
(1)
2012 Gelir vergisi tarifesi
(2)
2012 Hesap Pusulası
(1)
2012 KAPICI MAAŞ HESABI
(1)
2012 milli piyango sonuçları
(1)
2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi
(1)
2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri
(1)
2012 MTV
(1)
2012 Sakatlık indirimi
(1)
2012 SGK İDARİ PARA CEZALARI
(1)
2012 VERGİDEN MÜSTESNA YEMEK BEDELİ
(1)
2012 YEMEK BEDELİ
(1)
2012 Yemek İstisnası
(1)
2012 Yılbaşı Milli Piyango
(1)
2012 YILI
(66)
2012 yılı asgari ücret
(2)
2012 yılı asgari ücret tutarları
(2)
2012 yılı cenaze ödeneği
(1)
2012 YILI DEFTER TUTMA
(1)
2012 YILI DEFTER TUTMA HADLERİ
(3)
2012 yılı emzirme ödeneği
(1)
2012 Yılı gelir
(1)
2012 Yılı gelir vergisi
(1)
2012 Yılı gelir vergisi dilimleri
(1)
2012 yılı gelir vergisi oranları
(1)
2012 Yılı Sakatlık İndirimi
(1)
2012 yılı vergi
(1)
2012 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı
(1)
2012 Yili Asgari Geçim İndirimi Tablosu
(1)
2B Arazi
(1)
2B Arazileri
(2)
31.10.2011 tarih 292 nolu karar
(1)
3600 günle emeklilik
(1)
4 ülkede kıdem tazminatı fonu
(1)
4/b Sigortalılık Bildirimi
(1)
4857
(1)
4857 sayılı
(1)
5 lira fazla katılım payı
(1)
6111 Sayılı Kanun
(1)
65 YAŞ
(1)
65 YAŞ AYLIĞI
(1)
65 yaş ve özürlü maaşı hangi hallerde kesilir?
(2)
657 s.DMK’ya göre istihdam şekilleri
(1)
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU
(1)
663 sayılı KHK
(1)
666 kanun
(1)
666 sayılı
(1)
8.000 TL üzerindeki ödemeler
(1)
975 lira taban
(1)
Açık Hesaplarınızın Ne Kadarını Tahsil Edebileceğinizi Biliyormusunuz
(1)
AGİ
(2)
AGİ NEDİR?
(1)
aidatlarını ödememekte direnirken
(1)
AİLE HEKİMLİĞİ
(1)
Akaryakıt fişi
(1)
Akşam Metin Taş
(1)
Alacak ve Borç Notları
(1)
Alarm İzleme Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlik Belgesi
(1)
Ali TEZEL
(1)
almanya
(1)
Almanya'dan yurtdışı borçlanma
(1)
ALO 170
(1)
Amortisman
(1)
Amortisman Sınırı
(1)
Analık sürelerinin borçlanılması
(1)
Ankara bomba
(1)
ANONİM ŞİRKET
(1)
Anonim şirketler
(1)
Anonim şirketler neden ve nasıl hisse senedi bastırmalıdır
(1)
ANONİM ŞİRKETLERDE MENKUL KIYMETLER
(1)
APARTMAN GÖREVLİLERİ AGİ
(1)
ARAÇLARIN Trafikten Silinmesi
(1)
Aralık 2011 Vergi Takvimi
(1)
ASBİS
(1)
ASBİS Nedir
(1)
ASGARİ GEÇİM
(1)
ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ
(1)
ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 2012
(1)
asgari geçim ücreti
(1)
Asgari Ücret
(8)
Asgari ücret 701
(1)
Asgari Ücret Maliyeti
(1)
Asgari Ücret ve Yasal Kesintiler
(2)
Asgari ücret yeni yılda
(1)
ASKERİ İŞ MÜFETTİŞLİĞİ
(1)
askerlik
(2)
askerlik borçlanma formu
(1)
askerlik borçlanma hesaplama
(1)
askerlik borçlanma hesaplaması
(1)
askerlik borçlanma işlemi
(1)
Askerlik borçlanması
(3)
ASKERLİK KANUNU
(1)
atama
(2)
Avukat
(1)
Avukatlık
(1)
AVUKATLIK ASGARİ
(1)
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET
(1)
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ
(1)
Avukatlık Ücret
(1)
Avukatlık Ücret Tarifesi 2012 Belirlendi
(1)
Aylığa Hak Kazanma Koşulları
(1)
AYLIK VE YILLIK ENFLASYON
(1)
baglilik
(1)
Bağ
(1)
Bağ-Kur
(5)
bağ-kur dökümü
(1)
Bağ-Kur İntibak
(1)
Bağ-Kur Tevkifatı
(1)
Bağımsız Denetçi
(2)
bağımsız denetçiler
(1)
Bağımsız denetim
(2)
Bağımsız Denetleme
(1)
BağKur
(4)
bağkur dökümü
(1)
Bağkur hizmet dökümü
(1)
bağkurlu dökümü
(1)
Bahçe Tapusu Olanların Tarım SSK’lısı Olup Olamayacaklarının Açıklanması
(1)
bakanı
(1)
Bankalar
(1)
Basit usul
(1)
Başbakan Tayyip Erdoğan
(1)
BAYRAM TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASI
(1)
BDDK
(1)
bedelli
(2)
BEDELLİ ASKERLİK
(4)
bedelli askerlik işlemleri
(1)
Bedelli çalışmaları bayramdan sonra
(1)
Belediyeden kiralanan seyyar sergi yerleri için kira ödemeleri üzerinden tevkifat yapılmayacağı
(1)
belli para
(1)
BEŞ PUANLIK
(1)
beyanname
(100)
Bilirkişi
(1)
Bilirkişilerin
(1)
Bilirkişiye Başvuru
(1)
binek
(1)
Binek otomobilin alım ve satımında KDV oranı kaçtır ?
(1)
Binek otomobilin KDV’sini
(37)
Bir Kişi İle Kurulabilecek
(1)
Bireysel Emeklilik
(1)
Bireysel Emeklilik Sistemine Yapılan Ödemeler
(1)
BİRLEŞME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: I
(1)
borçlanma
(1)
Borçlanma Bedelleri
(1)
Borçlunun bütün eşyaları haczedilemez
(1)
Borçlunun haline uygun evi haczedilemez
(1)
BUGÜNKÜ YAZILAR
(5117)
bülent deniz
(1)
C Özel Güvenlik Yöneticisi Kimlik Kartı
(1)
Cenaze Ödeneği
(1)
Creditnote
(1)
Cumhuriyet tarihi rekoru
(1)
ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ
(1)
çalışma ve sosyal güvenlik
(1)
Çalışmayan
(1)
çek
(1)
çek yasası
(1)
çevre temizlik vergisi
(1)
Çeyiz Yardımı
(1)
Çocuklar sağlık hizmeti
(1)
daha az prim
(1)
Damga Vergisi
(1)
danışman
(1)
Dar Mükellefiyet
(1)
debitnote
(1)
defter
(2)
Defter Bilgi Girişi
(1)
defter Kapanış Tasdiği
(1)
Defter tasdi
(1)
Defter Tasdikinde Ek Süre
(1)
defter tutulma
(1)
Defter ve belgeleri depremde kaybolanlar
(1)
Değer Artış KazançI
(1)
Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi
(1)
değerleme oranı
(1)
Denetçi olabilme
(1)
Denetçilerin Atanması
(1)
Denetçinin seçilmesi
(1)
Denetim raporu
(1)
Denetimin
(1)
Deprem bağışları
(1)
Deprem bağışlarının vergi matrahından
(1)
Deprem bölgesinde primi 1 gün bile yatana emeklilik
(1)
Deprem sigortası
(1)
deprem vergisi
(1)
Depremzede işçinin ücreti İş-Kur'dan
(1)
Depremzedelere müjde
(1)
DERNEKLER
(1)
DERNEKLER YÖNETMELİ
(1)
dilekçe
(224)
DİLEKÇE ÖRNEĞİ
(2)
DİLEKÇE ÖRNEĞİ Veri Sorgulama
(1)
DİLEKÇE ÖRNEKLERİ
(12)
DİLEKÇEYE
(1)
Dizi
(1)
DOĞUM BORÇLANMASI
(5)
Doğum ücretsiz izni ve izinden dönüşte işe başlama hakkı
(1)
dönem sonu
(6)
DÖNEM SONU İŞLEMLERİ
(7)
Dul aylığı
(1)
DUYURULAR
(568)
e devlet
(1)
E-Defter
(1)
e-devlet
(1)
e-haciz
(1)
ebeyanname
(100)
ece üner
(2)
Ecrimisil
(1)
edefter
(1)
edefter.gov.tr
(1)
edevlet
(1)
EKONOMİ
(626)
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan
(1)
Elektronik Defter
(1)
Emekli
(11)
emekli aylığı
(1)
emekli aylığını yükseltmek
(1)
Emekli aylıkları haczedilemez
(1)
Emekli dernekleri
(1)
Emekli İkramiyesi
(1)
emekli intibak
(1)
Emekli Sandığı
(3)
Emekli Sandığı dökümü
(1)
Emeklilerin maaşı
(1)
Emeklilik
(1)
Emeklinin alım gücü
(1)
Emeklinin intibakı
(1)
EMEKLİNİN YILLIK İZNİ
(1)
Emekliye
(1)
Emekliye intibak
(1)
Emekliye müjde
(1)
Emekliye tazminat
(1)
Emekliye zam geliyor
(1)
emlak vergisi
(4)
Emlak Vergisi bildirimi
(1)
Emsal kira
(1)
EMZİRME ÖDENEĞİ
(2)
ENFLASYON
(1)
Enflasyon Hesaplama
(2)
Engelli bakım maaşına konulan hacize mahkeme 'dur' dedi
(1)
Engelli Sigortalıların
(1)
Engellilere İş Müjdesi
(1)
erken emekli
(1)
Eski memur
(1)
Esnaf Sicil Kaydı Bağ-Kur'lu
(1)
Esnek Zamanlı Çalışma
(1)
eş durumu nakli
(1)
eşi vefat etmiş
(1)
EŞİT DAVRANMAMA TAZMİNATI
(1)
Etiketler: 292 nolu hakem heyeti kararı
(1)
ev hanımına
(1)
Ev hanımlarının emekliliği
(1)
Evlenme Ödeneği
(1)
evlilik
(1)
FAİZ
(2)
Faktoring İşlemlerinin Muhasebe Kaydı
(1)
FARK ÜCRETİ
(1)
faruk çelik
(1)
FASON HİZMETLERDE KDV İADESİ
(1)
FASON TEKSTİL
(1)
FATURA
(2)
Fatura Düzenleme
(1)
Fatura Düzenleme Sınırları
(1)
Fatura Kullanımı
(1)
Faturada Ayrıca Teslim Adresine Yer Verilebilir mi?
(1)
FATURAYA SÜRESİNDE İTİRAZ
(1)
fazla çalışma
(1)
Fazla mesai
(1)
Fazla mesai nasıl ispatlanacak
(1)
FESHİ
(1)
fesihte geçerli neden
(1)
Fiili Hizmet Zammı
(1)
Finanasal
(1)
Finanasal Kiralama
(1)
Finanasal Kiralama Muhasebe Kayıtları
(1)
Finansal kiralama
(1)
FİRMADA KULLANILAN OTOMOBİLİN KAZA YAPMASI SONUCU SERVİS ŞİRKETİ TARAFINDAN KESİLEN FATURANIN SİGORTA ŞİRKETİNE YANSITILMASI MUHASEBE KAYDI
(3)
FON İSİMLERİ
(1)
Foreks İşlemi
(1)
FRANSIZ ÜRÜNLERİ
(1)
Gayri Maddi Haklar
(1)
GAZETECİ VE GEMİ ÇALIŞANLARINI
(1)
GAZETECİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLUR
(1)
Geçici iş göremezlik
(1)
Geçici iş göremezlik ödeneği
(2)
Geçici Vergi Oranları
(1)
Geçici Vergide Yanılma Payı
(1)
gelir
(302)
gelir testi
(3)
GELİR TESTİ NEDİR
(1)
Gelir Testi Süresi Uzatıldı
(1)
Gelir testine müracaat bildirimi
(1)
Gelir Uzman
(1)
Gelir ve Aylıklarda Zamanaşımı Sürelerinin Eski ve Yeni Kanunla Karşılaştırılması
(1)
Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması
(1)
gelir vergisi
(2)
Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 280)
(1)
GELİR VERGİSİ ORANLARI
(1)
gelir.gov.tr
(125)
gelirler
(4772)
gelirler.com
(192)
gelirler.gov.tr
(4349)
gelirlergov
(111)
gemlik hakem heyeti
(1)
gemlik tüketici sorunları ilçe hakem heyeti
(1)
genek sağlık başvuru
(1)
Genel Sağlık Sigortalıs
(1)
Genel Sağlık Sigortası
(2)
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
(4)
GEREKEN
(1)
GEREKLİ BİLGİLER
(5)
ggs
(3)
GİB
(3286)
gib.gov.tr
(31)
gider pusulası
(1)
Giriş Sınavı
(1)
Götürü Gider
(1)
GSS
(9)
GSS DİLEKÇE ÖRNEĞİ
(1)
gss Prim Tablosu
(1)
GSS Sağlık
(1)
GSS tescil bildirim
(1)
Gurbetçi ev hanımı
(1)
GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TARİFE-SINIFLANDIRMA KARARLARI) (SERİ NO: 13)
(1)
GÜNDEM
(4934)
HABER
(4470)
habertürk tv
(2)
haciz
(1)
Hafta Tatili Ücreti
(1)
HAFTALIK YAYIN
(28)
hakem heyeti kararları
(1)
HASTA SEVK FORMU
(1)
hastane
(1)
Hem kocadan hem de anne-babadan aylık bağlanır mı
(1)
hesap işletim ücreti iadesi
(1)
hesap işletim ücreti iadesinin kararı
(1)
hesap işletim ücretine itiraz
(1)
hesap işletim ücretleri
(1)
hesap işletim ücretleri iadesi
(1)
Hesap numaraları
(1)
hesapişletim ücretinin iadesi
(1)
hız sınırı
(2)
hibe kredi
(1)
HİLELİ İFLAS ETMEK
(1)
Hizmet Dökümü
(1)
Hizmet grubu
(1)
https://www.turkiye.gov.tr/
(1)
hukuk
(1)
Irak
(1)
iade
(1)
İbraname
(1)
ibraname Örneği
(2)
için
(1)
İdari Para Cezaları
(1)
İhaleli İşlerde Kıdem
(1)
İhbar İkramiyesi
(1)
İhracat
(2)
İHRACATTA GVK
(1)
İhtirazi Kayıtla Beyan
(1)
ikinci derece usulsüzlük
(1)
İkramiyenizi güncel
(1)
İktisap Tarihi
(1)
İlk Defa Sigortalı Olarak Çalışmaya Başlamadan Önce Malûliyeti Bulananların Emeklilikleri
(1)
indirilebilir
(1)
indirim
(1)
İndirimli Orana
(1)
İndirimli Orana Tabi Satışlar
(1)
internet sitesi
(1)
İNTERNET SİTESİ ZORUNLULUĞU
(1)
İntibak
(6)
İntibak 2013'e kaldı
(1)
İntibak Maaş
(1)
intibak yasası
(3)
İNTİBAK YASASI 2012'DE YASALAŞIYOR
(1)
intibak zammı
(1)
İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Metin Yeşil
(1)
isteğe bağlı sigorta
(1)
istifa
(1)
İstifa eden işçinin hakları
(1)
istifa evrakları
(1)
İSTİSNA TUTARLARI
(1)
İŞ
(1)
İŞ GÖREMEZLİK BELGESİ
(1)
İş göremezlik belgesi değişti
(1)
İş Kanunu Para Cezaları
(1)
iş kazası
(1)
iş koçu
(1)
İş Sözleşmeleri
(1)
iş sözleşmesi
(1)
İşçi
(1)
İŞÇİ 1 ay içinde dava açabilir
(1)
İŞÇİ ALACAK BELGESİ
(1)
işçi izin hakları
(1)
İŞÇİ VE ESNAFIN ÖLÜMÜNDE CENAZE ÖDENEĞİ VERİLME ESASLARI
(1)
İşçilerin İzinleri
(1)
İşçilerin İzinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler
(1)
işçilerinin
(1)
İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR
(1)
İŞÇİNİN HAFTA TATİLİ
(1)
İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ
(1)
İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER
(1)
İŞÇİNİN İŞVERENE ÇEKECEĞİ İHTAR ÖRNEĞİ
(1)
İşçinin sadakat borcu
(1)
İŞE İADE EDİLME
(1)
İŞKUR
(4)
İşlem Denetçiliği
(1)
İşlem denetçisi
(1)
işletim ücreti iadesi
(1)
İşsizlik
(1)
İşsizlik maaşı
(1)
İşsizlik ödeneği
(1)
İŞSİZLİK ÖDENEĞİ
(1)
İŞSİZLİK SİGORTASI
(1)
İşsizlik yardımları
(1)
İşte yerli otomobilin gerçek fiyatı
(1)
İşten Ayrıldığımda Ne Kadar Kıdem Tazminatı Alabilirim
(1)
İşten Ayrılırsam Emeklilik Şartlarım Değişir mi
(1)
İşveren
(2)
işveren fesih
(1)
İşveren işçiden senet alabilir mi?
(1)
İşverenlerimizin Ücret
(1)
İZİN
(1)
KABAHATLER KANUNU
(1)
Kaçak işçi
(1)
Kaçak işçi çalıştıranlar
(1)
Kaçakçılık suçu
(1)
Kadın ve erkeğin emekli olma yaşları farklı
(1)
KADINLARIN DOĞUM İZNİ
(1)
Kadrolulara bayram hediyesi
(1)
kamu
(1)
kanun
(950)
kapanış muhasebe kayıtları
(6)
karşılıklı edimler
(1)
KARŞILIKSIZ ÇEK
(1)
KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILIYOR
(1)
Kart aidatı
(1)
kartı
(1)
KASIM MALİ TAKVİMİ
(1)
katılım payı
(1)
Katma Değer Vergisi Oranları
(1)
Katsayı
(1)
Katsayı uygulaması
(1)
Katsayı uygulaması kalktı
(1)
kayıt
(3178)
KDV
(81)
KDV indirimi
(1)
kdv oranları
(1)
KDV TEVKİFATI
(1)
Kenar
(1)
Kendi adınıza kayıtlı iş yerinde
(1)
kendisine yöneltilen soruların cevaplarını internetten de yayınlayabilecek
(1)
KEY
(1)
kıdem tazminatı
(7)
Kıdem Tazminatı dikekçe
(1)
Kıdem Tazminatı Fonu
(4)
Kıdem Tazminatı Fonu 1 Ocak 2012
(1)
KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ
(1)
Kıdem ve ihbar tazminatı
(1)
Kız Çocuklarına GSS
(1)
Kız Çocuklarına GSS Zorunlu mu
(1)
Kimler denetçi olabilir
(1)
Kimler yeşil kart alabilecek
(1)
Kira Geliri
(1)
Kiralama Muhasebe
(1)
Kiralama Muhasebe Kayıtları
(1)
KKDF
(1)
Klip ve Reklam Filmlerinde Çalışan Oyuncu ve Set İşçilerinin Sosyal Güvenliği
(1)
Know-how
(1)
KOBİ TFRS
(1)
kobilere-250-bin-tl-geri-odemesiz-destek
(1)
Kollektif
(1)
KONFEKSİYON HİZMETLERİNDE KDV
(1)
Konsinye Satışlar
(1)
KONUT KİRA GEELİRLERİ İSTİSNA TUTARLARI
(1)
Kooperatif
(1)
KRAMİYEDE YENİ DÜZENLEME
(1)
kredi
(1)
kredi kartı
(2)
Kurumlar Vergisinden Müstesna Kazançlarda Kur Farkları ve Vade Farklarının Durumu
(1)
Leasing
(1)
limit
(2)
limited şirket sözleşme
(1)
Limited şirkette fesih
(1)
liste
(1)
lkesi
(1)
Lütfi Köksal
(1)
MAAŞINA HACİZ
(1)
Maden işçisinin emekliliği
(1)
MADENDE EMEKLİLİK KOŞULLARI
(2)
MADENDE EMEKLİLİK TABLOSU
(2)
MAHKEME KARARLARI
(304)
Mal bildirimi
(1)
Mali Tablolar
(1)
MALİ TAKVİM
(2)
MALİYE
(4655)
Maliye Bakanlığı
(2)
Malul
(1)
malul olanların emekliliği
(1)
Malulen emekli olmanın şartları
(1)
Malullük aylığı
(1)
Malullük aylığı kimlere bağlanır
(1)
Mavi Kart Nedir
(1)
MEB’deki memur
(1)
Mehmet Şimşek
(1)
memur
(7)
Memur Emeklisi Avukat
(1)
memur ikramiye
(1)
memur maaşı
(1)
Memur ve emekliye zam
(1)
memura zam
(1)
Memurlar
(2)
Memurlara emekli
(1)
MEMURLARA GREV HAKKI
(1)
Memurlara rotasyon
(1)
Memurların taban aylığı
(1)
Memurların Yenilenen Hastalık Raporu
(1)
Memurun 2012 maaş zammı belli oldu
(1)
Memurun Dul
(1)
Memurun Dul ve Yetim
(1)
Meslek Hastalığı
(1)
Mevsimlik iş
(2)
Mevsimlik iş sözleşmesinde kıdem tazminatı
(1)
Mevsimlik işçi
(1)
miili
(1)
milli
(1)
milli piyango çekilişi sonuçları
(1)
milli piyango sıralı tam liste 2012
(1)
Montaj ve Taşımacılık Faaliyetlerinde Götürü Gider Uygulaması
(1)
Motorlu Taşıtlar Vergisi
(1)
MTV
(1)
mu
(1)
MUHASEBE
(5542)
MUHASEBE kayıtları
(164)
MUHASEBE KAYITLARI
(50)
Muhasebe Standartları
(1)
muhasebe uygulaması
(1)
Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu
(1)
MUHASEBECI DEFTER BILGI
(1)
muhasebeci
(3178)
Mükellefler Ba Bs formlarında düzeltme yapabilirler mi? Düzeltme yapılması durumunda ceza uygulanır mı?
(4)
müstahsil
(1)
Müşteri Bildirim Formu
(1)
Müşteri Devir Teslim Formu
(1)
NDE ÖDENMESİ
(1)
NO: 44)
(1)
noter
(2)
noter ihtar Örneğl
(1)
Noterler MUHASEBE
(1)
Noterlerin SGDP
(1)
Nüfus cüzdanı
(1)
Nüsha
(1)
olur
(1)
Onarma
(1)
Organını kendi isteği
(1)
otomobil
(1)
Otomotiv Sanayii Derneği
(1)
Ödediği KDV
(1)
ÖDEME
(1)
ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE YARDIMLAR
(1)
ÖĞRENCİ YAPILAN YARDIMLAR
(1)
öğretmen
(2)
öğretmen adayı
(2)
öğretmen adayları
(1)
ÖĞRETMENLER
(1)
ölüm
(1)
ÖNEMLİ
(81)
Özel denetçi
(1)
ÖZEL HASTANE
(1)
Özel SMMM
(1)
Özel SMMM Sınav
(1)
Özel SMMM Sınav Programı
(1)
ÖZELGE
(1364)
Özelge nedir
(1)
ÖZELGELER
(240)
Özürlü Teşvik
(1)
Para kazanmanın yolu
(1)
park yasağı
(2)
PART-TİME
(1)
PART-TİME İŞ SÖZLEŞMESİ
(1)
PARTTİME iş sözleşmesi
(1)
Pasaport
(1)
piyango
(1)
Pratik Bilgiler
(1)
Prim
(2)
Prim borcu
(1)
PRİM KESİLECEK KAZANÇLAR
(1)
PRİME ESAS KAZANÇ
(1)
Prof. Abuzer Kendigelen
(1)
Prof. Dr Erdoğan Moroğlu
(1)
Prof. Dr. Şükrü Kızılot
(1)
Prof. Dr. Ünal Tekinalp
(1)
RESMİ GAZETE
(142)
RESMİ GAZETEDE BUGÜN
(1)
Resul KURT
(1)
S
(1)
Sağlık
(2)
Sağlık Bakanlığı
(1)
Sağlık Bakanlığını
(1)
Sağlık Bakanlığını Yeniden Yapılandırdık
(1)
sağlık hizmeti
(2)
Sağlık prim borcu
(1)
Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi
(1)
sağlık sigortası
(3)
sağlık yardımı
(1)
sağlıktan nasıl faydalanacak?
(1)
SAHTE BELGE DÜZENLEME
(1)
SAHTE fatura DÜZENLEME
(1)
Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların emekliliğe hak kazanma şartları
(1)
Sakatlık indirimi
(1)
Sebepsiz İŞTEN atılan
(1)
Sendikalar
(1)
serbest meslek
(1)
SERMAYE KOYMA BORCU
(1)
SERMAYE ŞİRKETLERİ
(1)
Sevki olmayan doktora gidemeyecek
(1)
Sezgin Özcan
(1)
sgdp
(3)
SGK
(5754)
SGK borcu
(1)
SGK gurbetçi
(1)
SGK HABER
(3115)
Sgk Hizmet
(1)
Sgk Hizmet Dökümü
(1)
SGK hizmetleri
(1)
SGK İdari Para Cezaları
(1)
SGK MAKALE
(440)
SGK para cezaları
(1)
SGK Primleri
(1)
sgk SMS HİZMETLERİ
(1)
sgk soru ve cevap
(1)
SGK Taksitlendirmelerinin ödeme süresi uzatılmıştır
(1)
Sigara
(1)
sigorta
(2)
Sigorta başlangıç tarihinde rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor
(1)
Sigorta Prim Desteği
(1)
sigorta primi
(1)
Sigortalılık öncesi doğum
(1)
SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILAN İŞÇİLERİN HAKLARI VE YAPILMASI GEREKENLER
(1)
Sinema
(1)
sirali
(1)
sirkete
(1)
smmm
(3178)
SMMM Defter Bilgi Girişi
(1)
SMMM'ler Defter Tasdik Şifrenizi Aldınız mı?
(2)
SMS HİZMETLERİ
(1)
SORU CEVAP
(28)
SOSYAL GÜVENLİK
(3181)
SOSYAL GÜVENLİK DESTEK
(1)
Sosyal Güvenlik Kurumu
(3)
Sosyal Güvenlik Uygulamalarında İdari Para Cezaları
(1)
Sosyal Sigortalar
(1)
söylüyor
(1)
Sözleşme
(1)
Sözleşmeli öğretmenlere tanınan yeni özlük hakları
(1)
sözleşmenin konusu
(1)
SÖZLEŞMESİNİN
(1)
SPAS
(1)
spas sorgulama
(1)
ssk
(4665)
SSK
(1)
SSK’lı normal işe girmeden evvel kaza geçirenler malülen emekli olamazlar
(1)
STAJYER MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ
(1)
Suret
(1)
Sürekli iş göremezlik
(1)
Süresi Uzatıldı
(1)
Şehit çocukları
(1)
şirket
(2)
şirketler
(1)
ŞÜKRÜ KIZILOT
(2)
T.C. taşınmaz numarası
(1)
taban aylığı
(1)
Taksi
(1)
Taksiciler
(1)
Taksiciler sigorta
(1)
talep ve taahhüt formu
(1)
tam
(2)
Tapu
(2)
Tapu Sicili Tüzüğü
(1)
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
(1)
TAPU YASASI
(1)
Tapunuz kaybolursa
(2)
tarafları bağlayıcı nitelik.
(1)
Tarhiyat Öncesi
(1)
Tarhiyat Öncesi Uzlaşma
(1)
tarife
(1)
tarifesi
(1)
TARİFESİ 2012
(1)
Tarihi Eser Niteliğindeki Özel Binaların Yıkılarak Yeniden İnşaasında Asgari İşçilik Uygulaması
(1)
Tarla
(1)
Taşeron
(1)
TAŞERON İŞÇİLERİ
(1)
TCDD
(1)
TEBLİĞ
(683)
TEBLİĞ 281
(1)
Tedavi İçin Yurtdışına Gönderilme
(1)
Telekom
(2)
tepliğ
(3894)
tersini
(1)
teşvik
(1)
Tevkifat
(1)
TEVKİFAT (muhasebe kayıtları
(1)
Tevkifat Uygulaması
(1)
Ticaret Kanunu
(1)
Ticaret Unvanı için Dava Şartları
(1)
Trafik cezaları
(1)
Trafik cezaları artıyor
(1)
trafik cezası
(2)
TTK
(4352)
ttk Tutulması zorunlu ticari defterler
(1)
turkiye
(3)
tutulabilecek defterler
(1)
Tutulması zorunlu ticari defterler
(1)
TÜFE
(1)
TÜİK
(1)
Tüketici mahkemesi
(1)
Türev ürünler
(1)
Türk Telekom
(2)
türk ticaret kanunu
(2)
Türkiye İstatistik Kurumu
(1)
türkiye iş kurumu
(1)
TÜRMOB
(1)
UFRS
(27)
ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASINA UĞRAYAN ÇALIŞANIN BİLDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAKTIR?
(1)
Uluslararası Karayolu Taşımacılığında KDV İadesi
(1)
UMSK
(1)
UYGULAMASI
(1)
Uzaktan çalışma
(1)
Uzlaşma talebi
(1)
Uzlaşma talep süresi
(1)
ücret
(1)
ücret dışı gelirler
(2)
Ücret Garanti Fonu
(1)
Ücret Gelirleri
(2)
Ücret haczi
(1)
ÜCRETİNDE
(1)
Ücretlerin Vergilendirilmesi
(1)
ÜFE
(1)
VAN
(1)
Varlık kiralama şirketleri nedir
(1)
VEDAT İLKİ
(1)
Veraset Belgesi
(1)
vergi
(1692)
VERGİ İNCELEMELERİ
(1)
vergi oranı
(1)
vergi oranları
(1)
Vergi Tarifesi
(1)
VERGİDEN İSTİSNA YEMEK BEDELİ
(1)
Vergileme
(1)
Verileri Nelerdir
(2)
vize süresi
(1)
vuk
(4569)
VUK 410
(1)
Web Sitesi
(1)
www.edefter.gov.tr
(3)
www.sgk.gov.tr
(1)
X RESMİ GAZETEDE BUGÜN
(29)
Yabancı
(1)
Yabancı çalışanlar
(1)
Yabancı GSS
(1)
yabancı hekim
(1)
Yabancı Sermayeli Şirket Kurulumu İzne Tabi Midir?
(1)
YABANCI UYRUKLULARIN SİGORTALILIK İŞLEMLERİ
(1)
Yabancıların çalışma izin kriterleri
(1)
YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
(1)
Yapı Denetim
(1)
Yapı denetimi hizmet sözleşmeleri
(1)
yapı kredi bankası hesap işletim ücreti
(1)
yapı kredi bankası işletim ücretinin iadesi
(1)
yapı kredi hesap işletim ücreti
(1)
YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ
(1)
yardıma muhtaç kadınlara
(1)
Yasal Defterler
(2)
YAŞLILARA SİGORTA
(1)
Yaşlıya sigortalı bakım
(1)
yaştan emeklilik
(1)
Yazılar
(1)
YAZILAR
(358)
Yeni Sayıştay Kanunu Neleri Beraberinde Getirdi
(1)
yeni Ticaret Kanunu
(1)
Yeni TTK
(3110)
Yeni TTK'da Şirketler Kendi Hisselerini Edinebilecek
(1)
Yeni TTK'da Uluslararası Muhasebe Standartları
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU
(9)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE MALİ MÜŞAVİRLİK RUHSATINA
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA LİMİTED ŞİRKETLER
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA SÜRELER
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNU
(1)
Yeniçarşım
(1)
YERLİ OTOMOBİL
(1)
yeşil
(1)
Yeşil kart
(9)
Yeşil kart kalkmıyor
(1)
YEŞİL KARTIN DEVİR İŞLEMLERİ
(1)
Yılbaşından itibaren Yeşil Kart sistemi kalkıyor
(1)
Yıllar İtibari İle Asgari Ücretler
(2)
Yıllarında Çalıştığı İçin Aylıkları Kesilen Gurbetçi Emeklilere Müjde
(1)
YILLIK
(1)
Yine Kanun Tasarısında Denetçi olamayacaklar
(1)
yonetim-kurulunun
(1)
yurt dışı
(1)
yurt dışı Borçlanm
(1)
YURT DIŞINA GÖTÜRÜLEN TÜRK İŞÇİLERİ
(1)
Yurt Dışında İnşaat
(1)
yurtdışı borçlanması
(1)
Yurtdışı borçlanmasında emekli aylığı
(1)
YURTDIŞINDA
(1)
YURTDIŞINDAN OLAN ALACAKLAR
(1)
Zayi Olan Mallar
(1)
Zorunlu Deprem Sigortası
(1)
Zorunlu Sağlık
(2)