FACEBOOK TAKİP ETMEK İÇİN BEĞEN

25 Şubat 2012 Cumartesi

GENEL SAĞLIK SİGORTASINDA SIKÇA SORULAN SORULAR ve YANITLARI

GENEL SAĞLIK SİGORTASINDA SIKÇA SORULAN SORULAR ve YANITLARI

 

01.01.2012 tarihi itibariyle hayatımıza giren Genel Sağlık sigortası (GSS) pek çok soruyu da beraberinde getirdi. Geçen ay yazdığımız makalenin ardından bu ay da bize ulaştırılan ve sıkça sorulan sorulardan bir derleme yaptık. Aşağıda kategorize edilen sorular ve yanıtlarını bulacaksınız.

 

Yeni işe başlayanlar/başlayacaklar

 

Soru: Merhaba iki -üç ay issiz kaldım fakat extra 10 gün 5 gün gibi extra işlerde çalıştım o sırada sigörtam kısmi ödendi. 9 ocak 2012 de devamlı işe başladım. Zannedersem sigortam subatta başlar, bu sırada eve GSS den kağıt geldi. Sorum şu ben bu durumdan muaf mıyım? Gidip GSS testi yaptırıp prim ödeyecek miyim?

 

Cevap: Eğer sigortasız çalışmaya devam ederseniz gelir testi yaptırıp gelir durumunuza göre GSS primi ödemek zorundasınız. Sigortalı olarak çalışmaya başladığınız anda GSS primi ödeme yükümlülüğünüz bulunmayacaktır.

 

Soru: Merhabalar, Ortalama 2 Aydır çalışmıyorum, öncesinde düzenli sigortam ödenmekteydi. 4 ay önce evlendim, eşimde şu anda çalışmıyor. Kısa bir süre içinde işe başlamış olacağım. Herşeye rağmen işlem yaptırmalı mıyım?

 

Cevap: Evet, şu anda çalışmadığınız için sigortalı olarak çalışana kadar gelir testi yaptırıp, sonuca göre GSS primi ödemelisiniz.

 

İşten Yeni çıkanlar

 

Soru: Merhaba Ben 21.12.2011 tarıhınde işimden ayrıldım. SSK’mın 99 gün daha geçerli oldugunu söyledıler. Gelir testine bende dahil oluyor muyum? Zorunlu olanlar şemasında belirttiğiniz üzere, sigortasız işsizler yazmaktadır. Ben işsizim ancak SSK'm devam ettıgınden dolayı gelir testıne dahıl mıyım? Yoksa ssk’m bıttıkten sonra mı yaptıracagım veya ceza mı gelır aksi halde? Şimdiden teşekkürler.

 

Cevap: İşten ayrılma tarihinden önceki son 1 yıl içinde en az 90 gün prim ödemiş olanların sigortadan yararlanma hakları 90+10 gün devam edeceği için bu süre içinde GSS kapsamındadırlar.

 

Soru: 21.11.2011 den beri işsizim. Benim sigortam ne kadar daha devam eder. 90 gün diye duydum, bu durumda bende gelir tespitini ocak sonuna kadar yaptırmalımıyım?

 

Cevap: İşten ayrılma tarihinden önceki son 1 yıl içinde en az 90 gün prim ödemiş olanların sigortadan yararlanma hakları 90+10 gün devam edeceği için bu süre içinde GSS kapsamındadırlar.

 

Öğrenciler

 

Soru: Ben 21 yaşından gün aldım hafta sonları çalıştığım için arada sırada sigorta yatırıyolardı, ancak su anda işsizim üniversite ögrencisiyim açık öğretim okuyorum banada gelir testi bildirim kağıdı gelmiş babamın sigortasından yararlanıyorum. Üüniversite ögrencisi oldugum için simdi ne olacak bendemi para yatıracağım?

 

Cevap: Üniversite öğrencisi olduğunuz için çalışmadığınız sürece 25 yaşını doldurana kadar babanızın sigortasından yararlanırsınız. Ancak bu arada kısmi süreli işlerde çalışırsanız eksik kalan günleriniz için GSS primi ödemek zorundasınız.

 

Soru: Merhaba; Annem ve babam benim sigortamdan yaralanıyor. 95 doğumlu erkek kardeşim benim sigortamdan yararlanamıyor, öğrenci belgesi götürmesi gerekiyor mu? Ayrıca babam 02.01.2012 tarihinde emeklilik için dilekçe verdi ve onaylanmış fakat daha maaş almadı bunun içinde birşey yapması gerekli mi? İyi çalışmalar

 

Cevap: Kardeşiniz sizin sigortanızdan yararlanamaz. Ancak GSS 18 yaş altı tüm çocukları kapsadığından kardeşinizin gelir testi yaptırmasınagerek yok

 

Soru: Cevap yazacakmısnız bilmiyorum fakat bir sorum olacak. Ben yaklaşık 5.5 ay part time olarak çalıştım. 12.01.2012 tarihinde istifa ettim. Ve şuan işsizim. Ancak şöyle bir problemim var üniversitede okuyordum ve şubatta okullar açılacağı zaman mezun olacağım. bu boşluk için herhangi bir ücret ödemek zorundamıyım? Ya da şuan ben borçlu durumda mıyım ?

 

Cevap: 1 ocak 2012 den itibaren part-time çalışanlar eksik çalıştıkları günler için GSS primlerini kendileri ödemek zorunda olduklarından gelir tespiti yaptırıp bu süreye ait primi ödemeniz gerekiyor.

 

Soru: Ben eşimden yararlanıyorum gelir testini yaptırmak zorunda mıyım?

 

Cevap: Eşinizin sigortasından yararlandığınız için gelir testi yaptırmanıza gerek yok.

 

Kız Çocukları

 

Soru: Merhaba, Benim kızkardeşim 19 yaşında ve geçen sene liseyi bitirdi. Öğrencilik durumu bitti çünkü şu an üniversiteye hazırlanıyor. Dershaneye gidiyor. Onun da gelir tespiti yaptırması gerekiyor mu? Bugüne kadar babamın sigortasından yararlanıyordu, şimdi yararlanamayacak mı?

 

Cevap: Kızkardeşiniz babanızın sigortasından yararlanmaya devam edebilir. Ayrıca GSS primi ödemesine gerek yok.

 

Soru: mrb ben 2010 yılında işe girip çıktım. Babamdan yararlanma hakkını kaybetmiştim ancak yeniden yararlanmaya başladım. Şimdi çalışmıyorum ve 24 yaşındayım benim durumumda yeniden GSS yaptırmak zorunda mıyım? Birde Annem 47 yaşında hiçbir sigorta başlangıcı yok. Sigortalı olabilir mi? Oloabilirse ne yapılmalı?

 

Cevap: Babanızın sigortasından yararlanmaya devam edebilirsiniz. Gelir tespiti yaptırıp prim ödemenize gerek yok.

 

Soru: Ben 23 yaşındayım. Öğrenciyim fakat ailem emekli ve sigortalı. Haziranda öğrenciliğim bitecek. SGK Şu an kayıt yaptırmak zorunda olmadığımı söyledi. Ama yukarıdaki kız çocuğu maddesi ödeyecek diyor. Ne olacak anlamış değilim.

 

Soru: 24.09.1987 doğumluyum. Temmuz ayından beri çalışmıyorum.bekarım,babam emekli sandığından emekli fakat ben sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorum.Yararlanmam için ne yapmam lazım. GSS'ye başvurmam gerekli mi? İlginiz için tşk ederim.

 

Cevap: Kız çocukları evlenmedikleri ve çalışmadıkları sürece babalarının sosyal güvenliğinden yararlanma hakları var. Bu nedenle babanızın bağlı olduğu sosyal güvenlik kurumuna başvurmalısınız.

 

Soru: Merhaba.ben 23 yaşında üniversite mezunu bayanım.babamın sosyal güvencesinden yararlanıyorm.acaba gelir testi yaptırmam ve herhangi bir başvuru yapmama gerk var mı?? teşekkür ederim.

 

Cevap: Babanızın sigortasında yararlandığınız için gelir testi yaptırmanıza gerek yok.

 

Soru: Ben 24 yaşında bayanım. Yüksekokul mezunuyum. Ayrıca şu anda açık öğretim fakültesinde okuyorum hala babamdan yararlanmaya devam edebilir miyim? Yoksa gelir tespiti yaptırmak zorunda mıyım?

 

Cevap: Babanızdan yararlanmaya devam edebilirsiniz. Gelir testi yaptırmanıza gerek yok.

 

İşsizler

 

Soru: Merhaba 10.10.2011'de işten çıkartıldım. işsizlik ödeneği almıyorum. SSK'da bakılma dolmadan 1 ay önce 10.12.2011'den itibaren cebimden isteğe bağlı ödüyorum. Sonuç olarak sorum şu bende gelir testi yaptırmak zorunda mıyım? Not: Üzerime ev de var.

 

Cevap: İsteğe bağlı sigortalılar GSS kapsamında olduklarından ayrıca gelir tespiti yaptırıp prim ödemelerine gerek yoktur.

 

Soru: Benim normalde sigorta girişim var daha önce ama tabi şu anda son bir yıldır çalışmıyorum ben bu gelir testini yapmasam 1 ay ya da daha sonra çalışmaya başlarsam ne olacak?

 

Cevap: Yasa yürürlüğe 1 Ocak 2012 tarihinde girdiği için bu tarihten itibarensigortalı olarak çalışmaya başlayana kadar geçen süre için GSS primi ödemelisiniz.

 

Soru: Merhabalar. Ben eylül den bu yana işsizim malesef ve sadece çalışırken ev kirası eşim ve çocuğumun masraflarını karşılamaktayım ama şimdi çok ama çok zor durumdayım. Hiç bir maddi detesteğim yoktur ne yapmam lazım? İş bulsaydım bunları hiç düşunmezdim ama eski sistem daha iyiydi yani işsiz de kalsan 6 ay devlet seni sigortalı yapiyordu ama şimdi devlet galiba bizlerin daha fakir olmasın istiyor ya ölsek belki daha iyi hem rahatlarız ve rahatlatırız. Olmayan parayla nasıl ödemek zorundayız anlamıyorum?

 

Cevap: Sigortalı olarak çalışmadığınız için gelir testi yaptırmanız gerekiyor. Gelir testinin sonucunda aile içinde kişi başına düşen geliriniz brüt asgari ücretin altındaysa GSS priminiz devlet tarafından ödenecektir.

 

Soru: Merhaba, aslında önemli bir hususu tüm sosyal güvenlik uzmanları dile getirmiyor. İşsizlik ödeneğinden yararlanmakta olan işsizlerin GSS primleri İŞKUR tarafından karşılandığı için bu kişilerin gelir testi yaptırmasına ve/veya GSS primi ödemesine gerek yoktur. Peki bu kişilerin bakmakla yükümlü olduğu eş ve çocuklarının durumu nedir?

 

Cevap: İşsizlik ödeneği aldığınız süre boyunca bakmakla yükümlü olduğunuz eş ve çocuklarınızda GSS kapsamındadır.

 

Soru: Merhaba ben 59 yaşında ve bekarım. Hiç bir gelirimde yok. İsteğe bağlı ve sadece sağlık sigortası aylık 33 TL yatırıyorum. Benimde gelir tesbiti yaptırmam gerekir mi?

 

Cevap: Ödenecek GSS primi gelir durumunuza göre saptandığından ödeyeceğiniz primin yeniden saptanması gerekiyor.Gelir testinin sonucunda aile içinde kişi başına düşen geliriniz brüt asgari ücretin altındaysa GSS priminiz devlet tarafından ödenecektir.

 

Soru: Yapılan yorumları okudum hemen hemen benimde sorum aynı şekilde olacak 5 ay önce istifa ederek işden ayrıldım ve şuan işsizim zaten işe başlasak bile deneme süresi diyip 2 ay sigorta yapmıyorlar durum değişmiyor sigortanın 1 ay kadar devam ettğini biliyorum çünkü geçenlerde hasteneye gittiğimde kaç gündür sigortasız olduğumu orda söylediler şimdi benimde gelir testine gitmem gerekirmi? Bende sigortasız işsiz sayılırım teşekkürler

 

Cevap: Öncelikle 2 aylık deneme süresi içinde de işvereninizin sigorta yapma zorunluluğu var. Şu anda çalışmadığınız için gelir testi yaptırmanız gereklidir.

 

Soru: 15.12.2011 tarihinde işten çıkarıldım işsizlik ödeneği almam için henüz baş vurmadım ocak 31 ine baş vurursam gelir testi yaptırmam gerekirmi? Teşekür ederim. Saygılarımla

 

Cevap: İşsizlik ödeneği için işten ayrılış tarihinden itibren 1 ay içinde İŞKUR'a başvurmanız gerekiyor. İşsizlik ödeneği aldığınız sürece GSS primi, ödeme zorunluluğunuz yok.

 

Soru: Selamlar 27.06.2011 den beri çalışmıyorum benin de bir şey yapmam gerekiyor mu?

 

Cevap: Sizde gelir testi yaptırmalısınız.

 

Soru: Merhaba kolay gelsin. Ben Antalya'da otelde çalışıyordum Sezonluk. Yaklasık her yıl 8 ay falan çalışıyordum daha sonra sezon sonunda iş aktimiz askıya alınıyordu ve birdahaki sene sezon başı birdaha çağrılıyorduk. 2011 in eylül ayında kardeşim trafik kazası geçirdi ve ben bunun üzerine evime döndüm işimi bırakıp. ve o tarihten beri çalışmıyorum. Bende bu yeni çıkan kanun kapsamına giriyor muyum? Gelir testi veya ben zaten bu kapsamın içinde miyim? Yardımcı olursanız sevinirim. Sağolun kolay gelsin

 

Cevap: Çalışmadığınız için gelir testi yaptırmalısınız.

 

Soru: Sigortasız işçi derken ne demek isteniyor? İşsiz kişi zaten işten çıkmıştır ve iş bulana kadar sigortasızdır. Yani bunlarda mı GSS'ye başvurmalı?

 

Cevap: Kayıt dışı çalışanlardan söz ediliyor. Sigortasız olarak çalışanların bu durumları yasa dışı olduğundan sigortalarınıbir an önce yaptırıp ceplerindenGSS primi ödeme yükümlülüğünden kurtulmaları gerekiyor.

 

Başvuru ve ödeme için gereken bilgiler

 

Soru: Başvuru süresi şubat sonuna kadar uzadı diye birşeyler duydum doğruluğu varmıdır resmi bir açıklama duydunuzmu acaba? Birde gereken evraklar neler burda elini kolunu sallayarak gidiyorsun intibası var ancak tv lerde konuşan insanlar eksik belgeleri falan tamamladım diyor nedir bu belgeler son günleri malum git gel yapmamak lazım. Teşekkürler cevaplarınız için...
Cevap: Gelir tespiti yapılması için başvuracak kişiler, gelir tespitine esas teşkil edecek göstergeleri içeren başvuru formu ile müracaat eder. Ancak, başvuru işleminin kanunî temsilciler tarafından yapılması hâlinde mahkemeden alınmış karar örneği, vekil tarafından başvuru yapılması hâlinde vekâletname örneği başvuru formuna eklenir.

 

Soru: İyi günler gelir testine başvurdum, bize çıkaracakları prim borçlarını nereye ödeyeceğiz. Eğer bankalar aracılığıyla oluyorsa, internet bankacılığı ya da şubelerden öderken sadece TC. numarasını vermek yeterli olacak mı?

 

Cevap: Bu konudaki bilgileri bağlı bulunduğunuz ilçenin SGK müdürlüğünden alınız.

 

Soru: 31 Ocak 2012 itibari işten ayrılan çalışan SSK'lı sağlık yardımı alma 10 gün geriye dönük 90 günlük ssk prim ödemesi varsa 90+10= 100 gündür. GSS'ye ne zaman nereye hangi sürede başvurmalıdır? Sosyal Yardım Vakfına mı? Bağlı olduğu SGK il müdürlüklerine mi müracaat etmelidir? Teşekkürler..

 

Cevap: 100 günün sonunda bulunduğunuz yerdeki Sosyal Yardımlaşma Vakfına müracaat etmeniz gereklidir.

 

Askerlik

 

Soru: Askerde olan askerlik görevini yapan erlerin durumu nedir? Onlarada işlem yapılacakmı ya da prim ödemeselerde bildirimde bulunacaklarmı acaba?

 

Soru: Merhaba ben şu anda askerim ve 1 şubat 2012 tarihinde askerlikle ilişiğim kalmıyor ve ne zman işe gireceğimde belli değl ne yapmam gerekiyor? tşk.

 

Soru: Merhaba ben halen askerlık gorevimi yapmaktayım terhisimi 31.01.2012 tarihinde alacağım yani gelir testinin bittiği son gün bu durumda ne yapmam gerekiyor? Şimdiden tesekkurler.

 

Cevap: Askerlik hizmetini yapanlar GSS kapsamda değil. Askerlik hizmeti bitene kadar herhangi bir işlem yapmaları gerekmiyor. Ancakaskerlik sonrası sigortalı bir işte çalışmaya başlamayanların gelir testi yaptırmaları gerekmektedir.

 

Eşinden Yararlananlar

 

Soru: Ben eşimden yararlanıyorum gelir testini yaptırmak zorundamıyım?

 

Cevap: Hayır gelir testi yaptırmanıza gerek yoktur.

 

Soru: Merhaba, 6 aylık evliyim ve ev hanımıyım. Evlenmeden önce 3 aylık geçici işçi olarak çalıştım. Bende GSS kapsamında herhangi bir prim ödeyecek miyim yoksa eşimin sigortasından yararlanabilecek miyim? Tesekkurler, iyi çalışmalar ...

 

Cevap: Eşinizin sigortasından yararlandığınız için gelir testi yaptırmanıza gerek yok.

 

Ücretli Öğretmenler

 

Soru: Merhaba. Ben ücretli öğretmenlik yapıyorum. 28 yaşındayım. İzlemem gereken yol nedir?

 

Cevap: Ücretli öğretmen olduğunuza göre sosyal güvenliğinizin olması gerekir. Bu nedenle ayrıca GSS primi ödemenize gerek yok.

 

Hüseyin İrfan FIRAT

Personel ve İnsan kaynakları Yönetimi Danışmanı

hifirat@insangucu.com.tr




http://www.alomaliye.com/2012/huseyin_irfan_firat_gss_sss.htm

Blog Arşivi

BU HAFTA EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK OKUNANANLAR

Categories

.edevlet.com (1) ‘Gelir Testi’ (1) ‘intibak zammı’ (1) "EŞ DURUMU" (1) "muhasebe" (21) "Pratik Bilgiler "pratik bilgiler (1) (Stopaj (1) 01.01.2012 - 30.06.2012 Asgari Ücret (1) 01.07.2012 - 31.12.2012 Asgari Ücret (1) 12 Eylül mağdurları (2) 15 yıldan az memuriyet (1) 16 Yaşından Büyükler Asgari Ücret (1) 16 yaşını doldurmuş işçiler (1) 18 Yaş GSS (1) 18 Yaş Üstü (1) 2-B arazilerinin satış şartları (1) 2009 askerlik borçlanması hesaplama (1) 2011 enflasyon (1) 2011 kapanış işlemleri (6) 2011 Yılbaşı Milli Piyango (1) 2012 (105) 2012 açılış işlemleri (6) 2012 Amortisman Sınırı (1) 2012 ASGARİ (1) 2012 ASGARİ ÜCRET (2) 2012 Avukatlık Ücret Tarifesi (1) 2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI (1) 2012 defter (1) 2012 Defter tasdi (1) 2012 Defter Tutma Hadleri (1) 2012 DİĞER KAZANÇ (1) 2012 Fatura Düzenleme Sınırları (1) 2012 Geçici Vergi Oranları (1) 2012 Gelir Vergisi (1) 2012 gelir vergisi oranlar (1) 2012 GELİR VERGİSİ ORANLARI (1) 2012 Gelir vergisi tarifesi (2) 2012 Hesap Pusulası (1) 2012 KAPICI MAAŞ HESABI (1) 2012 milli piyango sonuçları (1) 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi (1) 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri (1) 2012 MTV (1) 2012 Sakatlık indirimi (1) 2012 SGK İDARİ PARA CEZALARI (1) 2012 VERGİDEN MÜSTESNA YEMEK BEDELİ (1) 2012 YEMEK BEDELİ (1) 2012 Yemek İstisnası (1) 2012 Yılbaşı Milli Piyango (1) 2012 YILI (66) 2012 yılı asgari ücret (2) 2012 yılı asgari ücret tutarları (2) 2012 yılı cenaze ödeneği (1) 2012 YILI DEFTER TUTMA (1) 2012 YILI DEFTER TUTMA HADLERİ (3) 2012 yılı emzirme ödeneği (1) 2012 Yılı gelir (1) 2012 Yılı gelir vergisi (1) 2012 Yılı gelir vergisi dilimleri (1) 2012 yılı gelir vergisi oranları (1) 2012 Yılı Sakatlık İndirimi (1) 2012 yılı vergi (1) 2012 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı (1) 2012 Yili Asgari Geçim İndirimi Tablosu (1) 2B Arazi (1) 2B Arazileri (2) 31.10.2011 tarih 292 nolu karar (1) 3600 günle emeklilik (1) 4 ülkede kıdem tazminatı fonu (1) 4/b Sigortalılık Bildirimi (1) 4857 (1) 4857 sayılı (1) 5 lira fazla katılım payı (1) 6111 Sayılı Kanun (1) 65 YAŞ (1) 65 YAŞ AYLIĞI (1) 65 yaş ve özürlü maaşı hangi hallerde kesilir? (2) 657 s.DMK’ya göre istihdam şekilleri (1) 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU (1) 663 sayılı KHK (1) 666 kanun (1) 666 sayılı (1) 8.000 TL üzerindeki ödemeler (1) 975 lira taban (1) Açık Hesaplarınızın Ne Kadarını Tahsil Edebileceğinizi Biliyormusunuz (1) AGİ (2) AGİ NEDİR? (1) aidatlarını ödememekte direnirken (1) AİLE HEKİMLİĞİ (1) Akaryakıt fişi (1) Akşam Metin Taş (1) Alacak ve Borç Notları (1) Alarm İzleme Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlik Belgesi (1) Ali TEZEL (1) almanya (1) Almanya'dan yurtdışı borçlanma (1) ALO 170 (1) Amortisman (1) Amortisman Sınırı (1) Analık sürelerinin borçlanılması (1) Ankara bomba (1) ANONİM ŞİRKET (1) Anonim şirketler (1) Anonim şirketler neden ve nasıl hisse senedi bastırmalıdır (1) ANONİM ŞİRKETLERDE MENKUL KIYMETLER (1) APARTMAN GÖREVLİLERİ AGİ (1) ARAÇLARIN Trafikten Silinmesi (1) Aralık 2011 Vergi Takvimi (1) ASBİS (1) ASBİS Nedir (1) ASGARİ GEÇİM (1) ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ (1) ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 2012 (1) asgari geçim ücreti (1) Asgari Ücret (8) Asgari ücret 701 (1) Asgari Ücret Maliyeti (1) Asgari Ücret ve Yasal Kesintiler (2) Asgari ücret yeni yılda (1) ASKERİ İŞ MÜFETTİŞLİĞİ (1) askerlik (2) askerlik borçlanma formu (1) askerlik borçlanma hesaplama (1) askerlik borçlanma hesaplaması (1) askerlik borçlanma işlemi (1) Askerlik borçlanması (3) ASKERLİK KANUNU (1) atama (2) Avukat (1) Avukatlık (1) AVUKATLIK ASGARİ (1) AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET (1) AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ (1) Avukatlık Ücret (1) Avukatlık Ücret Tarifesi 2012 Belirlendi (1) Aylığa Hak Kazanma Koşulları (1) AYLIK VE YILLIK ENFLASYON (1) baglilik (1) Bağ (1) Bağ-Kur (5) bağ-kur dökümü (1) Bağ-Kur İntibak (1) Bağ-Kur Tevkifatı (1) Bağımsız Denetçi (2) bağımsız denetçiler (1) Bağımsız denetim (2) Bağımsız Denetleme (1) BağKur (4) bağkur dökümü (1) Bağkur hizmet dökümü (1) bağkurlu dökümü (1) Bahçe Tapusu Olanların Tarım SSK’lısı Olup Olamayacaklarının Açıklanması (1) bakanı (1) Bankalar (1) Basit usul (1) Başbakan Tayyip Erdoğan (1) BAYRAM TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASI (1) BDDK (1) bedelli (2) BEDELLİ ASKERLİK (4) bedelli askerlik işlemleri (1) Bedelli çalışmaları bayramdan sonra (1) Belediyeden kiralanan seyyar sergi yerleri için kira ödemeleri üzerinden tevkifat yapılmayacağı (1) belli para (1) BEŞ PUANLIK (1) beyanname (100) Bilirkişi (1) Bilirkişilerin (1) Bilirkişiye Başvuru (1) binek (1) Binek otomobilin alım ve satımında KDV oranı kaçtır ? (1) Binek otomobilin KDV’sini (37) Bir Kişi İle Kurulabilecek (1) Bireysel Emeklilik (1) Bireysel Emeklilik Sistemine Yapılan Ödemeler (1) BİRLEŞME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: I (1) borçlanma (1) Borçlanma Bedelleri (1) Borçlunun bütün eşyaları haczedilemez (1) Borçlunun haline uygun evi haczedilemez (1) BUGÜNKÜ YAZILAR (5117) bülent deniz (1) C Özel Güvenlik Yöneticisi Kimlik Kartı (1) Cenaze Ödeneği (1) Creditnote (1) Cumhuriyet tarihi rekoru (1) ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ (1) çalışma ve sosyal güvenlik (1) Çalışmayan (1) çek (1) çek yasası (1) çevre temizlik vergisi (1) Çeyiz Yardımı (1) Çocuklar sağlık hizmeti (1) daha az prim (1) Damga Vergisi (1) danışman (1) Dar Mükellefiyet (1) debitnote (1) defter (2) Defter Bilgi Girişi (1) defter Kapanış Tasdiği (1) Defter tasdi (1) Defter Tasdikinde Ek Süre (1) defter tutulma (1) Defter ve belgeleri depremde kaybolanlar (1) Değer Artış KazançI (1) Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi (1) değerleme oranı (1) Denetçi olabilme (1) Denetçilerin Atanması (1) Denetçinin seçilmesi (1) Denetim raporu (1) Denetimin (1) Deprem bağışları (1) Deprem bağışlarının vergi matrahından (1) Deprem bölgesinde primi 1 gün bile yatana emeklilik (1) Deprem sigortası (1) deprem vergisi (1) Depremzede işçinin ücreti İş-Kur'dan (1) Depremzedelere müjde (1) DERNEKLER (1) DERNEKLER YÖNETMELİ (1) dilekçe (224) DİLEKÇE ÖRNEĞİ (2) DİLEKÇE ÖRNEĞİ Veri Sorgulama (1) DİLEKÇE ÖRNEKLERİ (12) DİLEKÇEYE (1) Dizi (1) DOĞUM BORÇLANMASI (5) Doğum ücretsiz izni ve izinden dönüşte işe başlama hakkı (1) dönem sonu (6) DÖNEM SONU İŞLEMLERİ (7) Dul aylığı (1) DUYURULAR (568) e devlet (1) E-Defter (1) e-devlet (1) e-haciz (1) ebeyanname (100) ece üner (2) Ecrimisil (1) edefter (1) edefter.gov.tr (1) edevlet (1) EKONOMİ (626) Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan (1) Elektronik Defter (1) Emekli (11) emekli aylığı (1) emekli aylığını yükseltmek (1) Emekli aylıkları haczedilemez (1) Emekli dernekleri (1) Emekli İkramiyesi (1) emekli intibak (1) Emekli Sandığı (3) Emekli Sandığı dökümü (1) Emeklilerin maaşı (1) Emeklilik (1) Emeklinin alım gücü (1) Emeklinin intibakı (1) EMEKLİNİN YILLIK İZNİ (1) Emekliye (1) Emekliye intibak (1) Emekliye müjde (1) Emekliye tazminat (1) Emekliye zam geliyor (1) emlak vergisi (4) Emlak Vergisi bildirimi (1) Emsal kira (1) EMZİRME ÖDENEĞİ (2) ENFLASYON (1) Enflasyon Hesaplama (2) Engelli bakım maaşına konulan hacize mahkeme 'dur' dedi (1) Engelli Sigortalıların (1) Engellilere İş Müjdesi (1) erken emekli (1) Eski memur (1) Esnaf Sicil Kaydı Bağ-Kur'lu (1) Esnek Zamanlı Çalışma (1) eş durumu nakli (1) eşi vefat etmiş (1) EŞİT DAVRANMAMA TAZMİNATI (1) Etiketler: 292 nolu hakem heyeti kararı (1) ev hanımına (1) Ev hanımlarının emekliliği (1) Evlenme Ödeneği (1) evlilik (1) FAİZ (2) Faktoring İşlemlerinin Muhasebe Kaydı (1) FARK ÜCRETİ (1) faruk çelik (1) FASON HİZMETLERDE KDV İADESİ (1) FASON TEKSTİL (1) FATURA (2) Fatura Düzenleme (1) Fatura Düzenleme Sınırları (1) Fatura Kullanımı (1) Faturada Ayrıca Teslim Adresine Yer Verilebilir mi? (1) FATURAYA SÜRESİNDE İTİRAZ (1) fazla çalışma (1) Fazla mesai (1) Fazla mesai nasıl ispatlanacak (1) FESHİ (1) fesihte geçerli neden (1) Fiili Hizmet Zammı (1) Finanasal (1) Finanasal Kiralama (1) Finanasal Kiralama Muhasebe Kayıtları (1) Finansal kiralama (1) FİRMADA KULLANILAN OTOMOBİLİN KAZA YAPMASI SONUCU SERVİS ŞİRKETİ TARAFINDAN KESİLEN FATURANIN SİGORTA ŞİRKETİNE YANSITILMASI MUHASEBE KAYDI (3) FON İSİMLERİ (1) Foreks İşlemi (1) FRANSIZ ÜRÜNLERİ (1) Gayri Maddi Haklar (1) GAZETECİ VE GEMİ ÇALIŞANLARINI (1) GAZETECİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLUR (1) Geçici iş göremezlik (1) Geçici iş göremezlik ödeneği (2) Geçici Vergi Oranları (1) Geçici Vergide Yanılma Payı (1) gelir (302) gelir testi (3) GELİR TESTİ NEDİR (1) Gelir Testi Süresi Uzatıldı (1) Gelir testine müracaat bildirimi (1) Gelir Uzman (1) Gelir ve Aylıklarda Zamanaşımı Sürelerinin Eski ve Yeni Kanunla Karşılaştırılması (1) Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması (1) gelir vergisi (2) Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 280) (1) GELİR VERGİSİ ORANLARI (1) gelir.gov.tr (125) gelirler (4772) gelirler.com (192) gelirler.gov.tr (4349) gelirlergov (111) gemlik hakem heyeti (1) gemlik tüketici sorunları ilçe hakem heyeti (1) genek sağlık başvuru (1) Genel Sağlık Sigortalıs (1) Genel Sağlık Sigortası (2) GENEL SAĞLIK SİGORTASI (4) GEREKEN (1) GEREKLİ BİLGİLER (5) ggs (3) GİB (3286) gib.gov.tr (31) gider pusulası (1) Giriş Sınavı (1) Götürü Gider (1) GSS (9) GSS DİLEKÇE ÖRNEĞİ (1) gss Prim Tablosu (1) GSS Sağlık (1) GSS tescil bildirim (1) Gurbetçi ev hanımı (1) GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TARİFE-SINIFLANDIRMA KARARLARI) (SERİ NO: 13) (1) GÜNDEM (4934) HABER (4470) habertürk tv (2) haciz (1) Hafta Tatili Ücreti (1) HAFTALIK YAYIN (28) hakem heyeti kararları (1) HASTA SEVK FORMU (1) hastane (1) Hem kocadan hem de anne-babadan aylık bağlanır mı (1) hesap işletim ücreti iadesi (1) hesap işletim ücreti iadesinin kararı (1) hesap işletim ücretine itiraz (1) hesap işletim ücretleri (1) hesap işletim ücretleri iadesi (1) Hesap numaraları (1) hesapişletim ücretinin iadesi (1) hız sınırı (2) hibe kredi (1) HİLELİ İFLAS ETMEK (1) Hizmet Dökümü (1) Hizmet grubu (1) https://www.turkiye.gov.tr/ (1) hukuk (1) Irak (1) iade (1) İbraname (1) ibraname Örneği (2) için (1) İdari Para Cezaları (1) İhaleli İşlerde Kıdem (1) İhbar İkramiyesi (1) İhracat (2) İHRACATTA GVK (1) İhtirazi Kayıtla Beyan (1) ikinci derece usulsüzlük (1) İkramiyenizi güncel (1) İktisap Tarihi (1) İlk Defa Sigortalı Olarak Çalışmaya Başlamadan Önce Malûliyeti Bulananların Emeklilikleri (1) indirilebilir (1) indirim (1) İndirimli Orana (1) İndirimli Orana Tabi Satışlar (1) internet sitesi (1) İNTERNET SİTESİ ZORUNLULUĞU (1) İntibak (6) İntibak 2013'e kaldı (1) İntibak Maaş (1) intibak yasası (3) İNTİBAK YASASI 2012'DE YASALAŞIYOR (1) intibak zammı (1) İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Metin Yeşil (1) isteğe bağlı sigorta (1) istifa (1) İstifa eden işçinin hakları (1) istifa evrakları (1) İSTİSNA TUTARLARI (1) İŞ (1) İŞ GÖREMEZLİK BELGESİ (1) İş göremezlik belgesi değişti (1) İş Kanunu Para Cezaları (1) iş kazası (1) iş koçu (1) İş Sözleşmeleri (1) iş sözleşmesi (1) İşçi (1) İŞÇİ 1 ay içinde dava açabilir (1) İŞÇİ ALACAK BELGESİ (1) işçi izin hakları (1) İŞÇİ VE ESNAFIN ÖLÜMÜNDE CENAZE ÖDENEĞİ VERİLME ESASLARI (1) İşçilerin İzinleri (1) İşçilerin İzinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler (1) işçilerinin (1) İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR (1) İŞÇİNİN HAFTA TATİLİ (1) İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ (1) İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER (1) İŞÇİNİN İŞVERENE ÇEKECEĞİ İHTAR ÖRNEĞİ (1) İşçinin sadakat borcu (1) İŞE İADE EDİLME (1) İŞKUR (4) İşlem Denetçiliği (1) İşlem denetçisi (1) işletim ücreti iadesi (1) İşsizlik (1) İşsizlik maaşı (1) İşsizlik ödeneği (1) İŞSİZLİK ÖDENEĞİ (1) İŞSİZLİK SİGORTASI (1) İşsizlik yardımları (1) İşte yerli otomobilin gerçek fiyatı (1) İşten Ayrıldığımda Ne Kadar Kıdem Tazminatı Alabilirim (1) İşten Ayrılırsam Emeklilik Şartlarım Değişir mi (1) İşveren (2) işveren fesih (1) İşveren işçiden senet alabilir mi? (1) İşverenlerimizin Ücret (1) İZİN (1) KABAHATLER KANUNU (1) Kaçak işçi (1) Kaçak işçi çalıştıranlar (1) Kaçakçılık suçu (1) Kadın ve erkeğin emekli olma yaşları farklı (1) KADINLARIN DOĞUM İZNİ (1) Kadrolulara bayram hediyesi (1) kamu (1) kanun (950) kapanış muhasebe kayıtları (6) karşılıklı edimler (1) KARŞILIKSIZ ÇEK (1) KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILIYOR (1) Kart aidatı (1) kartı (1) KASIM MALİ TAKVİMİ (1) katılım payı (1) Katma Değer Vergisi Oranları (1) Katsayı (1) Katsayı uygulaması (1) Katsayı uygulaması kalktı (1) kayıt (3178) KDV (81) KDV indirimi (1) kdv oranları (1) KDV TEVKİFATI (1) Kenar (1) Kendi adınıza kayıtlı iş yerinde (1) kendisine yöneltilen soruların cevaplarını internetten de yayınlayabilecek (1) KEY (1) kıdem tazminatı (7) Kıdem Tazminatı dikekçe (1) Kıdem Tazminatı Fonu (4) Kıdem Tazminatı Fonu 1 Ocak 2012 (1) KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ (1) Kıdem ve ihbar tazminatı (1) Kız Çocuklarına GSS (1) Kız Çocuklarına GSS Zorunlu mu (1) Kimler denetçi olabilir (1) Kimler yeşil kart alabilecek (1) Kira Geliri (1) Kiralama Muhasebe (1) Kiralama Muhasebe Kayıtları (1) KKDF (1) Klip ve Reklam Filmlerinde Çalışan Oyuncu ve Set İşçilerinin Sosyal Güvenliği (1) Know-how (1) KOBİ TFRS (1) kobilere-250-bin-tl-geri-odemesiz-destek (1) Kollektif (1) KONFEKSİYON HİZMETLERİNDE KDV (1) Konsinye Satışlar (1) KONUT KİRA GEELİRLERİ İSTİSNA TUTARLARI (1) Kooperatif (1) KRAMİYEDE YENİ DÜZENLEME (1) kredi (1) kredi kartı (2) Kurumlar Vergisinden Müstesna Kazançlarda Kur Farkları ve Vade Farklarının Durumu (1) Leasing (1) limit (2) limited şirket sözleşme (1) Limited şirkette fesih (1) liste (1) lkesi (1) Lütfi Köksal (1) MAAŞINA HACİZ (1) Maden işçisinin emekliliği (1) MADENDE EMEKLİLİK KOŞULLARI (2) MADENDE EMEKLİLİK TABLOSU (2) MAHKEME KARARLARI (304) Mal bildirimi (1) Mali Tablolar (1) MALİ TAKVİM (2) MALİYE (4655) Maliye Bakanlığı (2) Malul (1) malul olanların emekliliği (1) Malulen emekli olmanın şartları (1) Malullük aylığı (1) Malullük aylığı kimlere bağlanır (1) Mavi Kart Nedir (1) MEB’deki memur (1) Mehmet Şimşek (1) memur (7) Memur Emeklisi Avukat (1) memur ikramiye (1) memur maaşı (1) Memur ve emekliye zam (1) memura zam (1) Memurlar (2) Memurlara emekli (1) MEMURLARA GREV HAKKI (1) Memurlara rotasyon (1) Memurların taban aylığı (1) Memurların Yenilenen Hastalık Raporu (1) Memurun 2012 maaş zammı belli oldu (1) Memurun Dul (1) Memurun Dul ve Yetim (1) Meslek Hastalığı (1) Mevsimlik iş (2) Mevsimlik iş sözleşmesinde kıdem tazminatı (1) Mevsimlik işçi (1) miili (1) milli (1) milli piyango çekilişi sonuçları (1) milli piyango sıralı tam liste 2012 (1) Montaj ve Taşımacılık Faaliyetlerinde Götürü Gider Uygulaması (1) Motorlu Taşıtlar Vergisi (1) MTV (1) mu (1) MUHASEBE (5542) MUHASEBE kayıtları (164) MUHASEBE KAYITLARI (50) Muhasebe Standartları (1) muhasebe uygulaması (1) Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu (1) MUHASEBECI DEFTER BILGI (1) muhasebeci (3178) Mükellefler Ba Bs formlarında düzeltme yapabilirler mi? Düzeltme yapılması durumunda ceza uygulanır mı? (4) müstahsil (1) Müşteri Bildirim Formu (1) Müşteri Devir Teslim Formu (1) NDE ÖDENMESİ (1) NO: 44) (1) noter (2) noter ihtar Örneğl (1) Noterler MUHASEBE (1) Noterlerin SGDP (1) Nüfus cüzdanı (1) Nüsha (1) olur (1) Onarma (1) Organını kendi isteği (1) otomobil (1) Otomotiv Sanayii Derneği (1) Ödediği KDV (1) ÖDEME (1) ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE YARDIMLAR (1) ÖĞRENCİ YAPILAN YARDIMLAR (1) öğretmen (2) öğretmen adayı (2) öğretmen adayları (1) ÖĞRETMENLER (1) ölüm (1) ÖNEMLİ (81) Özel denetçi (1) ÖZEL HASTANE (1) Özel SMMM (1) Özel SMMM Sınav (1) Özel SMMM Sınav Programı (1) ÖZELGE (1364) Özelge nedir (1) ÖZELGELER (240) Özürlü Teşvik (1) Para kazanmanın yolu (1) park yasağı (2) PART-TİME (1) PART-TİME İŞ SÖZLEŞMESİ (1) PARTTİME iş sözleşmesi (1) Pasaport (1) piyango (1) Pratik Bilgiler (1) Prim (2) Prim borcu (1) PRİM KESİLECEK KAZANÇLAR (1) PRİME ESAS KAZANÇ (1) Prof. Abuzer Kendigelen (1) Prof. Dr Erdoğan Moroğlu (1) Prof. Dr. Şükrü Kızılot (1) Prof. Dr. Ünal Tekinalp (1) RESMİ GAZETE (142) RESMİ GAZETEDE BUGÜN (1) Resul KURT (1) S (1) Sağlık (2) Sağlık Bakanlığı (1) Sağlık Bakanlığını (1) Sağlık Bakanlığını Yeniden Yapılandırdık (1) sağlık hizmeti (2) Sağlık prim borcu (1) Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi (1) sağlık sigortası (3) sağlık yardımı (1) sağlıktan nasıl faydalanacak? (1) SAHTE BELGE DÜZENLEME (1) SAHTE fatura DÜZENLEME (1) Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların emekliliğe hak kazanma şartları (1) Sakatlık indirimi (1) Sebepsiz İŞTEN atılan (1) Sendikalar (1) serbest meslek (1) SERMAYE KOYMA BORCU (1) SERMAYE ŞİRKETLERİ (1) Sevki olmayan doktora gidemeyecek (1) Sezgin Özcan (1) sgdp (3) SGK (5754) SGK borcu (1) SGK gurbetçi (1) SGK HABER (3115) Sgk Hizmet (1) Sgk Hizmet Dökümü (1) SGK hizmetleri (1) SGK İdari Para Cezaları (1) SGK MAKALE (440) SGK para cezaları (1) SGK Primleri (1) sgk SMS HİZMETLERİ (1) sgk soru ve cevap (1) SGK Taksitlendirmelerinin ödeme süresi uzatılmıştır (1) Sigara (1) sigorta (2) Sigorta başlangıç tarihinde rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor (1) Sigorta Prim Desteği (1) sigorta primi (1) Sigortalılık öncesi doğum (1) SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILAN İŞÇİLERİN HAKLARI VE YAPILMASI GEREKENLER (1) Sinema (1) sirali (1) sirkete (1) smmm (3178) SMMM Defter Bilgi Girişi (1) SMMM'ler Defter Tasdik Şifrenizi Aldınız mı? (2) SMS HİZMETLERİ (1) SORU CEVAP (28) SOSYAL GÜVENLİK (3181) SOSYAL GÜVENLİK DESTEK (1) Sosyal Güvenlik Kurumu (3) Sosyal Güvenlik Uygulamalarında İdari Para Cezaları (1) Sosyal Sigortalar (1) söylüyor (1) Sözleşme (1) Sözleşmeli öğretmenlere tanınan yeni özlük hakları (1) sözleşmenin konusu (1) SÖZLEŞMESİNİN (1) SPAS (1) spas sorgulama (1) ssk (4665) SSK (1) SSK’lı normal işe girmeden evvel kaza geçirenler malülen emekli olamazlar (1) STAJYER MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ (1) Suret (1) Sürekli iş göremezlik (1) Süresi Uzatıldı (1) Şehit çocukları (1) şirket (2) şirketler (1) ŞÜKRÜ KIZILOT (2) T.C. taşınmaz numarası (1) taban aylığı (1) Taksi (1) Taksiciler (1) Taksiciler sigorta (1) talep ve taahhüt formu (1) tam (2) Tapu (2) Tapu Sicili Tüzüğü (1) Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (1) TAPU YASASI (1) Tapunuz kaybolursa (2) tarafları bağlayıcı nitelik. (1) Tarhiyat Öncesi (1) Tarhiyat Öncesi Uzlaşma (1) tarife (1) tarifesi (1) TARİFESİ 2012 (1) Tarihi Eser Niteliğindeki Özel Binaların Yıkılarak Yeniden İnşaasında Asgari İşçilik Uygulaması (1) Tarla (1) Taşeron (1) TAŞERON İŞÇİLERİ (1) TCDD (1) TEBLİĞ (683) TEBLİĞ 281 (1) Tedavi İçin Yurtdışına Gönderilme (1) Telekom (2) tepliğ (3894) tersini (1) teşvik (1) Tevkifat (1) TEVKİFAT (muhasebe kayıtları (1) Tevkifat Uygulaması (1) Ticaret Kanunu (1) Ticaret Unvanı için Dava Şartları (1) Trafik cezaları (1) Trafik cezaları artıyor (1) trafik cezası (2) TTK (4352) ttk Tutulması zorunlu ticari defterler (1) turkiye (3) tutulabilecek defterler (1) Tutulması zorunlu ticari defterler (1) TÜFE (1) TÜİK (1) Tüketici mahkemesi (1) Türev ürünler (1) Türk Telekom (2) türk ticaret kanunu (2) Türkiye İstatistik Kurumu (1) türkiye iş kurumu (1) TÜRMOB (1) UFRS (27) ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASINA UĞRAYAN ÇALIŞANIN BİLDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAKTIR? (1) Uluslararası Karayolu Taşımacılığında KDV İadesi (1) UMSK (1) UYGULAMASI (1) Uzaktan çalışma (1) Uzlaşma talebi (1) Uzlaşma talep süresi (1) ücret (1) ücret dışı gelirler (2) Ücret Garanti Fonu (1) Ücret Gelirleri (2) Ücret haczi (1) ÜCRETİNDE (1) Ücretlerin Vergilendirilmesi (1) ÜFE (1) VAN (1) Varlık kiralama şirketleri nedir (1) VEDAT İLKİ (1) Veraset Belgesi (1) vergi (1692) VERGİ İNCELEMELERİ (1) vergi oranı (1) vergi oranları (1) Vergi Tarifesi (1) VERGİDEN İSTİSNA YEMEK BEDELİ (1) Vergileme (1) Verileri Nelerdir (2) vize süresi (1) vuk (4569) VUK 410 (1) Web Sitesi (1) www.edefter.gov.tr (3) www.sgk.gov.tr (1) X RESMİ GAZETEDE BUGÜN (29) Yabancı (1) Yabancı çalışanlar (1) Yabancı GSS (1) yabancı hekim (1) Yabancı Sermayeli Şirket Kurulumu İzne Tabi Midir? (1) YABANCI UYRUKLULARIN SİGORTALILIK İŞLEMLERİ (1) Yabancıların çalışma izin kriterleri (1) YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER (1) Yapı Denetim (1) Yapı denetimi hizmet sözleşmeleri (1) yapı kredi bankası hesap işletim ücreti (1) yapı kredi bankası işletim ücretinin iadesi (1) yapı kredi hesap işletim ücreti (1) YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ (1) yardıma muhtaç kadınlara (1) Yasal Defterler (2) YAŞLILARA SİGORTA (1) Yaşlıya sigortalı bakım (1) yaştan emeklilik (1) Yazılar (1) YAZILAR (358) Yeni Sayıştay Kanunu Neleri Beraberinde Getirdi (1) yeni Ticaret Kanunu (1) Yeni TTK (3110) Yeni TTK'da Şirketler Kendi Hisselerini Edinebilecek (1) Yeni TTK'da Uluslararası Muhasebe Standartları (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNU (9) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE MALİ MÜŞAVİRLİK RUHSATINA (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA LİMİTED ŞİRKETLER (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA SÜRELER (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNU (1) Yeniçarşım (1) YERLİ OTOMOBİL (1) yeşil (1) Yeşil kart (9) Yeşil kart kalkmıyor (1) YEŞİL KARTIN DEVİR İŞLEMLERİ (1) Yılbaşından itibaren Yeşil Kart sistemi kalkıyor (1) Yıllar İtibari İle Asgari Ücretler (2) Yıllarında Çalıştığı İçin Aylıkları Kesilen Gurbetçi Emeklilere Müjde (1) YILLIK (1) Yine Kanun Tasarısında Denetçi olamayacaklar (1) yonetim-kurulunun (1) yurt dışı (1) yurt dışı Borçlanm (1) YURT DIŞINA GÖTÜRÜLEN TÜRK İŞÇİLERİ (1) Yurt Dışında İnşaat (1) yurtdışı borçlanması (1) Yurtdışı borçlanmasında emekli aylığı (1) YURTDIŞINDA (1) YURTDIŞINDAN OLAN ALACAKLAR (1) Zayi Olan Mallar (1) Zorunlu Deprem Sigortası (1) Zorunlu Sağlık (2)