FACEBOOK TAKİP ETMEK İÇİN BEĞEN

14 Temmuz 2011 Perşembe

KDV TEVKİFAT UYGULAMALARI: KİRALAMA VE REKLAM VERME

Giriş:


Vergi alacağının emniyet altına alınması amacıyla KDV Kanununda Maliye Bakanlığına verilen yetkiye dayanarak kiralama ve reklam verme işlemlerinde KDV tevkifatı uygulanmaktadır.


Kanunun 9. maddesinde yer alan, gerekli görülen hallerde Bakanlığa vergi sorumlusu belirleme yetkisi,


30 Seri No.lu KDV Genel Tebliğiyle bazı kiralama ve reklam verme hizmetleri için kullanılmış ve alıcı konumundaki gerçek usuldeki KDV mükelleflerinin ödemeleri gereken verginin tamamını sorumlu sıfatıyla ödemeleri öngörülmüştür.



Yazımızda, 1988 yılından beri uygulanan ancak mevzuat açısından tartışmaların ve tereddütlerin sürdüğü tam tevkifat uygulamasının iki temel başlığı olan kiralama ve reklam verme işlemlerini örneklerle açıklayacağız.



1. Yasal Düzenleme:


KDV Kanununun 9. maddesinde, gerekli görülen hallerde, vergi alacağının emniyet altına alınması


amacıyla, vergiye tabi işlemlere taraf olanları verginin ödenmesinden sorumlu tutmaya Maliye Bakanlığı yetkilidir.



Bakanlık bu yetkiye dayanarak 30 Seri No.lu KDV Genel Tebliğiyle kiralama ve reklam hizmetlerinde tarafların mükellefiyet durumuna göre tevkifat uygulanmasını öngörmüştür.


Buna göre, reklam alanın veya kiraya verenin başka faaliyetleri nedeniyle gerçek usulde KDV mükellefiyetinin bulunmaması ve reklam verenin veya kiralayanın gerçek usulde KDV mükellefi olması durumunda, reklam veren veya kiralayan tarafından sorumlu sıfatıyla KDV beyan edilecektir.



2. Kiralama İşlemlerinde KDV Tevkifatı


KDV Kanununun 1/3-f maddesine göre, Gelir Vergisi Kanununun 70. maddesinde belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi işlemleri KDV’ye tabidir ve 8/h maddesine göre de bu işlemlerde verginin mükellefi mal ve hakları kiraya verenlerdir.



2.1. İktisadi İşletmeye Dahil Olmayan Gayrimenkuller


Kanunun 17/4-d maddesinde iktisadi işletmeye dahil olmayan gayrimenkullerin kiralanması KDV’den


müstesna tutulmuştur.


Bu durumda -iktisadi işletmeye dahil olmayan gayrimenkuller dışında- mal ve hakların kiraya verilmesi


işlemi, ticari, sınai, zirai ve serbest meslek faaliyeti çerçevesinde verilen bir hizmet olmasa dahi KDV’ye tabi bulunmaktadır.



GVK 70. maddeye göre, bu maddede yer alan mallar ve haklar ticarî veya zirai bir işletmeye dahil


bulunduğu takdirde bunların iratları ticarî veya zirai kazancın tespitine ilişkin hükümlere göre hesaplanmaktadır.


Dolayısıyla, gelir vergisi açısından gayrimenkul kiralamaları dışındaki mal ve hakların kiralanması


nedeniyle gayrimenkul sermaye iradı (GMSİ) elde eden mükellefler, başka bir ifadeyle beyana tabi geliri sadece gayrimenkul kiralamaları dışındaki mal ve haklardan GMSİ ibaret olanlar işlem vergisi olarak da KDV ödemek durumundadırlar.



30 Seri No.lu KDV Genel Tebliğiyle GMSİ mükellefi bu kişilerin sadece kira gelirleri olması ve kiracı sıfatındakilerin de KDV mükellefi olmaları şartıyla KDV mükellefiyet tesis ettirmelerinin önüne geçilmiştir.



Bunun yerine zaten vergi yükümlüklerini sürekli olarak yerine getirmek durumunda olan, her aybeyanname veren KDV mükellefi kiracıların bu vergiyi sorumlu sıfatıyla ödeyip indirim konusu yapmaları öngörülmüştür.



4721 sayılı Türk Medeni Kanununun 704. maddesinde taşınmazlar; arazi, tapu kütüğünde ayrı sayfaya


kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar ve kat mülkiyeti kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler olarak tanımlanmış; 705. maddede ise mülkiyetin kazanılması ve ma- likin tasarrufu tapu siciline tescile bağlanmıştır. Söz konusu maddelerle GVK 70. maddeyi bir arada değerlendirirsek kiralama işlemlerinde KDV tevkifatıyla ilgili şu sonucuna varabiliriz:



- Tapuya tescil gerektirmeden mülkiyeti veya tasarruf hakkı edinilen mal ve hakların kiralanması


- Kiraya verenin sadece GMSİ mükellefi olmaları (Beyana Tabi Geliri Sadece GMSİ İbaret Olanlar -1001 B kodlu Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi verenler)



- Kiracı konumundakilerin KDV mükellefi olmaları şartları birlikte gerçekleşiyorsa kiracı KDV mükellefleri kira ödemeleri üzerinden hesaplanan KDV’nin tamamını 2 No.lu KDV beyannamesi ile beyan etmek zorundadırlar.



Öte yandan, gayrimenkul kiralamaları dışında GMSİ elde eden mükelleflerin kiracılarının KDV mükellefi olmamaları durumunda Kanunun 8/h maddesine göre KDV mükellefiyeti tesis ettirecekleri tabiidir.



Örnek: Devlet memuru Cem Arslan’ın Sivas’taki arsasını organik bal yetiştiriciliği yapan OrBal Ltd.


Şti.’ye kiralaması, iktisadi işletmeye dahil olmayan bir gayrimenkul kiralaması olduğundan KDV’den istisnadır. Ancak az kullandığı otomobilini rent a car firmasına, avukatlık bürosuna, otel işletmesine kiralarsa bu işlem KDV’ye tabi olacak ve KDV sorumlu sıfatıyla kiracı KDV mükelleflerince beyan edilecektir. Söz konusu otomobil kiralamasının KDV mükellefi olmayan birine yapılması durumunda Cem Arslan’ın KDV mükellefiyetinin tesisi gerekecektir.



Örnek: (A) A.Ş., birbirine komşu iki arsayı (X) Ltd. Şti. ve serbest meslek faaliyetinden dolayı KDV mükellefiyeti bulunan Dr. B.Erbil’den kiralamıştır. Dr. B.Erbil’in arsası işletmeye kayıtlı değildir.


Buna göre, (X) Ltd. Şti.’ye ait bir arsanın (A) A.Ş.’ye kiralanması KDV’ye tabi olacak ve bu işlemdeki


KDV, KDV mükellefi olması nedeniyle (X) Ltd. Şti. tarafından 1 No.lu KDV beyannamesiyle kiralama dönemleri itibariyle beyan edilecektir. Dr. B.Erbil’in arsası işletmeye kayıtlı olmadığı için kiralama KDV’den istisna olacak, dolayısıyla bu işlemde ne Dr. B.Erbil ne de (A) A.Ş.’nin herhangi bir KDV beyanı söz konusu olmayacaktır.



Örnek: (D) Otel İşletmesi, müşterilerinin transfer işlemlerini gerçekleştirmek üzere basit usule tabi Bay


(M)’nin işletmesine kayıtlı olmayan minibüsünü kiralamıştır.


Yine grup olarak gelen müşterilerinin talebi üzerine emekli Bay (K)’nin teknesini kiralamıştır.


Bu iki kiralama işlemi de KDV Kanununun 1/3-f maddesine göre KDV’ye tabidir. Ancak basit usule tabi


Bay (M) ile emekli Bay (K)’nin faaliyetleri nedeniyle gerçek usulde KDV mükellefiyetinin bulunmaması nedeniyle kiralama işlemleri üzerinden hesaplanan KDV, (D) Otel İşletmesi tarafından 2 No.lu KDV beyannamesiyle beyan edilecek ve indirim konusu yapılabilecektir.



2.2. Hazineye Ait Kiralamalar


Hazinece yapılan gayrimenkul teslimleri ile irtifak hakkı tesisi işlemleri yanında 7/6/2008 tarihinden itibaren (5766 s. K.) Hazinece yapılan;


- Gayrimenkul kiralamaları,


- Kullanma izni verilmesi işlemleri,


- Ön izin verilmesi işlemleri


de istisna kapsamına alınmıştır.


KDV uygulamasında oldukça sorunlu olan bu alanda yapılan 4 kanun değişikliği sonrasında Hazinenin özel mülkiyetinde ve Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazlar üzerinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 7/6/2008 tarihinden itibaren tesis edilen kiralama işlemlerinin tamamı KDV’den istisna edilmiştir.


Ancak Hazine kavramı ve işletme hakkının kiralanması konularında tereddütler yaşanabilmektedir.


Vergi idaresinin görüşü “Hazine” kavramını 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunuyla belirlemek yönündedir. Hazine kavramı, 5018 sayılı Kanuna ekli I sayılı cetvelde sayılan Genel Bütçeli Kamu İdareleriyle sınırlı bulunmakta; bu cetvel dışındaki Özel Bütçeli İdareler, Düzenleyici ve Denetleyici Kurumlar ile Sosyal Güvenlik Kurumlarının taşınmaz kiralamaları kullanma izni verilmesi işlemleri Kanunun 17/4-p maddesindeki istisna kapsamında değerlendirilmemektedir.



2.3. İşletme Hakkının Kiralanması – Hazinece Yapılmayan Kamu Kiralamaları


İktisadi işletme olmayan, daha doğru bir ifadeyle faaliyetlerinin kurumlar vergisi açısından iktisadi işletme oluşturmadığı kabul edilmiş dernekler, vakıflar, belediyeler ile 5018 sayılı Kanuna ekli II, III ve IV sayılı cetvellerde yer alan kurumların (Üniversiteler, Orman Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, SGK vb.) taşınmaz kiralamaları Kanunun 17/4-d maddesine göre KDV’den istisnadır. Ancak bu kurumların taşınmaz kiralaması dışındaki kiralamalarında KDV mükellefi kiracıların


sorumlu sıfatıyla KDV beyan etmesi gerekmektedir.



Bu kurumların kiralamaları içinde uygulaması oldukça yaygın olan kiralama türü taşınmaz kiralaması


ile de çoklukla karıştırılan işletme hakkının kiralanmasıdır.



Tapuya tescil edilmediği için taşınmaz olarak değerlendirilemeyecek işletme hakkı, GVK 70/5 maddesinde sayılan gayrimaddi hak niteliğindedir. İşletme hakkının devri, bir işletme veya müessesenin belirli bir bedel ve süre dahilinde başkasının kullanımına bırakılması şeklinde düzenlenen sözleşmelerle gerçekleşmektedir.


Bu bağlamda işletme hakkının devrini Borçlar Kanununda yer alan hasılat kirası olarak değerlendirmek


de mümkündür.



Bu çerçevede, taşınmazın bizatihi iktisadi işletme olması veya taşınmaza bağlı işletme hakkı v.b. hakların kiralanması söz konusu ise (büfe, kantin, çay ocağı, lokanta, otel, taş, kireç, kum, kömür ocaklarının kiralanması gibi) kiraya verenin ve kiracının KDV mükellefiyetine göre vergilendirme gerçekleşecektir.


Kiraya verenlerin başka faaliyetleri nedeniyle KDV mükellefiyeti olmaması ve kiracının KDV mükellefi olması halinde bu işleme ilişkin KDV, kiracı tarafından sorumlu sıfatıyla beyan edilecektir.



Örnek: Üniversite Rektörlüğü tarafından taşınmazların kantin, kafeterya, büfe, kuaför salonu, otopark vb. olarak kiracıların kullanımına bırakılması halinde, kiralanan taşınmazın kullanımı yanında onun semere ve hasılatının toplanması da söz konusu olacağından, bu tür kiralama işlemleri taşınmaza bağlı işletme hakkının kiralanması olarak değerlendirilecek ve KDV Kanununun 1/3-f maddesine göre KDV’ye tabi olacaktır. Üniversitenin KDV mükellefiyetinin bulunmaması halinde bu işlem nedeniyle hesaplanacak KDV, işleme taraf olanlar tarafından 2 No.lu KDV beyannamesi ile beyan edilecektir.



Üniversite bünyesindeki alanların ATM ünitesi, banka şubesi vb. olarak kiracıların kullanımına bırakılması halindeyse taşınmazların kiralanması söz konusu olacağından bu işlem KDV Kanununun 17/4-d maddesine göre KDV’den istisna olacaktır.



Örnek: Belediyenin deniz kenarına inşa ve/veya tefriş ettiği çay bahçesi, lokanta, kafeterya, büfe,


piknik alanı, halı saha işletmelerinin kiralanması işlemlerinde, belediyenin KDV mükellefiyetinin bulunmaması durumunda kiracı KDV mükelleflerince kira bedelleri üzerinden hesaplanan KDV beyan edilecektir.


Örnek: İş hanı yönetiminin binanın bodrum katında yer alan otoparkı kiralaması durumunda taşınmaz


kiralaması değil bu alanın hasılatının, işletmesinin kiralanması söz konusu olduğundan tevkifat yapılması gerekmektedir.



Örnek: Yazlıkların bulunduğu site yönetiminin yaz sezonu için site içindeki gazino, kuaför ve büfeyi kiralaması ve kiracıların KDV mükellefi olmaları durumunda kira bedelleri üzerinden hesaplanacak KDV kiracılar tarafından sorumlu sıfatıyla beyan edilecektir.


Örnek: KDV mükellefiyetleri bulunmayan okul aile birliklerinin kantin kiralamasında kiracı KDV mükelleflerince KDV sorumlu sıfatıyla beyan edilmektedir.



3. Reklam Hizmetlerinde KDV Tevkifatı


30 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinde, profesyonel veya amatör spor kulüplerine oyuncularının formalarında gösterilmek, şahıslara veya kuruluşlara ait bina, arsa, arazi gibi yerlerde duvarlara yazılmak, pano olarak yerleştirilmek, dergi, kitap gibi yazılı eserlerde yayınlanmak ve benzeri şekillerde reklam verilmesi örnek olarak sayılmakta; bu işlemlerde reklamı alanların gerçek usulde KDV mükellefi olmamaları halinde, reklamı veren KDV mükelleflerince sorumlu sıfatıyla KDV beyan edileceği açıklanmaktadır.



3.1. Formalara Reklam Verilmesi ve Spor Kulüplerine Sponsorluk Giderleri


55 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinde profesyonel futbol şubelerinin faaliyetleri nedeniyle gerçek usulde


KDV mükellefi olmaları nedeniyle, reklam hizmetlerine ait KDV’nin genel esaslara göre spor kulüpleri


tarafından beyan edileceği, dolayısıyla sorumluluk uygulamasının söz konusu olmayacağı açıklanmıştır. 55 Seri No.lu KDV Genel Tebliği sonrasında KDV mükellefi olmayan amatör spor kulüplerine verilen reklamlarda tevkifat uygulanmaktadır. Dernek statüsünde faaliyet gösteren ve KDV mükellefiyetleri bulunmayan bu kulüplere reklam veren KDV mükellefleri sorumlu sıfatıyla KDV beyan etmek durumundadırlar.


Forma reklamı dışında KDV mükellefiyetleri bulunmayan spor kulüplerine sponsorluk adı altında yapılan tüm reklam ödemelerini de bu kapsamda değerlendirmek gerekir.



Örnek: Amatör ligde mücadele eden İneboluspor Kulübüne forma reklamı veren Kuzey A.Ş. ile nakdi


sponsorluk karşılığında antrenman sahasına tabelalarını asan Poyraz A.Ş. kulübe ödedikleri bedeller üzerinden KDV hesaplamak ve sorumlu sıfatıyla beyan etmek durumundadırlar.



3.2. Duvar, Pano ve Billboardlara Reklam Verilmesi


Binaların dış yüzeyine boyama; arsa ve arazilere pano, billboard yerleştirilmek gibi yöntemlerle reklam


verilmesi işlemlerinde bu yerlerin sahibi konumundaki kişilerin KDV mükellefiyeti bulunmaması halinde rek lamı veren KDV mükelleflerince tevkifat yapılacaktır.



Örnek: Sahile inen yol kenarında arsası bulunan Bayan (Z) ile pansiyon sahipleri arsa üzerine ışıklı reklam panoları koyma konusunda anlaşmışlar.



Buna göre, Bayan (Z)’nin başka faaliyeti nedeniyle KDV mükellefiyeti bulunmaması durumunda reklam


veren KDV mükellefi pansiyon işletmelerince tevkifat yapılacaktır.



Örnek: Apartman yönetimi apartmanın otoyola bakan ve önü boş olan kuzey yönlü yan cephesine ısı yalıtımı yaptırmak istemektedir. Yalıtım firması bu cephenin yalıtımını üzerine 5 yıllığına kendi reklam tabelasını asmak kaydıyla ücretsiz yapmayı teklif etmiş ve apartman yönetimiyle anlaşmıştır.



Bu örnekte iki ayrı işlem bulunmaktadır. Birincisi yalıtım firmasının ısı yalıtım taahhüt işi diğeri de


apartman yönetiminin reklam alma işlemidir. Yalıtım firması, apartman yönetiminin KDV mükellefiyeti bulunmadığından verdiği reklam nedeniyle tevkifat yapmak ve 2 No.lu KDV beyannamesi vermek durumundadır.



3.3. Yazılı Eserlere ve İnternet Sitelerine Reklam Verilmesi


KDV mükellefiyeti bulunmayan kişiler tarafından yayımlanan dergi veya kitap reklam verilmesi durumunda da reklam veren KDV mükelleflerince tevkifat uygulanacaktır. Ancak ticari amaçla kurulmayan ve KDV mükellefiyeti bulunmayan internet sitelerinin reklam alması durumunda bu işlemin ticari faaliyet kabul edilip internet sitelerinin KDV mükellefiyetinin mi tesis edileceği yoksa reklam verenler tarafında tevkifat mı yapılacağı konusunda net bir görüş bulunmamaktadır.



Tevkifatın Beyanı ve İndirim:


Tam tevkifat yapan KDV mükellefleri tevkif ettikleri vergiyi 2 No.lu KDV beyannamesinin Tam Tevkifat


Uygulanan İşlemlere Ait Bildirim bölümünde beyan edecekler ve aynı dönemde 1 No.lu KDV beyannamesinin Bu Döneme Ait İndirilecek KDV satırında indirim konusu edebileceklerdir.


Öte yandan, vergi indirimini düzenleyen KDV Kanununun 29/3 maddesine göre, indirim hakkı vergiyi


doğuran olayın vuku bulduğu takvim yılı aşılmamak şartıyla, ilgili vesikaların kanuni defterlere kaydedildiği vergilendirme döneminde kullanılabilecektir.



49 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinde sorumlu sıfatıyla beyanın hiç yapılmadığının veya eksik yapıldığının tespiti üzerine bu vergilerin ikmalen veya re’sen tarh edilmesi halinde de indiriminin mümkün olduğu açıklanmıştır.


Buna göre, Kanunun 29/3 maddesine amir hükmü de göz önünde bulundurduğumuzda, sorumlu sıfatıyla KDV’nin indirimi, söz konusu verginin vergiyi doğuran olayın vukubulduğu takvim yılı aşılmamak şartıyla, ödendiği vergilendirme döneminde yapılabilecektir.



Örnek: (X) Ltd. Şti. belediyeden kiraladığı kafeteryaya ilişkin sorumlu sıfatıyla beyan etmesi gereken


KDV’yi beyan etmemiştir. 2009-2012 yıllarını kapsayan kira sözleşmesi bulunan mükellefle ilgili yapılan inceleme sonucunda 2009, 2010 ve 2011/1-4 dönemlerine ilişkin tarhiyat yapılmış ve mükellef tüm borcunu 2011/5 döneminde ödemiştir.



Buna göre, 2009, 2010 vergilendirme dönemlerine ilişkin 2011 yılında tarh edilen sorumlu sıfatıyla ödenecek KDV’nin, vergiyi doğuran olayın vukubulduğu takvim yılı aşıldığından indirim olarak dikkate alınması mümkün değildir.


2011/1-4 vergilendirme dönemlerine ait tarh edilen vergi ise vergiyi doğuran olayın vukubulduğu takvim yılı aşılmadan ödendiği için indirim konusu yapılabilecektir.



Sonuç:


Kiralama ve reklam hizmetleri ticari, sınaî, ziraî faaliyet ile serbest meslek faaliyeti çerçevesinde gerçekleşme şartına bağlı olmaksızın KDV’ye tabidir. Bu işlemleri gerçekleştirenlerin her birine mükellefiyet tesis etmek yerine Bakanlık yetkisini kullanarak hizmeti alanların KDV mükellefi olmaları durumunda bu verginin alıcılar tarafından sorumlu sıfatıyla beyanına karar vermiştir.



KDV mükellefleri kiralama ve reklam hizmetlerinde alıcıların KDV mükellefi olup olmamaları ve kiralama işleminin KDV’den istisna edilip edilmediğine bakarak sorumlu sıfatıyla beyanname verip vermeyeceklerini tespit etmek durumundadırlar.



Sorumlu sıfatıyla beyan edilmeyen ve sonradan ikmale veya re’sen tarhiyat yoluyla ödenen verginin


indirim konusu yapılmasında da Kanunun 29/3 maddesindeki vergiyi doğuran olayın vukubulduğu takvim yılının aşılıp aşılmadığına dikkat edilmesi gerekmektedir


Blog Arşivi

BU HAFTA EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK OKUNANANLAR

Categories

.edevlet.com (1) ‘Gelir Testi’ (1) ‘intibak zammı’ (1) "EŞ DURUMU" (1) "muhasebe" (21) "Pratik Bilgiler "pratik bilgiler (1) (Stopaj (1) 01.01.2012 - 30.06.2012 Asgari Ücret (1) 01.07.2012 - 31.12.2012 Asgari Ücret (1) 12 Eylül mağdurları (2) 15 yıldan az memuriyet (1) 16 Yaşından Büyükler Asgari Ücret (1) 16 yaşını doldurmuş işçiler (1) 18 Yaş GSS (1) 18 Yaş Üstü (1) 2-B arazilerinin satış şartları (1) 2009 askerlik borçlanması hesaplama (1) 2011 enflasyon (1) 2011 kapanış işlemleri (6) 2011 Yılbaşı Milli Piyango (1) 2012 (105) 2012 açılış işlemleri (6) 2012 Amortisman Sınırı (1) 2012 ASGARİ (1) 2012 ASGARİ ÜCRET (2) 2012 Avukatlık Ücret Tarifesi (1) 2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI (1) 2012 defter (1) 2012 Defter tasdi (1) 2012 Defter Tutma Hadleri (1) 2012 DİĞER KAZANÇ (1) 2012 Fatura Düzenleme Sınırları (1) 2012 Geçici Vergi Oranları (1) 2012 Gelir Vergisi (1) 2012 gelir vergisi oranlar (1) 2012 GELİR VERGİSİ ORANLARI (1) 2012 Gelir vergisi tarifesi (2) 2012 Hesap Pusulası (1) 2012 KAPICI MAAŞ HESABI (1) 2012 milli piyango sonuçları (1) 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi (1) 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri (1) 2012 MTV (1) 2012 Sakatlık indirimi (1) 2012 SGK İDARİ PARA CEZALARI (1) 2012 VERGİDEN MÜSTESNA YEMEK BEDELİ (1) 2012 YEMEK BEDELİ (1) 2012 Yemek İstisnası (1) 2012 Yılbaşı Milli Piyango (1) 2012 YILI (66) 2012 yılı asgari ücret (2) 2012 yılı asgari ücret tutarları (2) 2012 yılı cenaze ödeneği (1) 2012 YILI DEFTER TUTMA (1) 2012 YILI DEFTER TUTMA HADLERİ (3) 2012 yılı emzirme ödeneği (1) 2012 Yılı gelir (1) 2012 Yılı gelir vergisi (1) 2012 Yılı gelir vergisi dilimleri (1) 2012 yılı gelir vergisi oranları (1) 2012 Yılı Sakatlık İndirimi (1) 2012 yılı vergi (1) 2012 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı (1) 2012 Yili Asgari Geçim İndirimi Tablosu (1) 2B Arazi (1) 2B Arazileri (2) 31.10.2011 tarih 292 nolu karar (1) 3600 günle emeklilik (1) 4 ülkede kıdem tazminatı fonu (1) 4/b Sigortalılık Bildirimi (1) 4857 (1) 4857 sayılı (1) 5 lira fazla katılım payı (1) 6111 Sayılı Kanun (1) 65 YAŞ (1) 65 YAŞ AYLIĞI (1) 65 yaş ve özürlü maaşı hangi hallerde kesilir? (2) 657 s.DMK’ya göre istihdam şekilleri (1) 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU (1) 663 sayılı KHK (1) 666 kanun (1) 666 sayılı (1) 8.000 TL üzerindeki ödemeler (1) 975 lira taban (1) Açık Hesaplarınızın Ne Kadarını Tahsil Edebileceğinizi Biliyormusunuz (1) AGİ (2) AGİ NEDİR? (1) aidatlarını ödememekte direnirken (1) AİLE HEKİMLİĞİ (1) Akaryakıt fişi (1) Akşam Metin Taş (1) Alacak ve Borç Notları (1) Alarm İzleme Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlik Belgesi (1) Ali TEZEL (1) almanya (1) Almanya'dan yurtdışı borçlanma (1) ALO 170 (1) Amortisman (1) Amortisman Sınırı (1) Analık sürelerinin borçlanılması (1) Ankara bomba (1) ANONİM ŞİRKET (1) Anonim şirketler (1) Anonim şirketler neden ve nasıl hisse senedi bastırmalıdır (1) ANONİM ŞİRKETLERDE MENKUL KIYMETLER (1) APARTMAN GÖREVLİLERİ AGİ (1) ARAÇLARIN Trafikten Silinmesi (1) Aralık 2011 Vergi Takvimi (1) ASBİS (1) ASBİS Nedir (1) ASGARİ GEÇİM (1) ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ (1) ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 2012 (1) asgari geçim ücreti (1) Asgari Ücret (8) Asgari ücret 701 (1) Asgari Ücret Maliyeti (1) Asgari Ücret ve Yasal Kesintiler (2) Asgari ücret yeni yılda (1) ASKERİ İŞ MÜFETTİŞLİĞİ (1) askerlik (2) askerlik borçlanma formu (1) askerlik borçlanma hesaplama (1) askerlik borçlanma hesaplaması (1) askerlik borçlanma işlemi (1) Askerlik borçlanması (3) ASKERLİK KANUNU (1) atama (2) Avukat (1) Avukatlık (1) AVUKATLIK ASGARİ (1) AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET (1) AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ (1) Avukatlık Ücret (1) Avukatlık Ücret Tarifesi 2012 Belirlendi (1) Aylığa Hak Kazanma Koşulları (1) AYLIK VE YILLIK ENFLASYON (1) baglilik (1) Bağ (1) Bağ-Kur (5) bağ-kur dökümü (1) Bağ-Kur İntibak (1) Bağ-Kur Tevkifatı (1) Bağımsız Denetçi (2) bağımsız denetçiler (1) Bağımsız denetim (2) Bağımsız Denetleme (1) BağKur (4) bağkur dökümü (1) Bağkur hizmet dökümü (1) bağkurlu dökümü (1) Bahçe Tapusu Olanların Tarım SSK’lısı Olup Olamayacaklarının Açıklanması (1) bakanı (1) Bankalar (1) Basit usul (1) Başbakan Tayyip Erdoğan (1) BAYRAM TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASI (1) BDDK (1) bedelli (2) BEDELLİ ASKERLİK (4) bedelli askerlik işlemleri (1) Bedelli çalışmaları bayramdan sonra (1) Belediyeden kiralanan seyyar sergi yerleri için kira ödemeleri üzerinden tevkifat yapılmayacağı (1) belli para (1) BEŞ PUANLIK (1) beyanname (100) Bilirkişi (1) Bilirkişilerin (1) Bilirkişiye Başvuru (1) binek (1) Binek otomobilin alım ve satımında KDV oranı kaçtır ? (1) Binek otomobilin KDV’sini (37) Bir Kişi İle Kurulabilecek (1) Bireysel Emeklilik (1) Bireysel Emeklilik Sistemine Yapılan Ödemeler (1) BİRLEŞME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: I (1) borçlanma (1) Borçlanma Bedelleri (1) Borçlunun bütün eşyaları haczedilemez (1) Borçlunun haline uygun evi haczedilemez (1) BUGÜNKÜ YAZILAR (5117) bülent deniz (1) C Özel Güvenlik Yöneticisi Kimlik Kartı (1) Cenaze Ödeneği (1) Creditnote (1) Cumhuriyet tarihi rekoru (1) ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ (1) çalışma ve sosyal güvenlik (1) Çalışmayan (1) çek (1) çek yasası (1) çevre temizlik vergisi (1) Çeyiz Yardımı (1) Çocuklar sağlık hizmeti (1) daha az prim (1) Damga Vergisi (1) danışman (1) Dar Mükellefiyet (1) debitnote (1) defter (2) Defter Bilgi Girişi (1) defter Kapanış Tasdiği (1) Defter tasdi (1) Defter Tasdikinde Ek Süre (1) defter tutulma (1) Defter ve belgeleri depremde kaybolanlar (1) Değer Artış KazançI (1) Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi (1) değerleme oranı (1) Denetçi olabilme (1) Denetçilerin Atanması (1) Denetçinin seçilmesi (1) Denetim raporu (1) Denetimin (1) Deprem bağışları (1) Deprem bağışlarının vergi matrahından (1) Deprem bölgesinde primi 1 gün bile yatana emeklilik (1) Deprem sigortası (1) deprem vergisi (1) Depremzede işçinin ücreti İş-Kur'dan (1) Depremzedelere müjde (1) DERNEKLER (1) DERNEKLER YÖNETMELİ (1) dilekçe (224) DİLEKÇE ÖRNEĞİ (2) DİLEKÇE ÖRNEĞİ Veri Sorgulama (1) DİLEKÇE ÖRNEKLERİ (12) DİLEKÇEYE (1) Dizi (1) DOĞUM BORÇLANMASI (5) Doğum ücretsiz izni ve izinden dönüşte işe başlama hakkı (1) dönem sonu (6) DÖNEM SONU İŞLEMLERİ (7) Dul aylığı (1) DUYURULAR (568) e devlet (1) E-Defter (1) e-devlet (1) e-haciz (1) ebeyanname (100) ece üner (2) Ecrimisil (1) edefter (1) edefter.gov.tr (1) edevlet (1) EKONOMİ (626) Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan (1) Elektronik Defter (1) Emekli (11) emekli aylığı (1) emekli aylığını yükseltmek (1) Emekli aylıkları haczedilemez (1) Emekli dernekleri (1) Emekli İkramiyesi (1) emekli intibak (1) Emekli Sandığı (3) Emekli Sandığı dökümü (1) Emeklilerin maaşı (1) Emeklilik (1) Emeklinin alım gücü (1) Emeklinin intibakı (1) EMEKLİNİN YILLIK İZNİ (1) Emekliye (1) Emekliye intibak (1) Emekliye müjde (1) Emekliye tazminat (1) Emekliye zam geliyor (1) emlak vergisi (4) Emlak Vergisi bildirimi (1) Emsal kira (1) EMZİRME ÖDENEĞİ (2) ENFLASYON (1) Enflasyon Hesaplama (2) Engelli bakım maaşına konulan hacize mahkeme 'dur' dedi (1) Engelli Sigortalıların (1) Engellilere İş Müjdesi (1) erken emekli (1) Eski memur (1) Esnaf Sicil Kaydı Bağ-Kur'lu (1) Esnek Zamanlı Çalışma (1) eş durumu nakli (1) eşi vefat etmiş (1) EŞİT DAVRANMAMA TAZMİNATI (1) Etiketler: 292 nolu hakem heyeti kararı (1) ev hanımına (1) Ev hanımlarının emekliliği (1) Evlenme Ödeneği (1) evlilik (1) FAİZ (2) Faktoring İşlemlerinin Muhasebe Kaydı (1) FARK ÜCRETİ (1) faruk çelik (1) FASON HİZMETLERDE KDV İADESİ (1) FASON TEKSTİL (1) FATURA (2) Fatura Düzenleme (1) Fatura Düzenleme Sınırları (1) Fatura Kullanımı (1) Faturada Ayrıca Teslim Adresine Yer Verilebilir mi? (1) FATURAYA SÜRESİNDE İTİRAZ (1) fazla çalışma (1) Fazla mesai (1) Fazla mesai nasıl ispatlanacak (1) FESHİ (1) fesihte geçerli neden (1) Fiili Hizmet Zammı (1) Finanasal (1) Finanasal Kiralama (1) Finanasal Kiralama Muhasebe Kayıtları (1) Finansal kiralama (1) FİRMADA KULLANILAN OTOMOBİLİN KAZA YAPMASI SONUCU SERVİS ŞİRKETİ TARAFINDAN KESİLEN FATURANIN SİGORTA ŞİRKETİNE YANSITILMASI MUHASEBE KAYDI (3) FON İSİMLERİ (1) Foreks İşlemi (1) FRANSIZ ÜRÜNLERİ (1) Gayri Maddi Haklar (1) GAZETECİ VE GEMİ ÇALIŞANLARINI (1) GAZETECİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLUR (1) Geçici iş göremezlik (1) Geçici iş göremezlik ödeneği (2) Geçici Vergi Oranları (1) Geçici Vergide Yanılma Payı (1) gelir (302) gelir testi (3) GELİR TESTİ NEDİR (1) Gelir Testi Süresi Uzatıldı (1) Gelir testine müracaat bildirimi (1) Gelir Uzman (1) Gelir ve Aylıklarda Zamanaşımı Sürelerinin Eski ve Yeni Kanunla Karşılaştırılması (1) Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması (1) gelir vergisi (2) Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 280) (1) GELİR VERGİSİ ORANLARI (1) gelir.gov.tr (125) gelirler (4772) gelirler.com (192) gelirler.gov.tr (4349) gelirlergov (111) gemlik hakem heyeti (1) gemlik tüketici sorunları ilçe hakem heyeti (1) genek sağlık başvuru (1) Genel Sağlık Sigortalıs (1) Genel Sağlık Sigortası (2) GENEL SAĞLIK SİGORTASI (4) GEREKEN (1) GEREKLİ BİLGİLER (5) ggs (3) GİB (3286) gib.gov.tr (31) gider pusulası (1) Giriş Sınavı (1) Götürü Gider (1) GSS (9) GSS DİLEKÇE ÖRNEĞİ (1) gss Prim Tablosu (1) GSS Sağlık (1) GSS tescil bildirim (1) Gurbetçi ev hanımı (1) GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TARİFE-SINIFLANDIRMA KARARLARI) (SERİ NO: 13) (1) GÜNDEM (4934) HABER (4470) habertürk tv (2) haciz (1) Hafta Tatili Ücreti (1) HAFTALIK YAYIN (28) hakem heyeti kararları (1) HASTA SEVK FORMU (1) hastane (1) Hem kocadan hem de anne-babadan aylık bağlanır mı (1) hesap işletim ücreti iadesi (1) hesap işletim ücreti iadesinin kararı (1) hesap işletim ücretine itiraz (1) hesap işletim ücretleri (1) hesap işletim ücretleri iadesi (1) Hesap numaraları (1) hesapişletim ücretinin iadesi (1) hız sınırı (2) hibe kredi (1) HİLELİ İFLAS ETMEK (1) Hizmet Dökümü (1) Hizmet grubu (1) https://www.turkiye.gov.tr/ (1) hukuk (1) Irak (1) iade (1) İbraname (1) ibraname Örneği (2) için (1) İdari Para Cezaları (1) İhaleli İşlerde Kıdem (1) İhbar İkramiyesi (1) İhracat (2) İHRACATTA GVK (1) İhtirazi Kayıtla Beyan (1) ikinci derece usulsüzlük (1) İkramiyenizi güncel (1) İktisap Tarihi (1) İlk Defa Sigortalı Olarak Çalışmaya Başlamadan Önce Malûliyeti Bulananların Emeklilikleri (1) indirilebilir (1) indirim (1) İndirimli Orana (1) İndirimli Orana Tabi Satışlar (1) internet sitesi (1) İNTERNET SİTESİ ZORUNLULUĞU (1) İntibak (6) İntibak 2013'e kaldı (1) İntibak Maaş (1) intibak yasası (3) İNTİBAK YASASI 2012'DE YASALAŞIYOR (1) intibak zammı (1) İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Metin Yeşil (1) isteğe bağlı sigorta (1) istifa (1) İstifa eden işçinin hakları (1) istifa evrakları (1) İSTİSNA TUTARLARI (1) İŞ (1) İŞ GÖREMEZLİK BELGESİ (1) İş göremezlik belgesi değişti (1) İş Kanunu Para Cezaları (1) iş kazası (1) iş koçu (1) İş Sözleşmeleri (1) iş sözleşmesi (1) İşçi (1) İŞÇİ 1 ay içinde dava açabilir (1) İŞÇİ ALACAK BELGESİ (1) işçi izin hakları (1) İŞÇİ VE ESNAFIN ÖLÜMÜNDE CENAZE ÖDENEĞİ VERİLME ESASLARI (1) İşçilerin İzinleri (1) İşçilerin İzinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler (1) işçilerinin (1) İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR (1) İŞÇİNİN HAFTA TATİLİ (1) İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ (1) İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER (1) İŞÇİNİN İŞVERENE ÇEKECEĞİ İHTAR ÖRNEĞİ (1) İşçinin sadakat borcu (1) İŞE İADE EDİLME (1) İŞKUR (4) İşlem Denetçiliği (1) İşlem denetçisi (1) işletim ücreti iadesi (1) İşsizlik (1) İşsizlik maaşı (1) İşsizlik ödeneği (1) İŞSİZLİK ÖDENEĞİ (1) İŞSİZLİK SİGORTASI (1) İşsizlik yardımları (1) İşte yerli otomobilin gerçek fiyatı (1) İşten Ayrıldığımda Ne Kadar Kıdem Tazminatı Alabilirim (1) İşten Ayrılırsam Emeklilik Şartlarım Değişir mi (1) İşveren (2) işveren fesih (1) İşveren işçiden senet alabilir mi? (1) İşverenlerimizin Ücret (1) İZİN (1) KABAHATLER KANUNU (1) Kaçak işçi (1) Kaçak işçi çalıştıranlar (1) Kaçakçılık suçu (1) Kadın ve erkeğin emekli olma yaşları farklı (1) KADINLARIN DOĞUM İZNİ (1) Kadrolulara bayram hediyesi (1) kamu (1) kanun (950) kapanış muhasebe kayıtları (6) karşılıklı edimler (1) KARŞILIKSIZ ÇEK (1) KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILIYOR (1) Kart aidatı (1) kartı (1) KASIM MALİ TAKVİMİ (1) katılım payı (1) Katma Değer Vergisi Oranları (1) Katsayı (1) Katsayı uygulaması (1) Katsayı uygulaması kalktı (1) kayıt (3178) KDV (81) KDV indirimi (1) kdv oranları (1) KDV TEVKİFATI (1) Kenar (1) Kendi adınıza kayıtlı iş yerinde (1) kendisine yöneltilen soruların cevaplarını internetten de yayınlayabilecek (1) KEY (1) kıdem tazminatı (7) Kıdem Tazminatı dikekçe (1) Kıdem Tazminatı Fonu (4) Kıdem Tazminatı Fonu 1 Ocak 2012 (1) KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ (1) Kıdem ve ihbar tazminatı (1) Kız Çocuklarına GSS (1) Kız Çocuklarına GSS Zorunlu mu (1) Kimler denetçi olabilir (1) Kimler yeşil kart alabilecek (1) Kira Geliri (1) Kiralama Muhasebe (1) Kiralama Muhasebe Kayıtları (1) KKDF (1) Klip ve Reklam Filmlerinde Çalışan Oyuncu ve Set İşçilerinin Sosyal Güvenliği (1) Know-how (1) KOBİ TFRS (1) kobilere-250-bin-tl-geri-odemesiz-destek (1) Kollektif (1) KONFEKSİYON HİZMETLERİNDE KDV (1) Konsinye Satışlar (1) KONUT KİRA GEELİRLERİ İSTİSNA TUTARLARI (1) Kooperatif (1) KRAMİYEDE YENİ DÜZENLEME (1) kredi (1) kredi kartı (2) Kurumlar Vergisinden Müstesna Kazançlarda Kur Farkları ve Vade Farklarının Durumu (1) Leasing (1) limit (2) limited şirket sözleşme (1) Limited şirkette fesih (1) liste (1) lkesi (1) Lütfi Köksal (1) MAAŞINA HACİZ (1) Maden işçisinin emekliliği (1) MADENDE EMEKLİLİK KOŞULLARI (2) MADENDE EMEKLİLİK TABLOSU (2) MAHKEME KARARLARI (304) Mal bildirimi (1) Mali Tablolar (1) MALİ TAKVİM (2) MALİYE (4655) Maliye Bakanlığı (2) Malul (1) malul olanların emekliliği (1) Malulen emekli olmanın şartları (1) Malullük aylığı (1) Malullük aylığı kimlere bağlanır (1) Mavi Kart Nedir (1) MEB’deki memur (1) Mehmet Şimşek (1) memur (7) Memur Emeklisi Avukat (1) memur ikramiye (1) memur maaşı (1) Memur ve emekliye zam (1) memura zam (1) Memurlar (2) Memurlara emekli (1) MEMURLARA GREV HAKKI (1) Memurlara rotasyon (1) Memurların taban aylığı (1) Memurların Yenilenen Hastalık Raporu (1) Memurun 2012 maaş zammı belli oldu (1) Memurun Dul (1) Memurun Dul ve Yetim (1) Meslek Hastalığı (1) Mevsimlik iş (2) Mevsimlik iş sözleşmesinde kıdem tazminatı (1) Mevsimlik işçi (1) miili (1) milli (1) milli piyango çekilişi sonuçları (1) milli piyango sıralı tam liste 2012 (1) Montaj ve Taşımacılık Faaliyetlerinde Götürü Gider Uygulaması (1) Motorlu Taşıtlar Vergisi (1) MTV (1) mu (1) MUHASEBE (5542) MUHASEBE kayıtları (164) MUHASEBE KAYITLARI (50) Muhasebe Standartları (1) muhasebe uygulaması (1) Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu (1) MUHASEBECI DEFTER BILGI (1) muhasebeci (3178) Mükellefler Ba Bs formlarında düzeltme yapabilirler mi? Düzeltme yapılması durumunda ceza uygulanır mı? (4) müstahsil (1) Müşteri Bildirim Formu (1) Müşteri Devir Teslim Formu (1) NDE ÖDENMESİ (1) NO: 44) (1) noter (2) noter ihtar Örneğl (1) Noterler MUHASEBE (1) Noterlerin SGDP (1) Nüfus cüzdanı (1) Nüsha (1) olur (1) Onarma (1) Organını kendi isteği (1) otomobil (1) Otomotiv Sanayii Derneği (1) Ödediği KDV (1) ÖDEME (1) ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE YARDIMLAR (1) ÖĞRENCİ YAPILAN YARDIMLAR (1) öğretmen (2) öğretmen adayı (2) öğretmen adayları (1) ÖĞRETMENLER (1) ölüm (1) ÖNEMLİ (81) Özel denetçi (1) ÖZEL HASTANE (1) Özel SMMM (1) Özel SMMM Sınav (1) Özel SMMM Sınav Programı (1) ÖZELGE (1364) Özelge nedir (1) ÖZELGELER (240) Özürlü Teşvik (1) Para kazanmanın yolu (1) park yasağı (2) PART-TİME (1) PART-TİME İŞ SÖZLEŞMESİ (1) PARTTİME iş sözleşmesi (1) Pasaport (1) piyango (1) Pratik Bilgiler (1) Prim (2) Prim borcu (1) PRİM KESİLECEK KAZANÇLAR (1) PRİME ESAS KAZANÇ (1) Prof. Abuzer Kendigelen (1) Prof. Dr Erdoğan Moroğlu (1) Prof. Dr. Şükrü Kızılot (1) Prof. Dr. Ünal Tekinalp (1) RESMİ GAZETE (142) RESMİ GAZETEDE BUGÜN (1) Resul KURT (1) S (1) Sağlık (2) Sağlık Bakanlığı (1) Sağlık Bakanlığını (1) Sağlık Bakanlığını Yeniden Yapılandırdık (1) sağlık hizmeti (2) Sağlık prim borcu (1) Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi (1) sağlık sigortası (3) sağlık yardımı (1) sağlıktan nasıl faydalanacak? (1) SAHTE BELGE DÜZENLEME (1) SAHTE fatura DÜZENLEME (1) Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların emekliliğe hak kazanma şartları (1) Sakatlık indirimi (1) Sebepsiz İŞTEN atılan (1) Sendikalar (1) serbest meslek (1) SERMAYE KOYMA BORCU (1) SERMAYE ŞİRKETLERİ (1) Sevki olmayan doktora gidemeyecek (1) Sezgin Özcan (1) sgdp (3) SGK (5754) SGK borcu (1) SGK gurbetçi (1) SGK HABER (3115) Sgk Hizmet (1) Sgk Hizmet Dökümü (1) SGK hizmetleri (1) SGK İdari Para Cezaları (1) SGK MAKALE (440) SGK para cezaları (1) SGK Primleri (1) sgk SMS HİZMETLERİ (1) sgk soru ve cevap (1) SGK Taksitlendirmelerinin ödeme süresi uzatılmıştır (1) Sigara (1) sigorta (2) Sigorta başlangıç tarihinde rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor (1) Sigorta Prim Desteği (1) sigorta primi (1) Sigortalılık öncesi doğum (1) SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILAN İŞÇİLERİN HAKLARI VE YAPILMASI GEREKENLER (1) Sinema (1) sirali (1) sirkete (1) smmm (3178) SMMM Defter Bilgi Girişi (1) SMMM'ler Defter Tasdik Şifrenizi Aldınız mı? (2) SMS HİZMETLERİ (1) SORU CEVAP (28) SOSYAL GÜVENLİK (3181) SOSYAL GÜVENLİK DESTEK (1) Sosyal Güvenlik Kurumu (3) Sosyal Güvenlik Uygulamalarında İdari Para Cezaları (1) Sosyal Sigortalar (1) söylüyor (1) Sözleşme (1) Sözleşmeli öğretmenlere tanınan yeni özlük hakları (1) sözleşmenin konusu (1) SÖZLEŞMESİNİN (1) SPAS (1) spas sorgulama (1) ssk (4665) SSK (1) SSK’lı normal işe girmeden evvel kaza geçirenler malülen emekli olamazlar (1) STAJYER MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ (1) Suret (1) Sürekli iş göremezlik (1) Süresi Uzatıldı (1) Şehit çocukları (1) şirket (2) şirketler (1) ŞÜKRÜ KIZILOT (2) T.C. taşınmaz numarası (1) taban aylığı (1) Taksi (1) Taksiciler (1) Taksiciler sigorta (1) talep ve taahhüt formu (1) tam (2) Tapu (2) Tapu Sicili Tüzüğü (1) Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (1) TAPU YASASI (1) Tapunuz kaybolursa (2) tarafları bağlayıcı nitelik. (1) Tarhiyat Öncesi (1) Tarhiyat Öncesi Uzlaşma (1) tarife (1) tarifesi (1) TARİFESİ 2012 (1) Tarihi Eser Niteliğindeki Özel Binaların Yıkılarak Yeniden İnşaasında Asgari İşçilik Uygulaması (1) Tarla (1) Taşeron (1) TAŞERON İŞÇİLERİ (1) TCDD (1) TEBLİĞ (683) TEBLİĞ 281 (1) Tedavi İçin Yurtdışına Gönderilme (1) Telekom (2) tepliğ (3894) tersini (1) teşvik (1) Tevkifat (1) TEVKİFAT (muhasebe kayıtları (1) Tevkifat Uygulaması (1) Ticaret Kanunu (1) Ticaret Unvanı için Dava Şartları (1) Trafik cezaları (1) Trafik cezaları artıyor (1) trafik cezası (2) TTK (4352) ttk Tutulması zorunlu ticari defterler (1) turkiye (3) tutulabilecek defterler (1) Tutulması zorunlu ticari defterler (1) TÜFE (1) TÜİK (1) Tüketici mahkemesi (1) Türev ürünler (1) Türk Telekom (2) türk ticaret kanunu (2) Türkiye İstatistik Kurumu (1) türkiye iş kurumu (1) TÜRMOB (1) UFRS (27) ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASINA UĞRAYAN ÇALIŞANIN BİLDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAKTIR? (1) Uluslararası Karayolu Taşımacılığında KDV İadesi (1) UMSK (1) UYGULAMASI (1) Uzaktan çalışma (1) Uzlaşma talebi (1) Uzlaşma talep süresi (1) ücret (1) ücret dışı gelirler (2) Ücret Garanti Fonu (1) Ücret Gelirleri (2) Ücret haczi (1) ÜCRETİNDE (1) Ücretlerin Vergilendirilmesi (1) ÜFE (1) VAN (1) Varlık kiralama şirketleri nedir (1) VEDAT İLKİ (1) Veraset Belgesi (1) vergi (1692) VERGİ İNCELEMELERİ (1) vergi oranı (1) vergi oranları (1) Vergi Tarifesi (1) VERGİDEN İSTİSNA YEMEK BEDELİ (1) Vergileme (1) Verileri Nelerdir (2) vize süresi (1) vuk (4569) VUK 410 (1) Web Sitesi (1) www.edefter.gov.tr (3) www.sgk.gov.tr (1) X RESMİ GAZETEDE BUGÜN (29) Yabancı (1) Yabancı çalışanlar (1) Yabancı GSS (1) yabancı hekim (1) Yabancı Sermayeli Şirket Kurulumu İzne Tabi Midir? (1) YABANCI UYRUKLULARIN SİGORTALILIK İŞLEMLERİ (1) Yabancıların çalışma izin kriterleri (1) YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER (1) Yapı Denetim (1) Yapı denetimi hizmet sözleşmeleri (1) yapı kredi bankası hesap işletim ücreti (1) yapı kredi bankası işletim ücretinin iadesi (1) yapı kredi hesap işletim ücreti (1) YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ (1) yardıma muhtaç kadınlara (1) Yasal Defterler (2) YAŞLILARA SİGORTA (1) Yaşlıya sigortalı bakım (1) yaştan emeklilik (1) Yazılar (1) YAZILAR (358) Yeni Sayıştay Kanunu Neleri Beraberinde Getirdi (1) yeni Ticaret Kanunu (1) Yeni TTK (3110) Yeni TTK'da Şirketler Kendi Hisselerini Edinebilecek (1) Yeni TTK'da Uluslararası Muhasebe Standartları (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNU (9) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE MALİ MÜŞAVİRLİK RUHSATINA (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA LİMİTED ŞİRKETLER (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA SÜRELER (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNU (1) Yeniçarşım (1) YERLİ OTOMOBİL (1) yeşil (1) Yeşil kart (9) Yeşil kart kalkmıyor (1) YEŞİL KARTIN DEVİR İŞLEMLERİ (1) Yılbaşından itibaren Yeşil Kart sistemi kalkıyor (1) Yıllar İtibari İle Asgari Ücretler (2) Yıllarında Çalıştığı İçin Aylıkları Kesilen Gurbetçi Emeklilere Müjde (1) YILLIK (1) Yine Kanun Tasarısında Denetçi olamayacaklar (1) yonetim-kurulunun (1) yurt dışı (1) yurt dışı Borçlanm (1) YURT DIŞINA GÖTÜRÜLEN TÜRK İŞÇİLERİ (1) Yurt Dışında İnşaat (1) yurtdışı borçlanması (1) Yurtdışı borçlanmasında emekli aylığı (1) YURTDIŞINDA (1) YURTDIŞINDAN OLAN ALACAKLAR (1) Zayi Olan Mallar (1) Zorunlu Deprem Sigortası (1) Zorunlu Sağlık (2)