BAĞ-KUR(4/b)SİGORTALILARININ BORÇLARININ İCRA YOLUYLA TAHSİLİ
Sosyal Güvenlik Kurumuna süresi içerisinde ödenmeyen prim ve diğer alacakların tahsilinde 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkındaki Kanunun ilgili hükümleri doğrultusunda işlem yapılmaktadır. Kurumumuzun prim ve idari para cezası alacaklarının kısa sürede takip ve tahsilinin sağlanması için otomatik icra programlarımız bulunmaktadır.
Dolayısıyla primlerini süresinde ödemeyen 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamındaki sigortalıların yani eski adıyla Bağ-Kur sigortalılarının, prim ve prime ilişkin Kurum alacaklarımızın (gecikme cezası ve gecikme faizi v.s.) tahsilini sağlamak amacıyla otomatik icra programı kanalıyla icraya intikal ettirilerek tahsil edilmesi yönünde çalışmalar yapılmaktadır.
Bununla birlikte 6183 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca alacaklarımızın (36) ayı geçmemek üzere faiz alınmak suretiyle taksitlendirilmesi mümkün bulunmaktadır. Yine 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında bulunan (isteğe bağlı sigortalı olanlar hariç) sigortalıların birikmiş prim borçları için 6183 sayılı Kanunun 48 inci maddesine göre tecil ve taksitlendirme talebinde bulunarak ilk taksitlerinin peşin yatırmaları halinde kendileri ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerin Kurumumuz tarafından sunulan sağlık hizmetlerinden yararlanmaları mümkündür.
Bu itibarla eski adıyla Bağ-Kur’a tabi yeni adıyla 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında bulunan sigortalıların birikmiş prim borçları için Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine başvurarak taksitlendirme yapmaları yararlarına olacaktır. Böylece kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin Kurumumuzun sunduğu sağlık hizmetlerinden yararlanmaları da söz konusudur. Aksi halde bu prim borçlarının 6183 sayılı Kanuna göre cebri icra kanalıyla tahsili yoluna gidildiğinde alacaklı olduğumuz kişilerin menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişiler nezdinde bulunan hak ve alacaklarına haciz işlemi uygulanmak zorunda kalınacaktır.
Dolayısıyla Kurumumuza borcu bulunan 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında bulunan sigortalıların yani eski adıyla Bağ-Kur sigortalılarının Kurumumuza başvurarak borçlarını taksitlendirmeleri lehlerine olacaktır.
TARIM BAĞ-KUR SİGORTALILARININ ASKERLİK BORÇLANMASI
Yürürlükten kaldırılan 2926 sayılı “Tarımda Kendi Adına ve Hesabına Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kanunu” yani kısaca Tarım Bağ-Kur Kanunu olarak bilinen Kanun kapsamında olanlara askerlik borçlanma hakkı 08.09.1999 tarihli 4447 sayılı Kanun ile verilmiştir.
Bilindiği üzere 5510 sayılı Kanunun “Sigortalıların Borçlanabileceği Süreler” başlıklı 41 inci maddesinin (b) bendinde “Bu Kanuna göre sigortalı sayılanların, er veya erbaş olarak silah altında veya yedek subay okulunda geçen süreleri kendilerinin veya hak sahiplerinin yazılı talepte bulunmaları ve talep tarihinde Kanunun 82 inci maddesine göre belirlenen prime esas günlük kazanç alt ve üst sınırları arasında olmak üzere, kendilerince belirlenecek günlük kazancın %32 si üzerinden hesaplanacak primlerini borcun tebliği tarihinden itibaren bir ay içinde ödemeleri şartıyla borçlandırılarak, borçlandırılan süreleri sigortalılıklarına sayılır.” hükmü bulunmaktadır.
Yine bu düzenleme doğrultusunda Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 66 ıncı maddesinde de “Kanunun yürürlük tarihinden önce veya sonra geçen ve Kanunun 41 inci maddesinde belirtilen sürelerin borçlanılabilmesi için Kanun veya mülga sosyal güvenlik kanunlarına göre tescil edilmiş olmak yeterli olup, borçlanma talep tarihi veya ölüm tarihi itibariyle sigortalı olma şartı aranmaz.” denilmektedir.
Dolayısıyla askerlik borçlanması yapılabilmesi için 5510 sayılı Kanun veya mülga sosyal güvenlik kanunlarına göre tescil edilmiş olmak yeterli sayılmakta borçlanma talep tarihi veya ölüm tarihi itibariyle sigortalı olma şartı aranmamaktadır. Bu itibarla 2926 sayılı Kanuna göre tescili yapılan kişilerden 08.09.1999 tarihinden önce sigortalılığı sona erenlerin veya vefat etmesi nedeniyle sigortalılığı Kurumca sona erdirilenlerin 01.10.2008 tarihinden itibaren Kurumumuz kayıtlarına intikal eden askerlik borçlanma talepleri geçerlidir. Bu durumda olan sigortalı veya hak sahiplerinin Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine başvurmaları halinde işlemleri yapılacaktır.
SORULAR VE CEVAPLAR
Soru-1)Bir okurumuz bize yetim maaşı konulu şu soruyu yöneltmiş; Merhabalar Ahmet Bey, Yetim maaşı ile ilgili bir sorum olacak: "Şuan 24 yaşındayım 09.01.1988 doğumluyum ve üniversite 3. sınıfım, yetim maaşını hangi tarihe kadar alacağım? üniversite bitene kadar mı yoksa 25 yaşa girdiğimde mi, 25 yaşımı doldurduğumda mı kesilecek maaş? İyi çalışmalar
Cevap-1)Okurumuzun sorusundan anne veya babasından dolayı ölüm aylığı aldığını anlıyorum. 5510 sayılı Kanunun “Ölüm aylığının hak sahiplerine paylaştırılması” başlıklı 34 üncü maddesinde “Ölen sigortalının 33 üncü madde hükümlerine göre hesaplanacak aylığının;
a)…..
b) (Değişik: 17/4/2008-5754/21 md.) Bu Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri hariç bu Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmayan veya kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış çocuklardan;
1) 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmayanların veya,
2) Kurum Sağlık Kurulu kararı ile çalışma gücünü en az % 60 oranında yitirip malûl olduğu anlaşılanların veya,
3) Yaşları ne olursa olsun evli olmayan, evli olmakla beraber sonradan boşanan veya dul kalan kızlarının,
her birine % 25'i,
……
oranında aylık bağlanır.” şeklinde hüküm bulunmaktadır. Dolayısıyla Kanun yüksek öğrenim yapan çocuklardan 25 yaşını doldurmayanlara aylık bağlanacağını öngördüğünden sizinde maaşınız üniversite öğreniminiz bitmese bile 25 yaşını doldurduğunuzda kesilecektir.
Soru-2)Pınar SEZERisimli bir okurumuzun sorusu şu şekilde; Sosyal güvenlik il müdürlüğüne başvuru yaparak hizmet birleştirmesi talebinde bulundum. aralık 2011 tarihinde …… il milli eğitim müdürlüğünden hizmet belgemin istendiğine dair bilgi yazası tarafıma ulaştı. devlet memurluğunda gecen sürelerimin sgk 4a hizmet dökümüne eklenip eklenmediğini nasıl takıp edebilirim. Su anda 4A hizmet dokumumu incelediğimde devlet memurluğu hizmetimin işlenmediğini görmekteyim Teşekkürler.
Cevap-2)Devlet memurluğunda geçen hizmetlerin birleştirilmesinden sonra bu hizmetlerin 5510 sayılı yasanın 4/a maddesi kapsamında sigortalı olanların yani SSK’lıların hizmet belgesinde görünmemektedir. Çalıştığınız Kurumdan istenilen hizmet belgesinin ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne gelmesinden sonra hizmet birleştirme işlemleri yapılarak tarafınıza bilgi verilir. Gelen bilgi yazısından memurlukta geçen hizmetlerinizin 4/a hizmetlerinize eklendiğini öğrenebilirsiniz.
Soru-3)Efkan ÇELİK isimli bir okurumuzun Bağ-Kur ödemesi konulu sorusu şu şekilde;yanlarında işçi çalıştıranlar ve primini aylık düzenli şekilde yatıranlara devletimiz bir çok teşvik sunmuş ve bundan vatandaşlarımızı faydalandırmaktadır. ancak kendi nam ve hesabına çalışan vatandaşlarımızdan primlerini düzenli yatıranlara 5510 sayılı yasa çerçevesinde peşin (yıllık toplu yatırımlar) olarak ödeme yapılması durumunda herhangi bir teşvik veyahut peşin ödeme indirimi bulunmaktamıdır.
Cevap-3)Okurumuz bence çok önemli bir konuya değinmiş. 5510 sayılı yasa ile getirilen teşviklerden birisi de 4/a sigortalısı çalıştıran işverenlere yönelik işveren hissesinden 5 puanlık indirimidir. Yani işverenlerin malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primlerinden işveren hissesinin beş puanlık kısmına isabet eden tutar Hazinece karşılanmaktadır. Bu teşvikten yararlanılabilmesi için işverenlerin çalıştırdıkları sigortalılarla ilgili olarak bu Kanun uyarınca aylık prim ve hizmet belgelerini yasal süresinde vermeleri, sigortalıların tamamına ait sigorta primlerinin sigortalı hissesine isabet eden tutarı ile Hazinece karşılanmayan işveren hissesine ait tutarı yasal süresi içerisinde ödemeleri, Kurumumuza prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcunun olmaması şarttır. Ayrıca borcu olanlardan; 6183 sayılı yasaya göre borçlarını taksitlendirenler, çeşitli kanunlar gereğince borcunu yapılandıranlar da beş puanlık indirimden yaralanabilirler. Bununla birlikte işyerinde kayıt dışı işçi çalıştırıldığı tespit edilmesi halinde bir yıl süreyle bu indirimden işverenler yaralanamaz. Şuan yürürlükte olan asgari ücret üzerinden çalışan yani 886,5 TL brüt maaş alan bir sigortalı da işveren hissesinden 5 puanlık indirim tutarı 44,33 TL olmaktadır. Kurumumuzun uyguladığı birçok teşvik bulunmasına rağmen şu an en çok yararlanılan teşvik budur. Ancak 4/b sigortalısı dediğimiz yani eski adıyla Bağ-Kur kapsamında sigortalı olanların primleri yönünden mevcut durumda bir teşvik bulunmamaktadır. Kendi nam ve hesabına çalışan kişilerin düzenli olarak primlerini yatırmaları veya toplu yatırmaları halinde herhangi bir indirim uygulanmamaktadır.
Soru-4)Mustafa YALKIN isimli bir okurumuz bize şu soruyu yöneltmiş; Ahmet bey ben 01.01.1956 doğumluyum 08.03.1976 tarihinde askere gittim 20 ay askerlik yaptım. İlk işe giriş tarihim 02.05.1981 dir. Halen ssklı çalışıyorum. 4007 gün sigortam var. Askerlik borçlanması yaparsam mı daha erken emekli olurum yoksa gerek yok mu?
Cevap-4)Okurumuzun verdiği bilgilere göre askerlik borçlanması yapmadan emeklilik şartları; 25 yıl sigortalılık süresi, 46 yaş ve 5075 prim ödeme gün sayısı üzerindendir. Buna göre yaşı ve sigortalılık süresi dolmuş olup 1068 gün eksiği bulunmaktadır. Dolayısıyla bu gün sayısını biran önce tamamlamak için askerlik borçlanması yapmanızda yarar vardır. Zira 600 gün askerlik borçlanması yaparsanız ilk işe giriş tarihiniz 02.09.1979 olacak ve bu durumda emeklilik şartlarınız; 45 yaş, 25 yıl ve 5000 gün olacaktır. Bu durumda yine yaş ve sigortalılık süreniz dolmakta 393 gün eksiğiniz kalmaktadır. Yani askerlik borçlanması yapmanız halinde hem emeklilik şartlarından olan çalışma gün sayısından avantajınız olacak hem de borçlanılan süre kadar gün kazanacağınızdan daha erken emekli olacaksınız.
Soru-5)Bir okurumuz bize şu soruyu yöneltmiş;sayın ustadım ben 01.01.1961 doğumluyum.1977 -1978 yılları arasında sgk lı ve yine 2005-2007 yılları arasında yine sgk lıyıdım yani toplam 3 yıl sgk hizmetim bulunmaktadır.1980 -2003 yılları arasında fikir suçlusu olarak mahkumiyetim söz konusudur.askerliğim saydırsam emekliliğime faydası olur mu yada ben ne zaman emekli olabilirim....saygılarımla
Cevap-5)Okurumuzun sorusundan 3 yıl sgk hizmetim var ibaresinden 3 yıl ssk hizmeti olduğunu anlıyorum. Yani 1977-1978 ile 2005-2007 yılları arasındaki hizmetinin 5510 sayılı yasanın 4/a kapsamında sigortalılık olduğunu söyleyelim. 5510 sayılı yasaya 6111 sayılı yasa ile eklenen geçici 36 ıncı madde de “13/5/1971 tarihli ve 1402 sayılı Sıkıyönetim Kanunu uyarınca kurulan sıkıyönetim mahkemelerinin görev alanına giren suçlar nedeniyle yakalanan veya tutuklananlardan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yönetime el koyduğu 12 Eylül 1980 tarihinden itibaren haklarında kovuşturmaya yer olmadığına veya beraatlerine karar verilenlerin, gözaltında veya tutuklulukta geçen süreleri için kendilerinin ya da hak sahiplerinin bu durumlarını belgeleyerek bu maddenin yayımı tarihinden itibaren altı ay içerisinde talepte bulunması kaydıyla, gözaltında veya tutuklulukta geçen süreleri, talep tarihinde 82 nci maddeye göre belirlenen prime esas günlük kazanç alt sınırının % 32’si üzerinden hesaplanacak primlerinin; bu durumlarından dolayı dava açıp tazminat alanların borcun tebliğ tarihinden itibaren altı ay içerisinde kendilerince veya hak sahiplerince, tazminat almamış olanların ise Hazinece ödenmesi suretiyle borçlandırılır. Bu şekilde borçlanılan süreler Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında prim ödeme gün sayısı olarak değerlendirilir. Ancak, sigortalılık başlangıç tarihinden önceki borçlanılan süreler sigortalılık başlangıç tarihini geriye götürmez………” şeklinde hüküm bulunmaktadır. Şayet sizinde durumunuz bu maddeye uygun ve madde de belirtilen süre içinde işlemlerinizi yaptıysanız borçlandığınız süreler hizmetinizden sayılır. Ancak sorunuzdan böyle bir işlemin olmadığını anlıyorum. Dolayısıyla sigortalılık başlangıç tarihinizin 01.01.1977 olduğunu ve 1080 gün prim gününüz olduğunu varsayarak emeklilik şartlarınıza(4/a statüsünde)baktığımızda; 44 yaş, 25 yıl ve 5000 günden emekli olacağınız görülmektedir. Yani yaşınız ve sigortalılık süreniz dolmuş ama prim gün sayınız 3920 gün eksiktir. Askerliğiniz sigortalı işe giriş tarihinden sonra olduğundan(tarihini yazmamışsınız ama yaşınızdan dolayı öyle olması gerekiyor)işe giriş tarihinizi etkilemez ama prim ödeme gün sayınızı arttırır. Dolayısıyla 5000 gün sayınız tamamlanana kadar emekli olmanız mümkün değildir. Bununla birlikte 60 yaşını doldurduğunuzda 3600 gün prim ödeme gün sayısı üzerinden de kısmi emekli (4/a kapsamında) de olabilirsiniz.
Köşemde bulunan e-mail adresim aracılığı ile bana sosyal güvenlikle ilgili soru(ne zaman emekli olurum, askerlik ve doğum borçlanması, yurt dışı hizmet borçlanması, hizmet birleştirme v.s.)ve sorunlarınızı iletebilirsiniz. Bu sorularınızı izleyen haftalardaki yazılarımda cevaplayacağım.
Herkesin sosyal güvenliğinin olduğu bir dünya dileği ile……
Ahmet YETİM
Başmüfettiş
Gaziantep Sosyal Güvenlik İl Müdürü
http://yildirimercan.blogspot.com/
27 Nisan 2012 Cuma
BAĞ-KUR(4/b)SİGORTALILARININ BORÇLARININ İCRA YOLUYLA TAHSİLİ
Blog Arşivi
-
▼
2012
(4797)
-
▼
Nisan
(280)
- Birden fazla ev veya oto alıp satana beklenmedik s...
- YMM ve SMMM’lerin Sabrı Nereye Kadar?
- Emekliliğime ‘ret’ cevabı aldım neler yapmalıyım? ...
- Yarım Uzman Yalnız Aylıktan Etmiyor!
- 1 Mayıs'ı sahiplenmek /Tahsin Sınav
- İsteğe bağlı sigortalılar bu yazıya dikkat! /ALİ Ş...
- MERAK'lanıyoruz!/İsmail KÖKBULUT
- 1 MAYIS’a BİR GÜN KALA / Vedat İlki
- TTK’de öngörülen cezalar / Engin MALAY
- Kâr payı avansında bakanı kim yanılttı / Şükrü KIZ...
- Yeni TTK'da hapis cezası kaldırılıyor!
- Emekli aylığı bağlanma sürecinde yenilik!
- Bireysel emeklilik sisteminde getiriler ve şirket ...
- Kıdem Tazminatı Fonu vergisiyle geliyor
- Yeni TTK’de cezalar (2) / Engin MALAY
- İşverenle ilgili eleştiri yapıp işten atılanlar di...
- Katma Değer Vergisi’nde tevkifat uygulamasının kur...
- Çalışma hayatı yeni mevzuatlarını bekliyor / Resul...
- Tatil planlaması ve izin uygulaması /YAŞAR TAŞDEMİR
- İş kazalarında işverenin yükümlülülükleri /Necati ...
- Şoförlerin kafası karışık / Sadettin ORHAN
- Sıfır stopaj Başbakanlık'ta
- İşçinin Yeterliliğinden veya Davranışlarından Kayn...
- İş Kanununda Eşi Doğum Yapan Erkek İşçiye İzin Ver...
- Engelli indiriminden emekli olmanın binbir türlü y...
- Birden fazla ev veya oto alıp satana beklenmedik s...
- 2011 Vergilendirme Dönemi Yıllık Gelir Vergisi Bey...
- Bedelsiz İhracatlar için KDV İadesi Alınabilir mi?
- Yeni TTK'ya göre doğrudan hapis cezası hangi halle...
- ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE ÜRÜN TANITIMI YAPANLARIN S...
- Devletten Olan Alacaklara Faiz Uygulanacak / Osman...
- Bağ-Kur Destek Primine İtiraz Edilebilir Mi? / Res...
- SGK, Tarım Bağ-Kur tevkifat uygulamasını 18 yıl ön...
- Yeni TTK’de Cezalar (1) / Engin Malay
- Sigaraya otomatik zam, cami bağışı da vergiden düş...
- BAĞ-KUR(4/b)SİGORTALILARININ BORÇLARININ İCRA YOLU...
- İŞE GEÇ GELEN İŞÇİ İŞTEN ÇIKARTILABİLİR Mİ?
- Kıdem tazminatı fonu ekonomiyi büyütecek
- Esnaf sanatkarların emeklilikleri önceden bildiril...
- Askerliğini borçlanan çalışana yüzde 15 vergi iade...
- 150 m2' nin altında Sıfır Dairelerin Satışında KDV...
- İtibari Hizmet indirimlerini hesaplamak bizim işim...
- Emekli Sandığı Yetim Aylıklarında Muhtaçlık Şartı ...
- Vergi rekortmenlerine yeşil pasaport verilebilir m...
- Evini teslim almayanların KDV’si ne olacak / Şükrü...
- 1 Ekim 2008 öncesi vergi süreleri borçlanılamaz/Ah...
- ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNDE ÜRÜN TANITIMI YAPANLARIN S...
- SGK Evlenme ve Cenaze Ödeneği
- İtibari hizmet / ALİ YÜKSEL
- Kıdem tazminatına bireysel hesap ve aylık ödeme ge...
- 2.3 Milyon Mükellefe ‘Yeni Misyon’ / Yahya Arıkan
- Kıdem tazminatı değişmeli ama nasıl? /Erdoğan SÜZER
- Geçici Vergi Dönemlerinde Yeniden Değerleme Oranı ...
- Kar Dağıtımı
- Binek Otomobillerde KDV Uygulaması.
- 1/10/2008 SONRASI ÖLEN SSK’lılar 900 GÜN YOKSA AYL...
- Farklı bir Bakan Binali Yıldırım/Osman ARIOĞLU
- Otomobil iyi ama lastikleri patlak /Şükrü KIZILOT
- Bulgaristan’dan zorunlu göçe tabi olanın borçlanma...
- Mobbing/Devrim Avcı
- SGK'nın parası yok ama sorumsuzluğu çok! / İBRAHİM...
- Ev Sahipleri Bu Habere Dikkat
- Gümrükte "Tek Pencere" sistemi
- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SMS HİZMETLERİ DUYURU
- Babacan: Kıdem Tazminatı Fonu Yürürlüğe Girdiği Ta...
- Önce yazı, sonra istifa/Sadettin ORHAN
- BA ve BS Formlarından Dolayı 01.08.2009 Tarihinden...
- Süresi dışında yapılmakla birlikte idari para ceza...
- SGK prim borçlarının KDV iade alacağından mahsup e...
- Yaşım ilerledi iş bulamıyorum primlerimi nasıl tam...
- EVLAT EDİNİLEN BAŞKA BİRİNİN SÜREKLİ BAKIMINA MUHT...
- Mali müşavirlerin sigortalılık sorunu / Celal KAPAN
- GİB DUYURU :2012 Mart Ayına Ait KDV Beyannamesinin...
- 150 Metrekare Altındaki Konut Teslimlerinde Kdv İa...
- Hangi hallerde tazminat alınır? / Ali ŞERBETÇİ
- Kıdem fonunun kaynağı işsizlik sigortası
- Çalışana zırh gibi tasarı
- BU BİLDİRİMLERİ UNUTMAYALIM!
- Taksitlendirmek her zaman mümkün / Sadettin Orhan
- Geçmiş Yıl Zararlarının indirim konusu yapılabilme...
- Geçmiş Yıl Zararlarının indirim konusu yapılabilme...
- Geçmiş Yıl Zararlarının indirim konusu yapılabilme...
- Geçmiş Yıl Zararlarının indirim konusu yapılabilme...
- Geçmiş Yıl Zararlarının indirim konusu yapılabilme...
- Geçmiş Yıl Zararlarının indirim konusu yapılabilme...
- İş Kanunu’nda kadınların doğum ve ücretsiz izinler...
- İlk tesis vergisi inince bir taşla beş kuş vurulac...
- Çalışan Çocuklar Bayramlarından Haberdar Mı? / Ved...
- Tasarrufa vergi teşvikleri
- Bireysel emeklilikteki değişiklikler kimi nasıl et...
- Memurlara 'Zam' müjdesi
- Yeni teşvik sisteminde vergi düzenlemeleri / Metin...
- İmza atamayana noterde vergi ve harç yok / Şükrü K...
- Pay sahibi olmadan yönetim kurulu üyesi olunabilir...
- KDV tevkifat uygulaması (2) / ENGİN MALAY
- Kurum vergi beyannameleri üzerinde indirim önceliğ...
- İdari Para Cezalarında % 80'e varan indirim.
- Prim gününe borçlanma gelecek mi?/Resul KURT
- Sigortalıyı öldüren yakınlara maaş bağlanmaz/Şerif...
- SGK’dan vatandaş odaklı çözümler
-
▼
Nisan
(280)
BU HAFTA EN ÇOK OKUNANLAR
-
Los Angeles, California – November 25, 2024 – Reynold Aquino, a renowned authority in water treatment and a prolific writer on water purifi...
-
AKTİFE KAYITLI TAŞINMAZLARIN SATIŞININ KURUMLAR VERGİSİ VE KATMA DEĞER VERGİSİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ I- GİRİŞ Son yıllarda bazı firmal...
-
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.10.01.00/ 467 22/07/2011 Konu : Kanuna Göre...
-
Black Friday is the perfect time to upgrade your home with a water softener and save big! Soft water can do wonders for your hair, skin, and...
-
Kanunen Kabul Edilmeyen Giderler Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan l ve 2 No.lu Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğleriyle Türkiy...
-
Firmalar genellikle şehirlerarası yollara, şehir girişlerine, hava alanı yakınlarına veya şehir içinde binaların üstlerine veya uygun olan ...
-
. . . Geçici Vergi Dönemlerinde Ödenmeyen Ssk Primleri Ödenmeyen Ssk Primleri . . . . Son olarak vermiş olduğumuz 2011 yılı 2.döneme ai...
-
213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun (VUK) 230. maddesinde; satılan malların teslim tarihi ve irsaliye numarası ile ilgili olarak; I- GİRİŞ “...
-
Los Angeles, California - November 21, 2024 - World-renowned water expert Reynold Aquino is excited to announce exclusive discounts on prem...
-
Avans Kâr Payı Dağıtımı ve İlgili Dönemin Sonuçlarına Göre Avans Kâr Payı Dağıtımının Muhasebeleştirilmesi I- GİRİŞ Bilindiği üzere, Hazira...
EN ÇOK OKUNANANLAR
-
2012 1. ve 2. Dönem Asgari Ücret Maliyeti 4857 sayılı Kanununun 39. maddesine göre; iş sözleşmesi ile çalışan ve 4857 sayılı Kanunun kapsam...
-
2012 Yılı Sınıf Değiştirme Hadleri (2012 Yılı Defter Tasdik Hadleri) 2011 yılı ve önceki yıllarda vergi mükellefiyeti bulunan ve 2011 yı...
-
2012 KAPICI MAAŞ HESABI
-
Genel Sağlık Sigortası Tescil Bilgileri Sorgulama E-SGM ”Gelir testi yaptıranlar, TC kimlik numarası ve kimlik bilgilerini girerek adresinde...
-
Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi Verme Süresinin Tatil Gününe Rastlaması I- GİRİŞ Mülga 505 sayılı Sosyal Sigortalar Yasası’nın 9. maddesinde ...
-
Mahkeme kararına göre ödenen faiz, mahkeme harçları, vekalet ücreti ile diğer icra ve mahkeme masraflarının gider olarak indirim konusu yapı...
-
ibraname Örneği İbraname Örneği 29 Mayıs 2011 İ B R A N A M E İŞVERENİN : Adı Soyadı/Unvanı : Adresi : ...
-
İş Kanununda Eşi Doğum Yapan Erkek İşçiye İzin Verilmesi Unutulmuş Mu? Tabi ki, hayır, unutma diye bir şey yok! Hatırlar mısınız burada ya...
Categories
.edevlet.com
(1)
‘Gelir Testi’
(1)
‘intibak zammı’
(1)
"EŞ DURUMU"
(1)
"muhasebe"
(21)
"Pratik Bilgiler "pratik bilgiler
(1)
(Stopaj
(1)
01.01.2012 - 30.06.2012 Asgari Ücret
(1)
01.07.2012 - 31.12.2012 Asgari Ücret
(1)
12 Eylül mağdurları
(2)
15 yıldan az memuriyet
(1)
16 Yaşından Büyükler Asgari Ücret
(1)
16 yaşını doldurmuş işçiler
(1)
18 Yaş GSS
(1)
18 Yaş Üstü
(1)
2-B arazilerinin satış şartları
(1)
2009 askerlik borçlanması hesaplama
(1)
2011 enflasyon
(1)
2011 kapanış işlemleri
(6)
2011 Yılbaşı Milli Piyango
(1)
2012
(105)
2012 açılış işlemleri
(6)
2012 Amortisman Sınırı
(1)
2012 ASGARİ
(1)
2012 ASGARİ ÜCRET
(2)
2012 Avukatlık Ücret Tarifesi
(1)
2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI
(1)
2012 defter
(1)
2012 Defter tasdi
(1)
2012 Defter Tutma Hadleri
(1)
2012 DİĞER KAZANÇ
(1)
2012 Fatura Düzenleme Sınırları
(1)
2012 Geçici Vergi Oranları
(1)
2012 Gelir Vergisi
(1)
2012 gelir vergisi oranlar
(1)
2012 GELİR VERGİSİ ORANLARI
(1)
2012 Gelir vergisi tarifesi
(2)
2012 Hesap Pusulası
(1)
2012 KAPICI MAAŞ HESABI
(1)
2012 milli piyango sonuçları
(1)
2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi
(1)
2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri
(1)
2012 MTV
(1)
2012 Sakatlık indirimi
(1)
2012 SGK İDARİ PARA CEZALARI
(1)
2012 VERGİDEN MÜSTESNA YEMEK BEDELİ
(1)
2012 YEMEK BEDELİ
(1)
2012 Yemek İstisnası
(1)
2012 Yılbaşı Milli Piyango
(1)
2012 YILI
(66)
2012 yılı asgari ücret
(2)
2012 yılı asgari ücret tutarları
(2)
2012 yılı cenaze ödeneği
(1)
2012 YILI DEFTER TUTMA
(1)
2012 YILI DEFTER TUTMA HADLERİ
(3)
2012 yılı emzirme ödeneği
(1)
2012 Yılı gelir
(1)
2012 Yılı gelir vergisi
(1)
2012 Yılı gelir vergisi dilimleri
(1)
2012 yılı gelir vergisi oranları
(1)
2012 Yılı Sakatlık İndirimi
(1)
2012 yılı vergi
(1)
2012 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı
(1)
2012 Yili Asgari Geçim İndirimi Tablosu
(1)
2B Arazi
(1)
2B Arazileri
(2)
31.10.2011 tarih 292 nolu karar
(1)
3600 günle emeklilik
(1)
4 ülkede kıdem tazminatı fonu
(1)
4/b Sigortalılık Bildirimi
(1)
4857
(1)
4857 sayılı
(1)
5 lira fazla katılım payı
(1)
6111 Sayılı Kanun
(1)
65 YAŞ
(1)
65 YAŞ AYLIĞI
(1)
65 yaş ve özürlü maaşı hangi hallerde kesilir?
(2)
657 s.DMK’ya göre istihdam şekilleri
(1)
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU
(1)
663 sayılı KHK
(1)
666 kanun
(1)
666 sayılı
(1)
8.000 TL üzerindeki ödemeler
(1)
975 lira taban
(1)
Açık Hesaplarınızın Ne Kadarını Tahsil Edebileceğinizi Biliyormusunuz
(1)
AGİ
(2)
AGİ NEDİR?
(1)
aidatlarını ödememekte direnirken
(1)
AİLE HEKİMLİĞİ
(1)
Akaryakıt fişi
(1)
Akşam Metin Taş
(1)
Alacak ve Borç Notları
(1)
Alarm İzleme Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlik Belgesi
(1)
Ali TEZEL
(1)
almanya
(1)
Almanya'dan yurtdışı borçlanma
(1)
ALO 170
(1)
Amortisman
(1)
Amortisman Sınırı
(1)
Analık sürelerinin borçlanılması
(1)
Ankara bomba
(1)
ANONİM ŞİRKET
(1)
Anonim şirketler
(1)
Anonim şirketler neden ve nasıl hisse senedi bastırmalıdır
(1)
ANONİM ŞİRKETLERDE MENKUL KIYMETLER
(1)
APARTMAN GÖREVLİLERİ AGİ
(1)
ARAÇLARIN Trafikten Silinmesi
(1)
Aralık 2011 Vergi Takvimi
(1)
ASBİS
(1)
ASBİS Nedir
(1)
ASGARİ GEÇİM
(1)
ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ
(1)
ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 2012
(1)
asgari geçim ücreti
(1)
Asgari Ücret
(8)
Asgari ücret 701
(1)
Asgari Ücret Maliyeti
(1)
Asgari Ücret ve Yasal Kesintiler
(2)
Asgari ücret yeni yılda
(1)
ASKERİ İŞ MÜFETTİŞLİĞİ
(1)
askerlik
(2)
askerlik borçlanma formu
(1)
askerlik borçlanma hesaplama
(1)
askerlik borçlanma hesaplaması
(1)
askerlik borçlanma işlemi
(1)
Askerlik borçlanması
(3)
ASKERLİK KANUNU
(1)
atama
(2)
Avukat
(1)
Avukatlık
(1)
AVUKATLIK ASGARİ
(1)
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET
(1)
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ
(1)
Avukatlık Ücret
(1)
Avukatlık Ücret Tarifesi 2012 Belirlendi
(1)
Aylığa Hak Kazanma Koşulları
(1)
AYLIK VE YILLIK ENFLASYON
(1)
baglilik
(1)
Bağ
(1)
Bağ-Kur
(5)
bağ-kur dökümü
(1)
Bağ-Kur İntibak
(1)
Bağ-Kur Tevkifatı
(1)
Bağımsız Denetçi
(2)
bağımsız denetçiler
(1)
Bağımsız denetim
(2)
Bağımsız Denetleme
(1)
BağKur
(4)
bağkur dökümü
(1)
Bağkur hizmet dökümü
(1)
bağkurlu dökümü
(1)
Bahçe Tapusu Olanların Tarım SSK’lısı Olup Olamayacaklarının Açıklanması
(1)
bakanı
(1)
Bankalar
(1)
Basit usul
(1)
Başbakan Tayyip Erdoğan
(1)
BAYRAM TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASI
(1)
BDDK
(1)
bedelli
(2)
BEDELLİ ASKERLİK
(4)
bedelli askerlik işlemleri
(1)
Bedelli çalışmaları bayramdan sonra
(1)
Belediyeden kiralanan seyyar sergi yerleri için kira ödemeleri üzerinden tevkifat yapılmayacağı
(1)
belli para
(1)
BEŞ PUANLIK
(1)
beyanname
(100)
Bilirkişi
(1)
Bilirkişilerin
(1)
Bilirkişiye Başvuru
(1)
binek
(1)
Binek otomobilin alım ve satımında KDV oranı kaçtır ?
(1)
Binek otomobilin KDV’sini
(37)
Bir Kişi İle Kurulabilecek
(1)
Bireysel Emeklilik
(1)
Bireysel Emeklilik Sistemine Yapılan Ödemeler
(1)
BİRLEŞME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: I
(1)
borçlanma
(1)
Borçlanma Bedelleri
(1)
Borçlunun bütün eşyaları haczedilemez
(1)
Borçlunun haline uygun evi haczedilemez
(1)
BUGÜNKÜ YAZILAR
(5117)
bülent deniz
(1)
C Özel Güvenlik Yöneticisi Kimlik Kartı
(1)
Cenaze Ödeneği
(1)
Creditnote
(1)
Cumhuriyet tarihi rekoru
(1)
ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ
(1)
çalışma ve sosyal güvenlik
(1)
Çalışmayan
(1)
çek
(1)
çek yasası
(1)
çevre temizlik vergisi
(1)
Çeyiz Yardımı
(1)
Çocuklar sağlık hizmeti
(1)
daha az prim
(1)
Damga Vergisi
(1)
danışman
(1)
Dar Mükellefiyet
(1)
debitnote
(1)
defter
(2)
Defter Bilgi Girişi
(1)
defter Kapanış Tasdiği
(1)
Defter tasdi
(1)
Defter Tasdikinde Ek Süre
(1)
defter tutulma
(1)
Defter ve belgeleri depremde kaybolanlar
(1)
Değer Artış KazançI
(1)
Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi
(1)
değerleme oranı
(1)
Denetçi olabilme
(1)
Denetçilerin Atanması
(1)
Denetçinin seçilmesi
(1)
Denetim raporu
(1)
Denetimin
(1)
Deprem bağışları
(1)
Deprem bağışlarının vergi matrahından
(1)
Deprem bölgesinde primi 1 gün bile yatana emeklilik
(1)
Deprem sigortası
(1)
deprem vergisi
(1)
Depremzede işçinin ücreti İş-Kur'dan
(1)
Depremzedelere müjde
(1)
DERNEKLER
(1)
DERNEKLER YÖNETMELİ
(1)
dilekçe
(224)
DİLEKÇE ÖRNEĞİ
(2)
DİLEKÇE ÖRNEĞİ Veri Sorgulama
(1)
DİLEKÇE ÖRNEKLERİ
(12)
DİLEKÇEYE
(1)
Dizi
(1)
DOĞUM BORÇLANMASI
(5)
Doğum ücretsiz izni ve izinden dönüşte işe başlama hakkı
(1)
dönem sonu
(6)
DÖNEM SONU İŞLEMLERİ
(7)
Dul aylığı
(1)
DUYURULAR
(568)
e devlet
(1)
E-Defter
(1)
e-devlet
(1)
e-haciz
(1)
ebeyanname
(100)
ece üner
(2)
Ecrimisil
(1)
edefter
(1)
edefter.gov.tr
(1)
edevlet
(1)
EKONOMİ
(626)
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan
(1)
Elektronik Defter
(1)
Emekli
(11)
emekli aylığı
(1)
emekli aylığını yükseltmek
(1)
Emekli aylıkları haczedilemez
(1)
Emekli dernekleri
(1)
Emekli İkramiyesi
(1)
emekli intibak
(1)
Emekli Sandığı
(3)
Emekli Sandığı dökümü
(1)
Emeklilerin maaşı
(1)
Emeklilik
(1)
Emeklinin alım gücü
(1)
Emeklinin intibakı
(1)
EMEKLİNİN YILLIK İZNİ
(1)
Emekliye
(1)
Emekliye intibak
(1)
Emekliye müjde
(1)
Emekliye tazminat
(1)
Emekliye zam geliyor
(1)
emlak vergisi
(4)
Emlak Vergisi bildirimi
(1)
Emsal kira
(1)
EMZİRME ÖDENEĞİ
(2)
ENFLASYON
(1)
Enflasyon Hesaplama
(2)
Engelli bakım maaşına konulan hacize mahkeme 'dur' dedi
(1)
Engelli Sigortalıların
(1)
Engellilere İş Müjdesi
(1)
erken emekli
(1)
Eski memur
(1)
Esnaf Sicil Kaydı Bağ-Kur'lu
(1)
Esnek Zamanlı Çalışma
(1)
eş durumu nakli
(1)
eşi vefat etmiş
(1)
EŞİT DAVRANMAMA TAZMİNATI
(1)
Etiketler: 292 nolu hakem heyeti kararı
(1)
ev hanımına
(1)
Ev hanımlarının emekliliği
(1)
Evlenme Ödeneği
(1)
evlilik
(1)
FAİZ
(2)
Faktoring İşlemlerinin Muhasebe Kaydı
(1)
FARK ÜCRETİ
(1)
faruk çelik
(1)
FASON HİZMETLERDE KDV İADESİ
(1)
FASON TEKSTİL
(1)
FATURA
(2)
Fatura Düzenleme
(1)
Fatura Düzenleme Sınırları
(1)
Fatura Kullanımı
(1)
Faturada Ayrıca Teslim Adresine Yer Verilebilir mi?
(1)
FATURAYA SÜRESİNDE İTİRAZ
(1)
fazla çalışma
(1)
Fazla mesai
(1)
Fazla mesai nasıl ispatlanacak
(1)
FESHİ
(1)
fesihte geçerli neden
(1)
Fiili Hizmet Zammı
(1)
Finanasal
(1)
Finanasal Kiralama
(1)
Finanasal Kiralama Muhasebe Kayıtları
(1)
Finansal kiralama
(1)
FİRMADA KULLANILAN OTOMOBİLİN KAZA YAPMASI SONUCU SERVİS ŞİRKETİ TARAFINDAN KESİLEN FATURANIN SİGORTA ŞİRKETİNE YANSITILMASI MUHASEBE KAYDI
(3)
FON İSİMLERİ
(1)
Foreks İşlemi
(1)
FRANSIZ ÜRÜNLERİ
(1)
Gayri Maddi Haklar
(1)
GAZETECİ VE GEMİ ÇALIŞANLARINI
(1)
GAZETECİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLUR
(1)
Geçici iş göremezlik
(1)
Geçici iş göremezlik ödeneği
(2)
Geçici Vergi Oranları
(1)
Geçici Vergide Yanılma Payı
(1)
gelir
(302)
gelir testi
(3)
GELİR TESTİ NEDİR
(1)
Gelir Testi Süresi Uzatıldı
(1)
Gelir testine müracaat bildirimi
(1)
Gelir Uzman
(1)
Gelir ve Aylıklarda Zamanaşımı Sürelerinin Eski ve Yeni Kanunla Karşılaştırılması
(1)
Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması
(1)
gelir vergisi
(2)
Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 280)
(1)
GELİR VERGİSİ ORANLARI
(1)
gelir.gov.tr
(125)
gelirler
(4772)
gelirler.com
(192)
gelirler.gov.tr
(4349)
gelirlergov
(111)
gemlik hakem heyeti
(1)
gemlik tüketici sorunları ilçe hakem heyeti
(1)
genek sağlık başvuru
(1)
Genel Sağlık Sigortalıs
(1)
Genel Sağlık Sigortası
(2)
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
(4)
GEREKEN
(1)
GEREKLİ BİLGİLER
(5)
ggs
(3)
GİB
(3286)
gib.gov.tr
(31)
gider pusulası
(1)
Giriş Sınavı
(1)
Götürü Gider
(1)
GSS
(9)
GSS DİLEKÇE ÖRNEĞİ
(1)
gss Prim Tablosu
(1)
GSS Sağlık
(1)
GSS tescil bildirim
(1)
Gurbetçi ev hanımı
(1)
GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TARİFE-SINIFLANDIRMA KARARLARI) (SERİ NO: 13)
(1)
GÜNDEM
(4934)
HABER
(4470)
habertürk tv
(2)
haciz
(1)
Hafta Tatili Ücreti
(1)
HAFTALIK YAYIN
(28)
hakem heyeti kararları
(1)
HASTA SEVK FORMU
(1)
hastane
(1)
Hem kocadan hem de anne-babadan aylık bağlanır mı
(1)
hesap işletim ücreti iadesi
(1)
hesap işletim ücreti iadesinin kararı
(1)
hesap işletim ücretine itiraz
(1)
hesap işletim ücretleri
(1)
hesap işletim ücretleri iadesi
(1)
Hesap numaraları
(1)
hesapişletim ücretinin iadesi
(1)
hız sınırı
(2)
hibe kredi
(1)
HİLELİ İFLAS ETMEK
(1)
Hizmet Dökümü
(1)
Hizmet grubu
(1)
https://www.turkiye.gov.tr/
(1)
hukuk
(1)
Irak
(1)
iade
(1)
İbraname
(1)
ibraname Örneği
(2)
için
(1)
İdari Para Cezaları
(1)
İhaleli İşlerde Kıdem
(1)
İhbar İkramiyesi
(1)
İhracat
(2)
İHRACATTA GVK
(1)
İhtirazi Kayıtla Beyan
(1)
ikinci derece usulsüzlük
(1)
İkramiyenizi güncel
(1)
İktisap Tarihi
(1)
İlk Defa Sigortalı Olarak Çalışmaya Başlamadan Önce Malûliyeti Bulananların Emeklilikleri
(1)
indirilebilir
(1)
indirim
(1)
İndirimli Orana
(1)
İndirimli Orana Tabi Satışlar
(1)
internet sitesi
(1)
İNTERNET SİTESİ ZORUNLULUĞU
(1)
İntibak
(6)
İntibak 2013'e kaldı
(1)
İntibak Maaş
(1)
intibak yasası
(3)
İNTİBAK YASASI 2012'DE YASALAŞIYOR
(1)
intibak zammı
(1)
İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Metin Yeşil
(1)
isteğe bağlı sigorta
(1)
istifa
(1)
İstifa eden işçinin hakları
(1)
istifa evrakları
(1)
İSTİSNA TUTARLARI
(1)
İŞ
(1)
İŞ GÖREMEZLİK BELGESİ
(1)
İş göremezlik belgesi değişti
(1)
İş Kanunu Para Cezaları
(1)
iş kazası
(1)
iş koçu
(1)
İş Sözleşmeleri
(1)
iş sözleşmesi
(1)
İşçi
(1)
İŞÇİ 1 ay içinde dava açabilir
(1)
İŞÇİ ALACAK BELGESİ
(1)
işçi izin hakları
(1)
İŞÇİ VE ESNAFIN ÖLÜMÜNDE CENAZE ÖDENEĞİ VERİLME ESASLARI
(1)
İşçilerin İzinleri
(1)
İşçilerin İzinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler
(1)
işçilerinin
(1)
İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR
(1)
İŞÇİNİN HAFTA TATİLİ
(1)
İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ
(1)
İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER
(1)
İŞÇİNİN İŞVERENE ÇEKECEĞİ İHTAR ÖRNEĞİ
(1)
İşçinin sadakat borcu
(1)
İŞE İADE EDİLME
(1)
İŞKUR
(4)
İşlem Denetçiliği
(1)
İşlem denetçisi
(1)
işletim ücreti iadesi
(1)
İşsizlik
(1)
İşsizlik maaşı
(1)
İşsizlik ödeneği
(1)
İŞSİZLİK ÖDENEĞİ
(1)
İŞSİZLİK SİGORTASI
(1)
İşsizlik yardımları
(1)
İşte yerli otomobilin gerçek fiyatı
(1)
İşten Ayrıldığımda Ne Kadar Kıdem Tazminatı Alabilirim
(1)
İşten Ayrılırsam Emeklilik Şartlarım Değişir mi
(1)
İşveren
(2)
işveren fesih
(1)
İşveren işçiden senet alabilir mi?
(1)
İşverenlerimizin Ücret
(1)
İZİN
(1)
KABAHATLER KANUNU
(1)
Kaçak işçi
(1)
Kaçak işçi çalıştıranlar
(1)
Kaçakçılık suçu
(1)
Kadın ve erkeğin emekli olma yaşları farklı
(1)
KADINLARIN DOĞUM İZNİ
(1)
Kadrolulara bayram hediyesi
(1)
kamu
(1)
kanun
(950)
kapanış muhasebe kayıtları
(6)
karşılıklı edimler
(1)
KARŞILIKSIZ ÇEK
(1)
KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILIYOR
(1)
Kart aidatı
(1)
kartı
(1)
KASIM MALİ TAKVİMİ
(1)
katılım payı
(1)
Katma Değer Vergisi Oranları
(1)
Katsayı
(1)
Katsayı uygulaması
(1)
Katsayı uygulaması kalktı
(1)
kayıt
(3178)
KDV
(81)
KDV indirimi
(1)
kdv oranları
(1)
KDV TEVKİFATI
(1)
Kenar
(1)
Kendi adınıza kayıtlı iş yerinde
(1)
kendisine yöneltilen soruların cevaplarını internetten de yayınlayabilecek
(1)
KEY
(1)
kıdem tazminatı
(7)
Kıdem Tazminatı dikekçe
(1)
Kıdem Tazminatı Fonu
(4)
Kıdem Tazminatı Fonu 1 Ocak 2012
(1)
KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ
(1)
Kıdem ve ihbar tazminatı
(1)
Kız Çocuklarına GSS
(1)
Kız Çocuklarına GSS Zorunlu mu
(1)
Kimler denetçi olabilir
(1)
Kimler yeşil kart alabilecek
(1)
Kira Geliri
(1)
Kiralama Muhasebe
(1)
Kiralama Muhasebe Kayıtları
(1)
KKDF
(1)
Klip ve Reklam Filmlerinde Çalışan Oyuncu ve Set İşçilerinin Sosyal Güvenliği
(1)
Know-how
(1)
KOBİ TFRS
(1)
kobilere-250-bin-tl-geri-odemesiz-destek
(1)
Kollektif
(1)
KONFEKSİYON HİZMETLERİNDE KDV
(1)
Konsinye Satışlar
(1)
KONUT KİRA GEELİRLERİ İSTİSNA TUTARLARI
(1)
Kooperatif
(1)
KRAMİYEDE YENİ DÜZENLEME
(1)
kredi
(1)
kredi kartı
(2)
Kurumlar Vergisinden Müstesna Kazançlarda Kur Farkları ve Vade Farklarının Durumu
(1)
Leasing
(1)
limit
(2)
limited şirket sözleşme
(1)
Limited şirkette fesih
(1)
liste
(1)
lkesi
(1)
Lütfi Köksal
(1)
MAAŞINA HACİZ
(1)
Maden işçisinin emekliliği
(1)
MADENDE EMEKLİLİK KOŞULLARI
(2)
MADENDE EMEKLİLİK TABLOSU
(2)
MAHKEME KARARLARI
(304)
Mal bildirimi
(1)
Mali Tablolar
(1)
MALİ TAKVİM
(2)
MALİYE
(4655)
Maliye Bakanlığı
(2)
Malul
(1)
malul olanların emekliliği
(1)
Malulen emekli olmanın şartları
(1)
Malullük aylığı
(1)
Malullük aylığı kimlere bağlanır
(1)
Mavi Kart Nedir
(1)
MEB’deki memur
(1)
Mehmet Şimşek
(1)
memur
(7)
Memur Emeklisi Avukat
(1)
memur ikramiye
(1)
memur maaşı
(1)
Memur ve emekliye zam
(1)
memura zam
(1)
Memurlar
(2)
Memurlara emekli
(1)
MEMURLARA GREV HAKKI
(1)
Memurlara rotasyon
(1)
Memurların taban aylığı
(1)
Memurların Yenilenen Hastalık Raporu
(1)
Memurun 2012 maaş zammı belli oldu
(1)
Memurun Dul
(1)
Memurun Dul ve Yetim
(1)
Meslek Hastalığı
(1)
Mevsimlik iş
(2)
Mevsimlik iş sözleşmesinde kıdem tazminatı
(1)
Mevsimlik işçi
(1)
miili
(1)
milli
(1)
milli piyango çekilişi sonuçları
(1)
milli piyango sıralı tam liste 2012
(1)
Montaj ve Taşımacılık Faaliyetlerinde Götürü Gider Uygulaması
(1)
Motorlu Taşıtlar Vergisi
(1)
MTV
(1)
mu
(1)
MUHASEBE
(5542)
MUHASEBE kayıtları
(164)
MUHASEBE KAYITLARI
(50)
Muhasebe Standartları
(1)
muhasebe uygulaması
(1)
Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu
(1)
MUHASEBECI DEFTER BILGI
(1)
muhasebeci
(3178)
Mükellefler Ba Bs formlarında düzeltme yapabilirler mi? Düzeltme yapılması durumunda ceza uygulanır mı?
(4)
müstahsil
(1)
Müşteri Bildirim Formu
(1)
Müşteri Devir Teslim Formu
(1)
NDE ÖDENMESİ
(1)
NO: 44)
(1)
noter
(2)
noter ihtar Örneğl
(1)
Noterler MUHASEBE
(1)
Noterlerin SGDP
(1)
Nüfus cüzdanı
(1)
Nüsha
(1)
olur
(1)
Onarma
(1)
Organını kendi isteği
(1)
otomobil
(1)
Otomotiv Sanayii Derneği
(1)
Ödediği KDV
(1)
ÖDEME
(1)
ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE YARDIMLAR
(1)
ÖĞRENCİ YAPILAN YARDIMLAR
(1)
öğretmen
(2)
öğretmen adayı
(2)
öğretmen adayları
(1)
ÖĞRETMENLER
(1)
ölüm
(1)
ÖNEMLİ
(81)
Özel denetçi
(1)
ÖZEL HASTANE
(1)
Özel SMMM
(1)
Özel SMMM Sınav
(1)
Özel SMMM Sınav Programı
(1)
ÖZELGE
(1364)
Özelge nedir
(1)
ÖZELGELER
(240)
Özürlü Teşvik
(1)
Para kazanmanın yolu
(1)
park yasağı
(2)
PART-TİME
(1)
PART-TİME İŞ SÖZLEŞMESİ
(1)
PARTTİME iş sözleşmesi
(1)
Pasaport
(1)
piyango
(1)
Pratik Bilgiler
(1)
Prim
(2)
Prim borcu
(1)
PRİM KESİLECEK KAZANÇLAR
(1)
PRİME ESAS KAZANÇ
(1)
Prof. Abuzer Kendigelen
(1)
Prof. Dr Erdoğan Moroğlu
(1)
Prof. Dr. Şükrü Kızılot
(1)
Prof. Dr. Ünal Tekinalp
(1)
RESMİ GAZETE
(142)
RESMİ GAZETEDE BUGÜN
(1)
Resul KURT
(1)
S
(1)
Sağlık
(2)
Sağlık Bakanlığı
(1)
Sağlık Bakanlığını
(1)
Sağlık Bakanlığını Yeniden Yapılandırdık
(1)
sağlık hizmeti
(2)
Sağlık prim borcu
(1)
Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi
(1)
sağlık sigortası
(3)
sağlık yardımı
(1)
sağlıktan nasıl faydalanacak?
(1)
SAHTE BELGE DÜZENLEME
(1)
SAHTE fatura DÜZENLEME
(1)
Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların emekliliğe hak kazanma şartları
(1)
Sakatlık indirimi
(1)
Sebepsiz İŞTEN atılan
(1)
Sendikalar
(1)
serbest meslek
(1)
SERMAYE KOYMA BORCU
(1)
SERMAYE ŞİRKETLERİ
(1)
Sevki olmayan doktora gidemeyecek
(1)
Sezgin Özcan
(1)
sgdp
(3)
SGK
(5754)
SGK borcu
(1)
SGK gurbetçi
(1)
SGK HABER
(3115)
Sgk Hizmet
(1)
Sgk Hizmet Dökümü
(1)
SGK hizmetleri
(1)
SGK İdari Para Cezaları
(1)
SGK MAKALE
(440)
SGK para cezaları
(1)
SGK Primleri
(1)
sgk SMS HİZMETLERİ
(1)
sgk soru ve cevap
(1)
SGK Taksitlendirmelerinin ödeme süresi uzatılmıştır
(1)
Sigara
(1)
sigorta
(2)
Sigorta başlangıç tarihinde rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor
(1)
Sigorta Prim Desteği
(1)
sigorta primi
(1)
Sigortalılık öncesi doğum
(1)
SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILAN İŞÇİLERİN HAKLARI VE YAPILMASI GEREKENLER
(1)
Sinema
(1)
sirali
(1)
sirkete
(1)
smmm
(3178)
SMMM Defter Bilgi Girişi
(1)
SMMM'ler Defter Tasdik Şifrenizi Aldınız mı?
(2)
SMS HİZMETLERİ
(1)
SORU CEVAP
(28)
SOSYAL GÜVENLİK
(3181)
SOSYAL GÜVENLİK DESTEK
(1)
Sosyal Güvenlik Kurumu
(3)
Sosyal Güvenlik Uygulamalarında İdari Para Cezaları
(1)
Sosyal Sigortalar
(1)
söylüyor
(1)
Sözleşme
(1)
Sözleşmeli öğretmenlere tanınan yeni özlük hakları
(1)
sözleşmenin konusu
(1)
SÖZLEŞMESİNİN
(1)
SPAS
(1)
spas sorgulama
(1)
ssk
(4665)
SSK
(1)
SSK’lı normal işe girmeden evvel kaza geçirenler malülen emekli olamazlar
(1)
STAJYER MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ
(1)
Suret
(1)
Sürekli iş göremezlik
(1)
Süresi Uzatıldı
(1)
Şehit çocukları
(1)
şirket
(2)
şirketler
(1)
ŞÜKRÜ KIZILOT
(2)
T.C. taşınmaz numarası
(1)
taban aylığı
(1)
Taksi
(1)
Taksiciler
(1)
Taksiciler sigorta
(1)
talep ve taahhüt formu
(1)
tam
(2)
Tapu
(2)
Tapu Sicili Tüzüğü
(1)
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
(1)
TAPU YASASI
(1)
Tapunuz kaybolursa
(2)
tarafları bağlayıcı nitelik.
(1)
Tarhiyat Öncesi
(1)
Tarhiyat Öncesi Uzlaşma
(1)
tarife
(1)
tarifesi
(1)
TARİFESİ 2012
(1)
Tarihi Eser Niteliğindeki Özel Binaların Yıkılarak Yeniden İnşaasında Asgari İşçilik Uygulaması
(1)
Tarla
(1)
Taşeron
(1)
TAŞERON İŞÇİLERİ
(1)
TCDD
(1)
TEBLİĞ
(683)
TEBLİĞ 281
(1)
Tedavi İçin Yurtdışına Gönderilme
(1)
Telekom
(2)
tepliğ
(3894)
tersini
(1)
teşvik
(1)
Tevkifat
(1)
TEVKİFAT (muhasebe kayıtları
(1)
Tevkifat Uygulaması
(1)
Ticaret Kanunu
(1)
Ticaret Unvanı için Dava Şartları
(1)
Trafik cezaları
(1)
Trafik cezaları artıyor
(1)
trafik cezası
(2)
TTK
(4352)
ttk Tutulması zorunlu ticari defterler
(1)
turkiye
(3)
tutulabilecek defterler
(1)
Tutulması zorunlu ticari defterler
(1)
TÜFE
(1)
TÜİK
(1)
Tüketici mahkemesi
(1)
Türev ürünler
(1)
Türk Telekom
(2)
türk ticaret kanunu
(2)
Türkiye İstatistik Kurumu
(1)
türkiye iş kurumu
(1)
TÜRMOB
(1)
UFRS
(27)
ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASINA UĞRAYAN ÇALIŞANIN BİLDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAKTIR?
(1)
Uluslararası Karayolu Taşımacılığında KDV İadesi
(1)
UMSK
(1)
UYGULAMASI
(1)
Uzaktan çalışma
(1)
Uzlaşma talebi
(1)
Uzlaşma talep süresi
(1)
ücret
(1)
ücret dışı gelirler
(2)
Ücret Garanti Fonu
(1)
Ücret Gelirleri
(2)
Ücret haczi
(1)
ÜCRETİNDE
(1)
Ücretlerin Vergilendirilmesi
(1)
ÜFE
(1)
VAN
(1)
Varlık kiralama şirketleri nedir
(1)
VEDAT İLKİ
(1)
Veraset Belgesi
(1)
vergi
(1692)
VERGİ İNCELEMELERİ
(1)
vergi oranı
(1)
vergi oranları
(1)
Vergi Tarifesi
(1)
VERGİDEN İSTİSNA YEMEK BEDELİ
(1)
Vergileme
(1)
Verileri Nelerdir
(2)
vize süresi
(1)
vuk
(4569)
VUK 410
(1)
Web Sitesi
(1)
www.edefter.gov.tr
(3)
www.sgk.gov.tr
(1)
X RESMİ GAZETEDE BUGÜN
(29)
Yabancı
(1)
Yabancı çalışanlar
(1)
Yabancı GSS
(1)
yabancı hekim
(1)
Yabancı Sermayeli Şirket Kurulumu İzne Tabi Midir?
(1)
YABANCI UYRUKLULARIN SİGORTALILIK İŞLEMLERİ
(1)
Yabancıların çalışma izin kriterleri
(1)
YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
(1)
Yapı Denetim
(1)
Yapı denetimi hizmet sözleşmeleri
(1)
yapı kredi bankası hesap işletim ücreti
(1)
yapı kredi bankası işletim ücretinin iadesi
(1)
yapı kredi hesap işletim ücreti
(1)
YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ
(1)
yardıma muhtaç kadınlara
(1)
Yasal Defterler
(2)
YAŞLILARA SİGORTA
(1)
Yaşlıya sigortalı bakım
(1)
yaştan emeklilik
(1)
Yazılar
(1)
YAZILAR
(358)
Yeni Sayıştay Kanunu Neleri Beraberinde Getirdi
(1)
yeni Ticaret Kanunu
(1)
Yeni TTK
(3110)
Yeni TTK'da Şirketler Kendi Hisselerini Edinebilecek
(1)
Yeni TTK'da Uluslararası Muhasebe Standartları
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU
(9)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE MALİ MÜŞAVİRLİK RUHSATINA
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA LİMİTED ŞİRKETLER
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA SÜRELER
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNU
(1)
Yeniçarşım
(1)
YERLİ OTOMOBİL
(1)
yeşil
(1)
Yeşil kart
(9)
Yeşil kart kalkmıyor
(1)
YEŞİL KARTIN DEVİR İŞLEMLERİ
(1)
Yılbaşından itibaren Yeşil Kart sistemi kalkıyor
(1)
Yıllar İtibari İle Asgari Ücretler
(2)
Yıllarında Çalıştığı İçin Aylıkları Kesilen Gurbetçi Emeklilere Müjde
(1)
YILLIK
(1)
Yine Kanun Tasarısında Denetçi olamayacaklar
(1)
yonetim-kurulunun
(1)
yurt dışı
(1)
yurt dışı Borçlanm
(1)
YURT DIŞINA GÖTÜRÜLEN TÜRK İŞÇİLERİ
(1)
Yurt Dışında İnşaat
(1)
yurtdışı borçlanması
(1)
Yurtdışı borçlanmasında emekli aylığı
(1)
YURTDIŞINDA
(1)
YURTDIŞINDAN OLAN ALACAKLAR
(1)
Zayi Olan Mallar
(1)
Zorunlu Deprem Sigortası
(1)
Zorunlu Sağlık
(2)