TTK ve kamu gözetimi ya da 'doğrunun iki yüzü'
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana ülkenin ekonomik açıdan kalkınması, dünyayla bütünleşmesi, uluslararası alanda güçlü bir oyuncu olarak yerini alması için atılan en önemli adımlardan biri olan Türk Ticaret Kanunu 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe giriyor.
Türkiye'de sayıları 100 bine yaklaşan serbest muhasebeci mali müşavir ile yeminli mali müşavirleri mesleki gelecekleri açısından yakından ilgilendiren Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu ise geçen yılın kasım ayında hayata geçmişti.
Gerek TTK gerekse de ilgili kurumun mesleğimize getireceği etkiler büyük olacak.
İki konuyu "bir perspektifte" masaya yatırarak geleceğin nasıl şekilleneceğini anlamak mümkün.
Kurumun sorumluluğu büyük
Bir sabah, kimsenin haberi olmadan Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğü giren Kanun Hükmünde Kararname ile oluşturulan Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu; Türk Ticaret Kanunu'nun uygulanmasıyla denetime tabi olacak yüz binlerce şirketi yakından ilgilendiriyor.
"Standartların belirlenmesinde hangi kurumların görüşleri alınacak ve hangi kriterler etkili olacak?", "Kurumun yararlarının yanı sıra eksikleri ne?", "Kamu çıkarı adına neler yapılmalı?" gibi birçok soruya uygulamalarıyla kurulun bir yanıt getirmesi bekleniyor.
Muhasebe camiamızın çatı örgütü TÜRMOB'dan adeta gizlenerek; SPK, BDDK, EPDK ve Hazine Müsteşarlığı gibi kamu gözetimi yetkisi olan kurumlara bile haber verilmeden, üstüne üstlük bazı yetkilerinin de ellerinden alındığı bir konjonktürde dahi, yine de "kamu yararı adına" yapılabilecek çeşitli düzenlemeler olduğunu görüyoruz.
Çünkü; mesleğimizi, işletmelerimizi ve Türkiye ekonomisinin bütün aktörlerini ilgilendiren bu konuda esas hedef bellidir. Hedef; ticari yaşamın "Dürüst Resim İlkesi"ne uygun denetlenmesi ve kayıtlı ekonomi için yol alınmasıdır.
Bu yolun dengeli ve doğru kat edilmesi, alınacak sonuçlar açısından önemlidir. Bu nedenle sürece olumlu katkı için bütün aktörler devrede olmalıdır. Ancak bu yaklaşımla, ileride oluşabilecek büyük kaosun önüne geçilebilir.
Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nun kuruluşu her ne kadar AB uygulamaları ve 8. numaralı direktifi referans göstermekte ise de, 8. direktifi ülkelere tanınan "seçimlik haklar" bağlamında değerlendirdiğimizde görüyoruz ki, kurumun yetkilendirilmesinde uluslararası alanda en az uygulanan yöntem tercih edilmiştir. Ve süper yetkilerle donatılmış bir kurum oluşturulmuştur. Kuruluş şekli ve normalde ayrı kurumlarda olması gereken süper yetkilerini eleştirmemize rağmen, kurum ve onun yönetim organı olan kurulun başarılı olması tüm kesimlerin menfaatinedir.
Ancak bunun başta TÜRMOB olmak üzere diğer kurumlarla iş işbirliği içinde gerçekleştirilebileceğini önemle vurgulamak gerekir. Çünkü bu kadar yetki alınıp sorumluluklar yerine getirilemediği takdirde telafisi zor olan ekonomik yaralar açılacağı muhakkaktır.
Yine de bu kurumla "kamu gözetimi", "denetimde çok başlılığın kaldırılması", yönünde olumlu adımlar atılmıştır.
Bu noktada; ülkemiz ve mesleğimizin geleceği açısından önerilerimiz nettir:
Sicil ve disiplin uygulamalarında TÜRMOB ile işbirliği yapılmalıdır.
TMSK'nın UFRS ile tam uyumlu olarak yayınladığı TMS/TFRS'ler ile KOBİ'ler için TFRS standardı aynen uygulanmalıdır.
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu (IFAC) üyesi TÜRMOB'da bulunan denetim standartları yayınlama yetkisinin kullanılması konusunda TÜRMOB'la işbirliği yapılmalıdır.
Kurulacak olan çalışma komisyonlarında TÜRMOB ile işbirliği yapılmalıdır.
Dünyada bağımsız denetim uygulamalarında bulunan şartlar meslek ruhsatlarımızda da mevcuttur. Bu nedenle de sınav gibi hükümlerle bu konu zorlanarak, Yeni TTK'dan ülke olarak elde edilmesi beklenen faydalar gölgelenmemelidir.
Bağımsız denetçi için yukarıda belirttiğimiz uluslararası kriterler dikkate alınmalı ve tüm meslek unvanlarına eşit yaklaşılmalıdır.
Sınav yapılmamalıdır.
Mevcut deneyim ve birikimden yararlanılmalıdır
TÜRMOB, meslek odaları ve meslek mensupları yaklaşık 20 yıllık kurumsallaşma, eğitim, deneyim ve birikime sahiptir. Bugün ülke çapında gerçekleştirilen büyük bir başarı ve katılımla sürdürülen "Yeni TTK, Finansal Raporlama ve Denetim Eğitimleri" bu birikimin en güzel örneklerinden biridir.
Meslek mensuplarımızın ve örgütlerimizin mesleki kaliteyi artırma konusunda büyük çaba sarf ettikleri öteden beri bilinmektedir. Bu konularda gerçekleştirilen seminerlere yoğun katılım ve kurumsallaşma örnekleri bunu göstermektedir.
Kişisel ve toplumsal sorumluluğu çok büyük olan denetim faaliyetinin büyük ölçüde mesleki yargı, tarafsızlık, bağımsızlık ve yüksek kalitede hizmet verebilecek organizasyon yapısından geçtiğini biliyoruz.
Bu konuda sınava karşı çıkarken, her önüne gelenin bağımsız denetçi olamayacağının, olmaması gerektiğinin de bilincindeyiz. Bu yüzden de meslek mensubu olmanın yanı sıra, eğitim, kalite güvence ve deneyimi gerekli ve yeterli şart olarak görüyoruz.
Bu noktada dillendirilen bazı spekülasyonları ve bunların yanlışlığını da vurgulamakta büyük yarar var.
Bunlardan biri; Kamu Gözetim Kurumu'nun, kamu yararını ilgilendiren kuruluşlar olarak açıklayacağı, henüz sayısı belli olmayan, belirli sayıdaki şirketin, halen bağımsız denetim yetkisi almış "Bağımsız Denetleme Kuruluşları"nca denetleneceğinin ifade edilmesidir.
Bu konudaki diğer yaklaşım potansiyel olarak TTK denetimine tabi olması beklenen şirketlerin yaklaşık yüzde 99'unu oluşturan KOBİ'lerin denetimi konusundadır. KOBİ'lerin denetimini yapacak 1 SMMM veya 1 YMM'nin düzenlenecek sınavlarla yetkilendirilmesi ve bu yetkilendirme süresinin tamamlanmasına kadar da söz konusu şirketlerin denetiminin ertelenmesi dillendirilmektedir.
Baştan belirtelim ki böyle bir şeyi kabullenmemiz mümkün değildir. Çünkü bu durumda iki şeyin ortaya çıkması muhtemeldir.
Birincisi; böyle bir uygulama olursa, bugün için bağımsız denetime tabi şirket sayısı birkaç bin artırılarak, mevcut olan bağımsız denetim kuruluşlarının müşteri sayısı büyüyecek, dolayısıyla SMM ve YMM'ler sınav süreciyle boğuşurken "denetimde tekelleşme" daha büyük boyutlara taşınacaktır.
İkinci durum da önemlidir. Bilindiği gibi yeni TTK, bütün sermaye şirketlerine bağımsız denetim zorunluluğu getirerek özellikle KOBİ'lerin, güçlü, ekonomik krizlere dayanabilen, yarınlara taşınabilen işletmeler olmasını, tüm kesimlere karşı güven tesis etmesini, kayıt altında bir ticari yaşamın tesisini amaçlamaktadır. Ticari yaşamdaki bütün işletmeler doğrudan veya dolaylı olarak birbirleriyle ilişki içindedir ve ilişkinin kalitesi ticari sistemin kalitesini doğrudan belirlemektedir. KOBİ ölçeğindeki işletmeler için bağımsız denetimin bir süreliğine de olsa ertelenecek olması, ticaret kanunumuzun beklenen amaca ulaşmasını engelleyecektir.
Faal meslek mensuplarımız, mesleki yeterliliğe ulaştıkları günden itibaren aslında yoğun olarak denetim faaliyetinin de içindedirler. İşletmelerin finansal tablolarını hazırlarken, beyan ve bildirimlerini yaparken, başta muhasebe ilke uygulama normlarına, vergi ve ticaret kanunu düzenlemelerine uygunluk denetimi gerçekleştirmektedirler. Bu bilgi ve deneyim kimsenin görmezden gelemeyeceği kadar büyük ve önemlidir.
Şimdi gerçekleştirilen; yaklaşık 100 saati bulan Yeni TTK, TFRS ve Bağımsız Denetim uygulama eğitimleri de bu birikimi taçlandırmaktadır.
Bağımsız denetime katılan meslektaşlarımızı da alanlarında profesyonelleştirip uzmanlaştıracak programın aşağıdaki temel konu başlıkları bile her şeyi özetlemektedir:
· Uluslararası Denetim Standartları'nın içerik ve uygulanması
· "Risk Tabanlı Denetim Yaklaşımı" ile bağımsız denetim yapılması
· Bağımsız denetimin teorik ve mantıksal altyapısının kavranması
· İşin alınmasından, raporun yazılmasına kadar uygulama süreci
· Her büyüklükte işletmede bağımsız denetim yapma ve denetim raporu yazma.
İşte; TÜRMOB' la işbirliği içinde, bu birikim dikkate alınıp aynı zamanda kalite şartları ve gözetim kuralları net bir biçimde ortaya konarak lisanslama yapıldığı takdirde kaynaklar etkin bir şekilde kullanılacak, denetimden ve dolayısıyla yeni TTK' dan beklenen fayda sağlanacaktır.
Önerimizin altını bir kez daha kalın bir çizgiyle çizmekte yarar vardır: Meslek mensuplarından TÜRMOB Eğitim Projesi'ni tamamlamış olanlar sınava tabi olmadan denetçi olabilmelidir.
Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nun yapılacak olan ikincil düzenlemelerde bu noktalarda özenli olması, kamu yararı adına kendilerine tarihi bir sorumluluk yüklemektedir. Bu sorumluluğun hakkıyla verileceğine, beklentilerin ise karşılanacağına inanıyoruz.
Yeni TTK ertelenmeden uygulanmalıdır
Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun yürürlüğe girmesine az bir süre kala görüyoruz ki; kanunun yürürlüğe girmesinin ertelenmesi veya ilgili maddelerin değiştirilmesi yönünde bazı talepler ortaya çıkıyor.
Eleştiride bulunanlar, özetle ülkemizdeki işletmelerin bu muhasebe ve denetim standartlarına henüz hazır olmadığını, şirketlerin ortaklardan bağımsız bir varlık olarak kabul edilemeyeceğini, profesyonel bir şekilde yönetilemeyeceğini ileri sürüyor.
Oysa yeni TTK, sermaye şirketlerine getirdiği muhasebe ve denetim standartlarına ilişkin gerekçesinde açıkça "muhasebenin vergi için tutulamayacağını" söylerken önceliğin, işletmelerin gerçek durumlarını yansıtan finansal raporlamalar yapmalarında olduğunu belirtiyor.
Zaman içinde işletmeleri kayıtlı işlem yapmaya sevk edecek, kayıtdışı ekonomi ile mücadelede önemli bir aşama sayılabilecek ve süreçte doğrudan vergi gelirleri üstünde hatırı sayılır olumlu etkiler yaratabilecek bu gelişmeden kaçınmak, hem ülkemizdeki işletmelere ve girişimcilere hem de toplumun geneline büyük bir haksızlık olacaktır.
Yeni kanun ilgili hükümleriyle, küçük ve orta ölçekli sermaye şirketlerine de denetimi getirerek onların yapısal değişiklik ve yeni kaynak temini imkanından yararlanmasını sağlayacaktır. Böylelikle, bu şirketlerimiz de ulusal ve uluslararası ticaretin uzun süreli güvenilir aktörleri olabilecektir.
Bu tespitlerimize karşın; sonuçta 1 Temmuz 2012'deki geçiş aşamasında bazı önlemlerin alınması yerinde olabilir ama bizce esas önemli olan şey, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun kuruluş temelleri ve ana kolanları yok edilmeden, ya da ertelenmeden yeni ticaret kanunu düzenine geçilmesidir.
Bize göre TTK ile gelen yeni dönem; profesyonel meslek mensuplarımızın ülke ekonomisinin iyiye götürülmesinde daha fazla söz sahibi oldukları bir dönem olacaktır.
Yahya Arıkan
http://www.dunya.com/ttk-ve-kamu-gozetimi-ya-da-dogrunun-iki-yuzu-149311h.htm
Blog Arşivi
-
▼
2012
(4797)
-
▼
Mart
(482)
- Kurumlar Vergisi’nde Ar-Ge indirimi / Dr. Veysi Seviğ
- Kurumlar Vergisi Beyannamesinin Düzenlenmesinde Di...
- İşveren yiyecekle ücret ödemesi yapabilir mi?/ALİ ...
- Eski kocadan dul maaşı bağlanır mı?/Resul KURT
- Yarım uzman emeklilikten eder!
- Tarım Sigortasından emekli olan tekrar çalışabilir...
- Fazilet Teyze’nin plaketi / Prof. Dr. Şükrü Kızılot
- Kadınlara çift maaşa SGK itirazı
- KOBİ TFRS 4 (2)/Engin MALAY
- Dikkat, ücretler incelemeye alınıyor! / İ. Burak OĞUZ
- GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR ...
- Çiftçiye %1’lik tevkifat müjdesi
- Kurumlar vergisi beyanname düzenleme notları (3) /...
- Emeklilik başvurusu yapacaklara ipuçları/Yahya Arıkan
- Emekli maaşı nasıl artırılır?/RESUL KURT
- SGK'dan İşverenlere Son Uyarı!
- SGK'dan İşverenlere Son Uyarı!
- Tazminat için 3600 günü borçlanma ile tamamlayın/L...
- GURBETÇİLER ÇOCUK YETİŞTİRME SÜRELERİNİZİ DEĞERLEN...
- MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 40)
- TFRS ve UFRS`de Tek Düzene Göre Başlıca Kayıt Deği...
- TFRS ve UFRS`de Tek Düzene Göre Başlıca Kayıt Deği...
- Engellilere vergi müjdesi
- Hamile veya doğum yapanların yasal hakları / Av. R...
- İzin parası maaştan kesilir / ALİ ŞERBETÇİ
- Çifte maaşı duyan, SGK'ya koştu
- Memura 18 ayrı temel maaş geliyor
- Şirket adına kayıtlı bulunan gayrimenkulün yeni ku...
- Maliye Bakanı'nın İndirmek İstediği Vergi
- Gurbetçiler tam veya kısmi emekli olabilir / Ali T...
- Unutkan vatandaş devleti zengin etti!
- Ev sahipleri için son gün!
- Otomobil satacaklar aman dikkat: 'Helvacı kağıdı' ...
- 18 yaş öncesi sigorta emekliliği etkiler mi?/Resul...
- Hem kocadan hem de anne-babadan aylık var mı?/ŞÜKR...
- Tazminat davaları / Arif Temir
- 1260 gün prim ödeyip 4 yıl erken emekli olabilirsi...
- AYDA 107 LİRA İLE YAŞAM SAVAŞI VERİYORLAR / VEDAT ...
- Sonradan Çıkan Bağ-Kur Prim Borcunu Ödemek Zorunda...
- Kurumlarda Avans Kar Payı Dağıtımı - Yeni Düzenlem...
- Yurt dışı tanıtım için ne kadar destek (hibe) alab...
- İşlem denetçisine getirilen yasaklar / Soner ALTAŞ
- İflas Halinde Şüpheli Alacak Karşılığı Ayrılması/C...
- Girişimci ruh ödüllendirilecek, işsizlik parası al...
- Destek primi ödeyen emekli esnaf / Ahmet ARICAN
- YENİ TTK’YA GÖRE ANONİM ŞİRKET GENEL KURUL TOPLANT...
- Sebepsiz işten çıkarılmada yapılacaklar
- Dul-yetim aylığı için çok sevinmeyin / Ali Tezel
- Ferdi işletme anonim şirkete dönüştüğünde vergilen...
- Ferdi işletme anonim şirkete dönüştüğünde vergilen...
- Kobi TFRS 4 (1) / Engin Malay
- SGK İCRA MEMURLARI ANKETİ İLE YÜZLEŞELİM / VEDAT İLKİ
- Çifte maaş için ne yapmalı? / Sadettin ORHAN
- Yeni TTK ve hapis cezası bombardımanı / ŞÜKRÜ KIZILOT
- İş göremezlik ödeneği /Arif Temir
- Sigortalıların yurtdışına gönderilmesi /İbrahim Iş...
- TTKmetre
- SEBZE KOMİSYONCULUĞU İŞLERİNDE GELİR VERGİSİ TEVKİ...
- Mükellefiyet tesis ettirilmeden önce alınan aracın...
- Ferdi işletme anonim şirkete dönüştüğünde vergilen...
- Sigorta girişi 08.09.1976’dan önce olana “yaş şart...
- Kurumlar Vergisi Beyanname Düzenleme Notları (2) /...
- Çalışma koşullarındaki değişiklik esaslı nitelikte...
- Yurt Dışı Borçlanma Miktarı ve Ödenmesi/Celal Özcan
- TTK için harekete geçtiler
- İşveren, işçilerine eşit davranmak zorundadır / Al...
- Yeni TTK İle Dünya Ligine Gireriz / Yahya Arıkan
- Sosyal Güvenlik Açısından Malullük ve Engelli Olma
- Bağ-Kur’daki başlangıcınız Sigortanız için de geçe...
- Şirketler yeni Türk Ticaret Kanunu'na ne kadar hazır?
- Gelir Vergisi beyanında son üç gün
- 65 YAŞINI DOLDURAN TARIM BAĞ-KUR’LU İSTEĞİ HALİNDE...
- GELİR VERGİSİ SİRKÜLERİ / 81
- Tevkif suretiyle ödenen vergilerin iadesinde arana...
- Tahkim Yargılamasında, Hakemler Bağımsız Ve Tarafs...
- Memurlar rekora koşuyor
- Yurt Dışı Hizmet Borçlanması
- Gayrimenkul satışında vergi var!
- Büyük ve Küçükbaş Hayvan Etlerinin Tesliminde Tevk...
- Yıllık gelir vergisi beyannamesinde ticari zarar g...
- İndirimli Kurumlar Vergisi Uygulamasında Özellikli...
- İş kazası bildiriminde yenilik / Tahsin Sınav
- BİRDEN FAZLA İŞVERENDEN ÜCRET ALANLARIN BEYANNAME ...
- Ya şikâyet ya dava / Sadettin ORHAN
- Yargıtay'dan tarihi karar! Dul kadına hem eşinin h...
- POS makineleriyle yazarkasalar birleşiyor / İsmail...
- Para isteyene yüzde 15 ek vergi / Şükrü Kızılot
- Haksız işten atılan işçinin kazancı /Arif Temir
- 18 yaşınızdan önceki hizmetleriniz de geçerli
- Genel Sağlık Sigortası Tescil Bilgileri Sorgulama ...
- Arsasını kat karşılığı müteahhide veren konut yapı...
- İş güvenliğinde başlıca sorunlar / İbrahim Öztürk
- Dul kadınlara 250 lira maaş / Özgür ERDURSUN
- YENİ TÜRK TİCARET KANUNU’NA GÖRE MUHTEMEL AVANS KÂ...
- Eski koca vergisi / Şükrü Kızılot
- Beyan edilen gelirden yapılacak indirimler / Metin...
- 15 yıl 3600 günü olan işçi istifa ederek kıdem taz...
- TTK ve kamu gözetimi ya da 'doğrunun iki yüzü' / Y...
- Mesleğe göre sigorta primi ödemesi başlayacak
- Eşi gerçek usulde vergilendirilecek olan kişinin b...
-
▼
Mart
(482)
BU HAFTA EN ÇOK OKUNANLAR
-
Los Angeles, California – November 25, 2024 – Reynold Aquino, a renowned authority in water treatment and a prolific writer on water purifi...
-
AKTİFE KAYITLI TAŞINMAZLARIN SATIŞININ KURUMLAR VERGİSİ VE KATMA DEĞER VERGİSİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ I- GİRİŞ Son yıllarda bazı firmal...
-
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.10.01.00/ 467 22/07/2011 Konu : Kanuna Göre...
-
Black Friday is the perfect time to upgrade your home with a water softener and save big! Soft water can do wonders for your hair, skin, and...
-
Kanunen Kabul Edilmeyen Giderler Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan l ve 2 No.lu Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğleriyle Türkiy...
-
Firmalar genellikle şehirlerarası yollara, şehir girişlerine, hava alanı yakınlarına veya şehir içinde binaların üstlerine veya uygun olan ...
-
. . . Geçici Vergi Dönemlerinde Ödenmeyen Ssk Primleri Ödenmeyen Ssk Primleri . . . . Son olarak vermiş olduğumuz 2011 yılı 2.döneme ai...
-
213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun (VUK) 230. maddesinde; satılan malların teslim tarihi ve irsaliye numarası ile ilgili olarak; I- GİRİŞ “...
-
Los Angeles, California - November 21, 2024 - World-renowned water expert Reynold Aquino is excited to announce exclusive discounts on prem...
-
Avans Kâr Payı Dağıtımı ve İlgili Dönemin Sonuçlarına Göre Avans Kâr Payı Dağıtımının Muhasebeleştirilmesi I- GİRİŞ Bilindiği üzere, Hazira...
EN ÇOK OKUNANANLAR
-
2012 1. ve 2. Dönem Asgari Ücret Maliyeti 4857 sayılı Kanununun 39. maddesine göre; iş sözleşmesi ile çalışan ve 4857 sayılı Kanunun kapsam...
-
2012 Yılı Sınıf Değiştirme Hadleri (2012 Yılı Defter Tasdik Hadleri) 2011 yılı ve önceki yıllarda vergi mükellefiyeti bulunan ve 2011 yı...
-
2012 KAPICI MAAŞ HESABI
-
Genel Sağlık Sigortası Tescil Bilgileri Sorgulama E-SGM ”Gelir testi yaptıranlar, TC kimlik numarası ve kimlik bilgilerini girerek adresinde...
-
Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi Verme Süresinin Tatil Gününe Rastlaması I- GİRİŞ Mülga 505 sayılı Sosyal Sigortalar Yasası’nın 9. maddesinde ...
-
Mahkeme kararına göre ödenen faiz, mahkeme harçları, vekalet ücreti ile diğer icra ve mahkeme masraflarının gider olarak indirim konusu yapı...
-
ibraname Örneği İbraname Örneği 29 Mayıs 2011 İ B R A N A M E İŞVERENİN : Adı Soyadı/Unvanı : Adresi : ...
-
İş Kanununda Eşi Doğum Yapan Erkek İşçiye İzin Verilmesi Unutulmuş Mu? Tabi ki, hayır, unutma diye bir şey yok! Hatırlar mısınız burada ya...
Categories
.edevlet.com
(1)
‘Gelir Testi’
(1)
‘intibak zammı’
(1)
"EŞ DURUMU"
(1)
"muhasebe"
(21)
"Pratik Bilgiler "pratik bilgiler
(1)
(Stopaj
(1)
01.01.2012 - 30.06.2012 Asgari Ücret
(1)
01.07.2012 - 31.12.2012 Asgari Ücret
(1)
12 Eylül mağdurları
(2)
15 yıldan az memuriyet
(1)
16 Yaşından Büyükler Asgari Ücret
(1)
16 yaşını doldurmuş işçiler
(1)
18 Yaş GSS
(1)
18 Yaş Üstü
(1)
2-B arazilerinin satış şartları
(1)
2009 askerlik borçlanması hesaplama
(1)
2011 enflasyon
(1)
2011 kapanış işlemleri
(6)
2011 Yılbaşı Milli Piyango
(1)
2012
(105)
2012 açılış işlemleri
(6)
2012 Amortisman Sınırı
(1)
2012 ASGARİ
(1)
2012 ASGARİ ÜCRET
(2)
2012 Avukatlık Ücret Tarifesi
(1)
2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI
(1)
2012 defter
(1)
2012 Defter tasdi
(1)
2012 Defter Tutma Hadleri
(1)
2012 DİĞER KAZANÇ
(1)
2012 Fatura Düzenleme Sınırları
(1)
2012 Geçici Vergi Oranları
(1)
2012 Gelir Vergisi
(1)
2012 gelir vergisi oranlar
(1)
2012 GELİR VERGİSİ ORANLARI
(1)
2012 Gelir vergisi tarifesi
(2)
2012 Hesap Pusulası
(1)
2012 KAPICI MAAŞ HESABI
(1)
2012 milli piyango sonuçları
(1)
2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi
(1)
2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri
(1)
2012 MTV
(1)
2012 Sakatlık indirimi
(1)
2012 SGK İDARİ PARA CEZALARI
(1)
2012 VERGİDEN MÜSTESNA YEMEK BEDELİ
(1)
2012 YEMEK BEDELİ
(1)
2012 Yemek İstisnası
(1)
2012 Yılbaşı Milli Piyango
(1)
2012 YILI
(66)
2012 yılı asgari ücret
(2)
2012 yılı asgari ücret tutarları
(2)
2012 yılı cenaze ödeneği
(1)
2012 YILI DEFTER TUTMA
(1)
2012 YILI DEFTER TUTMA HADLERİ
(3)
2012 yılı emzirme ödeneği
(1)
2012 Yılı gelir
(1)
2012 Yılı gelir vergisi
(1)
2012 Yılı gelir vergisi dilimleri
(1)
2012 yılı gelir vergisi oranları
(1)
2012 Yılı Sakatlık İndirimi
(1)
2012 yılı vergi
(1)
2012 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı
(1)
2012 Yili Asgari Geçim İndirimi Tablosu
(1)
2B Arazi
(1)
2B Arazileri
(2)
31.10.2011 tarih 292 nolu karar
(1)
3600 günle emeklilik
(1)
4 ülkede kıdem tazminatı fonu
(1)
4/b Sigortalılık Bildirimi
(1)
4857
(1)
4857 sayılı
(1)
5 lira fazla katılım payı
(1)
6111 Sayılı Kanun
(1)
65 YAŞ
(1)
65 YAŞ AYLIĞI
(1)
65 yaş ve özürlü maaşı hangi hallerde kesilir?
(2)
657 s.DMK’ya göre istihdam şekilleri
(1)
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU
(1)
663 sayılı KHK
(1)
666 kanun
(1)
666 sayılı
(1)
8.000 TL üzerindeki ödemeler
(1)
975 lira taban
(1)
Açık Hesaplarınızın Ne Kadarını Tahsil Edebileceğinizi Biliyormusunuz
(1)
AGİ
(2)
AGİ NEDİR?
(1)
aidatlarını ödememekte direnirken
(1)
AİLE HEKİMLİĞİ
(1)
Akaryakıt fişi
(1)
Akşam Metin Taş
(1)
Alacak ve Borç Notları
(1)
Alarm İzleme Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlik Belgesi
(1)
Ali TEZEL
(1)
almanya
(1)
Almanya'dan yurtdışı borçlanma
(1)
ALO 170
(1)
Amortisman
(1)
Amortisman Sınırı
(1)
Analık sürelerinin borçlanılması
(1)
Ankara bomba
(1)
ANONİM ŞİRKET
(1)
Anonim şirketler
(1)
Anonim şirketler neden ve nasıl hisse senedi bastırmalıdır
(1)
ANONİM ŞİRKETLERDE MENKUL KIYMETLER
(1)
APARTMAN GÖREVLİLERİ AGİ
(1)
ARAÇLARIN Trafikten Silinmesi
(1)
Aralık 2011 Vergi Takvimi
(1)
ASBİS
(1)
ASBİS Nedir
(1)
ASGARİ GEÇİM
(1)
ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ
(1)
ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 2012
(1)
asgari geçim ücreti
(1)
Asgari Ücret
(8)
Asgari ücret 701
(1)
Asgari Ücret Maliyeti
(1)
Asgari Ücret ve Yasal Kesintiler
(2)
Asgari ücret yeni yılda
(1)
ASKERİ İŞ MÜFETTİŞLİĞİ
(1)
askerlik
(2)
askerlik borçlanma formu
(1)
askerlik borçlanma hesaplama
(1)
askerlik borçlanma hesaplaması
(1)
askerlik borçlanma işlemi
(1)
Askerlik borçlanması
(3)
ASKERLİK KANUNU
(1)
atama
(2)
Avukat
(1)
Avukatlık
(1)
AVUKATLIK ASGARİ
(1)
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET
(1)
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ
(1)
Avukatlık Ücret
(1)
Avukatlık Ücret Tarifesi 2012 Belirlendi
(1)
Aylığa Hak Kazanma Koşulları
(1)
AYLIK VE YILLIK ENFLASYON
(1)
baglilik
(1)
Bağ
(1)
Bağ-Kur
(5)
bağ-kur dökümü
(1)
Bağ-Kur İntibak
(1)
Bağ-Kur Tevkifatı
(1)
Bağımsız Denetçi
(2)
bağımsız denetçiler
(1)
Bağımsız denetim
(2)
Bağımsız Denetleme
(1)
BağKur
(4)
bağkur dökümü
(1)
Bağkur hizmet dökümü
(1)
bağkurlu dökümü
(1)
Bahçe Tapusu Olanların Tarım SSK’lısı Olup Olamayacaklarının Açıklanması
(1)
bakanı
(1)
Bankalar
(1)
Basit usul
(1)
Başbakan Tayyip Erdoğan
(1)
BAYRAM TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASI
(1)
BDDK
(1)
bedelli
(2)
BEDELLİ ASKERLİK
(4)
bedelli askerlik işlemleri
(1)
Bedelli çalışmaları bayramdan sonra
(1)
Belediyeden kiralanan seyyar sergi yerleri için kira ödemeleri üzerinden tevkifat yapılmayacağı
(1)
belli para
(1)
BEŞ PUANLIK
(1)
beyanname
(100)
Bilirkişi
(1)
Bilirkişilerin
(1)
Bilirkişiye Başvuru
(1)
binek
(1)
Binek otomobilin alım ve satımında KDV oranı kaçtır ?
(1)
Binek otomobilin KDV’sini
(37)
Bir Kişi İle Kurulabilecek
(1)
Bireysel Emeklilik
(1)
Bireysel Emeklilik Sistemine Yapılan Ödemeler
(1)
BİRLEŞME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: I
(1)
borçlanma
(1)
Borçlanma Bedelleri
(1)
Borçlunun bütün eşyaları haczedilemez
(1)
Borçlunun haline uygun evi haczedilemez
(1)
BUGÜNKÜ YAZILAR
(5117)
bülent deniz
(1)
C Özel Güvenlik Yöneticisi Kimlik Kartı
(1)
Cenaze Ödeneği
(1)
Creditnote
(1)
Cumhuriyet tarihi rekoru
(1)
ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ
(1)
çalışma ve sosyal güvenlik
(1)
Çalışmayan
(1)
çek
(1)
çek yasası
(1)
çevre temizlik vergisi
(1)
Çeyiz Yardımı
(1)
Çocuklar sağlık hizmeti
(1)
daha az prim
(1)
Damga Vergisi
(1)
danışman
(1)
Dar Mükellefiyet
(1)
debitnote
(1)
defter
(2)
Defter Bilgi Girişi
(1)
defter Kapanış Tasdiği
(1)
Defter tasdi
(1)
Defter Tasdikinde Ek Süre
(1)
defter tutulma
(1)
Defter ve belgeleri depremde kaybolanlar
(1)
Değer Artış KazançI
(1)
Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi
(1)
değerleme oranı
(1)
Denetçi olabilme
(1)
Denetçilerin Atanması
(1)
Denetçinin seçilmesi
(1)
Denetim raporu
(1)
Denetimin
(1)
Deprem bağışları
(1)
Deprem bağışlarının vergi matrahından
(1)
Deprem bölgesinde primi 1 gün bile yatana emeklilik
(1)
Deprem sigortası
(1)
deprem vergisi
(1)
Depremzede işçinin ücreti İş-Kur'dan
(1)
Depremzedelere müjde
(1)
DERNEKLER
(1)
DERNEKLER YÖNETMELİ
(1)
dilekçe
(224)
DİLEKÇE ÖRNEĞİ
(2)
DİLEKÇE ÖRNEĞİ Veri Sorgulama
(1)
DİLEKÇE ÖRNEKLERİ
(12)
DİLEKÇEYE
(1)
Dizi
(1)
DOĞUM BORÇLANMASI
(5)
Doğum ücretsiz izni ve izinden dönüşte işe başlama hakkı
(1)
dönem sonu
(6)
DÖNEM SONU İŞLEMLERİ
(7)
Dul aylığı
(1)
DUYURULAR
(568)
e devlet
(1)
E-Defter
(1)
e-devlet
(1)
e-haciz
(1)
ebeyanname
(100)
ece üner
(2)
Ecrimisil
(1)
edefter
(1)
edefter.gov.tr
(1)
edevlet
(1)
EKONOMİ
(626)
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan
(1)
Elektronik Defter
(1)
Emekli
(11)
emekli aylığı
(1)
emekli aylığını yükseltmek
(1)
Emekli aylıkları haczedilemez
(1)
Emekli dernekleri
(1)
Emekli İkramiyesi
(1)
emekli intibak
(1)
Emekli Sandığı
(3)
Emekli Sandığı dökümü
(1)
Emeklilerin maaşı
(1)
Emeklilik
(1)
Emeklinin alım gücü
(1)
Emeklinin intibakı
(1)
EMEKLİNİN YILLIK İZNİ
(1)
Emekliye
(1)
Emekliye intibak
(1)
Emekliye müjde
(1)
Emekliye tazminat
(1)
Emekliye zam geliyor
(1)
emlak vergisi
(4)
Emlak Vergisi bildirimi
(1)
Emsal kira
(1)
EMZİRME ÖDENEĞİ
(2)
ENFLASYON
(1)
Enflasyon Hesaplama
(2)
Engelli bakım maaşına konulan hacize mahkeme 'dur' dedi
(1)
Engelli Sigortalıların
(1)
Engellilere İş Müjdesi
(1)
erken emekli
(1)
Eski memur
(1)
Esnaf Sicil Kaydı Bağ-Kur'lu
(1)
Esnek Zamanlı Çalışma
(1)
eş durumu nakli
(1)
eşi vefat etmiş
(1)
EŞİT DAVRANMAMA TAZMİNATI
(1)
Etiketler: 292 nolu hakem heyeti kararı
(1)
ev hanımına
(1)
Ev hanımlarının emekliliği
(1)
Evlenme Ödeneği
(1)
evlilik
(1)
FAİZ
(2)
Faktoring İşlemlerinin Muhasebe Kaydı
(1)
FARK ÜCRETİ
(1)
faruk çelik
(1)
FASON HİZMETLERDE KDV İADESİ
(1)
FASON TEKSTİL
(1)
FATURA
(2)
Fatura Düzenleme
(1)
Fatura Düzenleme Sınırları
(1)
Fatura Kullanımı
(1)
Faturada Ayrıca Teslim Adresine Yer Verilebilir mi?
(1)
FATURAYA SÜRESİNDE İTİRAZ
(1)
fazla çalışma
(1)
Fazla mesai
(1)
Fazla mesai nasıl ispatlanacak
(1)
FESHİ
(1)
fesihte geçerli neden
(1)
Fiili Hizmet Zammı
(1)
Finanasal
(1)
Finanasal Kiralama
(1)
Finanasal Kiralama Muhasebe Kayıtları
(1)
Finansal kiralama
(1)
FİRMADA KULLANILAN OTOMOBİLİN KAZA YAPMASI SONUCU SERVİS ŞİRKETİ TARAFINDAN KESİLEN FATURANIN SİGORTA ŞİRKETİNE YANSITILMASI MUHASEBE KAYDI
(3)
FON İSİMLERİ
(1)
Foreks İşlemi
(1)
FRANSIZ ÜRÜNLERİ
(1)
Gayri Maddi Haklar
(1)
GAZETECİ VE GEMİ ÇALIŞANLARINI
(1)
GAZETECİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLUR
(1)
Geçici iş göremezlik
(1)
Geçici iş göremezlik ödeneği
(2)
Geçici Vergi Oranları
(1)
Geçici Vergide Yanılma Payı
(1)
gelir
(302)
gelir testi
(3)
GELİR TESTİ NEDİR
(1)
Gelir Testi Süresi Uzatıldı
(1)
Gelir testine müracaat bildirimi
(1)
Gelir Uzman
(1)
Gelir ve Aylıklarda Zamanaşımı Sürelerinin Eski ve Yeni Kanunla Karşılaştırılması
(1)
Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması
(1)
gelir vergisi
(2)
Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 280)
(1)
GELİR VERGİSİ ORANLARI
(1)
gelir.gov.tr
(125)
gelirler
(4772)
gelirler.com
(192)
gelirler.gov.tr
(4349)
gelirlergov
(111)
gemlik hakem heyeti
(1)
gemlik tüketici sorunları ilçe hakem heyeti
(1)
genek sağlık başvuru
(1)
Genel Sağlık Sigortalıs
(1)
Genel Sağlık Sigortası
(2)
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
(4)
GEREKEN
(1)
GEREKLİ BİLGİLER
(5)
ggs
(3)
GİB
(3286)
gib.gov.tr
(31)
gider pusulası
(1)
Giriş Sınavı
(1)
Götürü Gider
(1)
GSS
(9)
GSS DİLEKÇE ÖRNEĞİ
(1)
gss Prim Tablosu
(1)
GSS Sağlık
(1)
GSS tescil bildirim
(1)
Gurbetçi ev hanımı
(1)
GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TARİFE-SINIFLANDIRMA KARARLARI) (SERİ NO: 13)
(1)
GÜNDEM
(4934)
HABER
(4470)
habertürk tv
(2)
haciz
(1)
Hafta Tatili Ücreti
(1)
HAFTALIK YAYIN
(28)
hakem heyeti kararları
(1)
HASTA SEVK FORMU
(1)
hastane
(1)
Hem kocadan hem de anne-babadan aylık bağlanır mı
(1)
hesap işletim ücreti iadesi
(1)
hesap işletim ücreti iadesinin kararı
(1)
hesap işletim ücretine itiraz
(1)
hesap işletim ücretleri
(1)
hesap işletim ücretleri iadesi
(1)
Hesap numaraları
(1)
hesapişletim ücretinin iadesi
(1)
hız sınırı
(2)
hibe kredi
(1)
HİLELİ İFLAS ETMEK
(1)
Hizmet Dökümü
(1)
Hizmet grubu
(1)
https://www.turkiye.gov.tr/
(1)
hukuk
(1)
Irak
(1)
iade
(1)
İbraname
(1)
ibraname Örneği
(2)
için
(1)
İdari Para Cezaları
(1)
İhaleli İşlerde Kıdem
(1)
İhbar İkramiyesi
(1)
İhracat
(2)
İHRACATTA GVK
(1)
İhtirazi Kayıtla Beyan
(1)
ikinci derece usulsüzlük
(1)
İkramiyenizi güncel
(1)
İktisap Tarihi
(1)
İlk Defa Sigortalı Olarak Çalışmaya Başlamadan Önce Malûliyeti Bulananların Emeklilikleri
(1)
indirilebilir
(1)
indirim
(1)
İndirimli Orana
(1)
İndirimli Orana Tabi Satışlar
(1)
internet sitesi
(1)
İNTERNET SİTESİ ZORUNLULUĞU
(1)
İntibak
(6)
İntibak 2013'e kaldı
(1)
İntibak Maaş
(1)
intibak yasası
(3)
İNTİBAK YASASI 2012'DE YASALAŞIYOR
(1)
intibak zammı
(1)
İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Metin Yeşil
(1)
isteğe bağlı sigorta
(1)
istifa
(1)
İstifa eden işçinin hakları
(1)
istifa evrakları
(1)
İSTİSNA TUTARLARI
(1)
İŞ
(1)
İŞ GÖREMEZLİK BELGESİ
(1)
İş göremezlik belgesi değişti
(1)
İş Kanunu Para Cezaları
(1)
iş kazası
(1)
iş koçu
(1)
İş Sözleşmeleri
(1)
iş sözleşmesi
(1)
İşçi
(1)
İŞÇİ 1 ay içinde dava açabilir
(1)
İŞÇİ ALACAK BELGESİ
(1)
işçi izin hakları
(1)
İŞÇİ VE ESNAFIN ÖLÜMÜNDE CENAZE ÖDENEĞİ VERİLME ESASLARI
(1)
İşçilerin İzinleri
(1)
İşçilerin İzinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler
(1)
işçilerinin
(1)
İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR
(1)
İŞÇİNİN HAFTA TATİLİ
(1)
İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ
(1)
İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER
(1)
İŞÇİNİN İŞVERENE ÇEKECEĞİ İHTAR ÖRNEĞİ
(1)
İşçinin sadakat borcu
(1)
İŞE İADE EDİLME
(1)
İŞKUR
(4)
İşlem Denetçiliği
(1)
İşlem denetçisi
(1)
işletim ücreti iadesi
(1)
İşsizlik
(1)
İşsizlik maaşı
(1)
İşsizlik ödeneği
(1)
İŞSİZLİK ÖDENEĞİ
(1)
İŞSİZLİK SİGORTASI
(1)
İşsizlik yardımları
(1)
İşte yerli otomobilin gerçek fiyatı
(1)
İşten Ayrıldığımda Ne Kadar Kıdem Tazminatı Alabilirim
(1)
İşten Ayrılırsam Emeklilik Şartlarım Değişir mi
(1)
İşveren
(2)
işveren fesih
(1)
İşveren işçiden senet alabilir mi?
(1)
İşverenlerimizin Ücret
(1)
İZİN
(1)
KABAHATLER KANUNU
(1)
Kaçak işçi
(1)
Kaçak işçi çalıştıranlar
(1)
Kaçakçılık suçu
(1)
Kadın ve erkeğin emekli olma yaşları farklı
(1)
KADINLARIN DOĞUM İZNİ
(1)
Kadrolulara bayram hediyesi
(1)
kamu
(1)
kanun
(950)
kapanış muhasebe kayıtları
(6)
karşılıklı edimler
(1)
KARŞILIKSIZ ÇEK
(1)
KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILIYOR
(1)
Kart aidatı
(1)
kartı
(1)
KASIM MALİ TAKVİMİ
(1)
katılım payı
(1)
Katma Değer Vergisi Oranları
(1)
Katsayı
(1)
Katsayı uygulaması
(1)
Katsayı uygulaması kalktı
(1)
kayıt
(3178)
KDV
(81)
KDV indirimi
(1)
kdv oranları
(1)
KDV TEVKİFATI
(1)
Kenar
(1)
Kendi adınıza kayıtlı iş yerinde
(1)
kendisine yöneltilen soruların cevaplarını internetten de yayınlayabilecek
(1)
KEY
(1)
kıdem tazminatı
(7)
Kıdem Tazminatı dikekçe
(1)
Kıdem Tazminatı Fonu
(4)
Kıdem Tazminatı Fonu 1 Ocak 2012
(1)
KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ
(1)
Kıdem ve ihbar tazminatı
(1)
Kız Çocuklarına GSS
(1)
Kız Çocuklarına GSS Zorunlu mu
(1)
Kimler denetçi olabilir
(1)
Kimler yeşil kart alabilecek
(1)
Kira Geliri
(1)
Kiralama Muhasebe
(1)
Kiralama Muhasebe Kayıtları
(1)
KKDF
(1)
Klip ve Reklam Filmlerinde Çalışan Oyuncu ve Set İşçilerinin Sosyal Güvenliği
(1)
Know-how
(1)
KOBİ TFRS
(1)
kobilere-250-bin-tl-geri-odemesiz-destek
(1)
Kollektif
(1)
KONFEKSİYON HİZMETLERİNDE KDV
(1)
Konsinye Satışlar
(1)
KONUT KİRA GEELİRLERİ İSTİSNA TUTARLARI
(1)
Kooperatif
(1)
KRAMİYEDE YENİ DÜZENLEME
(1)
kredi
(1)
kredi kartı
(2)
Kurumlar Vergisinden Müstesna Kazançlarda Kur Farkları ve Vade Farklarının Durumu
(1)
Leasing
(1)
limit
(2)
limited şirket sözleşme
(1)
Limited şirkette fesih
(1)
liste
(1)
lkesi
(1)
Lütfi Köksal
(1)
MAAŞINA HACİZ
(1)
Maden işçisinin emekliliği
(1)
MADENDE EMEKLİLİK KOŞULLARI
(2)
MADENDE EMEKLİLİK TABLOSU
(2)
MAHKEME KARARLARI
(304)
Mal bildirimi
(1)
Mali Tablolar
(1)
MALİ TAKVİM
(2)
MALİYE
(4655)
Maliye Bakanlığı
(2)
Malul
(1)
malul olanların emekliliği
(1)
Malulen emekli olmanın şartları
(1)
Malullük aylığı
(1)
Malullük aylığı kimlere bağlanır
(1)
Mavi Kart Nedir
(1)
MEB’deki memur
(1)
Mehmet Şimşek
(1)
memur
(7)
Memur Emeklisi Avukat
(1)
memur ikramiye
(1)
memur maaşı
(1)
Memur ve emekliye zam
(1)
memura zam
(1)
Memurlar
(2)
Memurlara emekli
(1)
MEMURLARA GREV HAKKI
(1)
Memurlara rotasyon
(1)
Memurların taban aylığı
(1)
Memurların Yenilenen Hastalık Raporu
(1)
Memurun 2012 maaş zammı belli oldu
(1)
Memurun Dul
(1)
Memurun Dul ve Yetim
(1)
Meslek Hastalığı
(1)
Mevsimlik iş
(2)
Mevsimlik iş sözleşmesinde kıdem tazminatı
(1)
Mevsimlik işçi
(1)
miili
(1)
milli
(1)
milli piyango çekilişi sonuçları
(1)
milli piyango sıralı tam liste 2012
(1)
Montaj ve Taşımacılık Faaliyetlerinde Götürü Gider Uygulaması
(1)
Motorlu Taşıtlar Vergisi
(1)
MTV
(1)
mu
(1)
MUHASEBE
(5542)
MUHASEBE kayıtları
(164)
MUHASEBE KAYITLARI
(50)
Muhasebe Standartları
(1)
muhasebe uygulaması
(1)
Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu
(1)
MUHASEBECI DEFTER BILGI
(1)
muhasebeci
(3178)
Mükellefler Ba Bs formlarında düzeltme yapabilirler mi? Düzeltme yapılması durumunda ceza uygulanır mı?
(4)
müstahsil
(1)
Müşteri Bildirim Formu
(1)
Müşteri Devir Teslim Formu
(1)
NDE ÖDENMESİ
(1)
NO: 44)
(1)
noter
(2)
noter ihtar Örneğl
(1)
Noterler MUHASEBE
(1)
Noterlerin SGDP
(1)
Nüfus cüzdanı
(1)
Nüsha
(1)
olur
(1)
Onarma
(1)
Organını kendi isteği
(1)
otomobil
(1)
Otomotiv Sanayii Derneği
(1)
Ödediği KDV
(1)
ÖDEME
(1)
ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE YARDIMLAR
(1)
ÖĞRENCİ YAPILAN YARDIMLAR
(1)
öğretmen
(2)
öğretmen adayı
(2)
öğretmen adayları
(1)
ÖĞRETMENLER
(1)
ölüm
(1)
ÖNEMLİ
(81)
Özel denetçi
(1)
ÖZEL HASTANE
(1)
Özel SMMM
(1)
Özel SMMM Sınav
(1)
Özel SMMM Sınav Programı
(1)
ÖZELGE
(1364)
Özelge nedir
(1)
ÖZELGELER
(240)
Özürlü Teşvik
(1)
Para kazanmanın yolu
(1)
park yasağı
(2)
PART-TİME
(1)
PART-TİME İŞ SÖZLEŞMESİ
(1)
PARTTİME iş sözleşmesi
(1)
Pasaport
(1)
piyango
(1)
Pratik Bilgiler
(1)
Prim
(2)
Prim borcu
(1)
PRİM KESİLECEK KAZANÇLAR
(1)
PRİME ESAS KAZANÇ
(1)
Prof. Abuzer Kendigelen
(1)
Prof. Dr Erdoğan Moroğlu
(1)
Prof. Dr. Şükrü Kızılot
(1)
Prof. Dr. Ünal Tekinalp
(1)
RESMİ GAZETE
(142)
RESMİ GAZETEDE BUGÜN
(1)
Resul KURT
(1)
S
(1)
Sağlık
(2)
Sağlık Bakanlığı
(1)
Sağlık Bakanlığını
(1)
Sağlık Bakanlığını Yeniden Yapılandırdık
(1)
sağlık hizmeti
(2)
Sağlık prim borcu
(1)
Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi
(1)
sağlık sigortası
(3)
sağlık yardımı
(1)
sağlıktan nasıl faydalanacak?
(1)
SAHTE BELGE DÜZENLEME
(1)
SAHTE fatura DÜZENLEME
(1)
Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların emekliliğe hak kazanma şartları
(1)
Sakatlık indirimi
(1)
Sebepsiz İŞTEN atılan
(1)
Sendikalar
(1)
serbest meslek
(1)
SERMAYE KOYMA BORCU
(1)
SERMAYE ŞİRKETLERİ
(1)
Sevki olmayan doktora gidemeyecek
(1)
Sezgin Özcan
(1)
sgdp
(3)
SGK
(5754)
SGK borcu
(1)
SGK gurbetçi
(1)
SGK HABER
(3115)
Sgk Hizmet
(1)
Sgk Hizmet Dökümü
(1)
SGK hizmetleri
(1)
SGK İdari Para Cezaları
(1)
SGK MAKALE
(440)
SGK para cezaları
(1)
SGK Primleri
(1)
sgk SMS HİZMETLERİ
(1)
sgk soru ve cevap
(1)
SGK Taksitlendirmelerinin ödeme süresi uzatılmıştır
(1)
Sigara
(1)
sigorta
(2)
Sigorta başlangıç tarihinde rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor
(1)
Sigorta Prim Desteği
(1)
sigorta primi
(1)
Sigortalılık öncesi doğum
(1)
SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILAN İŞÇİLERİN HAKLARI VE YAPILMASI GEREKENLER
(1)
Sinema
(1)
sirali
(1)
sirkete
(1)
smmm
(3178)
SMMM Defter Bilgi Girişi
(1)
SMMM'ler Defter Tasdik Şifrenizi Aldınız mı?
(2)
SMS HİZMETLERİ
(1)
SORU CEVAP
(28)
SOSYAL GÜVENLİK
(3181)
SOSYAL GÜVENLİK DESTEK
(1)
Sosyal Güvenlik Kurumu
(3)
Sosyal Güvenlik Uygulamalarında İdari Para Cezaları
(1)
Sosyal Sigortalar
(1)
söylüyor
(1)
Sözleşme
(1)
Sözleşmeli öğretmenlere tanınan yeni özlük hakları
(1)
sözleşmenin konusu
(1)
SÖZLEŞMESİNİN
(1)
SPAS
(1)
spas sorgulama
(1)
ssk
(4665)
SSK
(1)
SSK’lı normal işe girmeden evvel kaza geçirenler malülen emekli olamazlar
(1)
STAJYER MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ
(1)
Suret
(1)
Sürekli iş göremezlik
(1)
Süresi Uzatıldı
(1)
Şehit çocukları
(1)
şirket
(2)
şirketler
(1)
ŞÜKRÜ KIZILOT
(2)
T.C. taşınmaz numarası
(1)
taban aylığı
(1)
Taksi
(1)
Taksiciler
(1)
Taksiciler sigorta
(1)
talep ve taahhüt formu
(1)
tam
(2)
Tapu
(2)
Tapu Sicili Tüzüğü
(1)
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
(1)
TAPU YASASI
(1)
Tapunuz kaybolursa
(2)
tarafları bağlayıcı nitelik.
(1)
Tarhiyat Öncesi
(1)
Tarhiyat Öncesi Uzlaşma
(1)
tarife
(1)
tarifesi
(1)
TARİFESİ 2012
(1)
Tarihi Eser Niteliğindeki Özel Binaların Yıkılarak Yeniden İnşaasında Asgari İşçilik Uygulaması
(1)
Tarla
(1)
Taşeron
(1)
TAŞERON İŞÇİLERİ
(1)
TCDD
(1)
TEBLİĞ
(683)
TEBLİĞ 281
(1)
Tedavi İçin Yurtdışına Gönderilme
(1)
Telekom
(2)
tepliğ
(3894)
tersini
(1)
teşvik
(1)
Tevkifat
(1)
TEVKİFAT (muhasebe kayıtları
(1)
Tevkifat Uygulaması
(1)
Ticaret Kanunu
(1)
Ticaret Unvanı için Dava Şartları
(1)
Trafik cezaları
(1)
Trafik cezaları artıyor
(1)
trafik cezası
(2)
TTK
(4352)
ttk Tutulması zorunlu ticari defterler
(1)
turkiye
(3)
tutulabilecek defterler
(1)
Tutulması zorunlu ticari defterler
(1)
TÜFE
(1)
TÜİK
(1)
Tüketici mahkemesi
(1)
Türev ürünler
(1)
Türk Telekom
(2)
türk ticaret kanunu
(2)
Türkiye İstatistik Kurumu
(1)
türkiye iş kurumu
(1)
TÜRMOB
(1)
UFRS
(27)
ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASINA UĞRAYAN ÇALIŞANIN BİLDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAKTIR?
(1)
Uluslararası Karayolu Taşımacılığında KDV İadesi
(1)
UMSK
(1)
UYGULAMASI
(1)
Uzaktan çalışma
(1)
Uzlaşma talebi
(1)
Uzlaşma talep süresi
(1)
ücret
(1)
ücret dışı gelirler
(2)
Ücret Garanti Fonu
(1)
Ücret Gelirleri
(2)
Ücret haczi
(1)
ÜCRETİNDE
(1)
Ücretlerin Vergilendirilmesi
(1)
ÜFE
(1)
VAN
(1)
Varlık kiralama şirketleri nedir
(1)
VEDAT İLKİ
(1)
Veraset Belgesi
(1)
vergi
(1692)
VERGİ İNCELEMELERİ
(1)
vergi oranı
(1)
vergi oranları
(1)
Vergi Tarifesi
(1)
VERGİDEN İSTİSNA YEMEK BEDELİ
(1)
Vergileme
(1)
Verileri Nelerdir
(2)
vize süresi
(1)
vuk
(4569)
VUK 410
(1)
Web Sitesi
(1)
www.edefter.gov.tr
(3)
www.sgk.gov.tr
(1)
X RESMİ GAZETEDE BUGÜN
(29)
Yabancı
(1)
Yabancı çalışanlar
(1)
Yabancı GSS
(1)
yabancı hekim
(1)
Yabancı Sermayeli Şirket Kurulumu İzne Tabi Midir?
(1)
YABANCI UYRUKLULARIN SİGORTALILIK İŞLEMLERİ
(1)
Yabancıların çalışma izin kriterleri
(1)
YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
(1)
Yapı Denetim
(1)
Yapı denetimi hizmet sözleşmeleri
(1)
yapı kredi bankası hesap işletim ücreti
(1)
yapı kredi bankası işletim ücretinin iadesi
(1)
yapı kredi hesap işletim ücreti
(1)
YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ
(1)
yardıma muhtaç kadınlara
(1)
Yasal Defterler
(2)
YAŞLILARA SİGORTA
(1)
Yaşlıya sigortalı bakım
(1)
yaştan emeklilik
(1)
Yazılar
(1)
YAZILAR
(358)
Yeni Sayıştay Kanunu Neleri Beraberinde Getirdi
(1)
yeni Ticaret Kanunu
(1)
Yeni TTK
(3110)
Yeni TTK'da Şirketler Kendi Hisselerini Edinebilecek
(1)
Yeni TTK'da Uluslararası Muhasebe Standartları
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU
(9)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE MALİ MÜŞAVİRLİK RUHSATINA
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA LİMİTED ŞİRKETLER
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA SÜRELER
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNU
(1)
Yeniçarşım
(1)
YERLİ OTOMOBİL
(1)
yeşil
(1)
Yeşil kart
(9)
Yeşil kart kalkmıyor
(1)
YEŞİL KARTIN DEVİR İŞLEMLERİ
(1)
Yılbaşından itibaren Yeşil Kart sistemi kalkıyor
(1)
Yıllar İtibari İle Asgari Ücretler
(2)
Yıllarında Çalıştığı İçin Aylıkları Kesilen Gurbetçi Emeklilere Müjde
(1)
YILLIK
(1)
Yine Kanun Tasarısında Denetçi olamayacaklar
(1)
yonetim-kurulunun
(1)
yurt dışı
(1)
yurt dışı Borçlanm
(1)
YURT DIŞINA GÖTÜRÜLEN TÜRK İŞÇİLERİ
(1)
Yurt Dışında İnşaat
(1)
yurtdışı borçlanması
(1)
Yurtdışı borçlanmasında emekli aylığı
(1)
YURTDIŞINDA
(1)
YURTDIŞINDAN OLAN ALACAKLAR
(1)
Zayi Olan Mallar
(1)
Zorunlu Deprem Sigortası
(1)
Zorunlu Sağlık
(2)