Türkiye’de İkamet Etmeyenlere Yapılan Satışlarda 61 Seri Nolu KDVKGT Uygulamasında Özel Fatura ( Bavul Ticareti ) Soruları, Sorunları ve Çözümleri
S.1. Türkiye'de İkamet Etmeyenlere Döviz Karşılığı Satışlarda Katma Değer Vergisi ihracat İstisnası İzin Belgesi ( İstisna Belgesi )’ ne sahip satıcıların vergi tahsil ederek satış yapmaları mümkün müdür?
C.1. İstisna Belgesine sahip satıcıların, Türkiye'de ikamet etmeyenlere, 43 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliğindeki açıklamalara göre vergi tahsil ederek istisna kapsamında satış yapmaları mümkündür.
S.2. Özel faturalı satış yapacakların “İstisna belgesi” almaları için imalatçı olmaları aranmakta mıdır? Yoksa her mükellef “istisna belgesi” alabilir mi? Şartları nelerdir?
C.2. İstisna belgesi almak isteyenlerden imalatçı olma şartı aranmamaktadır. Gerekli şartları taşıyan mükellefler istisna belgesini ilgili vergi dairesinin izni ile alabilirler. İstisna Belgesi almak isteyenlerin aşağıdaki şartlara sahip olmaları gerekmektedir:
a) Gerçek usulde katma değer vergisi mükellefi olmak.
b) Haklarında sahte veya muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge düzenlediği veya bilerek kullandığı konusunda rapor yazılmış olmamak.
Bu şartları taşıyan mükelleflerin yapacakları başvuru vergi dairesince değerlendirilerek durumu uygun görülenlere İstisna Belgesi verilecektir.
S.3. Özel faturalı satışta ( Bavul Ticareti ) İstisna kapsamına giren mallar nelerdir?
C.3. 61 seri nolu KDVKGT kapsamında satış yapılmasında herhangi bir mal sınırlaması söz konusu değildir. Öte yandan satın alınan hizmetin yurt dışına çıkarılması söz konusu olmadığından, hizmet ifalarına istisna uygulanamaz.
S.4. Özel Fatura ( Bavul Ticareti ) ile döviz karşılığı satışlarda hangi döviz kuru esas alınacaktır?
C.4. Türkiye'de ikamet etmeyen yolculara özel fatura ile yapılan satışlarda vergiyi doğuran olay, malın teslimi anında veya malın tesliminden önce faturanın düzenlenmesi halinde faturanın düzenlendiği tarih itibariyle gerçekleşeceğinden, döviz karşılığı satışlarda esas alınacak döviz kurunun bu tarihteki Merkez Bankası döviz alış kuru olarak belirlenmesi gerekmektedir.
S.5. Türkiye'de ikamet etmeyenlere özel fatura ile döviz karşılığı satışlarda, yüklenilen vergilerin iade edilmesi hakkında kısaca açıklama yapar mısınız?
C.5. Türkiye'de ikamet etmeyenlere özel fatura ile döviz karşılığı yapılan satışlarda, işlemin bünyesine giren vergilerin iadesi söz konusu olup, işlem bedelinin genel vergi oranı ile çarpılması sonucu bulunacak tutarı aşmamak kaydıyla bu işlemlerle ilgili olarak yapılan giderler nedeniyle yüklenilen vergilerin de iadesi talep edilebilecektir.
Bunu kısa bir örnek ile açıklamak gerekirse:
Ø Döviz karşılığı özel faturalı satış tutarı 10.000.-Usd olsun.
Ø Fatura düzenlendiği tarihteki Merkez Bankası Döviz Alış Kuru 1,8768 olsun.
Ø Özel faturalı satışların içeriğini oluşturan mallar için yüklenilen KDV 3.000.-TL olsun.
Ø Özel faturalı satışın yapıldığı dönem genel giderlerden yüklenilen KDV 1.000.-TL olsun.
Ø Bu durumda Özel faturalı satışın TL değeri 18.768.-TL ( 10.000.- Usd x 1,8768.-Tl )
Ø Özel faturalı satış 18.768.TL x 0,18 ( Genel KDV oranı ) = 3.378,24.-TL en fazla alınacak KDV tutarıdır. Genel giderlerden 378,24.-TL tutarında KDV iadesi talep edilebilecektir. Satışı yapılan malların bünyesine giren 3.000.-TL tutarında KDV iadesinin ise tamamı talep edilebilecektir.
Ø İade edilecek KDV 3.378,24.-TL’yi geçemez.
Ø Özel fatura ile satışı gerçekleştirilen malların bünyesine giren yüklenilen KDV 3.000.-TL + 1.000.-TL genel giderlerden yüklenilen KDV= 4.000.-TL ( Toplam yüklenilen KDV )
Ø İade edilecek KDV en fazla 3.378,24.-TL olacak, aradaki fark 621,76.-TL KDV iadesi talep edilemeyecektir.
S.6. Türkiye’de ikamet etmeyenlere özel fatura ile döviz karşılığı yapılan satışlarla ilgili KDV istisna sınırı ( özel fatura düzenleme alt sınırı ) nedir?
C.6. 01.02.2005 tarihinden itibaren özel fatura ile döviz karşılığı yapılan mal satışlarının özel faturada gösterilen vergisiz toplamı 600.-tl ( altıyüztürklirası ) ve üzerinde olmalıdır. Bu tutarın altındaki satışlar için istisna uygulanamaz. Bu toplama, aynı faturada gösterilen birden fazla mal çeşidine ait bedeller dahildir.
S.7. Türkiye’de ikamet etmeyenlere özel fatura ile döviz karşılığı yapılan satışlarda istisna konusu malların yurt dışına çıkarılabileceği gümrük kapıları hangileridir?
C.7. İstisna uygulaması yalnızca Maliye Bakanlığı ve Gümrük Müsteşarlığı tarafından belirlenen gümrük kapılarından çıkarılan mallar için söz konusu olup, bu şekilde istisna kapsamında satılan malların çıkarılabileceği gümrük kapıları 1997/1 seri nolu KDVK uygulama iç genelgesi ile saptanmıştır. Buna göre; İstanbul, İzmir, Antalya, Samsun, Trabzon, Edirne, Artvin, illerindeki bütün gümrük kapıları ile Kırklareli-Dereköy, Tekirdağ-Çorlu, Iğdır-Dilucu gümrük kapılarından çıkarılan mallar için istisna kapsamında işlem yapılabilecektir. Belirtilen gümrükler dışındaki gümrük kapılarından çıkarılan mallar için istisna uygulaması mümkün değildir.
S.8. Özel faturada ( Bavul Ticareti ) satıcıların uyacakları esaslar nelerdir?
C.8. Satıcılar yabancı uyrukluların pasaportlarını, Türk uyrukluların ise pasaportları ile birlikte yabancı bir ülkede ikamet ettiklerini gösteren belgeyi gördükten sonra istisna kapsamında satış yapacaklardır. Satışlar örneği 29.12.2010 tarih ve 27800 ( 6.Mükerrer ) sayılı resmi gazetede yayımlanan 114 seri nolu katma değer vergisi genel tebliği ekinde yer alan özel fatura ile yapılacaktır. Hemen belirtelim ki, 61 seri nolu KDVKGT’ne göre, tebliğ kapsamında yapılacak satışlarda özel fatura düzenlenmesi zorunlu olmakla birlikte, özel fatura yerine yanlışlıkla normal ticari fatura düzenlenmesi halinde de istisnadan yararlanılabileceği yönünde vergi idaresi özelgesi bulunmaktadır.
S.9. Özel faturanın şekil olarak normal ticari faturadan farkı var mıdır? Özel fatura satış yapıldığında kaç nüsha düzenlenmelidir?
C.9. Özel faturanın şekil ve muhtevası Maliye Bakanlığı ve Gümrük Müsteşarlığı tarafından ilk olarak 61 seri nolu katma değer vergisi genel tebliği ile belirlenmiş ve daha sonra Bakanlığa yansıyan bir takım olaylardan dolayı 64 ve 114 seri nolu katma değer vergisi genel tebliğleri ile şeklini almıştır. Özel Fatura 5 nüsha olarak düzenlenecek, 1 inci nüshası alıcıya verilecektir. 2,3 ve 4 üncü nüshalar malın gümrükten çıkışı sırasında onaylatılacak, 5 inci nüsha ise satıcıda kalacaktır.
S.10. Özel faturanın gümrükte onaylatma işini alıcı ve satıcıdan hangisi üstlenecektir?
C.10. Özel faturanın gümrükte onaylatma işinin satıcılar tarafından yaptırılması esas olmakla birlikte, alıcıların da Özel faturanın 2, 3 ve 4 üncü nüshalarını onaylatıp 4 üncü nüshayı satıcıya intikal ettirmesi mümkündür. Ayrıca, kargo ile yapılan mal göndermelerinde taşıyıcı firma, birden fazla satıcıya ait özel faturaları onaylatarak satıcılara intikal ettirebilecektir.
S.11. Türkiye’de ikamet etmeyenlere döviz karşılığı özel faturalı satışlar ihracat ( yurtdışı satış ) sayılır mı? İhracat sayılması hangi koşullar oluştuğunda geçerlidir?
C.11. 1/3/1997 tarihli ve 22920 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 61 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği ile 28 Temmuz 1994 tarihli ve 22004 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 43 Seri No.lu Katma Değer Vergisi Genel Tebliği hükümleri çerçevesinde özel fatura düzenlenmek suretiyle yapılacak satışlar;
a) Özel fatura kapsamı eşyanın yurt dışı edildiğinin tespiti amacıyla özel faturanın ilgili gümrük idaresinde onaylatılması,
b) Mal bedeli dövizlerin, aracı banka veya özel finans kurumlarına satılarak döviz alım belgesi düzenletilmesi,
kaydıyla, mer'i İhracat Yönetmeliği'nin 4 üncü maddesinin (e) bendine istinaden ihracat olarak kabul edilir.
S.12. Özel fatura gümrük beyannamesi yerine kabul edilir mi? Kabul edilirse Devlet tarafından verilen bir takım istisna ve teşvik belgelerinde geçerli olur mu?
C.12. 30/4/2003 tarihli ve 25094 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2003/3 sayılı ihracat Tebliğin 1 inci maddesinde belirtilen özel faturalar, ilgili gümrük idaresine ibrazından önce veya gümrük idaresine onaylatılmasını müteakip İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliklerine de onaylatılması halinde, Belgesiz İhracat Kredisi, Dahilde İşleme İzni, Dahilde İşleme İzin Belgesi ve Vergi Resim Harç İstisnası Belgesi ile ilgili işlemlerde gümrük beyannamesi yerine kabul edilir.
Ayrıca Özel fatura muhteviyatı ihracat, özel faturayı düzenleyen firmaya ait ihracat taahhütlerine sayılacağı gibi, özel fatura üzerinde unvanı kayıtlı olması halinde, imalatçı firmaya ait ihracat taahhütlerine de sayılır.
Ancak, deri ve deri mamulleri dışındaki tekstil ve konfeksiyon ürünleri satışına ilişkin özel faturalar, Dahilde İşleme İzni ile Dahilde İşleme İzin Belgesi ihracat taahhüdüne sayılmaz.
S.13. Özel faturalı satışlarda alıcı satın aldığı malları ne kadar sürede yurt dışına çıkarması gerekmektedir?
C.13. Satın alınan malların satın alma tarihinden itibaren 3 ay içinde Maliye Bakanlığının görüşü üzerine Gümrük Müsteşarlığınca belirlenecek gümrük kapılarından yurt dışına çıkarılması ve bu gümrük kapılarında onaylatılan özel faturaların çıkış tarihinden itibaren en geç 1 ay içinde satıcıya intikal etmiş olması gerekmektedir.
S.14. Özel fatura ile döviz karşılığı yapılan satışlarda satılan malların ilgili gümrük kapılarında işlemleri nasıl yürümektedir?
C.14. İstisna belgesine sahip mükelleflerce satılan malların, Gümrük Müsteşarlığınca belirlenen kapılarda Gümrük Müsteşarlığı görevlilerine gösterilmesi ve bu mallara ait özel faturanın 2, 3 ve 4 üncü nüshalarının gümrük görevlileri tarafından onaylanması gerekmektedir. Bu şekilde onaylatılan özel faturaların 2 nüshası gümrük görevlilerine teslim edilecek, 4 üncü nüshası ise çıkış tarihini izleyen 1 ay içinde satıcıya intikal ettirilecek.
S.15. Özel fatura ile döviz karşılığı satışlarda DAB ( döviz alım belgesi ) düzenlenmesi zorunlu mudur?
C.15. Satış bedeline ait döviz, bankalara satılacak ve buna ilişkin olarak bankalar tarafından düzenlenecek döviz alım belgesinin aslı veya noter onaylı örneği, ilgili döneme ait katma değer vergisi iade işlemlerine ilişkin, vergi dairesine verilecek “KDV iade” dosyasına eklenecektir. Eğer ki istisna belgeli alıcı “3065 sayılı katma değer vergisi kanununun 11/1-c maddesi” kapsamında ihraç kayıtlı mal alışında bulunmuş ise bu defa bankalar tarafından düzenlenen döviz alım belgesinin aslı veya noter onaylı örneğini malı ihraç kayıtlı satın aldığı tedarikçisine gönderecektir.
S.16. İstisna belgesi alma hakkına ve koşullarına sahip olmakla birlikte, bu belgeyi henüz almadan 61 seri nolu tebliğe uygun şekilde satış yapılması halinde bu işlemin istisna kapsamında kabul edilmesi mümkün müdür?
C.16. İstisna belgesi alma hakkına ve koşullarına sahip olmakla birlikte, bu belgeyi henüz almadan 61 seri nolu tebliğe uygun şekilde satış yapılması halinde; satış yapan mükellef nezdinde yapılan inceleme sonucu mükellefin istisna kapsamında işlem yapabileceği saptandığı takdirde, daha önce yapılan işlemin istisna kapsamında kabul edilmesi mümkündür.
S.17. Özel faturalı satış yapan mükelleflere, imalatçılar tarafından yapılacak ihraç kayıtlı teslimlerde, KDVK’nın 11/1-c maddesine göre tecil-terkin işlemi yapılabilir mi?
C.17. Bu kapsamda satış yapan mükelleflere, imalatçılar tarafından yapılacak ihraç kayıtlı teslimlerde, KDVK’nın 11/1-c maddesine göre tecil-terkin işlemi yapılabilecektir. Ancak, 84 seri nolu KDVKGT’ye göre, istisna belgeli satıcılara ihraç kayıtlı satışlarda imalatçılar lehine doğan KDV iade alacağının nakden iadesi mümkün değildir. Bu iade alacakları imalatçıların kendi vergi borçlarına, ithalat sırasında alınan vergilere ve SGK prim borçlarına mahsup edilmesi mümkündür.
S.18. Döviz alım belgelerinin ( DAB ) Yeminli Mali Müşavirler tarafından onaylanması mümkün müdür?
C.18. Döviz alım belgelerinin YMM’ler tarafından onaylanması mümkün değildir. Döviz alım belgelerinin mutlaka banka tarafından düzenlenmiş olması şarttır.
S.19. Döviz büroları tarafından düzenlenen bordrolara istinaden KDV iade talebinde bulunulması mümkün müdür?
C.19. Döviz büroları tarafından düzenlenen bordrolara dayalı olarak KDV iade talebinde bulunulması mümkün değildir.
S.20. Özel fatura ile döviz karşılığı yapılan satışlar için mükellefler KDV iade hakkını KDV indirimi yoluyla kullanabilirler mi?
C.20. Bu kapsamda yapılan satışlar için KDV iadesi alınması mümkün olmakla birlikte, uzun iade formaliteleri ile uğraşmak istemeyenler, KDV beyannamesinin iadeye ilişkin bölümlerinin doldurulmaması suretiyle iade hakkını KDV indirimi yoluyla kullanabileceklerdir. Bu durumda mükellefler yüklenilen KDV hesaplaması yapmayarak, ” Diğer iade hakkı doğuran işlemler” tablosunu doldurmayacaklar ve iade alacaklarını indirim yoluyla kullanmış olacaktır.
S.21. Özel fatura ile döviz karşılığı yapılan satışlar için mükelleflerin KDV iade talebinde bulunmaları konusunu kısaca açıklar mısınız?
C.21. İstisna kapsamındaki bu satışlar için mükellefin KDV iade talebinde bulunması da mümkündür. Bu durumda indirilemeyen KDV mükellefe nakden veya mahsuben iade edilecektir. Bunun için yüklenilen verginin hesaplanarak, KDV beyannamesinin ” Diğer iade hakkı doğuran işlemler” tablosunun ilgili satırlarına yazılması ve beyanname dipnotları çerçevesinde iade edilecek KDV miktarının hesaplanması gerekmektedir. Bu durumda ayrıca ihracatın gerçekleştiği döneme ilişkin indirilecek KDV listesi ile ihraç edilene malın bünyesine giren KDV miktarına ilişkin hesaplamaları gösteren bir tablonun da beyannameye eklenmesi şarttır. Beyannamenin ” Diğer iade hakkı doğuran işlemler” tablosunun doldurulması ile hesaplanan bu tür iade alacakları, mükelleflerin kendi vergi borçlarına, ithalde alınan vergi borçlarına ve SGK prim borçlarına mahsup edilebilecektir. Mahsup için teminat mektubu ve YMM raporu ibrazına gerek yoktur.
S.22. Özel fatura ile döviz karşılığı yapılan satışlar için mükelleflerin KDV iadelerini nakden almaları mümkün müdür?
C.22. Özel fatura ile döviz karşılığı yapılan satışlar için mükelleflerin Katma Değer Vergisi iadelerini nakden almaları mümkün olup, bu durumda 84 seri nolu KDVKGT’ye göre, her bir vergilendirme dönemi için 4.000.-TL’ye kadar olan nakit iade talepleri inceleme raporu ve teminat aranmaksızın yerine getirilir. Bu tutarı aşan iade talepleri için ise aşan kısım itibariyle teminat mektubu verilmesi gerekir. Öte yandan iadenin YMM raporuna dayalı olarak yapılabilmesi de mümkündür. Bu durumda 3568 sayılı kanuna dayalı olarak çıkarılan 37 seri nolu tebliğ uyarınca her bir dönem itibariyle 95.000.-TL ‘ye kadar olan iade taleplerinin YMM tasdik raporuna dayalı olarak yapılması mümkündür. Tam tasdik sözleşmesini ilgili dönemde imzalayan mükellefler için YMM tasdik raporuna ihtiyaç duyulmayacak ve idare tarafından istenmeyecektir.
S.23. Özel fatura ile döviz karşılığı yapılan satışların muhasebe kayıtları hakkında bilgi verir misiniz?
C.23. Bağcılar' da sadece bavul ticareti kapsamında satışları olan Mükellef(Z)'nin Şubat 2008 vergilendirme dönemine ilişkin işlemleri şöyledir.
Şubat Dönemi Mal Alımları: 6.000.-TL x %18 KDV
*Şubat Dönemi Bavul Ticareti Kapsamındaki Satışlar: 3.500.-TL x %18 KDV
Şubat Dönemi Bavul Ticareti Kapsamındaki Satışlar nedeniyle yüklenilen KDV: 450.- TL
Önceki Dönemden Devreden KDV: 1.000.- TL
Mükellef (Z) döviz karşılığı yaptığı bu satışlarda KDV tahsil etmemiş, satışa ilişkin tutarlar döviz alım belgesine bağlanmıştır. İlgili satışa ait özel fatura KDV Beyannamesinin verileceği tarih olan 24 Mart'a kadar satıcıya ulaşmıştır.
MUHASEBE KAYITLARI
--------------------,,,-----------------------------
153 Ticari Mallar 6.000
191 İndirilecek KDV 1.080
320 Satıcılar 7.080
Mal Alımı
--------------------,,,-----------------------------
120 Alıcılar 3.500
192 Diğer KDV 630
192.01.Düzeltilecek KDV
601 Yurtdışı Satışlar 3.500
391 Hesaplanan KDV 630
61 No.lu Tebliğ Kapsamında Satışlar
--------------------,,,-----------------------------
İhracat bedeli döviz alım belgesine bağlandığı ve özel fatura ilgili gümrükte onaylanıp beyanname verme süresinin sonuna kadar satıcıya ulaştığı için “192 Diğer KDV” hesabında yer alan tutarın, “191 İndirilecek KDV” hesabına devri gerekmektedir. Ancak işlemlerde karışıklığa mahal vermemek için, görüşümüze göre;
191 İndirilecek KDV hesabının alt kırımı olarak “191.01.Düzeltilecek KDV” hesabının açılması bavul ticareti kapsamında gerçekleşen satışlara ait düzeltilecek KDV tutarlarının takibi açısından kolaylık sağlayacaktır.
--------------------,,,-----------------------------
191 İndirilecek KDV 630
192 Diğer KDV 630
Özel Faturanın İşletmeye Ulaşması
--------------------,,,-----------------------------
391 Hesaplanan KDV 630
190 Devreden KDV 1.630
192 Diğer KDV 450
192.02.İadesi Talep Edilen KDV
191 İndirilecek KDV 1.710
190 Devreden KDV 1.000
KDV tahakkuku
--------------------,,,-----------------------------
İhracatın gerçekleşmesi sonrası, yüklenilen KDV tutarının mahsuben veya nakden alınması durumu ortaya çıkacaktır. İadenin Nakden Alınması durumunda ise şu kayıt yapılacaktır.
--------------------,,,-----------------------------
136 Diğer Çeşitli Alacaklar 450
192 Diğer KDV 450
192.02.İadesi Talep Edilen KDV
İade edilecek KDV’nin kaydı
--------------------,,,-----------------------------
102 Bankalar 450
136 Diğer Çeşitli Alacaklar 450
İadenin Nakden alınması
--------------------,,,-----------------------------
*Dövizli tutarlar TL’ye çevrilmiş ve TL üzerinden kayıtlar yapılmıştır.
KAYNAKLAR
1. 01.03.1997 tarih ve 22920 sayılı resmi gazete
2. 21.09.1997 tarih ve 23117 sayılı resmi gazete
3. 23.11.2001 tarih ve 24592 sayılı resmi gazete
4. 30/4/2003 tarihli ve 25094 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2003/3 sayılı ihracat Tebliğİ
5. 19.01.2005 tarih ve 25705 sayılı resmi gazete
6. Yeminli Mali Müşavir Gürol Ürel “ Lebib Yalkın Mevzuat Dergisi” Mart 2006 Sayı 27 Sayfa 60
7. Yeminli Mali Müşavir İsmail Hakkı Güneş “ Lebib Yalkın Mevzuat Dergisi” Mart 2006 Sayı 27 Sayfa 66
8. 29.12.2010 tarih ve 27800 ( 6.Mükerrer ) sayılı resmi gazete
9. 37 No.lu YMM tebliği – VİMER www.gib.gov.tr
Gökhan ŞAHİN
Muhasebe Müdürü
http://muhasebenet.net/haber.php?haber_id=2971
16 Ağustos 2012 Perşembe
Türkiye’de İkamet Etmeyenlere Yapılan Satışlarda 61 Seri Nolu KDVKGT Uygulamasında Özel Fatura ( Bavul Ticareti ) Soruları, Sorunları ve Çözümleri
Blog Arşivi
-
▼
2012
(4797)
-
▼
Ağustos
(254)
- SGK Prim Tahsilatlarına İlişkin Duyuru
- Vergide İhbar
- En erken ne zaman emekli olabilirim? / Lütfi Köksal
- Anonim şirketlerde elektronik ortamda genel kurul ...
- Vergide güncel sorunlar (5) / ZEKİ GÜNDÜZ
- Yıllık ücretli izin (2) / Engin MALAY
- İŞYERİ HEKİMİ YADA SGK ANLAŞMALI HASTANENİN 4/1-(a...
- Bayram mesaisine ücret ödenir / RESUL KURT
- Muhasebe defterlerinin kaybolması(zayi) halinde yö...
- Emeklilikte yaş krizi
- Boşanıyorum, şirketimin yarısı eşimin mi?
- Malul ile Engellilerin emekliliği arasındaki fark ...
- Yeni TTK Kapsamında Nakit Sermaye Artışlarında %25...
- AĞUSTOS AYI BORDOLARINDA ÇİFTE BAYRAM VAR / VEDAT ...
- Arsa karşılığı alınan daireleri satarken dikkat / ...
- Yapacağım Diye Vakit Geçirme, Yaptım De! İşçi SGK’...
- Sermaye azaltımında veya tasfiyede yeniden değerle...
- Kredi kullanan 12 milyon kişiye müjde
- SGK sağlıkta hamleler yapıyor: Hastaneni seç, dokt...
- Devlet memurlarının doğum izni / Resul KURT
- Vergide güncel sorunlar (4) / Zeki Gündüz
- Devlet vatandaşa faiz ödeyecek!
- İş güvenliğinde ceza yağmuru / SADETTİN ORHAN
- Hizmetlerinizi önceden birleştirirseniz emekliliği...
- Çocuk sayılma yaşı 7 yıl uzatılıyor / Şükrü KIZILOT
- SGK Yoklama Yapma Yetkisi Var / Vedat İLKİ
- Baskı ile alınan istifa dilekçeleri geçerli değild...
- SGK ve İşsizlik Sigortası primlerinde zamanaşımı /...
- İşsizlik, özel istihdam büroları ve İŞKUR / Osman ...
- TİCARET ŞİRKETLERİNDE ANONİM ŞİRKET GENEL KURULLAR...
- ANONİM ŞİRKETLERİN GENEL KURULLARINDA UYGULANACAK ...
- İş Arama İzni Nedir, Nasıl Kullandırılır? / Bünyam...
- Anonim şirketlerde elektronik ortamda genel kurul-...
- Yıllık ücretli izin (1) / Engin MALAY
- ASIL NÜSHASI KAYBOLAN FATURALAR KDV’DEN İNDİRİM KO...
- Vergi müfettişleri 5 bin firmayı denetleyecek
- Kıdem tazminatı kalkıyor mu?
- Gümrük ve Ticaret Bakanlığından Üç Yeni Yönetmelik...
- Yeni TTK ile iflasın ertelemesine yönelik getirile...
- İlk işe girişteki sigorta sicil numaramı nasıl bul...
- İşyeri Devri İşçiye Haklı Fesih İmkanı Vermez / Me...
- TÜRK FUTBOL TARİHİNDE İLK DEFA SPORCUNUN SOSYAL GÜ...
- EMLAK VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 60)
- Basit Usule Tabi Mükellefin Yanlışlıkla KDV Uygula...
- Yüzbinlerce Çalışana Emeklilik Piyangosu mu? Bi Gi...
- Eski model araçların hurdaya ayrılmasına getirilen...
- Bireysel emeklilikte haksız kesintilerin iadesi ba...
- Eşten izinsiz ev boşaltılamıyor! / Arif Temir
- Hastaneler rapor parası alır! / Memet Eser
- Terör Mağduru Vatandaşlarımız Aylık Alma Hakkınız ...
- Bireysel emeklilik ve şahıs sigorta sisteminde yen...
- ‘Primlerin ödenmemesi çalışanı ilgilendirmez’ / Sa...
- Ucuz Benzin Formülü / Şükrü Kızılot
- Emekli maaşımı artırmak için askerlik borçlanması ...
- T.C. vatandaşlığından çıkanlar sigorta primlerini ...
- Memurun Yıllık İzin Hakkı Hesabında Özellikli Duru...
- Şirket Adına Düzenlenmemiş Belgelerin İndirim Konu...
- Bireysel emeklilikte stopaj iadeleri 29 Ağustos’ta...
- Part-time çalışanların sosyal güvenliği nasıl sağl...
- Tebeşir / Şükrü KIZILOT
- Hazirun listesinde nelere dikkat edilmelidir? / So...
- Ödenmeyen primler aylığa engel olamayacak
- Malulen emeklilikte hangi şartlar var / Resul KURT
- İş sağlığı ve güvenliğine hazır mısınız? / Sadetti...
- Babam ve kocam / Şükrü KIZILOT
- Vergi Usul Kanunu’nda belgeler (2) / Engin MALAY
- Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Alınan Kar...
- Şirket yöneticileri sorumluluk sigortası
- SGK, sayesinde vatana hizmet eziyete dönüyor / Ali...
- Vergide güncel sorunlar (3) / ZEKİ GÜNDÜZ
- Çalışanların çalışmaktan kaçınma hakkı / Celal KAPAN
- Eylemli Fesih ve İhbar Tazminatı Hakkı / Av. Suat ...
- Sahte belgeyle de olsa Bağ-Kur aylığı kesilemez / ...
- Denkleştirme çalışmasında ücret nasıl ödenmeli? / ...
- Sosyal güvenlikte gözden kaçan önemli bir ayrıntı ...
- 85 Sıra No.lu Gelir Vergisi Sirküleri Taslağı Hazı...
- Anonim şirket genel kurulunu kimler toplantıya çağ...
- Vergi Usul Kanunu'nda belgeler (1) / Engin MALAY
- İşverenin iş kazasından sorumluluğu / Av. Dr. Serd...
- Sağlık Turizmine Ciddi Destekler Geldi / Şükrü Kız...
- Vakıflarda vergileme / AKİF AKARCA / DR.MEHMET ŞAFAK
- Kar Payı Avansı Dağıtımı Esasları Açıklandı(1)
- Hakkını bilmeyen binlerce dul-yetim var / Ali TEZEL
- Deneme süresinde işçinin hakları / Resul KURT
- Görev Başında Ölen Emekli İşçinin Hakları / Şevket...
- Alacağına ‘Şahin’, Vereceğine ‘Duyarlı’ İdare! Tut...
- SSK ve BAĞ-KUR’da 18 yaş uygulaması / Lütfi KÖKSAL
- Fatura ve irsaliyeli fatura 2 / Engin MALAY
- Kredi kartı borçları ödenmiyor
- 117 Seri Nolu KDV Tebliği Gereğince Şoförleriyle B...
- Vergide güncel sorunlar (2) / Zeki Gündüz
- Yıl sonuna kadar kira verginizi geri alabilirsiniz...
- Askerlik borçlanması her zaman işe yarar mı? / Lüt...
- İki işyerinden birden sigorta primi yatabilir / Al...
- İşe iade edilen işçinin işe başlatılmamasının sonu...
- Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlanma koşulları /...
- Stajyer ve çıraklara borçlanma hakkı verilmeli / A...
- Vergi kaydıyla Bağ-Kur tescili / Sadettin ORHAN
- Fatura ve irsaliyeli fatura / Engin MALAY
- Ücretlerin tamamı bankaya yatmalı
-
▼
Ağustos
(254)
BU HAFTA EN ÇOK OKUNANLAR
-
Los Angeles, California – November 25, 2024 – Reynold Aquino, a renowned authority in water treatment and a prolific writer on water purifi...
-
Yerinizi Ayırtın 0216 606 40 93 İş Hukuku ve İş Sözleşmelerinde Fesih Uygulamaları Haklı, Haksız, Geçersiz ve Usulsüz Fesih Süreç...
-
Avans Kâr Payı Dağıtımı ve İlgili Dönemin Sonuçlarına Göre Avans Kâr Payı Dağıtımının Muhasebeleştirilmesi I- GİRİŞ Bilindiği üzere, Hazira...
-
Ülkemizde esnaf ve tacir ayırımı hususunda zaman zaman sıkıntılar yaşanmaktadır. Oysa, 5362 sayılı “Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları...
-
Firmalar genellikle şehirlerarası yollara, şehir girişlerine, hava alanı yakınlarına veya şehir içinde binaların üstlerine veya uygun olan ...
-
Dış Ticaret Sermaye Şirketi Nedir? Sektörel Dış Ticaret Şirketi? Arasındaki Farklar Nelerdir? Soru: Dış Ticaret Sermaye Şirketi v...
-
http://33k9.com/sell-junk-automobiles-orlando-we-pay-money-for-outdated-use...
-
Merhaba canım
EN ÇOK OKUNANANLAR
-
2012 1. ve 2. Dönem Asgari Ücret Maliyeti 4857 sayılı Kanununun 39. maddesine göre; iş sözleşmesi ile çalışan ve 4857 sayılı Kanunun kapsam...
-
2012 Yılı Sınıf Değiştirme Hadleri (2012 Yılı Defter Tasdik Hadleri) 2011 yılı ve önceki yıllarda vergi mükellefiyeti bulunan ve 2011 yı...
-
2012 KAPICI MAAŞ HESABI
-
Genel Sağlık Sigortası Tescil Bilgileri Sorgulama E-SGM ”Gelir testi yaptıranlar, TC kimlik numarası ve kimlik bilgilerini girerek adresinde...
-
Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi Verme Süresinin Tatil Gününe Rastlaması I- GİRİŞ Mülga 505 sayılı Sosyal Sigortalar Yasası’nın 9. maddesinde ...
-
Mahkeme kararına göre ödenen faiz, mahkeme harçları, vekalet ücreti ile diğer icra ve mahkeme masraflarının gider olarak indirim konusu yapı...
-
ibraname Örneği İbraname Örneği 29 Mayıs 2011 İ B R A N A M E İŞVERENİN : Adı Soyadı/Unvanı : Adresi : ...
-
İş Kanununda Eşi Doğum Yapan Erkek İşçiye İzin Verilmesi Unutulmuş Mu? Tabi ki, hayır, unutma diye bir şey yok! Hatırlar mısınız burada ya...
Categories
.edevlet.com
(1)
‘Gelir Testi’
(1)
‘intibak zammı’
(1)
"EŞ DURUMU"
(1)
"muhasebe"
(21)
"Pratik Bilgiler "pratik bilgiler
(1)
(Stopaj
(1)
01.01.2012 - 30.06.2012 Asgari Ücret
(1)
01.07.2012 - 31.12.2012 Asgari Ücret
(1)
12 Eylül mağdurları
(2)
15 yıldan az memuriyet
(1)
16 Yaşından Büyükler Asgari Ücret
(1)
16 yaşını doldurmuş işçiler
(1)
18 Yaş GSS
(1)
18 Yaş Üstü
(1)
2-B arazilerinin satış şartları
(1)
2009 askerlik borçlanması hesaplama
(1)
2011 enflasyon
(1)
2011 kapanış işlemleri
(6)
2011 Yılbaşı Milli Piyango
(1)
2012
(105)
2012 açılış işlemleri
(6)
2012 Amortisman Sınırı
(1)
2012 ASGARİ
(1)
2012 ASGARİ ÜCRET
(2)
2012 Avukatlık Ücret Tarifesi
(1)
2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI
(1)
2012 defter
(1)
2012 Defter tasdi
(1)
2012 Defter Tutma Hadleri
(1)
2012 DİĞER KAZANÇ
(1)
2012 Fatura Düzenleme Sınırları
(1)
2012 Geçici Vergi Oranları
(1)
2012 Gelir Vergisi
(1)
2012 gelir vergisi oranlar
(1)
2012 GELİR VERGİSİ ORANLARI
(1)
2012 Gelir vergisi tarifesi
(2)
2012 Hesap Pusulası
(1)
2012 KAPICI MAAŞ HESABI
(1)
2012 milli piyango sonuçları
(1)
2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi
(1)
2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri
(1)
2012 MTV
(1)
2012 Sakatlık indirimi
(1)
2012 SGK İDARİ PARA CEZALARI
(1)
2012 VERGİDEN MÜSTESNA YEMEK BEDELİ
(1)
2012 YEMEK BEDELİ
(1)
2012 Yemek İstisnası
(1)
2012 Yılbaşı Milli Piyango
(1)
2012 YILI
(66)
2012 yılı asgari ücret
(2)
2012 yılı asgari ücret tutarları
(2)
2012 yılı cenaze ödeneği
(1)
2012 YILI DEFTER TUTMA
(1)
2012 YILI DEFTER TUTMA HADLERİ
(3)
2012 yılı emzirme ödeneği
(1)
2012 Yılı gelir
(1)
2012 Yılı gelir vergisi
(1)
2012 Yılı gelir vergisi dilimleri
(1)
2012 yılı gelir vergisi oranları
(1)
2012 Yılı Sakatlık İndirimi
(1)
2012 yılı vergi
(1)
2012 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı
(1)
2012 Yili Asgari Geçim İndirimi Tablosu
(1)
2B Arazi
(1)
2B Arazileri
(2)
31.10.2011 tarih 292 nolu karar
(1)
3600 günle emeklilik
(1)
4 ülkede kıdem tazminatı fonu
(1)
4/b Sigortalılık Bildirimi
(1)
4857
(1)
4857 sayılı
(1)
5 lira fazla katılım payı
(1)
6111 Sayılı Kanun
(1)
65 YAŞ
(1)
65 YAŞ AYLIĞI
(1)
65 yaş ve özürlü maaşı hangi hallerde kesilir?
(2)
657 s.DMK’ya göre istihdam şekilleri
(1)
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU
(1)
663 sayılı KHK
(1)
666 kanun
(1)
666 sayılı
(1)
8.000 TL üzerindeki ödemeler
(1)
975 lira taban
(1)
Açık Hesaplarınızın Ne Kadarını Tahsil Edebileceğinizi Biliyormusunuz
(1)
AGİ
(2)
AGİ NEDİR?
(1)
aidatlarını ödememekte direnirken
(1)
AİLE HEKİMLİĞİ
(1)
Akaryakıt fişi
(1)
Akşam Metin Taş
(1)
Alacak ve Borç Notları
(1)
Alarm İzleme Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlik Belgesi
(1)
Ali TEZEL
(1)
almanya
(1)
Almanya'dan yurtdışı borçlanma
(1)
ALO 170
(1)
Amortisman
(1)
Amortisman Sınırı
(1)
Analık sürelerinin borçlanılması
(1)
Ankara bomba
(1)
ANONİM ŞİRKET
(1)
Anonim şirketler
(1)
Anonim şirketler neden ve nasıl hisse senedi bastırmalıdır
(1)
ANONİM ŞİRKETLERDE MENKUL KIYMETLER
(1)
APARTMAN GÖREVLİLERİ AGİ
(1)
ARAÇLARIN Trafikten Silinmesi
(1)
Aralık 2011 Vergi Takvimi
(1)
ASBİS
(1)
ASBİS Nedir
(1)
ASGARİ GEÇİM
(1)
ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ
(1)
ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 2012
(1)
asgari geçim ücreti
(1)
Asgari Ücret
(8)
Asgari ücret 701
(1)
Asgari Ücret Maliyeti
(1)
Asgari Ücret ve Yasal Kesintiler
(2)
Asgari ücret yeni yılda
(1)
ASKERİ İŞ MÜFETTİŞLİĞİ
(1)
askerlik
(2)
askerlik borçlanma formu
(1)
askerlik borçlanma hesaplama
(1)
askerlik borçlanma hesaplaması
(1)
askerlik borçlanma işlemi
(1)
Askerlik borçlanması
(3)
ASKERLİK KANUNU
(1)
atama
(2)
Avukat
(1)
Avukatlık
(1)
AVUKATLIK ASGARİ
(1)
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET
(1)
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ
(1)
Avukatlık Ücret
(1)
Avukatlık Ücret Tarifesi 2012 Belirlendi
(1)
Aylığa Hak Kazanma Koşulları
(1)
AYLIK VE YILLIK ENFLASYON
(1)
baglilik
(1)
Bağ
(1)
Bağ-Kur
(5)
bağ-kur dökümü
(1)
Bağ-Kur İntibak
(1)
Bağ-Kur Tevkifatı
(1)
Bağımsız Denetçi
(2)
bağımsız denetçiler
(1)
Bağımsız denetim
(2)
Bağımsız Denetleme
(1)
BağKur
(4)
bağkur dökümü
(1)
Bağkur hizmet dökümü
(1)
bağkurlu dökümü
(1)
Bahçe Tapusu Olanların Tarım SSK’lısı Olup Olamayacaklarının Açıklanması
(1)
bakanı
(1)
Bankalar
(1)
Basit usul
(1)
Başbakan Tayyip Erdoğan
(1)
BAYRAM TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASI
(1)
BDDK
(1)
bedelli
(2)
BEDELLİ ASKERLİK
(4)
bedelli askerlik işlemleri
(1)
Bedelli çalışmaları bayramdan sonra
(1)
Belediyeden kiralanan seyyar sergi yerleri için kira ödemeleri üzerinden tevkifat yapılmayacağı
(1)
belli para
(1)
BEŞ PUANLIK
(1)
beyanname
(100)
Bilirkişi
(1)
Bilirkişilerin
(1)
Bilirkişiye Başvuru
(1)
binek
(1)
Binek otomobilin alım ve satımında KDV oranı kaçtır ?
(1)
Binek otomobilin KDV’sini
(37)
Bir Kişi İle Kurulabilecek
(1)
Bireysel Emeklilik
(1)
Bireysel Emeklilik Sistemine Yapılan Ödemeler
(1)
BİRLEŞME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: I
(1)
borçlanma
(1)
Borçlanma Bedelleri
(1)
Borçlunun bütün eşyaları haczedilemez
(1)
Borçlunun haline uygun evi haczedilemez
(1)
BUGÜNKÜ YAZILAR
(5117)
bülent deniz
(1)
C Özel Güvenlik Yöneticisi Kimlik Kartı
(1)
Cenaze Ödeneği
(1)
Creditnote
(1)
Cumhuriyet tarihi rekoru
(1)
ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ
(1)
çalışma ve sosyal güvenlik
(1)
Çalışmayan
(1)
çek
(1)
çek yasası
(1)
çevre temizlik vergisi
(1)
Çeyiz Yardımı
(1)
Çocuklar sağlık hizmeti
(1)
daha az prim
(1)
Damga Vergisi
(1)
danışman
(1)
Dar Mükellefiyet
(1)
debitnote
(1)
defter
(2)
Defter Bilgi Girişi
(1)
defter Kapanış Tasdiği
(1)
Defter tasdi
(1)
Defter Tasdikinde Ek Süre
(1)
defter tutulma
(1)
Defter ve belgeleri depremde kaybolanlar
(1)
Değer Artış KazançI
(1)
Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi
(1)
değerleme oranı
(1)
Denetçi olabilme
(1)
Denetçilerin Atanması
(1)
Denetçinin seçilmesi
(1)
Denetim raporu
(1)
Denetimin
(1)
Deprem bağışları
(1)
Deprem bağışlarının vergi matrahından
(1)
Deprem bölgesinde primi 1 gün bile yatana emeklilik
(1)
Deprem sigortası
(1)
deprem vergisi
(1)
Depremzede işçinin ücreti İş-Kur'dan
(1)
Depremzedelere müjde
(1)
DERNEKLER
(1)
DERNEKLER YÖNETMELİ
(1)
dilekçe
(224)
DİLEKÇE ÖRNEĞİ
(2)
DİLEKÇE ÖRNEĞİ Veri Sorgulama
(1)
DİLEKÇE ÖRNEKLERİ
(12)
DİLEKÇEYE
(1)
Dizi
(1)
DOĞUM BORÇLANMASI
(5)
Doğum ücretsiz izni ve izinden dönüşte işe başlama hakkı
(1)
dönem sonu
(6)
DÖNEM SONU İŞLEMLERİ
(7)
Dul aylığı
(1)
DUYURULAR
(568)
e devlet
(1)
E-Defter
(1)
e-devlet
(1)
e-haciz
(1)
ebeyanname
(100)
ece üner
(2)
Ecrimisil
(1)
edefter
(1)
edefter.gov.tr
(1)
edevlet
(1)
EKONOMİ
(626)
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan
(1)
Elektronik Defter
(1)
Emekli
(11)
emekli aylığı
(1)
emekli aylığını yükseltmek
(1)
Emekli aylıkları haczedilemez
(1)
Emekli dernekleri
(1)
Emekli İkramiyesi
(1)
emekli intibak
(1)
Emekli Sandığı
(3)
Emekli Sandığı dökümü
(1)
Emeklilerin maaşı
(1)
Emeklilik
(1)
Emeklinin alım gücü
(1)
Emeklinin intibakı
(1)
EMEKLİNİN YILLIK İZNİ
(1)
Emekliye
(1)
Emekliye intibak
(1)
Emekliye müjde
(1)
Emekliye tazminat
(1)
Emekliye zam geliyor
(1)
emlak vergisi
(4)
Emlak Vergisi bildirimi
(1)
Emsal kira
(1)
EMZİRME ÖDENEĞİ
(2)
ENFLASYON
(1)
Enflasyon Hesaplama
(2)
Engelli bakım maaşına konulan hacize mahkeme 'dur' dedi
(1)
Engelli Sigortalıların
(1)
Engellilere İş Müjdesi
(1)
erken emekli
(1)
Eski memur
(1)
Esnaf Sicil Kaydı Bağ-Kur'lu
(1)
Esnek Zamanlı Çalışma
(1)
eş durumu nakli
(1)
eşi vefat etmiş
(1)
EŞİT DAVRANMAMA TAZMİNATI
(1)
Etiketler: 292 nolu hakem heyeti kararı
(1)
ev hanımına
(1)
Ev hanımlarının emekliliği
(1)
Evlenme Ödeneği
(1)
evlilik
(1)
FAİZ
(2)
Faktoring İşlemlerinin Muhasebe Kaydı
(1)
FARK ÜCRETİ
(1)
faruk çelik
(1)
FASON HİZMETLERDE KDV İADESİ
(1)
FASON TEKSTİL
(1)
FATURA
(2)
Fatura Düzenleme
(1)
Fatura Düzenleme Sınırları
(1)
Fatura Kullanımı
(1)
Faturada Ayrıca Teslim Adresine Yer Verilebilir mi?
(1)
FATURAYA SÜRESİNDE İTİRAZ
(1)
fazla çalışma
(1)
Fazla mesai
(1)
Fazla mesai nasıl ispatlanacak
(1)
FESHİ
(1)
fesihte geçerli neden
(1)
Fiili Hizmet Zammı
(1)
Finanasal
(1)
Finanasal Kiralama
(1)
Finanasal Kiralama Muhasebe Kayıtları
(1)
Finansal kiralama
(1)
FİRMADA KULLANILAN OTOMOBİLİN KAZA YAPMASI SONUCU SERVİS ŞİRKETİ TARAFINDAN KESİLEN FATURANIN SİGORTA ŞİRKETİNE YANSITILMASI MUHASEBE KAYDI
(3)
FON İSİMLERİ
(1)
Foreks İşlemi
(1)
FRANSIZ ÜRÜNLERİ
(1)
Gayri Maddi Haklar
(1)
GAZETECİ VE GEMİ ÇALIŞANLARINI
(1)
GAZETECİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLUR
(1)
Geçici iş göremezlik
(1)
Geçici iş göremezlik ödeneği
(2)
Geçici Vergi Oranları
(1)
Geçici Vergide Yanılma Payı
(1)
gelir
(302)
gelir testi
(3)
GELİR TESTİ NEDİR
(1)
Gelir Testi Süresi Uzatıldı
(1)
Gelir testine müracaat bildirimi
(1)
Gelir Uzman
(1)
Gelir ve Aylıklarda Zamanaşımı Sürelerinin Eski ve Yeni Kanunla Karşılaştırılması
(1)
Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması
(1)
gelir vergisi
(2)
Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 280)
(1)
GELİR VERGİSİ ORANLARI
(1)
gelir.gov.tr
(125)
gelirler
(4772)
gelirler.com
(192)
gelirler.gov.tr
(4349)
gelirlergov
(111)
gemlik hakem heyeti
(1)
gemlik tüketici sorunları ilçe hakem heyeti
(1)
genek sağlık başvuru
(1)
Genel Sağlık Sigortalıs
(1)
Genel Sağlık Sigortası
(2)
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
(4)
GEREKEN
(1)
GEREKLİ BİLGİLER
(5)
ggs
(3)
GİB
(3286)
gib.gov.tr
(31)
gider pusulası
(1)
Giriş Sınavı
(1)
Götürü Gider
(1)
GSS
(9)
GSS DİLEKÇE ÖRNEĞİ
(1)
gss Prim Tablosu
(1)
GSS Sağlık
(1)
GSS tescil bildirim
(1)
Gurbetçi ev hanımı
(1)
GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TARİFE-SINIFLANDIRMA KARARLARI) (SERİ NO: 13)
(1)
GÜNDEM
(4934)
HABER
(4470)
habertürk tv
(2)
haciz
(1)
Hafta Tatili Ücreti
(1)
HAFTALIK YAYIN
(28)
hakem heyeti kararları
(1)
HASTA SEVK FORMU
(1)
hastane
(1)
Hem kocadan hem de anne-babadan aylık bağlanır mı
(1)
hesap işletim ücreti iadesi
(1)
hesap işletim ücreti iadesinin kararı
(1)
hesap işletim ücretine itiraz
(1)
hesap işletim ücretleri
(1)
hesap işletim ücretleri iadesi
(1)
Hesap numaraları
(1)
hesapişletim ücretinin iadesi
(1)
hız sınırı
(2)
hibe kredi
(1)
HİLELİ İFLAS ETMEK
(1)
Hizmet Dökümü
(1)
Hizmet grubu
(1)
https://www.turkiye.gov.tr/
(1)
hukuk
(1)
Irak
(1)
iade
(1)
İbraname
(1)
ibraname Örneği
(2)
için
(1)
İdari Para Cezaları
(1)
İhaleli İşlerde Kıdem
(1)
İhbar İkramiyesi
(1)
İhracat
(2)
İHRACATTA GVK
(1)
İhtirazi Kayıtla Beyan
(1)
ikinci derece usulsüzlük
(1)
İkramiyenizi güncel
(1)
İktisap Tarihi
(1)
İlk Defa Sigortalı Olarak Çalışmaya Başlamadan Önce Malûliyeti Bulananların Emeklilikleri
(1)
indirilebilir
(1)
indirim
(1)
İndirimli Orana
(1)
İndirimli Orana Tabi Satışlar
(1)
internet sitesi
(1)
İNTERNET SİTESİ ZORUNLULUĞU
(1)
İntibak
(6)
İntibak 2013'e kaldı
(1)
İntibak Maaş
(1)
intibak yasası
(3)
İNTİBAK YASASI 2012'DE YASALAŞIYOR
(1)
intibak zammı
(1)
İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Metin Yeşil
(1)
isteğe bağlı sigorta
(1)
istifa
(1)
İstifa eden işçinin hakları
(1)
istifa evrakları
(1)
İSTİSNA TUTARLARI
(1)
İŞ
(1)
İŞ GÖREMEZLİK BELGESİ
(1)
İş göremezlik belgesi değişti
(1)
İş Kanunu Para Cezaları
(1)
iş kazası
(1)
iş koçu
(1)
İş Sözleşmeleri
(1)
iş sözleşmesi
(1)
İşçi
(1)
İŞÇİ 1 ay içinde dava açabilir
(1)
İŞÇİ ALACAK BELGESİ
(1)
işçi izin hakları
(1)
İŞÇİ VE ESNAFIN ÖLÜMÜNDE CENAZE ÖDENEĞİ VERİLME ESASLARI
(1)
İşçilerin İzinleri
(1)
İşçilerin İzinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler
(1)
işçilerinin
(1)
İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR
(1)
İŞÇİNİN HAFTA TATİLİ
(1)
İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ
(1)
İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER
(1)
İŞÇİNİN İŞVERENE ÇEKECEĞİ İHTAR ÖRNEĞİ
(1)
İşçinin sadakat borcu
(1)
İŞE İADE EDİLME
(1)
İŞKUR
(4)
İşlem Denetçiliği
(1)
İşlem denetçisi
(1)
işletim ücreti iadesi
(1)
İşsizlik
(1)
İşsizlik maaşı
(1)
İşsizlik ödeneği
(1)
İŞSİZLİK ÖDENEĞİ
(1)
İŞSİZLİK SİGORTASI
(1)
İşsizlik yardımları
(1)
İşte yerli otomobilin gerçek fiyatı
(1)
İşten Ayrıldığımda Ne Kadar Kıdem Tazminatı Alabilirim
(1)
İşten Ayrılırsam Emeklilik Şartlarım Değişir mi
(1)
İşveren
(2)
işveren fesih
(1)
İşveren işçiden senet alabilir mi?
(1)
İşverenlerimizin Ücret
(1)
İZİN
(1)
KABAHATLER KANUNU
(1)
Kaçak işçi
(1)
Kaçak işçi çalıştıranlar
(1)
Kaçakçılık suçu
(1)
Kadın ve erkeğin emekli olma yaşları farklı
(1)
KADINLARIN DOĞUM İZNİ
(1)
Kadrolulara bayram hediyesi
(1)
kamu
(1)
kanun
(950)
kapanış muhasebe kayıtları
(6)
karşılıklı edimler
(1)
KARŞILIKSIZ ÇEK
(1)
KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILIYOR
(1)
Kart aidatı
(1)
kartı
(1)
KASIM MALİ TAKVİMİ
(1)
katılım payı
(1)
Katma Değer Vergisi Oranları
(1)
Katsayı
(1)
Katsayı uygulaması
(1)
Katsayı uygulaması kalktı
(1)
kayıt
(3178)
KDV
(81)
KDV indirimi
(1)
kdv oranları
(1)
KDV TEVKİFATI
(1)
Kenar
(1)
Kendi adınıza kayıtlı iş yerinde
(1)
kendisine yöneltilen soruların cevaplarını internetten de yayınlayabilecek
(1)
KEY
(1)
kıdem tazminatı
(7)
Kıdem Tazminatı dikekçe
(1)
Kıdem Tazminatı Fonu
(4)
Kıdem Tazminatı Fonu 1 Ocak 2012
(1)
KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ
(1)
Kıdem ve ihbar tazminatı
(1)
Kız Çocuklarına GSS
(1)
Kız Çocuklarına GSS Zorunlu mu
(1)
Kimler denetçi olabilir
(1)
Kimler yeşil kart alabilecek
(1)
Kira Geliri
(1)
Kiralama Muhasebe
(1)
Kiralama Muhasebe Kayıtları
(1)
KKDF
(1)
Klip ve Reklam Filmlerinde Çalışan Oyuncu ve Set İşçilerinin Sosyal Güvenliği
(1)
Know-how
(1)
KOBİ TFRS
(1)
kobilere-250-bin-tl-geri-odemesiz-destek
(1)
Kollektif
(1)
KONFEKSİYON HİZMETLERİNDE KDV
(1)
Konsinye Satışlar
(1)
KONUT KİRA GEELİRLERİ İSTİSNA TUTARLARI
(1)
Kooperatif
(1)
KRAMİYEDE YENİ DÜZENLEME
(1)
kredi
(1)
kredi kartı
(2)
Kurumlar Vergisinden Müstesna Kazançlarda Kur Farkları ve Vade Farklarının Durumu
(1)
Leasing
(1)
limit
(2)
limited şirket sözleşme
(1)
Limited şirkette fesih
(1)
liste
(1)
lkesi
(1)
Lütfi Köksal
(1)
MAAŞINA HACİZ
(1)
Maden işçisinin emekliliği
(1)
MADENDE EMEKLİLİK KOŞULLARI
(2)
MADENDE EMEKLİLİK TABLOSU
(2)
MAHKEME KARARLARI
(304)
Mal bildirimi
(1)
Mali Tablolar
(1)
MALİ TAKVİM
(2)
MALİYE
(4655)
Maliye Bakanlığı
(2)
Malul
(1)
malul olanların emekliliği
(1)
Malulen emekli olmanın şartları
(1)
Malullük aylığı
(1)
Malullük aylığı kimlere bağlanır
(1)
Mavi Kart Nedir
(1)
MEB’deki memur
(1)
Mehmet Şimşek
(1)
memur
(7)
Memur Emeklisi Avukat
(1)
memur ikramiye
(1)
memur maaşı
(1)
Memur ve emekliye zam
(1)
memura zam
(1)
Memurlar
(2)
Memurlara emekli
(1)
MEMURLARA GREV HAKKI
(1)
Memurlara rotasyon
(1)
Memurların taban aylığı
(1)
Memurların Yenilenen Hastalık Raporu
(1)
Memurun 2012 maaş zammı belli oldu
(1)
Memurun Dul
(1)
Memurun Dul ve Yetim
(1)
Meslek Hastalığı
(1)
Mevsimlik iş
(2)
Mevsimlik iş sözleşmesinde kıdem tazminatı
(1)
Mevsimlik işçi
(1)
miili
(1)
milli
(1)
milli piyango çekilişi sonuçları
(1)
milli piyango sıralı tam liste 2012
(1)
Montaj ve Taşımacılık Faaliyetlerinde Götürü Gider Uygulaması
(1)
Motorlu Taşıtlar Vergisi
(1)
MTV
(1)
mu
(1)
MUHASEBE
(5542)
MUHASEBE kayıtları
(164)
MUHASEBE KAYITLARI
(50)
Muhasebe Standartları
(1)
muhasebe uygulaması
(1)
Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu
(1)
MUHASEBECI DEFTER BILGI
(1)
muhasebeci
(3178)
Mükellefler Ba Bs formlarında düzeltme yapabilirler mi? Düzeltme yapılması durumunda ceza uygulanır mı?
(4)
müstahsil
(1)
Müşteri Bildirim Formu
(1)
Müşteri Devir Teslim Formu
(1)
NDE ÖDENMESİ
(1)
NO: 44)
(1)
noter
(2)
noter ihtar Örneğl
(1)
Noterler MUHASEBE
(1)
Noterlerin SGDP
(1)
Nüfus cüzdanı
(1)
Nüsha
(1)
olur
(1)
Onarma
(1)
Organını kendi isteği
(1)
otomobil
(1)
Otomotiv Sanayii Derneği
(1)
Ödediği KDV
(1)
ÖDEME
(1)
ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE YARDIMLAR
(1)
ÖĞRENCİ YAPILAN YARDIMLAR
(1)
öğretmen
(2)
öğretmen adayı
(2)
öğretmen adayları
(1)
ÖĞRETMENLER
(1)
ölüm
(1)
ÖNEMLİ
(81)
Özel denetçi
(1)
ÖZEL HASTANE
(1)
Özel SMMM
(1)
Özel SMMM Sınav
(1)
Özel SMMM Sınav Programı
(1)
ÖZELGE
(1364)
Özelge nedir
(1)
ÖZELGELER
(240)
Özürlü Teşvik
(1)
Para kazanmanın yolu
(1)
park yasağı
(2)
PART-TİME
(1)
PART-TİME İŞ SÖZLEŞMESİ
(1)
PARTTİME iş sözleşmesi
(1)
Pasaport
(1)
piyango
(1)
Pratik Bilgiler
(1)
Prim
(2)
Prim borcu
(1)
PRİM KESİLECEK KAZANÇLAR
(1)
PRİME ESAS KAZANÇ
(1)
Prof. Abuzer Kendigelen
(1)
Prof. Dr Erdoğan Moroğlu
(1)
Prof. Dr. Şükrü Kızılot
(1)
Prof. Dr. Ünal Tekinalp
(1)
RESMİ GAZETE
(142)
RESMİ GAZETEDE BUGÜN
(1)
Resul KURT
(1)
S
(1)
Sağlık
(2)
Sağlık Bakanlığı
(1)
Sağlık Bakanlığını
(1)
Sağlık Bakanlığını Yeniden Yapılandırdık
(1)
sağlık hizmeti
(2)
Sağlık prim borcu
(1)
Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi
(1)
sağlık sigortası
(3)
sağlık yardımı
(1)
sağlıktan nasıl faydalanacak?
(1)
SAHTE BELGE DÜZENLEME
(1)
SAHTE fatura DÜZENLEME
(1)
Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların emekliliğe hak kazanma şartları
(1)
Sakatlık indirimi
(1)
Sebepsiz İŞTEN atılan
(1)
Sendikalar
(1)
serbest meslek
(1)
SERMAYE KOYMA BORCU
(1)
SERMAYE ŞİRKETLERİ
(1)
Sevki olmayan doktora gidemeyecek
(1)
Sezgin Özcan
(1)
sgdp
(3)
SGK
(5754)
SGK borcu
(1)
SGK gurbetçi
(1)
SGK HABER
(3115)
Sgk Hizmet
(1)
Sgk Hizmet Dökümü
(1)
SGK hizmetleri
(1)
SGK İdari Para Cezaları
(1)
SGK MAKALE
(440)
SGK para cezaları
(1)
SGK Primleri
(1)
sgk SMS HİZMETLERİ
(1)
sgk soru ve cevap
(1)
SGK Taksitlendirmelerinin ödeme süresi uzatılmıştır
(1)
Sigara
(1)
sigorta
(2)
Sigorta başlangıç tarihinde rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor
(1)
Sigorta Prim Desteği
(1)
sigorta primi
(1)
Sigortalılık öncesi doğum
(1)
SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILAN İŞÇİLERİN HAKLARI VE YAPILMASI GEREKENLER
(1)
Sinema
(1)
sirali
(1)
sirkete
(1)
smmm
(3178)
SMMM Defter Bilgi Girişi
(1)
SMMM'ler Defter Tasdik Şifrenizi Aldınız mı?
(2)
SMS HİZMETLERİ
(1)
SORU CEVAP
(28)
SOSYAL GÜVENLİK
(3181)
SOSYAL GÜVENLİK DESTEK
(1)
Sosyal Güvenlik Kurumu
(3)
Sosyal Güvenlik Uygulamalarında İdari Para Cezaları
(1)
Sosyal Sigortalar
(1)
söylüyor
(1)
Sözleşme
(1)
Sözleşmeli öğretmenlere tanınan yeni özlük hakları
(1)
sözleşmenin konusu
(1)
SÖZLEŞMESİNİN
(1)
SPAS
(1)
spas sorgulama
(1)
ssk
(4665)
SSK
(1)
SSK’lı normal işe girmeden evvel kaza geçirenler malülen emekli olamazlar
(1)
STAJYER MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ
(1)
Suret
(1)
Sürekli iş göremezlik
(1)
Süresi Uzatıldı
(1)
Şehit çocukları
(1)
şirket
(2)
şirketler
(1)
ŞÜKRÜ KIZILOT
(2)
T.C. taşınmaz numarası
(1)
taban aylığı
(1)
Taksi
(1)
Taksiciler
(1)
Taksiciler sigorta
(1)
talep ve taahhüt formu
(1)
tam
(2)
Tapu
(2)
Tapu Sicili Tüzüğü
(1)
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
(1)
TAPU YASASI
(1)
Tapunuz kaybolursa
(2)
tarafları bağlayıcı nitelik.
(1)
Tarhiyat Öncesi
(1)
Tarhiyat Öncesi Uzlaşma
(1)
tarife
(1)
tarifesi
(1)
TARİFESİ 2012
(1)
Tarihi Eser Niteliğindeki Özel Binaların Yıkılarak Yeniden İnşaasında Asgari İşçilik Uygulaması
(1)
Tarla
(1)
Taşeron
(1)
TAŞERON İŞÇİLERİ
(1)
TCDD
(1)
TEBLİĞ
(683)
TEBLİĞ 281
(1)
Tedavi İçin Yurtdışına Gönderilme
(1)
Telekom
(2)
tepliğ
(3894)
tersini
(1)
teşvik
(1)
Tevkifat
(1)
TEVKİFAT (muhasebe kayıtları
(1)
Tevkifat Uygulaması
(1)
Ticaret Kanunu
(1)
Ticaret Unvanı için Dava Şartları
(1)
Trafik cezaları
(1)
Trafik cezaları artıyor
(1)
trafik cezası
(2)
TTK
(4352)
ttk Tutulması zorunlu ticari defterler
(1)
turkiye
(3)
tutulabilecek defterler
(1)
Tutulması zorunlu ticari defterler
(1)
TÜFE
(1)
TÜİK
(1)
Tüketici mahkemesi
(1)
Türev ürünler
(1)
Türk Telekom
(2)
türk ticaret kanunu
(2)
Türkiye İstatistik Kurumu
(1)
türkiye iş kurumu
(1)
TÜRMOB
(1)
UFRS
(27)
ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASINA UĞRAYAN ÇALIŞANIN BİLDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAKTIR?
(1)
Uluslararası Karayolu Taşımacılığında KDV İadesi
(1)
UMSK
(1)
UYGULAMASI
(1)
Uzaktan çalışma
(1)
Uzlaşma talebi
(1)
Uzlaşma talep süresi
(1)
ücret
(1)
ücret dışı gelirler
(2)
Ücret Garanti Fonu
(1)
Ücret Gelirleri
(2)
Ücret haczi
(1)
ÜCRETİNDE
(1)
Ücretlerin Vergilendirilmesi
(1)
ÜFE
(1)
VAN
(1)
Varlık kiralama şirketleri nedir
(1)
VEDAT İLKİ
(1)
Veraset Belgesi
(1)
vergi
(1692)
VERGİ İNCELEMELERİ
(1)
vergi oranı
(1)
vergi oranları
(1)
Vergi Tarifesi
(1)
VERGİDEN İSTİSNA YEMEK BEDELİ
(1)
Vergileme
(1)
Verileri Nelerdir
(2)
vize süresi
(1)
vuk
(4569)
VUK 410
(1)
Web Sitesi
(1)
www.edefter.gov.tr
(3)
www.sgk.gov.tr
(1)
X RESMİ GAZETEDE BUGÜN
(29)
Yabancı
(1)
Yabancı çalışanlar
(1)
Yabancı GSS
(1)
yabancı hekim
(1)
Yabancı Sermayeli Şirket Kurulumu İzne Tabi Midir?
(1)
YABANCI UYRUKLULARIN SİGORTALILIK İŞLEMLERİ
(1)
Yabancıların çalışma izin kriterleri
(1)
YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
(1)
Yapı Denetim
(1)
Yapı denetimi hizmet sözleşmeleri
(1)
yapı kredi bankası hesap işletim ücreti
(1)
yapı kredi bankası işletim ücretinin iadesi
(1)
yapı kredi hesap işletim ücreti
(1)
YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ
(1)
yardıma muhtaç kadınlara
(1)
Yasal Defterler
(2)
YAŞLILARA SİGORTA
(1)
Yaşlıya sigortalı bakım
(1)
yaştan emeklilik
(1)
Yazılar
(1)
YAZILAR
(358)
Yeni Sayıştay Kanunu Neleri Beraberinde Getirdi
(1)
yeni Ticaret Kanunu
(1)
Yeni TTK
(3110)
Yeni TTK'da Şirketler Kendi Hisselerini Edinebilecek
(1)
Yeni TTK'da Uluslararası Muhasebe Standartları
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU
(9)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE MALİ MÜŞAVİRLİK RUHSATINA
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA LİMİTED ŞİRKETLER
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA SÜRELER
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNU
(1)
Yeniçarşım
(1)
YERLİ OTOMOBİL
(1)
yeşil
(1)
Yeşil kart
(9)
Yeşil kart kalkmıyor
(1)
YEŞİL KARTIN DEVİR İŞLEMLERİ
(1)
Yılbaşından itibaren Yeşil Kart sistemi kalkıyor
(1)
Yıllar İtibari İle Asgari Ücretler
(2)
Yıllarında Çalıştığı İçin Aylıkları Kesilen Gurbetçi Emeklilere Müjde
(1)
YILLIK
(1)
Yine Kanun Tasarısında Denetçi olamayacaklar
(1)
yonetim-kurulunun
(1)
yurt dışı
(1)
yurt dışı Borçlanm
(1)
YURT DIŞINA GÖTÜRÜLEN TÜRK İŞÇİLERİ
(1)
Yurt Dışında İnşaat
(1)
yurtdışı borçlanması
(1)
Yurtdışı borçlanmasında emekli aylığı
(1)
YURTDIŞINDA
(1)
YURTDIŞINDAN OLAN ALACAKLAR
(1)
Zayi Olan Mallar
(1)
Zorunlu Deprem Sigortası
(1)
Zorunlu Sağlık
(2)