29 Kasım 2012 Perşembe
Yeni TTK’nın Vergi Hukuku Açısından Etkileri
Yeni TTK’nın Vergi Hukuku Açısından Etkileri
I- GİRİŞ
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçtiği günden beri Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun (Yeni TTK), getirdikleri götürdükleri pek çok platformda tartışılmış, Kanun’un çoğu düzenlemesi de eleştiri konusu edilmiştir. Nitekim bu tartışmalar sonucunda, Kanun yürürlüğe girmeden evvel 6335 sayılı Kanun ile Kanun’un bir kısım hükümleri kaldırılmış ya da değişikliğe uğramıştır. Kanun 1 Temmuz 2012 itibariyle yürürlüğe girse de tartışmalar dinmemiş aksine halen pek çok konuda belirsizlikler süregelmektedir. Bir taraftan getirilen yeni müesseselerin işleyişleri ve sonuçları anlaşılmaya çalışılmakta, diğer taraftan var olan müesseselerdeki değişikliklere adapte olunmaya çalışılmaktadır. www.ozdogrular.com
Yeni TTK her ne kadar pek çok platformda tartışılmışsa da; bugüne değin yeni TTK hükümlerinin vergi hukukuna olan etkileri göz ardı edilmiştir. Oysa gerek yenilikleri ile gerekse de değişiklikleri ile yeni TTK, vergisel açıdan da hayatımızda önemli etkilerde bulunulacaktır. Nitekim vergi hukuku, özel hukuk dallarından birisi olan ticaret hukuku ile yakın ilişkin içerisindedir.
Bu makalemizde, yeni TTK’nın vergi hukukuna etki edeceği düşünülen bir kısım düzenlemeleri incelenmektedir.
II- LİMİTED ŞİRKET PAY SENEDİ DEVİRLERİNDE VERGİ İSTİSNALARI
A- YENİ TTK DÜZENLEMESİ
Eski TTK zamanında, limited şirket paylarının hisse senedine bağlanması mümkün değildi ve bu nedenle de vergi kanunlarında hisse senetlerinin devrine ilişkin olarak öngörülen istisnalardan limited şirket pay devrinde yararlanmak mümkün olmuyordu.
Yeni TTK’nın 593. maddesine göre, limited şirket paylarının pay senedine bağlanması mümkün hale getirilmiştir. Bu durum ise limited şirket pay senedinin devrinde, hisse senetlerine özgülenmiş vergi istisnalarının uygulanıp uygulanamayacağı sorusunu akla getirmektedir.
Öncelikle yeni TTK’nın 593. maddesinin gerekçesine bakıldığında, limited şirket paylarının pay senedine bağlanması hususunun sadece ispat ve gerektiğinde payın devrinde bazı kolaylıklar sağlamak amacıyla getirildiği görülmektedir. Nitekim gerekçede, payların pay senedine bağlanması olanağının limited şirket esas payını ne anonim şirket payına dönüştürdüğü ne de anonim şirket payına yaklaştırdığından bahsedilmiştir. www.ozdogrular.com
B- VERGİSEL SONUÇLAR
Vergi mevzuatımızda hisse senedi devrine özgülenmiş bazı istisnalar bulunmaktadır. Gelir Vergisi Kanunu’nun mükerrer 80/1. maddesinde, iki yıldan fazla süreyle elde tutulan hisse senetlerinin devrinde gerçek kişilere gelir vergisi istisnası düzenlenmiştir. Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 17/4-g maddesinde ise hisse senedi teslimleri KDV’den istisna tutulmuştur.
Kanun maddesinin sistematiğine bakıldığında, altın, menkul kıymet vs. gibi tedavüle açık, genelde borsası bulunan, rahatlıkla el değiştirebilen varlıkların devrinin KDV’den istisna tutulduğu görülmektedir. Dolayısıyla limited şirket pay senedi, yeni kanunun gerekçesindeki açıklama uyarınca, buna pek de uygun değildir.www.ozdogrular.com
Nitekim, hisse senedi için vergi mevzuatımızda öngörülen bu istisnaların, Ticaret Kanunu kapsamında limited şirket paylarının pay senedine bağlanmasının mümkün olmadığı bir dönemde düzenlendiğini de dikkate almak gerekmektedir.
III- SERMAYE TAMAMLAMA VE VERGİSEL ELEŞTİRİLER
A- YENİ TTK DÜZENLEMESİ
Sermaye tamamlama, mali durumu belirli ölçüde bozulmuş olan şirketlerin, mali durumlarını düzeltmek için uygulamak zorunda oldukları bir yöntemdir. Bu yöntem ile şirket ortaklarının hepsi veya birkaçı şirkete karşılıksız olarak fon temin etmekte ve şirket zararlarını karşılayarak eriyen sermayeyi tekrar eski durumuna getirmektedir.
Sermaye tamamlama eski TTK’nın 324. maddesi kapsamında düzenlenmekteydi ve pratikte de birçok şirket tarafından uygulanmaktaydı.
Bu müessese yeni TTK’nın 376. maddesinde düzenlenmektedir. Anılan 376. madde hükmünün ikinci fıkrasına göre, son yıllık bilançoya göre sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının üçte ikisinin karşılıksız kaldığı anlaşıldığı takdirde, genel kurul sermayenin üçte biri ile yetinme veya sermayenin tamamlanmasına karar vermelidir. Aksi halde, şirketin kendiliğinden sona ereceği belirtilmiştir. www.ozdogrular.com
Eski TTK ile kıyaslandığında, artık sermaye tamamlama ihtiyacı, yeni hükümdeki eşiklerin değiştirilmesi nedeniyle, daha erken bir aşamada ortaya çıkabilecektir. Zira, eski TTK’da sermaye ile özkaynak toplamı karşılaştırılırken, yeni TTK’da sermayenin kaybı durumunun ortaya çıkabilmesi için sermaye ve kanuni yedekler toplamı ile özkaynak toplamı karşılaştırılacaktır. Bu açıdan da, şirketlerin bu ihtiyaca düşmesi, daha erken bir dönemde söz konusu olabilecektir.www.ozdogrular.com
B- VERGİSEL SONUÇLAR
Uygulamaya baktığımızda sermaye tamamlama uygulamalarının vergi idaresi tarafından günümüzde sıklıkla eleştirildiğini görülmektedir. Nitekim, sermaye tamamlama fonlarının eleştiri konusu edildiği vergi incelemelerinde, yurtdışındaki ortaklar tarafından gönderilen sermaye tamamlama fonlarının ortaklara verilen bir hizmet karşılığı olduğundan bahisle anılan tutarların kurumlar vergisi matrahına dahil edilmesi ve aynı şekilde katma değer vergisine tabi tutulması gerektiği iddia olunmuştur.
Son olarak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından verilen Mukteza’da(1), sermaye tamamlama fonlarının ödeyen kurum tarafından gider olarak dikkate alınmasının mümkün olmadığı; aynı zamanda sermaye tamamlama tutarına ilişkin vergi kanunlarında bir istisna bulunmadığından, sermaye tamamlama tutarının lehdar kurum tarafından kurum kazancına dahil edilmesi gerektiği belirtilmiştir.
İdare’nin yer verilen görüşü ışığında, yeni TTK hükmüne göre şirketlerde sermaye kaybının ve dolayısıyla sermaye tamamlama fonu uygulaması gerekliliğinin daha sık gündeme geleceği düşünüldüğünde, bu durumun şirketlere ne gibi bir etkisi olacaktır?
Bu soruya bir yanıt bulabilmek için, TTK hükümleri kapsamında emredici bir hüküm olarak karşımıza çıkan sermaye tamamlama fonlarının verginin konusuna giren bir “gelir” türü olup olmadığının tespiti yapılmalıdır(2).
Gelir Vergisi Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanunu’nun ilgili hükümleri incelendiğinde, sermaye tamamlama fonunu gelir olarak düzenleyen bir hükme rastlanmamaktadır. Sermaye tamamlama fonlarının vergi kanunları nezdinde “gelir” olarak kabul edilebilmesi için, Anayasa’nın 73. maddesinde düzenlenen verginin yasallığı ilkesi çerçevesinde, kanun koyucu tarafından düzenleme yapılmış olması gerekmektedir. Bu kapsamda, sermaye tamamlama fonunu temin eden kurum tarafından anılan fonun kurum kazancında gelir olarak dikkate alınmasının hukuken mümkün olmadığı sonucuna varılmaktadır. www.ozdogrular.com
Kaldı ki, sermaye tamamlama fonları, şirket malvarlığının korunması ilkesi kapsamında, eriyen sermayenin yerine geçmek üzere gönderilen bir fondur ve dolayısıyla nitelik itibariyle sermaye benzeri bir fon olduğunu kabul etmek gerekir.
Yer verilen açıklamalar ışığında, vergi inceleme raporlarında ileri sürülen iddialar ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından verilen Mukteza’da yer alan görüşe katılmak mümkün gözükmemektedir.
Dolayısıyla, yeni TTK hükmüne göre şirketlerde sermaye kaybının ve dolayısıyla sermaye tamamlama fonu uygulaması gerekliliğinin daha sık gündeme geleceği düşünüldüğünde, İdare’nin bizce hatalı olan görüşünü gözden geçirmesi gerekmektedir.
IV- LİMİTED ŞİRKET EK ÖDEME YÜKÜMLERİ
A- YENİ TTK DÜZENLEMESİ
Yeni TTK’nın limited şirketlere yenilik getiren maddelerinden bir tanesi 603. maddedir ve anılan madde uyarınca ortaklar şirket sözleşmesiyle, esas sermaye payı bedeli dışında ek ödeme ile de yükümlü tutulabileceklerdir. Bir başka ifadeyle, bu yükümlülük, ortağın veya bir kısım ortakların bazı şartların gerçekleşmesi halinde esas sermaye pay bedelleri dışında, nakit ödemede bulunması zorunluluğu şeklinde tanımlanabilecektir(3).www.ozdogrular.com
Madde hükmüne göre, şirket sermayesinin zararlarla maddede belirtilen ölçülerde yitirilmesi, ek ödemeler olmaksızın şirketin işlerine gereği gibi devamının mümkün olmaması ve şirket sözleşmesinde tanımlanan ve özkaynak ihtiyacını doğuran diğer hallerin ortaya çıkması halinde ortaklardan bu yükümlülüğün yerine getirilmesi istenebilecektir.
Bu ek ödemenin ortaklara geri ödenmesi ise ancak belirli şartlarda mümkün olabilecektir. Buna göre, ek ödemeye ilişkin tutar, ancak serbestçe kullanılabilecek yedek akçeler ile karşılanabiliyorsa geri ödenebilecektir. www.ozdogrular.com
Buradan hareketle, ek ödeme tutarlarının sermaye benzeri bir ödeme olduğu düşünülebilecektir. Bu husus çok net bir şekilde Kanun’da ifade edilmemekle birlikte, madde gerekçesinde de, ek ödemelerin sermaye tamamlamada olduğu gibi sermaye açığını kapatan ve şirkete karşılıksız verilen bir sermaye değil, geçici zararı gideren bir ek finansman aracı olduğu belirtilmiştir.
Kanun’un 609. maddesinde ise ek ödemelere faiz verilemeyeceği açık şekilde hükme bağlanmıştır.
B- VERGİSEL SONUÇLAR
Vergi matrahının aşındırılmasını önlemek amacıyla birer güvenlik müessesesi olarak 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 12. maddesinde örtülü sermaye düzenlemelerine, 13. maddesinde ise transfer fiyatlandırması yoluyla örtülü kazanç dağıtımı düzenlemelerine yer verilmiştir.
Örtülü sermaye, şirketin ortaklarından aldığı borçların belirli bir sınırı aşması halinde anılan borçların örtülü yoldan konulmuş bir sermaye karakterine büründüğü ve dolayısıyla bu borçlanma karşılığında ödenen faizlerin kar dağıtımı sayıldığı bir müessesedir.
Örtülü kazanç dağıtımı ise kurum kazancının vergiye tabi tutulmadan belirli ilişkiler içinde bulunulan aktarılmasını ifade eder ve bu şekilde örtülü olarak dağıtılan kazanç kâr dağıtımı sayılmıştır. Örtülü kazanç düzenlemeleri temel olarak ilişkili kişiler arasında gerçekleşen mal veya hizmet alımlarının emsallerine uygun olması gerektiğini belirtmektedir.
Yeni TTK’da yukarıda belirtildiği şekilde limited şirket ortaklarının şirkete bir ek ödeme yapmaları halinde;
— Ek ödeme tutarları örtülü sermaye hesabında ortaklardan sağlanan borç olarak dikkate alınacak mıdır?
— Ek ödeme tutarları üzerinden transfer fiyatlandırması kuralları gereğince hesaben faiz yürütülmesi ve gerekli düzeltme işlemleri yapılması gerekecek midir?www.ozdogrular.com
TTK’da düzenlenen bir müessesenin vergisel olarak ne tür sonuçlar doğuracağını tespit edebilmek için öncelikle getirilen müessesenin hukuki niteliğinin tespit edilmesi gerekmektedir.
Ek ödeme yükümlülükleri her ne kadar gerekçede bir ek finansman aracı olarak belirtilmişse de, ek ödeme yükümlülüğünün ne zaman ortaya çıkabileceği incelendiğinde, Kanun’da sayılan şartların şirketin bir sermaye ya da özkaynak ihtiyacı olması halinde bu yükümlülüğün ortaya çıkacağını düzenlediği görülmektedir. Ortaklarca konulan bu tutarların iade edilebileceğinin belirtilmesi, anılan tutarların sermaye benzeri bir fon olarak nitelendirilmesine engel değildir. Nitekim sermaye azaltımı yapılarak da taahhüt ettikleri sermaye ortaklara iade edilebilmektedir. Bu kapsamda, ek ödeme tutarlarının örtülü sermaye kapsamında bir borç olarak değerlendirilmemesi gerektiği görüşündeyiz.
Örtülü kazanç açısından bakıldığında ise Kanun’un 609. maddesinde açıkça ek ödemelere faiz işletilmeyeceği belirtilmiştir. Aslında Kanun’da açıkça yazılan bu hüküm, ek ödeme tutarlarının borç olarak algılanmaması yönünde yorumlanabilecektir. Nitekim, transfer fiyatlandırması hükümleri kapsamında ortaktan alınan borçlar için de emsallerine uygun şekilde faiz hesaplanması gerekmektedir. Ancak Kanun’a bunu engelleyen bir hüküm konması, ek ödeme tutarlarının borç olarak nitelendirilmemesi gerektiği yolundaki görüşü güçlendirmektedir. Dolayısıyla transfer fiyatlandırması kuralları uyarınca, ek ödeme tutarları üzerinden faiz hesaplanmaması gerektiği düşüncesindeyiz. www.ozdogrular.com
V- EK TASFİYE VE VERGİSEL YÜKÜMLÜLÜKLER
A- YENİ TTK DÜZENLEMESİ
Yeni TTK’nın 547. maddesinde yeni bir müessese olarak ek tasfiye düzenlenmiştir. Anılan düzenlemeye göre, tasfiye edilmiş ve ticaret sicilinden ve vergi dairesinden kaydı silinmiş bir şirketin, tasfiye sırasında dikkate alınmamış bir alacak veya borcunun ortaya çıkması halinde, mahkeme kararı ile şirketin yeniden tesciline karar verilebilecek ve böylelikle şirket ticaret siciline tekrar kaydedilebilecektir.
Madde hükmüne göre bir şirketin tasfiyesi tamamlandıktan sonra mahkemeden yeniden tescil talebinde bulunabilmek için, somut olayda aşağıdaki şartların gerçekleşmesi gerekmektedir;
— Tasfiyenin kapanmasından sonra ek tasfiye işlemlerinin yapılmasının zorunlu olduğu anlaşılmalıdır.
— Son tasfiye memurları, yönetim kurulu üyeleri, pay sahipleri veya alacaklılar tarafından mahkemeden şirketin tekrar sicile tescilinin talep edilmesi gerekmektedir.
— Yeniden tescil isteği korunmaya değer bir menfaate dayanmalıdır.
— Yeniden tescil isteği amaca ulaşmada kullanılabilecek tek yol olmalıdır.
— Malvarlığının veya dikkate alınmayan alacağın mevcut olduğunun kanaat doğuracak şekilde belgelendirilmesi gerekmektedir.
B- VERGİSEL SONUÇLAR
5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 17. maddesinde, tasfiye kurumuna ilişkin ayrıntılı düzenlemelere yer verilmiştir. Anılan madde hükmünde, tasfiye beyannamelerinin tasfiye dönemlerinin sonundan itibaren beyanname verme süreleri içerisinde, tasfiyenin sona erdiği döneme ilişkin olarak ise tasfiyenin sonuçlandığı tarihten itibaren 30 gün içinde vergi dairesine verileceği belirtilmiş; tasfiye memurlarının sorumluluğu düzenlenmiştir. www.ozdogrular.com
Yeni TTK’da belirtildiği şekilde bir şirket için ek tasfiye söz konusu olması halinde, bu şirketin tekrar vergi dairesine kaydı mı yapılacaktır? Bu şirket için beyanname verilmesi gerekecek midir? Bu dönem için sorumluluk kime ait olacaktır?
Bu soruların cevabına yanıt bulabilmek ancak vergi kanunlarında konuya ilişkin olarak yapılacak düzenlemelerle mümkün olacaktır.
VI- SONUÇ
Makalemizde, yeni TTK’nın vergi hukukuna etki edeceği düşünülen bir kısım düzenlemeler değerlendirilmiştir.
Vergisel yansımaları şu aşamada belirsiz olan konularda her ne kadar bir sonuca ulaşılmaya çalışılmış olsa da, yeknesak bir vergi uygulaması sağlayabilmek, mükellefler ile idare arasında ihtilaflara yol açmamak ve en önemlisi hukuki güven ve belirlilik ilkelerinin uygulanmasını sağlayabilmek adına vergi mevzuatında da yeni TTK düzenlemelerine paralel şekilde düzenlemeler yapılması gerekmektedir.
Nitekim, verginin yasallığı ilkesini düzenleyen Anayasa’nın 73. maddesi uyarınca vergiler kanunla konulur, değiştirilir ve kaldırılır. Bu kapsamda, yeni TTK düzenlemeleri arasında yer alan yeni müesseselerin vergi kanunlarında bir düzenleme yapılmaksızın vergisel sonuçlar doğuracağını söylemek mümkün değildir.
Ayrıca Maliye Bakanlığı’nın da şu an için belirsiz olan konulara açıklık getirmek amacıyla Tebliğ veya Sirküler bazında açıklamalar yaparak mükelleflerin uygulamada yaşadığı çelişkilere son vermesi gerekmektedir.
Gökçe SARISU KANMAZ*
Yaklaşım
* Avukat
kaynak http://www.ozdogrular.com/content/view/20617/
Blog Arşivi
-
▼
2012
(4797)
-
▼
Kasım
(94)
- AŞ'lere komiser yerine temsilci atanacak
- Belgeleri ve beyanları kanuna aykırı olanlara hapi...
- İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu kurdunuz mu? / Resu...
- Yeni TTK’nın Vergi Hukuku Açısından Etkileri
- ‘Serbest Meslek’te Doğru Adım / Yahya Arıkan
- 50'den fazla çalışanı olan işyerleri "İş Sağlığı v...
- Çalışan emekli kıdem tazminatı alır /Ahmet ARICAN
- SMMM' lerin KDV sorunu ile ilgili verilen Kanun Te...
- Taşeronluk (alt işveren) yeni yasal düzenleme, nas...
- Bağ-Kur’lu olmadan nasıl şirket ortağı olabilirim?...
- Yeni Vergi Yasası için umutlanalım mı? / Yaşar ERDİNÇ
- ŞİRKETLERDEN ORTAKLARCA ÇEKİLEN PARALARA UYGULANMA...
- Mal Teslimi ve Hizmet İfasından Önce Düzenlenen Fa...
- Kadın Çalışanların Gece Postalarında Çalıştırılması
- SGK Genelgesi, 2012 / 37
- 1 Ocak 2014'ten itibaren bağımsız denetime tabi ol...
- Anonim Şirket Yönetim Kurulu Üye Sayısı
- Meslek Odalarında Defter Tasdikleri / Engin MALAY
- 4-1(b) Engellilerin Emekliliği Nedir? / Vedat İlki
- Yüz binlerce kişi hapse girebilir / Şükrü KIZILOT
- Hamilelik nedeniyle ayrılan tazminat alırmı? / Ali...
- Meslek kodunu unutmayın! / Sadettin Orhan
- Yeni TTK’ya Göre Limited Şirketin Anonim Şirkete D...
- 68 maddelik yeni bir " Torba Yasa" taslağı
- 2012'de gayrimenkul satanlar kazanç vergisi ödeyec...
- Askerlik Borçlanması emeklilik durumunu etkiler
- Muvazaalı Boşanmalar ve Hukuki Yaptırımları
- Fiili hizmet zammının emekliliğime faydası olur mu...
- Kıdem tazminatı taksite bölünemez / Ali ŞERBETÇİ
- Eczacı, vatandaş karşı karşıya / Celal KAPAN
- Mobbing Nedir ? / Berna Turna Kara
- Şirketler hangi dönemden itibaren bağımsız denetim...
- ‘Pos tefeci’ avı başladı / Şükrü Kızılot
- Emekliliğiniz için dört ayrı alternatif sunuyoruz ...
- Tatil günlerinde telafi çalışması yaptırılamaz / A...
- Asker ve Polise İkramiye İçin 12 Yıl Hizmet Yeterl...
- GAZETECİNİN EMEKLİLİĞİ VE DİĞER HAKLARI / VEDAT İLKİ
- Sahte denetmeni ihbar edin / Sadettin ORHAN
- İŞ KAZALARINDA ŞAMPİYONLUĞUMUZU BİR KEZ DAHA KANIT...
- SGK'nın gasp ettiği sağlık yardımı hakkı / RESUL KURT
- Kuruluşu Bakanlık İznine Tabi Şirketler
- Yeni TTK’ya Göre Anonim Şirketlerde Düzenlenmesi Z...
- DENETİM GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞANLARA ŞİDD...
- Umudumuz Akşamcılar! / Yahya Arıkan
- Zam istemek atılma sebebi olamayacak!
- 2013'e az kaldı yeni yasa iş güvenliğinde işvereni...
- Maliye’den emekliye yasadışı eziyet / Ali TEZEL
- Masraf yansıtmasında KDV / Onur Elele
- Yeni Türk Ticaret Kanunu’na Göre Yönetim Kurulu Üy...
- Çalışma süresine göre yıllık izin hakları / Devrim...
- İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası Uygulaması Başlayac...
- Yeni TTK’da Ltd. Şti.’lerin Tür Değiştirerek A.Ş.’...
- Son Değişiklikler Kapsamında Ticari Defterlerin Aç...
- İş Sağlığı Güvenliği Kurulu ve Çalışan Temsilcisi
- İLK DEFA 5510 TABİ OLANLARIN SGDP ÇALIŞMA ESASLARI...
- Çalışan Emeklinin Destek Primi Kimden Kesilir?
- Hangi firmalar muhasebe standartlarına göre finans...
- Stajyer öğrencilerin sigorta durumları / Lütfi Köksal
- Dul aylığından SGDP kesilir mi? / Sadettin ORHAN
- Sigortasız Çalışan İşçilerin İdari Açıdan Hak Aram...
- Yıl Sonu Hangi Şirketlerin UFRS/TFRS Uygulayacakla...
- Avans Kâr Payı Dağıtımı ve İlgili Dönemin Sonuçlar...
- İşçinin sözleşmesinin altı haftayı aşan istirahat ...
- KİM DOĞRU SÖYLÜYOR / VEDAT İLKİ
- Kamu Gözetimi Kurumu: Türkiye Muhasebe Standartlar...
- İntibak'dan kim kaç para alacak? / Ali TEZEL
- Geçici Vergi Dönemlerinde En Çok Yapılan Hatalar V...
- İşe iade davası bir ay içinde açılmalı / İbrahim I...
- Bireysel emeklilikte vergi konuları / RECEP BIYIK
- Mükellefin İradesi Dışında Yapılan Ödemelerin Tahs...
- İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI / Av. Esma Gülbenk
- 1-) Ssk Ve Bağ-Kur’lular İçin Emzirme ÖdeneğiEmzir...
- Vergi Davalarında Ahim’e Müracaat Olanakları / Dr....
- Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun Muhasebe Uygulamaları...
- Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 419)
- Şirketi zarara uğratan kurucu, yönetim kurulu üyel...
- İşveren Uygulama Tebliğine Göre Sigorta Primine Ta...
- İŞ KAZALARI SGK TARAFINDAN SORUŞTURMAYA TABİDİR / ...
- Vergi Dairelerinde Zaman Aşımı Niçin Dikkate Alınmaz?
- HANGİ İŞÇİLER İŞ GÜVENCESİ KAPSAMINDA YER ALIR ? /...
- Emekli Aylığı Hesabında Aylık Bağlama Oranının Etk...
- BİR İLK BAŞARMANIN GURURUNU YAŞADIK / VEDAT İLKİ
- KOBİ’ye yeni tarif / Engin MALAY
- PRİM ÖDEMELERİNE İLİŞKİN EK UZATMA DUYURUSU
- İŞSİZLİK SİGORTASINA GENİŞ PENCEREDEN BAKALIM(YAZI...
- TTK’ya göre ticari defterler / Dr. VEYSİ SEVİĞ
- 284 Seri No.lu Gelir Vergisi Genel Tebliğ Taslağı ...
- İŞSİZLİK SİGORTASINA GENİŞ PENCEREDEN BAKALIM(YAZI...
- Şirket ortak ve yöneticileri şirketten para çekerk...
- Prim Tahsilatlarına İlişkin Önemli Duyuru
- AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNE MESLEK KODLARININ E...
- SGK İDARİ PARA CEZASI İNDİRİMİ HAKKIMIZI NASIL KUL...
- Doğum İzni Süresinde İşverence Prim Ödenmesi Rapor...
- Şirket kurma işlemleri MERSİS'e taşınıyor
-
▼
Kasım
(94)
BU HAFTA EN ÇOK OKUNANLAR
-
Los Angeles, California – November 25, 2024 – Reynold Aquino, a renowned authority in water treatment and a prolific writer on water purifi...
-
AKTİFE KAYITLI TAŞINMAZLARIN SATIŞININ KURUMLAR VERGİSİ VE KATMA DEĞER VERGİSİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ I- GİRİŞ Son yıllarda bazı firmal...
-
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.10.01.00/ 467 22/07/2011 Konu : Kanuna Göre...
-
Black Friday is the perfect time to upgrade your home with a water softener and save big! Soft water can do wonders for your hair, skin, and...
-
Kanunen Kabul Edilmeyen Giderler Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan l ve 2 No.lu Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğleriyle Türkiy...
-
Firmalar genellikle şehirlerarası yollara, şehir girişlerine, hava alanı yakınlarına veya şehir içinde binaların üstlerine veya uygun olan ...
-
. . . Geçici Vergi Dönemlerinde Ödenmeyen Ssk Primleri Ödenmeyen Ssk Primleri . . . . Son olarak vermiş olduğumuz 2011 yılı 2.döneme ai...
-
213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun (VUK) 230. maddesinde; satılan malların teslim tarihi ve irsaliye numarası ile ilgili olarak; I- GİRİŞ “...
-
Los Angeles, California - November 21, 2024 - World-renowned water expert Reynold Aquino is excited to announce exclusive discounts on prem...
-
Avans Kâr Payı Dağıtımı ve İlgili Dönemin Sonuçlarına Göre Avans Kâr Payı Dağıtımının Muhasebeleştirilmesi I- GİRİŞ Bilindiği üzere, Hazira...
EN ÇOK OKUNANANLAR
-
2012 1. ve 2. Dönem Asgari Ücret Maliyeti 4857 sayılı Kanununun 39. maddesine göre; iş sözleşmesi ile çalışan ve 4857 sayılı Kanunun kapsam...
-
2012 Yılı Sınıf Değiştirme Hadleri (2012 Yılı Defter Tasdik Hadleri) 2011 yılı ve önceki yıllarda vergi mükellefiyeti bulunan ve 2011 yı...
-
2012 KAPICI MAAŞ HESABI
-
Genel Sağlık Sigortası Tescil Bilgileri Sorgulama E-SGM ”Gelir testi yaptıranlar, TC kimlik numarası ve kimlik bilgilerini girerek adresinde...
-
Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi Verme Süresinin Tatil Gününe Rastlaması I- GİRİŞ Mülga 505 sayılı Sosyal Sigortalar Yasası’nın 9. maddesinde ...
-
Mahkeme kararına göre ödenen faiz, mahkeme harçları, vekalet ücreti ile diğer icra ve mahkeme masraflarının gider olarak indirim konusu yapı...
-
ibraname Örneği İbraname Örneği 29 Mayıs 2011 İ B R A N A M E İŞVERENİN : Adı Soyadı/Unvanı : Adresi : ...
-
İş Kanununda Eşi Doğum Yapan Erkek İşçiye İzin Verilmesi Unutulmuş Mu? Tabi ki, hayır, unutma diye bir şey yok! Hatırlar mısınız burada ya...
Categories
.edevlet.com
(1)
‘Gelir Testi’
(1)
‘intibak zammı’
(1)
"EŞ DURUMU"
(1)
"muhasebe"
(21)
"Pratik Bilgiler "pratik bilgiler
(1)
(Stopaj
(1)
01.01.2012 - 30.06.2012 Asgari Ücret
(1)
01.07.2012 - 31.12.2012 Asgari Ücret
(1)
12 Eylül mağdurları
(2)
15 yıldan az memuriyet
(1)
16 Yaşından Büyükler Asgari Ücret
(1)
16 yaşını doldurmuş işçiler
(1)
18 Yaş GSS
(1)
18 Yaş Üstü
(1)
2-B arazilerinin satış şartları
(1)
2009 askerlik borçlanması hesaplama
(1)
2011 enflasyon
(1)
2011 kapanış işlemleri
(6)
2011 Yılbaşı Milli Piyango
(1)
2012
(105)
2012 açılış işlemleri
(6)
2012 Amortisman Sınırı
(1)
2012 ASGARİ
(1)
2012 ASGARİ ÜCRET
(2)
2012 Avukatlık Ücret Tarifesi
(1)
2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI
(1)
2012 defter
(1)
2012 Defter tasdi
(1)
2012 Defter Tutma Hadleri
(1)
2012 DİĞER KAZANÇ
(1)
2012 Fatura Düzenleme Sınırları
(1)
2012 Geçici Vergi Oranları
(1)
2012 Gelir Vergisi
(1)
2012 gelir vergisi oranlar
(1)
2012 GELİR VERGİSİ ORANLARI
(1)
2012 Gelir vergisi tarifesi
(2)
2012 Hesap Pusulası
(1)
2012 KAPICI MAAŞ HESABI
(1)
2012 milli piyango sonuçları
(1)
2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi
(1)
2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri
(1)
2012 MTV
(1)
2012 Sakatlık indirimi
(1)
2012 SGK İDARİ PARA CEZALARI
(1)
2012 VERGİDEN MÜSTESNA YEMEK BEDELİ
(1)
2012 YEMEK BEDELİ
(1)
2012 Yemek İstisnası
(1)
2012 Yılbaşı Milli Piyango
(1)
2012 YILI
(66)
2012 yılı asgari ücret
(2)
2012 yılı asgari ücret tutarları
(2)
2012 yılı cenaze ödeneği
(1)
2012 YILI DEFTER TUTMA
(1)
2012 YILI DEFTER TUTMA HADLERİ
(3)
2012 yılı emzirme ödeneği
(1)
2012 Yılı gelir
(1)
2012 Yılı gelir vergisi
(1)
2012 Yılı gelir vergisi dilimleri
(1)
2012 yılı gelir vergisi oranları
(1)
2012 Yılı Sakatlık İndirimi
(1)
2012 yılı vergi
(1)
2012 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı
(1)
2012 Yili Asgari Geçim İndirimi Tablosu
(1)
2B Arazi
(1)
2B Arazileri
(2)
31.10.2011 tarih 292 nolu karar
(1)
3600 günle emeklilik
(1)
4 ülkede kıdem tazminatı fonu
(1)
4/b Sigortalılık Bildirimi
(1)
4857
(1)
4857 sayılı
(1)
5 lira fazla katılım payı
(1)
6111 Sayılı Kanun
(1)
65 YAŞ
(1)
65 YAŞ AYLIĞI
(1)
65 yaş ve özürlü maaşı hangi hallerde kesilir?
(2)
657 s.DMK’ya göre istihdam şekilleri
(1)
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU
(1)
663 sayılı KHK
(1)
666 kanun
(1)
666 sayılı
(1)
8.000 TL üzerindeki ödemeler
(1)
975 lira taban
(1)
Açık Hesaplarınızın Ne Kadarını Tahsil Edebileceğinizi Biliyormusunuz
(1)
AGİ
(2)
AGİ NEDİR?
(1)
aidatlarını ödememekte direnirken
(1)
AİLE HEKİMLİĞİ
(1)
Akaryakıt fişi
(1)
Akşam Metin Taş
(1)
Alacak ve Borç Notları
(1)
Alarm İzleme Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlik Belgesi
(1)
Ali TEZEL
(1)
almanya
(1)
Almanya'dan yurtdışı borçlanma
(1)
ALO 170
(1)
Amortisman
(1)
Amortisman Sınırı
(1)
Analık sürelerinin borçlanılması
(1)
Ankara bomba
(1)
ANONİM ŞİRKET
(1)
Anonim şirketler
(1)
Anonim şirketler neden ve nasıl hisse senedi bastırmalıdır
(1)
ANONİM ŞİRKETLERDE MENKUL KIYMETLER
(1)
APARTMAN GÖREVLİLERİ AGİ
(1)
ARAÇLARIN Trafikten Silinmesi
(1)
Aralık 2011 Vergi Takvimi
(1)
ASBİS
(1)
ASBİS Nedir
(1)
ASGARİ GEÇİM
(1)
ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ
(1)
ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 2012
(1)
asgari geçim ücreti
(1)
Asgari Ücret
(8)
Asgari ücret 701
(1)
Asgari Ücret Maliyeti
(1)
Asgari Ücret ve Yasal Kesintiler
(2)
Asgari ücret yeni yılda
(1)
ASKERİ İŞ MÜFETTİŞLİĞİ
(1)
askerlik
(2)
askerlik borçlanma formu
(1)
askerlik borçlanma hesaplama
(1)
askerlik borçlanma hesaplaması
(1)
askerlik borçlanma işlemi
(1)
Askerlik borçlanması
(3)
ASKERLİK KANUNU
(1)
atama
(2)
Avukat
(1)
Avukatlık
(1)
AVUKATLIK ASGARİ
(1)
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET
(1)
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ
(1)
Avukatlık Ücret
(1)
Avukatlık Ücret Tarifesi 2012 Belirlendi
(1)
Aylığa Hak Kazanma Koşulları
(1)
AYLIK VE YILLIK ENFLASYON
(1)
baglilik
(1)
Bağ
(1)
Bağ-Kur
(5)
bağ-kur dökümü
(1)
Bağ-Kur İntibak
(1)
Bağ-Kur Tevkifatı
(1)
Bağımsız Denetçi
(2)
bağımsız denetçiler
(1)
Bağımsız denetim
(2)
Bağımsız Denetleme
(1)
BağKur
(4)
bağkur dökümü
(1)
Bağkur hizmet dökümü
(1)
bağkurlu dökümü
(1)
Bahçe Tapusu Olanların Tarım SSK’lısı Olup Olamayacaklarının Açıklanması
(1)
bakanı
(1)
Bankalar
(1)
Basit usul
(1)
Başbakan Tayyip Erdoğan
(1)
BAYRAM TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASI
(1)
BDDK
(1)
bedelli
(2)
BEDELLİ ASKERLİK
(4)
bedelli askerlik işlemleri
(1)
Bedelli çalışmaları bayramdan sonra
(1)
Belediyeden kiralanan seyyar sergi yerleri için kira ödemeleri üzerinden tevkifat yapılmayacağı
(1)
belli para
(1)
BEŞ PUANLIK
(1)
beyanname
(100)
Bilirkişi
(1)
Bilirkişilerin
(1)
Bilirkişiye Başvuru
(1)
binek
(1)
Binek otomobilin alım ve satımında KDV oranı kaçtır ?
(1)
Binek otomobilin KDV’sini
(37)
Bir Kişi İle Kurulabilecek
(1)
Bireysel Emeklilik
(1)
Bireysel Emeklilik Sistemine Yapılan Ödemeler
(1)
BİRLEŞME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: I
(1)
borçlanma
(1)
Borçlanma Bedelleri
(1)
Borçlunun bütün eşyaları haczedilemez
(1)
Borçlunun haline uygun evi haczedilemez
(1)
BUGÜNKÜ YAZILAR
(5117)
bülent deniz
(1)
C Özel Güvenlik Yöneticisi Kimlik Kartı
(1)
Cenaze Ödeneği
(1)
Creditnote
(1)
Cumhuriyet tarihi rekoru
(1)
ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ
(1)
çalışma ve sosyal güvenlik
(1)
Çalışmayan
(1)
çek
(1)
çek yasası
(1)
çevre temizlik vergisi
(1)
Çeyiz Yardımı
(1)
Çocuklar sağlık hizmeti
(1)
daha az prim
(1)
Damga Vergisi
(1)
danışman
(1)
Dar Mükellefiyet
(1)
debitnote
(1)
defter
(2)
Defter Bilgi Girişi
(1)
defter Kapanış Tasdiği
(1)
Defter tasdi
(1)
Defter Tasdikinde Ek Süre
(1)
defter tutulma
(1)
Defter ve belgeleri depremde kaybolanlar
(1)
Değer Artış KazançI
(1)
Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi
(1)
değerleme oranı
(1)
Denetçi olabilme
(1)
Denetçilerin Atanması
(1)
Denetçinin seçilmesi
(1)
Denetim raporu
(1)
Denetimin
(1)
Deprem bağışları
(1)
Deprem bağışlarının vergi matrahından
(1)
Deprem bölgesinde primi 1 gün bile yatana emeklilik
(1)
Deprem sigortası
(1)
deprem vergisi
(1)
Depremzede işçinin ücreti İş-Kur'dan
(1)
Depremzedelere müjde
(1)
DERNEKLER
(1)
DERNEKLER YÖNETMELİ
(1)
dilekçe
(224)
DİLEKÇE ÖRNEĞİ
(2)
DİLEKÇE ÖRNEĞİ Veri Sorgulama
(1)
DİLEKÇE ÖRNEKLERİ
(12)
DİLEKÇEYE
(1)
Dizi
(1)
DOĞUM BORÇLANMASI
(5)
Doğum ücretsiz izni ve izinden dönüşte işe başlama hakkı
(1)
dönem sonu
(6)
DÖNEM SONU İŞLEMLERİ
(7)
Dul aylığı
(1)
DUYURULAR
(568)
e devlet
(1)
E-Defter
(1)
e-devlet
(1)
e-haciz
(1)
ebeyanname
(100)
ece üner
(2)
Ecrimisil
(1)
edefter
(1)
edefter.gov.tr
(1)
edevlet
(1)
EKONOMİ
(626)
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan
(1)
Elektronik Defter
(1)
Emekli
(11)
emekli aylığı
(1)
emekli aylığını yükseltmek
(1)
Emekli aylıkları haczedilemez
(1)
Emekli dernekleri
(1)
Emekli İkramiyesi
(1)
emekli intibak
(1)
Emekli Sandığı
(3)
Emekli Sandığı dökümü
(1)
Emeklilerin maaşı
(1)
Emeklilik
(1)
Emeklinin alım gücü
(1)
Emeklinin intibakı
(1)
EMEKLİNİN YILLIK İZNİ
(1)
Emekliye
(1)
Emekliye intibak
(1)
Emekliye müjde
(1)
Emekliye tazminat
(1)
Emekliye zam geliyor
(1)
emlak vergisi
(4)
Emlak Vergisi bildirimi
(1)
Emsal kira
(1)
EMZİRME ÖDENEĞİ
(2)
ENFLASYON
(1)
Enflasyon Hesaplama
(2)
Engelli bakım maaşına konulan hacize mahkeme 'dur' dedi
(1)
Engelli Sigortalıların
(1)
Engellilere İş Müjdesi
(1)
erken emekli
(1)
Eski memur
(1)
Esnaf Sicil Kaydı Bağ-Kur'lu
(1)
Esnek Zamanlı Çalışma
(1)
eş durumu nakli
(1)
eşi vefat etmiş
(1)
EŞİT DAVRANMAMA TAZMİNATI
(1)
Etiketler: 292 nolu hakem heyeti kararı
(1)
ev hanımına
(1)
Ev hanımlarının emekliliği
(1)
Evlenme Ödeneği
(1)
evlilik
(1)
FAİZ
(2)
Faktoring İşlemlerinin Muhasebe Kaydı
(1)
FARK ÜCRETİ
(1)
faruk çelik
(1)
FASON HİZMETLERDE KDV İADESİ
(1)
FASON TEKSTİL
(1)
FATURA
(2)
Fatura Düzenleme
(1)
Fatura Düzenleme Sınırları
(1)
Fatura Kullanımı
(1)
Faturada Ayrıca Teslim Adresine Yer Verilebilir mi?
(1)
FATURAYA SÜRESİNDE İTİRAZ
(1)
fazla çalışma
(1)
Fazla mesai
(1)
Fazla mesai nasıl ispatlanacak
(1)
FESHİ
(1)
fesihte geçerli neden
(1)
Fiili Hizmet Zammı
(1)
Finanasal
(1)
Finanasal Kiralama
(1)
Finanasal Kiralama Muhasebe Kayıtları
(1)
Finansal kiralama
(1)
FİRMADA KULLANILAN OTOMOBİLİN KAZA YAPMASI SONUCU SERVİS ŞİRKETİ TARAFINDAN KESİLEN FATURANIN SİGORTA ŞİRKETİNE YANSITILMASI MUHASEBE KAYDI
(3)
FON İSİMLERİ
(1)
Foreks İşlemi
(1)
FRANSIZ ÜRÜNLERİ
(1)
Gayri Maddi Haklar
(1)
GAZETECİ VE GEMİ ÇALIŞANLARINI
(1)
GAZETECİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLUR
(1)
Geçici iş göremezlik
(1)
Geçici iş göremezlik ödeneği
(2)
Geçici Vergi Oranları
(1)
Geçici Vergide Yanılma Payı
(1)
gelir
(302)
gelir testi
(3)
GELİR TESTİ NEDİR
(1)
Gelir Testi Süresi Uzatıldı
(1)
Gelir testine müracaat bildirimi
(1)
Gelir Uzman
(1)
Gelir ve Aylıklarda Zamanaşımı Sürelerinin Eski ve Yeni Kanunla Karşılaştırılması
(1)
Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması
(1)
gelir vergisi
(2)
Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 280)
(1)
GELİR VERGİSİ ORANLARI
(1)
gelir.gov.tr
(125)
gelirler
(4772)
gelirler.com
(192)
gelirler.gov.tr
(4349)
gelirlergov
(111)
gemlik hakem heyeti
(1)
gemlik tüketici sorunları ilçe hakem heyeti
(1)
genek sağlık başvuru
(1)
Genel Sağlık Sigortalıs
(1)
Genel Sağlık Sigortası
(2)
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
(4)
GEREKEN
(1)
GEREKLİ BİLGİLER
(5)
ggs
(3)
GİB
(3286)
gib.gov.tr
(31)
gider pusulası
(1)
Giriş Sınavı
(1)
Götürü Gider
(1)
GSS
(9)
GSS DİLEKÇE ÖRNEĞİ
(1)
gss Prim Tablosu
(1)
GSS Sağlık
(1)
GSS tescil bildirim
(1)
Gurbetçi ev hanımı
(1)
GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TARİFE-SINIFLANDIRMA KARARLARI) (SERİ NO: 13)
(1)
GÜNDEM
(4934)
HABER
(4470)
habertürk tv
(2)
haciz
(1)
Hafta Tatili Ücreti
(1)
HAFTALIK YAYIN
(28)
hakem heyeti kararları
(1)
HASTA SEVK FORMU
(1)
hastane
(1)
Hem kocadan hem de anne-babadan aylık bağlanır mı
(1)
hesap işletim ücreti iadesi
(1)
hesap işletim ücreti iadesinin kararı
(1)
hesap işletim ücretine itiraz
(1)
hesap işletim ücretleri
(1)
hesap işletim ücretleri iadesi
(1)
Hesap numaraları
(1)
hesapişletim ücretinin iadesi
(1)
hız sınırı
(2)
hibe kredi
(1)
HİLELİ İFLAS ETMEK
(1)
Hizmet Dökümü
(1)
Hizmet grubu
(1)
https://www.turkiye.gov.tr/
(1)
hukuk
(1)
Irak
(1)
iade
(1)
İbraname
(1)
ibraname Örneği
(2)
için
(1)
İdari Para Cezaları
(1)
İhaleli İşlerde Kıdem
(1)
İhbar İkramiyesi
(1)
İhracat
(2)
İHRACATTA GVK
(1)
İhtirazi Kayıtla Beyan
(1)
ikinci derece usulsüzlük
(1)
İkramiyenizi güncel
(1)
İktisap Tarihi
(1)
İlk Defa Sigortalı Olarak Çalışmaya Başlamadan Önce Malûliyeti Bulananların Emeklilikleri
(1)
indirilebilir
(1)
indirim
(1)
İndirimli Orana
(1)
İndirimli Orana Tabi Satışlar
(1)
internet sitesi
(1)
İNTERNET SİTESİ ZORUNLULUĞU
(1)
İntibak
(6)
İntibak 2013'e kaldı
(1)
İntibak Maaş
(1)
intibak yasası
(3)
İNTİBAK YASASI 2012'DE YASALAŞIYOR
(1)
intibak zammı
(1)
İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Metin Yeşil
(1)
isteğe bağlı sigorta
(1)
istifa
(1)
İstifa eden işçinin hakları
(1)
istifa evrakları
(1)
İSTİSNA TUTARLARI
(1)
İŞ
(1)
İŞ GÖREMEZLİK BELGESİ
(1)
İş göremezlik belgesi değişti
(1)
İş Kanunu Para Cezaları
(1)
iş kazası
(1)
iş koçu
(1)
İş Sözleşmeleri
(1)
iş sözleşmesi
(1)
İşçi
(1)
İŞÇİ 1 ay içinde dava açabilir
(1)
İŞÇİ ALACAK BELGESİ
(1)
işçi izin hakları
(1)
İŞÇİ VE ESNAFIN ÖLÜMÜNDE CENAZE ÖDENEĞİ VERİLME ESASLARI
(1)
İşçilerin İzinleri
(1)
İşçilerin İzinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler
(1)
işçilerinin
(1)
İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR
(1)
İŞÇİNİN HAFTA TATİLİ
(1)
İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ
(1)
İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER
(1)
İŞÇİNİN İŞVERENE ÇEKECEĞİ İHTAR ÖRNEĞİ
(1)
İşçinin sadakat borcu
(1)
İŞE İADE EDİLME
(1)
İŞKUR
(4)
İşlem Denetçiliği
(1)
İşlem denetçisi
(1)
işletim ücreti iadesi
(1)
İşsizlik
(1)
İşsizlik maaşı
(1)
İşsizlik ödeneği
(1)
İŞSİZLİK ÖDENEĞİ
(1)
İŞSİZLİK SİGORTASI
(1)
İşsizlik yardımları
(1)
İşte yerli otomobilin gerçek fiyatı
(1)
İşten Ayrıldığımda Ne Kadar Kıdem Tazminatı Alabilirim
(1)
İşten Ayrılırsam Emeklilik Şartlarım Değişir mi
(1)
İşveren
(2)
işveren fesih
(1)
İşveren işçiden senet alabilir mi?
(1)
İşverenlerimizin Ücret
(1)
İZİN
(1)
KABAHATLER KANUNU
(1)
Kaçak işçi
(1)
Kaçak işçi çalıştıranlar
(1)
Kaçakçılık suçu
(1)
Kadın ve erkeğin emekli olma yaşları farklı
(1)
KADINLARIN DOĞUM İZNİ
(1)
Kadrolulara bayram hediyesi
(1)
kamu
(1)
kanun
(950)
kapanış muhasebe kayıtları
(6)
karşılıklı edimler
(1)
KARŞILIKSIZ ÇEK
(1)
KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILIYOR
(1)
Kart aidatı
(1)
kartı
(1)
KASIM MALİ TAKVİMİ
(1)
katılım payı
(1)
Katma Değer Vergisi Oranları
(1)
Katsayı
(1)
Katsayı uygulaması
(1)
Katsayı uygulaması kalktı
(1)
kayıt
(3178)
KDV
(81)
KDV indirimi
(1)
kdv oranları
(1)
KDV TEVKİFATI
(1)
Kenar
(1)
Kendi adınıza kayıtlı iş yerinde
(1)
kendisine yöneltilen soruların cevaplarını internetten de yayınlayabilecek
(1)
KEY
(1)
kıdem tazminatı
(7)
Kıdem Tazminatı dikekçe
(1)
Kıdem Tazminatı Fonu
(4)
Kıdem Tazminatı Fonu 1 Ocak 2012
(1)
KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ
(1)
Kıdem ve ihbar tazminatı
(1)
Kız Çocuklarına GSS
(1)
Kız Çocuklarına GSS Zorunlu mu
(1)
Kimler denetçi olabilir
(1)
Kimler yeşil kart alabilecek
(1)
Kira Geliri
(1)
Kiralama Muhasebe
(1)
Kiralama Muhasebe Kayıtları
(1)
KKDF
(1)
Klip ve Reklam Filmlerinde Çalışan Oyuncu ve Set İşçilerinin Sosyal Güvenliği
(1)
Know-how
(1)
KOBİ TFRS
(1)
kobilere-250-bin-tl-geri-odemesiz-destek
(1)
Kollektif
(1)
KONFEKSİYON HİZMETLERİNDE KDV
(1)
Konsinye Satışlar
(1)
KONUT KİRA GEELİRLERİ İSTİSNA TUTARLARI
(1)
Kooperatif
(1)
KRAMİYEDE YENİ DÜZENLEME
(1)
kredi
(1)
kredi kartı
(2)
Kurumlar Vergisinden Müstesna Kazançlarda Kur Farkları ve Vade Farklarının Durumu
(1)
Leasing
(1)
limit
(2)
limited şirket sözleşme
(1)
Limited şirkette fesih
(1)
liste
(1)
lkesi
(1)
Lütfi Köksal
(1)
MAAŞINA HACİZ
(1)
Maden işçisinin emekliliği
(1)
MADENDE EMEKLİLİK KOŞULLARI
(2)
MADENDE EMEKLİLİK TABLOSU
(2)
MAHKEME KARARLARI
(304)
Mal bildirimi
(1)
Mali Tablolar
(1)
MALİ TAKVİM
(2)
MALİYE
(4655)
Maliye Bakanlığı
(2)
Malul
(1)
malul olanların emekliliği
(1)
Malulen emekli olmanın şartları
(1)
Malullük aylığı
(1)
Malullük aylığı kimlere bağlanır
(1)
Mavi Kart Nedir
(1)
MEB’deki memur
(1)
Mehmet Şimşek
(1)
memur
(7)
Memur Emeklisi Avukat
(1)
memur ikramiye
(1)
memur maaşı
(1)
Memur ve emekliye zam
(1)
memura zam
(1)
Memurlar
(2)
Memurlara emekli
(1)
MEMURLARA GREV HAKKI
(1)
Memurlara rotasyon
(1)
Memurların taban aylığı
(1)
Memurların Yenilenen Hastalık Raporu
(1)
Memurun 2012 maaş zammı belli oldu
(1)
Memurun Dul
(1)
Memurun Dul ve Yetim
(1)
Meslek Hastalığı
(1)
Mevsimlik iş
(2)
Mevsimlik iş sözleşmesinde kıdem tazminatı
(1)
Mevsimlik işçi
(1)
miili
(1)
milli
(1)
milli piyango çekilişi sonuçları
(1)
milli piyango sıralı tam liste 2012
(1)
Montaj ve Taşımacılık Faaliyetlerinde Götürü Gider Uygulaması
(1)
Motorlu Taşıtlar Vergisi
(1)
MTV
(1)
mu
(1)
MUHASEBE
(5542)
MUHASEBE kayıtları
(164)
MUHASEBE KAYITLARI
(50)
Muhasebe Standartları
(1)
muhasebe uygulaması
(1)
Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu
(1)
MUHASEBECI DEFTER BILGI
(1)
muhasebeci
(3178)
Mükellefler Ba Bs formlarında düzeltme yapabilirler mi? Düzeltme yapılması durumunda ceza uygulanır mı?
(4)
müstahsil
(1)
Müşteri Bildirim Formu
(1)
Müşteri Devir Teslim Formu
(1)
NDE ÖDENMESİ
(1)
NO: 44)
(1)
noter
(2)
noter ihtar Örneğl
(1)
Noterler MUHASEBE
(1)
Noterlerin SGDP
(1)
Nüfus cüzdanı
(1)
Nüsha
(1)
olur
(1)
Onarma
(1)
Organını kendi isteği
(1)
otomobil
(1)
Otomotiv Sanayii Derneği
(1)
Ödediği KDV
(1)
ÖDEME
(1)
ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE YARDIMLAR
(1)
ÖĞRENCİ YAPILAN YARDIMLAR
(1)
öğretmen
(2)
öğretmen adayı
(2)
öğretmen adayları
(1)
ÖĞRETMENLER
(1)
ölüm
(1)
ÖNEMLİ
(81)
Özel denetçi
(1)
ÖZEL HASTANE
(1)
Özel SMMM
(1)
Özel SMMM Sınav
(1)
Özel SMMM Sınav Programı
(1)
ÖZELGE
(1364)
Özelge nedir
(1)
ÖZELGELER
(240)
Özürlü Teşvik
(1)
Para kazanmanın yolu
(1)
park yasağı
(2)
PART-TİME
(1)
PART-TİME İŞ SÖZLEŞMESİ
(1)
PARTTİME iş sözleşmesi
(1)
Pasaport
(1)
piyango
(1)
Pratik Bilgiler
(1)
Prim
(2)
Prim borcu
(1)
PRİM KESİLECEK KAZANÇLAR
(1)
PRİME ESAS KAZANÇ
(1)
Prof. Abuzer Kendigelen
(1)
Prof. Dr Erdoğan Moroğlu
(1)
Prof. Dr. Şükrü Kızılot
(1)
Prof. Dr. Ünal Tekinalp
(1)
RESMİ GAZETE
(142)
RESMİ GAZETEDE BUGÜN
(1)
Resul KURT
(1)
S
(1)
Sağlık
(2)
Sağlık Bakanlığı
(1)
Sağlık Bakanlığını
(1)
Sağlık Bakanlığını Yeniden Yapılandırdık
(1)
sağlık hizmeti
(2)
Sağlık prim borcu
(1)
Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi
(1)
sağlık sigortası
(3)
sağlık yardımı
(1)
sağlıktan nasıl faydalanacak?
(1)
SAHTE BELGE DÜZENLEME
(1)
SAHTE fatura DÜZENLEME
(1)
Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların emekliliğe hak kazanma şartları
(1)
Sakatlık indirimi
(1)
Sebepsiz İŞTEN atılan
(1)
Sendikalar
(1)
serbest meslek
(1)
SERMAYE KOYMA BORCU
(1)
SERMAYE ŞİRKETLERİ
(1)
Sevki olmayan doktora gidemeyecek
(1)
Sezgin Özcan
(1)
sgdp
(3)
SGK
(5754)
SGK borcu
(1)
SGK gurbetçi
(1)
SGK HABER
(3115)
Sgk Hizmet
(1)
Sgk Hizmet Dökümü
(1)
SGK hizmetleri
(1)
SGK İdari Para Cezaları
(1)
SGK MAKALE
(440)
SGK para cezaları
(1)
SGK Primleri
(1)
sgk SMS HİZMETLERİ
(1)
sgk soru ve cevap
(1)
SGK Taksitlendirmelerinin ödeme süresi uzatılmıştır
(1)
Sigara
(1)
sigorta
(2)
Sigorta başlangıç tarihinde rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor
(1)
Sigorta Prim Desteği
(1)
sigorta primi
(1)
Sigortalılık öncesi doğum
(1)
SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILAN İŞÇİLERİN HAKLARI VE YAPILMASI GEREKENLER
(1)
Sinema
(1)
sirali
(1)
sirkete
(1)
smmm
(3178)
SMMM Defter Bilgi Girişi
(1)
SMMM'ler Defter Tasdik Şifrenizi Aldınız mı?
(2)
SMS HİZMETLERİ
(1)
SORU CEVAP
(28)
SOSYAL GÜVENLİK
(3181)
SOSYAL GÜVENLİK DESTEK
(1)
Sosyal Güvenlik Kurumu
(3)
Sosyal Güvenlik Uygulamalarında İdari Para Cezaları
(1)
Sosyal Sigortalar
(1)
söylüyor
(1)
Sözleşme
(1)
Sözleşmeli öğretmenlere tanınan yeni özlük hakları
(1)
sözleşmenin konusu
(1)
SÖZLEŞMESİNİN
(1)
SPAS
(1)
spas sorgulama
(1)
ssk
(4665)
SSK
(1)
SSK’lı normal işe girmeden evvel kaza geçirenler malülen emekli olamazlar
(1)
STAJYER MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ
(1)
Suret
(1)
Sürekli iş göremezlik
(1)
Süresi Uzatıldı
(1)
Şehit çocukları
(1)
şirket
(2)
şirketler
(1)
ŞÜKRÜ KIZILOT
(2)
T.C. taşınmaz numarası
(1)
taban aylığı
(1)
Taksi
(1)
Taksiciler
(1)
Taksiciler sigorta
(1)
talep ve taahhüt formu
(1)
tam
(2)
Tapu
(2)
Tapu Sicili Tüzüğü
(1)
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
(1)
TAPU YASASI
(1)
Tapunuz kaybolursa
(2)
tarafları bağlayıcı nitelik.
(1)
Tarhiyat Öncesi
(1)
Tarhiyat Öncesi Uzlaşma
(1)
tarife
(1)
tarifesi
(1)
TARİFESİ 2012
(1)
Tarihi Eser Niteliğindeki Özel Binaların Yıkılarak Yeniden İnşaasında Asgari İşçilik Uygulaması
(1)
Tarla
(1)
Taşeron
(1)
TAŞERON İŞÇİLERİ
(1)
TCDD
(1)
TEBLİĞ
(683)
TEBLİĞ 281
(1)
Tedavi İçin Yurtdışına Gönderilme
(1)
Telekom
(2)
tepliğ
(3894)
tersini
(1)
teşvik
(1)
Tevkifat
(1)
TEVKİFAT (muhasebe kayıtları
(1)
Tevkifat Uygulaması
(1)
Ticaret Kanunu
(1)
Ticaret Unvanı için Dava Şartları
(1)
Trafik cezaları
(1)
Trafik cezaları artıyor
(1)
trafik cezası
(2)
TTK
(4352)
ttk Tutulması zorunlu ticari defterler
(1)
turkiye
(3)
tutulabilecek defterler
(1)
Tutulması zorunlu ticari defterler
(1)
TÜFE
(1)
TÜİK
(1)
Tüketici mahkemesi
(1)
Türev ürünler
(1)
Türk Telekom
(2)
türk ticaret kanunu
(2)
Türkiye İstatistik Kurumu
(1)
türkiye iş kurumu
(1)
TÜRMOB
(1)
UFRS
(27)
ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASINA UĞRAYAN ÇALIŞANIN BİLDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAKTIR?
(1)
Uluslararası Karayolu Taşımacılığında KDV İadesi
(1)
UMSK
(1)
UYGULAMASI
(1)
Uzaktan çalışma
(1)
Uzlaşma talebi
(1)
Uzlaşma talep süresi
(1)
ücret
(1)
ücret dışı gelirler
(2)
Ücret Garanti Fonu
(1)
Ücret Gelirleri
(2)
Ücret haczi
(1)
ÜCRETİNDE
(1)
Ücretlerin Vergilendirilmesi
(1)
ÜFE
(1)
VAN
(1)
Varlık kiralama şirketleri nedir
(1)
VEDAT İLKİ
(1)
Veraset Belgesi
(1)
vergi
(1692)
VERGİ İNCELEMELERİ
(1)
vergi oranı
(1)
vergi oranları
(1)
Vergi Tarifesi
(1)
VERGİDEN İSTİSNA YEMEK BEDELİ
(1)
Vergileme
(1)
Verileri Nelerdir
(2)
vize süresi
(1)
vuk
(4569)
VUK 410
(1)
Web Sitesi
(1)
www.edefter.gov.tr
(3)
www.sgk.gov.tr
(1)
X RESMİ GAZETEDE BUGÜN
(29)
Yabancı
(1)
Yabancı çalışanlar
(1)
Yabancı GSS
(1)
yabancı hekim
(1)
Yabancı Sermayeli Şirket Kurulumu İzne Tabi Midir?
(1)
YABANCI UYRUKLULARIN SİGORTALILIK İŞLEMLERİ
(1)
Yabancıların çalışma izin kriterleri
(1)
YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
(1)
Yapı Denetim
(1)
Yapı denetimi hizmet sözleşmeleri
(1)
yapı kredi bankası hesap işletim ücreti
(1)
yapı kredi bankası işletim ücretinin iadesi
(1)
yapı kredi hesap işletim ücreti
(1)
YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ
(1)
yardıma muhtaç kadınlara
(1)
Yasal Defterler
(2)
YAŞLILARA SİGORTA
(1)
Yaşlıya sigortalı bakım
(1)
yaştan emeklilik
(1)
Yazılar
(1)
YAZILAR
(358)
Yeni Sayıştay Kanunu Neleri Beraberinde Getirdi
(1)
yeni Ticaret Kanunu
(1)
Yeni TTK
(3110)
Yeni TTK'da Şirketler Kendi Hisselerini Edinebilecek
(1)
Yeni TTK'da Uluslararası Muhasebe Standartları
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU
(9)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE MALİ MÜŞAVİRLİK RUHSATINA
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA LİMİTED ŞİRKETLER
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA SÜRELER
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNU
(1)
Yeniçarşım
(1)
YERLİ OTOMOBİL
(1)
yeşil
(1)
Yeşil kart
(9)
Yeşil kart kalkmıyor
(1)
YEŞİL KARTIN DEVİR İŞLEMLERİ
(1)
Yılbaşından itibaren Yeşil Kart sistemi kalkıyor
(1)
Yıllar İtibari İle Asgari Ücretler
(2)
Yıllarında Çalıştığı İçin Aylıkları Kesilen Gurbetçi Emeklilere Müjde
(1)
YILLIK
(1)
Yine Kanun Tasarısında Denetçi olamayacaklar
(1)
yonetim-kurulunun
(1)
yurt dışı
(1)
yurt dışı Borçlanm
(1)
YURT DIŞINA GÖTÜRÜLEN TÜRK İŞÇİLERİ
(1)
Yurt Dışında İnşaat
(1)
yurtdışı borçlanması
(1)
Yurtdışı borçlanmasında emekli aylığı
(1)
YURTDIŞINDA
(1)
YURTDIŞINDAN OLAN ALACAKLAR
(1)
Zayi Olan Mallar
(1)
Zorunlu Deprem Sigortası
(1)
Zorunlu Sağlık
(2)