Emekli Aylıklarına Vergi ve Diğer Borçlar Nedeniyle Haciz Uygulamasında Yapılması Gerekenler
I- GİRİŞ
“Borç yiğidin kamçısıdır” düsturunun ülkemizde revaç bulan bir ilke olması, yakın geçmişte bankalarca bolca ve ısrarla dağıtılan kredi kartlarının karasında kullanılmaması çok sayıda borçlu vatandaş ortaya çıkmasına neden olmuş bulunmaktadır. Bu borçlar ödenemeyince de kaçınılmaz olarak haciz işlemi gündeme gelmekte ve sıkıntı daha da büyümektedir. İşte bu haciz olaylarında önce yasa koyucu ve sonra da yargı erki emekli aylıklarını tabiri caizse “Bıçağın dayandığı kemik” olarak kabulünü öngörmüşler, korumaya almışlardır. Hakikaten de uygulanan emekli aylığı bağlama sistemi nedeniyle reel olarak azalma eğilimindeki emekli aylıkları yahut gelirler çalışma yaşamının dışında kalmış emeklilerin asgari ihtiyaçları için dahi tatmin edici seviyenin maalesef uzağında uzak bulunmaktadır. Bu koruma İcra dairelerinin önünü kesmekle birlikte vergi daireleri de zaman zaman “Ya tutarsa hesabıyla” hukuksuz haciz uygulaması yapabilmektedir. Yazımızın konusu işte emekli aylıklarına ilişkin haciz uygulaması ile bu konudaki hakların hatırlatılmasıdır. www.ozdogrular.com
II- EMEKLİ AYLIKLARINA HACZİN HUKUKİ DURUMU
Hemen belirtelim ki 5510 sayılı Kanun([1]) gereğince SGK’ca bağlanan gelir, aylık ve ödeneklerin; SGK’nın aynı Kanun’un 88. maddesine göre takibi gereken kendi her türlü prim, işsizlik sigortası primi yersiz ödemeden doğan alacakları gibi diğer alacakları ile nafaka borçları dışında haczedilmesi mümkün bulunmamaktadır.
5510 sayılı Kanun’a kapsamında bağlanan ve haczi yasaklanan gelir, aylık ve ödeneklerin haczedilmesine ilişkin taleplerin, borçlunun muvafakatinin bulunmaması halinde, icra müdürü tarafından ta baştan reddedilmesi gerekmektedir.
Yukarıda da belirttiğimiz üzere 5510 sayılı Kanun’un 93. maddesi aynı Kanun kapsamında bağlanmış emekli aylığı, gelir ve ödeneklerin SGK’nın tahsili gereken kendi prim v.b. alacakları ile nafaka borçları dışında haczedilmesine engel olduğu için, borçlunun muvafakati olmaksızın haczi yasaklanmasına karşın 5434 sayılı Kanun kapsamında aylık alan eski Emekli Sandığı iştirakçilerinin aylıkları ise bu Kanun’da emekli aylıklarının haczine ilişkin bir engel olmadığı gerekçesiyle haczedilebilmekteydi.
Hakikaten de 5434 sayılı T.C.Emekli Sandığı Kanunu’nda([2]) emekli aylıklarının haczini engelleyici bir hüküm bulunmamakla birlikte bir de 5510 sayılı Kanun’da 5434 sayılı Kanun kapsamında bağlanan aylıklar birçok bakımdan ayrı tutulmaktaydı. Nitekim 5510 sayılı Kanun’un Ekim 2008 ayından önce Emekli Sandığı emeklisi veya yine Ekim 2008 öncesi iştirakçi Ekim 2008’den sonra 4/c sigortalılığından emekli olmuş olanlar için düzenlenen geçici 4. maddesinde “Bu madde kapsamına girenlerin aylıklarının bağlanması, artırılması, azaltılması, kesilmesi, yeniden bağlanması, toptan ödemeleri, ilgi devamı, ihya ve borçlanmaları, diğer ödemeler ve yardımlar ile emeklilik ikramiyeleri hakkında bu Kanunla yürürlükten kaldırılan hükümleri de dâhil 5434 sayılı Kanun hükümlerine göre işlem yapılır ve bu maddenin uygulanmasında mülga 2829 sayılı Kanun hükümleri ayrıca dikkate alınır (…) Bu Kanun’da aksine bir hüküm bulunmadığı takdirde; iştirakçi iken, bu Kanun’un yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla bu Kanun’un 4. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamına alınanlar, bu Kanun’un yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmış olup bu Kanun’un 4. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi olarak yeniden çalışmaya başlayanlar ile bunların dul ve yetimleri hakkında bu Kanunla yürürlükten kaldırılan hükümleri de dâhil 5434 sayılı Kanun hükümlerine göre işlem yapılır.” denilmekteydi. www.ozdogrular.com
Bu durumda Emekli Sandığı emekli aylıkları 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu’nun([3]) “Maaşlar, tahsisat ve her nevi ücretler, intifa hakları ve hâsılatı, ilama müstenit olmayan nafakalar, tekaüt maaşları, sigortalar veya tekaüt sandıkları tarafından tahsis edilen iratlar, borçlu ve ailesinin geçinmeleri için icra memurunca lüzumlu olarak takdir edilen miktar tenzil edildikten sonra haczolunabilir. Ancak haczolunacak miktar bunların dörtte birinden az olamaz. Birden fazla haciz var ise sıraya konur. Sırada önde olan haczin kesintisi bitmedikçe sonraki haciz için kesintiye geçilemez.” hükmünü amir 83. maddesi etkisinde kalarak kısmen haczi caiz kılınmış oluyordu.
Oysa bu Kanun’a nazaran özel kanun niteliğindeki 5510 sayılı Kanun’un 93. maddesindeki yasaklayıcı hüküm emekli maaşlarının haczini SSK, Bağ-Kur ve özel banka emekli aylıkları ile sınırlı olarak engellemekteydi. Zira 5510 sayılı Kanun’dan önce SSK sigortalıları ile özel banka ve sigorta sandıkları iştirakçilerine uygulanan 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu[4] ile bağımsız çalışanlara uygulanan 1479 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu([5])’da emekli aylıklarına haczi yasaklayıcı hüküm içermekte idiler.
Gelinen noktada icra müdürlükleri de bir emekli aylığı haczi söz konusu olduğunda “SSK mı Bağ-Kur mu Emekli Sandığı mı” ya da yeni adıyla “4/a mı 4/b mi 4/c mi” sorusunu sormakta, T.C. Emekli Sandığı aylığı yahut 4/c sigortalılığı aylığı ise muvafakat aranmaksızın haczi gerçekleştirmeye girişmektedirler.
Bu durumda bağlanmasına kaynak teşkil eden kanunun farklı olması nedeniyle diğer emekli aylıklarından farklı olarak kısmen haczi caiz görülen emekli memur aylıklarına özgü bu sıkıntı yargıya intikal etmiş ve yargı erki bu konuyu olması gereken mecraya yöneltmiş bulunmaktadır.
Halk Bankası’nın çalışanların maaşlarına haciz konabilirken emekli aylıklarına haciz konmasında 5510 sayılı Kanun’un 93. maddesindeki “Gelir, aylık ve ödenekler; 88. maddeye göre takip ve tahsili gereken alacaklar ile nafaka borçları dışında haczedilemez. Bu fıkraya göre haczi yasaklanan gelir, aylık ve ödeneklerin haczedilmesine ilişkin talepler, borçlunun muvafakati bulunmaması halinde, icra müdürü tarafından reddedilir” biçimindeki yasaklayıcı hükümlerinin iptali amacıyla açtığı bir davada mahkeme konuyu Anayasa Mahkemesi ‘ne iletmiş ve Yüksek Mahkeme 2009/19 Esas ve 2011/4 Karar sayılı kararı’nda([6]) bahse konu cümlelerde vurgulanan haciz yasağının Anayasa’ya aykırı olmadığına çalışan maaşıyla emekli maaşının bir tutulamayacağına karar vermiştir.
Yargıya intikal eden Emekli Sandığı emekli aylığının haczi olayında ise Yargıtay “5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu`nun Geçici 1, 2, 4. maddelerine göre, 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu`na tabi olanların bu Kanun’un 4. maddesinin birinci fıkrasının a, b, c bentleri kapsamında sigortalı olarak kabul edileceğinin belirtildiği dikkate alındığında, Emekli Sandığı’ndan emekli maaşı alanlara da, 5510 Sayılı Yasanın maaşın haczedilemeyeceğine ilişkin 93. madde hükmünün uygulanması gerekir. Bu durumda yukarıda belirtilen yasa maddesi uyarınca gelir, aylık ve ödenekler borçlunun muvafakati bulunmadıkça nafaka dışında haczedilemez” hükmünü verdiği kararı[7] ile aynı istikametteki diğer kararlarında([8]) da 5510 sayılı Kanun’daki emekli aylıklarına haczi engelleyici nitelikteki hükmü teşmil ederek 5434 sayılı Kanun kapsamında alınan emekli memur aylıklarını da kapsayacak biçimde genişletmiş bulunmaktadır.
Bu kararla artık T.C.Emekli Sandığı emeklileri ile Ekim 2008 ayından önce memuriyete girerek bilahare 4/c sigortalılığından emekli olacakların emekli aylıkları hakkında da muvafakat aranmaksızın haciz uygulanması durumunda yargı yoluna başvuranların bu haczi engelleme imkânları ortaya çıkabilecektir. www.ozdogrular.com
Elbette bu içtihadın yürütme organları tarafından uygulanması amacıyla bir prosedürün işletilmesi gerekmektedir. Yani 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu kapsamında bağlanmış emekli aylıklarına haciz uygulamasına önce icra dairesi nezdinde itiraz etmek, olumsuz cevap alınması halinde ise söz konusu haczin kaldırılması amacıyla Asliye Hukuk Mahkemelerine müracaat etmek gerekecektir.
İtiraz yahut şikâyette geç kalmamak da birey yararına bir tutum olmaktadır. Zira icra dairesi aracılığıyla yapılan hacizlerde şikâyet tarihinden önceki kesintileri de almak mümkün ise de salt kesintiyi durdurmak önceden kesilmiş tüm tutarı almaya yetmemektedir. Nitekim Yüksek Mahkeme’nin “İcra mahkemesi, maaş üzerindeki haczin kaldırılmasına ve şikâyetten önce yapılan kesintilerin de iadesine karar vermiştir. Haczedilmezlik şikâyetinden önceki kesintiler genel mahkemede açılacak istirdat davası ile geri istenebilir. Yapılan kesintilerin iadesi yönündeki karar isabetsizdir” biçimindeki kararından[9] da görüleceği üzere yeniden yargı yoluna başvurmak icap etmektedir. www.ozdogrular.com
III- VERGİ BORÇLARI NEDENİYLE EMEKLİ AYLIĞI HACZİ UYGULAMASI
Emekli maaşlarına haciz uygulamasında sıkıntı doğuran bir başka husus da vergi borçları nedeniyle vergi dairelerinin e-haciz koymasıdır. 2004 sayılı Kanun ve 5510 sayılı Kanun birlikte incelendiğinde icra daireleri dışında uygulanan bu tür haczin de yasal mesnedi bulunmadığı ortaya çıkmaktadır. Zira vergi borçlarını ne SGK’nın alacakları sınıfında ne de nafaka sınıfında saymak kabil bulunmamaktadır. Nitekim e-haciz uygulayan vergi idaresine maaş alınan banka ve hesap numarasının da belirtilmiş olduğu bir dilekçe ile bizzat veya vekil sıfatıyla itiraz edilmesi halinde bankaca konulan bloke kaldırılmaktadır. www.ozdogrular.com
Vergi Dairesinin elektronik haciz uygulayarak kestiği maaşları geri almada bir zaman aşımı süresi de bulunmamaktadır. Sözgelimi 1 yıl boyunca uygulanan haciz yoluyla kesilen bu paralara 1 yıl sonra da itiraz mümkün bulunmakta ve hatta talep halinde 1 yılda haczedilen miktar da toptan geri alınabilmektedir.
Vergi Dairesi aracılığıyla haciz işlemine ilişkin ihtilafların çözüm mercii İcra daireleri ve icra mahkemeleri değil, vergi mahkemeleri olmaktadır. Kaldı ki bu tür haczi uygulayan da icra daireleri olmamaktadır. Nitekim Yargıtay da “Borçlunun emekli maaşının haczedilemeyeceği şikâyeti ile icra mahkemesine başvurduğu, mahkemece 5510 sayılı Yasa’nın 93. maddesi gereğince vergi dairesince emekli maaşına konulan haczin kaldırılmasına karar verildiği görülmektedir. Somut olayda, icra ve iflas dairesince yapılan bir işlemin bulunmadığı, borçlunun emekli maaşı üzerine Kozan Vergi Dairesince haciz konulduğu anlaşılmaktadır. Vergi Dairesince konulan haciz idari nitelikte olup, anlaşmazlığın çözümü vergi mahkemelerinin görevine gireceğinden şikâyetin yargı yolu nedeniyle reddine karar verilmesi gerekirken, mahkemece işin esasının incelenerek şikâyetin kabulüne karar verilmesi isabetsizdir.”([10]) hükmünü verdiği güncel bir kararında da bu hususa işaret etmektedir. www.ozdogrular.com
IV- SONUÇ
İster SSK ister Bağ-Kur ve isterse 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu kapsamında bağlanmış memur emekli aylığı olsun, söz konusu aylık ister 1 Ekim 2008’den önce ister 1 Ekim 2008 tarihinden sonra bağlanmış olsun emekli aylıklarına muvafakatsiz haciz uygulanması caiz bulunmamaktadır. 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu kapsamında bağlanmış emekli aylıklarına haciz uygulamasının kaldırılması isteniyorsa önce icra dairesi nezdinde itiraz etmek, olumsuz cevap sonrasında da Asliye Hukuk Mahkemelerine müracaat etmek gerekmektedir. Vergi borcu nedeniyle konmuş hacizlerde de bu defa önce vergi dairesi nezdinde itiraz etmeli ve yine olumsuz cevap halinde bu defa kaldırılması amacıyla Vergi Mahkemelerine müracaat etmek gerekmektedir.
Şevket TEZEL*
E-Yaklaşım
http://www.ozdogrular.com/content/view/20266/
5 Ekim 2012 Cuma
Blog Arşivi
-
▼
2012
(4797)
-
▼
Ekim
(143)
- 6111 SAYILI KANUN GEREĞİNCE YENİDEN YAPILANDIRILAN...
- Telafi Çalışmasına İlişkin Ücret Ödemesi
- EKİM AYI ÇALIŞANLARA ÇİFTTE BAYRAM YAŞATTI / Vedat...
- ŞİRKETLERDE YAPI DEĞİŞİKLİĞİ VE AYNİ SERMAYE KONUL...
- Yeni TTK’ ya Göre Tasdiki Ve Tutulması Zorunlu Ola...
- Kayıtlı sermaye sistemine geçtiniz mi?
- Yurtdışı borçlanma hakkının tarihi / Celal Kapan
- Asgari Ücret ve Emekli Maaşları Artışı 2013 Yılı İ...
- EMEKLİLİK ZAMANINIZI KENDİNİZ HESAPLAYIN-5- / Ali ...
- Sözleşmenin işçi tarafından feshi / Engin MALAY
- Emeklilik Hayal Mi Oluyor! / Özgür ERDURSUN
- İşsizlik ödeneği alınan günler ödenir mi? / Lütfi ...
- SGK, alacaklarını "e-haciz"leyecek
- Gelir Vergisi Sirküleri / 85
- Vergicilere yeni TTK notları (1) /RECEP BIYIK
- ‘İşveren işten çıkartıyor ancak ben ayrılmak istem...
- ULUSAL BAYRAM VE DİNİ BAYRAMLARDA ÇALIŞANLARA FAZL...
- Belgelerin saklanması-1
- 50 Ve Daha Üzeri Personel İstihdam Eden İşverenler...
- TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ OLANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİNE BAKIŞ
- Hangi şirket avantajlı, anonim mi limited mi?
- Yönetim Kurulu Üyeleri Görevden Alınabilir Mi? / E...
- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İdari Para Cezalarınd...
- Yurtdışı alışverişlerinde vergi iadesi
- SGK’dan alınan ödenek, gelir ve emekli aylıkları h...
- YENİ TİCARET KANUNUNA GÖRE ŞİRKETLERİN GÜMRÜK VE T...
- Eylül/2012 Dönemi Katma Değer Vergisi Beyannameler...
- KDV iadesi eziyeti bitmedi bitmeyecek
- 2012/Eylül Dönemine İlişkin Ba ve Bs Bildirim Form...
- Yeni TTK'da Anonim şirketlerin pay sahiplerinin ko...
- KADEMELİ EMEKLİLİĞİN KATMERLİSİ GETİRİLMEK İSTENİY...
- Emeklilik nedeniyle işten ayrılan işçiler ihbar ta...
- Emeklilik yaşı 53’e çıkma kararı Başbakan’da/ Ali ...
- Şirketler büyüdükçe yükümlülükleri artıyor / RESUL...
- TTK’De Haksız Rekabet
- Yeni TTK'nın sermaye artırımına ilişkin usullerine...
- 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Sirküleri /25
- ‘Teşvik’te Hata Olmaz! / Yahya Arıkan
- Günlük Çalışmanın Başlama ve Bitiş Saatleri
- İNSAN KAYNAKLARI MÜDÜRLERİ DİKKAT EDİN SGK BORÇLAR...
- Bildirim süresine uymazsanız işveren tazminat tale...
- Ara Dinlenmesi ve Süresi Konusundaki Tartışmalı Hu...
- SİGORTALILIK SÜRESİ NEDİR?
- KAMU TAŞINMAZLARININ YATIRIMLARA TAHSİSİNE İLİŞKİN...
- Kıdem tazminatında değişiklik!
- 6102 Sayılı TTK Ve 213 Sayılı VUK Hükümleri Çerçev...
- Kamuya Yararlı Derneklere Vergi Kanunlarında Sağla...
- İşveren Uygulama Tebliği'ne göre Kısmen Prime Tabi...
- Süreksiz İşlerde Çalışan İşçilerin Yıllık Ücretli ...
- 04.10.2000 Öncesindeki Hangi Vergi Kaydı Sürelerin...
- SİGORTALILARA BİR ACI HABER ANAYASA MAHKEMESİNDEN ...
- Anonim şirket kurmanın dayanılmaz cazibesi!
- Yeni Türk Ticaret Kanunu’na Göre Anonim ve Limited...
- TTK ve Vergi Kanunları Açısından Avans Kâr Dağıtımı
- Takvim yılı aşıldıktan sonra gelen faturada yer al...
- ANAYASA MAHKEMESİ KARARI
- ANAYASA MAHKEMESİ KARARI
- Doğum borçlanması ve avantajı / Lütfi Köksal
- 6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu Getirdi...
- Takdir Komisyonları Vergi inceleme Elemanlarının Ü...
- KKDF uygulamasında para transferine ve zamanaşımın...
- Kıdem Tazminatı Alabilir Yazısı Kıdem Tazminatı Al...
- İndirimli oranlı KDV’de iade işlemleri / Veysi Seviğ
- Tamamlayıcı sigorta başlarsa Bütün özel hastaneler...
- SSK,BAĞKUR VE EMEKLİ SANDIĞI SÜRELERİNİN BİRLEŞTİR...
- Tek kişilik limited şirketlere dışarıdan müdür ata...
- Maliye Görüş Değiştirdi, Limited Şirket Hisse Devi...
- Finansal kiralamada haklar / Engin MALAY
- İşveren ve işçi arasında düzenlenecek ibranamelerd...
- İhracat Tarihinin DİİB Tarihinden Sonra Olması Hali
- ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 25)
- Bireysel Emeklilikten Ayrılanların Vergi İadesi Al...
- Yeni Yasaya Göre İş Güvenliği Uzmanları Hangi Şart...
- Emeklilik nedeniyle işten ayrılan işçinin ihbar ta...
- ‘Zengine Ek Vergi’ / ‘Yeni Stratejiler’ ‘Asgari üc...
- İşçinizi Devamsızlık Nedeniyle İşten Çıkardıysanız...
- İç kaynaklardan sermaye artırımı nasıl yapılacaktır?
- Part-time çalışanlar eksik günleri 30’a tamamlayab...
- İş Güvenliği Uzmanları İle Kısmi Süreli Sözleşme Y...
- Muhasebeye Geç İntikal Eden Alış Veya Satış Fatura...
- Yıllık iznin hesabında deneme süresi de dikkate al...
- İhbar tazminatının vergilendirilmesi / İBRAHİM IŞIKLI
- FAZLA ÇALIŞMA/FAZLA SÜRELERLE ÇALIŞMADA GÜN MÜ YAD...
- 'Büyük Kaza Önleme Belgesi' Hazırlamayan İşverene ...
- YEMEK PARASI, ÇOCUK PARASI VE AİLE YARDIMINDA SGK ...
- Ticari Mal Ve Mamullerin Değerlemesinde Özellik Ar...
- 6322 AATUHK İle Bazı Kanunlarda Yapılan Önemli Değ...
- Bağımsız Denetim Ve Denetçilik Doğmadan Öldürülece...
- Yeni Türk Ticaret Kanunu Uyarınca Anonim Şirketler...
- İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNE DEVLET TARAFI...
- Vergi uygulamalarıyla ilgili olarak son dönemde ve...
- Maaşı düşürmemek için günü düşürmek Kıdem Tazminat...
- Sermayeye eklenmesi gereken fonlar varken nakdi se...
- Reklam harcamaları marka yatırımı olarak aktifleşt...
- Yeni TTK’ya Göre Kâr Payı Avansı Dağıtımı
- Yeni TTK'da Anonim Şirketlerin Avantajları
- TMS Terminolojisi
- Kamuda çalışma saatleri değişiyor
- İşe gelmeyen tazminat ödeyecek / Arif Temir
- Çeyiz yardımını kimler alabilir / Özgür ERDURSUN
-
▼
Ekim
(143)
BU HAFTA EN ÇOK OKUNANLAR
-
Los Angeles, California – November 25, 2024 – Reynold Aquino, a renowned authority in water treatment and a prolific writer on water purifi...
-
Ülkemizde esnaf ve tacir ayırımı hususunda zaman zaman sıkıntılar yaşanmaktadır. Oysa, 5362 sayılı “Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları...
-
Yerinizi Ayırtın 0216 606 40 93 Fesih Süreçlerinin ÇSGB/SGK/Mahkeme Kriterlerine Göre Yönetilmesi, İşe İade, Bordrolama ve SGK Bil...
-
AKTİFE KAYITLI TAŞINMAZLARIN SATIŞININ KURUMLAR VERGİSİ VE KATMA DEĞER VERGİSİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ I- GİRİŞ Son yıllarda bazı firmal...
-
Yerinizi Ayırtın 0216 606 40 93 İş Hukuku ve İş Sözleşmelerinde Fesih Uygulamaları Haklı, Haksız, Geçersiz ve Usulsüz Fesih Süreç...
-
Gider Yansıtması ve KDV Malum olduğu üzere, Türkiye'de yapılan ticari, sınai, zirai ve serbest meslek faaliyeti çerçevesinde yapılan ...
-
http://33k9.com/sell-junk-automobiles-orlando-we-pay-money-for-outdated-use...
-
Mali Mühür Geliyor! Kullanım Alanları MM ESHS sistemi tarafından üretilen sertifikalar, tüzel kişiler ile kurum, kuruluş ve işletmeler tar...
-
Firmalar genellikle şehirlerarası yollara, şehir girişlerine, hava alanı yakınlarına veya şehir içinde binaların üstlerine veya uygun olan ...
-
Dış Ticaret Sermaye Şirketi Nedir? Sektörel Dış Ticaret Şirketi? Arasındaki Farklar Nelerdir? Soru: Dış Ticaret Sermaye Şirketi v...
EN ÇOK OKUNANANLAR
-
2012 1. ve 2. Dönem Asgari Ücret Maliyeti 4857 sayılı Kanununun 39. maddesine göre; iş sözleşmesi ile çalışan ve 4857 sayılı Kanunun kapsam...
-
2012 Yılı Sınıf Değiştirme Hadleri (2012 Yılı Defter Tasdik Hadleri) 2011 yılı ve önceki yıllarda vergi mükellefiyeti bulunan ve 2011 yı...
-
2012 KAPICI MAAŞ HESABI
-
Genel Sağlık Sigortası Tescil Bilgileri Sorgulama E-SGM ”Gelir testi yaptıranlar, TC kimlik numarası ve kimlik bilgilerini girerek adresinde...
-
Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi Verme Süresinin Tatil Gününe Rastlaması I- GİRİŞ Mülga 505 sayılı Sosyal Sigortalar Yasası’nın 9. maddesinde ...
-
Mahkeme kararına göre ödenen faiz, mahkeme harçları, vekalet ücreti ile diğer icra ve mahkeme masraflarının gider olarak indirim konusu yapı...
-
ibraname Örneği İbraname Örneği 29 Mayıs 2011 İ B R A N A M E İŞVERENİN : Adı Soyadı/Unvanı : Adresi : ...
-
İş Kanununda Eşi Doğum Yapan Erkek İşçiye İzin Verilmesi Unutulmuş Mu? Tabi ki, hayır, unutma diye bir şey yok! Hatırlar mısınız burada ya...
Categories
.edevlet.com
(1)
‘Gelir Testi’
(1)
‘intibak zammı’
(1)
"EŞ DURUMU"
(1)
"muhasebe"
(21)
"Pratik Bilgiler "pratik bilgiler
(1)
(Stopaj
(1)
01.01.2012 - 30.06.2012 Asgari Ücret
(1)
01.07.2012 - 31.12.2012 Asgari Ücret
(1)
12 Eylül mağdurları
(2)
15 yıldan az memuriyet
(1)
16 Yaşından Büyükler Asgari Ücret
(1)
16 yaşını doldurmuş işçiler
(1)
18 Yaş GSS
(1)
18 Yaş Üstü
(1)
2-B arazilerinin satış şartları
(1)
2009 askerlik borçlanması hesaplama
(1)
2011 enflasyon
(1)
2011 kapanış işlemleri
(6)
2011 Yılbaşı Milli Piyango
(1)
2012
(105)
2012 açılış işlemleri
(6)
2012 Amortisman Sınırı
(1)
2012 ASGARİ
(1)
2012 ASGARİ ÜCRET
(2)
2012 Avukatlık Ücret Tarifesi
(1)
2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI
(1)
2012 defter
(1)
2012 Defter tasdi
(1)
2012 Defter Tutma Hadleri
(1)
2012 DİĞER KAZANÇ
(1)
2012 Fatura Düzenleme Sınırları
(1)
2012 Geçici Vergi Oranları
(1)
2012 Gelir Vergisi
(1)
2012 gelir vergisi oranlar
(1)
2012 GELİR VERGİSİ ORANLARI
(1)
2012 Gelir vergisi tarifesi
(2)
2012 Hesap Pusulası
(1)
2012 KAPICI MAAŞ HESABI
(1)
2012 milli piyango sonuçları
(1)
2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi
(1)
2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri
(1)
2012 MTV
(1)
2012 Sakatlık indirimi
(1)
2012 SGK İDARİ PARA CEZALARI
(1)
2012 VERGİDEN MÜSTESNA YEMEK BEDELİ
(1)
2012 YEMEK BEDELİ
(1)
2012 Yemek İstisnası
(1)
2012 Yılbaşı Milli Piyango
(1)
2012 YILI
(66)
2012 yılı asgari ücret
(2)
2012 yılı asgari ücret tutarları
(2)
2012 yılı cenaze ödeneği
(1)
2012 YILI DEFTER TUTMA
(1)
2012 YILI DEFTER TUTMA HADLERİ
(3)
2012 yılı emzirme ödeneği
(1)
2012 Yılı gelir
(1)
2012 Yılı gelir vergisi
(1)
2012 Yılı gelir vergisi dilimleri
(1)
2012 yılı gelir vergisi oranları
(1)
2012 Yılı Sakatlık İndirimi
(1)
2012 yılı vergi
(1)
2012 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı
(1)
2012 Yili Asgari Geçim İndirimi Tablosu
(1)
2B Arazi
(1)
2B Arazileri
(2)
31.10.2011 tarih 292 nolu karar
(1)
3600 günle emeklilik
(1)
4 ülkede kıdem tazminatı fonu
(1)
4/b Sigortalılık Bildirimi
(1)
4857
(1)
4857 sayılı
(1)
5 lira fazla katılım payı
(1)
6111 Sayılı Kanun
(1)
65 YAŞ
(1)
65 YAŞ AYLIĞI
(1)
65 yaş ve özürlü maaşı hangi hallerde kesilir?
(2)
657 s.DMK’ya göre istihdam şekilleri
(1)
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU
(1)
663 sayılı KHK
(1)
666 kanun
(1)
666 sayılı
(1)
8.000 TL üzerindeki ödemeler
(1)
975 lira taban
(1)
Açık Hesaplarınızın Ne Kadarını Tahsil Edebileceğinizi Biliyormusunuz
(1)
AGİ
(2)
AGİ NEDİR?
(1)
aidatlarını ödememekte direnirken
(1)
AİLE HEKİMLİĞİ
(1)
Akaryakıt fişi
(1)
Akşam Metin Taş
(1)
Alacak ve Borç Notları
(1)
Alarm İzleme Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlik Belgesi
(1)
Ali TEZEL
(1)
almanya
(1)
Almanya'dan yurtdışı borçlanma
(1)
ALO 170
(1)
Amortisman
(1)
Amortisman Sınırı
(1)
Analık sürelerinin borçlanılması
(1)
Ankara bomba
(1)
ANONİM ŞİRKET
(1)
Anonim şirketler
(1)
Anonim şirketler neden ve nasıl hisse senedi bastırmalıdır
(1)
ANONİM ŞİRKETLERDE MENKUL KIYMETLER
(1)
APARTMAN GÖREVLİLERİ AGİ
(1)
ARAÇLARIN Trafikten Silinmesi
(1)
Aralık 2011 Vergi Takvimi
(1)
ASBİS
(1)
ASBİS Nedir
(1)
ASGARİ GEÇİM
(1)
ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ
(1)
ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 2012
(1)
asgari geçim ücreti
(1)
Asgari Ücret
(8)
Asgari ücret 701
(1)
Asgari Ücret Maliyeti
(1)
Asgari Ücret ve Yasal Kesintiler
(2)
Asgari ücret yeni yılda
(1)
ASKERİ İŞ MÜFETTİŞLİĞİ
(1)
askerlik
(2)
askerlik borçlanma formu
(1)
askerlik borçlanma hesaplama
(1)
askerlik borçlanma hesaplaması
(1)
askerlik borçlanma işlemi
(1)
Askerlik borçlanması
(3)
ASKERLİK KANUNU
(1)
atama
(2)
Avukat
(1)
Avukatlık
(1)
AVUKATLIK ASGARİ
(1)
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET
(1)
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ
(1)
Avukatlık Ücret
(1)
Avukatlık Ücret Tarifesi 2012 Belirlendi
(1)
Aylığa Hak Kazanma Koşulları
(1)
AYLIK VE YILLIK ENFLASYON
(1)
baglilik
(1)
Bağ
(1)
Bağ-Kur
(5)
bağ-kur dökümü
(1)
Bağ-Kur İntibak
(1)
Bağ-Kur Tevkifatı
(1)
Bağımsız Denetçi
(2)
bağımsız denetçiler
(1)
Bağımsız denetim
(2)
Bağımsız Denetleme
(1)
BağKur
(4)
bağkur dökümü
(1)
Bağkur hizmet dökümü
(1)
bağkurlu dökümü
(1)
Bahçe Tapusu Olanların Tarım SSK’lısı Olup Olamayacaklarının Açıklanması
(1)
bakanı
(1)
Bankalar
(1)
Basit usul
(1)
Başbakan Tayyip Erdoğan
(1)
BAYRAM TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASI
(1)
BDDK
(1)
bedelli
(2)
BEDELLİ ASKERLİK
(4)
bedelli askerlik işlemleri
(1)
Bedelli çalışmaları bayramdan sonra
(1)
Belediyeden kiralanan seyyar sergi yerleri için kira ödemeleri üzerinden tevkifat yapılmayacağı
(1)
belli para
(1)
BEŞ PUANLIK
(1)
beyanname
(100)
Bilirkişi
(1)
Bilirkişilerin
(1)
Bilirkişiye Başvuru
(1)
binek
(1)
Binek otomobilin alım ve satımında KDV oranı kaçtır ?
(1)
Binek otomobilin KDV’sini
(37)
Bir Kişi İle Kurulabilecek
(1)
Bireysel Emeklilik
(1)
Bireysel Emeklilik Sistemine Yapılan Ödemeler
(1)
BİRLEŞME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: I
(1)
borçlanma
(1)
Borçlanma Bedelleri
(1)
Borçlunun bütün eşyaları haczedilemez
(1)
Borçlunun haline uygun evi haczedilemez
(1)
BUGÜNKÜ YAZILAR
(5117)
bülent deniz
(1)
C Özel Güvenlik Yöneticisi Kimlik Kartı
(1)
Cenaze Ödeneği
(1)
Creditnote
(1)
Cumhuriyet tarihi rekoru
(1)
ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ
(1)
çalışma ve sosyal güvenlik
(1)
Çalışmayan
(1)
çek
(1)
çek yasası
(1)
çevre temizlik vergisi
(1)
Çeyiz Yardımı
(1)
Çocuklar sağlık hizmeti
(1)
daha az prim
(1)
Damga Vergisi
(1)
danışman
(1)
Dar Mükellefiyet
(1)
debitnote
(1)
defter
(2)
Defter Bilgi Girişi
(1)
defter Kapanış Tasdiği
(1)
Defter tasdi
(1)
Defter Tasdikinde Ek Süre
(1)
defter tutulma
(1)
Defter ve belgeleri depremde kaybolanlar
(1)
Değer Artış KazançI
(1)
Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi
(1)
değerleme oranı
(1)
Denetçi olabilme
(1)
Denetçilerin Atanması
(1)
Denetçinin seçilmesi
(1)
Denetim raporu
(1)
Denetimin
(1)
Deprem bağışları
(1)
Deprem bağışlarının vergi matrahından
(1)
Deprem bölgesinde primi 1 gün bile yatana emeklilik
(1)
Deprem sigortası
(1)
deprem vergisi
(1)
Depremzede işçinin ücreti İş-Kur'dan
(1)
Depremzedelere müjde
(1)
DERNEKLER
(1)
DERNEKLER YÖNETMELİ
(1)
dilekçe
(224)
DİLEKÇE ÖRNEĞİ
(2)
DİLEKÇE ÖRNEĞİ Veri Sorgulama
(1)
DİLEKÇE ÖRNEKLERİ
(12)
DİLEKÇEYE
(1)
Dizi
(1)
DOĞUM BORÇLANMASI
(5)
Doğum ücretsiz izni ve izinden dönüşte işe başlama hakkı
(1)
dönem sonu
(6)
DÖNEM SONU İŞLEMLERİ
(7)
Dul aylığı
(1)
DUYURULAR
(568)
e devlet
(1)
E-Defter
(1)
e-devlet
(1)
e-haciz
(1)
ebeyanname
(100)
ece üner
(2)
Ecrimisil
(1)
edefter
(1)
edefter.gov.tr
(1)
edevlet
(1)
EKONOMİ
(626)
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan
(1)
Elektronik Defter
(1)
Emekli
(11)
emekli aylığı
(1)
emekli aylığını yükseltmek
(1)
Emekli aylıkları haczedilemez
(1)
Emekli dernekleri
(1)
Emekli İkramiyesi
(1)
emekli intibak
(1)
Emekli Sandığı
(3)
Emekli Sandığı dökümü
(1)
Emeklilerin maaşı
(1)
Emeklilik
(1)
Emeklinin alım gücü
(1)
Emeklinin intibakı
(1)
EMEKLİNİN YILLIK İZNİ
(1)
Emekliye
(1)
Emekliye intibak
(1)
Emekliye müjde
(1)
Emekliye tazminat
(1)
Emekliye zam geliyor
(1)
emlak vergisi
(4)
Emlak Vergisi bildirimi
(1)
Emsal kira
(1)
EMZİRME ÖDENEĞİ
(2)
ENFLASYON
(1)
Enflasyon Hesaplama
(2)
Engelli bakım maaşına konulan hacize mahkeme 'dur' dedi
(1)
Engelli Sigortalıların
(1)
Engellilere İş Müjdesi
(1)
erken emekli
(1)
Eski memur
(1)
Esnaf Sicil Kaydı Bağ-Kur'lu
(1)
Esnek Zamanlı Çalışma
(1)
eş durumu nakli
(1)
eşi vefat etmiş
(1)
EŞİT DAVRANMAMA TAZMİNATI
(1)
Etiketler: 292 nolu hakem heyeti kararı
(1)
ev hanımına
(1)
Ev hanımlarının emekliliği
(1)
Evlenme Ödeneği
(1)
evlilik
(1)
FAİZ
(2)
Faktoring İşlemlerinin Muhasebe Kaydı
(1)
FARK ÜCRETİ
(1)
faruk çelik
(1)
FASON HİZMETLERDE KDV İADESİ
(1)
FASON TEKSTİL
(1)
FATURA
(2)
Fatura Düzenleme
(1)
Fatura Düzenleme Sınırları
(1)
Fatura Kullanımı
(1)
Faturada Ayrıca Teslim Adresine Yer Verilebilir mi?
(1)
FATURAYA SÜRESİNDE İTİRAZ
(1)
fazla çalışma
(1)
Fazla mesai
(1)
Fazla mesai nasıl ispatlanacak
(1)
FESHİ
(1)
fesihte geçerli neden
(1)
Fiili Hizmet Zammı
(1)
Finanasal
(1)
Finanasal Kiralama
(1)
Finanasal Kiralama Muhasebe Kayıtları
(1)
Finansal kiralama
(1)
FİRMADA KULLANILAN OTOMOBİLİN KAZA YAPMASI SONUCU SERVİS ŞİRKETİ TARAFINDAN KESİLEN FATURANIN SİGORTA ŞİRKETİNE YANSITILMASI MUHASEBE KAYDI
(3)
FON İSİMLERİ
(1)
Foreks İşlemi
(1)
FRANSIZ ÜRÜNLERİ
(1)
Gayri Maddi Haklar
(1)
GAZETECİ VE GEMİ ÇALIŞANLARINI
(1)
GAZETECİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLUR
(1)
Geçici iş göremezlik
(1)
Geçici iş göremezlik ödeneği
(2)
Geçici Vergi Oranları
(1)
Geçici Vergide Yanılma Payı
(1)
gelir
(302)
gelir testi
(3)
GELİR TESTİ NEDİR
(1)
Gelir Testi Süresi Uzatıldı
(1)
Gelir testine müracaat bildirimi
(1)
Gelir Uzman
(1)
Gelir ve Aylıklarda Zamanaşımı Sürelerinin Eski ve Yeni Kanunla Karşılaştırılması
(1)
Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması
(1)
gelir vergisi
(2)
Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 280)
(1)
GELİR VERGİSİ ORANLARI
(1)
gelir.gov.tr
(125)
gelirler
(4772)
gelirler.com
(192)
gelirler.gov.tr
(4349)
gelirlergov
(111)
gemlik hakem heyeti
(1)
gemlik tüketici sorunları ilçe hakem heyeti
(1)
genek sağlık başvuru
(1)
Genel Sağlık Sigortalıs
(1)
Genel Sağlık Sigortası
(2)
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
(4)
GEREKEN
(1)
GEREKLİ BİLGİLER
(5)
ggs
(3)
GİB
(3286)
gib.gov.tr
(31)
gider pusulası
(1)
Giriş Sınavı
(1)
Götürü Gider
(1)
GSS
(9)
GSS DİLEKÇE ÖRNEĞİ
(1)
gss Prim Tablosu
(1)
GSS Sağlık
(1)
GSS tescil bildirim
(1)
Gurbetçi ev hanımı
(1)
GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TARİFE-SINIFLANDIRMA KARARLARI) (SERİ NO: 13)
(1)
GÜNDEM
(4934)
HABER
(4470)
habertürk tv
(2)
haciz
(1)
Hafta Tatili Ücreti
(1)
HAFTALIK YAYIN
(28)
hakem heyeti kararları
(1)
HASTA SEVK FORMU
(1)
hastane
(1)
Hem kocadan hem de anne-babadan aylık bağlanır mı
(1)
hesap işletim ücreti iadesi
(1)
hesap işletim ücreti iadesinin kararı
(1)
hesap işletim ücretine itiraz
(1)
hesap işletim ücretleri
(1)
hesap işletim ücretleri iadesi
(1)
Hesap numaraları
(1)
hesapişletim ücretinin iadesi
(1)
hız sınırı
(2)
hibe kredi
(1)
HİLELİ İFLAS ETMEK
(1)
Hizmet Dökümü
(1)
Hizmet grubu
(1)
https://www.turkiye.gov.tr/
(1)
hukuk
(1)
Irak
(1)
iade
(1)
İbraname
(1)
ibraname Örneği
(2)
için
(1)
İdari Para Cezaları
(1)
İhaleli İşlerde Kıdem
(1)
İhbar İkramiyesi
(1)
İhracat
(2)
İHRACATTA GVK
(1)
İhtirazi Kayıtla Beyan
(1)
ikinci derece usulsüzlük
(1)
İkramiyenizi güncel
(1)
İktisap Tarihi
(1)
İlk Defa Sigortalı Olarak Çalışmaya Başlamadan Önce Malûliyeti Bulananların Emeklilikleri
(1)
indirilebilir
(1)
indirim
(1)
İndirimli Orana
(1)
İndirimli Orana Tabi Satışlar
(1)
internet sitesi
(1)
İNTERNET SİTESİ ZORUNLULUĞU
(1)
İntibak
(6)
İntibak 2013'e kaldı
(1)
İntibak Maaş
(1)
intibak yasası
(3)
İNTİBAK YASASI 2012'DE YASALAŞIYOR
(1)
intibak zammı
(1)
İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Metin Yeşil
(1)
isteğe bağlı sigorta
(1)
istifa
(1)
İstifa eden işçinin hakları
(1)
istifa evrakları
(1)
İSTİSNA TUTARLARI
(1)
İŞ
(1)
İŞ GÖREMEZLİK BELGESİ
(1)
İş göremezlik belgesi değişti
(1)
İş Kanunu Para Cezaları
(1)
iş kazası
(1)
iş koçu
(1)
İş Sözleşmeleri
(1)
iş sözleşmesi
(1)
İşçi
(1)
İŞÇİ 1 ay içinde dava açabilir
(1)
İŞÇİ ALACAK BELGESİ
(1)
işçi izin hakları
(1)
İŞÇİ VE ESNAFIN ÖLÜMÜNDE CENAZE ÖDENEĞİ VERİLME ESASLARI
(1)
İşçilerin İzinleri
(1)
İşçilerin İzinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler
(1)
işçilerinin
(1)
İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR
(1)
İŞÇİNİN HAFTA TATİLİ
(1)
İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ
(1)
İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER
(1)
İŞÇİNİN İŞVERENE ÇEKECEĞİ İHTAR ÖRNEĞİ
(1)
İşçinin sadakat borcu
(1)
İŞE İADE EDİLME
(1)
İŞKUR
(4)
İşlem Denetçiliği
(1)
İşlem denetçisi
(1)
işletim ücreti iadesi
(1)
İşsizlik
(1)
İşsizlik maaşı
(1)
İşsizlik ödeneği
(1)
İŞSİZLİK ÖDENEĞİ
(1)
İŞSİZLİK SİGORTASI
(1)
İşsizlik yardımları
(1)
İşte yerli otomobilin gerçek fiyatı
(1)
İşten Ayrıldığımda Ne Kadar Kıdem Tazminatı Alabilirim
(1)
İşten Ayrılırsam Emeklilik Şartlarım Değişir mi
(1)
İşveren
(2)
işveren fesih
(1)
İşveren işçiden senet alabilir mi?
(1)
İşverenlerimizin Ücret
(1)
İZİN
(1)
KABAHATLER KANUNU
(1)
Kaçak işçi
(1)
Kaçak işçi çalıştıranlar
(1)
Kaçakçılık suçu
(1)
Kadın ve erkeğin emekli olma yaşları farklı
(1)
KADINLARIN DOĞUM İZNİ
(1)
Kadrolulara bayram hediyesi
(1)
kamu
(1)
kanun
(950)
kapanış muhasebe kayıtları
(6)
karşılıklı edimler
(1)
KARŞILIKSIZ ÇEK
(1)
KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILIYOR
(1)
Kart aidatı
(1)
kartı
(1)
KASIM MALİ TAKVİMİ
(1)
katılım payı
(1)
Katma Değer Vergisi Oranları
(1)
Katsayı
(1)
Katsayı uygulaması
(1)
Katsayı uygulaması kalktı
(1)
kayıt
(3178)
KDV
(81)
KDV indirimi
(1)
kdv oranları
(1)
KDV TEVKİFATI
(1)
Kenar
(1)
Kendi adınıza kayıtlı iş yerinde
(1)
kendisine yöneltilen soruların cevaplarını internetten de yayınlayabilecek
(1)
KEY
(1)
kıdem tazminatı
(7)
Kıdem Tazminatı dikekçe
(1)
Kıdem Tazminatı Fonu
(4)
Kıdem Tazminatı Fonu 1 Ocak 2012
(1)
KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ
(1)
Kıdem ve ihbar tazminatı
(1)
Kız Çocuklarına GSS
(1)
Kız Çocuklarına GSS Zorunlu mu
(1)
Kimler denetçi olabilir
(1)
Kimler yeşil kart alabilecek
(1)
Kira Geliri
(1)
Kiralama Muhasebe
(1)
Kiralama Muhasebe Kayıtları
(1)
KKDF
(1)
Klip ve Reklam Filmlerinde Çalışan Oyuncu ve Set İşçilerinin Sosyal Güvenliği
(1)
Know-how
(1)
KOBİ TFRS
(1)
kobilere-250-bin-tl-geri-odemesiz-destek
(1)
Kollektif
(1)
KONFEKSİYON HİZMETLERİNDE KDV
(1)
Konsinye Satışlar
(1)
KONUT KİRA GEELİRLERİ İSTİSNA TUTARLARI
(1)
Kooperatif
(1)
KRAMİYEDE YENİ DÜZENLEME
(1)
kredi
(1)
kredi kartı
(2)
Kurumlar Vergisinden Müstesna Kazançlarda Kur Farkları ve Vade Farklarının Durumu
(1)
Leasing
(1)
limit
(2)
limited şirket sözleşme
(1)
Limited şirkette fesih
(1)
liste
(1)
lkesi
(1)
Lütfi Köksal
(1)
MAAŞINA HACİZ
(1)
Maden işçisinin emekliliği
(1)
MADENDE EMEKLİLİK KOŞULLARI
(2)
MADENDE EMEKLİLİK TABLOSU
(2)
MAHKEME KARARLARI
(304)
Mal bildirimi
(1)
Mali Tablolar
(1)
MALİ TAKVİM
(2)
MALİYE
(4655)
Maliye Bakanlığı
(2)
Malul
(1)
malul olanların emekliliği
(1)
Malulen emekli olmanın şartları
(1)
Malullük aylığı
(1)
Malullük aylığı kimlere bağlanır
(1)
Mavi Kart Nedir
(1)
MEB’deki memur
(1)
Mehmet Şimşek
(1)
memur
(7)
Memur Emeklisi Avukat
(1)
memur ikramiye
(1)
memur maaşı
(1)
Memur ve emekliye zam
(1)
memura zam
(1)
Memurlar
(2)
Memurlara emekli
(1)
MEMURLARA GREV HAKKI
(1)
Memurlara rotasyon
(1)
Memurların taban aylığı
(1)
Memurların Yenilenen Hastalık Raporu
(1)
Memurun 2012 maaş zammı belli oldu
(1)
Memurun Dul
(1)
Memurun Dul ve Yetim
(1)
Meslek Hastalığı
(1)
Mevsimlik iş
(2)
Mevsimlik iş sözleşmesinde kıdem tazminatı
(1)
Mevsimlik işçi
(1)
miili
(1)
milli
(1)
milli piyango çekilişi sonuçları
(1)
milli piyango sıralı tam liste 2012
(1)
Montaj ve Taşımacılık Faaliyetlerinde Götürü Gider Uygulaması
(1)
Motorlu Taşıtlar Vergisi
(1)
MTV
(1)
mu
(1)
MUHASEBE
(5542)
MUHASEBE kayıtları
(164)
MUHASEBE KAYITLARI
(50)
Muhasebe Standartları
(1)
muhasebe uygulaması
(1)
Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu
(1)
MUHASEBECI DEFTER BILGI
(1)
muhasebeci
(3178)
Mükellefler Ba Bs formlarında düzeltme yapabilirler mi? Düzeltme yapılması durumunda ceza uygulanır mı?
(4)
müstahsil
(1)
Müşteri Bildirim Formu
(1)
Müşteri Devir Teslim Formu
(1)
NDE ÖDENMESİ
(1)
NO: 44)
(1)
noter
(2)
noter ihtar Örneğl
(1)
Noterler MUHASEBE
(1)
Noterlerin SGDP
(1)
Nüfus cüzdanı
(1)
Nüsha
(1)
olur
(1)
Onarma
(1)
Organını kendi isteği
(1)
otomobil
(1)
Otomotiv Sanayii Derneği
(1)
Ödediği KDV
(1)
ÖDEME
(1)
ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE YARDIMLAR
(1)
ÖĞRENCİ YAPILAN YARDIMLAR
(1)
öğretmen
(2)
öğretmen adayı
(2)
öğretmen adayları
(1)
ÖĞRETMENLER
(1)
ölüm
(1)
ÖNEMLİ
(81)
Özel denetçi
(1)
ÖZEL HASTANE
(1)
Özel SMMM
(1)
Özel SMMM Sınav
(1)
Özel SMMM Sınav Programı
(1)
ÖZELGE
(1364)
Özelge nedir
(1)
ÖZELGELER
(240)
Özürlü Teşvik
(1)
Para kazanmanın yolu
(1)
park yasağı
(2)
PART-TİME
(1)
PART-TİME İŞ SÖZLEŞMESİ
(1)
PARTTİME iş sözleşmesi
(1)
Pasaport
(1)
piyango
(1)
Pratik Bilgiler
(1)
Prim
(2)
Prim borcu
(1)
PRİM KESİLECEK KAZANÇLAR
(1)
PRİME ESAS KAZANÇ
(1)
Prof. Abuzer Kendigelen
(1)
Prof. Dr Erdoğan Moroğlu
(1)
Prof. Dr. Şükrü Kızılot
(1)
Prof. Dr. Ünal Tekinalp
(1)
RESMİ GAZETE
(142)
RESMİ GAZETEDE BUGÜN
(1)
Resul KURT
(1)
S
(1)
Sağlık
(2)
Sağlık Bakanlığı
(1)
Sağlık Bakanlığını
(1)
Sağlık Bakanlığını Yeniden Yapılandırdık
(1)
sağlık hizmeti
(2)
Sağlık prim borcu
(1)
Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi
(1)
sağlık sigortası
(3)
sağlık yardımı
(1)
sağlıktan nasıl faydalanacak?
(1)
SAHTE BELGE DÜZENLEME
(1)
SAHTE fatura DÜZENLEME
(1)
Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların emekliliğe hak kazanma şartları
(1)
Sakatlık indirimi
(1)
Sebepsiz İŞTEN atılan
(1)
Sendikalar
(1)
serbest meslek
(1)
SERMAYE KOYMA BORCU
(1)
SERMAYE ŞİRKETLERİ
(1)
Sevki olmayan doktora gidemeyecek
(1)
Sezgin Özcan
(1)
sgdp
(3)
SGK
(5754)
SGK borcu
(1)
SGK gurbetçi
(1)
SGK HABER
(3115)
Sgk Hizmet
(1)
Sgk Hizmet Dökümü
(1)
SGK hizmetleri
(1)
SGK İdari Para Cezaları
(1)
SGK MAKALE
(440)
SGK para cezaları
(1)
SGK Primleri
(1)
sgk SMS HİZMETLERİ
(1)
sgk soru ve cevap
(1)
SGK Taksitlendirmelerinin ödeme süresi uzatılmıştır
(1)
Sigara
(1)
sigorta
(2)
Sigorta başlangıç tarihinde rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor
(1)
Sigorta Prim Desteği
(1)
sigorta primi
(1)
Sigortalılık öncesi doğum
(1)
SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILAN İŞÇİLERİN HAKLARI VE YAPILMASI GEREKENLER
(1)
Sinema
(1)
sirali
(1)
sirkete
(1)
smmm
(3178)
SMMM Defter Bilgi Girişi
(1)
SMMM'ler Defter Tasdik Şifrenizi Aldınız mı?
(2)
SMS HİZMETLERİ
(1)
SORU CEVAP
(28)
SOSYAL GÜVENLİK
(3181)
SOSYAL GÜVENLİK DESTEK
(1)
Sosyal Güvenlik Kurumu
(3)
Sosyal Güvenlik Uygulamalarında İdari Para Cezaları
(1)
Sosyal Sigortalar
(1)
söylüyor
(1)
Sözleşme
(1)
Sözleşmeli öğretmenlere tanınan yeni özlük hakları
(1)
sözleşmenin konusu
(1)
SÖZLEŞMESİNİN
(1)
SPAS
(1)
spas sorgulama
(1)
ssk
(4665)
SSK
(1)
SSK’lı normal işe girmeden evvel kaza geçirenler malülen emekli olamazlar
(1)
STAJYER MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ
(1)
Suret
(1)
Sürekli iş göremezlik
(1)
Süresi Uzatıldı
(1)
Şehit çocukları
(1)
şirket
(2)
şirketler
(1)
ŞÜKRÜ KIZILOT
(2)
T.C. taşınmaz numarası
(1)
taban aylığı
(1)
Taksi
(1)
Taksiciler
(1)
Taksiciler sigorta
(1)
talep ve taahhüt formu
(1)
tam
(2)
Tapu
(2)
Tapu Sicili Tüzüğü
(1)
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
(1)
TAPU YASASI
(1)
Tapunuz kaybolursa
(2)
tarafları bağlayıcı nitelik.
(1)
Tarhiyat Öncesi
(1)
Tarhiyat Öncesi Uzlaşma
(1)
tarife
(1)
tarifesi
(1)
TARİFESİ 2012
(1)
Tarihi Eser Niteliğindeki Özel Binaların Yıkılarak Yeniden İnşaasında Asgari İşçilik Uygulaması
(1)
Tarla
(1)
Taşeron
(1)
TAŞERON İŞÇİLERİ
(1)
TCDD
(1)
TEBLİĞ
(683)
TEBLİĞ 281
(1)
Tedavi İçin Yurtdışına Gönderilme
(1)
Telekom
(2)
tepliğ
(3894)
tersini
(1)
teşvik
(1)
Tevkifat
(1)
TEVKİFAT (muhasebe kayıtları
(1)
Tevkifat Uygulaması
(1)
Ticaret Kanunu
(1)
Ticaret Unvanı için Dava Şartları
(1)
Trafik cezaları
(1)
Trafik cezaları artıyor
(1)
trafik cezası
(2)
TTK
(4352)
ttk Tutulması zorunlu ticari defterler
(1)
turkiye
(3)
tutulabilecek defterler
(1)
Tutulması zorunlu ticari defterler
(1)
TÜFE
(1)
TÜİK
(1)
Tüketici mahkemesi
(1)
Türev ürünler
(1)
Türk Telekom
(2)
türk ticaret kanunu
(2)
Türkiye İstatistik Kurumu
(1)
türkiye iş kurumu
(1)
TÜRMOB
(1)
UFRS
(27)
ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASINA UĞRAYAN ÇALIŞANIN BİLDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAKTIR?
(1)
Uluslararası Karayolu Taşımacılığında KDV İadesi
(1)
UMSK
(1)
UYGULAMASI
(1)
Uzaktan çalışma
(1)
Uzlaşma talebi
(1)
Uzlaşma talep süresi
(1)
ücret
(1)
ücret dışı gelirler
(2)
Ücret Garanti Fonu
(1)
Ücret Gelirleri
(2)
Ücret haczi
(1)
ÜCRETİNDE
(1)
Ücretlerin Vergilendirilmesi
(1)
ÜFE
(1)
VAN
(1)
Varlık kiralama şirketleri nedir
(1)
VEDAT İLKİ
(1)
Veraset Belgesi
(1)
vergi
(1692)
VERGİ İNCELEMELERİ
(1)
vergi oranı
(1)
vergi oranları
(1)
Vergi Tarifesi
(1)
VERGİDEN İSTİSNA YEMEK BEDELİ
(1)
Vergileme
(1)
Verileri Nelerdir
(2)
vize süresi
(1)
vuk
(4569)
VUK 410
(1)
Web Sitesi
(1)
www.edefter.gov.tr
(3)
www.sgk.gov.tr
(1)
X RESMİ GAZETEDE BUGÜN
(29)
Yabancı
(1)
Yabancı çalışanlar
(1)
Yabancı GSS
(1)
yabancı hekim
(1)
Yabancı Sermayeli Şirket Kurulumu İzne Tabi Midir?
(1)
YABANCI UYRUKLULARIN SİGORTALILIK İŞLEMLERİ
(1)
Yabancıların çalışma izin kriterleri
(1)
YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
(1)
Yapı Denetim
(1)
Yapı denetimi hizmet sözleşmeleri
(1)
yapı kredi bankası hesap işletim ücreti
(1)
yapı kredi bankası işletim ücretinin iadesi
(1)
yapı kredi hesap işletim ücreti
(1)
YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ
(1)
yardıma muhtaç kadınlara
(1)
Yasal Defterler
(2)
YAŞLILARA SİGORTA
(1)
Yaşlıya sigortalı bakım
(1)
yaştan emeklilik
(1)
Yazılar
(1)
YAZILAR
(358)
Yeni Sayıştay Kanunu Neleri Beraberinde Getirdi
(1)
yeni Ticaret Kanunu
(1)
Yeni TTK
(3110)
Yeni TTK'da Şirketler Kendi Hisselerini Edinebilecek
(1)
Yeni TTK'da Uluslararası Muhasebe Standartları
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU
(9)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE MALİ MÜŞAVİRLİK RUHSATINA
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA LİMİTED ŞİRKETLER
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA SÜRELER
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNU
(1)
Yeniçarşım
(1)
YERLİ OTOMOBİL
(1)
yeşil
(1)
Yeşil kart
(9)
Yeşil kart kalkmıyor
(1)
YEŞİL KARTIN DEVİR İŞLEMLERİ
(1)
Yılbaşından itibaren Yeşil Kart sistemi kalkıyor
(1)
Yıllar İtibari İle Asgari Ücretler
(2)
Yıllarında Çalıştığı İçin Aylıkları Kesilen Gurbetçi Emeklilere Müjde
(1)
YILLIK
(1)
Yine Kanun Tasarısında Denetçi olamayacaklar
(1)
yonetim-kurulunun
(1)
yurt dışı
(1)
yurt dışı Borçlanm
(1)
YURT DIŞINA GÖTÜRÜLEN TÜRK İŞÇİLERİ
(1)
Yurt Dışında İnşaat
(1)
yurtdışı borçlanması
(1)
Yurtdışı borçlanmasında emekli aylığı
(1)
YURTDIŞINDA
(1)
YURTDIŞINDAN OLAN ALACAKLAR
(1)
Zayi Olan Mallar
(1)
Zorunlu Deprem Sigortası
(1)
Zorunlu Sağlık
(2)