Vuk, Ttk, Spk, Tms Ve Tfrs’lerde Yer Alan Değerleme Hükümlerinin İncelenmesi -1-
1. GİRİŞ
İşletmelerin temel finansal tablolarında yer alan kar-zarar tutarı ile varlık ve kaynaklarına ilişkin tutarların belirlenmesinde değerlemede kullanılan ölçeklerin önemli bir etkisi bulunmaktadır.
.
Finansal tablolarda yer alan bilgilerin, bir başka ifadeyle; varlık, borç ve özkaynak unsurlarına ilişkin tutarların gerçeğe uygunluğu, doğrudan söz konusu unsurun para birimi cinsinden ifade edilmesinde kullanılan ölçüye bağlıdır. Değerlemede farklı bir ölçeğin kullanılması hem bilânçoda hem de gelir tablosunda yer alan tutarların farklılaşmasına neden olmaktadır.
Bu yüzden varlık ve kaynakların gerek ilk defa muhasebeleştirilmesi, gerekse izleyen dönemlerde finansal tablolara yansıtılması işlemi, muhasebenin en kapsamlı ve en sorunlu alanı olan “değerlemenin” konusunu oluşturmaktadır. Muhasebe biliminde bu kaygıları giderebilmek amacıyla birçok değerleme ölçüleri geliştirilmiştir.
Uluslararası ticaretin hızla gelişmesi, sermaye piyasalarının büyümesi, çok uluslu işletmelerin sayısının artması, muhasebe işlemlerinin karmaşıklaşması, gittikçe artan bilgi gereksinimi, kamuyu aydınlatmanın öneminin artması gibi nedenler finansal raporlama sürecini etkilemiş, finansal raporların benzer şekilde değerlendirilip yorumlanması gereksinimini doğurmuştur.
Ülkemizde finansal tabloların düzenlenmesinde ağırlıklı olarak Vergi Usul Kanunu’ndaki değerleme hükümleri esas alınmakta olup; 14.02.2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 6102 Sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu’yla tüm işletmelere muhasebe ve finansal raporlama konularında TMSK tarafından yayımlanan, UFRS’ye uyumlu Türkiye Muhasebe Standartları’na uymaları mecburiyeti getirilmiştir. Bir diğer ifadeyle bu mecburiyet Türkiye’de Türk Ticaret Kanunu’na tabi tüm işletmelerin yasal mali tablolarını hazırlarken UFRS ile tam uyumlu TMS’yi uygulamak durumunda olduklarını hükmetmektedir. Bu standartlar birçok değişikliği beraberinde getirmektedir. Bu değişiklikler “değerleme” işlemleriyle ilgili olarak da ortaya çıkmakta olup, mevcut mevzuatla Türkiye Muhasebe Standartları arasında yaklaşım farklılıkları söz konusudur.
.
2. DEĞER VE DEĞERLEME KAVRAMLARI
Muhasebede işlem ve olayların maliyet esasına göre kaydedilmesi çoğu zaman kayıtlar ile gerçek durumun birbirinden farklı olmasına, bu durum ise, tarihi maliyet esasına göre düzenlenen finansal tabloların, işletmelerin gerçek durumunu yansıtmayacağı yönünde kaygılara neden olmaktadır. Muhasebe biliminde bu kaygıları giderebilmek amacıyla birçok değerleme ölçüleri geliştirilmiştir.
.
2.1. Değer
Değerleme yapan kişi, grupların farklı olması, değerleme yapılırken kullanılan araçlardaki farklılıklar ve değerlemeyi yapanın içinde bulunduğu şartlardan kaynaklanan nedenlerle “değer” ile ilgili tek bir tanımın yapılması zordur. İşletme ekonomisinde “değer” ile genellikle iktisadi bir varlığın sağladığı yarar anlaşılmaktadır. Bu sağlanan yararın değişkenlik göstermesi yüzünden değerin açıklanması ve özellikle ölçülmesi sorunu önem kazanmaktadır.
Ticaret ve pazarlama anlamına gelen Latince kökenli “valere” kelimesinden türetilmiş olan ve sözlükteki karşılığı “bir şeyin önemini belirlemeye yarayan soyut ölçü veya bir şeyin değdiği karşılık, kıymet” olarak tanımlanan değer kavramını, geniş anlamda herhangi bir şeyin fayda veya arzu edilme derecesinin göstergesi şeklinde tanımlamak mümkündür (Tokay ve Deran, 2008).
Değer, bir varlığın değişimi sırasında ortaya çıkan para cinsinden tutarı veya yükümlülüğün ifası amacıyla katlanılan bedeli ifade eder. Bu anlamda bir varlık veya yükümlülüğün değişim zamanlarına ve değişim ortamlarına göre farklı değerlerinden bahsetmek mümkündür (Tokay, Deran ve Aktaş, 2005). Örneğin, 01.01.2010 tarihinde 800 TL olan bir bilgisayarın değeri çeşitli faktörlerin etkisiyle 31.12.2010 tarihinde 1.000 TL’ye çıkabilir veya 700 TL’ye düşebilir. Bu yüzden zaman ve mekân gibi çeşitli faktörlerin etkisiyle varlığın değeri değişebilmektedir.
.
2.2. Değerleme
Muhasebe, kaydetme, sınıflandırma, özetleme ve raporlama fonksiyonlarının yerine getirildiği bir süreç olduğu kadar değerleme işlemlerinin de önemli yer tuttuğu bir süreçtir.
İşletmelerin bilânçoları, envanterde gösterilen varlıkların sınıflandırılmış ve karşılıklı olarak değerleri itibariyle düzenlenmiş bir özeti olduğundan ve değerleme vergi matrahının hesaplanmasında önemli bir rol oynadığından işletme ile çıkar ilişkisi bulunan çeşitli kişi ve gruplar değerleme işlemi ile yakından ilgilenirler (Ceyhan, 2003).
Bir işletme varlığının değerlemesi işletmenin kendi iç bünyesine ait bir faaliyet olup, iki aşamalı süreçten oluşmaktadır. Birinci aşama; işletmenin envanter günü sahip olduğu mevcut varlığını saymak, tartmak ve ölçmek suretiyle miktarını tespit etmek, ikinci aşama ise; miktar itibariyle tespit edilen bu ekonomik varlıkların milli para birimi itibariyle değerlemesinin yapılmasıdır.
Günümüzde üzerinde anlaşmaya varılmış ortak bir değerleme tanımı bulunmamaktadır. Bunun temel nedeni; değerleme kavramının sübjektif olmasıdır. Bundan dolayı da, değerleme konusu muhasebenin önemli ve karmaşık konularından biri haline gelmiştir. Muhasebenin objektif ve gerçeğe uygun bilgiler sunma sorumluluğunun bulunması değerlemeyi daha önemli hale getirmektedir (Pamukçu, 2011).
Değerleme kelime anlamı ile (Öztürk, 2006, s. 10); “belirli bir varlığa değer belirlemeyi ifade eder. Bir ticari işletme yönünden değerlemeyi, işletmenin varlığını meydana getiren aktif ve pasif elemanların belli bir tarihteki değerini saptama olarak tanımlayabiliriz.” Ölçme, sayma ve tartma sonucunda elde edilen miktarların birim değer ile çarpılmasıyla o iktisadi değer para ile ifade edilmiş olur.
Değerleme, VUK’da “vergi matrahlarının hesaplanmasıyla ilgili iktisadi kıymetlerin takdir ve tespitidir.” şeklinde tanımlanırken, Türkiye Muhasebe Standartları’nda, değerleme kavramı yerine ölçümleme terimi kullanılmıştır. Ölçüm; “finansal tablolarda yer alan unsurlarının, bilânçoda ve gelir tablosunda tahakkuk ettirilecekleri ve gösterilecekleri parasal tutarların belirlenmesi işlemidir” denilmektedir (Kavramsal Çerçeve m. 99).
Bu yazımda sadece Vergi Usul Kanunu’nda yer alan değerleme hükümleri incelenecek olup, TTK, SPK ve TMS/TFRS’lerde yer alan değerleme hükümleri bir sonraki makalelerimde ele alınacaktır.
3. VERGİ USUL KANUNU’NDA YER ALAN DEĞERLEME HÜKÜMLERİ
Vergi mevzuatımızda değerleme temel olarak 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’muzda düzenlenmiştir. Ancak, diğer vergi kanunlarında da değerlemeye ilişkin hükümlere de yer verilmiştir. VUK’da değerleme hükümleri 258 ile 330. maddeler arasında yer almaktadır. VUK madde 258’de değerleme, “vergi matrahlarının hesaplanmasıyla ilgili iktisadi kıymetlerin takdir ve tespitidir.” şeklinde tanımlanmıştır.
.
3.1. Değerlemenin Amacı
Değerlemeden beklenen asıl amaç; dönem sonundaki varlıkların gerçek değerleri ile değerlendirilmesi ve beklenen sonuçların bilânçoya ve kar/zarar tablosuna en doğru biçimde yansıtılmasını sağlayarak;
· İşletmenin gerçek ekonomik gücünün ortaya konması,
· Muhasebe tekniğinden beklenenin elde edilmesi,
· Vergi matrahının gerçek şekli ile meydana çıkarılması şeklinde özetlenebilir (Ceyhan, 2003).
Vergi kanunları değerlemeye, işletmenin ortakları ve diğer üçüncü kişilerin menfaatlerini korumanın yanında, asıl olarak, işletmenin gizli ortağı konumunda olan devletin menfaatlerini koruma gayesiyle bakar. Bu anlayış gereği vergi kanunları, değerlemeye ilişkin inisiyatifi mümkün olduğunca işletme yetkililerine bırakmak istemez. Vergi hukukunda, ticaret hukukundaki prensibin aksine azami ölçütler değil, değerlemede asgari ölçütler belirlemiştir (Akyol ve Küçük, 2003).
3.2. Değerlemenin Konusunu Oluşturan Unsurlar
Değerleme olayının gerçekleşmesi, değerlemeye tabi tutulacak ekonomik bir unsurun mevcudiyetiyle mümkün olmaktadır. Ekonomik varlık ve kaynaklar ile mali nitelikteki işlemlerin muhasebeye konu edilebilmesi için ortak bir ölçü birimi olan para ile ifade edilmeleri gerekir. Bir ticari işletmenin bilânçosunun aktifinde bulunan gayrimenkuller, demirbaşlar, alet, edevat, emtia, tahvil ve hisse senetleri gibi menkul kıymetler, alacaklar, kasa mevcudu ve peştamallıklar, ihtira beratları gibi gayri maddi varlıklar ile işletmenin bilânçosunun pasif kısmında yer alan borçlar vb. unsurlar değerlemenin konusunu oluşturmaktadır.
Değerleme, varlığa sahip olanlar tarafından yapılır. Bir başka ifadeyle varlığa sahip olmayanların değerleme yapması mümkün değildir. Varlığa sahip olmak demek o varlığın mülkiyet hakkına sahip olmak anlamına gelmemektedir. Varlığın zilyetliğine de sahip olunması vergi hukuku açısından yeterli görülmüştür (Dündar, 2010, s. 14). Örneğin, üçüncü kişiler tarafından bedelsiz olarak şirketin kullanımına tahsis edilen bir taşıtın şirket tarafından işletmeye dâhil bir kıymet olarak değerlenmesi ve bilânçoda gösterilmesi mümkün değildir.
.
3.3. Değerleme Günü
Bir ekonomik varlığın değerlemesi parasal karşılığının tespit edilmesi olduğuna göre, para değerinde meydana gelecek dalgalanmalar varlığın çeşitli zamanlardaki değerlerinin birbirinden farklı teşekkül etmesi sonucunu doğuracaktır. Bu durumda iktisadi varlığın belirli bir gündeki değerinin esas alınması zorunluluğu ortaya çıkmaktadır. Vergi hukukunda bu olguya değerleme günü adı verilmektedir (Öztürk, 2006, s. 15).
VUK’un 259. maddesinde değerleme günü için; iktisadi kıymetlerin vergi kanunlarında gösterilen gün ve zamanlardaki değerlerinin esas alınacağı belirtilmiştir. Bu madde hükmünde, değerlemenin yapılacağı gün için belli tarih belirtilmemiş sadece özel kanunlara atıf yapılmıştır. Örneğin gelir ve kurumlar vergisi bakımından değerleme günü; ilk işe başlamada ilk işe başlandığı gün, daha sonra da hesap döneminin son günüdür.
.
3.4. Değerlemede Esas
Değerlemede, iktisadi kıymetlerin her biri tek başına nazara alınır. Teamülen aynı cinsten sayılan malları ve düşük kıymetli müteferrik eşyayı toplu olarak değerlemek caizdir Özpınar (b.t.). Burada, hangi iktisadi kıymetin tek tek, hangilerinin toplu olarak değerlemeye tabi tutulacağı hususu önem kazanmaktadır. Bunun için işletmenin durumu, işletmenin içinde bulunduğu sektör, değerlemeye tabi tutulacak eşyanın miktar, özellik ve benzerleri dikkate alınmalıdır.
3.5. Değerlemede Tek Ölçek Kullanma İlkesi
Mükellefler kişisel görüşlerine veya arzusuna uygun olarak değerleme yapmak yerine kanunda belirtilen değerleme ölçüsüyle değerleme yapmak zorundadır.
Değerlemede temel ilke, iktisadi kıymetlerin tek tek değerlendirilmesi olduğu halde, bu durumun bazı istisnaları vardır. Örneğin, iktisadi bir varlık olan asansör teşkilattı, ekonomik değer olarak tek başına değerlendirildiği halde, bir binadaki asansörün binadan ayrı olarak düşünülmesi söz konusu değildir. Bunun için bina ile birlikte değerlemesi yapılır (Uysal ve Eroğlu, 2005).
.
3.6. Değerleme Ölçüleri
Vergi Usul Kanunu’nun 261. maddesinde değerleme ölçüleri sıralanmış olup, değerlemenin iktisadi kıymetin nevi ve mahiyetine göre yapılacağı belirtilmiştir.
VUK’da yer alan değerleme ölçülerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz. Bunlar (Ekinci, 2010);
· Maliyet bedeli,
· Borsa rayici,
· Tasarruf değeri,
· Mukayyet değer,
· İtibari değer,
· Rayiç bedel,
· Emsal bedeli ve ücreti,
· Vergi değeri’dir.
.
3.6.1. Maliyet Bedeli
Maliyet bedeli, bir iktisadi kıymetin iktisap edilmesi veyahut değerinin artırılması münasebetiyle yapılan ödemelerle bunlara müteferri bilumum giderlerin toplamını ifade eder (Özbalcı, 2001, s. 515). Tanımdan da anlaşılacağı üzere iktisadi bir kıymet edinimi yoksa, iktisadi bir kıymetin değerinde artış yoksa veya yapılan giderler bir iktisadi kıymetin iktisap edilmesi veya değerinin artırılması ile ilgili değilse, maliyet bedelinden bahsetmek mümkün olmayacaktır. “Müteferri bilumum giderler” ibaresi ile ifade edilen faiz, vade farkı, kur farkı, taşıma giderleri, nakliye sigortası, alım satım vergisi gibi giderler de maliyet bedelinin unsurlarından sayılmaktadır.
VUK’a göre maliyet bedeli ile değerlenecek iktisadi kıymetler şunlardır Ateşoğlu (b.t.).
· Gayrimenkuller ile gayrimenkullerin mütemmim cüzileri ve teferruatı,
· Alet, edevat, mefruşat, demirbaş eşya,
· Satın alınan ve imal edilen emtia,
· Tarım ürünü ve hayvanlar,
· Tesisat ve makineler,
· Özel maliyetler, gayri maddi haklar, gemiler, diğer taşıtlar vb. unsurlardır.
Örnek
Başak Petrol A.Ş. İstanbul Bakırköy’de petrol istasyonu işletmekte olup; 2010 yılında, işyerinin arkasında bulunan eski bir binayı 500.000 TL’ye satın almıştır. Daha sonra bu eski binayı yıkıp yeni bir bina yapmaya karar vermiştir. Eski binanın yıkımı için 100.000 TL, arsanın tesviyesi için 25.000 TL ve yeni binanın yapımı içinde 350.000 TL tutarında çimento, kum, çakıl, vb. inşaat malzemeleri satın almıştır. Ayrıca mühendis, mimar, usta, işçi ücreti ile plan, proje, noter, ruhsat bedelleri olarak 200.000 TL harcama yapmıştır. Bu durumda yeni yapılan binanın maliyeti;
Arsa bedeli : 500.000
Eski binanın yıkım bedeli : 100.000
Arsanın tesviyesi : 25.000
Malzeme bedeli : 350.000
Diğer hizmet alımları : 200.000
Toplam Maliyet :1 175.000 TL olarak hesaplanmaktadır.
Örnek
Duygu Hastanesi Ltd. Şti. ameliyathanede kullanılmak üzere yurtdışından 25.000 TL tutarında ultrason cihazı satın almıştır. Bu cihazın İstanbul’a getirtilmesi için 2.000 TL nakliye ve 500 TL montaj ücreti ödemiştir. Bu durumda satın alınan cihazın maliyet bedeli 25.000 + 2.000 + 500 TL = 27.500 TL olacaktır.
,
3.6.2. Borsa Rayici
Borsa rayici, gerek menkul kıymetler ve kambiyo borsasına, gerekse ticaret borsalarına kayıtlı olan iktisadi kıymetlerin değerlemeden evvelki son muamele gününde borsadaki muamelelerin ortalama değerlerini ifade eder (Yılmaz, 2006, s. 20).
VUK’un 263. maddesine göre borsa rayici ile değerlenecek iktisadi kıymetler şunlardır (Uysal ve Eroğlu, 2005).
· VUK’un 279’ncu maddesi uyarınca borsa rayici bulunan bazı menkul kıymetler,
· İktisadi işletmelere dâhil yabancı paralar,
· İktisadi işletmelere dâhil yabancı para ile olan alacaklar,
· İktisadi işletmelere dâhil yabancı para ile olan borçlar,
· Yabancı para ile elde edilen ücret, serbest meslek kazancı ile menkul ve gayrimenkul sermaye iratlarının değerleme yapılmasında borsa rayici kullanılır.
Yukarıda açıklandığı gibi, yabancı paralar borsa rayici ile değerlenir. Yabancı paraların borsada kayıtlı olmaması durumunda Maliye Bakanlığı’nca tespit ve ilan olunan kurlar esas alınarak değerleme yapılır (Gölgeli, 2003). Ülkemizde menkul kıymetler ve ticaret borsaları bulunmasına karşın, kambiyo borsaları bulunmamaktadır.
.
3.6.3. Tasarruf Değeri
Tasarruf değeri, bir iktisadi kıymetin değerleme gününde sahibi için arz ettiği gerçek değerdir (Dündar, 2010, s. 19). Ticari bilânçoların hazırlanmasında özellikle ferdi işletmeler açısından çok geniş uygulama alanı bulan tasarruf değeri ölçütünün aynı şekilde mali bilânçoların hazırlanmasında ve mali karın tespitinde uygulama alanı bulduğunu söylemek mümkün değildir. Bunun nedeni, tasarruf değeri ölçütünün bilimsel ve kesin sonuç veren değerleme ölçütü olmayışıdır (Küçük, 2004).
Mevduat veya kredi sözleşmelerine bağlı alacak ve borçlar, vadesi gelmemiş olan senede bağlı ticari alacak ve borçlar, banka, banker ile sigorta şirketlerinin alacak ve borçları tasarruf değeri ile değerlenir Yıldırım (b.t.).
.
3.6.4. Mukayyet Değer
VUK’un 265. maddesine göre mukayyet değer, “Bir iktisadi kıymetin muhasebe kayıtlarında gösterilen hesap değeri”dir.
Senetsiz alacak ve borçlar, karşılıklar, aktifleştirilen ilk kuruluş ve taazzuv giderleri, peştamallıklar, aktif geçici hesap kıymetleri ile pasif geçici hesap kıymetleri mukayyet değeri ölçüsü ile değerlenmektedir (Öztürk, 2006, s. 20). Uygulanması en kolay ve kesin sonuç veren bir değerleme ölçütüdür.
3.6.5. İtibari Değer
İtibari değer, her nevi senetlerle esham ve tahvillerin üzerinde yazılı olan değerleridir. Burada sözü edilen her nevi senet, bono, çek, poliçe gibi senetlerle birlikte ülke parasının da kastedilmiş olduğu ve ülke parasının üzerinde yazılı değeri de onun itibari değeri olduğunu ifade eder. İtibari değerle değerlenecek iktisadi kıymetler kasa mevcudu (yabancı paralar hariç) ve tahvillerdir (Pınar, 2007, s. 285).
.
3.6.6. Rayiç Bedel
Rayiç bedel “Bir iktisadi kıymetin değerleme günündeki normal alım satım değeridir.” İşletmeye dâhil iktisadi kıymetlerden, rayiç bedelle değerlenmesi gereken bir kıymet VUK’da sayılmamıştır. Bu ölçüt, Emlak Vergisi Kanunu ile Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu’nun uygulanmasında yeri olan bir ölçüdür (Özyer, 2008, s. 475).
3.6.7. Emsal Bedeli ve Emsal Ücreti
Emsal bedeli, hesaba veya araştırmaya dayanan ve belli hususları dikkate alan bir kıyaslamayı ifade eder. Bu kıyaslama, bir olanaksızlık veya zorunluluk sonucu olabileceği gibi, vergi ziyanını önlemenin özel durumlarını dikkate almak, hesap kolaylığı sağlamak, yerleşmiş muhasebe ve değerleme usullerine uymak gibi çeşitli amaçlar gözetilerek de yapılır (Ceyhan, 2003). Vergi Usul Kanunu’nda yer alan ve geniş bir uygulama alanı bulan değerleme ölçeklerinden birisidir.
Vergi Usul Kanunu’nun 267. maddesinde emsal bedeli, “gerçek bedeli olmayan veya bilinmeyen veyahut doğru olarak tespit edilemeyen bir malın, değerleme gününde satılması halinde emsaline nazaran haiz olacağı değerdir” şeklinde tanımı yapılmıştır. Emsal bedeli ve emsal ücretinin değerleme ölçüsü olarak kullanılabileceği iktisadi kıymetler; satın alınan ve imal edilen emtia ile kıymeti düşen mallardır.
Vergi Usul Kanunu’nun 267. maddesine göre bir varlığın emsal bedeli ölçeği ile değerlenebilme nedeni şunlardır;
· Gerçek değerin belli olmaması,
· Gerçek değerin bilinememesi,
· Gerçek değerin doğru olarak saptanamaması,
· Borsa rayicinin ve mukayyet değerlerinin olmaması koşullarına bağlıdır.
.
3.6.8. Vergi Değeri
Vergi değeri, bina ve arazinin Emlâk Vergisi Kanunu’nun 29. maddesine göre tespit edilen değeridir (VUK Md. 268). Emlak Vergisi Kanunu’nun 29. maddesinde vergi değeri; “Emlak Vergisi’nin mevzuuna gire bina ve arazinin rayiç bedelidir.” Bu nedenle, arazi, arsa ve binalar bilânçolarda Vergi Usul Kanunu’nun 269’ncu maddesine göre maliyet bedeli ile değerlendirilip gösterilirken, emlak vergisi açısından Emlak Vergisi Kanunu’nun 29’ncu maddesine göre değerlendirilip beyan edilir ve emlak vergisi ödenir.
Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle…
KAYNAKLAR
Akyol, M. E. ve Küçük, M. (2003). Bütün Yönleriyle Geçici Vergi. Yaklaşım Yayınları, 122, 176–177.
Ateşoğlu, K. V. (b.t.). Değerleme. 11.05.2011, http://www.sakaryavdb.gov.tr/ DOCUMENT/DE%C4%9EERLEME.pdf .
Ceyhan, M. (24.09.2003). Emsal Bedeli ve Ücreti. 10.03.2011, http://www.alomaliye.com/murat_ceyhan_emsal.htm .
Dündar, M. (2010). 2009 Yılı Dönem Sonu Envanter ve Değerleme İşlemleri (Yayın No 71). Ankara: ASMMMO.
Ekinci, A. (05.01.2010). Vergi Usul Kanunu Çerçevesinde Değerleme Ölçüleri. 11.03.2011, http://www.muhasebenet.net/makale_abdullah%20ekinci smmm_vuk %20da%20degerleme%20olculeri.html.
Gölgeli, B. (17.07.2003). Yabancı Paralar & Döviz Cinsinden Alacak ve Borçların Değerlemesi. 12.03.2011, http://www.alomaliye.com/bulent_golgeli yabanci _para.htm.
Özbalcı, Y. (2001). Tüm Vergi Kanunları (5. Baskı). Ankara: Oluş Yayıncılık.
Özpınar, A. (b.t.). Değerleme Ölçüsü Olarak Maliyet Bedeli. 20.03.2011, http://www.batiymm.com.tr/_5/2008/08-42.htm.
Öztürk, B. (2006). Vergi ve Muhasebe Uygulamaları Açısından Dönem Sonu Envanter ve Değerleme İşlemleri (3. Baskı). Ankara: Maliye ve Hukuk Yayınları.
Özyer, M. A. (2008). Açıklama ve Örneklerle Vergi Usul Kanunu Uygulaması (4. Baskı). Ankara: Maliye ve Hesap Uzmanları Derneği Yayını.
Pamukçu, F. (2011). Gerçeğe Uygun Değer Muhasebesi ve Finansal Tablolara Etkisi, Mali Çözüm, 103, 80.
Pınar, İ. (2007). Tüm Vergi Kanunları (34. Baskı). Ankara: Seçkin Yayıncılık.
Tokay, S. H., Deran, A. ve Aktaş, R. (27-30 Nisan 2005). Uluslararası Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartlarında Gerçeğe Uygun Değer Yaklaşımı ve Muhasebe Uygulamalarına Etkisi. XXIV. Türkiye Muhasebe Eğitimi Sempozyumu’nda Sunulan Bildiri. Muğla, Türkiye.
Tokay, S. H. ve Deran, A. (2008). Türkiye Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartları’nda Değerleme Ölçüleri. Mali Çözüm, 90, s.19.
Uysal, A. ve Eroğlu, N. (2005). Açıklamalı ve İçtihatlı Vergi Usul Kanunu (3. Baskı). Ankara: Gelirler Kontrolörleri Grup Başkanlığı.
Yılmaz, K. (2006). VUK, GVK, KVK, KDVK Açısından Değerleme (1. Baskı). Ankara: Maliye ve Hesap Uzmanları Derneği.
MURAT YAZAR
SMMM
Gopaş A.Ş. Mali Müşaviri
yazarmurat1982@mynet.com
kaynak http://muhasebenet.net/haber.php?haber_id=1099
28 Aralık 2011 Çarşamba
Vuk, Ttk, Spk, Tms Ve Tfrs’lerde Yer Alan Değerleme Hükümlerinin İncelenmesi -1-
Etiketler:
BUGÜNKÜ YAZILAR,
gelir,
gelirler,
gelirler.com,
HABER,
MALİYE,
MUHASEBE,
MUHASEBE kayıtları,
vergi
Blog Arşivi
-
▼
2011
(4992)
-
▼
Aralık
(823)
- DEĞER ARTIŞ KAZANÇLARINDA İSTİSNA
- Ticari Kazançta Askerlik Borçlanması Nedeniyle Öde...
- Vergilendirmede ilişkili kişi
- Taşeron nedir, ne değildir? (2)
- Gerçeğe uygun değer ölçümü
- Gerçeğe uygun değer ölçümü
- Cumhurbaşkanı yüzde 670 zam olmaz yüzde 416 yeter ...
- 2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI
- EMLAK VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 59)
- HARÇLAR KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 66)
- HARÇLAR KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 65)
- Vergi davalarına genç avukatlar bakacak
- Otoyollarda geçiş ücretleri artırıldı
- Asgari ücret arttı; 13,5 milyon kişinin asgari geç...
- Hizmet Birleştirme için en uygun vakit ne zamandır?
- Doğru borçlanma yapsaydınız az para ödeyip çok ayl...
- İhracat İstisnası Nedeniyle KDV ve ÖTV’nin Birlikt...
- Vergi Usul Kanunu’na Göre Alacaklarda Amortisman
- Ücretliye eş ve çocuğu nedeniyle yeni yıl müjdesi ...
- 3 milyon haneye 'aile uzmanı' geliyor
- ENGELLİ ÇOCUĞUMA EVDE BAKIM PARASI ALDIĞIMDAN MUHT...
- EMLAK VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 59)
- Asgari ücrete ince ayar / Resul Kurt
- Bankalar ikametgah istemeyecek
- Pasaport, ehliyet ,Nüfus cüzdan harçları zamlandı
- Asgariden prim ödemektense hiç ödememek daha iyi
- 10 soruda Genel Sağlık Sigortası / Sadettin Orhan
- 2012'de Türkiye ekonomisine yönelik beklentiler
- Yeni yılda vergi değişiklikleri
- Kayıt dışı ekonomiye yakın takip
- 2011/2504 Adres Kayıt Sistemi Yönetmeliği ile Bazı...
- 2012 Yılı Asgari Ücret, Asgari Geçim İndirimi ve U...
- Genel Sağlık Sigortası başlıyor /ALİ ŞERBETÇİ
- Kooperatiflerde Ayrılan Ortağın Sorumluluğu
- 2012'den itibaren, Üniversite öğrencilerinin sağlı...
- Gümrüklerde KDV’si Eksik Alınan Mala İlişkin Daha ...
- Dış ticaret açığı kasımda 7.5 milyar dolara indi
- 2012 YILININ ASGARİ ÜCRETİ BELİRLENDİ/Vedat İlki
- Nasrettin hoca fıkrası değil, SGK uygulaması/Resul...
- Sigorta primlerini KDV iade alacağından mahsup sur...
- Yeşil kartta bilmece çözülmedi / Celal Kapan
- Maktu Harçlar ve Damga Vergisi Tutarları, Bina, Ar...
- Değerli Kağıtlar Kanunu Genel Tebliği (Sayı: 2011/1)
- Tahsilat Genel Tebliği (Seri: B Sıra No: 6)
- Kısa Vadeli Sigorta Kolları Uygulama Tebliğinde De...
- Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 29/12/2011 Tarihl...
- Genel Sağlık Sigortası ve bilinmeyenler
- İşte Çalışanların 2012 yılında Alacakları Asgari G...
- Borç bitmeden emeklilik müracaatı yapamazsınız/Lüt...
- Özel hastanelere ağır yaptırımlar
- 2012 ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ ORANLARI VE MİKTARLARI
- 2012 yılı asgari ücret tutarları belirlendi "Asgar...
- 'Varlıkların Erimesi' İşletmelere Tehdit / YAHYA A...
- 2012 Yılı Gelir Vergisi Tarifesi (-Ücret Dışı Geli...
- İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR ALMASI VE HER RAPOR ARA...
- GSS ESAS ALINAN GELİR TESPİTİ TESCİLİ İZLEMESİ HAK...
- TMS Kapsamında Çeşit Esasına Göre Kâr/Zarar ve Diğ...
- Hizmet Tespit Davası size 8 yıl kazandırabilir
- 2012 yılında kullanılacak defterlerin tasdiki/Akif...
- Hakkını alamayan işçi ne yapmalı?/RESUL KURT
- -Yeşil kartlıyı azaltma görevi Aile ve Sosyal Poli...
- Türk Telekom'dan abonelerine yılbaşı hediyesi
- Türk Telekom'dan abonelerine yılbaşı hediyesi
- Yeni defterler ve yeni cezalar geldi/ Prof. Dr. Şü...
- 15 Yıl ve 3600 Günle İşten Tazminatlı Olarak Ayrıl...
- Genel sağlık sigortasında gelir testi
- Devamlı olmayan arasıra part time çalıştırılan işç...
- İşyeri etik kuralları çerçevesinde işçinin mesai s...
- Asgari ücret 701 TL Asgari ücret yeni yılda 701,14...
- REESKONT ve AVANS İŞLEMLERİNDE UYGULANACAK FAİZ OR...
- Özel hastanelerde, 9 hastalık için para ödenmeyecek
- Defter tutmada alış haddi 140 bine satış haddi 190...
- Almanya ile Yapılan Çifte Vergilendirmeyi Önleme A...
- Üniversiteli öğrencilere genel sağlık sigortası uy...
- Sistem Kesintisi İle İlgili Duyuru / SGK Duyurusu
- Sistem Kesintisi İle İlgili Duyuru / SGK Duyurusu
- 2012 Yılı gelir vergisi dilimleri
- Kayıtdışı bu kez ciddi tehdit altında / Ali TEZEL
- PART-TİME İŞ SÖZLEŞMELERİYLE ÇALIŞANLARIN SOSYAL G...
- YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNUN ANONİM ŞİRKET YÖNETİM ...
- İSMMMO'dan Derneklerde Tutulması Zorunlu Defterler...
- Vuk, Ttk, Spk, Tms Ve Tfrs’lerde Yer Alan Değerlem...
- Kaybolan Veya Çalınan Araçların Trafikten Silinmesi
- Yeşil kartlılar dikkat! "Gelir testi yaptıracak, y...
- YENİ TTK'DA YENİ DÜZENLEMELER 'Sır' ilkesi geri pl...
- Site yönetimi tarafından muhasebeciye yapılan Ödem...
- İstifa eden işçinin hakları / Memet Eser
- Vergide tevsik / ENGİN MALAY
- Yıl sonu katma değer vergisi uyarıları / Zeki Gündüz
- Finanasal Kiralama İşlemlerinin Muhasebe Kayıtları
- Cari Hesapla Vergi Mevzuatı Barışık, Ticari Mevzua...
- Kendi şirketinden borç alana hapis komedisi / ŞÜKR...
- TÜRK TİCARET KANUNU İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR (22)
- Kendisi işten ayrılan işsizlik parası alamaz!/ Lüt...
- BORÇLANMA YAPMAK İSTEYENLER ELİNİ ÇABUK TUTSUN SON...
- Kıdem Tazminatı Fonunun İhaleli İşlerde Çalışanlar...
- Tespit davası
- 2012'ye girerken dünyaya bakış/OSMAN ARIOĞLU
- Doğalgaza şehir şehir zam geliyor!
- Ücretliler için 2012 yılı vergi had ve tutarları/İ...
-
▼
Aralık
(823)
BU HAFTA EN ÇOK OKUNANLAR
-
Los Angeles, California – November 25, 2024 – Reynold Aquino, a renowned authority in water treatment and a prolific writer on water purifi...
-
Ülkemizde esnaf ve tacir ayırımı hususunda zaman zaman sıkıntılar yaşanmaktadır. Oysa, 5362 sayılı “Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları...
-
Yerinizi Ayırtın 0216 606 40 93 Fesih Süreçlerinin ÇSGB/SGK/Mahkeme Kriterlerine Göre Yönetilmesi, İşe İade, Bordrolama ve SGK Bil...
-
AKTİFE KAYITLI TAŞINMAZLARIN SATIŞININ KURUMLAR VERGİSİ VE KATMA DEĞER VERGİSİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ I- GİRİŞ Son yıllarda bazı firmal...
-
Yerinizi Ayırtın 0216 606 40 93 İş Hukuku ve İş Sözleşmelerinde Fesih Uygulamaları Haklı, Haksız, Geçersiz ve Usulsüz Fesih Süreç...
-
Gider Yansıtması ve KDV Malum olduğu üzere, Türkiye'de yapılan ticari, sınai, zirai ve serbest meslek faaliyeti çerçevesinde yapılan ...
-
Mali Mühür Geliyor! Kullanım Alanları MM ESHS sistemi tarafından üretilen sertifikalar, tüzel kişiler ile kurum, kuruluş ve işletmeler tar...
-
BASİT USUL MÜKELLEFİ İKEN GERÇEK USULDE VERGİYE TABİ OLAN MÜKELLELERİN DÖNEM SONU STOKLARINA İLİŞKİN KDV VE DEMİRBAŞ VE ARAÇLARINA İLİŞKİN...
-
Merhabalar. Sizi 25 Ocak Cumartesi günü Hilton İstanbul Esentepe'de gerçekleştirilecek olan "Müşteri İstihbaratı, Tahsilat ve Risk...
-
Firmalar genellikle şehirlerarası yollara, şehir girişlerine, hava alanı yakınlarına veya şehir içinde binaların üstlerine veya uygun olan ...
EN ÇOK OKUNANANLAR
-
2012 1. ve 2. Dönem Asgari Ücret Maliyeti 4857 sayılı Kanununun 39. maddesine göre; iş sözleşmesi ile çalışan ve 4857 sayılı Kanunun kapsam...
-
2012 Yılı Sınıf Değiştirme Hadleri (2012 Yılı Defter Tasdik Hadleri) 2011 yılı ve önceki yıllarda vergi mükellefiyeti bulunan ve 2011 yı...
-
2012 KAPICI MAAŞ HESABI
-
Genel Sağlık Sigortası Tescil Bilgileri Sorgulama E-SGM ”Gelir testi yaptıranlar, TC kimlik numarası ve kimlik bilgilerini girerek adresinde...
-
Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi Verme Süresinin Tatil Gününe Rastlaması I- GİRİŞ Mülga 505 sayılı Sosyal Sigortalar Yasası’nın 9. maddesinde ...
-
Mahkeme kararına göre ödenen faiz, mahkeme harçları, vekalet ücreti ile diğer icra ve mahkeme masraflarının gider olarak indirim konusu yapı...
-
ibraname Örneği İbraname Örneği 29 Mayıs 2011 İ B R A N A M E İŞVERENİN : Adı Soyadı/Unvanı : Adresi : ...
-
İş Kanununda Eşi Doğum Yapan Erkek İşçiye İzin Verilmesi Unutulmuş Mu? Tabi ki, hayır, unutma diye bir şey yok! Hatırlar mısınız burada ya...
Categories
.edevlet.com
(1)
‘Gelir Testi’
(1)
‘intibak zammı’
(1)
"EŞ DURUMU"
(1)
"muhasebe"
(21)
"Pratik Bilgiler "pratik bilgiler
(1)
(Stopaj
(1)
01.01.2012 - 30.06.2012 Asgari Ücret
(1)
01.07.2012 - 31.12.2012 Asgari Ücret
(1)
12 Eylül mağdurları
(2)
15 yıldan az memuriyet
(1)
16 Yaşından Büyükler Asgari Ücret
(1)
16 yaşını doldurmuş işçiler
(1)
18 Yaş GSS
(1)
18 Yaş Üstü
(1)
2-B arazilerinin satış şartları
(1)
2009 askerlik borçlanması hesaplama
(1)
2011 enflasyon
(1)
2011 kapanış işlemleri
(6)
2011 Yılbaşı Milli Piyango
(1)
2012
(105)
2012 açılış işlemleri
(6)
2012 Amortisman Sınırı
(1)
2012 ASGARİ
(1)
2012 ASGARİ ÜCRET
(2)
2012 Avukatlık Ücret Tarifesi
(1)
2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI
(1)
2012 defter
(1)
2012 Defter tasdi
(1)
2012 Defter Tutma Hadleri
(1)
2012 DİĞER KAZANÇ
(1)
2012 Fatura Düzenleme Sınırları
(1)
2012 Geçici Vergi Oranları
(1)
2012 Gelir Vergisi
(1)
2012 gelir vergisi oranlar
(1)
2012 GELİR VERGİSİ ORANLARI
(1)
2012 Gelir vergisi tarifesi
(2)
2012 Hesap Pusulası
(1)
2012 KAPICI MAAŞ HESABI
(1)
2012 milli piyango sonuçları
(1)
2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi
(1)
2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri
(1)
2012 MTV
(1)
2012 Sakatlık indirimi
(1)
2012 SGK İDARİ PARA CEZALARI
(1)
2012 VERGİDEN MÜSTESNA YEMEK BEDELİ
(1)
2012 YEMEK BEDELİ
(1)
2012 Yemek İstisnası
(1)
2012 Yılbaşı Milli Piyango
(1)
2012 YILI
(66)
2012 yılı asgari ücret
(2)
2012 yılı asgari ücret tutarları
(2)
2012 yılı cenaze ödeneği
(1)
2012 YILI DEFTER TUTMA
(1)
2012 YILI DEFTER TUTMA HADLERİ
(3)
2012 yılı emzirme ödeneği
(1)
2012 Yılı gelir
(1)
2012 Yılı gelir vergisi
(1)
2012 Yılı gelir vergisi dilimleri
(1)
2012 yılı gelir vergisi oranları
(1)
2012 Yılı Sakatlık İndirimi
(1)
2012 yılı vergi
(1)
2012 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı
(1)
2012 Yili Asgari Geçim İndirimi Tablosu
(1)
2B Arazi
(1)
2B Arazileri
(2)
31.10.2011 tarih 292 nolu karar
(1)
3600 günle emeklilik
(1)
4 ülkede kıdem tazminatı fonu
(1)
4/b Sigortalılık Bildirimi
(1)
4857
(1)
4857 sayılı
(1)
5 lira fazla katılım payı
(1)
6111 Sayılı Kanun
(1)
65 YAŞ
(1)
65 YAŞ AYLIĞI
(1)
65 yaş ve özürlü maaşı hangi hallerde kesilir?
(2)
657 s.DMK’ya göre istihdam şekilleri
(1)
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU
(1)
663 sayılı KHK
(1)
666 kanun
(1)
666 sayılı
(1)
8.000 TL üzerindeki ödemeler
(1)
975 lira taban
(1)
Açık Hesaplarınızın Ne Kadarını Tahsil Edebileceğinizi Biliyormusunuz
(1)
AGİ
(2)
AGİ NEDİR?
(1)
aidatlarını ödememekte direnirken
(1)
AİLE HEKİMLİĞİ
(1)
Akaryakıt fişi
(1)
Akşam Metin Taş
(1)
Alacak ve Borç Notları
(1)
Alarm İzleme Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlik Belgesi
(1)
Ali TEZEL
(1)
almanya
(1)
Almanya'dan yurtdışı borçlanma
(1)
ALO 170
(1)
Amortisman
(1)
Amortisman Sınırı
(1)
Analık sürelerinin borçlanılması
(1)
Ankara bomba
(1)
ANONİM ŞİRKET
(1)
Anonim şirketler
(1)
Anonim şirketler neden ve nasıl hisse senedi bastırmalıdır
(1)
ANONİM ŞİRKETLERDE MENKUL KIYMETLER
(1)
APARTMAN GÖREVLİLERİ AGİ
(1)
ARAÇLARIN Trafikten Silinmesi
(1)
Aralık 2011 Vergi Takvimi
(1)
ASBİS
(1)
ASBİS Nedir
(1)
ASGARİ GEÇİM
(1)
ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ
(1)
ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 2012
(1)
asgari geçim ücreti
(1)
Asgari Ücret
(8)
Asgari ücret 701
(1)
Asgari Ücret Maliyeti
(1)
Asgari Ücret ve Yasal Kesintiler
(2)
Asgari ücret yeni yılda
(1)
ASKERİ İŞ MÜFETTİŞLİĞİ
(1)
askerlik
(2)
askerlik borçlanma formu
(1)
askerlik borçlanma hesaplama
(1)
askerlik borçlanma hesaplaması
(1)
askerlik borçlanma işlemi
(1)
Askerlik borçlanması
(3)
ASKERLİK KANUNU
(1)
atama
(2)
Avukat
(1)
Avukatlık
(1)
AVUKATLIK ASGARİ
(1)
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET
(1)
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ
(1)
Avukatlık Ücret
(1)
Avukatlık Ücret Tarifesi 2012 Belirlendi
(1)
Aylığa Hak Kazanma Koşulları
(1)
AYLIK VE YILLIK ENFLASYON
(1)
baglilik
(1)
Bağ
(1)
Bağ-Kur
(5)
bağ-kur dökümü
(1)
Bağ-Kur İntibak
(1)
Bağ-Kur Tevkifatı
(1)
Bağımsız Denetçi
(2)
bağımsız denetçiler
(1)
Bağımsız denetim
(2)
Bağımsız Denetleme
(1)
BağKur
(4)
bağkur dökümü
(1)
Bağkur hizmet dökümü
(1)
bağkurlu dökümü
(1)
Bahçe Tapusu Olanların Tarım SSK’lısı Olup Olamayacaklarının Açıklanması
(1)
bakanı
(1)
Bankalar
(1)
Basit usul
(1)
Başbakan Tayyip Erdoğan
(1)
BAYRAM TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASI
(1)
BDDK
(1)
bedelli
(2)
BEDELLİ ASKERLİK
(4)
bedelli askerlik işlemleri
(1)
Bedelli çalışmaları bayramdan sonra
(1)
Belediyeden kiralanan seyyar sergi yerleri için kira ödemeleri üzerinden tevkifat yapılmayacağı
(1)
belli para
(1)
BEŞ PUANLIK
(1)
beyanname
(100)
Bilirkişi
(1)
Bilirkişilerin
(1)
Bilirkişiye Başvuru
(1)
binek
(1)
Binek otomobilin alım ve satımında KDV oranı kaçtır ?
(1)
Binek otomobilin KDV’sini
(37)
Bir Kişi İle Kurulabilecek
(1)
Bireysel Emeklilik
(1)
Bireysel Emeklilik Sistemine Yapılan Ödemeler
(1)
BİRLEŞME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: I
(1)
borçlanma
(1)
Borçlanma Bedelleri
(1)
Borçlunun bütün eşyaları haczedilemez
(1)
Borçlunun haline uygun evi haczedilemez
(1)
BUGÜNKÜ YAZILAR
(5117)
bülent deniz
(1)
C Özel Güvenlik Yöneticisi Kimlik Kartı
(1)
Cenaze Ödeneği
(1)
Creditnote
(1)
Cumhuriyet tarihi rekoru
(1)
ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ
(1)
çalışma ve sosyal güvenlik
(1)
Çalışmayan
(1)
çek
(1)
çek yasası
(1)
çevre temizlik vergisi
(1)
Çeyiz Yardımı
(1)
Çocuklar sağlık hizmeti
(1)
daha az prim
(1)
Damga Vergisi
(1)
danışman
(1)
Dar Mükellefiyet
(1)
debitnote
(1)
defter
(2)
Defter Bilgi Girişi
(1)
defter Kapanış Tasdiği
(1)
Defter tasdi
(1)
Defter Tasdikinde Ek Süre
(1)
defter tutulma
(1)
Defter ve belgeleri depremde kaybolanlar
(1)
Değer Artış KazançI
(1)
Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi
(1)
değerleme oranı
(1)
Denetçi olabilme
(1)
Denetçilerin Atanması
(1)
Denetçinin seçilmesi
(1)
Denetim raporu
(1)
Denetimin
(1)
Deprem bağışları
(1)
Deprem bağışlarının vergi matrahından
(1)
Deprem bölgesinde primi 1 gün bile yatana emeklilik
(1)
Deprem sigortası
(1)
deprem vergisi
(1)
Depremzede işçinin ücreti İş-Kur'dan
(1)
Depremzedelere müjde
(1)
DERNEKLER
(1)
DERNEKLER YÖNETMELİ
(1)
dilekçe
(224)
DİLEKÇE ÖRNEĞİ
(2)
DİLEKÇE ÖRNEĞİ Veri Sorgulama
(1)
DİLEKÇE ÖRNEKLERİ
(12)
DİLEKÇEYE
(1)
Dizi
(1)
DOĞUM BORÇLANMASI
(5)
Doğum ücretsiz izni ve izinden dönüşte işe başlama hakkı
(1)
dönem sonu
(6)
DÖNEM SONU İŞLEMLERİ
(7)
Dul aylığı
(1)
DUYURULAR
(568)
e devlet
(1)
E-Defter
(1)
e-devlet
(1)
e-haciz
(1)
ebeyanname
(100)
ece üner
(2)
Ecrimisil
(1)
edefter
(1)
edefter.gov.tr
(1)
edevlet
(1)
EKONOMİ
(626)
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan
(1)
Elektronik Defter
(1)
Emekli
(11)
emekli aylığı
(1)
emekli aylığını yükseltmek
(1)
Emekli aylıkları haczedilemez
(1)
Emekli dernekleri
(1)
Emekli İkramiyesi
(1)
emekli intibak
(1)
Emekli Sandığı
(3)
Emekli Sandığı dökümü
(1)
Emeklilerin maaşı
(1)
Emeklilik
(1)
Emeklinin alım gücü
(1)
Emeklinin intibakı
(1)
EMEKLİNİN YILLIK İZNİ
(1)
Emekliye
(1)
Emekliye intibak
(1)
Emekliye müjde
(1)
Emekliye tazminat
(1)
Emekliye zam geliyor
(1)
emlak vergisi
(4)
Emlak Vergisi bildirimi
(1)
Emsal kira
(1)
EMZİRME ÖDENEĞİ
(2)
ENFLASYON
(1)
Enflasyon Hesaplama
(2)
Engelli bakım maaşına konulan hacize mahkeme 'dur' dedi
(1)
Engelli Sigortalıların
(1)
Engellilere İş Müjdesi
(1)
erken emekli
(1)
Eski memur
(1)
Esnaf Sicil Kaydı Bağ-Kur'lu
(1)
Esnek Zamanlı Çalışma
(1)
eş durumu nakli
(1)
eşi vefat etmiş
(1)
EŞİT DAVRANMAMA TAZMİNATI
(1)
Etiketler: 292 nolu hakem heyeti kararı
(1)
ev hanımına
(1)
Ev hanımlarının emekliliği
(1)
Evlenme Ödeneği
(1)
evlilik
(1)
FAİZ
(2)
Faktoring İşlemlerinin Muhasebe Kaydı
(1)
FARK ÜCRETİ
(1)
faruk çelik
(1)
FASON HİZMETLERDE KDV İADESİ
(1)
FASON TEKSTİL
(1)
FATURA
(2)
Fatura Düzenleme
(1)
Fatura Düzenleme Sınırları
(1)
Fatura Kullanımı
(1)
Faturada Ayrıca Teslim Adresine Yer Verilebilir mi?
(1)
FATURAYA SÜRESİNDE İTİRAZ
(1)
fazla çalışma
(1)
Fazla mesai
(1)
Fazla mesai nasıl ispatlanacak
(1)
FESHİ
(1)
fesihte geçerli neden
(1)
Fiili Hizmet Zammı
(1)
Finanasal
(1)
Finanasal Kiralama
(1)
Finanasal Kiralama Muhasebe Kayıtları
(1)
Finansal kiralama
(1)
FİRMADA KULLANILAN OTOMOBİLİN KAZA YAPMASI SONUCU SERVİS ŞİRKETİ TARAFINDAN KESİLEN FATURANIN SİGORTA ŞİRKETİNE YANSITILMASI MUHASEBE KAYDI
(3)
FON İSİMLERİ
(1)
Foreks İşlemi
(1)
FRANSIZ ÜRÜNLERİ
(1)
Gayri Maddi Haklar
(1)
GAZETECİ VE GEMİ ÇALIŞANLARINI
(1)
GAZETECİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLUR
(1)
Geçici iş göremezlik
(1)
Geçici iş göremezlik ödeneği
(2)
Geçici Vergi Oranları
(1)
Geçici Vergide Yanılma Payı
(1)
gelir
(302)
gelir testi
(3)
GELİR TESTİ NEDİR
(1)
Gelir Testi Süresi Uzatıldı
(1)
Gelir testine müracaat bildirimi
(1)
Gelir Uzman
(1)
Gelir ve Aylıklarda Zamanaşımı Sürelerinin Eski ve Yeni Kanunla Karşılaştırılması
(1)
Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması
(1)
gelir vergisi
(2)
Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 280)
(1)
GELİR VERGİSİ ORANLARI
(1)
gelir.gov.tr
(125)
gelirler
(4772)
gelirler.com
(192)
gelirler.gov.tr
(4349)
gelirlergov
(111)
gemlik hakem heyeti
(1)
gemlik tüketici sorunları ilçe hakem heyeti
(1)
genek sağlık başvuru
(1)
Genel Sağlık Sigortalıs
(1)
Genel Sağlık Sigortası
(2)
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
(4)
GEREKEN
(1)
GEREKLİ BİLGİLER
(5)
ggs
(3)
GİB
(3286)
gib.gov.tr
(31)
gider pusulası
(1)
Giriş Sınavı
(1)
Götürü Gider
(1)
GSS
(9)
GSS DİLEKÇE ÖRNEĞİ
(1)
gss Prim Tablosu
(1)
GSS Sağlık
(1)
GSS tescil bildirim
(1)
Gurbetçi ev hanımı
(1)
GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TARİFE-SINIFLANDIRMA KARARLARI) (SERİ NO: 13)
(1)
GÜNDEM
(4934)
HABER
(4470)
habertürk tv
(2)
haciz
(1)
Hafta Tatili Ücreti
(1)
HAFTALIK YAYIN
(28)
hakem heyeti kararları
(1)
HASTA SEVK FORMU
(1)
hastane
(1)
Hem kocadan hem de anne-babadan aylık bağlanır mı
(1)
hesap işletim ücreti iadesi
(1)
hesap işletim ücreti iadesinin kararı
(1)
hesap işletim ücretine itiraz
(1)
hesap işletim ücretleri
(1)
hesap işletim ücretleri iadesi
(1)
Hesap numaraları
(1)
hesapişletim ücretinin iadesi
(1)
hız sınırı
(2)
hibe kredi
(1)
HİLELİ İFLAS ETMEK
(1)
Hizmet Dökümü
(1)
Hizmet grubu
(1)
https://www.turkiye.gov.tr/
(1)
hukuk
(1)
Irak
(1)
iade
(1)
İbraname
(1)
ibraname Örneği
(2)
için
(1)
İdari Para Cezaları
(1)
İhaleli İşlerde Kıdem
(1)
İhbar İkramiyesi
(1)
İhracat
(2)
İHRACATTA GVK
(1)
İhtirazi Kayıtla Beyan
(1)
ikinci derece usulsüzlük
(1)
İkramiyenizi güncel
(1)
İktisap Tarihi
(1)
İlk Defa Sigortalı Olarak Çalışmaya Başlamadan Önce Malûliyeti Bulananların Emeklilikleri
(1)
indirilebilir
(1)
indirim
(1)
İndirimli Orana
(1)
İndirimli Orana Tabi Satışlar
(1)
internet sitesi
(1)
İNTERNET SİTESİ ZORUNLULUĞU
(1)
İntibak
(6)
İntibak 2013'e kaldı
(1)
İntibak Maaş
(1)
intibak yasası
(3)
İNTİBAK YASASI 2012'DE YASALAŞIYOR
(1)
intibak zammı
(1)
İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Metin Yeşil
(1)
isteğe bağlı sigorta
(1)
istifa
(1)
İstifa eden işçinin hakları
(1)
istifa evrakları
(1)
İSTİSNA TUTARLARI
(1)
İŞ
(1)
İŞ GÖREMEZLİK BELGESİ
(1)
İş göremezlik belgesi değişti
(1)
İş Kanunu Para Cezaları
(1)
iş kazası
(1)
iş koçu
(1)
İş Sözleşmeleri
(1)
iş sözleşmesi
(1)
İşçi
(1)
İŞÇİ 1 ay içinde dava açabilir
(1)
İŞÇİ ALACAK BELGESİ
(1)
işçi izin hakları
(1)
İŞÇİ VE ESNAFIN ÖLÜMÜNDE CENAZE ÖDENEĞİ VERİLME ESASLARI
(1)
İşçilerin İzinleri
(1)
İşçilerin İzinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler
(1)
işçilerinin
(1)
İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR
(1)
İŞÇİNİN HAFTA TATİLİ
(1)
İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ
(1)
İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER
(1)
İŞÇİNİN İŞVERENE ÇEKECEĞİ İHTAR ÖRNEĞİ
(1)
İşçinin sadakat borcu
(1)
İŞE İADE EDİLME
(1)
İŞKUR
(4)
İşlem Denetçiliği
(1)
İşlem denetçisi
(1)
işletim ücreti iadesi
(1)
İşsizlik
(1)
İşsizlik maaşı
(1)
İşsizlik ödeneği
(1)
İŞSİZLİK ÖDENEĞİ
(1)
İŞSİZLİK SİGORTASI
(1)
İşsizlik yardımları
(1)
İşte yerli otomobilin gerçek fiyatı
(1)
İşten Ayrıldığımda Ne Kadar Kıdem Tazminatı Alabilirim
(1)
İşten Ayrılırsam Emeklilik Şartlarım Değişir mi
(1)
İşveren
(2)
işveren fesih
(1)
İşveren işçiden senet alabilir mi?
(1)
İşverenlerimizin Ücret
(1)
İZİN
(1)
KABAHATLER KANUNU
(1)
Kaçak işçi
(1)
Kaçak işçi çalıştıranlar
(1)
Kaçakçılık suçu
(1)
Kadın ve erkeğin emekli olma yaşları farklı
(1)
KADINLARIN DOĞUM İZNİ
(1)
Kadrolulara bayram hediyesi
(1)
kamu
(1)
kanun
(950)
kapanış muhasebe kayıtları
(6)
karşılıklı edimler
(1)
KARŞILIKSIZ ÇEK
(1)
KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILIYOR
(1)
Kart aidatı
(1)
kartı
(1)
KASIM MALİ TAKVİMİ
(1)
katılım payı
(1)
Katma Değer Vergisi Oranları
(1)
Katsayı
(1)
Katsayı uygulaması
(1)
Katsayı uygulaması kalktı
(1)
kayıt
(3178)
KDV
(81)
KDV indirimi
(1)
kdv oranları
(1)
KDV TEVKİFATI
(1)
Kenar
(1)
Kendi adınıza kayıtlı iş yerinde
(1)
kendisine yöneltilen soruların cevaplarını internetten de yayınlayabilecek
(1)
KEY
(1)
kıdem tazminatı
(7)
Kıdem Tazminatı dikekçe
(1)
Kıdem Tazminatı Fonu
(4)
Kıdem Tazminatı Fonu 1 Ocak 2012
(1)
KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ
(1)
Kıdem ve ihbar tazminatı
(1)
Kız Çocuklarına GSS
(1)
Kız Çocuklarına GSS Zorunlu mu
(1)
Kimler denetçi olabilir
(1)
Kimler yeşil kart alabilecek
(1)
Kira Geliri
(1)
Kiralama Muhasebe
(1)
Kiralama Muhasebe Kayıtları
(1)
KKDF
(1)
Klip ve Reklam Filmlerinde Çalışan Oyuncu ve Set İşçilerinin Sosyal Güvenliği
(1)
Know-how
(1)
KOBİ TFRS
(1)
kobilere-250-bin-tl-geri-odemesiz-destek
(1)
Kollektif
(1)
KONFEKSİYON HİZMETLERİNDE KDV
(1)
Konsinye Satışlar
(1)
KONUT KİRA GEELİRLERİ İSTİSNA TUTARLARI
(1)
Kooperatif
(1)
KRAMİYEDE YENİ DÜZENLEME
(1)
kredi
(1)
kredi kartı
(2)
Kurumlar Vergisinden Müstesna Kazançlarda Kur Farkları ve Vade Farklarının Durumu
(1)
Leasing
(1)
limit
(2)
limited şirket sözleşme
(1)
Limited şirkette fesih
(1)
liste
(1)
lkesi
(1)
Lütfi Köksal
(1)
MAAŞINA HACİZ
(1)
Maden işçisinin emekliliği
(1)
MADENDE EMEKLİLİK KOŞULLARI
(2)
MADENDE EMEKLİLİK TABLOSU
(2)
MAHKEME KARARLARI
(304)
Mal bildirimi
(1)
Mali Tablolar
(1)
MALİ TAKVİM
(2)
MALİYE
(4655)
Maliye Bakanlığı
(2)
Malul
(1)
malul olanların emekliliği
(1)
Malulen emekli olmanın şartları
(1)
Malullük aylığı
(1)
Malullük aylığı kimlere bağlanır
(1)
Mavi Kart Nedir
(1)
MEB’deki memur
(1)
Mehmet Şimşek
(1)
memur
(7)
Memur Emeklisi Avukat
(1)
memur ikramiye
(1)
memur maaşı
(1)
Memur ve emekliye zam
(1)
memura zam
(1)
Memurlar
(2)
Memurlara emekli
(1)
MEMURLARA GREV HAKKI
(1)
Memurlara rotasyon
(1)
Memurların taban aylığı
(1)
Memurların Yenilenen Hastalık Raporu
(1)
Memurun 2012 maaş zammı belli oldu
(1)
Memurun Dul
(1)
Memurun Dul ve Yetim
(1)
Meslek Hastalığı
(1)
Mevsimlik iş
(2)
Mevsimlik iş sözleşmesinde kıdem tazminatı
(1)
Mevsimlik işçi
(1)
miili
(1)
milli
(1)
milli piyango çekilişi sonuçları
(1)
milli piyango sıralı tam liste 2012
(1)
Montaj ve Taşımacılık Faaliyetlerinde Götürü Gider Uygulaması
(1)
Motorlu Taşıtlar Vergisi
(1)
MTV
(1)
mu
(1)
MUHASEBE
(5542)
MUHASEBE kayıtları
(164)
MUHASEBE KAYITLARI
(50)
Muhasebe Standartları
(1)
muhasebe uygulaması
(1)
Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu
(1)
MUHASEBECI DEFTER BILGI
(1)
muhasebeci
(3178)
Mükellefler Ba Bs formlarında düzeltme yapabilirler mi? Düzeltme yapılması durumunda ceza uygulanır mı?
(4)
müstahsil
(1)
Müşteri Bildirim Formu
(1)
Müşteri Devir Teslim Formu
(1)
NDE ÖDENMESİ
(1)
NO: 44)
(1)
noter
(2)
noter ihtar Örneğl
(1)
Noterler MUHASEBE
(1)
Noterlerin SGDP
(1)
Nüfus cüzdanı
(1)
Nüsha
(1)
olur
(1)
Onarma
(1)
Organını kendi isteği
(1)
otomobil
(1)
Otomotiv Sanayii Derneği
(1)
Ödediği KDV
(1)
ÖDEME
(1)
ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE YARDIMLAR
(1)
ÖĞRENCİ YAPILAN YARDIMLAR
(1)
öğretmen
(2)
öğretmen adayı
(2)
öğretmen adayları
(1)
ÖĞRETMENLER
(1)
ölüm
(1)
ÖNEMLİ
(81)
Özel denetçi
(1)
ÖZEL HASTANE
(1)
Özel SMMM
(1)
Özel SMMM Sınav
(1)
Özel SMMM Sınav Programı
(1)
ÖZELGE
(1364)
Özelge nedir
(1)
ÖZELGELER
(240)
Özürlü Teşvik
(1)
Para kazanmanın yolu
(1)
park yasağı
(2)
PART-TİME
(1)
PART-TİME İŞ SÖZLEŞMESİ
(1)
PARTTİME iş sözleşmesi
(1)
Pasaport
(1)
piyango
(1)
Pratik Bilgiler
(1)
Prim
(2)
Prim borcu
(1)
PRİM KESİLECEK KAZANÇLAR
(1)
PRİME ESAS KAZANÇ
(1)
Prof. Abuzer Kendigelen
(1)
Prof. Dr Erdoğan Moroğlu
(1)
Prof. Dr. Şükrü Kızılot
(1)
Prof. Dr. Ünal Tekinalp
(1)
RESMİ GAZETE
(142)
RESMİ GAZETEDE BUGÜN
(1)
Resul KURT
(1)
S
(1)
Sağlık
(2)
Sağlık Bakanlığı
(1)
Sağlık Bakanlığını
(1)
Sağlık Bakanlığını Yeniden Yapılandırdık
(1)
sağlık hizmeti
(2)
Sağlık prim borcu
(1)
Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi
(1)
sağlık sigortası
(3)
sağlık yardımı
(1)
sağlıktan nasıl faydalanacak?
(1)
SAHTE BELGE DÜZENLEME
(1)
SAHTE fatura DÜZENLEME
(1)
Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların emekliliğe hak kazanma şartları
(1)
Sakatlık indirimi
(1)
Sebepsiz İŞTEN atılan
(1)
Sendikalar
(1)
serbest meslek
(1)
SERMAYE KOYMA BORCU
(1)
SERMAYE ŞİRKETLERİ
(1)
Sevki olmayan doktora gidemeyecek
(1)
Sezgin Özcan
(1)
sgdp
(3)
SGK
(5754)
SGK borcu
(1)
SGK gurbetçi
(1)
SGK HABER
(3115)
Sgk Hizmet
(1)
Sgk Hizmet Dökümü
(1)
SGK hizmetleri
(1)
SGK İdari Para Cezaları
(1)
SGK MAKALE
(440)
SGK para cezaları
(1)
SGK Primleri
(1)
sgk SMS HİZMETLERİ
(1)
sgk soru ve cevap
(1)
SGK Taksitlendirmelerinin ödeme süresi uzatılmıştır
(1)
Sigara
(1)
sigorta
(2)
Sigorta başlangıç tarihinde rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor
(1)
Sigorta Prim Desteği
(1)
sigorta primi
(1)
Sigortalılık öncesi doğum
(1)
SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILAN İŞÇİLERİN HAKLARI VE YAPILMASI GEREKENLER
(1)
Sinema
(1)
sirali
(1)
sirkete
(1)
smmm
(3178)
SMMM Defter Bilgi Girişi
(1)
SMMM'ler Defter Tasdik Şifrenizi Aldınız mı?
(2)
SMS HİZMETLERİ
(1)
SORU CEVAP
(28)
SOSYAL GÜVENLİK
(3181)
SOSYAL GÜVENLİK DESTEK
(1)
Sosyal Güvenlik Kurumu
(3)
Sosyal Güvenlik Uygulamalarında İdari Para Cezaları
(1)
Sosyal Sigortalar
(1)
söylüyor
(1)
Sözleşme
(1)
Sözleşmeli öğretmenlere tanınan yeni özlük hakları
(1)
sözleşmenin konusu
(1)
SÖZLEŞMESİNİN
(1)
SPAS
(1)
spas sorgulama
(1)
ssk
(4665)
SSK
(1)
SSK’lı normal işe girmeden evvel kaza geçirenler malülen emekli olamazlar
(1)
STAJYER MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ
(1)
Suret
(1)
Sürekli iş göremezlik
(1)
Süresi Uzatıldı
(1)
Şehit çocukları
(1)
şirket
(2)
şirketler
(1)
ŞÜKRÜ KIZILOT
(2)
T.C. taşınmaz numarası
(1)
taban aylığı
(1)
Taksi
(1)
Taksiciler
(1)
Taksiciler sigorta
(1)
talep ve taahhüt formu
(1)
tam
(2)
Tapu
(2)
Tapu Sicili Tüzüğü
(1)
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
(1)
TAPU YASASI
(1)
Tapunuz kaybolursa
(2)
tarafları bağlayıcı nitelik.
(1)
Tarhiyat Öncesi
(1)
Tarhiyat Öncesi Uzlaşma
(1)
tarife
(1)
tarifesi
(1)
TARİFESİ 2012
(1)
Tarihi Eser Niteliğindeki Özel Binaların Yıkılarak Yeniden İnşaasında Asgari İşçilik Uygulaması
(1)
Tarla
(1)
Taşeron
(1)
TAŞERON İŞÇİLERİ
(1)
TCDD
(1)
TEBLİĞ
(683)
TEBLİĞ 281
(1)
Tedavi İçin Yurtdışına Gönderilme
(1)
Telekom
(2)
tepliğ
(3894)
tersini
(1)
teşvik
(1)
Tevkifat
(1)
TEVKİFAT (muhasebe kayıtları
(1)
Tevkifat Uygulaması
(1)
Ticaret Kanunu
(1)
Ticaret Unvanı için Dava Şartları
(1)
Trafik cezaları
(1)
Trafik cezaları artıyor
(1)
trafik cezası
(2)
TTK
(4352)
ttk Tutulması zorunlu ticari defterler
(1)
turkiye
(3)
tutulabilecek defterler
(1)
Tutulması zorunlu ticari defterler
(1)
TÜFE
(1)
TÜİK
(1)
Tüketici mahkemesi
(1)
Türev ürünler
(1)
Türk Telekom
(2)
türk ticaret kanunu
(2)
Türkiye İstatistik Kurumu
(1)
türkiye iş kurumu
(1)
TÜRMOB
(1)
UFRS
(27)
ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASINA UĞRAYAN ÇALIŞANIN BİLDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAKTIR?
(1)
Uluslararası Karayolu Taşımacılığında KDV İadesi
(1)
UMSK
(1)
UYGULAMASI
(1)
Uzaktan çalışma
(1)
Uzlaşma talebi
(1)
Uzlaşma talep süresi
(1)
ücret
(1)
ücret dışı gelirler
(2)
Ücret Garanti Fonu
(1)
Ücret Gelirleri
(2)
Ücret haczi
(1)
ÜCRETİNDE
(1)
Ücretlerin Vergilendirilmesi
(1)
ÜFE
(1)
VAN
(1)
Varlık kiralama şirketleri nedir
(1)
VEDAT İLKİ
(1)
Veraset Belgesi
(1)
vergi
(1692)
VERGİ İNCELEMELERİ
(1)
vergi oranı
(1)
vergi oranları
(1)
Vergi Tarifesi
(1)
VERGİDEN İSTİSNA YEMEK BEDELİ
(1)
Vergileme
(1)
Verileri Nelerdir
(2)
vize süresi
(1)
vuk
(4569)
VUK 410
(1)
Web Sitesi
(1)
www.edefter.gov.tr
(3)
www.sgk.gov.tr
(1)
X RESMİ GAZETEDE BUGÜN
(29)
Yabancı
(1)
Yabancı çalışanlar
(1)
Yabancı GSS
(1)
yabancı hekim
(1)
Yabancı Sermayeli Şirket Kurulumu İzne Tabi Midir?
(1)
YABANCI UYRUKLULARIN SİGORTALILIK İŞLEMLERİ
(1)
Yabancıların çalışma izin kriterleri
(1)
YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
(1)
Yapı Denetim
(1)
Yapı denetimi hizmet sözleşmeleri
(1)
yapı kredi bankası hesap işletim ücreti
(1)
yapı kredi bankası işletim ücretinin iadesi
(1)
yapı kredi hesap işletim ücreti
(1)
YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ
(1)
yardıma muhtaç kadınlara
(1)
Yasal Defterler
(2)
YAŞLILARA SİGORTA
(1)
Yaşlıya sigortalı bakım
(1)
yaştan emeklilik
(1)
Yazılar
(1)
YAZILAR
(358)
Yeni Sayıştay Kanunu Neleri Beraberinde Getirdi
(1)
yeni Ticaret Kanunu
(1)
Yeni TTK
(3110)
Yeni TTK'da Şirketler Kendi Hisselerini Edinebilecek
(1)
Yeni TTK'da Uluslararası Muhasebe Standartları
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU
(9)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE MALİ MÜŞAVİRLİK RUHSATINA
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA LİMİTED ŞİRKETLER
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA SÜRELER
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNU
(1)
Yeniçarşım
(1)
YERLİ OTOMOBİL
(1)
yeşil
(1)
Yeşil kart
(9)
Yeşil kart kalkmıyor
(1)
YEŞİL KARTIN DEVİR İŞLEMLERİ
(1)
Yılbaşından itibaren Yeşil Kart sistemi kalkıyor
(1)
Yıllar İtibari İle Asgari Ücretler
(2)
Yıllarında Çalıştığı İçin Aylıkları Kesilen Gurbetçi Emeklilere Müjde
(1)
YILLIK
(1)
Yine Kanun Tasarısında Denetçi olamayacaklar
(1)
yonetim-kurulunun
(1)
yurt dışı
(1)
yurt dışı Borçlanm
(1)
YURT DIŞINA GÖTÜRÜLEN TÜRK İŞÇİLERİ
(1)
Yurt Dışında İnşaat
(1)
yurtdışı borçlanması
(1)
Yurtdışı borçlanmasında emekli aylığı
(1)
YURTDIŞINDA
(1)
YURTDIŞINDAN OLAN ALACAKLAR
(1)
Zayi Olan Mallar
(1)
Zorunlu Deprem Sigortası
(1)
Zorunlu Sağlık
(2)