Tarhiyat Öncesi Yönetmeliğe Göre Uzlaşma Tutanaklarında Yer Almayan Esasa İlişkin Kanuni Eksiklik: (Md. 16/2)
I- GİRİŞ
Uzlaşma taraflar arasındaki düşünce ve işbirliği ortamını sağlama; aralarındaki düşünce, görüş ve çıkar ayrılıklarını, ortaya çıkan uyuşmazlıkları, karşılıklı ödünlerle barış içinde çözümlemedir([1]). Buna göre denilebilir ki karşılıklı iradelerin ortaya konulması ve ortak bir noktada çözüm arayışına girilmesi uzlaşma olarak ifade edilebilir. Bu durum vergi hukuku açısından bir tarafın devlet diğer tarafın ise mükellef olmasından hareketle aynı ruh fakat farklı bir amaçla bir araya gelinmesini ifade etmektedir. Farklılık devletin alacağını her ne olursa olsun almak istemesidir. Yani ortak bir çözüm arayışı ancak nihayetinde devletin yine alacağını ortadan kaldırmadan az veya çok hazineye aktarması şeklinde meydana gelmektedir.
Vergi işleri sürat ister, o nedenle amaç vergi ihtilaflarının mahkemelerde çözüme kavuşturulması değil, aksine bunların mümkün olduğunca kısa sürede çözüme kavuşturulmasıdır([2]). Söz konu alacak/borç üzerinde bir şekilde anlaşan veya anlaşamayan taraflar her ne olursa olsun oluşan hukuksal olayın neticesi itibariyle vuku bulan durumu yazılı bir halde somutlaştırmak durumundadırlar. Çünkü kamu idaresinin iradesi ancak yazı ile güç kazandığından hareketle uzlaşılan veya uzlaşılamayan hukuksal durum bir tutanak neticesinde ortaya çıkabilmektedir. İşte bu noktada uzlaşmaya ilişkin tutanağın hukuksal kıymeti ve tanımlaması önem arz etmektedir. Özellikle tarafların uzlaşamadığı hallerde uzlaşma tutanağının vergi hukuku açısından ne ifade ettiği hukuksal açından dikkate değer bir durumdur. Bu bağlamda “tarhiyat öncesi uzlaşma tutanağının” bir tebliğ vesikası olup olmadığı ve buna göre sonuçlarının tartışılması gerektiği düşünülmektedir. Buna göre Maliye Bakanlığı tarafından çıkarılan “Tarhiyat Öncesi Uzlaşma Yönetmeliği”nde([3]) yer alan md.16/2’deki esasa ilişkin kanuni eksiklik tartışma konusu yapılmaktadır.
II- VERGİ HUKUKUNDA UZLAŞMA TUTANAĞININ VERGİ İHBARI İLE İLGİLİ VESİKA OLUP OLMADIĞI HUSUSU
Vergi hukukunda uzlaşmada amaç, vergi uyuşmazlıklarının süratle çözümlenmesi, tereddütlerinin giderilmesi suretiyle mükellefle idare arasında çıkabilecek ihtilafların kendi aralarında görüşülerek önlenmesidir([4]). Yani uzlaşma müessesesinin amacı, vergi salan idare ile bunları ödeyecek olan yükümlülerin anlaşmalarını sağlamak suretiyle yargı yerlerinin gereksiz başvurularla karşı karşıya kalmalarını önlemek olduğundan, tarafların uzlaşmaları halinde uyuşmazlık ortadan kalkacak uzlaşmamaları halinde ise olay yargı organlarına intikal edecektir([5]). Buna göre uzlaşma müessesesi, vergi hukuku uygulamalarına, vergiyi tarh eden idare ile bunları ödeyecek mükelleflerin anlaşmalarını sağlamak suretiyle, yargı yerlerinin gereksiz başvurularla karşı karşıya kalmalarını önlemek amacıyla getirilmiştir([6]). Yani vergi sisteminde ortaya çıkan anlaşmazlıklarda vergi mükellefi doğrudan dava yoluna başvurabileceği gibi önce sistemde var olan çözüm yollarını da deneyebilir([7]). İşte uzlaşma müessesesi bunlardan biri ve ayrıca vergi idaresinin mükellefin vergi ve ceza miktarını yeniden tayine yönelik uygulamadır([8]). Bir yargı yeri ve yargısal niteliği olmayan bu müessese, uzlaşma isteminde bulunanın iradesine ve isteğine bağlı olarak meselelerin uyuşmazlık konusu yapılmadan çözümünü öngörmektedir([9]).
Uygulamada komisyonda düzenlenen ve uzlaşmaya varılan hususları belirleyen tutanakların kesin olduğu, uzlaşma ile belirlenen hususlarda dava açılamayacağı, uzlaşma tutanaklarının iki tarafın özgür iradesiyle gerçekleştirilen bir sözleşme niteliği taşıdığı görülmektedir([10]). Eğer uzlaşma sağlanmışsa uzlaşma komisyonunun hazırladığı ve mükellef veya kanuni temsilcisi tarafından imzalanan bir tutanak düzenlenmektedir. Uzlaşma komisyonunun düzenlediği tutanağın idari bir işlem olmadığı, yargı kararı ile belirlendiği üzere sözleşme niteliğinde bir belge olduğu ifade edilmektedir([11]). Ancak bu hukuksal tanımlama tarhiyat öncesi uzlaşma sağlanamaması halinde doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Çünkü hukukun kaynakları açısından hiyerarşik yapıda Vergi Usul Kanunu’nun “Tebliğ” ile ilgili hükümlerine baktığımızda “tarhiyat öncesi uzlaşma”ya ilişkin tutanak, vergi ihbarı ile ilgili vesikalar arasında bulunmaktadır. Bu duruma kanunun lafzen yorumlanması ile ulaşmak mümkündür.
Lafzi yorumlama Vergi Usul Kanunu’nun 3. maddesinde “vergi kanunları lafzı ve ruhu ile hüküm ifade eder” cümlesinde yasallık ilkesine göre hüküm ifade etmektedir. Bu yorum tekniği, kanunda yazan ifadeler hangi kelimelerle kullanılmışsa onların Türk Dili’ne ilişkin ne manaya geldiği yönünde ele alındığını göstermektedir. Buna göre Vergi Usul Kanunu madde 93’te yer alan “Tahakkuk fişinden gayri, vergilendirme ile ilgili olup, hüküm ifade eden bilumum vesikalar ve yazılar” ile yine aynı maddede yer alan “tebliğin daire veya komisyonda yapılması” hükümleri mükelleflerin kendilerine yüklenen vergisel yükümlülüklerine ilişkin durumlara dair bilgilendirilmesi zorunluluğunu idareye yüklemiştir. Yani üzerlerine vergisel mali bir yükümlülük getirilen hallerde mükelleflerin bu durumları kendilerinin öğrenme kabiliyetlerine bırakılmadığı kanunen oldukça açıktır. Aynı şekilde hem lafzi yorumlama hem de kanunun konuluş sırasına göre yorum tekniğine göre Vergi Usul Kanunu’nun 94. maddesinde yer alan “Tebliğ mükelleflere, bunların kanuni temsilcilerine, umumi vekillerine veya vergi cezası kesilenlere yapılır” hükmü de tebliğin kimlere yapılacağı hususunda açıkça yön vermektedir. Buna göre Vergi Usul Kanunu’nun tebligat hükümlerinde “tebliğ yalnızca tarhiyat yapılan mükelleflere yapılmaktadır” gibi açık veya zımnen bir ifade bulunmamaktadır.
Uzlaşma tutanağı her ne kadar idari bir işlem gücüne sahip olmasa da uzlaşılamayan vergi ve cezalara ilişkin olarak sonuçları itibariyle idari bir işlemi harekete geçirici fonksiyona sahip belge özelliği taşımaktadır. Çünkü idare ile mükellef arasında uzlaşılamadığında vergi idaresi tarhiyata ilişkin olarak gerekli muameleleri derhal ve re’sen yerine getirmek üzere yasal süreler dâhilinde harekete geçmektedir([12]). Bu noktada belirtmek gerekir ki uzlaşma tutanağı tarhiyata ilişkin bir belge özelliği de doğal olarak içermemektedir. Ancak mükellefin, uzlaşma sağlanamadığı miktarlara ilişkin olarak hakkında yapılacak idari işlemi bildirmesi ve gerekirse uzlaşma tutanağına bağlı olarak vergi dairesince yapılacak tarhiyata ilişkin yargı yoluna gitmesini sağlayacak bir belge niteliğinde olduğunun da ifade edilmesi önem arz etmektedir. Bu durum hali hazırda “Tarhiyat Öncesi Uzlaşma Yönetmeliği”nde “Uzlaşma talep edildiği halde görüşmeler sonucunda uzlaşılamayan matrah farklarına ilişkin uzlaşma komisyonunun teklif ettiği miktarlar tutanaklarda yer alır” (md.16/8) ve “Bu şekilde düzenlenen uzlaşma tutanağı ile vergi inceleme raporunun vergi dairesine intikali üzerine, vergi dairesince yapılacak tarhiyatın dava açma süresinin son gününün mesai saati bitimine kadar komisyonun teklif ettiği miktarı kabul ettiğini belirten bir dilekçe ile vergi dairesine başvuran mükellefle, başvuru tarihi itibarıyla uzlaşma vaki olmuş sayılır ve buna göre işlem tesis edilir” (md.16/9) hükümleriyle belirtilmiştir. Burada görülmektedir ki uzlaşma tutanağının idari işlemi harekete geçiren gücü bulunmaktadır. Özellikle son cümlede yer alan “buna göre işlem tesis edilir” ibaresi oldukça açık bir şekilde uzlaşma tutanağına göre idari işlem başlatılacağını göstermektedir.
Fakat yine belirtmek gerekir ki özellikle tarhiyat öncesine ilişkin olarak olumsuz neticelenen uzlaşmaya ilişkin tutanaklar idari işlem niteliğine haiz olmasalar dahi Vergi Usul Kanunu’nda ifade edilen “vergi ihbarı ile ilgili vesika” özelliği taşımaktadırlar. Çünkü nihayetinde mükellefe tarhiyat öncesi belirlenen hangi konu ve miktarda uzlaşılmadığına ilişkin somut yazılı bir belge uzlaşma tutanağı ile tebliğ edilmektedir. Bu noktada tebliğlerin mükelleflere duyurulması gereken idari işlemden ayrılarak tek başlarına dava konusu edilmeleri mümkün olmamasına rağmen, uzlaşma tutanağının hukuksal niteliğinin kanunen ve yönetmeliklerle sağlıklı bir şekilde belirlenememiş olması söz konusu tarhiyat öncesi uzlaşma tutanaklarının sonuçları itibariyle tebliğ hükümlerine göre usulden ve esastan ele alınmasını gerektirmektedir.
Tarhiyat öncesi uzlaşma, tarhiyat aşamasından önce, idare ile mükellef arasında tarh edilecek vergi ve cezalar üzerinde anlaşmayı ifade etmektedir. Bir uyuşmazlığın tarhiyat öncesi uzlaşmaya konu olması için mükellef nezdinde bir “vergi incelemesi” yapılması gerekir. Bu husus usul açısından önemlidir[13]. Bu yolla, vergi tarh edilmeden önce, tarh edilecek vergi üzerinde anlaşma imkânı doğmaktadır. Buna göre tarhiyat öncesi anlaşma o zamana kadar olmayan ancak olması muhtemel bir vergi mükellefiyeti sorununu ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır([14]).
Buna göre tarhiyat öncesi uzlaşma komisyonları vergi dairesi adına temsil gücüne sahip birimlerdir. Yani vergi idaresinin temsilcisi konumundadırlar([15]). Bu durumu Tarhiyat Öncesi Uzlaşma Yönetmeliği’nin “komisyonların oluşumu” başlıklı 5. maddesinde şu ifadeler ile kuvvetli bir şekilde görmek mümkündür; “…vergi incelemeleri için oluşturulacak uzlaşma komisyonu, Başkanlıkça belirlenecek biri başkan olmak üzere üç Vergi Müfettişinden oluşur; …komisyon, iki Vergi Müfettişi ile ilgili vergi dairesi müdüründen (bağlı vergi dairelerinde malmüdürü) oluşur; … İncelemeyi yapanın ekip başkanı olması halinde, komisyona bir başka Vergi Müfettişi seçilir; …İncelemeyi yapanlar…komisyon toplantısına açıklamalarda bulunmak üzere iştirak edebilirler; …ekip başkanı, Başkanlıktan komisyona katılmak üzere Vergi Müfettişi talep edebilir.” Söz konusu yönetmeliğin 6. maddesinde de “incelemeye yetkili diğer memurlarca yapılan vergi incelemelerinde komisyon… Vergi Dairesi Başkanı tarafından belirlenen müdürler ve/veya vergi dairesi müdürlerinden oluşur; …komisyon…ilgili vergi dairesi müdürü ile Gelir Müdürlüğü görevini ifa eden müdürden oluşur;…” Görülmektedir ki uzlaşma komisyonu vergi idaresi adına mutlak hareket gücüne sahip bir oluşumdur. Bu durum doğal bir hiyerarşik yapı sonucu ortaya çıkmaktadır ancak hukuksal adalet bakımından tartışmaya açıktır([16]). İşte ikili anlaşma zemini oluşturması hedeflenen bir müessesesin neticesinde mükellefe verilen belgenin bir bildirim olduğu yani tebliğ niteliğine büründüğü açıktır.
III- UZLAŞMA TUTANAKLARINDA YER ALMAYAN ESAS İLİŞKİN AYKIRILIK
Tarhiyat öncesi uzlaşma tutanakları mükellefler ile idare vergi idaresi adına hareket eden yani tarhiyatı yapacak birim adına oluşturulan komisyon arasında düzenlenen ve uzlaşmanın gerçekleşip gerçekleşmediğine dair konu ve miktarların yazılı olduğu tespit edici ve idari işlem gücüne sahip bir vergi hukuku vesikasıdır. Uzlaşmanın, vergi isteyen idare ile ödeyecek durumda olan yükümlüyü uyuşmazlık çıkarmadan önce bir kez düşündürmek ve mümkün olursa anlaşabilmelerini sağlamak amacıyla yasaya konulduğu göz önüne alındığında([17]), uzlaşmanın sağlanması halinde uzlaşma tutanağı her iki tarafça imza edilmekte ve kesinlik kazanmaktadır. Aynı şekilde uzlaşma sağlanamadığı hallerde de tutanak her iki tarafın imzaları ile karşılıklı bildirim niteliğine bürünmektedir. Bu noktada uzlaşma tutanağı idari bir işlem niteliğine sahip olmadığından yalnızca mükellefin vergi ve cezalarına ilişkin borçlarını tebellüğ eden bir belge olarak Türk vergi hukukuna göre tebligat hükümlerine tabi bulunmaktadır. İfade etmek gerekir ki bu durum tarhiyat gibi idari bir işlemin bildirilmesi olarak değil, mükellefin gelecek zamanda muhtemel karşılaşacağı parasal yükümlülüğün kendisine yazılı olarak bildirilmesi şeklinde ortaya çıkmaktadır. Vergi Usul Kanunu’nda yer alan tebligat hükümlerinde de zaten tebliğin yalnızca vergi tarhiyatına ait işlem olduğuna dair bir hüküm bulunmadığı oldukça açıktır. Vergi Usul Kanunu tebliğ hükümlerinin esasının “vergilendirme ile ilgili olup, hüküm ifade eden bilumum vesikalar ve yazılar” olduğunu 94. maddesinde belirtmiştir.
Ancak Tarhiyat Öncesi Uzlaşma Yönetmeliği, uzlaşma tutanağını vergilendirme ile ilgili hüküm ifade eden bir vesika olarak algılamasına rağmen (ki bu durum Yönetmeliğin 16/3. maddesinde açıkça görülmektedir. Buna göre; uzlaşma temin edilemediği takdirde, komisyonca bu konuyu belirtmek üzere düzenlenecek tutanağın birer nüshası anında hazır bulunan mükellefe veya vekili ile vergi incelemesi yapana komisyonda tebliğ olunur. Mükellefin uzlaşmaya icabet etmemesi veya tebellüğden kaçınması halinde, bu hususu belirten tutanağın bir örneğinin muhatabına posta ile gönderilmesi yanında bir örneği de inceleme yapana tevdi edilir.) uzlaşma tutanağında olması gereken hususlara ilişkin yeterli usul ve esasa dair içerikleri düzenleyememiştir. Kaldı ki bu hususta uzlaşma müessesesini ve tutanağının yanı sıra “uzlaşma davetiyesi” bile Tarhiyat Öncesi Uzlaşma Yönetmeliği’ne göre Vergi Usul Kanunu hükümlerine tabi bir tebliğ belgesi olarak görülmektedir. Bu konuda söz konusu Yönetmeliğin “Uzlaşmaya Davet” ve “Uzlaşma Davetine Uyulmaması” başlıklı 11 ve 12. maddelerinde “Uzlaşmaya davet… tebliğ olunur”; “Tebliğ işleminde, posta ile veya memur vasıtasıyla tebliğ usulü uygulanır”; “posta ile veya memur vasıtasıyla gönderilen yazının tebliğ edilemeyerek geri gelmesi, tebliğ edilememeyi ifade eder” hükümleri Vergi Usul Kanunu’na uygun olarak yer almaktadır. Bununla birlikte söz konusu yönetmelik uzlaşma tutanağında olması gereken esasa ilişkin hususları aşağıdaki gibi sıralamaktadır (md.16/2);
a) Mükellefin adı soyadı/unvanı ve adresi, bağlı olduğu vergi dairesi ve vergi kimlik numarası veya T.C. kimlik numarası,
b) İncelemenin konusu, dönemi, bulunan matrah farkı, tarh edilmesi öngörülen vergi tutarları,
c) Üzerinde uzlaşılan vergi miktarı,
ç) Uzlaşılan ceza miktarı,
d) İncelemeyi yapanın adı soyadı ve unvanı.
Ancak ilgili Yönetmelik kendinden hiyerarşik olarak üst hukuk kaynağı olan Vergi Usul Kanunu’na riayet etmemiştir. Buna göre Vergi Usul Kanunu madde 108’de “Tebliğ olunan vesikalar, esasa müessir olmayan şekil hatalarından dolayı hukuki kıymetlerini kaybetmezler; yalnız vergi ihbarı ile ilgili vesikalarda mükellefin adının, verginin nevi veya miktarının, vergi mahkemesinde dava açma süresinin hiç yazılmamış olması veyahut bu vesikaların görevli bir makam tarafından tanzim edilmemiş bulunması vesikayı hükümsüz kılar” amir hükmü yer almaktadır. Kendisine vergisel bir yükümlülük getirilen hallerde mükellefe bir vesika ile ihbarda bulunulacaksa söz konusu vesikada yer alması gereken ve esası bozan hallerde oldukça açık ve anlaşılır bir biçimde ifade edilmiştir.
Yönetmeliğe göre Kanun’a uygun olarak uzlaşma tutanağında mükellefin adı, verginin türü, verginin miktarının belirtilmesi gerekli hususlar olarak açıkça yazılmasına rağmen Kanun’a göre tutanağı esastan bozan unsurlardan biri olan “vergi mahkemesinde dava açma süresinin hiç yazılmamış olması” ciddi bir eksikliktir. Çünkü uzlaşma tutanağı nihayetinde idarenin mükellef hakkında gelecekte yapacağı bir eylemi ilgili kişiye yazılı bir şekilde bildiren bir vesikadır. Bu bağlamda uzlaşma tutanaklarında esası bozan hususların Vergi Usul Kanunu’na göre hukuken belirtilmesi gerekir. Uzlaşmanın vaki olmaması halinde bu konuda ki tutanağın ilgiliye tebliğ tarihi, dava açma süresine başlangıç sayılmakla, dava açma süresinin son gününün belirlenmesi amaçlanmaktadır. Buna göre uzlaşma tutanağında vergi mahkemesinde dava açma süresinin hiç yazılmamış olması hususu uzlaşma tutanağının yeniden düzenlenmesini gerektiren kanuni bir dayanak noktası oluşturmaktadır.
Sonuç olarak denilebilir ki normlar hiyerarşisine göre alt normun üst norma aykırılık içermemesi gerekmektedir. Bu bağlamda Tarhiyat Öncesi Uzlaşma Yönetmeliği Vergi Usul Kanunu’nun alt bir normu olarak aykırılıklar içermemesine rağmen esasa ilişkin boşluklara sahiptir. Uygulamada vergi idarelerinin tarhiyat öncesi yapılan incelemelere göre komisyonlardan gelecek olumsuz uzlaşma tutanaklarında vergi mahkemesinde dava açma süresinin hiç yazılmamış olması hususunu belirtmemeleri mükelleflerin bu konuda bir açık tespit ederek ileriki dönemlerde yeni tarihli uzlaşma tutanaklarının kendilerine tebliğ edilmesini talep etmeleri yönünde bir davranış sergilemelerine neden olabilecektir. Bu nedenle yargı yükünü hafifletmeyi ve hazineye gelirin daha hızlı girmesini amaçlayan uzlaşma müessesesine dair Tarhiyat Öncesi Uzlaşma Yönetmeliği’nin madde 16/2’de yer alan eksikliği gidermesi gerekmektedir.
Şafak Ertan ÇOMAKLI*
E-Yaklaşım
27 Aralık 2011 Salı
Tarhiyat Öncesi Yönetmeliğe Göre Uzlaşma Tutanaklarında Yer Almayan Esasa İlişkin Kanuni Eksiklik: (Md. 16/2)
Etiketler:
BUGÜNKÜ YAZILAR,
gelir,
gelirler,
gelirler.com,
HABER,
MALİYE,
MUHASEBE,
MUHASEBE kayıtları,
Tarhiyat Öncesi
Blog Arşivi
-
▼
2011
(4992)
-
▼
Aralık
(823)
- DEĞER ARTIŞ KAZANÇLARINDA İSTİSNA
- Ticari Kazançta Askerlik Borçlanması Nedeniyle Öde...
- Vergilendirmede ilişkili kişi
- Taşeron nedir, ne değildir? (2)
- Gerçeğe uygun değer ölçümü
- Gerçeğe uygun değer ölçümü
- Cumhurbaşkanı yüzde 670 zam olmaz yüzde 416 yeter ...
- 2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI
- EMLAK VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 59)
- HARÇLAR KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 66)
- HARÇLAR KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 65)
- Vergi davalarına genç avukatlar bakacak
- Otoyollarda geçiş ücretleri artırıldı
- Asgari ücret arttı; 13,5 milyon kişinin asgari geç...
- Hizmet Birleştirme için en uygun vakit ne zamandır?
- Doğru borçlanma yapsaydınız az para ödeyip çok ayl...
- İhracat İstisnası Nedeniyle KDV ve ÖTV’nin Birlikt...
- Vergi Usul Kanunu’na Göre Alacaklarda Amortisman
- Ücretliye eş ve çocuğu nedeniyle yeni yıl müjdesi ...
- 3 milyon haneye 'aile uzmanı' geliyor
- ENGELLİ ÇOCUĞUMA EVDE BAKIM PARASI ALDIĞIMDAN MUHT...
- EMLAK VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 59)
- Asgari ücrete ince ayar / Resul Kurt
- Bankalar ikametgah istemeyecek
- Pasaport, ehliyet ,Nüfus cüzdan harçları zamlandı
- Asgariden prim ödemektense hiç ödememek daha iyi
- 10 soruda Genel Sağlık Sigortası / Sadettin Orhan
- 2012'de Türkiye ekonomisine yönelik beklentiler
- Yeni yılda vergi değişiklikleri
- Kayıt dışı ekonomiye yakın takip
- 2011/2504 Adres Kayıt Sistemi Yönetmeliği ile Bazı...
- 2012 Yılı Asgari Ücret, Asgari Geçim İndirimi ve U...
- Genel Sağlık Sigortası başlıyor /ALİ ŞERBETÇİ
- Kooperatiflerde Ayrılan Ortağın Sorumluluğu
- 2012'den itibaren, Üniversite öğrencilerinin sağlı...
- Gümrüklerde KDV’si Eksik Alınan Mala İlişkin Daha ...
- Dış ticaret açığı kasımda 7.5 milyar dolara indi
- 2012 YILININ ASGARİ ÜCRETİ BELİRLENDİ/Vedat İlki
- Nasrettin hoca fıkrası değil, SGK uygulaması/Resul...
- Sigorta primlerini KDV iade alacağından mahsup sur...
- Yeşil kartta bilmece çözülmedi / Celal Kapan
- Maktu Harçlar ve Damga Vergisi Tutarları, Bina, Ar...
- Değerli Kağıtlar Kanunu Genel Tebliği (Sayı: 2011/1)
- Tahsilat Genel Tebliği (Seri: B Sıra No: 6)
- Kısa Vadeli Sigorta Kolları Uygulama Tebliğinde De...
- Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 29/12/2011 Tarihl...
- Genel Sağlık Sigortası ve bilinmeyenler
- İşte Çalışanların 2012 yılında Alacakları Asgari G...
- Borç bitmeden emeklilik müracaatı yapamazsınız/Lüt...
- Özel hastanelere ağır yaptırımlar
- 2012 ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ ORANLARI VE MİKTARLARI
- 2012 yılı asgari ücret tutarları belirlendi "Asgar...
- 'Varlıkların Erimesi' İşletmelere Tehdit / YAHYA A...
- 2012 Yılı Gelir Vergisi Tarifesi (-Ücret Dışı Geli...
- İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR ALMASI VE HER RAPOR ARA...
- GSS ESAS ALINAN GELİR TESPİTİ TESCİLİ İZLEMESİ HAK...
- TMS Kapsamında Çeşit Esasına Göre Kâr/Zarar ve Diğ...
- Hizmet Tespit Davası size 8 yıl kazandırabilir
- 2012 yılında kullanılacak defterlerin tasdiki/Akif...
- Hakkını alamayan işçi ne yapmalı?/RESUL KURT
- -Yeşil kartlıyı azaltma görevi Aile ve Sosyal Poli...
- Türk Telekom'dan abonelerine yılbaşı hediyesi
- Türk Telekom'dan abonelerine yılbaşı hediyesi
- Yeni defterler ve yeni cezalar geldi/ Prof. Dr. Şü...
- 15 Yıl ve 3600 Günle İşten Tazminatlı Olarak Ayrıl...
- Genel sağlık sigortasında gelir testi
- Devamlı olmayan arasıra part time çalıştırılan işç...
- İşyeri etik kuralları çerçevesinde işçinin mesai s...
- Asgari ücret 701 TL Asgari ücret yeni yılda 701,14...
- REESKONT ve AVANS İŞLEMLERİNDE UYGULANACAK FAİZ OR...
- Özel hastanelerde, 9 hastalık için para ödenmeyecek
- Defter tutmada alış haddi 140 bine satış haddi 190...
- Almanya ile Yapılan Çifte Vergilendirmeyi Önleme A...
- Üniversiteli öğrencilere genel sağlık sigortası uy...
- Sistem Kesintisi İle İlgili Duyuru / SGK Duyurusu
- Sistem Kesintisi İle İlgili Duyuru / SGK Duyurusu
- 2012 Yılı gelir vergisi dilimleri
- Kayıtdışı bu kez ciddi tehdit altında / Ali TEZEL
- PART-TİME İŞ SÖZLEŞMELERİYLE ÇALIŞANLARIN SOSYAL G...
- YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNUN ANONİM ŞİRKET YÖNETİM ...
- İSMMMO'dan Derneklerde Tutulması Zorunlu Defterler...
- Vuk, Ttk, Spk, Tms Ve Tfrs’lerde Yer Alan Değerlem...
- Kaybolan Veya Çalınan Araçların Trafikten Silinmesi
- Yeşil kartlılar dikkat! "Gelir testi yaptıracak, y...
- YENİ TTK'DA YENİ DÜZENLEMELER 'Sır' ilkesi geri pl...
- Site yönetimi tarafından muhasebeciye yapılan Ödem...
- İstifa eden işçinin hakları / Memet Eser
- Vergide tevsik / ENGİN MALAY
- Yıl sonu katma değer vergisi uyarıları / Zeki Gündüz
- Finanasal Kiralama İşlemlerinin Muhasebe Kayıtları
- Cari Hesapla Vergi Mevzuatı Barışık, Ticari Mevzua...
- Kendi şirketinden borç alana hapis komedisi / ŞÜKR...
- TÜRK TİCARET KANUNU İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR (22)
- Kendisi işten ayrılan işsizlik parası alamaz!/ Lüt...
- BORÇLANMA YAPMAK İSTEYENLER ELİNİ ÇABUK TUTSUN SON...
- Kıdem Tazminatı Fonunun İhaleli İşlerde Çalışanlar...
- Tespit davası
- 2012'ye girerken dünyaya bakış/OSMAN ARIOĞLU
- Doğalgaza şehir şehir zam geliyor!
- Ücretliler için 2012 yılı vergi had ve tutarları/İ...
-
▼
Aralık
(823)
BU HAFTA EN ÇOK OKUNANLAR
-
Los Angeles, California – November 25, 2024 – Reynold Aquino, a renowned authority in water treatment and a prolific writer on water purifi...
-
AKTİFE KAYITLI TAŞINMAZLARIN SATIŞININ KURUMLAR VERGİSİ VE KATMA DEĞER VERGİSİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ I- GİRİŞ Son yıllarda bazı firmal...
-
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.10.01.00/ 467 22/07/2011 Konu : Kanuna Göre...
-
. . . Geçici Vergi Dönemlerinde Ödenmeyen Ssk Primleri Ödenmeyen Ssk Primleri . . . . Son olarak vermiş olduğumuz 2011 yılı 2.döneme ai...
-
Avans Kâr Payı Dağıtımı ve İlgili Dönemin Sonuçlarına Göre Avans Kâr Payı Dağıtımının Muhasebeleştirilmesi I- GİRİŞ Bilindiği üzere, Hazira...
-
Firmalar genellikle şehirlerarası yollara, şehir girişlerine, hava alanı yakınlarına veya şehir içinde binaların üstlerine veya uygun olan ...
-
Black Friday 2024 is just around the corner, and it's the perfect time to snag incredible deals on essential home appliances. Among the ...
-
Los Angeles, California - November 21, 2024 - World-renowned water expert Reynold Aquino is excited to announce exclusive discounts on prem...
-
Garanti kapsamında ayrılan karşılıklar/Provisions set aside within the scope of guarantee . Vergi Usul Kanunu’nun 288’nci maddesinde Hasıl...
-
Black Friday is the perfect time to upgrade your home with a water softener and save big! Soft water can do wonders for your hair, skin, and...
EN ÇOK OKUNANANLAR
-
2012 1. ve 2. Dönem Asgari Ücret Maliyeti 4857 sayılı Kanununun 39. maddesine göre; iş sözleşmesi ile çalışan ve 4857 sayılı Kanunun kapsam...
-
2012 Yılı Sınıf Değiştirme Hadleri (2012 Yılı Defter Tasdik Hadleri) 2011 yılı ve önceki yıllarda vergi mükellefiyeti bulunan ve 2011 yı...
-
2012 KAPICI MAAŞ HESABI
-
Genel Sağlık Sigortası Tescil Bilgileri Sorgulama E-SGM ”Gelir testi yaptıranlar, TC kimlik numarası ve kimlik bilgilerini girerek adresinde...
-
Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi Verme Süresinin Tatil Gününe Rastlaması I- GİRİŞ Mülga 505 sayılı Sosyal Sigortalar Yasası’nın 9. maddesinde ...
-
Mahkeme kararına göre ödenen faiz, mahkeme harçları, vekalet ücreti ile diğer icra ve mahkeme masraflarının gider olarak indirim konusu yapı...
-
ibraname Örneği İbraname Örneği 29 Mayıs 2011 İ B R A N A M E İŞVERENİN : Adı Soyadı/Unvanı : Adresi : ...
-
İş Kanununda Eşi Doğum Yapan Erkek İşçiye İzin Verilmesi Unutulmuş Mu? Tabi ki, hayır, unutma diye bir şey yok! Hatırlar mısınız burada ya...
Categories
.edevlet.com
(1)
‘Gelir Testi’
(1)
‘intibak zammı’
(1)
"EŞ DURUMU"
(1)
"muhasebe"
(21)
"Pratik Bilgiler "pratik bilgiler
(1)
(Stopaj
(1)
01.01.2012 - 30.06.2012 Asgari Ücret
(1)
01.07.2012 - 31.12.2012 Asgari Ücret
(1)
12 Eylül mağdurları
(2)
15 yıldan az memuriyet
(1)
16 Yaşından Büyükler Asgari Ücret
(1)
16 yaşını doldurmuş işçiler
(1)
18 Yaş GSS
(1)
18 Yaş Üstü
(1)
2-B arazilerinin satış şartları
(1)
2009 askerlik borçlanması hesaplama
(1)
2011 enflasyon
(1)
2011 kapanış işlemleri
(6)
2011 Yılbaşı Milli Piyango
(1)
2012
(105)
2012 açılış işlemleri
(6)
2012 Amortisman Sınırı
(1)
2012 ASGARİ
(1)
2012 ASGARİ ÜCRET
(2)
2012 Avukatlık Ücret Tarifesi
(1)
2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI
(1)
2012 defter
(1)
2012 Defter tasdi
(1)
2012 Defter Tutma Hadleri
(1)
2012 DİĞER KAZANÇ
(1)
2012 Fatura Düzenleme Sınırları
(1)
2012 Geçici Vergi Oranları
(1)
2012 Gelir Vergisi
(1)
2012 gelir vergisi oranlar
(1)
2012 GELİR VERGİSİ ORANLARI
(1)
2012 Gelir vergisi tarifesi
(2)
2012 Hesap Pusulası
(1)
2012 KAPICI MAAŞ HESABI
(1)
2012 milli piyango sonuçları
(1)
2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi
(1)
2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri
(1)
2012 MTV
(1)
2012 Sakatlık indirimi
(1)
2012 SGK İDARİ PARA CEZALARI
(1)
2012 VERGİDEN MÜSTESNA YEMEK BEDELİ
(1)
2012 YEMEK BEDELİ
(1)
2012 Yemek İstisnası
(1)
2012 Yılbaşı Milli Piyango
(1)
2012 YILI
(66)
2012 yılı asgari ücret
(2)
2012 yılı asgari ücret tutarları
(2)
2012 yılı cenaze ödeneği
(1)
2012 YILI DEFTER TUTMA
(1)
2012 YILI DEFTER TUTMA HADLERİ
(3)
2012 yılı emzirme ödeneği
(1)
2012 Yılı gelir
(1)
2012 Yılı gelir vergisi
(1)
2012 Yılı gelir vergisi dilimleri
(1)
2012 yılı gelir vergisi oranları
(1)
2012 Yılı Sakatlık İndirimi
(1)
2012 yılı vergi
(1)
2012 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı
(1)
2012 Yili Asgari Geçim İndirimi Tablosu
(1)
2B Arazi
(1)
2B Arazileri
(2)
31.10.2011 tarih 292 nolu karar
(1)
3600 günle emeklilik
(1)
4 ülkede kıdem tazminatı fonu
(1)
4/b Sigortalılık Bildirimi
(1)
4857
(1)
4857 sayılı
(1)
5 lira fazla katılım payı
(1)
6111 Sayılı Kanun
(1)
65 YAŞ
(1)
65 YAŞ AYLIĞI
(1)
65 yaş ve özürlü maaşı hangi hallerde kesilir?
(2)
657 s.DMK’ya göre istihdam şekilleri
(1)
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU
(1)
663 sayılı KHK
(1)
666 kanun
(1)
666 sayılı
(1)
8.000 TL üzerindeki ödemeler
(1)
975 lira taban
(1)
Açık Hesaplarınızın Ne Kadarını Tahsil Edebileceğinizi Biliyormusunuz
(1)
AGİ
(2)
AGİ NEDİR?
(1)
aidatlarını ödememekte direnirken
(1)
AİLE HEKİMLİĞİ
(1)
Akaryakıt fişi
(1)
Akşam Metin Taş
(1)
Alacak ve Borç Notları
(1)
Alarm İzleme Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlik Belgesi
(1)
Ali TEZEL
(1)
almanya
(1)
Almanya'dan yurtdışı borçlanma
(1)
ALO 170
(1)
Amortisman
(1)
Amortisman Sınırı
(1)
Analık sürelerinin borçlanılması
(1)
Ankara bomba
(1)
ANONİM ŞİRKET
(1)
Anonim şirketler
(1)
Anonim şirketler neden ve nasıl hisse senedi bastırmalıdır
(1)
ANONİM ŞİRKETLERDE MENKUL KIYMETLER
(1)
APARTMAN GÖREVLİLERİ AGİ
(1)
ARAÇLARIN Trafikten Silinmesi
(1)
Aralık 2011 Vergi Takvimi
(1)
ASBİS
(1)
ASBİS Nedir
(1)
ASGARİ GEÇİM
(1)
ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ
(1)
ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 2012
(1)
asgari geçim ücreti
(1)
Asgari Ücret
(8)
Asgari ücret 701
(1)
Asgari Ücret Maliyeti
(1)
Asgari Ücret ve Yasal Kesintiler
(2)
Asgari ücret yeni yılda
(1)
ASKERİ İŞ MÜFETTİŞLİĞİ
(1)
askerlik
(2)
askerlik borçlanma formu
(1)
askerlik borçlanma hesaplama
(1)
askerlik borçlanma hesaplaması
(1)
askerlik borçlanma işlemi
(1)
Askerlik borçlanması
(3)
ASKERLİK KANUNU
(1)
atama
(2)
Avukat
(1)
Avukatlık
(1)
AVUKATLIK ASGARİ
(1)
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET
(1)
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ
(1)
Avukatlık Ücret
(1)
Avukatlık Ücret Tarifesi 2012 Belirlendi
(1)
Aylığa Hak Kazanma Koşulları
(1)
AYLIK VE YILLIK ENFLASYON
(1)
baglilik
(1)
Bağ
(1)
Bağ-Kur
(5)
bağ-kur dökümü
(1)
Bağ-Kur İntibak
(1)
Bağ-Kur Tevkifatı
(1)
Bağımsız Denetçi
(2)
bağımsız denetçiler
(1)
Bağımsız denetim
(2)
Bağımsız Denetleme
(1)
BağKur
(4)
bağkur dökümü
(1)
Bağkur hizmet dökümü
(1)
bağkurlu dökümü
(1)
Bahçe Tapusu Olanların Tarım SSK’lısı Olup Olamayacaklarının Açıklanması
(1)
bakanı
(1)
Bankalar
(1)
Basit usul
(1)
Başbakan Tayyip Erdoğan
(1)
BAYRAM TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASI
(1)
BDDK
(1)
bedelli
(2)
BEDELLİ ASKERLİK
(4)
bedelli askerlik işlemleri
(1)
Bedelli çalışmaları bayramdan sonra
(1)
Belediyeden kiralanan seyyar sergi yerleri için kira ödemeleri üzerinden tevkifat yapılmayacağı
(1)
belli para
(1)
BEŞ PUANLIK
(1)
beyanname
(100)
Bilirkişi
(1)
Bilirkişilerin
(1)
Bilirkişiye Başvuru
(1)
binek
(1)
Binek otomobilin alım ve satımında KDV oranı kaçtır ?
(1)
Binek otomobilin KDV’sini
(37)
Bir Kişi İle Kurulabilecek
(1)
Bireysel Emeklilik
(1)
Bireysel Emeklilik Sistemine Yapılan Ödemeler
(1)
BİRLEŞME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: I
(1)
borçlanma
(1)
Borçlanma Bedelleri
(1)
Borçlunun bütün eşyaları haczedilemez
(1)
Borçlunun haline uygun evi haczedilemez
(1)
BUGÜNKÜ YAZILAR
(5117)
bülent deniz
(1)
C Özel Güvenlik Yöneticisi Kimlik Kartı
(1)
Cenaze Ödeneği
(1)
Creditnote
(1)
Cumhuriyet tarihi rekoru
(1)
ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ
(1)
çalışma ve sosyal güvenlik
(1)
Çalışmayan
(1)
çek
(1)
çek yasası
(1)
çevre temizlik vergisi
(1)
Çeyiz Yardımı
(1)
Çocuklar sağlık hizmeti
(1)
daha az prim
(1)
Damga Vergisi
(1)
danışman
(1)
Dar Mükellefiyet
(1)
debitnote
(1)
defter
(2)
Defter Bilgi Girişi
(1)
defter Kapanış Tasdiği
(1)
Defter tasdi
(1)
Defter Tasdikinde Ek Süre
(1)
defter tutulma
(1)
Defter ve belgeleri depremde kaybolanlar
(1)
Değer Artış KazançI
(1)
Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi
(1)
değerleme oranı
(1)
Denetçi olabilme
(1)
Denetçilerin Atanması
(1)
Denetçinin seçilmesi
(1)
Denetim raporu
(1)
Denetimin
(1)
Deprem bağışları
(1)
Deprem bağışlarının vergi matrahından
(1)
Deprem bölgesinde primi 1 gün bile yatana emeklilik
(1)
Deprem sigortası
(1)
deprem vergisi
(1)
Depremzede işçinin ücreti İş-Kur'dan
(1)
Depremzedelere müjde
(1)
DERNEKLER
(1)
DERNEKLER YÖNETMELİ
(1)
dilekçe
(224)
DİLEKÇE ÖRNEĞİ
(2)
DİLEKÇE ÖRNEĞİ Veri Sorgulama
(1)
DİLEKÇE ÖRNEKLERİ
(12)
DİLEKÇEYE
(1)
Dizi
(1)
DOĞUM BORÇLANMASI
(5)
Doğum ücretsiz izni ve izinden dönüşte işe başlama hakkı
(1)
dönem sonu
(6)
DÖNEM SONU İŞLEMLERİ
(7)
Dul aylığı
(1)
DUYURULAR
(568)
e devlet
(1)
E-Defter
(1)
e-devlet
(1)
e-haciz
(1)
ebeyanname
(100)
ece üner
(2)
Ecrimisil
(1)
edefter
(1)
edefter.gov.tr
(1)
edevlet
(1)
EKONOMİ
(626)
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan
(1)
Elektronik Defter
(1)
Emekli
(11)
emekli aylığı
(1)
emekli aylığını yükseltmek
(1)
Emekli aylıkları haczedilemez
(1)
Emekli dernekleri
(1)
Emekli İkramiyesi
(1)
emekli intibak
(1)
Emekli Sandığı
(3)
Emekli Sandığı dökümü
(1)
Emeklilerin maaşı
(1)
Emeklilik
(1)
Emeklinin alım gücü
(1)
Emeklinin intibakı
(1)
EMEKLİNİN YILLIK İZNİ
(1)
Emekliye
(1)
Emekliye intibak
(1)
Emekliye müjde
(1)
Emekliye tazminat
(1)
Emekliye zam geliyor
(1)
emlak vergisi
(4)
Emlak Vergisi bildirimi
(1)
Emsal kira
(1)
EMZİRME ÖDENEĞİ
(2)
ENFLASYON
(1)
Enflasyon Hesaplama
(2)
Engelli bakım maaşına konulan hacize mahkeme 'dur' dedi
(1)
Engelli Sigortalıların
(1)
Engellilere İş Müjdesi
(1)
erken emekli
(1)
Eski memur
(1)
Esnaf Sicil Kaydı Bağ-Kur'lu
(1)
Esnek Zamanlı Çalışma
(1)
eş durumu nakli
(1)
eşi vefat etmiş
(1)
EŞİT DAVRANMAMA TAZMİNATI
(1)
Etiketler: 292 nolu hakem heyeti kararı
(1)
ev hanımına
(1)
Ev hanımlarının emekliliği
(1)
Evlenme Ödeneği
(1)
evlilik
(1)
FAİZ
(2)
Faktoring İşlemlerinin Muhasebe Kaydı
(1)
FARK ÜCRETİ
(1)
faruk çelik
(1)
FASON HİZMETLERDE KDV İADESİ
(1)
FASON TEKSTİL
(1)
FATURA
(2)
Fatura Düzenleme
(1)
Fatura Düzenleme Sınırları
(1)
Fatura Kullanımı
(1)
Faturada Ayrıca Teslim Adresine Yer Verilebilir mi?
(1)
FATURAYA SÜRESİNDE İTİRAZ
(1)
fazla çalışma
(1)
Fazla mesai
(1)
Fazla mesai nasıl ispatlanacak
(1)
FESHİ
(1)
fesihte geçerli neden
(1)
Fiili Hizmet Zammı
(1)
Finanasal
(1)
Finanasal Kiralama
(1)
Finanasal Kiralama Muhasebe Kayıtları
(1)
Finansal kiralama
(1)
FİRMADA KULLANILAN OTOMOBİLİN KAZA YAPMASI SONUCU SERVİS ŞİRKETİ TARAFINDAN KESİLEN FATURANIN SİGORTA ŞİRKETİNE YANSITILMASI MUHASEBE KAYDI
(3)
FON İSİMLERİ
(1)
Foreks İşlemi
(1)
FRANSIZ ÜRÜNLERİ
(1)
Gayri Maddi Haklar
(1)
GAZETECİ VE GEMİ ÇALIŞANLARINI
(1)
GAZETECİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLUR
(1)
Geçici iş göremezlik
(1)
Geçici iş göremezlik ödeneği
(2)
Geçici Vergi Oranları
(1)
Geçici Vergide Yanılma Payı
(1)
gelir
(302)
gelir testi
(3)
GELİR TESTİ NEDİR
(1)
Gelir Testi Süresi Uzatıldı
(1)
Gelir testine müracaat bildirimi
(1)
Gelir Uzman
(1)
Gelir ve Aylıklarda Zamanaşımı Sürelerinin Eski ve Yeni Kanunla Karşılaştırılması
(1)
Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması
(1)
gelir vergisi
(2)
Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 280)
(1)
GELİR VERGİSİ ORANLARI
(1)
gelir.gov.tr
(125)
gelirler
(4772)
gelirler.com
(192)
gelirler.gov.tr
(4349)
gelirlergov
(111)
gemlik hakem heyeti
(1)
gemlik tüketici sorunları ilçe hakem heyeti
(1)
genek sağlık başvuru
(1)
Genel Sağlık Sigortalıs
(1)
Genel Sağlık Sigortası
(2)
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
(4)
GEREKEN
(1)
GEREKLİ BİLGİLER
(5)
ggs
(3)
GİB
(3286)
gib.gov.tr
(31)
gider pusulası
(1)
Giriş Sınavı
(1)
Götürü Gider
(1)
GSS
(9)
GSS DİLEKÇE ÖRNEĞİ
(1)
gss Prim Tablosu
(1)
GSS Sağlık
(1)
GSS tescil bildirim
(1)
Gurbetçi ev hanımı
(1)
GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TARİFE-SINIFLANDIRMA KARARLARI) (SERİ NO: 13)
(1)
GÜNDEM
(4934)
HABER
(4470)
habertürk tv
(2)
haciz
(1)
Hafta Tatili Ücreti
(1)
HAFTALIK YAYIN
(28)
hakem heyeti kararları
(1)
HASTA SEVK FORMU
(1)
hastane
(1)
Hem kocadan hem de anne-babadan aylık bağlanır mı
(1)
hesap işletim ücreti iadesi
(1)
hesap işletim ücreti iadesinin kararı
(1)
hesap işletim ücretine itiraz
(1)
hesap işletim ücretleri
(1)
hesap işletim ücretleri iadesi
(1)
Hesap numaraları
(1)
hesapişletim ücretinin iadesi
(1)
hız sınırı
(2)
hibe kredi
(1)
HİLELİ İFLAS ETMEK
(1)
Hizmet Dökümü
(1)
Hizmet grubu
(1)
https://www.turkiye.gov.tr/
(1)
hukuk
(1)
Irak
(1)
iade
(1)
İbraname
(1)
ibraname Örneği
(2)
için
(1)
İdari Para Cezaları
(1)
İhaleli İşlerde Kıdem
(1)
İhbar İkramiyesi
(1)
İhracat
(2)
İHRACATTA GVK
(1)
İhtirazi Kayıtla Beyan
(1)
ikinci derece usulsüzlük
(1)
İkramiyenizi güncel
(1)
İktisap Tarihi
(1)
İlk Defa Sigortalı Olarak Çalışmaya Başlamadan Önce Malûliyeti Bulananların Emeklilikleri
(1)
indirilebilir
(1)
indirim
(1)
İndirimli Orana
(1)
İndirimli Orana Tabi Satışlar
(1)
internet sitesi
(1)
İNTERNET SİTESİ ZORUNLULUĞU
(1)
İntibak
(6)
İntibak 2013'e kaldı
(1)
İntibak Maaş
(1)
intibak yasası
(3)
İNTİBAK YASASI 2012'DE YASALAŞIYOR
(1)
intibak zammı
(1)
İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Metin Yeşil
(1)
isteğe bağlı sigorta
(1)
istifa
(1)
İstifa eden işçinin hakları
(1)
istifa evrakları
(1)
İSTİSNA TUTARLARI
(1)
İŞ
(1)
İŞ GÖREMEZLİK BELGESİ
(1)
İş göremezlik belgesi değişti
(1)
İş Kanunu Para Cezaları
(1)
iş kazası
(1)
iş koçu
(1)
İş Sözleşmeleri
(1)
iş sözleşmesi
(1)
İşçi
(1)
İŞÇİ 1 ay içinde dava açabilir
(1)
İŞÇİ ALACAK BELGESİ
(1)
işçi izin hakları
(1)
İŞÇİ VE ESNAFIN ÖLÜMÜNDE CENAZE ÖDENEĞİ VERİLME ESASLARI
(1)
İşçilerin İzinleri
(1)
İşçilerin İzinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler
(1)
işçilerinin
(1)
İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR
(1)
İŞÇİNİN HAFTA TATİLİ
(1)
İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ
(1)
İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER
(1)
İŞÇİNİN İŞVERENE ÇEKECEĞİ İHTAR ÖRNEĞİ
(1)
İşçinin sadakat borcu
(1)
İŞE İADE EDİLME
(1)
İŞKUR
(4)
İşlem Denetçiliği
(1)
İşlem denetçisi
(1)
işletim ücreti iadesi
(1)
İşsizlik
(1)
İşsizlik maaşı
(1)
İşsizlik ödeneği
(1)
İŞSİZLİK ÖDENEĞİ
(1)
İŞSİZLİK SİGORTASI
(1)
İşsizlik yardımları
(1)
İşte yerli otomobilin gerçek fiyatı
(1)
İşten Ayrıldığımda Ne Kadar Kıdem Tazminatı Alabilirim
(1)
İşten Ayrılırsam Emeklilik Şartlarım Değişir mi
(1)
İşveren
(2)
işveren fesih
(1)
İşveren işçiden senet alabilir mi?
(1)
İşverenlerimizin Ücret
(1)
İZİN
(1)
KABAHATLER KANUNU
(1)
Kaçak işçi
(1)
Kaçak işçi çalıştıranlar
(1)
Kaçakçılık suçu
(1)
Kadın ve erkeğin emekli olma yaşları farklı
(1)
KADINLARIN DOĞUM İZNİ
(1)
Kadrolulara bayram hediyesi
(1)
kamu
(1)
kanun
(950)
kapanış muhasebe kayıtları
(6)
karşılıklı edimler
(1)
KARŞILIKSIZ ÇEK
(1)
KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILIYOR
(1)
Kart aidatı
(1)
kartı
(1)
KASIM MALİ TAKVİMİ
(1)
katılım payı
(1)
Katma Değer Vergisi Oranları
(1)
Katsayı
(1)
Katsayı uygulaması
(1)
Katsayı uygulaması kalktı
(1)
kayıt
(3178)
KDV
(81)
KDV indirimi
(1)
kdv oranları
(1)
KDV TEVKİFATI
(1)
Kenar
(1)
Kendi adınıza kayıtlı iş yerinde
(1)
kendisine yöneltilen soruların cevaplarını internetten de yayınlayabilecek
(1)
KEY
(1)
kıdem tazminatı
(7)
Kıdem Tazminatı dikekçe
(1)
Kıdem Tazminatı Fonu
(4)
Kıdem Tazminatı Fonu 1 Ocak 2012
(1)
KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ
(1)
Kıdem ve ihbar tazminatı
(1)
Kız Çocuklarına GSS
(1)
Kız Çocuklarına GSS Zorunlu mu
(1)
Kimler denetçi olabilir
(1)
Kimler yeşil kart alabilecek
(1)
Kira Geliri
(1)
Kiralama Muhasebe
(1)
Kiralama Muhasebe Kayıtları
(1)
KKDF
(1)
Klip ve Reklam Filmlerinde Çalışan Oyuncu ve Set İşçilerinin Sosyal Güvenliği
(1)
Know-how
(1)
KOBİ TFRS
(1)
kobilere-250-bin-tl-geri-odemesiz-destek
(1)
Kollektif
(1)
KONFEKSİYON HİZMETLERİNDE KDV
(1)
Konsinye Satışlar
(1)
KONUT KİRA GEELİRLERİ İSTİSNA TUTARLARI
(1)
Kooperatif
(1)
KRAMİYEDE YENİ DÜZENLEME
(1)
kredi
(1)
kredi kartı
(2)
Kurumlar Vergisinden Müstesna Kazançlarda Kur Farkları ve Vade Farklarının Durumu
(1)
Leasing
(1)
limit
(2)
limited şirket sözleşme
(1)
Limited şirkette fesih
(1)
liste
(1)
lkesi
(1)
Lütfi Köksal
(1)
MAAŞINA HACİZ
(1)
Maden işçisinin emekliliği
(1)
MADENDE EMEKLİLİK KOŞULLARI
(2)
MADENDE EMEKLİLİK TABLOSU
(2)
MAHKEME KARARLARI
(304)
Mal bildirimi
(1)
Mali Tablolar
(1)
MALİ TAKVİM
(2)
MALİYE
(4655)
Maliye Bakanlığı
(2)
Malul
(1)
malul olanların emekliliği
(1)
Malulen emekli olmanın şartları
(1)
Malullük aylığı
(1)
Malullük aylığı kimlere bağlanır
(1)
Mavi Kart Nedir
(1)
MEB’deki memur
(1)
Mehmet Şimşek
(1)
memur
(7)
Memur Emeklisi Avukat
(1)
memur ikramiye
(1)
memur maaşı
(1)
Memur ve emekliye zam
(1)
memura zam
(1)
Memurlar
(2)
Memurlara emekli
(1)
MEMURLARA GREV HAKKI
(1)
Memurlara rotasyon
(1)
Memurların taban aylığı
(1)
Memurların Yenilenen Hastalık Raporu
(1)
Memurun 2012 maaş zammı belli oldu
(1)
Memurun Dul
(1)
Memurun Dul ve Yetim
(1)
Meslek Hastalığı
(1)
Mevsimlik iş
(2)
Mevsimlik iş sözleşmesinde kıdem tazminatı
(1)
Mevsimlik işçi
(1)
miili
(1)
milli
(1)
milli piyango çekilişi sonuçları
(1)
milli piyango sıralı tam liste 2012
(1)
Montaj ve Taşımacılık Faaliyetlerinde Götürü Gider Uygulaması
(1)
Motorlu Taşıtlar Vergisi
(1)
MTV
(1)
mu
(1)
MUHASEBE
(5542)
MUHASEBE kayıtları
(164)
MUHASEBE KAYITLARI
(50)
Muhasebe Standartları
(1)
muhasebe uygulaması
(1)
Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu
(1)
MUHASEBECI DEFTER BILGI
(1)
muhasebeci
(3178)
Mükellefler Ba Bs formlarında düzeltme yapabilirler mi? Düzeltme yapılması durumunda ceza uygulanır mı?
(4)
müstahsil
(1)
Müşteri Bildirim Formu
(1)
Müşteri Devir Teslim Formu
(1)
NDE ÖDENMESİ
(1)
NO: 44)
(1)
noter
(2)
noter ihtar Örneğl
(1)
Noterler MUHASEBE
(1)
Noterlerin SGDP
(1)
Nüfus cüzdanı
(1)
Nüsha
(1)
olur
(1)
Onarma
(1)
Organını kendi isteği
(1)
otomobil
(1)
Otomotiv Sanayii Derneği
(1)
Ödediği KDV
(1)
ÖDEME
(1)
ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE YARDIMLAR
(1)
ÖĞRENCİ YAPILAN YARDIMLAR
(1)
öğretmen
(2)
öğretmen adayı
(2)
öğretmen adayları
(1)
ÖĞRETMENLER
(1)
ölüm
(1)
ÖNEMLİ
(81)
Özel denetçi
(1)
ÖZEL HASTANE
(1)
Özel SMMM
(1)
Özel SMMM Sınav
(1)
Özel SMMM Sınav Programı
(1)
ÖZELGE
(1364)
Özelge nedir
(1)
ÖZELGELER
(240)
Özürlü Teşvik
(1)
Para kazanmanın yolu
(1)
park yasağı
(2)
PART-TİME
(1)
PART-TİME İŞ SÖZLEŞMESİ
(1)
PARTTİME iş sözleşmesi
(1)
Pasaport
(1)
piyango
(1)
Pratik Bilgiler
(1)
Prim
(2)
Prim borcu
(1)
PRİM KESİLECEK KAZANÇLAR
(1)
PRİME ESAS KAZANÇ
(1)
Prof. Abuzer Kendigelen
(1)
Prof. Dr Erdoğan Moroğlu
(1)
Prof. Dr. Şükrü Kızılot
(1)
Prof. Dr. Ünal Tekinalp
(1)
RESMİ GAZETE
(142)
RESMİ GAZETEDE BUGÜN
(1)
Resul KURT
(1)
S
(1)
Sağlık
(2)
Sağlık Bakanlığı
(1)
Sağlık Bakanlığını
(1)
Sağlık Bakanlığını Yeniden Yapılandırdık
(1)
sağlık hizmeti
(2)
Sağlık prim borcu
(1)
Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi
(1)
sağlık sigortası
(3)
sağlık yardımı
(1)
sağlıktan nasıl faydalanacak?
(1)
SAHTE BELGE DÜZENLEME
(1)
SAHTE fatura DÜZENLEME
(1)
Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların emekliliğe hak kazanma şartları
(1)
Sakatlık indirimi
(1)
Sebepsiz İŞTEN atılan
(1)
Sendikalar
(1)
serbest meslek
(1)
SERMAYE KOYMA BORCU
(1)
SERMAYE ŞİRKETLERİ
(1)
Sevki olmayan doktora gidemeyecek
(1)
Sezgin Özcan
(1)
sgdp
(3)
SGK
(5754)
SGK borcu
(1)
SGK gurbetçi
(1)
SGK HABER
(3115)
Sgk Hizmet
(1)
Sgk Hizmet Dökümü
(1)
SGK hizmetleri
(1)
SGK İdari Para Cezaları
(1)
SGK MAKALE
(440)
SGK para cezaları
(1)
SGK Primleri
(1)
sgk SMS HİZMETLERİ
(1)
sgk soru ve cevap
(1)
SGK Taksitlendirmelerinin ödeme süresi uzatılmıştır
(1)
Sigara
(1)
sigorta
(2)
Sigorta başlangıç tarihinde rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor
(1)
Sigorta Prim Desteği
(1)
sigorta primi
(1)
Sigortalılık öncesi doğum
(1)
SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILAN İŞÇİLERİN HAKLARI VE YAPILMASI GEREKENLER
(1)
Sinema
(1)
sirali
(1)
sirkete
(1)
smmm
(3178)
SMMM Defter Bilgi Girişi
(1)
SMMM'ler Defter Tasdik Şifrenizi Aldınız mı?
(2)
SMS HİZMETLERİ
(1)
SORU CEVAP
(28)
SOSYAL GÜVENLİK
(3181)
SOSYAL GÜVENLİK DESTEK
(1)
Sosyal Güvenlik Kurumu
(3)
Sosyal Güvenlik Uygulamalarında İdari Para Cezaları
(1)
Sosyal Sigortalar
(1)
söylüyor
(1)
Sözleşme
(1)
Sözleşmeli öğretmenlere tanınan yeni özlük hakları
(1)
sözleşmenin konusu
(1)
SÖZLEŞMESİNİN
(1)
SPAS
(1)
spas sorgulama
(1)
ssk
(4665)
SSK
(1)
SSK’lı normal işe girmeden evvel kaza geçirenler malülen emekli olamazlar
(1)
STAJYER MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ
(1)
Suret
(1)
Sürekli iş göremezlik
(1)
Süresi Uzatıldı
(1)
Şehit çocukları
(1)
şirket
(2)
şirketler
(1)
ŞÜKRÜ KIZILOT
(2)
T.C. taşınmaz numarası
(1)
taban aylığı
(1)
Taksi
(1)
Taksiciler
(1)
Taksiciler sigorta
(1)
talep ve taahhüt formu
(1)
tam
(2)
Tapu
(2)
Tapu Sicili Tüzüğü
(1)
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
(1)
TAPU YASASI
(1)
Tapunuz kaybolursa
(2)
tarafları bağlayıcı nitelik.
(1)
Tarhiyat Öncesi
(1)
Tarhiyat Öncesi Uzlaşma
(1)
tarife
(1)
tarifesi
(1)
TARİFESİ 2012
(1)
Tarihi Eser Niteliğindeki Özel Binaların Yıkılarak Yeniden İnşaasında Asgari İşçilik Uygulaması
(1)
Tarla
(1)
Taşeron
(1)
TAŞERON İŞÇİLERİ
(1)
TCDD
(1)
TEBLİĞ
(683)
TEBLİĞ 281
(1)
Tedavi İçin Yurtdışına Gönderilme
(1)
Telekom
(2)
tepliğ
(3894)
tersini
(1)
teşvik
(1)
Tevkifat
(1)
TEVKİFAT (muhasebe kayıtları
(1)
Tevkifat Uygulaması
(1)
Ticaret Kanunu
(1)
Ticaret Unvanı için Dava Şartları
(1)
Trafik cezaları
(1)
Trafik cezaları artıyor
(1)
trafik cezası
(2)
TTK
(4352)
ttk Tutulması zorunlu ticari defterler
(1)
turkiye
(3)
tutulabilecek defterler
(1)
Tutulması zorunlu ticari defterler
(1)
TÜFE
(1)
TÜİK
(1)
Tüketici mahkemesi
(1)
Türev ürünler
(1)
Türk Telekom
(2)
türk ticaret kanunu
(2)
Türkiye İstatistik Kurumu
(1)
türkiye iş kurumu
(1)
TÜRMOB
(1)
UFRS
(27)
ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASINA UĞRAYAN ÇALIŞANIN BİLDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAKTIR?
(1)
Uluslararası Karayolu Taşımacılığında KDV İadesi
(1)
UMSK
(1)
UYGULAMASI
(1)
Uzaktan çalışma
(1)
Uzlaşma talebi
(1)
Uzlaşma talep süresi
(1)
ücret
(1)
ücret dışı gelirler
(2)
Ücret Garanti Fonu
(1)
Ücret Gelirleri
(2)
Ücret haczi
(1)
ÜCRETİNDE
(1)
Ücretlerin Vergilendirilmesi
(1)
ÜFE
(1)
VAN
(1)
Varlık kiralama şirketleri nedir
(1)
VEDAT İLKİ
(1)
Veraset Belgesi
(1)
vergi
(1692)
VERGİ İNCELEMELERİ
(1)
vergi oranı
(1)
vergi oranları
(1)
Vergi Tarifesi
(1)
VERGİDEN İSTİSNA YEMEK BEDELİ
(1)
Vergileme
(1)
Verileri Nelerdir
(2)
vize süresi
(1)
vuk
(4569)
VUK 410
(1)
Web Sitesi
(1)
www.edefter.gov.tr
(3)
www.sgk.gov.tr
(1)
X RESMİ GAZETEDE BUGÜN
(29)
Yabancı
(1)
Yabancı çalışanlar
(1)
Yabancı GSS
(1)
yabancı hekim
(1)
Yabancı Sermayeli Şirket Kurulumu İzne Tabi Midir?
(1)
YABANCI UYRUKLULARIN SİGORTALILIK İŞLEMLERİ
(1)
Yabancıların çalışma izin kriterleri
(1)
YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
(1)
Yapı Denetim
(1)
Yapı denetimi hizmet sözleşmeleri
(1)
yapı kredi bankası hesap işletim ücreti
(1)
yapı kredi bankası işletim ücretinin iadesi
(1)
yapı kredi hesap işletim ücreti
(1)
YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ
(1)
yardıma muhtaç kadınlara
(1)
Yasal Defterler
(2)
YAŞLILARA SİGORTA
(1)
Yaşlıya sigortalı bakım
(1)
yaştan emeklilik
(1)
Yazılar
(1)
YAZILAR
(358)
Yeni Sayıştay Kanunu Neleri Beraberinde Getirdi
(1)
yeni Ticaret Kanunu
(1)
Yeni TTK
(3110)
Yeni TTK'da Şirketler Kendi Hisselerini Edinebilecek
(1)
Yeni TTK'da Uluslararası Muhasebe Standartları
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU
(9)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE MALİ MÜŞAVİRLİK RUHSATINA
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA LİMİTED ŞİRKETLER
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA SÜRELER
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNU
(1)
Yeniçarşım
(1)
YERLİ OTOMOBİL
(1)
yeşil
(1)
Yeşil kart
(9)
Yeşil kart kalkmıyor
(1)
YEŞİL KARTIN DEVİR İŞLEMLERİ
(1)
Yılbaşından itibaren Yeşil Kart sistemi kalkıyor
(1)
Yıllar İtibari İle Asgari Ücretler
(2)
Yıllarında Çalıştığı İçin Aylıkları Kesilen Gurbetçi Emeklilere Müjde
(1)
YILLIK
(1)
Yine Kanun Tasarısında Denetçi olamayacaklar
(1)
yonetim-kurulunun
(1)
yurt dışı
(1)
yurt dışı Borçlanm
(1)
YURT DIŞINA GÖTÜRÜLEN TÜRK İŞÇİLERİ
(1)
Yurt Dışında İnşaat
(1)
yurtdışı borçlanması
(1)
Yurtdışı borçlanmasında emekli aylığı
(1)
YURTDIŞINDA
(1)
YURTDIŞINDAN OLAN ALACAKLAR
(1)
Zayi Olan Mallar
(1)
Zorunlu Deprem Sigortası
(1)
Zorunlu Sağlık
(2)