FACEBOOK TAKİP ETMEK İÇİN BEĞEN

28 Mart 2012 Çarşamba

TTK için harekete geçtiler

TTK için harekete geçtiler

İş dünyasından, meslek kuruluşlarından, hukukçulardan gelen eleştiriler etkili oldu. Yeni TTK'nın yürürlüğe gireceği tarih yaklaşırken, CHP ve MHP'li 3 milletvekili yasanın yeniden ele alınması ve özellikle KOBİ kesimi lehine değişiklikler yapılması için

Canan SAKARYA-Özüm ÖRS

ANKARA - Yeni Türk Ticaret Kanununun yürürlüğe gireceği 1 Temmuz 2012  tarihi yaklaştıkça başta iş dünyası çevreleri olmak üzere ilgili kesimlerden gelen eleştiriler ve değişiklik baskıları yoğunlaşırken, siyasi alanda milletvekilleri de hareketlendi. CHP ve MHP'li 3 milletvekili özellikle KOBİ kesimi lehine değişiklikleri içeren kanun tekliflerini TBMM Başkanlığına sundular.

Bu çerçevede, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'ın teklifi TTK yürürlük tarihinin 1 Temmuz 2013'e ertelenmesini, bu sürede gereken değişikliklerin yapılmasını öngörüyor. CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün ile MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan' ın teklifleriyse daha kapsamlı. Yasa teklifleri iş dünyası temsil kuruluşlarınca olumlu karşılanıyor ve destekleniyor.  DÜNYA Mikro Politika'ya konuşan Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye Genç İşadamları Derneği Ankara Şube Başkanı Barış Aydın'ın değerlendirmeleri yasa tekliflerine yansımış görünüyor. TTK'de değişiklik taleplerine TÜRMOB da katılıyor ancak 1 Temmuz'da mutlaka yürürlüğe konması şartıyla.

Kanunu 'yumuşatıcı' değişiklikler

TBMM Başkanlığınca ilgili komisyonlara sevk edilen teklifler, iş dünyasında en fazla tepki gören hüküm olan ortakların şirkete borçlanması, kanunun şirket ortak ve yöneticilerine getireceği kimi yükümlülükler, denetim kapsamı ve denetçilere tanınan yetkiler, adli para cezası ve hapis ağırlıklı cezai yaptırımlar, internet sitesi zorunluluğu, kamuya açıklanacak ortak ve şirket faaliyet bilgilerinin düzenleyen maddelerde eleştiri ve tepkiler doğrultusunda "yumuşatıcı" değişikleri içeriyor.

Milletvekillerinin görüşleri

Mehmet Ali Susam - CHP İzmir Milletvekili

Şirketlerin yüzde 88'i hazırlık yapmadı

Türk Ticaret Kanunu, Meclis'te büyük bir uzlaşma ve görülmemiş bir hızla kabul edilmişti. Ancak yürürlük tarihi 1 Temmuz yaklaştıkça, ticaret hayatının tarafları, eksikliklere ve ağır cezalara dikkat çekmeye başladı. Basında da ağırlıklı olarak yer alan tartışmalara göre, yeni yasa pek çok çelişkiyi içinde barındırıyor.

Tek kişiyle şirket kurulmasına müsaade eden kanun bu şirketlerde bile karar almayı genel kurula bırakmış durumda. Hapis ve para cezasının yolunu açan, işletmelerin gelir gider ve borçlarının internette açıkça yayınlanmasını öngören hükümler, sektörde önemli tedirginliğe neden oldu. Yapılan bir ankette, işletmelerin yüzde 88'inin risklere karşı hazırlık yapmadığı ortaya çıktı.

Ticaret hayatını düzenleme niyetiyle yola çıkılırken aksine içinden çıkılmaz  noktaya getirecek olan kanunun yeterince tartışılması, eksiklik ve sorunlarının giderilmesi amacıyla yürürlük tarihinin bir yıl ertelenmesine ihtiyaç bulunmakta.

Lütfü Türkkan - MHP Kocaeli Milletvekili

Şirketlerin ticari sırları korunmalı

Gerek meslek kuruluşları ve diğer örgütlü toplumların, gerekse bu konuda görüş beyan eden akademik çevrelerin bizlere olan müracaatları, bu konunun tekrar ele alınması zaruretini beraberinde getirdi. Özellikle hapis cezası gerektiren bazı maddeler, internet sitesinde şirketin özel sırrı niteliğindeki bilgilerin de açıklanacak olması, eksik bir açıklamanın doğrudan hapis cezasını gerektirmesi, ticari defterlere kayıt ve denetim elemanına ibraz ile ilgili süreler belirtilmeden, adli para cezasına, ödenmezse hapis cezasına yer verilmesi iş çevrelerinde ciddi tedirginliklere yol açıyor.

Yasanın mevcut şekliyle uygulanması halinde, hapse girmeyecek şirket ortağı kalmayacağı endişeleri mevcut iş dünyasında. Kanunun en çok tepki toplayan maddesi, şirketten borç para alan ortaklarla ilgili. Bu konuda alt sınır da konulmamış. Yasada, yıl içinde birden fazla para çekilmesiyle ilgili ceza sınırlaması yok. Buna göre; örneğin yıl içinde farklı tarihlerde 10 kez para çeken ortağa, her bir çekiş için 300 günden başlayan "adli para cezası" uygulanabilecek. Bir de, fatura, gider pusulası, ve her türlü kağıt yeniden bastırılacak. Bu bilgiler, faturalara yazılabilse bile, küçücük yazar kasa fişine, sinema biletine nasıl ve neresine yazılacak?

Yeni yasa ile mevcut ticari defterlere ek olarak; pay defteri, yönetim kurulu karar defteri, genel kurul toplantı ve müzakere defteri gibi defterler  ticari defter kabul edildi. Defterleri Gümrük ve Ticaret Bakanlığı denetim elemanlarına ibraz etmeyen, veya eksik ibraz edenler "üç aydan iki yıla kadar hapisle cezalandırılacak. En çok eleştirilen maddelerden biri zorunlu internet sitesi uygulaması.  Onbinlerce şirketin yöneticisi, hapse girme ve yüklü para cezası ödeme tehlikesiyle karşı karşıya. Şu anda özellikle küçük şirketlerin yüzde 90'ının internet sitesi yok. Türkiye'deki şirketlerin yüzde 99'u aile şirketi ve çok özel ticari sırlarının bilinmesi gerekmez ve onlar da istemezler. Kanunda çok ciddi eksiklikler ve hatalar var, virgülüne kadar uygulanması halinde, hapse girmeyen şirket ortağı kalmaz. İnsanlar, şirket kurma yoluna gitmez, mevcut şirketlerin önemli bir kısmı da şahıs işletmesine dönüşür. Oysa şirketleşme teşvik edilmeli.

Sinan Aygün - CHP Ankara Milletvekili

Plazaların yerini cezaevleri alacak

Kanun, ticaret hayatımıza çağdaş bir düzen getirecek. Ancak bazı maddelerin uygulamada iş hayatını büyük ölçüde olumsuz etkileyeceği görülmekte. Yasanın en fazla endişe uyandıran kısımları cezalarla ilgili. Kanun bu haliyle yürürlüğe girerse, cezaevine girmeyen iş adamı ve şirket ortağı kalmaz. Plazaların yerini cezaevleri alır. Şirketler cezaevlerinden yönetilir hale gelir. İş hayatında giderek büyük bir kaosa yol açabilir.

Ticari faaliyetler, ceza tehdidi yüzünden kayıt dışı ekonomiye kaymaya başlar. Bu yüzden de yasa yürürlüğe girmeden düzeltmemiz gerekiyor.

Adli para cezasının ödenmemesi halinde hapis cezasına dönüşmesinin yanı sıra birçok madde doğrudan hapis cezaları öngörüyor. Verdiğim yasa teklifiyle mevcut yasada yer alan adli para cezaları bu cezalara yakın tutarlarda idari para cezasına dönüştürülüyor.

Teklifle şirket sahip ve ortaklarının şirketten borçlanmalarını yasaklayan maddeleri de değiştiriliyor. Sahip ve ortakların şirkete ödenmiş sermayedeki payları kadar borçlanabilmelerine olanak tanınıyor. Şirketten borç para alan ortakları cezalandıran maddeleri Türkiye gerçeğiyle bağdaşmıyor. KOBİ niteliğindeki aile şirketlerinin yaygın olduğu Türkiye'de bu düzenleme, mevcut haliyle önemli sorunlara yol açacak. İşletme sahiplerinin işletme kasasından para kullanması ve borçlanması doğal.

Kanunun mevcut halinde şirketlerin her türlü kâğıtlarında yer vermesi gereken bilgiler de çok fazla ve ayrıntılı. Şirketler kullandıkları kâğıt ve defterleri yeniden bastırmak zorunda kalacak; Bu da önemli  maddi külfet getirecek. Yasa teklifinde fiş, fatura, gibi belgelerde yöneticilerin adları ile soyadları gibi bilgilere yer verilmesine ilişkin zorunluluğun kaldırılması da önerildi.

Yasa teklifiyle bir şirketin rakiplerine karşı ekonomik avantaj elde etmesini sağlayan türdeki bilgilerle, kişilerin şahsi gelirleri ve benzeri özel ve aile hayatına ilişkin bilgilerin internetten yayımlanması zorunluluğu kaldırılıyor.

Meslek kuruluşları temsilcilerinin görüşleri

Ender Yorgancılar - EBSO Başkanı

Ağır yükümlülükler getiren maddelerde değişiklik istiyoruz

Kanunun geneline itirazımız yok. Ancak ticari işletmeleri rahatsız eden ceza maddelerinde değişikliklerin yapılması önemli. Dürüst, hesap verilebilir ve şeffaflık temel ilkesiyle hazırlanan yasanın tüm şirketlere ağır yükümlülükler getiren bazı maddelerinde değişiklik talep ediyoruz. Cezalandırmaya karşı değiliz. Aksine haksız rekabeti önleyecek her tür caydırıcılığı destekliyoruz. Ancak, sahte evrak düzenleyene, naylon fatura hazırlayana verilen hapis cezasının, web sitesinde bilgisini art niyetsiz eksik yayınlayana, yayınlamayı ve güncellemeyi unutana da verilmesine karşıyız. Hapis cezaları kalkarsa neden yasanın çökebileceğini de açıkçası anlamış değiliz.

Denetime de karşı değiliz. Zaten denetlenmekteyiz. Ancak benzer konularda farklı kuruluşlarca denetlenmeyi anlamakta zorlanıyoruz. Denetim konusunda kanunlar ve kurumların talepleri arasındaki farklılıklar giderilmeli. Denetim, şirket büyüklüklerine, türüne ve ortaklık yapısına uygun kademeli olmalı.  Denetçilerin yetkileri, patronu görevden almak dahil çok geniş ve etkili. Bu denli standartı yüksek ve  etkili bir denetim yaptıracaksak ayrıca vergi mevzuatı için niye tam tasdik yaptıralım? İkisinden biri yeterli olmalı, biri diğerini de içermeli.

Başka bir  konu işlem denetçiliği. Şirketin yeni kanuna göre tam denetimi yapılacaksa, bazı şirket işlemleri için niye ilaveten işlem denetçisi raporu gereksin?  Şirket sahipleri ve yöneticilerinin kamu borçlarına karşı sorumluluğu da tıpkı denetçiler için öngörüldüğü gibi kusura dayalı sınırlı sorumluluğa dönüştürülmeli.

İnternet sayfasına ve şeffaflığa da karşı değiliz. Ancak, şirkete özel ve ticari sır niteliğinde olabilecek bilgilerin dahi en az 6 ay, finansal tabloların ise 5 yıl internet sitesinde bulundurulması, aksi takdirde hapis ve para cezalarına mahkum edilmesini de kabul edemiyoruz. Tescile tabi işlemlerin yayınlanmasına  itirazımız yok. Ancak şirketin geleceğine dönük hususlarda özel önem arz eden yönetim kurulu kararlarının yayınlanmasını, rakiplerimiz dikkate alındığında ticari geleceğimiz açısından oldukça sakıncalı ve tehlikeli görüyoruz.

Borçlanma yasağı ile ilgili maddelerde genel yaklaşıma karşı değiliz. Ancak, kendi şirketinden 1 lira dahi çekeni  neredeyse hırsız konumuna getiren, itibarı yok eden bir anlayışa nasıl tepkisiz kalabiliriz ? Pay sahiplerinin, şirketten borçlanma imkanı ortadan kaldırılmamalı. Ticari belgelerde yöneticilerin  adı soyadı gibi detaylı bilgilerin yer alması önlenmeli.  Defter açılış ve kapanışlarının notere tasdik ettirilmesi yerine, şirket veya işlem denetçisinin yapması gerektiğini düşünüyoruz. Yönetim kurulu üyelerinin en az dörtte birinin yüksek öğrenim görmüş olma zorunluluğu, genel kurul iradesini kısıtlayıcı nitelikte. Şirket işlemlerinde özel denetim isteme hakkının, her pay sahibi yerine, sermayede belli orana sahip hissedarlara tanınması daha faydalı olacak.

Nail Sanlı  - TÜRMOB Genel Başkanı

Hapis cezaları gözden geçirilebilir

İş dünyamızın ve TÜRMOB' un arzusu Yeni TTK'nın mutlaka 1 Temmuz 2012'de yürürlüğe girmesi yönünde. Kanunun kuruluş temelleri yok edilmeden, üzerinde uzlaşma sağlanan teknik konularda gerekli ayarlamalar yapılmalı ve bir an önce yeni düzene geçilmeli.

Ticaretin çağdaşlaşması, gelişmesi ve kurumsal yönetim anlayışını benimsemesi için TTK uygulamalarına şiddetle ihtiyaç var. Yasanın yürürlük tarihi değişmeden, ceza maddeleriyle sınırlı bir revizyon yapılabilir. Ekonomik suça, ekonomik ceza ilkesi hayata geçirilerek, ortaya çıkması beklenen sorunlar şimdiden giderilmiş olur.

TTK, şirketleri dünyanın birinci ligine taşıyacak üç temel üzerinde yükseliyor: Uluslararası standartlarda şeffaflık ve kurumsal yönetim, güçlü sermaye yapısı ve hızlı karar alma ve güvenli ticaret. Bu üç temel, sermaye şirketlerinin ortaklardan bağımsızlaştırılmasını, daha güçlü ortaklık yapılarını, daha hızlı karar mekanizmalarını, daha hızlı alacak takibi ve uluslararası standartlarda rekabet gücünü beraberinde getirecek.

TTK'nin özüne itirazımız bulunmamakla birlikte iş dünyasından gelen itirazların büyük bir kısmı hapis cezalarıyla ilgili, bu konunun değerlendirilebileceğini düşünüyoruz. Zira TÜRMOB ekonomik suça ekonomik ceza anlayışını benimsiyor. Yeni kanun mutlaka uygulamaya girmeli, sadece ekonomik suça ekonomik ceza anlayışından hareketle, hapis cezası yerine para cezası uygulanmalı. Bunun dışındaki eleştiriler, haksız ve değişime dirençten başka anlam ifade etmemektedir.

Barış Aydın - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı

Cezalar şirketlere tedirgin ediyor

Milletvekillerinin verdikleri teklifler son derece yerinde, kesinlikle değerlendirilmeli. Kanunun bu haliyle yürürlüğe sokulmasıyla sayısız şirket ortağının hapse girmesi kaçınılmaz olacak. Ağır para cezaları ya da hapis ihtimali şirket yöneticilerinin çoğunu tedirgin etmekte.  Düzenleme küçük ve orta boy işletmeler ve tek ortaklı sermaye şirketlerinde sıkıntı yaratacak.

Şirketten borç alan ortaklarla ilgili maddede bir alt sınır yok.  Adli para cezalarını ödenmemesi halinde hapis cezası yerine idari para cezası teklifi dikkate alınmalı.

Defterlerin tutulması, belge kopyalarının saklanmasıyla ilgili sorunlarda ortaklar için öngörülen ceza yeniden düzenlenmeli, bu kapsama ortak olmayan yetkililer de alınmalı.

İnternet zorunluluğu da pek çok şirket yöneticisinin hapse girmesine veya yüksek para cezası ödemesine neden olacak. Anonim ve limitet şirketlere internet sitesi kurma ve her türlü bilgiyi, herkesin ulaşabileceği şekilde yayınlamak, kimi şirketler için kabul edilemez. Ülkemizdeki şirketlerin çok büyük  bölümünün aile şirketi olduğu ve  internet sitesi bulunmadığı düşünüldüğünde, yasanın yürürlüğe girmesiyle önemli sıkıntılar yaşanacağı aşikâr. Şirket kağıtlarına onlarca bilginin nasıl sığdırılacağı tartışma konusu. Bu yönde verilen teklifler son derece yerinde. Ayrıca bağımsız denetçilerin olağanüstü yetkilerinin sınırlandırılması, önemli gider kalemi oluşturacak uygulamaların yeniden ele alınması gerekir.

http://www.dunya.com/ttk-icin-harekete-gectiler-149630h.htm

Blog Arşivi

BU HAFTA EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK OKUNANANLAR

Categories

.edevlet.com (1) ‘Gelir Testi’ (1) ‘intibak zammı’ (1) "EŞ DURUMU" (1) "muhasebe" (21) "Pratik Bilgiler "pratik bilgiler (1) (Stopaj (1) 01.01.2012 - 30.06.2012 Asgari Ücret (1) 01.07.2012 - 31.12.2012 Asgari Ücret (1) 12 Eylül mağdurları (2) 15 yıldan az memuriyet (1) 16 Yaşından Büyükler Asgari Ücret (1) 16 yaşını doldurmuş işçiler (1) 18 Yaş GSS (1) 18 Yaş Üstü (1) 2-B arazilerinin satış şartları (1) 2009 askerlik borçlanması hesaplama (1) 2011 enflasyon (1) 2011 kapanış işlemleri (6) 2011 Yılbaşı Milli Piyango (1) 2012 (105) 2012 açılış işlemleri (6) 2012 Amortisman Sınırı (1) 2012 ASGARİ (1) 2012 ASGARİ ÜCRET (2) 2012 Avukatlık Ücret Tarifesi (1) 2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI (1) 2012 defter (1) 2012 Defter tasdi (1) 2012 Defter Tutma Hadleri (1) 2012 DİĞER KAZANÇ (1) 2012 Fatura Düzenleme Sınırları (1) 2012 Geçici Vergi Oranları (1) 2012 Gelir Vergisi (1) 2012 gelir vergisi oranlar (1) 2012 GELİR VERGİSİ ORANLARI (1) 2012 Gelir vergisi tarifesi (2) 2012 Hesap Pusulası (1) 2012 KAPICI MAAŞ HESABI (1) 2012 milli piyango sonuçları (1) 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi (1) 2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri (1) 2012 MTV (1) 2012 Sakatlık indirimi (1) 2012 SGK İDARİ PARA CEZALARI (1) 2012 VERGİDEN MÜSTESNA YEMEK BEDELİ (1) 2012 YEMEK BEDELİ (1) 2012 Yemek İstisnası (1) 2012 Yılbaşı Milli Piyango (1) 2012 YILI (66) 2012 yılı asgari ücret (2) 2012 yılı asgari ücret tutarları (2) 2012 yılı cenaze ödeneği (1) 2012 YILI DEFTER TUTMA (1) 2012 YILI DEFTER TUTMA HADLERİ (3) 2012 yılı emzirme ödeneği (1) 2012 Yılı gelir (1) 2012 Yılı gelir vergisi (1) 2012 Yılı gelir vergisi dilimleri (1) 2012 yılı gelir vergisi oranları (1) 2012 Yılı Sakatlık İndirimi (1) 2012 yılı vergi (1) 2012 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı (1) 2012 Yili Asgari Geçim İndirimi Tablosu (1) 2B Arazi (1) 2B Arazileri (2) 31.10.2011 tarih 292 nolu karar (1) 3600 günle emeklilik (1) 4 ülkede kıdem tazminatı fonu (1) 4/b Sigortalılık Bildirimi (1) 4857 (1) 4857 sayılı (1) 5 lira fazla katılım payı (1) 6111 Sayılı Kanun (1) 65 YAŞ (1) 65 YAŞ AYLIĞI (1) 65 yaş ve özürlü maaşı hangi hallerde kesilir? (2) 657 s.DMK’ya göre istihdam şekilleri (1) 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU (1) 663 sayılı KHK (1) 666 kanun (1) 666 sayılı (1) 8.000 TL üzerindeki ödemeler (1) 975 lira taban (1) Açık Hesaplarınızın Ne Kadarını Tahsil Edebileceğinizi Biliyormusunuz (1) AGİ (2) AGİ NEDİR? (1) aidatlarını ödememekte direnirken (1) AİLE HEKİMLİĞİ (1) Akaryakıt fişi (1) Akşam Metin Taş (1) Alacak ve Borç Notları (1) Alarm İzleme Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlik Belgesi (1) Ali TEZEL (1) almanya (1) Almanya'dan yurtdışı borçlanma (1) ALO 170 (1) Amortisman (1) Amortisman Sınırı (1) Analık sürelerinin borçlanılması (1) Ankara bomba (1) ANONİM ŞİRKET (1) Anonim şirketler (1) Anonim şirketler neden ve nasıl hisse senedi bastırmalıdır (1) ANONİM ŞİRKETLERDE MENKUL KIYMETLER (1) APARTMAN GÖREVLİLERİ AGİ (1) ARAÇLARIN Trafikten Silinmesi (1) Aralık 2011 Vergi Takvimi (1) ASBİS (1) ASBİS Nedir (1) ASGARİ GEÇİM (1) ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ (1) ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 2012 (1) asgari geçim ücreti (1) Asgari Ücret (8) Asgari ücret 701 (1) Asgari Ücret Maliyeti (1) Asgari Ücret ve Yasal Kesintiler (2) Asgari ücret yeni yılda (1) ASKERİ İŞ MÜFETTİŞLİĞİ (1) askerlik (2) askerlik borçlanma formu (1) askerlik borçlanma hesaplama (1) askerlik borçlanma hesaplaması (1) askerlik borçlanma işlemi (1) Askerlik borçlanması (3) ASKERLİK KANUNU (1) atama (2) Avukat (1) Avukatlık (1) AVUKATLIK ASGARİ (1) AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET (1) AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ (1) Avukatlık Ücret (1) Avukatlık Ücret Tarifesi 2012 Belirlendi (1) Aylığa Hak Kazanma Koşulları (1) AYLIK VE YILLIK ENFLASYON (1) baglilik (1) Bağ (1) Bağ-Kur (5) bağ-kur dökümü (1) Bağ-Kur İntibak (1) Bağ-Kur Tevkifatı (1) Bağımsız Denetçi (2) bağımsız denetçiler (1) Bağımsız denetim (2) Bağımsız Denetleme (1) BağKur (4) bağkur dökümü (1) Bağkur hizmet dökümü (1) bağkurlu dökümü (1) Bahçe Tapusu Olanların Tarım SSK’lısı Olup Olamayacaklarının Açıklanması (1) bakanı (1) Bankalar (1) Basit usul (1) Başbakan Tayyip Erdoğan (1) BAYRAM TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASI (1) BDDK (1) bedelli (2) BEDELLİ ASKERLİK (4) bedelli askerlik işlemleri (1) Bedelli çalışmaları bayramdan sonra (1) Belediyeden kiralanan seyyar sergi yerleri için kira ödemeleri üzerinden tevkifat yapılmayacağı (1) belli para (1) BEŞ PUANLIK (1) beyanname (100) Bilirkişi (1) Bilirkişilerin (1) Bilirkişiye Başvuru (1) binek (1) Binek otomobilin alım ve satımında KDV oranı kaçtır ? (1) Binek otomobilin KDV’sini (37) Bir Kişi İle Kurulabilecek (1) Bireysel Emeklilik (1) Bireysel Emeklilik Sistemine Yapılan Ödemeler (1) BİRLEŞME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: I (1) borçlanma (1) Borçlanma Bedelleri (1) Borçlunun bütün eşyaları haczedilemez (1) Borçlunun haline uygun evi haczedilemez (1) BUGÜNKÜ YAZILAR (5117) bülent deniz (1) C Özel Güvenlik Yöneticisi Kimlik Kartı (1) Cenaze Ödeneği (1) Creditnote (1) Cumhuriyet tarihi rekoru (1) ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ (1) çalışma ve sosyal güvenlik (1) Çalışmayan (1) çek (1) çek yasası (1) çevre temizlik vergisi (1) Çeyiz Yardımı (1) Çocuklar sağlık hizmeti (1) daha az prim (1) Damga Vergisi (1) danışman (1) Dar Mükellefiyet (1) debitnote (1) defter (2) Defter Bilgi Girişi (1) defter Kapanış Tasdiği (1) Defter tasdi (1) Defter Tasdikinde Ek Süre (1) defter tutulma (1) Defter ve belgeleri depremde kaybolanlar (1) Değer Artış KazançI (1) Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi (1) değerleme oranı (1) Denetçi olabilme (1) Denetçilerin Atanması (1) Denetçinin seçilmesi (1) Denetim raporu (1) Denetimin (1) Deprem bağışları (1) Deprem bağışlarının vergi matrahından (1) Deprem bölgesinde primi 1 gün bile yatana emeklilik (1) Deprem sigortası (1) deprem vergisi (1) Depremzede işçinin ücreti İş-Kur'dan (1) Depremzedelere müjde (1) DERNEKLER (1) DERNEKLER YÖNETMELİ (1) dilekçe (224) DİLEKÇE ÖRNEĞİ (2) DİLEKÇE ÖRNEĞİ Veri Sorgulama (1) DİLEKÇE ÖRNEKLERİ (12) DİLEKÇEYE (1) Dizi (1) DOĞUM BORÇLANMASI (5) Doğum ücretsiz izni ve izinden dönüşte işe başlama hakkı (1) dönem sonu (6) DÖNEM SONU İŞLEMLERİ (7) Dul aylığı (1) DUYURULAR (568) e devlet (1) E-Defter (1) e-devlet (1) e-haciz (1) ebeyanname (100) ece üner (2) Ecrimisil (1) edefter (1) edefter.gov.tr (1) edevlet (1) EKONOMİ (626) Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan (1) Elektronik Defter (1) Emekli (11) emekli aylığı (1) emekli aylığını yükseltmek (1) Emekli aylıkları haczedilemez (1) Emekli dernekleri (1) Emekli İkramiyesi (1) emekli intibak (1) Emekli Sandığı (3) Emekli Sandığı dökümü (1) Emeklilerin maaşı (1) Emeklilik (1) Emeklinin alım gücü (1) Emeklinin intibakı (1) EMEKLİNİN YILLIK İZNİ (1) Emekliye (1) Emekliye intibak (1) Emekliye müjde (1) Emekliye tazminat (1) Emekliye zam geliyor (1) emlak vergisi (4) Emlak Vergisi bildirimi (1) Emsal kira (1) EMZİRME ÖDENEĞİ (2) ENFLASYON (1) Enflasyon Hesaplama (2) Engelli bakım maaşına konulan hacize mahkeme 'dur' dedi (1) Engelli Sigortalıların (1) Engellilere İş Müjdesi (1) erken emekli (1) Eski memur (1) Esnaf Sicil Kaydı Bağ-Kur'lu (1) Esnek Zamanlı Çalışma (1) eş durumu nakli (1) eşi vefat etmiş (1) EŞİT DAVRANMAMA TAZMİNATI (1) Etiketler: 292 nolu hakem heyeti kararı (1) ev hanımına (1) Ev hanımlarının emekliliği (1) Evlenme Ödeneği (1) evlilik (1) FAİZ (2) Faktoring İşlemlerinin Muhasebe Kaydı (1) FARK ÜCRETİ (1) faruk çelik (1) FASON HİZMETLERDE KDV İADESİ (1) FASON TEKSTİL (1) FATURA (2) Fatura Düzenleme (1) Fatura Düzenleme Sınırları (1) Fatura Kullanımı (1) Faturada Ayrıca Teslim Adresine Yer Verilebilir mi? (1) FATURAYA SÜRESİNDE İTİRAZ (1) fazla çalışma (1) Fazla mesai (1) Fazla mesai nasıl ispatlanacak (1) FESHİ (1) fesihte geçerli neden (1) Fiili Hizmet Zammı (1) Finanasal (1) Finanasal Kiralama (1) Finanasal Kiralama Muhasebe Kayıtları (1) Finansal kiralama (1) FİRMADA KULLANILAN OTOMOBİLİN KAZA YAPMASI SONUCU SERVİS ŞİRKETİ TARAFINDAN KESİLEN FATURANIN SİGORTA ŞİRKETİNE YANSITILMASI MUHASEBE KAYDI (3) FON İSİMLERİ (1) Foreks İşlemi (1) FRANSIZ ÜRÜNLERİ (1) Gayri Maddi Haklar (1) GAZETECİ VE GEMİ ÇALIŞANLARINI (1) GAZETECİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLUR (1) Geçici iş göremezlik (1) Geçici iş göremezlik ödeneği (2) Geçici Vergi Oranları (1) Geçici Vergide Yanılma Payı (1) gelir (302) gelir testi (3) GELİR TESTİ NEDİR (1) Gelir Testi Süresi Uzatıldı (1) Gelir testine müracaat bildirimi (1) Gelir Uzman (1) Gelir ve Aylıklarda Zamanaşımı Sürelerinin Eski ve Yeni Kanunla Karşılaştırılması (1) Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması (1) gelir vergisi (2) Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 280) (1) GELİR VERGİSİ ORANLARI (1) gelir.gov.tr (125) gelirler (4772) gelirler.com (192) gelirler.gov.tr (4349) gelirlergov (111) gemlik hakem heyeti (1) gemlik tüketici sorunları ilçe hakem heyeti (1) genek sağlık başvuru (1) Genel Sağlık Sigortalıs (1) Genel Sağlık Sigortası (2) GENEL SAĞLIK SİGORTASI (4) GEREKEN (1) GEREKLİ BİLGİLER (5) ggs (3) GİB (3286) gib.gov.tr (31) gider pusulası (1) Giriş Sınavı (1) Götürü Gider (1) GSS (9) GSS DİLEKÇE ÖRNEĞİ (1) gss Prim Tablosu (1) GSS Sağlık (1) GSS tescil bildirim (1) Gurbetçi ev hanımı (1) GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TARİFE-SINIFLANDIRMA KARARLARI) (SERİ NO: 13) (1) GÜNDEM (4934) HABER (4470) habertürk tv (2) haciz (1) Hafta Tatili Ücreti (1) HAFTALIK YAYIN (28) hakem heyeti kararları (1) HASTA SEVK FORMU (1) hastane (1) Hem kocadan hem de anne-babadan aylık bağlanır mı (1) hesap işletim ücreti iadesi (1) hesap işletim ücreti iadesinin kararı (1) hesap işletim ücretine itiraz (1) hesap işletim ücretleri (1) hesap işletim ücretleri iadesi (1) Hesap numaraları (1) hesapişletim ücretinin iadesi (1) hız sınırı (2) hibe kredi (1) HİLELİ İFLAS ETMEK (1) Hizmet Dökümü (1) Hizmet grubu (1) https://www.turkiye.gov.tr/ (1) hukuk (1) Irak (1) iade (1) İbraname (1) ibraname Örneği (2) için (1) İdari Para Cezaları (1) İhaleli İşlerde Kıdem (1) İhbar İkramiyesi (1) İhracat (2) İHRACATTA GVK (1) İhtirazi Kayıtla Beyan (1) ikinci derece usulsüzlük (1) İkramiyenizi güncel (1) İktisap Tarihi (1) İlk Defa Sigortalı Olarak Çalışmaya Başlamadan Önce Malûliyeti Bulananların Emeklilikleri (1) indirilebilir (1) indirim (1) İndirimli Orana (1) İndirimli Orana Tabi Satışlar (1) internet sitesi (1) İNTERNET SİTESİ ZORUNLULUĞU (1) İntibak (6) İntibak 2013'e kaldı (1) İntibak Maaş (1) intibak yasası (3) İNTİBAK YASASI 2012'DE YASALAŞIYOR (1) intibak zammı (1) İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Metin Yeşil (1) isteğe bağlı sigorta (1) istifa (1) İstifa eden işçinin hakları (1) istifa evrakları (1) İSTİSNA TUTARLARI (1) İŞ (1) İŞ GÖREMEZLİK BELGESİ (1) İş göremezlik belgesi değişti (1) İş Kanunu Para Cezaları (1) iş kazası (1) iş koçu (1) İş Sözleşmeleri (1) iş sözleşmesi (1) İşçi (1) İŞÇİ 1 ay içinde dava açabilir (1) İŞÇİ ALACAK BELGESİ (1) işçi izin hakları (1) İŞÇİ VE ESNAFIN ÖLÜMÜNDE CENAZE ÖDENEĞİ VERİLME ESASLARI (1) İşçilerin İzinleri (1) İşçilerin İzinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler (1) işçilerinin (1) İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR (1) İŞÇİNİN HAFTA TATİLİ (1) İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ (1) İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER (1) İŞÇİNİN İŞVERENE ÇEKECEĞİ İHTAR ÖRNEĞİ (1) İşçinin sadakat borcu (1) İŞE İADE EDİLME (1) İŞKUR (4) İşlem Denetçiliği (1) İşlem denetçisi (1) işletim ücreti iadesi (1) İşsizlik (1) İşsizlik maaşı (1) İşsizlik ödeneği (1) İŞSİZLİK ÖDENEĞİ (1) İŞSİZLİK SİGORTASI (1) İşsizlik yardımları (1) İşte yerli otomobilin gerçek fiyatı (1) İşten Ayrıldığımda Ne Kadar Kıdem Tazminatı Alabilirim (1) İşten Ayrılırsam Emeklilik Şartlarım Değişir mi (1) İşveren (2) işveren fesih (1) İşveren işçiden senet alabilir mi? (1) İşverenlerimizin Ücret (1) İZİN (1) KABAHATLER KANUNU (1) Kaçak işçi (1) Kaçak işçi çalıştıranlar (1) Kaçakçılık suçu (1) Kadın ve erkeğin emekli olma yaşları farklı (1) KADINLARIN DOĞUM İZNİ (1) Kadrolulara bayram hediyesi (1) kamu (1) kanun (950) kapanış muhasebe kayıtları (6) karşılıklı edimler (1) KARŞILIKSIZ ÇEK (1) KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILIYOR (1) Kart aidatı (1) kartı (1) KASIM MALİ TAKVİMİ (1) katılım payı (1) Katma Değer Vergisi Oranları (1) Katsayı (1) Katsayı uygulaması (1) Katsayı uygulaması kalktı (1) kayıt (3178) KDV (81) KDV indirimi (1) kdv oranları (1) KDV TEVKİFATI (1) Kenar (1) Kendi adınıza kayıtlı iş yerinde (1) kendisine yöneltilen soruların cevaplarını internetten de yayınlayabilecek (1) KEY (1) kıdem tazminatı (7) Kıdem Tazminatı dikekçe (1) Kıdem Tazminatı Fonu (4) Kıdem Tazminatı Fonu 1 Ocak 2012 (1) KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ (1) Kıdem ve ihbar tazminatı (1) Kız Çocuklarına GSS (1) Kız Çocuklarına GSS Zorunlu mu (1) Kimler denetçi olabilir (1) Kimler yeşil kart alabilecek (1) Kira Geliri (1) Kiralama Muhasebe (1) Kiralama Muhasebe Kayıtları (1) KKDF (1) Klip ve Reklam Filmlerinde Çalışan Oyuncu ve Set İşçilerinin Sosyal Güvenliği (1) Know-how (1) KOBİ TFRS (1) kobilere-250-bin-tl-geri-odemesiz-destek (1) Kollektif (1) KONFEKSİYON HİZMETLERİNDE KDV (1) Konsinye Satışlar (1) KONUT KİRA GEELİRLERİ İSTİSNA TUTARLARI (1) Kooperatif (1) KRAMİYEDE YENİ DÜZENLEME (1) kredi (1) kredi kartı (2) Kurumlar Vergisinden Müstesna Kazançlarda Kur Farkları ve Vade Farklarının Durumu (1) Leasing (1) limit (2) limited şirket sözleşme (1) Limited şirkette fesih (1) liste (1) lkesi (1) Lütfi Köksal (1) MAAŞINA HACİZ (1) Maden işçisinin emekliliği (1) MADENDE EMEKLİLİK KOŞULLARI (2) MADENDE EMEKLİLİK TABLOSU (2) MAHKEME KARARLARI (304) Mal bildirimi (1) Mali Tablolar (1) MALİ TAKVİM (2) MALİYE (4655) Maliye Bakanlığı (2) Malul (1) malul olanların emekliliği (1) Malulen emekli olmanın şartları (1) Malullük aylığı (1) Malullük aylığı kimlere bağlanır (1) Mavi Kart Nedir (1) MEB’deki memur (1) Mehmet Şimşek (1) memur (7) Memur Emeklisi Avukat (1) memur ikramiye (1) memur maaşı (1) Memur ve emekliye zam (1) memura zam (1) Memurlar (2) Memurlara emekli (1) MEMURLARA GREV HAKKI (1) Memurlara rotasyon (1) Memurların taban aylığı (1) Memurların Yenilenen Hastalık Raporu (1) Memurun 2012 maaş zammı belli oldu (1) Memurun Dul (1) Memurun Dul ve Yetim (1) Meslek Hastalığı (1) Mevsimlik iş (2) Mevsimlik iş sözleşmesinde kıdem tazminatı (1) Mevsimlik işçi (1) miili (1) milli (1) milli piyango çekilişi sonuçları (1) milli piyango sıralı tam liste 2012 (1) Montaj ve Taşımacılık Faaliyetlerinde Götürü Gider Uygulaması (1) Motorlu Taşıtlar Vergisi (1) MTV (1) mu (1) MUHASEBE (5542) MUHASEBE kayıtları (164) MUHASEBE KAYITLARI (50) Muhasebe Standartları (1) muhasebe uygulaması (1) Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu (1) MUHASEBECI DEFTER BILGI (1) muhasebeci (3178) Mükellefler Ba Bs formlarında düzeltme yapabilirler mi? Düzeltme yapılması durumunda ceza uygulanır mı? (4) müstahsil (1) Müşteri Bildirim Formu (1) Müşteri Devir Teslim Formu (1) NDE ÖDENMESİ (1) NO: 44) (1) noter (2) noter ihtar Örneğl (1) Noterler MUHASEBE (1) Noterlerin SGDP (1) Nüfus cüzdanı (1) Nüsha (1) olur (1) Onarma (1) Organını kendi isteği (1) otomobil (1) Otomotiv Sanayii Derneği (1) Ödediği KDV (1) ÖDEME (1) ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE YARDIMLAR (1) ÖĞRENCİ YAPILAN YARDIMLAR (1) öğretmen (2) öğretmen adayı (2) öğretmen adayları (1) ÖĞRETMENLER (1) ölüm (1) ÖNEMLİ (81) Özel denetçi (1) ÖZEL HASTANE (1) Özel SMMM (1) Özel SMMM Sınav (1) Özel SMMM Sınav Programı (1) ÖZELGE (1364) Özelge nedir (1) ÖZELGELER (240) Özürlü Teşvik (1) Para kazanmanın yolu (1) park yasağı (2) PART-TİME (1) PART-TİME İŞ SÖZLEŞMESİ (1) PARTTİME iş sözleşmesi (1) Pasaport (1) piyango (1) Pratik Bilgiler (1) Prim (2) Prim borcu (1) PRİM KESİLECEK KAZANÇLAR (1) PRİME ESAS KAZANÇ (1) Prof. Abuzer Kendigelen (1) Prof. Dr Erdoğan Moroğlu (1) Prof. Dr. Şükrü Kızılot (1) Prof. Dr. Ünal Tekinalp (1) RESMİ GAZETE (142) RESMİ GAZETEDE BUGÜN (1) Resul KURT (1) S (1) Sağlık (2) Sağlık Bakanlığı (1) Sağlık Bakanlığını (1) Sağlık Bakanlığını Yeniden Yapılandırdık (1) sağlık hizmeti (2) Sağlık prim borcu (1) Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi (1) sağlık sigortası (3) sağlık yardımı (1) sağlıktan nasıl faydalanacak? (1) SAHTE BELGE DÜZENLEME (1) SAHTE fatura DÜZENLEME (1) Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların emekliliğe hak kazanma şartları (1) Sakatlık indirimi (1) Sebepsiz İŞTEN atılan (1) Sendikalar (1) serbest meslek (1) SERMAYE KOYMA BORCU (1) SERMAYE ŞİRKETLERİ (1) Sevki olmayan doktora gidemeyecek (1) Sezgin Özcan (1) sgdp (3) SGK (5754) SGK borcu (1) SGK gurbetçi (1) SGK HABER (3115) Sgk Hizmet (1) Sgk Hizmet Dökümü (1) SGK hizmetleri (1) SGK İdari Para Cezaları (1) SGK MAKALE (440) SGK para cezaları (1) SGK Primleri (1) sgk SMS HİZMETLERİ (1) sgk soru ve cevap (1) SGK Taksitlendirmelerinin ödeme süresi uzatılmıştır (1) Sigara (1) sigorta (2) Sigorta başlangıç tarihinde rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor (1) Sigorta Prim Desteği (1) sigorta primi (1) Sigortalılık öncesi doğum (1) SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILAN İŞÇİLERİN HAKLARI VE YAPILMASI GEREKENLER (1) Sinema (1) sirali (1) sirkete (1) smmm (3178) SMMM Defter Bilgi Girişi (1) SMMM'ler Defter Tasdik Şifrenizi Aldınız mı? (2) SMS HİZMETLERİ (1) SORU CEVAP (28) SOSYAL GÜVENLİK (3181) SOSYAL GÜVENLİK DESTEK (1) Sosyal Güvenlik Kurumu (3) Sosyal Güvenlik Uygulamalarında İdari Para Cezaları (1) Sosyal Sigortalar (1) söylüyor (1) Sözleşme (1) Sözleşmeli öğretmenlere tanınan yeni özlük hakları (1) sözleşmenin konusu (1) SÖZLEŞMESİNİN (1) SPAS (1) spas sorgulama (1) ssk (4665) SSK (1) SSK’lı normal işe girmeden evvel kaza geçirenler malülen emekli olamazlar (1) STAJYER MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ (1) Suret (1) Sürekli iş göremezlik (1) Süresi Uzatıldı (1) Şehit çocukları (1) şirket (2) şirketler (1) ŞÜKRÜ KIZILOT (2) T.C. taşınmaz numarası (1) taban aylığı (1) Taksi (1) Taksiciler (1) Taksiciler sigorta (1) talep ve taahhüt formu (1) tam (2) Tapu (2) Tapu Sicili Tüzüğü (1) Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (1) TAPU YASASI (1) Tapunuz kaybolursa (2) tarafları bağlayıcı nitelik. (1) Tarhiyat Öncesi (1) Tarhiyat Öncesi Uzlaşma (1) tarife (1) tarifesi (1) TARİFESİ 2012 (1) Tarihi Eser Niteliğindeki Özel Binaların Yıkılarak Yeniden İnşaasında Asgari İşçilik Uygulaması (1) Tarla (1) Taşeron (1) TAŞERON İŞÇİLERİ (1) TCDD (1) TEBLİĞ (683) TEBLİĞ 281 (1) Tedavi İçin Yurtdışına Gönderilme (1) Telekom (2) tepliğ (3894) tersini (1) teşvik (1) Tevkifat (1) TEVKİFAT (muhasebe kayıtları (1) Tevkifat Uygulaması (1) Ticaret Kanunu (1) Ticaret Unvanı için Dava Şartları (1) Trafik cezaları (1) Trafik cezaları artıyor (1) trafik cezası (2) TTK (4352) ttk Tutulması zorunlu ticari defterler (1) turkiye (3) tutulabilecek defterler (1) Tutulması zorunlu ticari defterler (1) TÜFE (1) TÜİK (1) Tüketici mahkemesi (1) Türev ürünler (1) Türk Telekom (2) türk ticaret kanunu (2) Türkiye İstatistik Kurumu (1) türkiye iş kurumu (1) TÜRMOB (1) UFRS (27) ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASINA UĞRAYAN ÇALIŞANIN BİLDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAKTIR? (1) Uluslararası Karayolu Taşımacılığında KDV İadesi (1) UMSK (1) UYGULAMASI (1) Uzaktan çalışma (1) Uzlaşma talebi (1) Uzlaşma talep süresi (1) ücret (1) ücret dışı gelirler (2) Ücret Garanti Fonu (1) Ücret Gelirleri (2) Ücret haczi (1) ÜCRETİNDE (1) Ücretlerin Vergilendirilmesi (1) ÜFE (1) VAN (1) Varlık kiralama şirketleri nedir (1) VEDAT İLKİ (1) Veraset Belgesi (1) vergi (1692) VERGİ İNCELEMELERİ (1) vergi oranı (1) vergi oranları (1) Vergi Tarifesi (1) VERGİDEN İSTİSNA YEMEK BEDELİ (1) Vergileme (1) Verileri Nelerdir (2) vize süresi (1) vuk (4569) VUK 410 (1) Web Sitesi (1) www.edefter.gov.tr (3) www.sgk.gov.tr (1) X RESMİ GAZETEDE BUGÜN (29) Yabancı (1) Yabancı çalışanlar (1) Yabancı GSS (1) yabancı hekim (1) Yabancı Sermayeli Şirket Kurulumu İzne Tabi Midir? (1) YABANCI UYRUKLULARIN SİGORTALILIK İŞLEMLERİ (1) Yabancıların çalışma izin kriterleri (1) YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER (1) Yapı Denetim (1) Yapı denetimi hizmet sözleşmeleri (1) yapı kredi bankası hesap işletim ücreti (1) yapı kredi bankası işletim ücretinin iadesi (1) yapı kredi hesap işletim ücreti (1) YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ (1) yardıma muhtaç kadınlara (1) Yasal Defterler (2) YAŞLILARA SİGORTA (1) Yaşlıya sigortalı bakım (1) yaştan emeklilik (1) Yazılar (1) YAZILAR (358) Yeni Sayıştay Kanunu Neleri Beraberinde Getirdi (1) yeni Ticaret Kanunu (1) Yeni TTK (3110) Yeni TTK'da Şirketler Kendi Hisselerini Edinebilecek (1) Yeni TTK'da Uluslararası Muhasebe Standartları (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNU (9) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE MALİ MÜŞAVİRLİK RUHSATINA (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA LİMİTED ŞİRKETLER (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA SÜRELER (1) YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNU (1) Yeniçarşım (1) YERLİ OTOMOBİL (1) yeşil (1) Yeşil kart (9) Yeşil kart kalkmıyor (1) YEŞİL KARTIN DEVİR İŞLEMLERİ (1) Yılbaşından itibaren Yeşil Kart sistemi kalkıyor (1) Yıllar İtibari İle Asgari Ücretler (2) Yıllarında Çalıştığı İçin Aylıkları Kesilen Gurbetçi Emeklilere Müjde (1) YILLIK (1) Yine Kanun Tasarısında Denetçi olamayacaklar (1) yonetim-kurulunun (1) yurt dışı (1) yurt dışı Borçlanm (1) YURT DIŞINA GÖTÜRÜLEN TÜRK İŞÇİLERİ (1) Yurt Dışında İnşaat (1) yurtdışı borçlanması (1) Yurtdışı borçlanmasında emekli aylığı (1) YURTDIŞINDA (1) YURTDIŞINDAN OLAN ALACAKLAR (1) Zayi Olan Mallar (1) Zorunlu Deprem Sigortası (1) Zorunlu Sağlık (2)