Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Bedelsiz Taşınmaz Kiralamasında Stopaj Karmaşası
Günümüzde ticari hayatta arsanın şirket ortaklarından birine ait olması veya arsa sahibinin arsasını değerlendirmek istemesi gibi çeşitli nedenlerle bazı işletmeler faaliyetlerini sürdürürken gereksinim duydukları işyerlerini doğrudan kiralamak yerine, arsa üzerine işyeri inşa etmek ve belli süre ile kira karşılığı bedelsiz kullanmak ve bu süre sonunda gayrimenkulü arsa sahibine devretmek şeklinde yap-işlet-devret modeli çerçevesinde işyeri temin etmektedirler.
I- GİRİŞ
İşte bu şekilde arsa üzerine inşaat giderleri kiracı işletme tarafından karşılanmak ve bunun karşılığında belli bir süre işletmeye bedelsiz olarak kiralanmak üzere işletmenin kullanımına bırakılan kiralamalarda gelir vergisi stopajının yapılıp yapılmayacağı, yapılacak ise nasıl ve ne zaman yapılacağı konusunda uygulamada tereddütler yaşanmaktadır.
Bu tereddütler ise yasanın amir hükümlerinin farklı yorumlanması ve aynı konuda vergi idaresi tarafından verilen özelgelerde bir birinden farklı görüşlere yer verilmesinden kaynaklanmaktadır.
Biz de bu yazımızda konu hakkında vergi idaresi tarafından verilen bu farklı özelgeler ve yasal mevzuat çerçevesinde konuyu ele alıp, kendi görüşümüzle birlikte açıklamaya çalışacağız.
II- KONU İLE İLGİLİ YASAL MEVZUAT VE VERGİ İDARESİ TARAFINDAN VERİLEN ÖZELGELER
193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun([1]) 70. maddesinin 1. fıkrasında “Gayrimenkul Sermaye İradı”nın tarifi yapılmış ve maddede sayılan mal ve hakların sahipleri, mutasarrıfları, zilyetleri, irtifa ve intifa hakkı sahipleri veya kiracıları tarafından kiraya verilmesinden elde edilen iratların gayrimenkul sermaye iradı olduğu hüküm altına alınmıştır.
Aynı maddenin 2. fıkrasında ise, maddede sayılan mal ve hakların ticari veya zirai bir işletmeye dahil bulunması halinde bunların iratlarının, ticari veya zirai kazancın tespitine müteallik hükümlere göre hesaplanacağı belirtilmiştir.
GVK’nın “Gayrisafi Hasılat” başlıklı 72. maddesinde ise gayrimenkul sermaye iratlarında gayrisafi hasılatın 70. maddede yazılı mal ve hakların kiraya verilmesinden, bir takvim yılı içinde, o yıla veya geçmiş yıllara ait olarak, nakden veya aynen tahsil edilen kira bedellerinin tutarı olduğu ve ayın olarak tahsil edilen kiraların, VUK hükümlerine göre emsal kira bedeli ile paraya çevrileceği; ayrıca, kiracı tarafından gayrimenkulü genişletecek veya iktisadi değerini devamlı surette artıracak şekilde gayrimenkule ilave edilen kıymetlerin, kira müddetinin hitamında bedelsiz (kıymetlerin emsal bedelinden düşük değerle devri halinde, aradaki fark bedelsiz devir sayılır) olarak kiralayana devrolunduğu takdirde, mezkur kıymetlerin kiralayan bakımından bu tarihte aynen tahsil edilmiş addolunacağı hüküm altına alınmıştır.
Aynı Kanun’un 94. maddesinde ise, vergi tevkifatı yapmak zorunda olanlar sıralanmış ve maddenin 5/a bendinde, 70. maddede yazılı mal ve hakların kiralanması karşılığı yapılan ödemelerden (2003/6577 sayılı BKK ile 01.01.2004 tarihinden geçerli olmak üzere) % 22 oranında vergi tevkifatı yapılacağı belirtilmiştir. Ancak, yapılacak tevkifatların hangi ödeme şekillerine uygulanacağı hususu, aynı maddenin 1. fıkrasında, şöyle açıklanmıştır:
“Kamu idare ve müesseseleri, iktisadi kamu müesseseleri, sair kurumlar, ticaret şirketleri, iş ortaklıkları, dernekler, vakıflar, dernek ve vakıfların iktisadi işletmeleri, kooperatifler, yatırım fonu yönetenler, gerçek gelirlerini beyan etmeye mecbur ticaret ve serbest meslek erbabı, zirai kazançlarını bilanço veya zirai işletme hesabı esasına göre tespit eden çiftçiler aşağıdaki bentlerde sayılan ödemeleri (avans olarak ödenenler dahil) nakden veya hesaben yaptıkları sırada, istihkak sahiplerinin gelir vergilerine mahsuben tevkifat yapmaya mecburdurlar.”
Diğer yandan, Vergi Usul Kanunu’nun([2]) 272. maddesinde ise, gayrimenkulün genişletilmesi veya iktisadi kıymetinin devamlı olarak arttırılması amacı ile yapılan giderlerin, gayrimenkulün maliyet bedeline ekleneceği, bu giderlerin, kira ile tutulan gayrimenkullerde kiracı tarafından yapılması durumunda özel maliyet bedeli ile aktifleştirileceği hüküm altına alınmıştır.
Ayrıca aynı Kanun’un 327. maddesinde ise, “gayrimenkullerin ve gemilerin iktisadi kıymetini artıran, 272. maddede yazılı özel maliyet bedellerinin, kira süresine göre eşit yüzdelerle itfa edilebileceği, kira süresi dolmadan kiralanan şeyin boşaltılması halinde, henüz itfa edilmemiş olan giderlerin, boşaltma yılında bir defada gider yazılacağı” hükümleri bulunmaktadır.
Konu hakkında vergi mevzuatımızda yer alan düzenlemeleri özet olarak bu şekilde açıkladıktan sonra yazımızın başında da belirttiğimiz üzere vergi idaresi tarafından aynı konu ile ilgili olarak verilmiş birbirinden farklı özelgeleri özet olarak açıklayalım.
İstanbul Defterdarlığı’nın özelgesinde([3]) konu ile ilgili olarak özetle;
“…Bu hükümlere göre; şirketinizin ortağına ait gayrimenkulü (arsa) 20 yıl süreyle bir bedel ödemeksizin kullanması, üzerinde inşaat yapması ve bu sürenin sonunda da yine bir bedel söz konusu olmaksızın üzerinde inşa edilen bina ile birlikte ortağınıza devretmesi durumunda; gayrimenkulün iktisadi kıymetini artırıcı nitelikteki bina harcamaları Gelir Vergisi Kanunu’nun 70. maddesi uyarınca gayrimenkul sahibi açısından gayrimenkul sermaye iradı olarak değerlendirilecek ve kira süresinin sonunda yapılan ‘binanın emsal bedeli’ arsa sahibi ortak tarafından gayrimenkul sermaye iradı olarak beyan edilecektir.
Dolayısıyla; kiralama süresince (20 yıl) nakden veya hesaben bir kira ödemesi söz konusu olmadığı için şirketiniz tarafından gelir vergisi tevkifatı da yapılmayacaktır. Ayrıca kira ile ilgili olarak muhtasar beyanname de verilmeyecektir.
Öte yandan, ileride yapılacak bir incelemede; kira sözleşmesi yaptığınızı söz ettiğiniz ortağınız ile aranızda kurulan kira ilişkisinde Kurumlar Vergisi Kanunu 16. ve 17. maddesinde düzenlenen örtülü sermaye-örtülü kazanç şartlarının mevcut olduğunun tespiti halinde cezalı tarhiyat yapılacağı açıktır.”
şeklinde görüş bildirilmiştir. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nın özelgesinde([4]) ise konu ile ilgili olarak özetle;
“…Bu hüküm ve açıklamalara göre; sahibi olduğunuz arsanın ‘Yap-İşlet-Devret’ modeline göre bir inşaat şirketine devrinden sonra söz konusu inşaat şirketince gayrimenkulün iktisadi kıymetini artırıcı harcamaların özel maliyet bedeli hesabına aktarıldığı tarihte ‘ayın şeklinde kira’ peşin olarak ödenmiş sayılacağından bu tarihte yürürlükte olan gelir vergisi tevkifatı oranı üzerinden (emsal bedeli esas alınarak) gelir vergisi tevkifatı yapılması gerekmektedir. Ancak emsal bedel, arsa sahibi olarak tarafınızın elde ettiği net geliri ifade edeceğinden, emsal bedelin brütleştirilerek bulunacak tutara tevkifat oranını uygulamak suretiyle tevkifat tutarı hesaplanacaktır. Bu şekilde hesaplanan tevkifatın da arsayı kiralayıp üzerine bina inşa eden şirketçe sorumlu sıfatıyla Gelir Vergisi Kanunu’nun 98. maddesi gereğince beyan edilerek aynı Kanun’un 119. maddesinde belirtilen sürelerde ödenmesi gerekmektedir.
Ayrıca yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilecek peşin tahsil edilen kira bedelinin ilgili yıllara dağıtılarak vergilendirilmesi gerektiğinden, bu yıllara ait kira bedeline isabet eden tutarın tarafınızdan beyan edilmesi ve adınıza yapılan vergi tevkifatını da yine ilgili yıllarda beyan edeceğiniz matrah üzerinden hesaplanacak vergiden mahsup etmeniz gerekmektedir.”
açıklamalarına yer verilmiş, yine İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı’nın bir başka özelgesinde ise([5]);
“…Bu hüküm ve açıklamalara göre, şahsa ait arsa üzerine şirketiniz tarafından inşa edilen işyerlerinin kiralanmak suretiyle belli bir süre (5 ile 10 yıl) işletildikten sonra arsa sahibine devredilmesi durumunda, gayrimenkulün iktisadi kıymetini artırıcı nitelikteki harcamaların, arsa sahibi şahıs tarafından Gelir Vergisi Kanunu’nun 70. maddesi uyarınca gayrimenkul sermaye iradı olarak değerlendirilerek, kira süresinin sonunda yapılan ‘işyerlerinin emsal bedelinin’ gayrimenkul sermaye iradı olarak beyan edilmesi gerekmektedir.
Diğer taraftan, şirketiniz tarafından inşa edilen ve belli bir süreyle işletilecek olan işyerleri için nakden veya hesaben bir kira ödemesi söz konusu olmadığı için şirketiniz tarafından gelir vergisi tevkifatı da yapılmasına gerek bulunmamaktadır. Ayrıca binanın arsa sahibine devrinde de tevkifat yapılmayacaktır.”
şeklinde görüş belirtilmiştir.
III- DEĞERLENDİRME VE KİŞİSEL GÖRÜŞÜMÜZ
Özelgelerden de anlaşılacağı üzere vergi idaresinin konu hakkında iki farklı görüşü vardır. Birinci görüşe göre özel maliyet bedelinin veya binanın anlaşma sonunda bedelsiz devri sonucu nakden veya hesaben bir ödeme olmadığı için tevkifat yapılmasını gerektirecek bir durum yoktur. İkinci görüş ise özel maliyet harcamasını esasen gayrimenkulü kiralayanın ayın olarak peşin ödediği kira bedeli olarak kabul edildiğinden, harcama yapıldığı dönemler harcamanın emsal bedelinin bulunup, bu bedele göre stopaj hesaplanması gerektiği yönündedir.
Ayrıca burada hemen belirtelim, tartışma konusu olan kiralanan gayrimenkul sahibinin yani arsa sahibinin gerçek kişi olduğu ve ilgili gayrimenkulün bir iktisadi işletmeye dahil olmadığı durumlar için geçerlidir. Aksi durumdaki kiralamalarda zaten stopaj söz konusu olmayacaktır.
Olayımızda yap-işlet-devret modeli çerçevesinde arsanın kiralanması ancak bu kira karşılığı arsa sahibine herhangi bir ödeme yapılmaması, kira karşılığının ise arsa üzerine inşa edilen binanın inşa maliyeti olması hususu dikkate alındığında, bu inşa harcamalarının Kanun hükmü gereği kiracı işletme tarafından özel maliyet bedeli olarak aktifleştirilmesi gerekecektir. Burada tereddüt edilecek bir husus yoktur. Öte yandan bu özel maliyet bedeli olan binanın kira süresi sonunda kiralayana bedelsiz devri ise yine yasa hükmü gereği kiralayan tarafından aynen tahsil olunan gayrimenkul sermaye iradı olduğu da açıktır.
Öncelikle bize göre bu tür kiralamalarda kiracı tarafından yapılan iktisadi değeri artırıcı harcamaların özel maliyet olarak aktife almasını ve daha sonra bunları kira süresi boyunca eşit yüzdelerle itfa etmesini, ilgili dönemler için kiralayan açısından emsal bedel üzerinden peşin elde edilmiş bir gayrimenkul sermaye iradı olarak saymak ve dolayısıyla kiracı tarafından bu dönemlerde stopaj yapılması gerektiğini söylemek kanun lafzına aykırı olacaktır.
Zira özel maliyet bedellerinin kiralayan açısından ne zaman gayrimenkul sermaye iradı olacağı Kanun’da açık bir şekilde belirtilmiş, kira müddeti sonunda bu kıymetlerin bedelsiz olarak devredilmesi halinde gayrimenkul sermaye iradı olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle bu tür kiralamalarda bize göre kira süresi boyunca nakden veya hesaben ödeme yoktur. Bu nedenle stopaj yükümlülüğü doğmaz.
Peki kira süresi boyunca kiralayana nakden ve hesaben herhangi bir ödemenin yapılmadığı ve sadece kira süresi sonunda kira karşılığı inşa edilen binanın kiralayana bedelsiz olarak devredildiği (yine nakden bir ödeme yok) bu tür kiralamalarda kanun koyucunun aradığı hesaben ödeme var mıdır? Zira stopajın yapılabilmesini kanun koyucu nakden veya hesaben ödemenin varlığına bağlamıştır.
Bu konuda gerek doktrinde gerekse vergi idaresi nezdinde iki farklı görüş vardır.
Bizim de katıldığımız birinci görüş, “Arsanın iktisadi değerinde meydana gelen artışın, kira müddetinin sonunda, bedelsiz olarak mal sahibine devredilmesinde, kiracı tarafından stopaj yapılmasına gerek olmadığı” şeklindedir. Bu kanaatte olanların ileri sürdükleri görüşler ve yasal dayanaklar özetle şöyledir:
GVK’nın 94. maddesinin 1. fıkrasında, stopaj mükellefiyetinin “nakden veya hesaben” yapılan ödemelerde söz konusu olacağı, ayni olarak yapılan ödemelerde ise, herhangi bir tevkifatın söz konusu olmadığı açıkça ifade edilmektedir. Esasen, yukarıda verilen birinci özelgede de bu husus dikkate alınmış ve “kiralama süresince nakden veya hesaben bir kira ödemesi söz konusu olmadığı için, kiracı şirket tarafından gelir vergisi tevkifatı yapılmayacağı” ifade edilmiştir. Üstelik sadece 94. madde değil, 96. maddede de “vergi tevkifatı 94. madde kapsamına giren nakden veya hesaben yapılan ödemelere uygulanır” açıklaması yer almaktadır.
Vergi tevkifatı, kesinti yapılacak bir nakdi veya hesabi ödemeyi gerektirmektedir. Ayni ödemenin emsal bedeli, vergi matrahının tespiti ile ilgili bir işlemdir ve bu tutar gayrisafi hasılatı ifade eder. GVK’nın 72. maddesi de bunun gayrisafi hasılat olduğunu söylemekte, üstelik maddenin başlığı da esasen “gayrisafi hasılat”tır. Gayrisafi hasılat olarak belirlenen bu meblağdan tevkifat yapılmaya kalkıldığı zaman, söz konusu değer, yasanın açık hükmüne aykırı olarak safi hasılat haline getirilmiş olur.
İşte bu nedenle yasa koyucu, bunun imkansız olduğunu da görerek, 94. maddedeki tevkifatı sadece nakden veya hesaben ödemelerle sınırlandırmıştır. Gerçekten, bu anlamdaki vergi yükümlülüğü, sadece arsa sahibine yönelik olmak üzere, beyan mükellefiyetinden ibarettir.
İkinci görüşe göre ise, “kiracı tarafından yapılan ve taşınmazın iktisadi kıymetinde kalıcı olarak değer artışı sağlayan harcamaların mal sahibine bedelsiz olarak devrinde, hesaben ödeme gerçekleştiğinden gayrimenkul sermaye iradı stopajı yapılması gerekir.” Bu kanaatte olanların ileri sürdükleri görüşlere göre; kiracı emsal bedeli üzerinden teslim ettiği değer kadar kiralayanı alacaklandırmakta ve bu borcunu da söz konusu kıymeti kiralayana devrederek ödemektedir. Buna karşılık kiralayan da devraldığı kıymetin bedeli kadar kiracıya borçlanmakta ve bu borcunu da kira bedeline mahsup ederek ödemektedir. Dolayısıyla kiralayan ile kiracı arasında hesaben de olsa bir ödeme gerçekleşmektedir.
GVK’nın 96. maddesinde ise 94. madde kapsamına giren tevkifatların nakden veya hesaben yapılan ödemelere uygulanacağı hükme bağlanmıştır. Dolayısıyla olayımızda taraflar arasında hesaben ödeme işlemi gerçekleştiği için tevkifat yapma yükümlülüğü de ortaya çıkmaktadır. Kaldı ki; GVK’nın 94. maddesindeki düzenlemelere baktığımızda tevkifata tabi tutulan başka işlemlerde de ayın olarak yapılan ödemelerin tevkifata tabi tutulduğunu görürüz. Örneğin, işverenler tarafından hizmet erbabına ayın olarak yapılan ücret ödemeleri tevkifata tabi olup, bu konuda herhangi bir ihtilaf yoktur. Yine bir serbest meslek erbabının verdiği hizmetin karşılığını ayın olarak alması halinde kendisine bu ödemeyi yapanın aynen verdiği kıymetin emsal bedeli üzerinden tevkifat yapması gerekeceği tartışmasızdır. Aynı şekilde bir kişinin sahibi olduğu gayrimenkulü kiraya vermesi karşılığında kira bedelini aynen tahsil etmesi halinde de aynen yapılan kira ödemesi üzerinden tevkifat yapılması gerektiği Kanun’un açık hükmüdür. Durum böyle iken özel maliyet bedeli olarak kayıtlara alınan bir kıymetin kira süresinin sonunda kiracıya bedelsiz devri işleminde (ki; bu işlemin de kira ödemesi sayıldığı Kanun’da açıkça yazılmışken) olayda nakden veya hesaben ödeme yoktur diyerek tevkifat yapılmaması gerektiğini savunmak mümkün değildir([6]). www.ozdogrular.com
IV- SONUÇ
Bu yazımızda arsa üzerine inşaat giderleri kiracı işletme tarafından karşılanmak ve bunun karşılığında belli bir süre bedelsiz olarak kiralanmak üzere işletmenin kullanımına bırakılan yap-işlet-devret modeli kiralamalarda gelir vergisi stopajının yapılıp yapılmayacağı, yapılacak ise nasıl ve ne zaman yapılacağı konusunda uygulamada yaşanan tereddütleri, vergi idaresinin bu konudaki farklı görüşlerini de dikkate alarak açıkladık.
Sonuç olarak; vergi idaresi özelge bazında vermiş olduğu görüşlerin bazılarında stopaj yapılması gerektiği yönünde görüş bildirmiş iken, bazılarında stopaj yapılmaması gerektiği yönünde görüş bildirmiştir. Bu tür yap-işlet-devret modeli bedelsiz kiralamalarda kiracı tarafından yapılan harcamalar gayrimenkulün iktisadi değerini artırıcı harcamalar olduğundan, özel maliyet olarak aktife alınması gerekmektedir. Ancak bize göre bu aktifleştirmenin yapılmasını ve devamında kira süresi boyunca itfa edilmesini, ilgili dönemlerde kiralayan tarafından emsal bedel üzerinden peşin elde edilmiş gayrimenkul sermaye iradı olarak kabul etmek mümkün değildir. Öte yandan nakden veya hesaben bir ödeme de söz konusu olmadığından kiracı tarafından stopaj yapılması da söz konusu olmayacaktır.
Ancak yine de bu konu ile karşılaşıldığında cezai müeyyide ile karşılaşmamak için, vergi idaresi konu ile ilgili tüm mükellefleri kapsayacak şekilde tebliğ veya sirküler bazında bir düzenleme yapıncaya kadar, vergi idaresinden görüş istenilmesi uygun olacaktır.
Volkan AKSOYOĞLU*
E-Yaklaşım
www.ozdogrular.com
26 Kasım 2011 Cumartesi
Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Bedelsiz Taşınmaz Kiralamasında Stopaj Karmaşası
Blog Arşivi
-
▼
2011
(4992)
-
▼
Kasım
(661)
- Vergide uzlaşma müessesesi (3)
- GİB DUYURU : Vergi Daireleri 30 Kasım 2011 Çarşamb...
- HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNUNDA BİLİRKİŞİLİK
- Finansal kiralama işleminden sonra oluşan ana para...
- Yabancı çalışanların gelir vergisi yükümlülüğü
- Ecrimisil bedeli ile gecikme zammının kurum kazanc...
- Alkollü içkilerin Türkiye Gümrük Bölgesine giriş i...
- SEVK ZİNCİRİ GELİR Mİ 3 / Ali TEZEL
- Maliye’den yapılandırma taksitleri için son uyarı
- Kira ödemeleri B formuna dahil edilecek mi?
- Yeşil kart 1 Ocak'ta kalkıyor!
- Dünyadan vergi haberleri
- Müşteri sırrı niteliğindeki bilgi veya belgelerin ...
- Dünya ihracatında yerimiz
- Vergi mükellefi olmayan nihai tüketiciden hurda al...
- Etin KDV indirimi fiyatlara yansır mı? / Osman Arı...
- Artık Kirada Vergiyi Maliye Belirleyecek
- Değirmenin suyu vergisi mi geliyor /Şükrü Kızılot
- BAĞ-KUR TESCİL SÜRELERİNİ KAÇIRANLAR 01.10.2008'DE...
- Aman dikkat! Son gün / Ekrem Sarısu
- Kadın işçiler gece çalıştırılabilir mi? /İbrahim I...
- Yeni Düzenlemelere Göre Yapım İşleri İhalelerinde ...
- Yap-İşlet-Devret Modeli İle Yapılan İşlerin Asgari...
- Doğum borçlanması emekli yaşını değiştirir mi?
- Kullanılmamış (Boş) Faturaların Kaybedilmesi Halin...
- Ablam emekli olmak için nasıl bir yol izlemeli?..
- Sosyal güvenlik 'cep'e indi
- VAKIFLAR YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİ...
- İntibak Yasası herkesi kapsayacak
- Kanun çıkmadı, memur zamlı maaşını 2012'de alacak
- 8 yılda muayene olmayı çok sevdik
- Aylığını Türkiye'ye gönderten prim ödemez
- SEVK ZİNCİRİ GELİR Mİ 2 / ALİ TEZEL
- Canlı kümes hayvanları ve et tesliminde KDV oranı ...
- Örtülü sermaye düzenlemeleri kapsamında sermaye ar...
- YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNUN GETİRDİĞİ HAPİS VE ADL...
- Enflasyon Hesaplama Verileri Nelerdir?
- Enflasyon Hesaplama Verileri Nelerdir?
- Deprem ve diğer Afet durumlarında APHB SGK’ya ne z...
- Gelir Vergisi Reformu 2012'de Tamam
- SİGORTALILARDAN PRİM KESİLECEK KAZANÇLAR NELERDİR?
- 15 yıl sigortalı olmak, kıdem tazminatını almak iç...
- Önemli Ölçüde Daha Az Çalışma Koşulları
- Mali müşavirlerin KDV sini önceden ödedikleri anca...
- Hizmet tespit davasını kazananlar tazminat alır
- Ölüm aylığı için borçlanma hariç 900 gün prim şart...
- Yüksek Gelir Elde Eden Pilotla Asgari Ücret Elde E...
- Emekli esnafa iş kazası maaşı yoktur
- 2011'de satılan gayrimenkulün vergisi
- Şarta bağlı istifa dilekçesi ve ikale (bozma) sözl...
- Yeni Türk Ticaret Kanunu’na Göre Denetçilerin Atan...
- 15 YIL 3600 GÜN İLE EMEKLİLİK DE KADEMELİ YAŞ VAR
- İTHAL VE İHRAÇ EDİLECEK GIDALARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞ K...
- Acil hasta için SGK ile sözleşme aranmayacak
- Küçük işletmelerin krediye ulaşımı zorlaşacak
- Önümüzdeki 10 yılda sağlık sektöründe devrim nitel...
- Evini satana kötü haber!
- GİB DUYURU iTürev Ürünler ile Diğer Bazı Sermaye P...
- GİB DUYURU: Gelir Vergisi Kanununun Geçici 67 nci ...
- SON ANAYASA MAHKEMESİ KARARI VE SONUÇU (SONUÇSUZLUĞU)
- Sevk zinciri gelir mi 1-Sevk zinciri GSS’nin temel...
- GÜNLÜK ÜCRETLE ÇALIŞAN İŞÇİLERE 31 ÇEKEN AYLARDA 3...
- SON ANAYASA MAHKEMESİ KARARI VE SONUÇU (SONUÇSUZLUĞU)
- Yazar Kasa Fişi Yerine Her Satışa Fatura Kesilebil...
- NE OLACAK MUHASEBECİLERİN HALİ
- Yeni Türk Ticaret Kanununun Mevcut Vergi ve Muhase...
- Vergi yoklama memurlarının arama yetkisi var mıdır?
- 5 yıldan sonra ölüm maaşı talep edene sadece son 5...
- Bedelli askerlik yapanın kıdem tazminatı
- İşyerinde 1 yılını dolduran 14 gün izin hakkı kazanır
- Sürekli bakıma muhtaç çocuğu olanlar dikkat!
- İnşaat ruhsatı arsa sahibine ait olan ve arsa sahi...
- GİB DUYURU: Kağıt Ortamında Düzenlenen 2A Numaralı...
- Deprem mağdurlarına vergi ve prim kolaylığı
- Bağımsız denetçi tarafından düzenlenecek olan görü...
- Yanlış defter tutma KDV indirimlerinin reddini ger...
- Vazgeçilen Alacakların Muhasebe Kaydı
- Kamulaştırmasız El Atma Bedellerinin Ödenmesi Sıra...
- Faiz ve Gecikme Zammı Uygulamasında Aciz Vesikasın...
- Yaşı Bekleyenlere Erken Emeklilik Geliyor mu?
- Gelir vergisi beyan zamanı yaklaşırken
- Dava Yoluyla Ödenmesine Karar Verilen Kira ve Faiz...
- Ücret oyunu!
- Dahilde İşleme Rejiminde Aracı İhracatçı
- Kamuda lojman ve taşıt saltanatı devam ediyor /ŞÜK...
- SSK’dan emekli olmak için son 3.5 yıl yetiyor!
- Herkese sağlık güvencesi yılbaşında devreye giriyor
- -Yeni Ticaret Kanunu'na göre denetim nasıl olacak ...
- Yeni TTK Ve Yeni (HUMK) Hukuk Usulü Mahkemeler Kan...
- MAL VE HİZMETLERE UYGULANACAK KATMA DEĞER VERGİSİ ...
- Emlak vergisinde son üç gün!
- Bakan'dan 4. taksit uyarısı
- Bulgur ve ette KDV yüzde 1'e indirildi
- Eski memura ikramiye yok
- Kâra göre vergi!
- Yeni Türk Ticaret Kanunu'na Hukuki Uyum ve Yol Har...
- Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Bedelsiz Taşı...
- Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi
- EVLİLİK NEDENİ İLE İŞTEN AYRILANLAR İŞSİZLİK SİGOR...
- Mükelleflerin Başına Ne Gelirse MERAKtan Gelecek
-
▼
Kasım
(661)
BU HAFTA EN ÇOK OKUNANLAR
-
Los Angeles, California – November 25, 2024 – Reynold Aquino, a renowned authority in water treatment and a prolific writer on water purifi...
-
AKTİFE KAYITLI TAŞINMAZLARIN SATIŞININ KURUMLAR VERGİSİ VE KATMA DEĞER VERGİSİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ I- GİRİŞ Son yıllarda bazı firmal...
-
T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü Sayı : B.13.2.SGK.0.10.01.00/ 467 22/07/2011 Konu : Kanuna Göre...
-
Black Friday is the perfect time to upgrade your home with a water softener and save big! Soft water can do wonders for your hair, skin, and...
-
Kanunen Kabul Edilmeyen Giderler Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan l ve 2 No.lu Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğleriyle Türkiy...
-
Firmalar genellikle şehirlerarası yollara, şehir girişlerine, hava alanı yakınlarına veya şehir içinde binaların üstlerine veya uygun olan ...
-
. . . Geçici Vergi Dönemlerinde Ödenmeyen Ssk Primleri Ödenmeyen Ssk Primleri . . . . Son olarak vermiş olduğumuz 2011 yılı 2.döneme ai...
-
213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun (VUK) 230. maddesinde; satılan malların teslim tarihi ve irsaliye numarası ile ilgili olarak; I- GİRİŞ “...
-
Los Angeles, California - November 21, 2024 - World-renowned water expert Reynold Aquino is excited to announce exclusive discounts on prem...
-
Avans Kâr Payı Dağıtımı ve İlgili Dönemin Sonuçlarına Göre Avans Kâr Payı Dağıtımının Muhasebeleştirilmesi I- GİRİŞ Bilindiği üzere, Hazira...
EN ÇOK OKUNANANLAR
-
2012 1. ve 2. Dönem Asgari Ücret Maliyeti 4857 sayılı Kanununun 39. maddesine göre; iş sözleşmesi ile çalışan ve 4857 sayılı Kanunun kapsam...
-
2012 Yılı Sınıf Değiştirme Hadleri (2012 Yılı Defter Tasdik Hadleri) 2011 yılı ve önceki yıllarda vergi mükellefiyeti bulunan ve 2011 yı...
-
2012 KAPICI MAAŞ HESABI
-
Genel Sağlık Sigortası Tescil Bilgileri Sorgulama E-SGM ”Gelir testi yaptıranlar, TC kimlik numarası ve kimlik bilgilerini girerek adresinde...
-
Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi Verme Süresinin Tatil Gününe Rastlaması I- GİRİŞ Mülga 505 sayılı Sosyal Sigortalar Yasası’nın 9. maddesinde ...
-
Mahkeme kararına göre ödenen faiz, mahkeme harçları, vekalet ücreti ile diğer icra ve mahkeme masraflarının gider olarak indirim konusu yapı...
-
ibraname Örneği İbraname Örneği 29 Mayıs 2011 İ B R A N A M E İŞVERENİN : Adı Soyadı/Unvanı : Adresi : ...
-
İş Kanununda Eşi Doğum Yapan Erkek İşçiye İzin Verilmesi Unutulmuş Mu? Tabi ki, hayır, unutma diye bir şey yok! Hatırlar mısınız burada ya...
Categories
.edevlet.com
(1)
‘Gelir Testi’
(1)
‘intibak zammı’
(1)
"EŞ DURUMU"
(1)
"muhasebe"
(21)
"Pratik Bilgiler "pratik bilgiler
(1)
(Stopaj
(1)
01.01.2012 - 30.06.2012 Asgari Ücret
(1)
01.07.2012 - 31.12.2012 Asgari Ücret
(1)
12 Eylül mağdurları
(2)
15 yıldan az memuriyet
(1)
16 Yaşından Büyükler Asgari Ücret
(1)
16 yaşını doldurmuş işçiler
(1)
18 Yaş GSS
(1)
18 Yaş Üstü
(1)
2-B arazilerinin satış şartları
(1)
2009 askerlik borçlanması hesaplama
(1)
2011 enflasyon
(1)
2011 kapanış işlemleri
(6)
2011 Yılbaşı Milli Piyango
(1)
2012
(105)
2012 açılış işlemleri
(6)
2012 Amortisman Sınırı
(1)
2012 ASGARİ
(1)
2012 ASGARİ ÜCRET
(2)
2012 Avukatlık Ücret Tarifesi
(1)
2012 DAMGA VERGİSİ ORANLARI
(1)
2012 defter
(1)
2012 Defter tasdi
(1)
2012 Defter Tutma Hadleri
(1)
2012 DİĞER KAZANÇ
(1)
2012 Fatura Düzenleme Sınırları
(1)
2012 Geçici Vergi Oranları
(1)
2012 Gelir Vergisi
(1)
2012 gelir vergisi oranlar
(1)
2012 GELİR VERGİSİ ORANLARI
(1)
2012 Gelir vergisi tarifesi
(2)
2012 Hesap Pusulası
(1)
2012 KAPICI MAAŞ HESABI
(1)
2012 milli piyango sonuçları
(1)
2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi
(1)
2012 Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifeleri
(1)
2012 MTV
(1)
2012 Sakatlık indirimi
(1)
2012 SGK İDARİ PARA CEZALARI
(1)
2012 VERGİDEN MÜSTESNA YEMEK BEDELİ
(1)
2012 YEMEK BEDELİ
(1)
2012 Yemek İstisnası
(1)
2012 Yılbaşı Milli Piyango
(1)
2012 YILI
(66)
2012 yılı asgari ücret
(2)
2012 yılı asgari ücret tutarları
(2)
2012 yılı cenaze ödeneği
(1)
2012 YILI DEFTER TUTMA
(1)
2012 YILI DEFTER TUTMA HADLERİ
(3)
2012 yılı emzirme ödeneği
(1)
2012 Yılı gelir
(1)
2012 Yılı gelir vergisi
(1)
2012 Yılı gelir vergisi dilimleri
(1)
2012 yılı gelir vergisi oranları
(1)
2012 Yılı Sakatlık İndirimi
(1)
2012 yılı vergi
(1)
2012 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı
(1)
2012 Yili Asgari Geçim İndirimi Tablosu
(1)
2B Arazi
(1)
2B Arazileri
(2)
31.10.2011 tarih 292 nolu karar
(1)
3600 günle emeklilik
(1)
4 ülkede kıdem tazminatı fonu
(1)
4/b Sigortalılık Bildirimi
(1)
4857
(1)
4857 sayılı
(1)
5 lira fazla katılım payı
(1)
6111 Sayılı Kanun
(1)
65 YAŞ
(1)
65 YAŞ AYLIĞI
(1)
65 yaş ve özürlü maaşı hangi hallerde kesilir?
(2)
657 s.DMK’ya göre istihdam şekilleri
(1)
657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU
(1)
663 sayılı KHK
(1)
666 kanun
(1)
666 sayılı
(1)
8.000 TL üzerindeki ödemeler
(1)
975 lira taban
(1)
Açık Hesaplarınızın Ne Kadarını Tahsil Edebileceğinizi Biliyormusunuz
(1)
AGİ
(2)
AGİ NEDİR?
(1)
aidatlarını ödememekte direnirken
(1)
AİLE HEKİMLİĞİ
(1)
Akaryakıt fişi
(1)
Akşam Metin Taş
(1)
Alacak ve Borç Notları
(1)
Alarm İzleme Merkezi Kurma ve İşletme Yeterlik Belgesi
(1)
Ali TEZEL
(1)
almanya
(1)
Almanya'dan yurtdışı borçlanma
(1)
ALO 170
(1)
Amortisman
(1)
Amortisman Sınırı
(1)
Analık sürelerinin borçlanılması
(1)
Ankara bomba
(1)
ANONİM ŞİRKET
(1)
Anonim şirketler
(1)
Anonim şirketler neden ve nasıl hisse senedi bastırmalıdır
(1)
ANONİM ŞİRKETLERDE MENKUL KIYMETLER
(1)
APARTMAN GÖREVLİLERİ AGİ
(1)
ARAÇLARIN Trafikten Silinmesi
(1)
Aralık 2011 Vergi Takvimi
(1)
ASBİS
(1)
ASBİS Nedir
(1)
ASGARİ GEÇİM
(1)
ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ
(1)
ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ 2012
(1)
asgari geçim ücreti
(1)
Asgari Ücret
(8)
Asgari ücret 701
(1)
Asgari Ücret Maliyeti
(1)
Asgari Ücret ve Yasal Kesintiler
(2)
Asgari ücret yeni yılda
(1)
ASKERİ İŞ MÜFETTİŞLİĞİ
(1)
askerlik
(2)
askerlik borçlanma formu
(1)
askerlik borçlanma hesaplama
(1)
askerlik borçlanma hesaplaması
(1)
askerlik borçlanma işlemi
(1)
Askerlik borçlanması
(3)
ASKERLİK KANUNU
(1)
atama
(2)
Avukat
(1)
Avukatlık
(1)
AVUKATLIK ASGARİ
(1)
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET
(1)
AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ
(1)
Avukatlık Ücret
(1)
Avukatlık Ücret Tarifesi 2012 Belirlendi
(1)
Aylığa Hak Kazanma Koşulları
(1)
AYLIK VE YILLIK ENFLASYON
(1)
baglilik
(1)
Bağ
(1)
Bağ-Kur
(5)
bağ-kur dökümü
(1)
Bağ-Kur İntibak
(1)
Bağ-Kur Tevkifatı
(1)
Bağımsız Denetçi
(2)
bağımsız denetçiler
(1)
Bağımsız denetim
(2)
Bağımsız Denetleme
(1)
BağKur
(4)
bağkur dökümü
(1)
Bağkur hizmet dökümü
(1)
bağkurlu dökümü
(1)
Bahçe Tapusu Olanların Tarım SSK’lısı Olup Olamayacaklarının Açıklanması
(1)
bakanı
(1)
Bankalar
(1)
Basit usul
(1)
Başbakan Tayyip Erdoğan
(1)
BAYRAM TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASI
(1)
BDDK
(1)
bedelli
(2)
BEDELLİ ASKERLİK
(4)
bedelli askerlik işlemleri
(1)
Bedelli çalışmaları bayramdan sonra
(1)
Belediyeden kiralanan seyyar sergi yerleri için kira ödemeleri üzerinden tevkifat yapılmayacağı
(1)
belli para
(1)
BEŞ PUANLIK
(1)
beyanname
(100)
Bilirkişi
(1)
Bilirkişilerin
(1)
Bilirkişiye Başvuru
(1)
binek
(1)
Binek otomobilin alım ve satımında KDV oranı kaçtır ?
(1)
Binek otomobilin KDV’sini
(37)
Bir Kişi İle Kurulabilecek
(1)
Bireysel Emeklilik
(1)
Bireysel Emeklilik Sistemine Yapılan Ödemeler
(1)
BİRLEŞME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ: I
(1)
borçlanma
(1)
Borçlanma Bedelleri
(1)
Borçlunun bütün eşyaları haczedilemez
(1)
Borçlunun haline uygun evi haczedilemez
(1)
BUGÜNKÜ YAZILAR
(5117)
bülent deniz
(1)
C Özel Güvenlik Yöneticisi Kimlik Kartı
(1)
Cenaze Ödeneği
(1)
Creditnote
(1)
Cumhuriyet tarihi rekoru
(1)
ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ
(1)
çalışma ve sosyal güvenlik
(1)
Çalışmayan
(1)
çek
(1)
çek yasası
(1)
çevre temizlik vergisi
(1)
Çeyiz Yardımı
(1)
Çocuklar sağlık hizmeti
(1)
daha az prim
(1)
Damga Vergisi
(1)
danışman
(1)
Dar Mükellefiyet
(1)
debitnote
(1)
defter
(2)
Defter Bilgi Girişi
(1)
defter Kapanış Tasdiği
(1)
Defter tasdi
(1)
Defter Tasdikinde Ek Süre
(1)
defter tutulma
(1)
Defter ve belgeleri depremde kaybolanlar
(1)
Değer Artış KazançI
(1)
Değer Artış Kazançlarının Vergilendirilmesi
(1)
değerleme oranı
(1)
Denetçi olabilme
(1)
Denetçilerin Atanması
(1)
Denetçinin seçilmesi
(1)
Denetim raporu
(1)
Denetimin
(1)
Deprem bağışları
(1)
Deprem bağışlarının vergi matrahından
(1)
Deprem bölgesinde primi 1 gün bile yatana emeklilik
(1)
Deprem sigortası
(1)
deprem vergisi
(1)
Depremzede işçinin ücreti İş-Kur'dan
(1)
Depremzedelere müjde
(1)
DERNEKLER
(1)
DERNEKLER YÖNETMELİ
(1)
dilekçe
(224)
DİLEKÇE ÖRNEĞİ
(2)
DİLEKÇE ÖRNEĞİ Veri Sorgulama
(1)
DİLEKÇE ÖRNEKLERİ
(12)
DİLEKÇEYE
(1)
Dizi
(1)
DOĞUM BORÇLANMASI
(5)
Doğum ücretsiz izni ve izinden dönüşte işe başlama hakkı
(1)
dönem sonu
(6)
DÖNEM SONU İŞLEMLERİ
(7)
Dul aylığı
(1)
DUYURULAR
(568)
e devlet
(1)
E-Defter
(1)
e-devlet
(1)
e-haciz
(1)
ebeyanname
(100)
ece üner
(2)
Ecrimisil
(1)
edefter
(1)
edefter.gov.tr
(1)
edevlet
(1)
EKONOMİ
(626)
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan
(1)
Elektronik Defter
(1)
Emekli
(11)
emekli aylığı
(1)
emekli aylığını yükseltmek
(1)
Emekli aylıkları haczedilemez
(1)
Emekli dernekleri
(1)
Emekli İkramiyesi
(1)
emekli intibak
(1)
Emekli Sandığı
(3)
Emekli Sandığı dökümü
(1)
Emeklilerin maaşı
(1)
Emeklilik
(1)
Emeklinin alım gücü
(1)
Emeklinin intibakı
(1)
EMEKLİNİN YILLIK İZNİ
(1)
Emekliye
(1)
Emekliye intibak
(1)
Emekliye müjde
(1)
Emekliye tazminat
(1)
Emekliye zam geliyor
(1)
emlak vergisi
(4)
Emlak Vergisi bildirimi
(1)
Emsal kira
(1)
EMZİRME ÖDENEĞİ
(2)
ENFLASYON
(1)
Enflasyon Hesaplama
(2)
Engelli bakım maaşına konulan hacize mahkeme 'dur' dedi
(1)
Engelli Sigortalıların
(1)
Engellilere İş Müjdesi
(1)
erken emekli
(1)
Eski memur
(1)
Esnaf Sicil Kaydı Bağ-Kur'lu
(1)
Esnek Zamanlı Çalışma
(1)
eş durumu nakli
(1)
eşi vefat etmiş
(1)
EŞİT DAVRANMAMA TAZMİNATI
(1)
Etiketler: 292 nolu hakem heyeti kararı
(1)
ev hanımına
(1)
Ev hanımlarının emekliliği
(1)
Evlenme Ödeneği
(1)
evlilik
(1)
FAİZ
(2)
Faktoring İşlemlerinin Muhasebe Kaydı
(1)
FARK ÜCRETİ
(1)
faruk çelik
(1)
FASON HİZMETLERDE KDV İADESİ
(1)
FASON TEKSTİL
(1)
FATURA
(2)
Fatura Düzenleme
(1)
Fatura Düzenleme Sınırları
(1)
Fatura Kullanımı
(1)
Faturada Ayrıca Teslim Adresine Yer Verilebilir mi?
(1)
FATURAYA SÜRESİNDE İTİRAZ
(1)
fazla çalışma
(1)
Fazla mesai
(1)
Fazla mesai nasıl ispatlanacak
(1)
FESHİ
(1)
fesihte geçerli neden
(1)
Fiili Hizmet Zammı
(1)
Finanasal
(1)
Finanasal Kiralama
(1)
Finanasal Kiralama Muhasebe Kayıtları
(1)
Finansal kiralama
(1)
FİRMADA KULLANILAN OTOMOBİLİN KAZA YAPMASI SONUCU SERVİS ŞİRKETİ TARAFINDAN KESİLEN FATURANIN SİGORTA ŞİRKETİNE YANSITILMASI MUHASEBE KAYDI
(3)
FON İSİMLERİ
(1)
Foreks İşlemi
(1)
FRANSIZ ÜRÜNLERİ
(1)
Gayri Maddi Haklar
(1)
GAZETECİ VE GEMİ ÇALIŞANLARINI
(1)
GAZETECİLER NE ZAMAN EMEKLİ OLUR
(1)
Geçici iş göremezlik
(1)
Geçici iş göremezlik ödeneği
(2)
Geçici Vergi Oranları
(1)
Geçici Vergide Yanılma Payı
(1)
gelir
(302)
gelir testi
(3)
GELİR TESTİ NEDİR
(1)
Gelir Testi Süresi Uzatıldı
(1)
Gelir testine müracaat bildirimi
(1)
Gelir Uzman
(1)
Gelir ve Aylıklarda Zamanaşımı Sürelerinin Eski ve Yeni Kanunla Karşılaştırılması
(1)
Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması
(1)
gelir vergisi
(2)
Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 280)
(1)
GELİR VERGİSİ ORANLARI
(1)
gelir.gov.tr
(125)
gelirler
(4772)
gelirler.com
(192)
gelirler.gov.tr
(4349)
gelirlergov
(111)
gemlik hakem heyeti
(1)
gemlik tüketici sorunları ilçe hakem heyeti
(1)
genek sağlık başvuru
(1)
Genel Sağlık Sigortalıs
(1)
Genel Sağlık Sigortası
(2)
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
(4)
GEREKEN
(1)
GEREKLİ BİLGİLER
(5)
ggs
(3)
GİB
(3286)
gib.gov.tr
(31)
gider pusulası
(1)
Giriş Sınavı
(1)
Götürü Gider
(1)
GSS
(9)
GSS DİLEKÇE ÖRNEĞİ
(1)
gss Prim Tablosu
(1)
GSS Sağlık
(1)
GSS tescil bildirim
(1)
Gurbetçi ev hanımı
(1)
GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ (TARİFE-SINIFLANDIRMA KARARLARI) (SERİ NO: 13)
(1)
GÜNDEM
(4934)
HABER
(4470)
habertürk tv
(2)
haciz
(1)
Hafta Tatili Ücreti
(1)
HAFTALIK YAYIN
(28)
hakem heyeti kararları
(1)
HASTA SEVK FORMU
(1)
hastane
(1)
Hem kocadan hem de anne-babadan aylık bağlanır mı
(1)
hesap işletim ücreti iadesi
(1)
hesap işletim ücreti iadesinin kararı
(1)
hesap işletim ücretine itiraz
(1)
hesap işletim ücretleri
(1)
hesap işletim ücretleri iadesi
(1)
Hesap numaraları
(1)
hesapişletim ücretinin iadesi
(1)
hız sınırı
(2)
hibe kredi
(1)
HİLELİ İFLAS ETMEK
(1)
Hizmet Dökümü
(1)
Hizmet grubu
(1)
https://www.turkiye.gov.tr/
(1)
hukuk
(1)
Irak
(1)
iade
(1)
İbraname
(1)
ibraname Örneği
(2)
için
(1)
İdari Para Cezaları
(1)
İhaleli İşlerde Kıdem
(1)
İhbar İkramiyesi
(1)
İhracat
(2)
İHRACATTA GVK
(1)
İhtirazi Kayıtla Beyan
(1)
ikinci derece usulsüzlük
(1)
İkramiyenizi güncel
(1)
İktisap Tarihi
(1)
İlk Defa Sigortalı Olarak Çalışmaya Başlamadan Önce Malûliyeti Bulananların Emeklilikleri
(1)
indirilebilir
(1)
indirim
(1)
İndirimli Orana
(1)
İndirimli Orana Tabi Satışlar
(1)
internet sitesi
(1)
İNTERNET SİTESİ ZORUNLULUĞU
(1)
İntibak
(6)
İntibak 2013'e kaldı
(1)
İntibak Maaş
(1)
intibak yasası
(3)
İNTİBAK YASASI 2012'DE YASALAŞIYOR
(1)
intibak zammı
(1)
İstanbul Tapu Kadastrolular Derneği Başkanı Metin Yeşil
(1)
isteğe bağlı sigorta
(1)
istifa
(1)
İstifa eden işçinin hakları
(1)
istifa evrakları
(1)
İSTİSNA TUTARLARI
(1)
İŞ
(1)
İŞ GÖREMEZLİK BELGESİ
(1)
İş göremezlik belgesi değişti
(1)
İş Kanunu Para Cezaları
(1)
iş kazası
(1)
iş koçu
(1)
İş Sözleşmeleri
(1)
iş sözleşmesi
(1)
İşçi
(1)
İŞÇİ 1 ay içinde dava açabilir
(1)
İŞÇİ ALACAK BELGESİ
(1)
işçi izin hakları
(1)
İŞÇİ VE ESNAFIN ÖLÜMÜNDE CENAZE ÖDENEĞİ VERİLME ESASLARI
(1)
İşçilerin İzinleri
(1)
İşçilerin İzinleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler
(1)
işçilerinin
(1)
İŞÇİNİN BİRDEN FAZLA RAPOR
(1)
İŞÇİNİN HAFTA TATİLİ
(1)
İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ
(1)
İŞÇİNİN İSTİFA ETMESİ VE DİĞER ÇIKIŞ İŞLEMLERİNDE YAPILMASI GEREKENLER
(1)
İŞÇİNİN İŞVERENE ÇEKECEĞİ İHTAR ÖRNEĞİ
(1)
İşçinin sadakat borcu
(1)
İŞE İADE EDİLME
(1)
İŞKUR
(4)
İşlem Denetçiliği
(1)
İşlem denetçisi
(1)
işletim ücreti iadesi
(1)
İşsizlik
(1)
İşsizlik maaşı
(1)
İşsizlik ödeneği
(1)
İŞSİZLİK ÖDENEĞİ
(1)
İŞSİZLİK SİGORTASI
(1)
İşsizlik yardımları
(1)
İşte yerli otomobilin gerçek fiyatı
(1)
İşten Ayrıldığımda Ne Kadar Kıdem Tazminatı Alabilirim
(1)
İşten Ayrılırsam Emeklilik Şartlarım Değişir mi
(1)
İşveren
(2)
işveren fesih
(1)
İşveren işçiden senet alabilir mi?
(1)
İşverenlerimizin Ücret
(1)
İZİN
(1)
KABAHATLER KANUNU
(1)
Kaçak işçi
(1)
Kaçak işçi çalıştıranlar
(1)
Kaçakçılık suçu
(1)
Kadın ve erkeğin emekli olma yaşları farklı
(1)
KADINLARIN DOĞUM İZNİ
(1)
Kadrolulara bayram hediyesi
(1)
kamu
(1)
kanun
(950)
kapanış muhasebe kayıtları
(6)
karşılıklı edimler
(1)
KARŞILIKSIZ ÇEK
(1)
KARŞILIKSIZ ÇEK SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILIYOR
(1)
Kart aidatı
(1)
kartı
(1)
KASIM MALİ TAKVİMİ
(1)
katılım payı
(1)
Katma Değer Vergisi Oranları
(1)
Katsayı
(1)
Katsayı uygulaması
(1)
Katsayı uygulaması kalktı
(1)
kayıt
(3178)
KDV
(81)
KDV indirimi
(1)
kdv oranları
(1)
KDV TEVKİFATI
(1)
Kenar
(1)
Kendi adınıza kayıtlı iş yerinde
(1)
kendisine yöneltilen soruların cevaplarını internetten de yayınlayabilecek
(1)
KEY
(1)
kıdem tazminatı
(7)
Kıdem Tazminatı dikekçe
(1)
Kıdem Tazminatı Fonu
(4)
Kıdem Tazminatı Fonu 1 Ocak 2012
(1)
KIDEM TAZMİNATI ÖDENMESİ
(1)
Kıdem ve ihbar tazminatı
(1)
Kız Çocuklarına GSS
(1)
Kız Çocuklarına GSS Zorunlu mu
(1)
Kimler denetçi olabilir
(1)
Kimler yeşil kart alabilecek
(1)
Kira Geliri
(1)
Kiralama Muhasebe
(1)
Kiralama Muhasebe Kayıtları
(1)
KKDF
(1)
Klip ve Reklam Filmlerinde Çalışan Oyuncu ve Set İşçilerinin Sosyal Güvenliği
(1)
Know-how
(1)
KOBİ TFRS
(1)
kobilere-250-bin-tl-geri-odemesiz-destek
(1)
Kollektif
(1)
KONFEKSİYON HİZMETLERİNDE KDV
(1)
Konsinye Satışlar
(1)
KONUT KİRA GEELİRLERİ İSTİSNA TUTARLARI
(1)
Kooperatif
(1)
KRAMİYEDE YENİ DÜZENLEME
(1)
kredi
(1)
kredi kartı
(2)
Kurumlar Vergisinden Müstesna Kazançlarda Kur Farkları ve Vade Farklarının Durumu
(1)
Leasing
(1)
limit
(2)
limited şirket sözleşme
(1)
Limited şirkette fesih
(1)
liste
(1)
lkesi
(1)
Lütfi Köksal
(1)
MAAŞINA HACİZ
(1)
Maden işçisinin emekliliği
(1)
MADENDE EMEKLİLİK KOŞULLARI
(2)
MADENDE EMEKLİLİK TABLOSU
(2)
MAHKEME KARARLARI
(304)
Mal bildirimi
(1)
Mali Tablolar
(1)
MALİ TAKVİM
(2)
MALİYE
(4655)
Maliye Bakanlığı
(2)
Malul
(1)
malul olanların emekliliği
(1)
Malulen emekli olmanın şartları
(1)
Malullük aylığı
(1)
Malullük aylığı kimlere bağlanır
(1)
Mavi Kart Nedir
(1)
MEB’deki memur
(1)
Mehmet Şimşek
(1)
memur
(7)
Memur Emeklisi Avukat
(1)
memur ikramiye
(1)
memur maaşı
(1)
Memur ve emekliye zam
(1)
memura zam
(1)
Memurlar
(2)
Memurlara emekli
(1)
MEMURLARA GREV HAKKI
(1)
Memurlara rotasyon
(1)
Memurların taban aylığı
(1)
Memurların Yenilenen Hastalık Raporu
(1)
Memurun 2012 maaş zammı belli oldu
(1)
Memurun Dul
(1)
Memurun Dul ve Yetim
(1)
Meslek Hastalığı
(1)
Mevsimlik iş
(2)
Mevsimlik iş sözleşmesinde kıdem tazminatı
(1)
Mevsimlik işçi
(1)
miili
(1)
milli
(1)
milli piyango çekilişi sonuçları
(1)
milli piyango sıralı tam liste 2012
(1)
Montaj ve Taşımacılık Faaliyetlerinde Götürü Gider Uygulaması
(1)
Motorlu Taşıtlar Vergisi
(1)
MTV
(1)
mu
(1)
MUHASEBE
(5542)
MUHASEBE kayıtları
(164)
MUHASEBE KAYITLARI
(50)
Muhasebe Standartları
(1)
muhasebe uygulaması
(1)
Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu
(1)
MUHASEBECI DEFTER BILGI
(1)
muhasebeci
(3178)
Mükellefler Ba Bs formlarında düzeltme yapabilirler mi? Düzeltme yapılması durumunda ceza uygulanır mı?
(4)
müstahsil
(1)
Müşteri Bildirim Formu
(1)
Müşteri Devir Teslim Formu
(1)
NDE ÖDENMESİ
(1)
NO: 44)
(1)
noter
(2)
noter ihtar Örneğl
(1)
Noterler MUHASEBE
(1)
Noterlerin SGDP
(1)
Nüfus cüzdanı
(1)
Nüsha
(1)
olur
(1)
Onarma
(1)
Organını kendi isteği
(1)
otomobil
(1)
Otomotiv Sanayii Derneği
(1)
Ödediği KDV
(1)
ÖDEME
(1)
ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE YARDIMLAR
(1)
ÖĞRENCİ YAPILAN YARDIMLAR
(1)
öğretmen
(2)
öğretmen adayı
(2)
öğretmen adayları
(1)
ÖĞRETMENLER
(1)
ölüm
(1)
ÖNEMLİ
(81)
Özel denetçi
(1)
ÖZEL HASTANE
(1)
Özel SMMM
(1)
Özel SMMM Sınav
(1)
Özel SMMM Sınav Programı
(1)
ÖZELGE
(1364)
Özelge nedir
(1)
ÖZELGELER
(240)
Özürlü Teşvik
(1)
Para kazanmanın yolu
(1)
park yasağı
(2)
PART-TİME
(1)
PART-TİME İŞ SÖZLEŞMESİ
(1)
PARTTİME iş sözleşmesi
(1)
Pasaport
(1)
piyango
(1)
Pratik Bilgiler
(1)
Prim
(2)
Prim borcu
(1)
PRİM KESİLECEK KAZANÇLAR
(1)
PRİME ESAS KAZANÇ
(1)
Prof. Abuzer Kendigelen
(1)
Prof. Dr Erdoğan Moroğlu
(1)
Prof. Dr. Şükrü Kızılot
(1)
Prof. Dr. Ünal Tekinalp
(1)
RESMİ GAZETE
(142)
RESMİ GAZETEDE BUGÜN
(1)
Resul KURT
(1)
S
(1)
Sağlık
(2)
Sağlık Bakanlığı
(1)
Sağlık Bakanlığını
(1)
Sağlık Bakanlığını Yeniden Yapılandırdık
(1)
sağlık hizmeti
(2)
Sağlık prim borcu
(1)
Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi
(1)
sağlık sigortası
(3)
sağlık yardımı
(1)
sağlıktan nasıl faydalanacak?
(1)
SAHTE BELGE DÜZENLEME
(1)
SAHTE fatura DÜZENLEME
(1)
Sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların emekliliğe hak kazanma şartları
(1)
Sakatlık indirimi
(1)
Sebepsiz İŞTEN atılan
(1)
Sendikalar
(1)
serbest meslek
(1)
SERMAYE KOYMA BORCU
(1)
SERMAYE ŞİRKETLERİ
(1)
Sevki olmayan doktora gidemeyecek
(1)
Sezgin Özcan
(1)
sgdp
(3)
SGK
(5754)
SGK borcu
(1)
SGK gurbetçi
(1)
SGK HABER
(3115)
Sgk Hizmet
(1)
Sgk Hizmet Dökümü
(1)
SGK hizmetleri
(1)
SGK İdari Para Cezaları
(1)
SGK MAKALE
(440)
SGK para cezaları
(1)
SGK Primleri
(1)
sgk SMS HİZMETLERİ
(1)
sgk soru ve cevap
(1)
SGK Taksitlendirmelerinin ödeme süresi uzatılmıştır
(1)
Sigara
(1)
sigorta
(2)
Sigorta başlangıç tarihinde rahatsızlığı olan malulen emekli olamıyor
(1)
Sigorta Prim Desteği
(1)
sigorta primi
(1)
Sigortalılık öncesi doğum
(1)
SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILAN İŞÇİLERİN HAKLARI VE YAPILMASI GEREKENLER
(1)
Sinema
(1)
sirali
(1)
sirkete
(1)
smmm
(3178)
SMMM Defter Bilgi Girişi
(1)
SMMM'ler Defter Tasdik Şifrenizi Aldınız mı?
(2)
SMS HİZMETLERİ
(1)
SORU CEVAP
(28)
SOSYAL GÜVENLİK
(3181)
SOSYAL GÜVENLİK DESTEK
(1)
Sosyal Güvenlik Kurumu
(3)
Sosyal Güvenlik Uygulamalarında İdari Para Cezaları
(1)
Sosyal Sigortalar
(1)
söylüyor
(1)
Sözleşme
(1)
Sözleşmeli öğretmenlere tanınan yeni özlük hakları
(1)
sözleşmenin konusu
(1)
SÖZLEŞMESİNİN
(1)
SPAS
(1)
spas sorgulama
(1)
ssk
(4665)
SSK
(1)
SSK’lı normal işe girmeden evvel kaza geçirenler malülen emekli olamazlar
(1)
STAJYER MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ
(1)
Suret
(1)
Sürekli iş göremezlik
(1)
Süresi Uzatıldı
(1)
Şehit çocukları
(1)
şirket
(2)
şirketler
(1)
ŞÜKRÜ KIZILOT
(2)
T.C. taşınmaz numarası
(1)
taban aylığı
(1)
Taksi
(1)
Taksiciler
(1)
Taksiciler sigorta
(1)
talep ve taahhüt formu
(1)
tam
(2)
Tapu
(2)
Tapu Sicili Tüzüğü
(1)
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
(1)
TAPU YASASI
(1)
Tapunuz kaybolursa
(2)
tarafları bağlayıcı nitelik.
(1)
Tarhiyat Öncesi
(1)
Tarhiyat Öncesi Uzlaşma
(1)
tarife
(1)
tarifesi
(1)
TARİFESİ 2012
(1)
Tarihi Eser Niteliğindeki Özel Binaların Yıkılarak Yeniden İnşaasında Asgari İşçilik Uygulaması
(1)
Tarla
(1)
Taşeron
(1)
TAŞERON İŞÇİLERİ
(1)
TCDD
(1)
TEBLİĞ
(683)
TEBLİĞ 281
(1)
Tedavi İçin Yurtdışına Gönderilme
(1)
Telekom
(2)
tepliğ
(3894)
tersini
(1)
teşvik
(1)
Tevkifat
(1)
TEVKİFAT (muhasebe kayıtları
(1)
Tevkifat Uygulaması
(1)
Ticaret Kanunu
(1)
Ticaret Unvanı için Dava Şartları
(1)
Trafik cezaları
(1)
Trafik cezaları artıyor
(1)
trafik cezası
(2)
TTK
(4352)
ttk Tutulması zorunlu ticari defterler
(1)
turkiye
(3)
tutulabilecek defterler
(1)
Tutulması zorunlu ticari defterler
(1)
TÜFE
(1)
TÜİK
(1)
Tüketici mahkemesi
(1)
Türev ürünler
(1)
Türk Telekom
(2)
türk ticaret kanunu
(2)
Türkiye İstatistik Kurumu
(1)
türkiye iş kurumu
(1)
TÜRMOB
(1)
UFRS
(27)
ULUSAL BAYRAM VE GENEL TATİL GÜNLERİNDE İŞ KAZASINA UĞRAYAN ÇALIŞANIN BİLDİRİMİ NE ZAMAN YAPILACAKTIR?
(1)
Uluslararası Karayolu Taşımacılığında KDV İadesi
(1)
UMSK
(1)
UYGULAMASI
(1)
Uzaktan çalışma
(1)
Uzlaşma talebi
(1)
Uzlaşma talep süresi
(1)
ücret
(1)
ücret dışı gelirler
(2)
Ücret Garanti Fonu
(1)
Ücret Gelirleri
(2)
Ücret haczi
(1)
ÜCRETİNDE
(1)
Ücretlerin Vergilendirilmesi
(1)
ÜFE
(1)
VAN
(1)
Varlık kiralama şirketleri nedir
(1)
VEDAT İLKİ
(1)
Veraset Belgesi
(1)
vergi
(1692)
VERGİ İNCELEMELERİ
(1)
vergi oranı
(1)
vergi oranları
(1)
Vergi Tarifesi
(1)
VERGİDEN İSTİSNA YEMEK BEDELİ
(1)
Vergileme
(1)
Verileri Nelerdir
(2)
vize süresi
(1)
vuk
(4569)
VUK 410
(1)
Web Sitesi
(1)
www.edefter.gov.tr
(3)
www.sgk.gov.tr
(1)
X RESMİ GAZETEDE BUGÜN
(29)
Yabancı
(1)
Yabancı çalışanlar
(1)
Yabancı GSS
(1)
yabancı hekim
(1)
Yabancı Sermayeli Şirket Kurulumu İzne Tabi Midir?
(1)
YABANCI UYRUKLULARIN SİGORTALILIK İŞLEMLERİ
(1)
Yabancıların çalışma izin kriterleri
(1)
YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
(1)
Yapı Denetim
(1)
Yapı denetimi hizmet sözleşmeleri
(1)
yapı kredi bankası hesap işletim ücreti
(1)
yapı kredi bankası işletim ücretinin iadesi
(1)
yapı kredi hesap işletim ücreti
(1)
YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ
(1)
yardıma muhtaç kadınlara
(1)
Yasal Defterler
(2)
YAŞLILARA SİGORTA
(1)
Yaşlıya sigortalı bakım
(1)
yaştan emeklilik
(1)
Yazılar
(1)
YAZILAR
(358)
Yeni Sayıştay Kanunu Neleri Beraberinde Getirdi
(1)
yeni Ticaret Kanunu
(1)
Yeni TTK
(3110)
Yeni TTK'da Şirketler Kendi Hisselerini Edinebilecek
(1)
Yeni TTK'da Uluslararası Muhasebe Standartları
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU
(9)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNA GÖRE MALİ MÜŞAVİRLİK RUHSATINA
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA LİMİTED ŞİRKETLER
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNDA SÜRELER
(1)
YENİ TÜRK TİCARET KANUNUNU
(1)
Yeniçarşım
(1)
YERLİ OTOMOBİL
(1)
yeşil
(1)
Yeşil kart
(9)
Yeşil kart kalkmıyor
(1)
YEŞİL KARTIN DEVİR İŞLEMLERİ
(1)
Yılbaşından itibaren Yeşil Kart sistemi kalkıyor
(1)
Yıllar İtibari İle Asgari Ücretler
(2)
Yıllarında Çalıştığı İçin Aylıkları Kesilen Gurbetçi Emeklilere Müjde
(1)
YILLIK
(1)
Yine Kanun Tasarısında Denetçi olamayacaklar
(1)
yonetim-kurulunun
(1)
yurt dışı
(1)
yurt dışı Borçlanm
(1)
YURT DIŞINA GÖTÜRÜLEN TÜRK İŞÇİLERİ
(1)
Yurt Dışında İnşaat
(1)
yurtdışı borçlanması
(1)
Yurtdışı borçlanmasında emekli aylığı
(1)
YURTDIŞINDA
(1)
YURTDIŞINDAN OLAN ALACAKLAR
(1)
Zayi Olan Mallar
(1)
Zorunlu Deprem Sigortası
(1)
Zorunlu Sağlık
(2)